|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Surową mroziłaś? I potem po rozmrożeniu będziesz ją gotować i blendować tak? |
||
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2313 |
|
Raczkowanie
|
Dziwczyny mam pytanie.Wiem,że napewno już o tym rozmawiałyście i jak znajde troche czasu to poczytam poprzednie wątki,ale jak możecie to odpowiedzcie mi prosze.W którym tygodniu zaczełyście podawać stałe pokarmy?
http://www.suwaczki.com/tickers/88c5yx8dy0c2edeg.png Edytowane przez kayka11 Czas edycji: 2013-12-10 o 21:20 |
|
|
|
#2314 |
|
Rozeznanie
|
To też tak jutro zamrożę. A inne warzywa też tak robiłaś?
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
SURKA,EDYTKA wspolczuje wam z tym powrotem..do pracy. Mi się nie kalkuluje bo wracając na nianie zdecydowanie nie będzie nas stać a może na żłobek. To juz wole dłużej z małym posiedzieć..ewentualnie jeszcze mogę się z mężem zamienię..
MAGOLINKA pochwal się! Igi śpi to zmykam pod prysznic Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2316 |
|
Rozeznanie
|
U nas żłobka nie ma niestety. Jest przedszkole od 2-latków. Więc jak nam się uda tam dostać to prawdopodobnie Kacperek będzie tam chodził.
|
|
|
|
#2317 |
|
Raczkowanie
|
Pochwale się jeszcze jednym zdjęciem mojej królewny.Nad tym problemem zastanawiały się mamy które miały psiaki jak jeszcze nasze dzieciaczki były w brzuszkach..Nasz psiurek w pełni zakceptował Lenke.
http://www.suwaczki.com/tickers/88c5yx8dy0c2edeg.png Edytowane przez kayka11 Czas edycji: 2013-12-10 o 21:26 |
|
|
|
#2318 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żabki
![]() U mnie sprzątańsko po remoncie pełną parą.Nie mam czasu spamować ale postaram sie poprawić :P ![]() Byłysmy dziś u alergologa.Pani zauważyła dużą poprawę.Zalecenia mamy te same i za pół roku do kontroli.Są mega szanse ze AZS sie uspokoi porządnie Co do rozszerzania diety to nadal 4x mm ,1x zupka.Mamy tez owoce podawać popołudniu np. skrobane jabłuszko. No i kaszkę bezmleczną moge zacząc podawac.A gluten w 6 miesiącu...Ale to o tym pogadam jeszcze z pediatrą. Pisałam juz na fb.Przeszłyśmy całkowicie na mm.Szczęśliwa mama to szczęsliwe dziecko.Karmiłam Laurę piersią 4,5 miesiąca.Poźniej zaczeło brakowac mleka,ciężko było rozbujać laktację.Ona sie nie najadała a ja tez chodziłam głodna na mojej diecie.Więc popłakałam sobie ale podjełam dezycje i jest ok ![]() Miałam problem bo mało piła ale jakoś sie jej odmieniło i dziś herbatki jej smakowały
|
#2319 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio zupka krem z jarzyn bardzo mu smakowała, a Lila musiała zadowolić się mlekiem
|
|||
|
|
|
#2320 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
2). Kroisz w cienkie plasterki kladziesz na kaloryfer gdzie susza sie same i voila ![]() Edit: pierwsze karmienie
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-12-10 o 21:40 |
|
|
|
|
#2321 |
|
Wtajemniczenie
|
Młody dopiero teraz śpi
w ciągu dnia miał 3 drzemki po 5min. Misiu dzisiaj dostał dwie koszulki z h&m i kocyk z ikea. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2322 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mama z wrzesnia ma pepti do sprzedania ale ja mam zapas a niedługo bedziemy na 2 przechodzic wiec nie skorzystam ![]() Cytat:
Mam nadzieje ze szybko dojdziecie co konkretnie jej dolega.Tak sie zastanawiałam jak pisałaś o tej suchej skórze bo z Laura była ta sama historia.A mnie sie wydawało ze mają laski suche policzki od sliny.A to może i alergia i ta slina-kumulacja.Cytat:
za pozytywne podejscie do zycia ![]() Piter jest super chłopak! Taki radosny jak mama ![]() Cytat:
Wiec drugie dziecko może dac czadu .Ale nie musi
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
ROCKU czyli ze jest lepiej? To dobrze. A co mm to Twoja decyzja,najważniejsze ze jesteście obie happy.
