|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
co do rodziny i innych obowiązków to proponuję wspólną rakietę na księżyc, też bym niektórych wyekspediowała co do zdjęcia córki sąsiadki, to mnie mój szwagier ostatnio uraczył zdjęciami jak jego żona była w ciąży (już je wtedy widziałam, więc nie bardzo rozumiem po co) i kazał podziwiać - myślę, że to podobne zachowanie, takie "wiem lepiej od Ciebie, jak to jest być w ciąży" a co do wizyty, to zrób dokładnie tak jak mówisz! może weź sobie jakąś broń? :chytry: no i trzymam kciuki
|
|
#812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Perfuzja Mam taka książkę grubasna o rozwoju dziecka i ciąży i tam też są wypowiedzi kobiet. Jedna też pisała że miała kilka tel dziennie czy już urodziła, odpowiadała :"tak, tydzień temu, ale zapomnialam cie poinformować" ![]() Le le u mnie mama już dwukrotnie kupowała mi cukierki na choinkę, i nie ma ani jednego ![]() Dziś firanki zamierzam dwie uprac , powiesić, i miałam napisać, że jutro ja ubiore swoją...ale kurde to ten tydzień co męża praktycznie nie widuje, a sama jej nie przytargam z piwnicy. Mamy sztuczna co roku, ale piękna kocur też dokucza i obgryza gałązki albo łapą stuka w bombki ![]() Demonyianioly mam nadzieję że przeleje ci kasę ex, myślę że musisz niestety przyjąć olewajacy stosunek do niego będzie ci łatwiej. Nowy rok, nowa sytuacja napewno sobie poradzisz że wszystkim tego ci życzę z całego serducha. Wierze też że strzała amora cie dopadnie i będziesz szczęśliwa. |
|
|
|
|
#813 |
|
BAN stały
|
Hej Mamuśki
I ja się wreszcie witam w nowym wątku !!! Po nadrobieniu, choć chyba i tak nie wszystko ![]() My z Antkiem kończymy 35 tydzień, szczęśliwie bez skurczy i złych objawów, wizyta u gin dopiero 19-go grudnia, a ja od jakiegoś czasu czuję dziecia nad spojeniem łonowym i mam tam czasem takie dziwne bąbelki... jednocześnie zazwyczaj czuję kopniaki pod żebrami. Też tak macie? Mały wogóle jest mega ruchliwy, na ktg strasznie się wkurza i cały brzuch mi szaleje (indywidualista) Na Mikołajki postawiliśmy Antkowi łóżeczko, przykręciliśmy karuzelkę i dzieciowe akcenty w naszej sypialni.... i się popłakałam Oczywiście nie wspomnę, że stare barany - ja i TŻ włączyliśmy karuzelkę przed spaniem i glapiliśmy się w tańczące motylki przez 20 minut... dobrze, że karuzelka jest na pilota, bo byłoby po baterii a łóżeczko kupiliśmy na allegro u użytkownika Twoj_maluch - kolor sosna. Jestem bardzo zadowolona ma 3 regulacje dna, wyciągane szczebelki i jest stabilne - razem z materacem kokos, kołderką, poduszką koszt 225,00 zł - więc niewiele ![]() W sobotę byliśmy w Poznaniu na spotkaniu z położną. Nie pisałam Wam, ale doradzono mi jednak, żeby taką panią "opłacić" Będę rodziła na Polnej, tam spory moloch i wiele porodów naraz, nie zawsze położna ma czas się Tobą zająć... i to jeszcze pewnie w grę wchodzi jakość "zajęcia" W każdym razie trafiłam na super dziewczynę - udało nam się zwiedzić porodówkę - bardzo pozytywne wrażenie, pokoje jednoosobowe, nie śmierdzące szpitalem, z łazienkami, na ścianach miła tapeta + zdjęcia kobiet w ciąży, maluszków, mała lampka do przygaszenia jupiterów szpitalnych, worek sako, piłka i cały czas jesteś przypięta na kabelku do ktg nawet jak chodzisz. Położna wyjaśniła moje wszystkie wątpliwości, ustaliłyśmy plan działania, oczywiście za kasę masz pełny wachlarz znieczuleń i środków farmakologicznych, kwestia cesarki w razie "gdy nie pójdzie" i na moje życzenie też bez problemu (ale to już zapewnienie lekarza, do którego chodzę, jest szefem Oddziału) Koszt położnej 800,00 pln, za ewentualną cesarkę, ZZO - nic. Ogólnie jestem zadowolona, czuję się pewniej, wiem gdzie, jak i z kim. Bardzo mi zależy na porodzie naturalnym, z TŻ i szybkiej rekonwalescencji A i oczywiście położna jest z Oddziału i będzie tylko ze mną przez cały czas porodu, nawet gdy będzie miała wtedy zmianę, to jej biznes