Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 19:10   #3721
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

nooo przyjechal pacan, ale co z tego jak Blanka spi

mama sie pobawi

Ladan, szwardzwaldzki

hahahah moja luna zdezorientowana bedzie miala towarzystwo miaczacego gada
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-12-10 o 19:11
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:23   #3722
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
kupiłam dziś na rynku obrus świąteczny ,właśnie położyłam na stole i od razu się zrobiło świątecznie i przytulnie
Super
Ja też skusiłam się na świąteczny drobiazg, fundnęłam sobie do domu lampki z Ikei (4 komplety) i wiszą w oknie w salonie
http://art60.photozou.jp/pub/890/266.../108832242.jpg

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
ty nadal karmisz co2godzinki czy macie dłuższe przerwy
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
ja sie dziwie jak Ty funkcjonujesz?Sypiasz wogole. Ja z dwojgiem dzieci i nawet jak trzecie dojdzie to nie sadze, że będę miala taka orke jak Ty z jednym.
U Ciebie to nie jest ten typ
http://www.bangla.babyonline.pl/arty...o-brzmi-dumnie ?
Po kąpieli jest luz blues, bo to jedyna szansa, żeby zażyć 3, może przy pomyślnych wiatrach 4 godziny snu. Tak więc ostatnio o godzinie 20:30 jestem już w łóżku i korzystam z tego dobrodziejstwa... Potem już niestety karmienie co 2 godziny w nocy. Nawet nie jest mocno głodny, ale przy cycku jest największa szansa, że go uśpię, tak z samym bujaniem kołyską to ciężki temat.

Ostatnio się zajarałam, bo w ciągu dnia wołał o jedzenie co 4-5 godzin. Byłam wniebowzięta i pełna nadziei. Niestety dziś już znowu co 2-2,5 godziny

Bliskości mu nie brakuje, bo często jest na rękach i bawimy się z nim, rozmawiamy.

Z tego co czytam, to Julek nie do końca jest High Need Baby. Owszem, strasznie świruje mi z tą częstotliwością jedzenia, uśpienie go to sztuka i ogólnie sypia niezbyt dużo, ale ogólnie rzadko jest marudny. Wrzeszczy tylko jak coś jest bardzo źle - czyli coś boli albo się przestraszy. Poza tym non stop się śmieje, jest niesamowicie pozytywny. Potrafi zasypiać sam w ciągu dnia.

Ja czuję, że przez tą harówę momentami diabeł we mnie wstępuje. Wczoraj tż od 6 do 10 rano zabrał małego do pokoju a ja spałam jak zabita, obudził mnie dopiero telefon tż dzwoniący pod poduszką. Chłop potem zauważył, że byłam zupełnie innym człowiekiem po przespaniu tych 4 godzin ciągiem. Fakt, nie pamiętam kiedy tyle przespałam
Stary 2013-12-10, 19:29   #3723
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Motyl, zazdroszczę spaceru Ja nawet nie pamiętam, kiedy byliśmy z Julkiem Dziś nawet była pogoda, ale zanim on zjadł, jedzonko w brzuszku się ulokowało to pogoda się zaczęła psuć, ciemno się zrobiło i zrezygnowaliśmy, choć TŻ już wózio zniósł na dół Lipa, bo moje dziecko w ogóle nie dostaje świeżego powietrza

Mamy trzymiesięczniaków: czy przeszłyście już na samą witaminę D?
Tak w ogóle to mój mały dziś mi wypluł całą, więc chyba podam drugi raz

Wczoraj obejrzałam na VOD dzisiejszy odcinek Na Wspólnej i się poryczałam Jaka ta Julka Igora smutna, ale słodka dziewuszka
Tak. Tylko D.
Stary 2013-12-10, 19:36   #3724
your Angel
czyli Endżi

Minęła ponad godzina usypiania i dalej nie śpi
Stary 2013-12-10, 19:37   #3725
Paula Szyszka
Zadomowienie

witam należę do forum mamuś listopadowo- grudniowych 2008 r. i mam wielką prośbę Biorę udział w konkursie organizowanym przez projektantkę Kamę Ostaszewską i Ewę Błaszczyk. Cel konkursu szczyny ponieważ pieniądze z licytacji maskotek w całości zostaną przekazane fundacji "Akogo" Bardzo zależy mi na tym aby zostać w finałowej 10 i być ocenioną przez jury. Głosy można oddawać do jutra do godziny 22 więc zaczyna się zacięta walka Wystarczy wejść na linka i kliknąć w prawym górnym rogu "lubię to" ( głos zostanie oddany) z góry dziękuję i obiecuję że nie będę już przeszkadzać. pozdrawiam

http://www.ostaszewska.com/lalka-ren...ulina-szyszka/
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:39   #3726
ladanseuse14
Zakorzenienie

