|
|
#211 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ślub za 3 tyg. Czy jest powód żeby odwołać ?
Cytat:
dzieci z zasady mają dwoje rodziców. No straszne, ktoś krzyczał na dziecko, należy to zgłosić do prokuratury ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#212 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
Nic nie pisałam o prokuraturze,ale zgodzisz się,ze między rozmową /sugestią a krzykiem jest spora różnica ?
|
|
|
#213 |
|
Konto usunięte
|
ja sama jestem matka dwojki nastoletnich dzieci i mam drugiego meza ktory je wychowuje ze mna.
moj maz nie probuje zastapic moim dziecia ojca,nie poucza ich nie wydaje rozkazow czy nakazow. stara sie byc przyjacielem dla moich dzieci a nie ojcem.jesli sa jakies problemy z ich zachowaniem to ja daje kary czy urzadzam pogadanki nie moj maz. on chodzi na wywiadowki,pomaga w lekcjach,zabiera do lekarza,kiedy sa problemy stara sie spojrzec na nie z dystansu i ostudzic moje nerwy(dzieci w wieku prawie 19 i 16 lat).maz mieszka z nami od 6 lat. nigdy nie zwiazalabym sie z nim gdyby moje dzieci go nie akceptowaly i w domu by byly klotnie z tego powodu,nie dlatego ze pozwalam moim dziecia wejsc mi na glowe i decydowac o moim zyciu ale dla tego ze cenie sobie spokoj we wlasnym domu i chce w nim odpoczywac w milej atmoserze a nie uzerac sie z wojujacymi mezem i dzieciakami. moj maz wie gdzie jest jego miejsce w szeregu jest wazny ale nie zgrywa pana ojca. moim zdaniem w sytuacji ktora sie przydarzyla ze dzieciak przyszedl pijany do szkoly powinien odebrac go ze szkoly(skoro matka nie mogla)poczekac az wytrzezwieje i pogadac jak facet z facetem. nie wierze ze dziecko(tak dziecko bo 16 lat to nie jest dorosly czlowiek)tak nagle stacza sie z dnia na dzien problemy byly juz wczesniej do tego dolaczyl partner matki wpie...jacy sie we wszystko i mamy to co mamy. nie uwazam ze zalozycielka topiku zle wychowala dziecko,nie zawsze mamy wplyw na to co nasze dziecko robi(jak ktos tu powyzej napisal dwoje dzieci z jednego domu moze byc zupelnie rozne mimo tego samego wychowania i srodowiska w domu) to ze chlopak sie napil i tak przyszedl do szkoly nie oznacza ze jest zdegenerowanym dzieckiem,kiedy jest sie mlodym rozne glupoty sie robi.sama znam duzo ludzi ktorzy nie byl wzorem dobrych zachowan w szkole a yszli na ludzi maja swoje firmy,udane rodziny itp. na miejscu autorki nie bralabym slubu z tym facetem jeszcze. niech sprobuje dowiedziec sie co naprawde przeszkadza synowi w jej partnerze i warto ustalic partnera role w wychowaniu dziecka. czy twoj partner kiedykolwiek spedzil czas z twoim synem sam na sam nie w domu ale poza nim?czy zabral go na jakies meskie wypady jak np gokarty itp?czy jego ojcowanie polega tylko na karaniu i gadaniu?bo jesli tylko na tym drugim to sie nie dziwie ze dzieciak ma go dosc. |
|
|
|
|
#214 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Grin, rozumiem Twój punkt widzenia.
Cytat:
|
|
|
#215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeczytaj drugi raz opis swojego partnera i zobacz, jaki obraz człowieka się z tego wywodzi. Skoro nie lubi dzieci, a z Twoim synem się nie lubią...no cóż...Jest skłonny do tego żeby jeździć po ludziach jak po łysej kobyle, a Twój syn wspominał coś o wyzywaniu- uwierzyłabym w to. Skoro partner ma taki charakter, byłabym skłonna uwierzyć, że uderzył Tomka. Zastanów się, czy naprawdę chcesz takiego życia dla siebie i swojego dziecka, które będzie pod dyktandem Twojego partnera... Chyba, że jest taki, że często ustępuje Tobie i Tomkowi. Jak Twój partner reaguje na jakieś potrzeby Tomka, jak wyraża się o Tomku kiedy Ci o nim opowiada? Cytat:
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
||
|
|
|
|
#216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
- dokładnie, moja szwagierka tak mówiła, gdy ostrzegano ją, że jej przyszły mąż lał żonę nr 1- pierwszy raz wpieprz dostała 2 tygodnie po ślubie, rozwód- 5 lat później. Stąd cechy pana są więcej niż niepokojące. W sumie to wersja dr Jekyll i mr Hyde.
|
|
|
|
|
#219 |
|
Konto usunięte
|
twoj partner brzmi okropnie z opisu i coraz mniej sie dziwie ze twoj syn go nie akceptuje.
