Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-10, 20:34   #3751
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja wole chuste latem ale zima tez mozna. a nie pojdzie trzymajac sie raczki wozka? u mnie kinia tak chodzi ze mna na spacery...

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

ubieram podobnie, tylko ma krotkie a nie dlugie body, no i dres z polaru rzadko, zwykle cos bawelnianego
Pójść pójdzie,nie ma problemu, ale chodzimy przy bardzo ruchliwych ulicach i boję się, że się wyrwie i poleci na ulice, niby mądra i rozumna jjest bardzo, ale nie ufam jej na tyle... A z wózkiem mogłabym nie zdarzyć

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:40   #3752
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Lampki Angel: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50265234/
chyba namowie tz na 3
przez was nic tylko kupuje
wzielam lampki i bluze http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5g2510?c=3341
darmowa dostawa
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:44   #3753
passion80
Zakorzenienie

Cytat:

passion - obejrzyj "odlot" (up), jest swietny z tych nowych... poryczysz sie na poczatku (ja tam zawsze rycze)
ooo, dzieki, to z szanownym malzonkiem obejrze
Stary 2013-12-10, 20:46   #3754
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
super, że tak dobrze Ci idzie
a Adi lubi myć ząbki?

u mnei czasami Hania nie chce przy piersi, bo ma dość tego że jej leci to wtedy ją biorę na ręce i delikatnie bujam, ale nie chodzę tylko siadam. po 2-3 minutach śpi
czasami usypia ją tak tż, zeby nie przyzwyczaiła się ze tylko ja usypiam

grzeszycie z tymi spacerami wszystko bym dała, zeby móc codziennie wychodzić i do -10 spokojnie bym wychodziła, czy jasno czy zimno,.
ale niestety, u mnie ciągle jak nie jedna to druga chora no i du.pa
jak Marysia chora to Hanie na balkon wyrzucam, a jak Hania to z Marysią moja mama lub mąż wychodzi. no ale, ja siedzę praktycznie cały czas w domu i już mam dość
nie ma z tym problemu tymbardziej ż eto jei codzienny obiwiązek na liście zadań na lodówce za które zbiera gwiazdki w domu myje rano i wieczorem plus w przedszkolu.jak miał roczek i jeszce nie dokońca wyszły my jedynki to one już były zajęte prócnica byłam u dentysty się radzić no ale na tamten czas nie bnyło żadnej rady bo jadł i pił w nocy,..jedyne co mołam zrobić to zlikwidować soczki, slodycze i tak się nauczył wtedy pić tylko zwykła wode / jak miał dwa lata to miał zajęte szkliwo na jedynkac i zaczeły go zabki bolec ...przestał mi jeśc ...wiec poszłam na wizyte do dentysty ...na konsultacje i później juz naleczenie a po powrocie od dentysty złamał całą jedynke na moim ramieniu jedynke mu dosztukowała ale wczesniej miał też w niej rope wiec leczyliśmy i trzymało sie to rok. 4 dni przed moim porodem stan zapalny miał tej jedynki i bylismy na pootowiu dentystycznym ...i znowu leczenie....a potem to co miał nadstawione się znowu złamało jak na 3latka to już dużo przeszedł z dentystą ...ale ja jestem przewrażliwiona na punkcie zębów matka wariatka
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:46   #3755
angelikada
Wtajemniczenie

tak sobie czytam o zasypianiu waszych bąbli i też wam zazdroszczę strasznie, otóż moja mała podobnie jak u your angel daje nam czasu, teoretycznie powinna już spać bo była kąpana o 20 zjadła jednego cyca i drugiego i teraz tż próbuje ją uśpić i wyk no koszmar jakiś :/ tak wiec czasu nie mam nawet na nic przepraszam na chwile weszłam do was ale moja mała chce dalej jesć! albo po prostu sobie usnąć przy cycu i się budzi sprawdza czy jestem i dalej to samo... w dzień jakoś dajemy rade i tak to nie wygląda ale tez chce dużo jeść i długo bo siedzimy po godzinie albo dłużej ehh niech to się już unormuje proszę bo ja tez potrzebuje czasu dla siebie ale ciesze się że karmimy się piersią chociaż mm tez nie jest straszne bo czasem dokarmiamy dodam ze malutka w czwartek skończy 7 tydzień a jutro idziemy na szczepienie aż się boje jak to przezyje a za tydzień bioderka... trzymajcie kciuki żeby nie płakała aż tak bardzo !
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:53   #3756
matallewar
Zakorzenienie

Moja Encia to czasem i 3 h zasypia. Bo co nie przysnie, to sie budzi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:54   #3757
ewacia85
Wtajemniczenie

dziewczyny nie wiem czy to od boląceo cyca czy cos mnie rozbiera ale wstałam z bólem głowy i tak cąły dzięń teraz też , gorąvczki ani kataru nie mam a czuje się jakby mnie przeziebienie rozbierało...masakra ..nie mam weny na nic
Stary 2013-12-10, 20:57   #3758
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
musisz mieć takie części
http://allegro.pl/medela-uchwyt-lejk...768896155.html
http://allegro.pl/medela-uchwyt-lejk...768896155.html
no i jeszcze to żółte coś i membranka ale to pewnie masz

wszystko to mam, bo przecie kupiłam nowiutki laktatorek za 245 zł choć mogłam skompletować - jak widzę - używany z drugiej strony zależało mi, żeby mieć go natychmiast, a na all czekałabym kilka dni

Kaśka, i jak poryczałaś się na NW?
Ja znowu

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:58   #3759
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Angel ale lampki ile za nie dałaś???

mam do was pytanko: czy ta bluza to unisex? chcę dać pod choinkę, dziś się dowiedziałam, że raczej dziewczynka ale to tak na 70%, dopiero w styczniu będzie wiadomo na 99% . i jakby się okazało, że jednak dziewczynka, to też pasuje, nie? bo co do chłopca nie mam wątpliwości
Jasne.Mam podobny pajac i oboje w nim chodzili (tzn lezeli)
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:58   #3760
butterfly20
Zakorzenienie

super te Angelkowe światełka Może też się skuszę

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Kazda wymowka jest dobra

Ja po prostu w planie dnia mam ze kolo poludnia wychodze na spacer. Raz nam sie uda wczesniej, raz pozniej, ale idziemy. Dlugosc zalezy od pogody - jak jest ladnie to z 2,5h zejdzie, jak brzydko i zimno to godzinka i do domu, a w domu przy otwartym oknie jeszcze czasem pospi

A jak pada tak jak wczoraj i dzis to Amelka w wozek i na balkonie sie wietrzy

Te wiatry jak byly to nie wychodzilam bo chyba bym musiala ceglowki w kieszenie sobie powsadzac zeby mnie nie zwialo :P

Ja jak Amelce zaloze cos ladniejszego bo gosci ma, czy my gdzies idziemy to tez jej caly czas powtarzam zeby sie tylko nie ozygala :P

No po zaspach to moze nie, ale w koncu cos odsnieza, wiec skoro ja jestem w stanie w zimie funkcjonowac i wychodzic z domu to moge to tez robic z wozkiem Wozek mamy w spadku, ale jak jeszcze mielismy kupowac to liczylam sie z tym ze zima bede chodzic na spacery i pod takim katem tez szukalam

No dobre buty trzeba miec co by sie samemu nie wywalic

No i przede wszystkim te spacery to dla mnie jakas motywacja zeby sie ubrac a nie chodzic caly dzien w pidzamie, no i tylek z domu ruszyc a nie caly czas w tych czterech scianach. Juz nie wspomne o tym ze troche ruchu zadnej z nas nie zaszkodzi...
ja też zawsze tak planuję,żeby iść koło południa.
ja zawsze jak wstaję rano to się przebieram i doprowadzam do porządku.nie znoszę chodzić w piżamie.

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Też zastanawiałam się po co 2xbody. Dla chłopaka tym bardziej bym nie zakładała i nie przegrzewała jąderek

Nena szczęśliwej podróży

Ja zamierzam do -15 wychodzić.
Wczoraj byliśmy 2h, dziś 1,5h.

Motylku widziałam, że mnie też o to pytałaś. Tak, zamierzam wychodzić jak będą zaspy i lód bo nie będę siedziała całą zimę w domu. U nas teraz chodniki są TRAGICZNE, sam lód, ale na spacer poszłam. Gdzie się dalo to szłam ulicą. Miałam iść w nosidle ale bałam się że upadnę z Miłoszem.

Eee

Nie rozpieszcza Cię Julek

My też koło południa, zazwyczaj ok 11.30 I Miłosz też zawsze dosypia przy otwartym oknie

O właśnie Ja codziennie jestem pomalowana i mam umyte/wyprostowane włosy czuję się od razu lepiej
Ja właśnie dzisiaj mamę pytałam co myśli na ten temat i okazalo się,że ma taką samą katastroficzną wizję jak ja: że się przewrócę na lodzie i wózek pojedzie z górki, że nie wspomnę,że jeszcze pod koła jakiegoś samochodu.Oj nie, boję się. Jak będzie lód, to będę wychodzić tylko na taras, tam powietrze też jest
Masz rację,że w nosidle bardziej niebezpiecznie.

Cytat:
no ale chyba odsniezaja tam u was, co nie? no ja chodzilam po odsniezonych chodnikach, dalo sie nawet jak zaspy wyzej wozka byly...

Noo odśnieżają oczywiście, lepiej niż w centrum, bo my mamy strome wzniesienia i autobusy muszą jakoś wjeżdżać. Dlatego dbają o to,żeby u nas było fest odśnieżone Jak nie nasypie śniegu, drogi będą czarne i nie będzie dużo lodu to oczywiście no problem

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:59   #3761
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dziewczyny nie wiem czy to od boląceo cyca czy cos mnie rozbiera ale wstałam z bólem głowy i tak cąły dzięń teraz też , gorąvczki ani kataru nie mam a czuje się jakby mnie przeziebienie rozbierało...masakra ..nie mam weny na nic
Ewacia, to od zastoju w piersi Też tak miałam
Lekarka powiedziała, żeby wziąć dwa razy dziennie apap po 1 tabletce przez dwa dni i do tego jedną tabletkę zwykłego wapna rozpuścić.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

A mi te lampki wcale się nie podobają

Stary 2013-12-10, 21:03   #3762
gorgulek
Zakorzenienie

Motylku jak robiłaś tego kuraka w cieście ze szpinakiem?
Już obiad na czwartek planuję
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:09   #3763
nena_milka
Wtajemniczenie

No i mamy skok 11 tygodnia. .. jak zawsze 8 dni przed czasem bo Nina urodziła się 8 dni po terminie

K.

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:10   #3764
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli dla dziewczynki też ok?

Snow co tam u Ciebie? rzadko się odzywasz..

Aaa bo ja mam na rozne tematy inne opinie i czasem wole sie nie odzywac
U nas generalnie ok. W niedziele Adik skonczyl 3 m-ce.
Z probkemow, to brak kupy, co ciagnelo sie ponad miesiac. Dzialal tylko czopek. Choc nie bolal go brzuszek i nie plakal. Niemniej, tydzien bez kupy to jednak za duzo...Teraz od 2 tyg debridat i duphalac i sa efekty. W pt kontrola, co dalej i zamierzam dopytac o to nieszczesne rozszerzenie diety.
No i ma krostki na buzi - masc z wit.A i E troche pomaga, ale idziemy do alergologa. Jeden dzien nic nie ma, na drugi cos wyskakuje.
Ja zaczelam regularnie bywac na silowni, wiec czuje, ze wrocilam do normalnosci, ale brzucha nie tykam.
TZ zostal przez nazzych przyjaciol poproszony na chrzestnego. Oni tez maja Adasia, tylko 3 tyg. Ciesze sie bardzo. My jakos o chrzcie jeszcze nie myslimy...
Stary 2013-12-10, 21:11   #3765
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ewacia, to od zastoju w piersi Też tak miałam
Lekarka powiedziała, żeby wziąć dwa razy dziennie apap po 1 tabletce przez dwa dni i do tego jedną tabletkę zwykłego wapna rozpuścić.

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

A mi te lampki wcale się nie podobają
właśnie sebuś nad tym pracuje coby mineło ale coś czuje ze ciezka noc się zapowiada i jeszcze mi niedobrze
Stary 2013-12-10, 21:17   #3766
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kaśka, i jak poryczałaś się na NW?
Ja znowu
nie no weźźźź
wkurzyłam się po Igor się drugi raz na prawdę zakochał to mu laskę zabili
najpierw była na Ania (?) co miała białaczkę a teraz Magda

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:18   #3767
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość

Z probkemow, to brak kupy, co ciagnelo sie ponad miesiac. Dzialal tylko czopek. Choc nie bolal go brzuszek i nie plakal. Niemniej, tydzien bez kupy to jednak za duzo...Teraz od 2 tyg debridat i duphalac i sa efekty. W pt kontrola, co dalej i zamierzam dopytac o to nieszczesne rozszerzenie diety.
No i ma krostki na buzi - masc z wit.A i E troche pomaga, ale idziemy do alergologa. Jeden dzien nic nie ma, na drugi cos wyskakuje.
Ja zaczelam regularnie bywac na silowni, wiec czuje, ze wrocilam do normalnosci, ale brzucha nie tykam.
TZ zostal przez nazzych przyjaciol poproszony na chrzestnego. Oni tez maja Adasia, tylko 3 tyg. Ciesze sie bardzo. My jakos o chrzcie jeszcze nie myslimy...
cze!
Nam pani prof. alergolog na krostki poleciła tłusty krem Dermosan bez filtrów (też ma te witaminki A i E).
Fajnie Ci z tą siłką, zazdroszczę A czemu jeszcze nie ćwiczysz brzuszka? Ja już bym chciała. Nie boję się, tylko mi się nie chce

W ogóle co ze mnie za osoba! Ćwiczyć się nie chce, na spacery z dzieckiem się nie chce

Stary 2013-12-10, 21:19   #3768
ladanseuse14
Zakorzenienie

zamawiam te dwa oświetlenia ze śnieżynkami
Stary 2013-12-10, 21:20   #3769
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
nie no weźźźź
wkurzyłam się po Igor się drugi raz na prawdę zakochał to mu laskę zabili
najpierw była na Ania (?) co miała białaczkę a teraz Magda
Mnie ta dziewczynka rozwala, jest słodka I te jej "tak"

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
zamawiam te dwa oświetlenia ze śnieżynkami
a we! co w nich fajnego? słaby efekt będzie przy 10 lampkach na jednej szybie....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 21:22   #3770
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze, z tą kupą to naprawdę nie musi byc problem...
Marysia robiła raz na 8-10 dni i pediatra nikt nie widział w tym nic złego... oczywiscie chodzi o dzieci kp

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:25   #3771
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
cze!
Nam pani prof. alergolog na krostki poleciła tłusty krem Dermosan bez filtrów (też ma te witaminki A i E).
Fajnie Ci z tą siłką, zazdroszczę A czemu jeszcze nie ćwiczysz brzuszka? Ja już bym chciała. Nie boję się, tylko mi się nie chce

W ogóle co ze mnie za osoba! Ćwiczyć się nie chce, na spacery z dzieckiem się nie chce
Mialam min 3 m-ce po cc odczekac...chyba poczekam dluzej, jakos sie boje, ze cos popsuje, a ladnie sie goi. Brzuch tez wyglada ok. Do lata mam czas
Ja tez nieszczegolnie spaceruje - po tarasie - bo okrutnie marzne. Dlatego nienawidze zimy.

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
kurcze, z tą kupą to naprawdę nie musi byc problem...
Marysia robiła raz na 8-10 dni i pediatra nikt nie widział w tym nic złego... oczywiscie chodzi o dzieci kp
Tez tak myslalam...ale jak teraz robi, to calkiem sporo ilosciowo, wiec to chyba jednak nie trawienie bezresztkowe. Chyba ze taki zbieg okolicznosci. W pt ide na kontrole, bo tez nie chce go faszerowac za duzo .

Edytowane przez Snow_White1
Czas edycji: 2013-12-10 o 21:27
Snow_White1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:27   #3772
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
a we! co w nich fajnego? słaby efekt będzie przy 10 lampkach na jednej szybie....
ale to są 2 mb
ja dam w jednym i drugim oknie u góry
poza tym nie dostałam zezwolenia na więcej
Stary 2013-12-10, 21:31   #3773
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:

Tez tak myslalam...ale jak teraz robi, to calkiem sporo ilosciowo, wiec to chyba jednak nie trawienie bezresztkowe. Chyba ze taki zbieg okolicznosci. W pt ide na kontrole, bo tez nie chce go faszerowac za duzo .
i u nas też tak właśnie było, że jak był dzień kupy to górą wypływało
i kilku pediatrów + położna mówili że tak moze być o ile brzuszek nie meczy.
zresztą Hania tez robi raz na 4-5 dni

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:34   #3774
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
dzięki kahunia myślałam własnie o tym ale jakos przejadło mi się połączenie wiśnie + gorzka czekolada + bita śmietana i zastanawiam się nad tym - robiła któraś??? no i nie wiem jak udekorować, bo truskawki całe to mam tylko mrożone ale będą mało urodziwe
Robilam tez fajny a na wierzch moze po prostu czekolada ladnie posypac, takimi grubszymi wiorkami - zeby wyszly wielkosci kokosu

Cytat:
ja to samo, ale obiecałam sobie, że to że jestem matką nie upoważnia mnie do wyglądania jak menel tzn. w domu czasem tak wyglądam bo łażę do 12-13 w piżamie ale jak wychodzę nawet po chleb to jestem ładnie uczesana i pomalowana
Tez tak sobie obiecalam

Cytat:
U nas na krostki pomogl krem oilatum

Cytat:

Zaraz Cie tu pogonimy

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 21:41   #3775
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Moja Encia to czasem i 3 h zasypia. Bo co nie przysnie, to sie budzi
Co u Was? Mało Cię ostatnio tu

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 22:09   #3776
policzanka
Wtajemniczenie

Kurcze kurier po 21 obudził mi dziecko.od tamtej pory oczy jak 5zł.nie potrafiłam jej ululac..padła dopiero teraz w leżaczku..pytanie jak ją teraz z niego wyciągne nie budząc...
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 22:19   #3777
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
No i mamy skok 11 tygodnia. .. jak zawsze 8 dni przed czasem bo Nina urodziła się 8 dni po terminie

to ja mam wrazenie ze moje dziecko robi wszystko dwa tyg pozniej bo urodzila sie w 38 tc

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Kurcze kurier po 21 obudził mi dziecko.od tamtej pory oczy jak 5zł.nie potrafiłam jej ululac..padła dopiero teraz w leżaczku..pytanie jak ją teraz z niego wyciągne nie budząc...
moze siodemka? u mnie pacan byl o 20
hmm jak wyjac... delikatnie i odkladajac do lozeczka najlepiej na boku i to schylajac sie konkretnie do lozeczka i delikatnie rece spod Lilki wyciagnac
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-10, 22:25   #3778
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
to ja mam wrazenie ze moje dziecko robi wszystko dwa tyg pozniej bo urodzila sie w 38 tc

moze siodemka? u mnie pacan byl o 20
hmm jak wyjac... delikatnie i odkladajac do lozeczka najlepiej na boku i to schylajac sie konkretnie do lozeczka i delikatnie rece spod Lilki wyciagnac
hehe dziękuje bajeczko za konkretną instrukcje
a kurier to gls ale siodemka tez potrafi w godzinach wieczornych nawiedzac-to fakt.

Boshe Lilka znów nie spi
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-10, 22:28   #3779
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
hehe dziękuje bajeczko za konkretną instrukcje
a kurier to gls ale siodemka tez potrafi w godzinach wieczornych nawiedzac-to fakt.

Boshe Lilka znów nie spi
nie lubie gls i ups bo geje nie dzwonia. a siodemka pozno przyjezdza chociaz to zaleznie od kuriera. najbardziej lubie dhl ale to dlatego bo fajny pan jest

poloz sie z nia to zasnie moja tez na chwile sie przebudzila, ale zaraz zasnela tylko sie poprzeciagala.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-12-10, 22:31   #3780
Madziuchna27
Zakorzenienie

A mi poszło w pi... całe zamówienie w Gemini kompletowane od kilku dni z namaszczeniem wylogowało mnie ze strony a ja dodałam kolejną rzecz do koszyka i tak oto po zalogowaniu się ponownym w koszyku znalazła się tylko ta ostatnia rzecz resztę dopisałam z pamięci, ale pewnie czegoś zapomniałam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości