|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
Cytat:
Cytat:
![]() Powodzenia na lekcjach! Cytat:
![]() A co do przymiarek, to ja miałam dość podobne odczucia, spodziewałam się o wiele większych fajerwerków ale jak już znalazłam tą moją to te fajerwerki na chwilę wystrzeliły ![]() I jeszcze Wam powiem, że rozmawiałam z siostrą o tym wigiljnym problemie z TŻ i ta rozmowa bardzo mi pomogła, Siostra poddała fantastyczne rozwiązanie na przyszłość - żeby od czasu do czasu pójść na kompromis wobec TŻ, będziemy mogli w rodzinie... obchodzić Wigilię w inny dzień Np. dwa dni wcześniej albo później, żeby TŻ mógł jak najwięcej czasu spędzić ze swoim tatą, a nam data aż takiej różnicy nie robi, liczy się sam wieczór i czas spędzony razem. Wiem, że to brzmi dziwnie, ale myśl o takim ewentualnym rozwiązaniu na przyszłe lata dała mi niesamowity komfort psychiczny... że mam jakiś kompromis, propozycję ze swojej strony, a nie jestem "dyktatorem".O ślubie i możliwości zmniejszenia budżetu z siostrą też rozmawiałam, ale nie olśniło nas niestety, ale może coś jeszcze wymyślimy...
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-12-10 o 21:39 |
|||
|
|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki do slubu zostalo mi od dzis 5 msc.
Za 5 msc o tej porze bedziemy juz po sakramentalnym TAK i sie bedziemy wlasnie bawic na swoim weselu, alez cudnie
|
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2404 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do swiadkowania to ani moja swiadkowa, ani swiadek TZ jeszcze o tym nie wiedza. Zwyczajnie nie mamy okazji ich poinformowac.
Ja co prawda od dawien dawna mialam wybrana swiadkowa ( moja przyjaciolke) ale jak ja poprosilam-odmowila czym sprawila mi ogromny zawod.
|
|
#2405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2406 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Cherry_24
druga prześliczna, i najpiękniejsza pierwsza też mi się podoba, ostatnia najmniej. Atomoowka - ! ale leci
|
|
#2408 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Odniosę się pokrótce do wszystkiego co zapamiętałam.Cytat:
Dlatego kocham ten wątek miłością wielką Cytat:
Cytat:
I na co jej to? Zazdrosna czy nie, powinna Cię wspierać i doradzać, a nie obgadywać. Nie lubię też przegięcia w drugą stronę - "ohhh patrzcie mam męża, tylko mi życie się ułożyło". Zazwyczaj uciekam jak najdalej od dziewczyn, których jedynym "sukcesem" życiowym jest małżeństwo ![]() Widziałam też, że pisałyście o tym, że posądzano Was o ciążę, chrapkę na mieszkanie itp. Otóż ja zostałam posadzona o to, że poleciałam na kasę tż'a... tylko, że jak go poznałam to oboje polowaliśmy w sklepach na przecenioną żywność, której termin ważności był bliski Zazwyczaj w takich sytuacjach śmieję się, że poleciałam też na starego poloneza jego mamy, którym jeździmy do dzisiaj ale za mnie blachara
|
|||
|
|
|
#2409 |
|
Raczkowanie
|
Ja też ja też z Wrocławia
|
#2410 |
|
Polka Ogarniaczka
|
przepraszam Was Kochane, ale na razie rzadziej będę pisać, ze względu na przeprowadzkę nie mam na nic czasu
|
#2411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę u mnie ponad 8 ![]() moniczka - b. ładne paznokcie kolor lakieru do mnie nie przemawia, ale z jaśniejszym będzie cudnie!![]() Moja świadkowa wie od najmłodszych lat, że będzie w tym dniu razem ze mną się stresować jako świadkowa Nie wyobrażam sobie innej osoby na tym miejscu Były wzloty i upadki, ale razem zawsze wszystko lepiej znosimy znamy się już ponad 20 lat to też nie pozostaje bez znaczenia ![]() 263 DDŚ! jAK tu dołączyłam miałam grubo ponad 500 dni!