jesli chce sie miec szacunek u dziecka trzeba go traktowac z szacunkiem. nie wiem ile lat ma twoj partner ale ja i moj maz mamy po 41 i wciaz pamietamy jak to bylo kiedy my bylismy nastolatkami dlatego o wiele latwiej nam zrozumiec nasze dzieci ich punkt widzenia swiata. zastanow sie 20 razy zanim zwiazesz sie z tym facetem i zrujnujesz relacje z synem skoro tu napisalas intuicja ci podpowiada ze cos jest nie tak,nie odrzucaj swoich watpliwosci,zwlaszcza ze syn upil sie pierwszy raz to dobry moment aby pogadac i zaciesnic wiez z synem. Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2013-12-10 o 21:47 |
|
|
|
|
#220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli ktoś jest s*******synem to nim po prostu jest,ewentualnie na jakiś czas mniej lub bardziej świadomie przywdziewa maskę.
|
|
|
#221 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczęście w nieszczęściu, że matka dzieciaka nie miała gdzieś. No chyba, że jednak zacznie przedkładać partnera nad dziecko, wtedy niewiele lepsza niż tatuś będzie. Chwilowo zastanawia się, co jest lepsze dla jej syna i wyraża w razie potrzeby chęć przełożenia ślubu, więc wierzę, że jednak o dobro dziecka dba
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Chwila, jak nie miała gdzieś? Miała i to jak najbardziej, bo związek trwa dwa lata, czyli rozwód był wcześniej, syn ma ze sobą problemy ponad dwa lata a szanowna mama obudziła się teraz.
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem w stanie ją zrozumieć. Sama była/jest po przejściach a u dziecka w tym wieku łatwo zwalić wszystko na 'trudny okres' , bunt itd. A skoro w tym momencie rozważa czy brać ślub to wg mnie zalezy jej na dobru syna,bo mogłaby przyjąć zasadę' rób co mówię,a jak ci sie nie podoba to szukaj tatusia' jak niektórzy tu proponują.
|
|
#225 |
|
Konto usunięte
|
I... całe rozumowanie szlag trafia. Faktycznie pan narzeczony nie brzmi zbyt przyjaźnie, tyran paskudny jak się patrzy, który musi mieć wszystko pod swoje dyktando. I również, jak poprzednie dziewczyny, nie wierzę, że to się w przyszłości nie przeniesie na Ciebie, do waszego wspólnego domu.
|
|
|
|
|
#226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona zauważyła, że coś się dzieje, bo to "coś" zakłóciło jej przygotowania do slubu i dlatego zaczyna cokolwiek do niej docierać.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-12-10 o 22:10 |
|
|
|
|
|
#227 | |||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Rodzice są odpowiedzialni za dziecko, co nie oznacza, że są winni jego zachowania. Nie zawsze jest tak, że jak się coś do skrzynki włoży to dostanie sie dokładnie to samo z powrotem lub dobro z upgradem. Weź pod uwagę, że np. dziecko autorki watku ma dwoje rodziców. Jedno porzuciło rodzinę. Ona jest temu winna? Winna zachowaniu syna? Cytat:
Cytat:
Opis twojego partnera jest straszny. Zrezygnowałabym ze ślubu z kimś takim (nawet gdyby nie uderzył mojego dziecka). drugiej strony obawiam się, że ty masz zaburzone postrzeganie sytuacji. Dlaczego uważasz, że ktos kto pastwi się nad innymi ludźmi, ma szajbę na punkcie kontroli sytuacji i wrzeszczy jest dobrym kandydatem na męża? Czy nie lepiej byłoby być w związku z kimś kto szanuje innych ludzi i jest miły, a sprawy załatwia w sposób cywilizowany?
|
|
|
|
#228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
syn: 17 lat, dziecinny, wagarowicz partner: tyran, despota ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#229 | |
|
sissy that walk
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;44105773]I... całe rozumowanie szlag trafia. Faktycznie pan narzeczony nie brzmi zbyt przyjaźnie, tyran paskudny jak się patrzy, który musi mieć wszystko pod swoje dyktando. I również, jak poprzednie dziewczyny, nie wierzę, że to się w przyszłości nie przeniesie na Ciebie, do waszego wspólnego domu.[/QUOTE]
Już się jak widać przeniosło - w stosunku do syna. I nie dziwię się, że go nie lubi. Mówiłam, że musi być jakiś powód, i oto jest. Podziwiam to, co napisała xfrida, to idealne stosunki w takich sytuacjach.
|
|
|
|
#230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Swoją drogą nikt nie powinien się zgadzać na ślub za ostrą namową, szczególnie jeśli ma problemy na relacji dziecko-partner i w dodatku nie do końca przebolał rozpad poprzedniego małżeństwa.
|
|
|
|
#231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze z resztą wina to złe określenie.
|
|
|
#232 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Autorki nie usprawiedliwiam,ale staram sie zrozumieć. Pal sześc co ją skłoniło do analizy sytuacji,ważne ze to w ogóle nastąpiło. Autorko ,do czego Wam ten ślub potrzebny na już? tak serio. Nie lepiej poczekac,zobaczyć czy to da radę funkcjonować,czy umiecie stworzyć rodzinę,niz wpakować się w rychły slub i ewentualny rychły rozwód?Ostatecznie -nie ten to inny.Nie wierzę w to,ze nie masz szans na spotkanie fajnego faceta. Pisałaś,ze to partner naciska na ślub? w jaki sposób? jakie ma argumenty? czy coś zyskuje dzięki ślubowi z Tobą? czy miał przed Tobą kogoś ?(z racji wieku zakładam,ze miał ) ,dlaczego doszło do rozstania? Jaki kontakt ma ze swoją rodziną? Jak ich traktuje? Nie musisz pisać tutaj,odpowiedz sobie na te pytania sama.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-12-10 o 22:23 |
|
|
|
|
|
#234 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Bo tak rozumiem Twoją wypowiedź. Jeśli tak, to dziwię się temu rozumowaniu i jak do tego doszłaś.
|
|
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
No poprostu załamuję ręce - wszystko jest albo białe albo czarne. Autorka jest w beznadziejnej sytuacji - partner jest obrażony, bo mu nie ufa (jeżeli nie uderzył małolata - ma rację). Podejrzewam, że jeśli podejmiesz decyzję o przełożeniu ślubu to odejdzie.
Syn obrażony - bo dostał w twarz i mu nie wierzysz. Wrersja wizażowa: Partner despota lejący 'dzieciątko', ktróe [pierwszy raz sie upiło i dostało w twarz od partnera despoty, który zaraz zacznie lac autorkę. Niestety ja sama skłaniałabym się bardziej ku partnerowi - docinki co do charakteru bez sensu są. Ja jestem cholerykiem, cała rodzina moja taka jest - a patologii zero. Sa dwie prawdopodobne wersje wydarzeń: - dzieciak się spił i pobił z kumplami - można sprawdzic, czy ktorys z kolegów również ma siniaka, ale oberwac moj tylko syn autorki za cos tam - dzieciak mogl rowniez sam w cos głową uderzyc ( zdarza sie po pijaku) -partner potraktował małego syneczka w policzek aby się ogarnął - jak wyglądał jego transport do domu? STawiał się mu? Wrzeszczał na niego? pogadaj z synem w jakich DOKŁADNIE okolicznościach partner go niby uderzył - w kłamstwach moze sie pogubic, bo wątpię, żeby zarobił w twarz tylko za to, żeby się upił. Nie wybielajcie dzieciaka za to, że biedny pierwszy raz w życiu się upił, bo niezłły łobuz jest - policja wezwana do szkoły to nie przelewki i dzieciak nie jest najgrzeczniejszym syneczkiem na świecie, bo ewidetnie próbuje zwrócic na siebie uwagę mamy, która była wcześniej jego i czuje sie kompletnie skrzywdzony tym, że ojciec go porzucił. Nie oczerniajcie partnera, gdzie znacie go tylko z opowiesci i to niedokladnych autorki, bo nie oszukujmy sie -budzet maja pewnie wspolny, wiec łoży na dzieciaka i pewnie chce miec wpływ na to co dzieciak robi z pieniedzmi zarobionymi przez niego. Jedyne co narazie pozostaje autorce to dokladne wybadanie sprawy, nic wiecej.
|
|
#236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama jestem dzieckiem rozwiedzionych rodziców. Da się nie olewać dziecka i nie odstawiać go na boczny tor. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Jezdzenie po kimś jak po łysej kobyle,wkurzanie się przy próbie sprzeciwu to nie są normalne sytuacje. I nie wiem co do tego mają (prawdopodobnie) wspólne pieniądze. O jakie wydawanie ich chodzi? A w ogóle już nie rozumiem po co człowiek,który dzieci nie chce i nie lubi pcha się w związek z dzieciatą osobą.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-12-10 o 22:35 |
||
|
|
|
|
#237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi mi o to co autorka napisała apropo stosunku jej partnera do syna: ma pretensje, że zamiast się uczyc to się włóczy i umawia z kolegami - czyli wydaje ich wspólno zarobione pieniądze - oczywiście to jest teza wysnuta przeze mnie i tylko autorka może zaprzeczyć lub potwierdzic. Dodam, że moi rodzice też często o to się mnie 'czepiali', że wydaję ich ciężko zarobione pieniądze na bzdety, tylko u mnie torchę inaczej 0 ja nie pochodzę z rozbitej rodziny
|
|
|
#238 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie jeżdżenia po kimś Cytat:
Wracając do tematu pieniędzy ,zakladam ze jesli chłopak je posiada to dostaje kieszonkowe,czyli ta kasa jest jego wlasnością,dysponuje nią według uznania i rodzic dając mu ją pozwala przeznaczyć ją zgodnie z własnymi chęciami ,choćby na bzdety.
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2013-12-10 o 22:46 |
||
|
|
|
|
#239 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
|
#240 |
|
Konto usunięte
|
nie musisz miec pieniedzy zeby sie wloczyc z kolegami.
krzykiem i zakazami nie zmusisz dzieciaka do nauki. wogole pudel123 masz dzieci czy tylko teorytyzujesz? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

dzieci z zasady mają dwoje rodziców.