Angel ale lampki ile za nie dałaś???

mam do was pytanko: czy ta bluza to unisex? chcę dać pod choinkę, dziś się dowiedziałam, że raczej dziewczynka ale to tak na 70%, dopiero w styczniu będzie wiadomo na 99% . i jakby się okazało, że jednak dziewczynka, to też pasuje, nie? bo co do chłopca nie mam wątpliwości

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-12-10 o 19:41
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:41   #3727
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
a i ten płyn do kąpieli Hipp wysuszył skórę Julusi...
kupiłam dziś NIVEA płyn do kąpieli z oliwką
a jak nie pomoże to wracamy do Emolium...

idę robić rybę z warzywami w piekarniku
Mielismy ta nivee-ok. Polecam ziajke - ladnie natluszcza lub allerco, tansze niz emolium
Stary 2013-12-10, 19:44   #3728
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Mielismy ta nivee-ok. Polecam ziajke - ladnie natluszcza lub allerco, tansze niz emolium
o, dzięki za radę
dziś była kąpiel w tej NIVEA i jest ok ale jakby coś nie tak to spróbuję Ziajki
Stary 2013-12-10, 19:45   #3729
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Super
Ja też skusiłam się na świąteczny drobiazg, fundnęłam sobie do domu lampki z Ikei (4 komplety) i wiszą w oknie w salonie
http://art60.photozou.jp/pub/890/266.../108832242.jpg

Po kąpieli jest luz blues, bo to jedyna szansa, żeby zażyć 3, może przy pomyślnych wiatrach 4 godziny snu. Tak więc ostatnio o godzinie 20:30 jestem już w łóżku i korzystam z tego dobrodziejstwa... Potem już niestety karmienie co 2 godziny w nocy. Nawet nie jest mocno głodny, ale przy cycku jest największa szansa, że go uśpię, tak z samym bujaniem kołyską to ciężki temat.

Ostatnio się zajarałam, bo w ciągu dnia wołał o jedzenie co 4-5 godzin. Byłam wniebowzięta i pełna nadziei. Niestety dziś już znowu co 2-2,5 godziny

Bliskości mu nie brakuje, bo często jest na rękach i bawimy się z nim, rozmawiamy.

Z tego co czytam, to Julek nie do końca jest High Need Baby. Owszem, strasznie świruje mi z tą częstotliwością jedzenia, uśpienie go to sztuka i ogólnie sypia niezbyt dużo, ale ogólnie rzadko jest marudny. Wrzeszczy tylko jak coś jest bardzo źle - czyli coś boli albo się przestraszy. Poza tym non stop się śmieje, jest niesamowicie pozytywny. Potrafi zasypiać sam w ciągu dnia.

Ja czuję, że przez tą harówę momentami diabeł we mnie wstępuje. Wczoraj tż od 6 do 10 rano zabrał małego do pokoju a ja spałam jak zabita, obudził mnie dopiero telefon tż dzwoniący pod poduszką. Chłop potem zauważył, że byłam zupełnie innym człowiekiem po przespaniu tych 4 godzin ciągiem. Fakt, nie pamiętam kiedy tyle przespałam
Super, ile kosztuja? Boskie sa.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:45   #3730
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
mam do was pytanko: czy ta bluza to unisex? chcę dać pod choinkę, dziś się dowiedziałam, że raczej dziewczynka ale to tak na 70%, dopiero w styczniu będzie wiadomo na 99% . i jakby się okazało, że jednak dziewczynka, to też pasuje, nie? bo co do chłopca nie mam wątpliwości

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:46   #3731
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ale jak będzie lód albo dużo sniegu to też pójdziesz?
My spacerujemy po tarasie ok 15min i dosc rzadko. Marzne strasznie, zwykle gru-luty nie wytykam nosa z domu. Co najwyzej do auta.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 19:47   #3732
your Angel
czyli Endżi

Ladan, brałam lampki stąd - http://allegro.pl/ikea-sniezynki-lan...762757742.html

A bluza wizualnie ładna i uniseks, też się nad nią dzisiaj wahałam. Odstraszył mnie ten 100% poliester.

Idę sobie strzelić w łeb z tym usypianiem i ogólnie całym tym dzisiejszym życiowym cyrkiem
Stary 2013-12-10, 19:48   #3733
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
czyli dla dziewczynki też ok?