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-12-10 o 22:32 Powód: dodanie inf. |
|
|
|
|
#2412 |
|
Raczkowanie
|
Zaczynam się dołować
Większość z Was ma już wizje tego jak ma być udekorowana sala, jaki będzie motyw i kolor przewodni, a ja NIE MAM ZIELONEGO POJĘCIA A jak to u was wygląda ze świecami? Chciałabym mieć je na stołach ale zastanawiam się jak to będzie wyglądać po pewnym czasie ich palenia się, no bo takie topniejące świece nie wygladają już atrakcyjnie. Dogadujecie się jakoś z obsługą by je na bieżąco wymieniała? Dekoracją sali zajmuje się chyba kościół (dowiem się przy najbliższej okazji), ale nie wiem nawet jak to będzie wyglądało... Godzinę po nas jest następny ślub więc podejrzewam że dekoracja będzie uniwersalna....
razem od 10.06.2002 ślub 02.08.2014 Edytowane przez fascinata Czas edycji: 2013-12-10 o 22:37 |
|
|
|
#2413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie każdy musi mieć plan rok przed. Ile masz jeszcze czasu?Ja planuję świeczki, ale podejrzewam, że nie będzie ich nikt wymieniał. Mam tylko przyjęcie-obiad, więc mam nadzieję, że zmieścimy się w 4-5 godzinach i do domu. Nie wiem jak to wygląda, nigdy nie byłam na takim przyjęciu. :P Mam pytanie, kupujecie bieliznę przez internet? Nigdy tego nie robiłam, boję się, że coś z nią będzie nie tak - zły rozmiar albo jakoś będzie źle na mnie wyglądała. Tyle jest fajnych rzeczy w necie, że zastanawiam się czy sobie nie kupić gorsetu pod suknię, żeby ładnie podkreślić figurę.
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Wtajemniczenie
|
koniecznie zdaj nam relację !!! jak poszło
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes Edytowane przez Linaewen Czas edycji: 2013-12-10 o 23:03 |
|
|
|
|
#2416 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2417 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Wita Was przyszła Panna Młoda z Torunia
Trochę przewertowałam wątki, i zaraz poczułam się jak wśród swoich. Dobrze ze jest takie forum gdzie można się wygadać, poprosić o radę i odstresować widząc że inni mają podobne problemy. U mnie póki co na wokandzie temat sukni ślubnej i mam na sam początek małe pytanie do Was. Zdecydowałam się na zakup sukienki w Carmen w Warszawie. Panie ustaliły dla mnie terminy przymiarek. i tak...wesele w połowie sierpnia, przymiarka z butami i stanikiem już w lutym a termin odbioru sukni na miesiąc przed weselem!! nie wydało się mi to dziwne dopóki moi znajomi się nie zdziwili ze tak szybko wszystko. czy ktos ma jakieś doświadczenia z tym salonem? moze ktos z waszych znajomych mial?bo wydaje mi się to dziwnie podejrzane i zaczynam się stresowac. przeciez przez miesiac to moge 100 razy schudnac, przytyc itp
|
|
|
|
#2418 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak powiedziala ze sama bedzie zajeta przygotowaniami do swojego slubu ( ma we wrzesniu) i nie lubi zabaw weselnych a jako swiadkowa bedzie na swieczniku. I jedno i drugie dla mnie jest strasznie glupota, bo sorka ale co moja jedna noc ma do jej przygotowan. Co do zabaw weselnych u Nas beda dwie-trzy i to kulturalne i nie ma przymusu ze swiadkowie musze w nich brac udzial ( a wrecz nigdy nie biora) Cytat:
Moja przyjaciolka na slub we wrzesniu i tez zupelnie nie ma zadnej wizji, oprocz sali i zaspolu nie ma kompletnie nic.
|
|
|
#2419 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet jeżeli tego nie lubi to i tak wiadomo, że każdy będzie się na nią patrzył i głównie ona będzie w centrum zainteresowania.
|
|
|
|
|
#2420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- A co do świadków jeszcze nikomu nie mówiliśmy, ale osoby, które chcemy wybrać myślę że się domyślają. Atomoowka, ale bym się wkurzyła jakby mi świadkowania odmówiła moja przyjaciółka, u mnie świadek jest bardziej oblegany bo oprócz podpisywania dokumentów (wspólnie ze świadkową rzecz jasna) to chodzi po sali i wymienia butelki z procentami. A do żadnych zabaw świadkowie nie są zmuszani, nie chcesz - nie idziesz, proste. Ale niektórym nie dogodzisz...