by załatwić sobie zastępstwo. Tak więc - czuję i wiem, że wszystko będzie ok ![]() Ale się rozpisałam Ale napiszę Wam jeszcze, że w piątek wybieramy się z Mężem na pierwsze narty !!!! Jedziemy na otwarcie sezonu do Splinderowego Młyna i nie mogę się doczekać !!! To znaczy ja tylko popatrzę i powącham śniegu ... i wypiję grzane bezalkoholowe i nareszcie nakręcę TŻ towi kilka filmików jak jeździ (bo zawsze nie było na to czasu, hih) - ale TA ATMOSFERA !!!!! Uwielbiam Mam tylko nadzieję, że Antuś nie postanowi zostać obywatelem Czech ![]() Oczywiście wczoraj wyciągnęliśmy ciuchy narciarskie ... i po przymierzeniu załapałam doła stulecia... spodnie na pupę wciągłam cudem, ale cały Antek wystawał wyglądało bosko i siąść się nie dało.... do tego kurtka... hmm... pod szyją była ok ... no i moje zostały schowane cóż będę niewyjściowa w Mężowych ciuchach ale postanowiłam, że nie zepsuje mi to wyjazdu, hih
|
|
|
|
#814 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a może poszukać innego smoczka? słyszałam, że niemowlaki mają swoje preferencje i znajomi po 3-4 próbowali, zanim któryś podpasował
|
|
#815 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
super że wszystko dobrzeCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wcięło mi cytat o choince - u mnie jest sztuczna wyjmowana z pudełka już udekorowana i wystarczy tylko włączyć do prądu i świeci ![]() ja lubię ten moment ubierania wielkiej choinki ale dla mojego TŻta to nic fajnego i nie lubi tego robić...a samemu to jednak nie to samo więc mamy takiego gotowca na chyba 120 cm. a no i dzień dobry
|
|
|
#816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o babcie to wiem co czujesz, moja Matka włąsna przyjezdza do mnie tylko jak czegos potrzebuje(mieszkam w wiekszym miescie, ona na przedmiesciach) wiec jak juz jedzie to pkp lub pks( nie wspomne ze jezdzi autem i to nie tanim-ale nim jezdzi do mojej siostry i jej dzieci ) do mnie woli pks, bo ja ją musze odebrać swoim autem i za swoje paliwo woozic, łazić z nią po sklepach i centrach handlowych Nie akceptuje tego że mały bedzie nazywał sie Borys-wiec mówi do mojego brzucha Gracjan Aaaaa no i jak zaczełyśmy temat mycia okien to stwierdzila ze myc nie trzeba u mnie( czytaj ona nie ma zamiaru mi pomoc) ale mojej siostrze sprzata za kazdym razem jak u niej jest ![]() No tez raz troche jadu mi sie ulało a jak |
|
|
|
|
#817 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem tylko ze jak jesteś pacjentka dr Sz. To będziesz miała super opiekę zreszta nawet jakbyś nie była to i tak na porodowce bez względu na ilosc rodzacych zapewniają opiekę na wysokim poziomie... Gorzej z oddziałami poporodowymi... I raczej kasę wydalabym na to zeby tej traumy uniknąć... Choć nie wiem czy jedt na to jakiś spodob Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#818 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Mam nadzieję,że zły nastrój się ulotni i ze wkrótce będzie lepiej! Cytat:
No ale w sumie co zrobić jak jest głodny? Nie mam doświadczenia z mm,bo karmiłam piersią na żądanie,ale chyba bym dała jak dziecko głodne... może to chwilowe,skok rozwojowy np. Smoczka możesz innego spróbować,albo wody podać troszkę,może pić mu się chce po prostu... I coś mi się wydawało,że wcześniaki/dzieci o niskiej masie urodzeniowej nawet mm karmi się na żądanie. Ale mogę się mylić,tylko tak mi się obiło o uszy...
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-12-11 o 09:02 |
||
|
|
|
#819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Antosia. za położna i podjętą decyzję.też bym gdzieś pojechała pooddychać powietrzem ... niestety nie mogę ... ale miłej zabawy i spokojnego wypoczynku ![]() Cytat:
|
|
|
#820 |
|
BAN stały
|
[QUOTE=iwantyou99;44108609]Chciałam napisać wywód o Polnej o własnej położnej i wogole... Ale nie mam sily. Ale poczytaj o tym jeszcze chociaz skoro umowa podpisana to juz po ptakach.
Powiem tylko ze jak jesteś pacjentka dr Sz. To będziesz miała super opiekę zreszta nawet jakbyś nie była to i tak na porodowce bez względu na ilosc rodzacych zapewniają opiekę na wysokim poziomie... Gorzej z oddziałami poporodowymi... I raczej kasę wydalabym na to zeby tej traumy uniknąć... Choć nie wiem czy jedt na to jakiś spodob ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Nie podpisywaliśmy umowy, mamy słowną A jestem pacjentką profesora D. i to on gwarantuje za tą położną. Jeśli możesz coś doradzić, będę wdzięczna
|
|
|
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
Maruda idź do niej i zapytaj jak twoje wyniki, że jesteś jej pacjentka. I że masz mieć dziś wypis, czy masz mierzyć ciśnienie. Zagadaj do niej.
|
|
|
|
#822 |
|
Raczkowanie
|
Laski, ja na chwilę, idę dziś na wizytę do gin więc proszę o kciuki żeby moja gin nie wypisała mi kolejnego skierowania do szpitala, bo ona się w tym niesamowicie lubuje
Powiem jej, że o ile z dzieciem wszystko w porządku a ja nie mam rozwarcia ja stąd od Suwałk to nigdzie nie idę. Nadrobię jak wrócę więc nie piszcie za dużo ![]() demonyianioły, brak słów! Co za idiota, palant, kretyn! Ściskam mocno ![]() :przytu l:
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
O ja, co za noc....małej się chyba pory dnia poprzestawiały w dzień anioł a w nocy buszuje na maxa, dziś od 3 do 6 rozciągała się we wszystkie strony, a na koniec jak już myślałam że zasneła to czkawki dostała
Dziewczyny ja wczoraj farsz do pierogów zrobiłam ale ciasto zostawiłam na dzisiaj bo już siła nie miałam ![]() Mam lenia ostatnio takiego ze SZOK ![]() W endo.pl ciąg dalszy wyprzedaży i darmowa dostawa po kwocie 50 zł więc można poszaleć...ja kupiłam sukienkę dla małej, w te kotki którą Wam kiedyś pokazywałam, jest teraz za 25 zł
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak poprosilam czy moge podejsc na dyzurze, to stwierdzila ze nie ma po co i nie ma czasu.
|
|
#825 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Heh... nie ma to jak... ktoś kto jest bardziej w ciąży Mnie to przekonanie nie opuszcza przez całą ciążę, moja ciąża jest chyba urojona, za to ciąża siostry TŻ, toż to było coś! sadlaczyca - mooocne kciuki !!
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
mam zgagę... jUż mi nic nie pomaga Migotka---
|
|
#827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- w ogóle to pranie mi się robi a ja zamiast wziąć się za prasowanie poprzedniego to leże w łóżeczku jeszcze
|
|
|
#829 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=yummi_mummy;4410868 7]
Cytat:
U prof. D będziesz pewnie leżeć po porodzie - ja tez leżałam na jego oddziale i zle wspominam niestety. Nie wiem jak prof.D traktuje swoje pacjentki w szpitalu. Ale jeśli chodzi o własna polozna na porodowce to ja bym odpuscila. Tam personelu jest wyjątkowo duzo wszystkie sa miłe uśmiechnięte i pomocne. Moim zdaniem poprostu szkoda kasy bo myśle ze nic wiecej niz stanard Ci nie zaoferują a trafisz na oddziale na taka ktora nie lubi tej wybranej przez Ciebie ( w końcu to baby) i bedzie klops bo Twoja nie bedzie mogła w żaden sposób ingerować w przebieg porodu. A co do zzo i cc na życzenie to myśle ze D załatwi bo tak było w przypadku dziewczyn których prowadzącym był ktos inny niż Sz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
musimy sie przemeczyc jeszcze troche i jak przejdziemy na mleko 1 bedzie mógł jesc na zadanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z perpektywy czasu zaluje ze nie chodzilam na nfz do byle kogo, bylabym traktowana tak samo jak nle lepiej, a 3tys. zostalo by ma dziecko. Podlamalam sie troche, u mnie 35 tc, i teraz zmiana lekarza nie ma sensu.Teraz biore ostatnia kroplowke, po 15stej maz mnie wreszcie zabiera do domku.
|
|
#831 | |
|
Zadomowienie
|
W tej chwili ciesze sie ze nie karmie piersia... Zjadłam wlasnie wielka bule z opiekacza z serem plesniowym szyneczka i papryczka a wszystko popilam Red Bullem
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#832 | |
|
BAN stały
|
Iwanty bardzo Ci dziękuję za informacje
Ja już leżałam w tym roku na Oddziale u prof D. i wiem, że ma niezwykle przełożenie na personel i opiekę swoich pacjentek. Niestety smutne jest to, że super opieka powinna być dla każdej z nas ![]() Czyli może mamy szansę z Antkiem, że trauma poporodowa będzie mniejsza ![]() A położna... wiesz, podjęliśmy już taką decyzję zaufałam tej dziewczynie - myślę, że na pewno nie zaszkodzi no i będzie na bieżąco relacjonowała D. co się z nami dzieje.Sam D. (oczywiście na pryw. wizycie) zapewnił, że zadba o to dziecko jak o swoje <lol> ponieważ długo, wspólnie <lol> się o nie staraliśmy ![]() wolę chuchać na zimne ![]() [QUOTE=iwantyou99;44108961] Cytat:
|
|
|
|
|
#833 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]() No ale przecież jeszcze chwila i twój dzieć będzie donoszony,to po co do szpitala?? Łączę się w bólu... Cytat:
O,to nie wiedziałam. A jakby tak dawać mu trochę "słabsze" to mleko,powiedzmy o miarkę mniej,żeby można było dawać mu częściej gdy tego potrzebuje? Nie wiem czy tak można robić?
|
|
#834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Migotko: wdech - moment - wydech! Czemu przejmujemy się ludźmi, którzy nie przejmują się nami? Podłym nastrojom mówimy sio! ![]() Pochwale się wam jaki mi koleżanka uszyła przybornik na łóżeczko
Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-12-11 o 10:04 |
|
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#836 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() No ja to w sumie nie miałam jakiś wyrzeczeń wielkich przy karmieniu,oprócz alkoholu ( a później i alkoholu trochę piłam gdy dziecko miało już rozszerzaną dietę,były tak długie przerwy w karmieniu,że było można na coś tam sobie czasem pozwolić) i ograniczenia kofeiny ( ale 1-2 slabsze kawy piłam karmiąc). A tak to jadłam normalnie wszystko.
|
|
#837 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=yummi_mummy;4410909 0]Iwanty bardzo Ci dziękuję za informacje
Ja już leżałam w tym roku na Oddziale u prof D. i wiem, że ma niezwykle przełożenie na personel i opiekę swoich pacjentek. Niestety smutne jest to, że super opieka powinna być dla każdej z nas ![]() Czyli może mamy szansę z Antkiem, że trauma poporodowa będzie mniejsza ![]() A położna... wiesz, podjęliśmy już taką decyzję zaufałam tej dziewczynie - myślę, że na pewno nie zaszkodzi no i będzie na bieżąco relacjonowała D. co się z nami dzieje.Sam D. (oczywiście na pryw. wizycie) zapewnił, że zadba o to dziecko jak o swoje <lol> ponieważ długo, wspólnie <lol> się o nie staraliśmy ![]() wolę chuchać na zimne ![]() Wysłałam pw zeby niezasmiecac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#838 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I normalnie się czuję przez to jak wyrodna matka, albo jakbyśmy go nie chcieli czy nie kochali, tak na nim oszczędzamy, a przecież jest zupełnie odwrotnie. I teraz nie śpię od 3 i dalej się tym gryzę... Ogólnie zdaję sobie sprawę, że jednak powinno się liczyć tylko na siebie, bo potem są rozczarowania a z kolei dziecku wszystko jedno, w czym leży, byle czyste, ale i tak się jakoś nie mogę uspokoić. Ech, już trochę mam dość tych hormonów ---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:42 ---------- [/QUOTE] Głupie hormony!! Nie myśl tak nawet miłości tak się nie mierzy, nie daj się ponieść durnym hormonom! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Zjadłam omlet i jestem dalej głodna ;(
|
|
#839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
ta bułka mniej istotna .,. Najważniejszy ten red bull swoją droga powinni wymyślić energetyki dla mam karmiących bo kto jak kto ale my czasem potrzebujemy powera Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#840 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

), zobaczymy ile delikwent wazy.

kocur też dokucza i obgryza gałązki albo łapą stuka w bombki 
cóż będę niewyjściowa w Mężowych ciuchach 

Powiem jej, że o ile z dzieciem wszystko w porządku a ja nie mam rozwarcia ja stąd od Suwałk to nigdzie nie idę. Nadrobię jak wrócę więc nie piszcie za dużo 
16.06.2012
bylabym traktowana tak samo jak nle lepiej, a 3tys. zostalo by ma dziecko. Podlamalam sie troche, u mnie 35 tc, i teraz zmiana lekarza nie ma sensu.