Snow co tam u Ciebie? rzadko się odzywasz..
Stary 2013-12-10, 20:00   #3734
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
dentysta załatwiony mam nadzieje ze wiecej adi nie bedzie musiał iść
kupiłam mu jeszcze kilka rzeczy w szmateksie i niestety teaz czekam już 2 odzinki az seba sie obudzi a moje cyce cca wybucnąć
btw dziekuje wam wszystkim za to ze jesteście bo gdyby nie wy to moja przyoda z kp już dawno by się zakończyła a tu juz mija 3 miesiąc i się karmimy tylko i wyłącznie piersia póki jest eto możliwe ze cyc bo dłuższej przerwie w kp mnie boli to wiem że troce tego pokarmu mam w sobiejeszcze raz dziekuje wam wszystkim za wsparcie jakiego wśród bliskic mi brakowało i za cenne rady
ale mnie na wyznania wzieło bede nadrabiac w nocy buziaki
dla mnie wizaz jest teraz jak święta księga rad

a u mnie dziś kolejny dzień w pracy, następny wypad w czwartek wyobraźcie sobie ze ja nadal tego amoniaku nie znalazłam 3 supermarkety przetrząsłam
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:02   #3735
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Minęła ponad godzina usypiania i dalej nie śpi
u nas najdłuższa aktywnosc jest wieczorem ok 3-4 h , budzi sie ok 19-20 i zasypia ok 23-24

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:04   #3736
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
A co do prezentów to ja tz kupiłam zegarek który ma wbudowany termometr i pokazuje czy ryby biorą na podstawie faz księżyca
...
Już ci miałam pisać wcześniej że jesteś chyba jedyną osobą którą znam co zakłada dwa body na siebie ale jak wam wygodnie to jak najbardziej zakładaj
...
I nie ma złej pogody, są tylko złe ubrania.

Też zastanawiałam się po co 2xbody. Dla chłopaka tym bardziej bym nie zakładała i nie przegrzewała jąderek

Nena szczęśliwej podróży

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
ja słyszłam, że do -5 można z dzieckiem wychodzić
w taką pogodę jak dzisiaj jaki jest dobry czas przebywania na świeżym powietrzu?
Ja zamierzam do -15 wychodzić.
Wczoraj byliśmy 2h, dziś 1,5h.

Cytat:
U nas też wietrznie:/
O, to jest pomysł O ile nie będzie śniegu, a będzie lód to po prostu będę sobie z nią na naszym tarasie przed domem i lód na górkach mi nie straszny

No ale jak nasypie dużo sniegu, to nie będziesz wózkiem brodzić po zaspach?

Sorki,że tak pytam,ale jeszcze nie przeżyłam tych sytuacji i jestem ciekawa jak wy będziecie robić
Motylku widziałam, że mnie też o to pytałaś. Tak, zamierzam wychodzić jak będą zaspy i lód bo nie będę siedziała całą zimę w domu. U nas teraz chodniki są TRAGICZNE, sam lód, ale na spacer poszłam. Gdzie się dalo to szłam ulicą. Miałam iść w nosidle ale bałam się że upadnę z Miłoszem.

Cytat:
Dziwnie mi spacerować zimą, jak już słońce zachodzi
Eee

Cytat:
Jak czytam o Waszym usypianiu, to mnie skręca z zazdrości. U mnie usypianie po kąpieli to godzina z głowy. Karmienie, tulenie, smoczek, karuzelka z szumem morza, no do zwariowania, ile tylko fabryka dała Parę razy było po 20-25 minut a tak, to normalnie orka.
I potem to samo w nocy co 2 godziny
Nie rozpieszcza Cię Julek

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Ja po prostu w planie dnia mam ze kolo poludnia wychodze na spacer. Raz nam sie uda wczesniej, raz pozniej, ale idziemy. Dlugosc zalezy od pogody - jak jest ladnie to z 2,5h zejdzie, jak brzydko i zimno to godzinka i do domu, a w domu przy otwartym oknie jeszcze czasem pospi
...
No i przede wszystkim te spacery to dla mnie jakas motywacja zeby sie ubrac a nie chodzic caly dzien w pidzamie, no i tylek z domu ruszyc a nie caly czas w tych czterech scianach. Juz nie wspomne o tym ze troche ruchu zadnej z nas nie zaszkodzi...
My też koło południa, zazwyczaj ok 11.30 I Miłosz też zawsze dosypia przy otwartym oknie

O właśnie Ja codziennie jestem pomalowana i mam umyte/wyprostowane włosy czuję się od razu lepiej
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:09   #3737
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
czyli dla dziewczynki też ok?

Snow co tam u Ciebie? rzadko się odzywasz..
Pewnie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
My też koło południa, zazwyczaj ok 11.30 I Miłosz też zawsze dosypia przy otwartym oknie
Zostawiasz go w kombinezonie?

Stary 2013-12-10, 20:10   #3738
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak i już niczym nie przykrywam.
Ma na sobie body krótki rękaw, bluzka, spodenki cienkie i skarpetki i na to kombinezon.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:15   #3739
Madziuchna27
Zakorzenienie

Gorgulek, ja cieplej ubieram Julka Rajstopy, na to skarpety i dresy z polaru, body z dł. rękawem i bluza z polaru z kapturem i na to dopiero kombinezon

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Mam jeszcze pytanie a propos tego lejka Medeli Czy wystarczy dokupić tylko ten lejek czy muszę też jakiś łącznik?

Stary 2013-12-10, 20:16   #3740
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

Tak czytam o tych spacerach. ..
Z góry przepraszam, nie obrażajcie się na mnie za to co napiszę ale. .. niektóre powody nie chodzenia na spacery po prostu macie zaj.ebi.ste ja rozumiem że czasem zwyczajnie się nie chce np po ciężkiej nocy ale chociaż z 5 razy w tyg trzeba by wyjść. ..
Jedyne co mnie powstrzymuje przed spacerem to temp poniżej -10. Sądzę że dziecko ma w nosie czy jest jasno ciemno wcześnie późno poniedziałek czy niedziela. Ma również w swojej dooopce jak dużo matka ma jeszcze do zrobienia w domu. Spacer ma być. Katar jak jest nieduży też nie jest powodem.

I nie ma złej pogody, są tylko złe ubrania.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mam tak samo. w sumie czesto zdarza sie ze jestem na spacerze np. o 8 rano albo po 17. to i tak pora drzemki wiec mi to zwisa, jej tez. kinia i tak juz/jeszcze nie spi. nie ide tylko gdy pada i wieje masakrycznie - ale dlatego zeby sobie i kini nie przeziebic, ponizej -15 tez nie bardzo chyba ze do sklepu i spowrotem (30 minut). bo tak to mamy zwykle 1-3h spacer dziennie. no i przyznam - czasem mam lenia, ale sama lubie powietrze to i dla siebie chodze

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:17   #3741
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
kurcze niedługo powstanie wątek mamusie wrześniowo-październikowe 2014
Cytat:
x 27812372983712
do roboty, jeszcze zdążycie

Cytat:

i dla chłopca i dla dziewczynki

Rusałko, mogłabyś wrzucić jeszcze raz przepisna ciasto na pizzę z mąki razowej
Stary 2013-12-10, 20:18   #3742
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

No ale jak nasypie dużo sniegu, to nie będziesz wózkiem brodzić po zaspach?

Sorki,że tak pytam,ale jeszcze nie przeżyłam tych sytuacji i jestem ciekawa jak wy będziecie robić
no ale chyba odsniezaja tam u was, co nie? no ja chodzilam po odsniezonych chodnikach, dalo sie nawet jak zaspy wyzej wozka byly...

Stary 2013-12-10, 20:20   #3743
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Angel ale lampki ile za nie dałaś???

Ja bym mojej założyła bez wahania

Cytat:
Pewnie

Ja tak

Cytat:
Tak i już niczym nie przykrywam.
Ma na sobie body krótki rękaw, bluzka, spodenki cienkie i skarpetki i na to kombinezon.
O!dokładnie tak samo ubieram, na dworze przykrywam i opatulam kocykiem minky a przy mrozie nakładam tą oslonke od wozka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:21   #3744
matallewar
Zakorzenienie

Lampki Angel: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50265234/
chyba namowie tz na 3

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:23   #3745
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
dentysta załatwiony mam nadzieje ze wiecej adi nie bedzie musiał iść
kupiłam mu jeszcze kilka rzeczy w szmateksie i niestety teaz czekam już 2 odzinki az seba sie obudzi a moje cyce cca wybucnąć
btw dziekuje wam wszystkim za to ze jesteście bo gdyby nie wy to moja przyoda z kp już dawno by się zakończyła a tu juz mija 3 miesiąc i się karmimy tylko i wyłącznie piersia póki jest eto możliwe ze cyc bo dłuższej przerwie w kp mnie boli to wiem że troce tego pokarmu mam w sobiejeszcze raz dziekuje wam wszystkim za wsparcie jakiego wśród bliskic mi brakowało i za cenne rady
ale mnie na wyznania wzieło bede nadrabiac w nocy buziaki
super, że tak dobrze Ci idzie
a Adi lubi myć ząbki?
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Uwielbiam szpinak!

Dziewczyny jak usypiacie wieczorem dziecko?
Bo mój Filip zasypiał przy cycu i odkładałam go do łóżeczka i spał. Teraz już tak nie chce
Nie chce bujać go na rękach, chciałabym żeby sam zasypiał
u mnei czasami Hania nie chce przy piersi, bo ma dość tego że jej leci to wtedy ją biorę na ręce i delikatnie bujam, ale nie chodzę tylko siadam. po 2-3 minutach śpi
czasami usypia ją tak tż, zeby nie przyzwyczaiła się ze tylko ja usypiam

grzeszycie z tymi spacerami wszystko bym dała, zeby móc codziennie wychodzić i do -10 spokojnie bym wychodziła, czy jasno czy zimno,.
ale niestety, u mnie ciągle jak nie jedna to druga chora no i du.pa
jak Marysia chora to Hanie na balkon wyrzucam, a jak Hania to z Marysią moja mama lub mąż wychodzi. no ale, ja siedzę praktycznie cały czas w domu i już mam dość

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:25   #3746
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
ja sie dziwie jak Ty funkcjonujesz?Sypiasz wogole. Ja z dwojgiem dzieci i nawet jak trzecie dojdzie to nie sadze, że będę miala taka orke jak Ty z jednym.
U Ciebie to nie jest ten typ
http://www.bangla.babyonline.pl/arty...o-brzmi-dumnie ?
ja mam takiego syna. obecnie zgadza sie ze ejst high need child. ewidentnie! nawet psycholog zaklasyfikowal go jako madrego ale nadruchliwego... no i ma swoj swiat... i nigdy sie nie nudzi

Stary 2013-12-10, 20:26   #3747
passion80
Zakorzenienie

buforuje mi się śpiąca królewna disneya, już dawno chciałam obejrzeć chłop w robocie to tak się zajmę
Stary 2013-12-10, 20:28   #3748
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie mam tego szablonu
A Ty skąd masz?
z apteki

Cytat:
x 27812372983712
noooo
Cytat:
Chłop potem zauważył, że byłam zupełnie innym człowiekiem po przespaniu tych 4 godzin ciągiem. Fakt, nie pamiętam kiedy tyle przespałam

Cytat:
no raczej, że unisex przecież to misiu
z resztą ja jak będę miała córkę to i tak będzie chodziła w ubrankach po Mikim- w auta, samoloty itd. kupię trochę dziewczęcych, ale pewnie 70% jej garderoby to będą ubrania po bracie

aaaa! małż mnie podpuszcza o zakup tego kombinezonu w h&m wie, że mnie łatwo złamać czasem się boję, że jestem zakupoholiczką po babci....

Cytat:
piękne

Cytat:
O właśnie Ja codziennie jestem pomalowana i mam umyte/wyprostowane włosy czuję się od razu lepiej
ja to samo, ale obiecałam sobie, że to że jestem matką nie upoważnia mnie do wyglądania jak menel tzn. w domu czasem tak wyglądam bo łażę do 12-13 w piżamie ale jak wychodzę nawet po chleb to jestem ładnie uczesana i pomalowana

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:32   #3749
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
A jak inaczej? Pewnie, że będę, planują się w chustę przesiąść na zimę, żeby ade jeszcze za rękę wziąć, bo jak nie ma śniegu to jeździ na podstawce do wozka
ja wole chuste latem ale zima tez mozna. a nie pojdzie trzymajac sie raczki wozka? u mnie kinia tak chodzi ze mna na spacery...

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Gorgulek, ja cieplej ubieram Julka Rajstopy, na to skarpety i dresy z polaru, body z dł. rękawem i bluza z polaru z kapturem i na to dopiero kombinezon

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Mam jeszcze pytanie a propos tego lejka Medeli Czy wystarczy dokupić tylko ten lejek czy muszę też jakiś łącznik?
ubieram podobnie, tylko ma krotkie a nie dlugie body, no i dres z polaru rzadko, zwykle cos bawelnianego

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

passion - obejrzyj "odlot" (up), jest swietny z tych nowych... poryczysz sie na poczatku (ja tam zawsze rycze)

Stary 2013-12-10, 20:34   #3750
kaska87
Zakorzenienie

ja pieprze no i już chcę te lampki co Angel kupiła
Cytat:
musisz mieć takie części
http://allegro.pl/medela-uchwyt-lejk...768896155.html
http://allegro.pl/medela-uchwyt-lejk...768896155.html
no i jeszcze to żółte coś i membranka ale to pewnie masz
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
do roboty, jeszcze zdążycie
chciałabym, ale to se ne da jak to mówi krecik
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Lampki Angel: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50265234/
chyba namowie tz na 3

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości