Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 19:08   #4561
ilkas
BAN stały

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Kasian z tym Jerzym święta prawda

Light Limara gratuluję synka

Martuszka0 o której masz jutro wizytę? Myślę, że dzidzia pokaże już co nie co

Jej..ale mi dzień zleciał w domu...
Z obiadem dziś zaszalałam...robiłam ponad 2 godz. Ale warto było..bo mąż jak zobaczył to zrobił oczy jak 5 zł
A teraz czuję się padnięta
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:11   #4562
Ramona_85
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Zazdroszcze Ja tak najpierw sie wstrzymywalam z zakupami dla dzidzi, bo ze niby za wczesnie, ze ciaza niepewna. A teraz jak w sumie mozna by cos zaczac kupowac to jakos nie mam ochoty. Poszlam nawet ostatnio poogladac jakies ciuszki i wszystko w takich spranych kolorach... Nic mi sie nie podobalo
to lubisz takie żywsze kolory?

ja znowu odwrotnie, wszystko mi się podoba co kremowe, brązowe i beżowe, chyba mam uraz po siostrze, która do chłopca wszystko mega kolorowe kupowała - niebieskie i zielone, a do córci różowe mam dość dużo kolorowych ubranek po niej, niektóre do te kolory takie oczo..ebne, dlatego teraz patrzeć będę za beżami i szarościami
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:21   #4563
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
no ja za chwile też zejde na swój kolor, zawsze mnie te odrosty denerwowały a w ciąży jakoś mam mobilizacje aby tego nie farbować i myśle że jeszcze z 3-4 miesiące i będę mieć swój kolor a ostatnie farbowanie w sierpniu, wiec dla mnie te włosy rosną jak szalone aby w 8 miesięcy zejść z koloru a włosy jak widziałyście mam do ramion

chętnie Ci oddam połowe długości
jak ja Wam zazdroszczę moje paznokcie, owszem, pobijają życiowe rekordy długości, ale o włosach nie mogę tego w ogóle powiedzieć ciąża zmobilizowała mnie do powrotu do naturalnego koloru, ale zapuszczanie wcale mi nie idzie no chyba, że na nogach, tam to klęska urodzaju- nawet na udach mam takie jasne meszkowate włoski
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:22   #4564
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Nikii89 ja tak samo mam problem z grzybem u rodziców ... nic dosłownie nie pomagało,mama jakieś środki kupowała i dupa ... bo pies sąsiadów na górze sikał na balkonie i się załatwiał i to szło na nasz balkon i cały sufit na balkonie w grzybie ... + łazienka bo jakieś rury zamontowali sobie w podłodze i one co jakiś czas się pocą i tak samo sufit w grzybie,ale jak sie szło do nich to jak to oni mogą takie coś robić,sami syf w domu mają to można zapomnieć że coś z tym zrobią u nas ...
Pies odlewał się na balkonie!?!?! Co za ludzie tam mieszkali

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
Piszecie o ruchach, a ja muszę Wam się pochwalić, że w weekend poczułam w 15 tyg takie delikatne ruchy, jak motylka ale czułam, wczoraj wieczorem też
Jeśli to faktycznie ruchy, to gratki

A my z TŻ od 3 dni mamy romantycznie w łazience, bo... Spaliła się żarówka w kinkiecie, za nic nie potrafimy go rozbroić i myjemy się przy świeczce... już rozważamy wezwanie elektryka do tej żarówki, ale trochę głupio

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:23   #4565
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Kasian z tym Jerzym święta prawda

Light Limara gratuluję synka

Z obiadem dziś zaszalałam...robiłam ponad 2 godz. Ale warto było..bo mąż jak zobaczył to zrobił oczy jak 5 zł
Wow a co za specjały przygotowalas?