AGRAFKA wspolczuje. Dobrze ze zasnal Dobrej nocki! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
|
#2324 | |
|
Raczkowanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44099871]Ghia zadzwonilabym do sprzedajacego
Surka... No nie wiem co dzieje z maluchami... Moj tak sie kreci podczas jedzenia odrywa sie co chwile cos gada, patrzy sie na mnie usmiecha potem znow je chwilke potem znowu rozglada... No kosmos jakis... A w nocy pobudka co godzine bo niby glodny... ![]() Trzymam kciuki za wage [/QUOTE]u nas to samo... trochę zje, potem się patrzy na mnie, uśmiecha, odwraca za siebie, patrzy na lampe, potem ssie rączkę, potem dwa łyczki mleka i to samo... i też w nocy potem się budzi co 1,5-2 godziny bo pewnie mu kalorii brakuje ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie-zamrażajcie.Ja żaluje ze nie robiłam konkretnych zapasów jak mi mleko sie lało...
Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44098490]Sorki dziewczynki znow nie nadrobilam moze potem...Dzisiaj postanowilam ze zrobie obiad, bo musze cos jesc... Bylismy dzis rano u pediatry, mamy znow zrobic posiew bo tamten byl na furaginie wiec moze byc niewiarygodny. No i dowiedzialam sie, ze zbyt malo przybiera na wadze... Na tydzien wyszlo ze 115 g.. niby tragedii nie ma, bo powyzej 100 ale mam obserwowac, w dzien nie robic dluzszych przerw w karmieniu nic 2 h. Ktora ma podobnie?[/QUOTE] U mnie Laura w 6 tyg. przybrała 300 g .
|
|
#2326 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2328 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Zjadłam pół paczki paluszków i chyba z pół kilo winogrona
w życiu nie schudnę![]() Cytat:
Poszło do prania , ale jak upiorę i skompletuję jeszcze spodnie to się pochwalęCytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2329 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine
dla męża.Tak -z Laurą juz lepiej. Ghia współczuje problemów.Oby szybko sie skończyły
|
#2330 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Wam, że aż się boje iść spać. Mikołaj już śpi ale budził się już 3 razy z dzikim płaczem nie wiem o co. A ja jestem wykończona- po pierwsze okresem a po drugie to całymi dniami muszę nadskakiwać mojemu szkrabowi i go zabawiać bo inaczej ma focha i marudzi. Głupi ten skok
![]() No ale skok daje nam też coś w zamian- gaworzenie, przewroty na brzuszek, zanoszenie się śmiechem iiiiiiiiii Mikołaj chyba zaczyna siadać
|
|
|
|
#2331 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej nadajemy ze szpitala...Leo zostal przyjety na oddzial z 40 stopniowa goraczka i poczatkiem infekcji
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#2332 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan-zdrówka dla Olusia !!!!!!! ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#2334 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawa za nowe umiejętności.Cytat:
Dobranoc |
||
|
|
|
#2335 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedz.Mnie siostry namawajają już od 2 tygodni żeby wprowadzać ale tak właśnie myśle że spokojnie wyczekamy do jeszcze te 12 dni aż mała skończy równe 4 miesiące.Zwłaszcza,że ma katarek więc dodatkowych wrażeń jej nie trzeba.
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Dziś już uciekam do spania bo pewnie koło 3 będzie pobudka na karmienie.Ale postaram się teraz już teraz na bieżąco być z wami. Dobranoc.
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc żabki
|
#2337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Pewnie tutaj już żadnej nie ma o tej porze, ale ponadrabiam.. i tak muszę posiedzieć na lapku i zamówić prezenty dla dzieci, szukam jeszcze trzeciego i najlepiej, żeby choć 2 były u jednego sprzedawcy, bo zawsze wysyłka tańsza ![]() Jakby co to nie zdradziłam Was z fb Zajmowałam się moim małym zasmarkańcem ![]() Popołudniu byliśmy u pediatry. Oluś waży 7300g Osłuchowo czysto, zwykłe przeziębionko. Mamy dalej psikać nosek roztworem wody morskiej (4x dziennie), + nasivin soft (1x dziennie na wieczór) + wit. C (Cebion) + inhalacja solą fizjologiczną (zakupiliśmy inhalator Philipsa w aptece)..spłukaliśmy się doszczętnie.. 2,5 stówki Najważniejsze, że z Małym ok..choć w poczekalni był chory chłopaczek..ok. 6letni..kaszlał brzydko..oby Olek nie podłapał. Na przyszłość z katarkiem radziła nam nie przychodzić. Najlepsze, że ja cały czas myślałam, że szczepienie mamy 19 grudnia, a to 12..za 2 dni..no i już muszę odwołać i pewnie dopiero na styczeń się zarejestrujemy. Dobra.. to ponadrabiam troszkę ![]() Cytat:
dla Oliwii sezon na ząbki w pełni widzę ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44096152]Dzoan Jak Artur miał 6 tygodni i zwymiotował, to chyba z 10 minut rozmawiałam z pediatrą telefonicznie. I przy mnie też raz odebrała telefon.[/QUOTE] i tak powinno być, a nie..totalna zlewka u nas ![]() Cytat:
Coś czuję, że będziesz tam wracać nie raz ![]() To już totalna głupota, żeby 1,5 miesiąca czekać do pediatry [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44098490] Bylismy dzis rano u pediatry, mamy znow zrobic posiew bo tamten byl na furaginie wiec moze byc niewiarygodny. No i dowiedzialam sie, ze zbyt malo przybiera na wadze... Na tydzien wyszlo ze 115 g.. niby tragedii nie ma, bo powyzej 100 ale mam obserwowac, w dzien nie robic dluzszych przerw w karmieniu nic 2 h. Ktora ma podobnie?[/QUOTE] Olek ostatnio przez miesiąc przybrał 0,5kg, a teraz w ciągu prawie 3 tygodni 300g..czyli 100 na tydzień i nic nam pediatra nie mówiła.. ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Ghia ![]() elaine dla Tżtafiazo lepiej się już czujesz? kayka witaj z powrotem misiaczka powodzenia w znajdywaniu przyczyny za pozbycie się odparzenia ![]() Margoś nim otworzyłam zdjęcia myślałam, że Glutek na jednym je pizzę |
||
|
|
|
#2338 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za poprawę..oby tak dalej Cytat:
![]() i za szybką poprawę!Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Skoro tak ładnie wychodzi mi pisanie do siebie to napiszę jeszcze, że zrobiłam likier kukułkę wg przepisu Charlize Z 2 paczek kukułek (z czego 6 cukierków pożartych ) nalewki Próbowałam troszkę- pysznaaaa! Większą butelkę oddamy rodzicom do mikołajowego prezentu ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- A żeby nie nudziło Wam się w nocy, to jeszcze dopiszę ( Tym sposobem mam wyrko dla siebie..mąż asekuracyjnie na kanapie..gdyby Mały jednak się namyślił po którejś drzemce ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Nadal żadna nie chce zamknąć mi dzioba? To ten..no.. myśl mi się urwała
|
||||
|
|
|
#2339 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan-brawa dla Olka za wage
Musze sobie przepis na ten likier spisac to moze zrobie Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2340 | |
|
Zakorzenienie
|
Ita zdrówka dla Leosia
![]() Cytat:
Uciekam spać, dobrej nocki |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

w ciągu dnia miał 3 drzemki po 5min. 

czuje sie jak kupa
za pozytywne podejscie do zycia