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
Mój K. dostał dysk od naszego DJ'a. Nawet na seks go nie mogłam ściągnąć do łóżka. Przegrałam z dużą ilością GB muzyki...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#2422 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynki wytłumaczcie mi proszę czym się różni:
1. biżuteria swarovski z allegro całe zestawy takich kolarlików tworzacych kolczyk/ bransoletke 2. biżuteria swarovski bezposrednio z ich salonu ? zachodzę w głowę i nie mam pojęcia !
|
#2423 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() moniczka ładny manicure Cherry wg mnie 2 najładniejsza
|
#2424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2425 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie wiem dlaczego minimum rok wcześniej ktoś musiałby wiedzieć o świadkowaniu? Nie wydaje mi się, żeby wiązało się to z jakimiś większymi przygotowaniami. Jak jesteś kogoś pewna to jasne, czemu nie, ale dla mnie kilka m-cy wsześniej to też żaden problem. Nie rozumiem też na co masz uzbieraną większą kwotę??? Cherry_24 wszystkie ładne, mi najbardziej podoba się nr 3 ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2426 | ||||
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
dzis mam mega ciezki dzien... no ale mam nadzieje, ze to jakos przezyje. Ostatnio ciezko mi sie skoncentrowac a pracy i nauki sporo.... No ale juz kupilam czesc prezentow gwiazdkowych Cytat:
![]() Nawet mozecie sobie zrobic z tego taka tradycja, ze np. 22 grudnia sie bedziecie spotykac. A nie mozecie po prostu do nich pojechac drugiego dnia swiat?? Dla mnie ten 26 grudnia to jest taki mniej uroczysty dzien i wtedy najczesciej widze sie z dalsza rodzina lub przyjaciolmi. Cytat:
![]() Cytat:
Z ta suknia to mi sie wydaje troche dziwne, wiec nie zostaje Ci nic innego jak sie trzymac swojej wagi. Wiesz, wydaje mi sie, ze robia to dlatego, ze latem maja mase PM i ich magazayn tez ma ogranioczone mozliwosci. Suknie mozesz masz dosyc szybko, ale moze dlatego, ze masz dosc proporcjonalna figure i latwiej ja przerobic dla Ciebie? Bo nie oszukujmy sie. Te suknie nie sa wszystkie szyte dla nas specjalnie. Pani w salonie na Muranowie mi tlumaczyla, ze oni maja juz gotowe suknie w konkretnych rozmiarach i potem je przerabiaja odpowiednio. Miare zdejmuja po to, zeby jak najlepiej dopasowac. Oczywiscie nie wszystkie tak dzialaja, ale bardzo wiele.... Cytat:
![]() Oprocz tego, te podrabiane maja o wiele mniejszy wybor wzorow. No i nie znajdziesz takich "podrobionych" w ich firmowym katalogu i odwrotnie. Inna sprawa, ze ta bizuteria nie jest zawsze warta swojej ceny, ale ja ja kocham |
||||
|
|
|
#2427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cherry, bardzo ładne suknie Mi podoba się 2 i 3![]() Dziewczyny, pytanie z innej beczki - pomocy Dziś jedziemy z tż kupić płytki do łazienki i za mną już od dawna chodził pewien pomysł, który znalazłam w gazetce, powiedzcie mi jak Wam się widzi taka łazienka? Daję odnośnik do katalogu w pdf, można go sobie tam troszkę zmniejszyć, strony nie są ponumerowane niestety, jak będziecie lecieć w dół to pokaże się zielona łazienka, zielone, brązowe, białe płytki i ciemny brąz meble. Chcemy to praktycznie odtworzyć, tylko że u nas będzie kabina i troszkę inne meble http://pl.scribd.com/doc/129699665/C...racje-2012-pdf Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2013-12-11 o 08:30 |
|
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupowałam tutaj http://allegro.pl/spinki-do-mankieto...702488572.html
|
|
#2430 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kaniuchna witaj Cytat:
Idziecie do Roberta Melona? My teraz chodzimy na kurs na Chełmie, zostały nam 2 spotkania i TŻ jęczy że od stycznia chce na zaawansowaną grupę ![]() Planujemy się zgłosić do p.Melona w marcu na naukę układu do walca.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.

zdjęcie nie najlepszej jakości ale trudno. Różnica tylko taka, ze na ślub wybierzemy jaśniejszy kolor, teraz do pracy, wybrałyśmy ciemniejszy 

ale jak już znalazłam tą moją to te fajerwerki na chwilę wystrzeliły 

I na co jej to? Zazdrosna czy nie, powinna Cię wspierać i doradzać, a nie obgadywać. 

dzis mam mega ciezki dzien... no ale mam nadzieje, ze to jakos przezyje. Ostatnio ciezko mi sie skoncentrowac