Dziewczyny co do wlosow to niby rosna szybciej w ciazy i to nie tylko na glowie chociaz ja nie zauwazylam u siebie

Wlasnie zjadlam melona miodowego - mniaaaam uwielbiam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:23   #4566
martuszka0
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Ramona to raczej mój Tż ma Wie już jak będzie ubierał chłopaka jak będzie miał rok. Obowiązkowo kurtka skórzana. Body już też zamawiał, ale jakoś z głowy mu to wybiłam, zwłaszcza że trochę kasy one kosztują, a nic specjalnego w sobie nie mają po za napisem
hehe to na komunie dostanie motocykl ??
Cytat:

O 16, zaraz po pracy mykam, tylko na forum pojawię się wieczorem, bo do domu wracam ok 20

pochwal się, co dobrego zrobiłaś??
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:26   #4567
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
A my z TŻ od 3 dni mamy romantycznie w łazience, bo... Spaliła się żarówka w kinkiecie, za nic nie potrafimy go rozbroić i myjemy się przy świeczce... już rozważamy wezwanie elektryka do tej żarówki, ale trochę głupio
uuuu romantico, a jaka oszczędność na prądzie

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:29   #4568
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Uff, Iga dziś nie miała żadnej drzemki i padła już i śpi jak aniołek

a ja miałam nadrabiania i nadrabiania przepraszam ale nie będe cytować, za dużo tego

gratuluje udanych wizyt i synusiów

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:39   #4569
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do wlosow to niby rosna szybciej w ciazy i to nie tylko na glowie chociaz ja nie zauwazylam u siebie
ojjj tak! u mnie na nogach pobiłam swoje rekordy życiowe i na prawdę nie sądziłam,że jestem w stanie takie zapuścić Długie jak takiej starej baby z autobusu co naciągnięte ma na nie rajstopy i przylizane i to w takim krótkim czasie urosły. Nie mówiąc już,że mam lekki meszek na brzuszku..ah ten testosteron Małego
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:42   #4570
Carmenaa_88
Zakorzenienie

tutaj nie być przez 3 dni to istna tragedia

gratuluję synków i udanych wizyt

u mnie po piątkowej wizycie dalej wielka niewiadoma jak to lekarz żartobliwie stwierdził na 55% dziewczynka baaardzo przekonywujące no ale nie napieram na niego, on sam nie chce mówić. Wolę nie wiedzieć niż wiedzieć źle znam kilka przypadków pomyłek wśród koleżanek i wolałabym nie należeć do tego grona
Poza tym w styczniu połówkowe gdzieś, więc może tam co nieco więcej zobaczymy póki co mam przeczucie na dziewuchę przy Igusiu się sprawdziło

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Nie mówiąc już,że mam lekki meszek na brzuszku..ah ten testosteron Małego
lekki meszek? ja to mam istny tors niewiele mi do męża brakuje

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:50   #4571
lolitka888
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
lekki meszek? ja to mam istny tors niewiele mi do męża brakuje
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:56   #4572
meniaa94
Wtajemniczenie

VwVampirka a brak słów na tych ludzi,patologiczna rodzina jak nic,ojciec mieszka z córką ... i ta córka jakiegoś fagasa sobie sprowadziła i z nim ma 3 dzieci małych,i jeszcze ma starszego syna z mężem swojej siostry no i ona pracuje,torby z zakupami nosi a ten jej fagas siedzi w domu i chleje piwsko ... i nie pracuje bo niby ma 3 dzieci w Poznaniu z inną i alimenty by z niego wtedy ściągali,nabrali pożyczek co nie tylko,z mieszkaniem zadłużeni ale nie wygonią ich,bo mają małe dzieci ... no i ten jej ojciec ma psa,nie szczepiony ani nic,i ile razy warczy jak ktoś idzie,chodzi z tym właścicielem po śmietnikach bo on złom zbiera i strach dosłownie ... i myślę gdzie tu to zgłosić bo szanowna straż miejska z tym nic nie zrobi w mieście bo już kilka razy jakieś incydenty zgłaszaliśmy i olewali to ... raz jak bezdomny spał na klatce w zimę zadzwoniliśmy to powiedzieli,że to nie ich sprawa żeby nie zawracać im głowy i na policję dzwonić,a policja powiedziała,żeby takie sprawy załatwiać ze strażą miejską i do tego doszło że ten bezdomny spadł ze schodów i coś sobie narobił,pełno krwi było ... a raz autami zastawili cały parking bo obok w szkole była wywiadówka a parking jest dla mieszkańców,co do czego na wjeździe na osiedle auta zostawiali i nie można było przejechać i tż zadzwonił na straż miejską bo nie miał gdzie auta zostawić to olali to ...
Stary 2013-12-10, 19:56   #4573
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
ojjj tak! u mnie na nogach pobiłam swoje rekordy życiowe i na prawdę nie sądziłam,że jestem w stanie takie zapuścić Długie jak takiej starej baby z autobusu co naciągnięte ma na nie rajstopy i przylizane i to w takim krótkim czasie urosły. Nie mówiąc już,że mam lekki meszek na brzuszku..ah ten testosteron Małego
Ja na brzuszku to mam tragedię
Ale pocieszam się, że po ciąży te włoski nie będą takie ciemne, oby

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 19:58   #4574
meniaa94
Wtajemniczenie

Carmenaa ale denerwują mnie te włoski na brzuchu bo naturalnie jestem blondynką więc włosy na brzuchu były niewidoczne a teraz mam ciemne ... i to pełno ich ...
Stary 2013-12-10, 20:10   #4575
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ja na brzuszku to mam tragedię
Ale pocieszam się, że po ciąży te włoski nie będą takie ciemne, oby

no ja miałam po synku mniej niż teraz i mi raczej na długo zostały ale teraz też mam nadzieję, że wszystkie pójdą won po porodzie

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Carmenaa ale denerwują mnie te włoski na brzuchu bo naturalnie jestem blondynką więc włosy na brzuchu były niewidoczne a teraz mam ciemne ... i to pełno ich ...
no widzisz u blondynek niby nie powinno ich widać moejmy nadzieję, że w Twoim wypadku się zetrą po porodzie w sumie ja bym nawet była tego pewna, bo właśnie jesteś blondynką. Ja jestem brunetką i do tego chojnie obdarzoną owłosieniem, więc pewnie wiele z nich znowu zostanie

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:17   #4576
meniaa94
Wtajemniczenie

Carmenaa dziękuję Ci ! Pocieszyłaś mnie mam taką nadzieję,że jakimś cudem znikną po porodzie,muszą bo innej opcji nie ma ... jak to będzie wyglądało ... blondynka z ciemnymi włoskami na brzuszku

Będę się zbierała powolutku ... tż już dawno śpi, był taki zmęczony że nawet nie miał ochoty dac mi buziaka oj tylko jutro będzie chciał to ja mu dam ... na pewno nie !! Coś za coś Wiem wredna jestem ...
Idę się położyć może stanie się cud i poczuję ruchy Gabrysi .
Życzę wszystkim mamuśkom dobrej nocy,do jutra
Stary 2013-12-10, 20:26   #4577
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
no wiem o jakiej starej babie mówisz

Cytat:
VwVampirka a brak słów na tych ludzi,patologiczna rodzina jak nic,ojciec mieszka z córką ... i ta córka jakiegoś fagasa sobie sprowadziła i z nim ma 3 dzieci małych,i jeszcze ma starszego syna z mężem swojej siostry no i ona pracuje,torby z zakupami nosi a ten jej fagas siedzi w domu i chleje piwsko ... i nie pracuje bo niby ma 3 dzieci w Poznaniu z inną i alimenty by z niego wtedy ściągali,nabrali pożyczek co nie tylko,z mieszkaniem zadłużeni ale nie wygonią ich,bo mają małe dzieci ... no i ten jej ojciec ma psa,nie szczepiony ani nic,i ile razy warczy jak ktoś idzie,chodzi z tym właścicielem po śmietnikach bo on złom zbiera i strach dosłownie ... i myślę gdzie tu to zgłosić bo szanowna straż miejska z tym nic nie zrobi w mieście bo już kilka razy jakieś incydenty zgłaszaliśmy i olewali to ... raz jak bezdomny spał na klatce w zimę zadzwoniliśmy to powiedzieli,że to nie ich sprawa żeby nie zawracać im głowy i na policję dzwonić,a policja powiedziała,żeby takie sprawy załatwiać ze strażą miejską i do tego doszło że ten bezdomny spadł ze schodów i coś sobie narobił,pełno krwi było ... a raz autami zastawili cały parking bo obok w szkole była wywiadówka a parking jest dla mieszkańców,co do czego na wjeździe na osiedle auta zostawiali i nie można było przejechać i tż zadzwonił na straż miejską bo nie miał gdzie auta zostawić to olali to ...
O ja cie, faktycznie patologia w najgorszej postaci. Biedne dzieci..

Cytat:
Carmenaa dziękuję Ci ! Pocieszyłaś mnie mam taką nadzieję,że jakimś cudem znikną po porodzie,muszą bo innej opcji nie ma ... jak to będzie wyglądało ... blondynka z ciemnymi włoskami na brzuszku
Wszystko zejdzie, nie bój nic.
Stary 2013-12-10, 20:33   #4578
Nikii89
Zakorzenienie

Gosius spróbuję na pewno z Ace , byłam dziś na zakupach i w Tesco nie widziałam Ace;/
No ja dziś zostawiłam tylko 80zł , ale okazało się że mam 1zęba do leczenia kanałowego (zapisana jestem u niego na 19.12, chyba że znajdę gabinet który ma podpisaną umowę z NFZ i wtedy za free)

Pallas w sumie tak chociaż TŻ na głos mi nie powiedział że się zdecydował (on jakiś dziwny jest :P ) ale z jego gadki i planów wnioskuję że jest ZA !!

Light cieszę się że wszystko OK. i gratuluję synka a to mam wpisać tylko chłopczyk czy Natan mogę ? :P To ja miałam właśnie na przedniej ścianie w 1c i tak samo słabo ruchy czułam.
Ja się w sumie nie nastawiam aż tak bardzo na dziewczynkę , ale tak jakoś czuję mam inne smaki w tej ciąży i ogólnie jest kilka szczegółów różniących. No i to wewnętrzne przeczucie. Ale jak będzie chłopczyk to też się będę cieszyła (koszt ubrań nam odejdzie :P) Najważniejsze aby dzieci były zdrowe

Carolyna no tak jak się czymś zakryje to on się nie straci , ale rozwiązaniem jest wykuwanie tynku i kładzenie go na nowo.

Justyna właśnie nie wiem skąd , robi się tylko na jednej ścianie, jest ona „goła” nie ma przy niej mebli itp. W domu jest palone , wietrzone i tylko na niej robi się grzyb. Najgorsze że to sypialnia.

Martuszka oby jutro się dzidzia ujawniła i dużo zdrowia dla męża A co do pisania to pewnie dziewczyny chcą na cz. IV przejść :P

Sylvunia właśnie chcę popsikać jak TŻ będzie w delegacji a ja z Oskarem przeniosę się chyba wtedy na te 2-3 dni do brata i bratowej

Janeczka mamy to niestety w sypialni ;/

Paulka mi zawsze babki z laboratorium na pytanie czy mogę coś zjeść odpowiadają „małe śniadanko aby dzidziusia nie zagłodzić” :P

Kasian czy ja wiem czy lato najlepszy … z jednej strony tak bo dziecko się nie przeziębi itp., ale u Nas w lato klapa a na jesień sukces :P

Ale zaszalałyście - 5 stron do nadrobienia miałam
Znów cichy wieczór z TŻ
Stary 2013-12-10, 20:33   #4579
gosius91
Zakorzenienie

Idę kąpać yorka - będzie ciężko menda popija wodę z szamponem podczas kąpieli

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:33   #4580
JJJustynAAA
Zakorzenienie

No i zapisałam się do fryzjera - idę w poniedziałek
Obym wróciła zadowolona

ilkas co to pysznego gotowałaś?

carmen 55% to faktycznie nie wiele hhiih

a ja zmykam do kąpieli - jutro wizyta trzeba się doprowadzić do porządku tu i ówdzie

no i będę malowała pzanokcie - top mat szaleje

Dobrej nocy

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:34   #4581
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Nataniel a Natan to to samo Nataniel to imię pełne a Natan zdrobniale tak mam zamiar nazwać synka.
Niki a na tego grzyba to teraz niczym nie psikaj czasem.Te środki sa wszystkie szkodliwe.Tez mamy grzyba i na razie musi byc.Na czas likwidacji bede musiała sie wyprowadzić.

dokładnie tak samo myślałam ale jednak nie : http://www.biblia.info.pl/spb.html . Natan to Natan, a Nataniel, to Natanael z hebrajskiego wczoraj to odkryłam i byłam troszkę w szoku
Stary 2013-12-10, 20:46   #4582
anulka3999
Rozeznanie

Cytat:
gosius91 ja sobie na śniadanie dziś usmażyłam frytki bo już tak mi się chciało ...

Noo tż ma niedługo wrócić ... tylko mają rozłożyć towar w sklepie i o 18:00 w domciu,w końcu .

Kiedy najlepiej jest zacząć robić pierniki na święta?
zalezy od przepisu, sa takie które muszą leżakować conajmniej 2 tyg i takie które się je odrazu

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
no na usg to taki wielki ten siusiak sie wydaje, pamietam z pierwszym synkiem jak dokladnie bylo widac juz na tym usg na przeziernosc a i teraz nam ginek dal zdjatko z wielkimmm siurasem hehe
a w moim bloku na 8 mieszkan nie ma ani jednej dziewczynki, kazdy ma po 2 chlopakow na glowe

o super juz ruchy ja czekam i na brzuszek i na ruchy cos to dziwne, no i w ogole wymiotowalam prawie 3 miesiace wskazywaloby na dziewczynke a tu siuras hehe

no ubieram siebie i malego i lece na co tygodniowy zastrzyk
a co to za zastrzyk ?

Cytat:
Pies odlewał się na balkonie!?!?! Co za ludzie tam mieszkali

Jeśli to faktycznie ruchy, to gratki

to kozystajcie z tego romantyzmu
anulka3999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:48   #4583
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Gosius spróbuję na pewno z Ace , byłam dziś na zakupach i w Tesco nie widziałam Ace;/

Znów cichy wieczór z TŻ
Ja z kolei rozmawiałam właśnie z teściową i powiedziałam jej o tym ACE i mnie wyśmiała, że poza tym, że domu przez 3 dni nie mogła wywietrzyć, to z grzybem nic się nie stało nie wiem od czego to zależy..

A czemu cichy wieczór? trzeba Go ?

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Oj, to powodzenia mój kot popija wodę, jak się kąpię nie zważając czy jest płyn do kąpieli, szampon itd. ale kąpać to go jeszcze nie musiałam na szczęście
Stary 2013-12-10, 20:52   #4584
kaorlak
Zadomowienie

Jestem

W sumie nie mam nic ciekawego do przekazania. Gin podsumował na końcu że moje Dziecię wygląda na zdrowego człowieka , ale nie dojrzał wszystkiego na swoim kiepskim sprzęcie i mam przyjść za dwa tygodnie na ,,połówkowe cd.'' Nie potwierdził córeczki, bo okropnie wstydliwe i nie chciało się odsłonić, więc dalej nie mam pewności.
Przytyłam od ostatniej wizyty 1,5 kg i na razie 3,5 na plusie od początku ciąży
Niki proszę o wpisanie wizyty na 23.12 godz. 12.15

Uciekam już spać, bo nie wiem co mnie dzisiaj czeka z moją chorutką Misią.
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:54   #4585
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
No ja dziś zostawiłam tylko 80zł , ale okazało się że mam 1zęba do leczenia kanałowego (zapisana jestem u niego na 19.12, chyba że znajdę gabinet który ma podpisaną umowę z NFZ i wtedy za free)

Pallas w sumie tak chociaż TŻ na głos mi nie powiedział że się zdecydował (on jakiś dziwny jest :P ) ale z jego gadki i planów wnioskuję że jest ZA !!

Light cieszę się że wszystko OK. i gratuluję synka a to mam wpisać tylko chłopczyk czy Natan mogę ? :P To ja miałam właśnie na przedniej ścianie w 1c i tak samo słabo ruchy czułam.
Ja się w sumie nie nastawiam aż tak bardzo na dziewczynkę , ale tak jakoś czuję mam inne smaki w tej ciąży i ogólnie jest kilka szczegółów różniących. No i to wewnętrzne przeczucie. Ale jak będzie chłopczyk to też się będę cieszyła (koszt ubrań nam odejdzie :P) Najważniejsze aby dzieci były zdrowe

Carolyna no tak jak się czymś zakryje to on się nie straci , ale rozwiązaniem jest wykuwanie tynku i kładzenie go na nowo.

Justyna właśnie nie wiem skąd , robi się tylko na jednej ścianie, jest ona „goła” nie ma przy niej mebli itp. W domu jest palone , wietrzone i tylko na niej robi się grzyb. Najgorsze że to sypialnia.

Martuszka oby jutro się dzidzia ujawniła i dużo zdrowia dla męża A co do pisania to pewnie dziewczyny chcą na cz. IV przejść :P

Sylvunia właśnie chcę popsikać jak TŻ będzie w delegacji a ja z Oskarem przeniosę się chyba wtedy na te 2-3 dni do brata i bratowej

Janeczka mamy to niestety w sypialni ;/

Paulka mi zawsze babki z laboratorium na pytanie czy mogę coś zjeść odpowiadają „małe śniadanko aby dzidziusia nie zagłodzić” :P

Kasian czy ja wiem czy lato najlepszy … z jednej strony tak bo dziecko się nie przeziębi itp., ale u Nas w lato klapa a na jesień sukces :P

Ale zaszalałyście - 5 stron do nadrobienia miałam
Znów cichy wieczór z TŻ
Nikii

No wlasnie ja mialam takie wyobrazenie ze latem moze latac w gaciach i jak sie posika to zaraz sie nie przeziebi

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
No i zapisałam się do fryzjera - idę w poniedziałek
Obym wróciła zadowolona

ilkas co to pysznego gotowałaś?

carmen 55% to faktycznie nie wiele hhiih

a ja zmykam do kąpieli - jutro wizyta trzeba się doprowadzić do porządku tu i ówdzie

no i będę malowała pzanokcie - top mat szaleje

Dobrej nocy
Ja bym nie mogla na noc malowac, bo bym musiala slady po poduszce odbite albo rano albo w ogole, strasznie dlugo mi schna..

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
dokładnie tak samo myślałam ale jednak nie : http://www.biblia.info.pl/spb.html . Natan to Natan, a Nataniel, to Natanael z hebrajskiego wczoraj to odkryłam i byłam troszkę w szoku
Sorry dziewczyny ale mi sie to imie tez kojarzy z księdzem Natankiem

Cytat:
Hehe no to powodzenia Gosiu

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Jestem

W sumie nie mam nic ciekawego do przekazania. Gin podsumował na końcu że moje Dziecię wygląda na zdrowego człowieka , ale nie dojrzał wszystkiego na swoim kiepskim sprzęcie i mam przyjść za dwa tygodnie na ,,połówkowe cd.'' Nie potwierdził córeczki, bo okropnie wstydliwe i nie chciało się odsłonić, więc dalej nie mam pewności.

Kaorlak najwazniejsze ze dzidzius zdrowy a dwa tygodnie szybko zleca

Stary 2013-12-10, 20:54   #4586
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Heh no dokładnie,taki duży jakiś:P heh no On to ogólnie dumny jak Paw chodzi,jeszcze jak Mu powiedziałam o tym co w klubie o nazwisku Jego było to w ogóle;p Jeszcze wracając do siusiaka to gadał "no ma jaja po Tatusiu" hahaha Co za głupek z Niego
Mój tez z Olim tak gadał A jeszcze jak sie urodził to się wszyscy zachwycali jakie wielkie jajka ma

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
Czyli nie ma ciśnienia można spokojnie używać ten co dotychczas, to dobrze bo z ziajki jestem zadowolona.
Nawet lepiej używac to co dotychczas, bo w ciaży nowe kosmetyki mogą uczulac

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A bzdury Ci dziewczyny opowiadaja. Przed morfologia mozna bez problemu jesc. Nie ma to zadnego wplywu na badanie.

Nie mozna jesc przed glukoza na czczo, moczem, bezpieczniej tez nie jesc przez tsh (i robic zawsze o tej samej porze).
A skąd wiesz? Mi brat mówił że niestety lepiej nie jeść, przy zwykłej morfo tez jest chyba cukier... A on w tym poniekąd siedzi

Cytat:
Witajcie dziewczyny, ale mi się dzisiaj dzień dłuży.. niedługo idziemy kąpać Hanię, mąż dopiero przed chwilą wrócił z pracy dzisiaj chwilę Hania została z mamą a ja kupiłam jej prezent na gwiazdkę w końcu
To tak jak mój przed 19, nie wiem jak do świąt wytrzymam... Jeszcze Oli wariuje jak tata wróci, bo zły na niego jest Tylko ja nie mam komu młodego podrzucić na 5 minut

Cytat:
Ja też chce wiedziec

Cytat:
E tam mój zawsze dzwoni po zmiane kontaktu

Padnięta jestem, młode mnie wykończyło

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:03   #4587
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i nie mogę doczekać się już swojej.
U nas dzisiaj a obiad zupa, jak to mówi Lena pominidorowa.
Wczoraj jak sprzątała porozwalane monety, chciała mnie zaciągnąć, wiec mówię, że nie mogę się mocno schylać, bo mam dzidzie w brzuszku. Poszła sama je zbierać, a za chwilę przychodzi do mnie, że ona też ma dzidzie jedną w brzuszku i już nie może sprzątać.
Poza tym czeka kiedy będzie mogła iść do przedszkola.
Świetna!

Cytat:
W ogóle dziewczyny co do nocnika to Hania dostała taki nocnik fisher price w kształcie kibelka, nawet jest miejsce na rolkę z papierem toaletowym i spłuczka ale nie o tym chciałam. No więc póki co nocnik stoi w jej pokoju i na razie się przyzwyczajamy do niego, po prostu trochę się nim bawi. A wczoraj jej zsunęłam spodnie i posadziłam na tym nocniku, była taka dumna że siedzi tak jak mama od tego czasu poszła dwa razy na nocnik: raz sobie podciągnęła bluzkę po pachy i usiadła a drugi raz sobie podwinęła nogawki i usiadła nie wiem może ona myśli że nieważne co, ale coś trzeba zrobić z ciuchami przed skorzystaniem
Słodkie te Dzieciaki!

Princi, cieszę się, że z dzidzią wszystko ok. Gratulacje Synka!
Light Limara, Tobie również gratuluję Synusia
Ilkas, a co robiłaś na obiad?Pochwal się

Justyna za jutrzejszą wizytę!

Moje dziecko w przedszkolu na Mikołaja dostało torbę słodyczy Zła jestem, jak diabli - zwłaszcza, że te paczki robi rada rodziców Oczywiście większość pochowałam, ale ile się oboje nadenerwowaliśmy...ehhhh, szkoda gadać Tych słodyczy to na około 40zł jest. Można by 1/3 tego zakupić, jak już czują taka potrzebę, a za resztę książeczki, puzzle, gry...jest tyle opcji!

Ja również proszę o kciuki za jutrzejszą wizytę – rano raczej nie uda mi się tu zajrzeć.

Lecę na film - Mąż wzywa Miłego wieczoru!

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-12-10 o 21:04
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:06   #4588
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Życzę wszystkim mamuśkom dobrej nocy,do jutra
Również kolorowych
Cytat:
Jestem

Najważniejsze że dzidzia zdrowa
no i już człowieka przypomina jak lekarz podsumował

ciekawe, co mi powie tym razem ginka, bo ostatnio użyła słowa "kosmita"

ale sie zrelaksowałam pod prysznicem, pół godziny w łazience, zadbałam o włoski, peelingi, balsamik, kremik, normalnie małe domowe spa sobie zrobiłam a tam najcieplej, aż wychodzić mi się nie chciało, bo 24 stopnie, a w całym domu 20
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:07   #4589
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Jestem

Super wieści - gratuluję zdrowego człowieczka!

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:08   #4590
martuszka0
Rozeznanie

Nikii mam nadzieję, że to nic poważnego

Cytat:
a czy przypadkiem nie ma tam jakiegoś alkoholu??
Cytat:
Jestem

ważne, że z maluchem jest ok i na pewno na następnej wizycie się pokaże

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Mój tez z Olim tak gadał A jeszcze jak sie urodził to się wszyscy zachwycali jakie wielkie jajka ma
a naprawdę miał?
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości