Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 08:30   #4621
carolyna86
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Oj kochane ale szalejecie
Mnie troche wciagly porzadki przed swiateczne
A tak chyba dobrze, mam wizyte 17 grudnia i chcialabym wiedziec co i jak i kto mieszka w brzusiu , bo wczoraj jak lało cały dzien to myslalam czy wszystko ok czy niema jakiegos innego sposobu by sprawdzic czy ktos tam jest czy sie rusza czy zyje i wogóle bo taka nie pewnosc macie tez tak ????niby nic powaznego sie nie dzieje niemam krwawienia brzuszek tam troche pobolewa zgaga caly czas ale ta niewiedza w takie ponure dni gdy sie jest samemu w domu dobija chce zobaczyc mojego babelka ????????
To tyle mamuski ogolnie jest ok tylko tak jakos .......
Gosia, nuda i wolny czas, a ponadto ponura pogoda potrafią nas wprowadzić w tak przygnębiający nastrój że się nie dziwię że cię takie myśli dopadają, aczkolwiek ja wierzę że z twoim dzieciątkiem wszystko w porządku i to tylko twoje myśli tak działają, więc te negatywne wypieraj
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Kochane, gratuluję wczorajszych wizyt i nowo poznanego chłopca u Light przepraszam, jeżeli jeszcze któraś poznała a nie dotarłam do tego, nie zdążę nadrobić tyle
I oczywiście nowe kciuki za dzisiejsze wizyty, kolejny wysyp dobrych nowin napewno będzie
jeszcze princi zobaczyła wczoraj siusiaka

justynaaaa - najtańsze ciasto francuskie oferuje biedronka

trzymamy z dzieciem kciuki za dzisiejsze wizyty

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 08:43   #4622
agaaga89
Zakorzenienie

Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
jeszcze princi zobaczyła wczoraj siusiaka
No właśnie! przeglądałam pierwszą stronę w nadziei, że uda mi się wyłapać jakieś dopisane maluszki i zastanawiałam się nad Princi

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 08:49   #4623
paulka0212
Wtajemniczenie

Wróciłam i czuję że będę miała siniaka, ręka mnie boli. Z moich żył nie chciała dziś krew lecieć :-(
No i wierciła mi, wierciła zawołała drugą pielęgniarkę i w końcu poleciało.
Przyznałam się, zjadłam pół bułki to zapytała czemu tylko pół
Przed zwykła morfologią można jeść, tylko przed glukozą nadczczo.
:p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 08:53   #4624
lolitka888
Rozeznanie

Hejka

Dzisiaj w nocy koło 24:30 doświadczyłam 1 raz takich fest mocnych kopniaczków i ruchów Synusia Raz za razem i czułam dosłownie jak się przesuwa w brzuszku,niesamowite! I trwało to koło 20 minut a teraz jeszcze śpi

Chciałam polecić lakier Catrice C01 i scream ice cream. Ma przepiękny kolor jasny mroźny/mleczny fiolet! Zdjęcie nie oddaje koloru do końca,bo komórka słaby ma aparat Trzeba malować 2-3 warstwy ale długo się trzyma i nie prześwituje. Ja się zakochałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2127.jpg (109,2 KB, 29 załadowań)
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 08:54   #4625
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Wróciłam i czuję że będę miała siniaka, ręka mnie boli. Z moich żył nie chciała dziś krew lecieć :-(
No nie, a ja zawsze morfologię robiłam na pusty żołądek ile razy bym przez to zemdlała to nie zliczę

Stary 2013-12-11, 08:57   #4626
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
to lubisz takie żywsze kolory?

ja znowu odwrotnie, wszystko mi się podoba co kremowe, brązowe i beżowe, chyba mam uraz po siostrze, która do chłopca wszystko mega kolorowe kupowała - niebieskie i zielone, a do córci różowe mam dość dużo kolorowych ubranek po niej, niektóre do te kolory takie oczo..ebne, dlatego teraz patrzeć będę za beżami i szarościami
mi też podobają się takie kolory: kremowe, beżowe. Pokój dziecinny mam też w brązie. Naklejki myślę, że będzie drzewko i na tym sówki. W sumie nie podobają mi się ubranka z rysunkami z kreskówek, ani naklejki z np. myszką Miki. Nie wiem czemu
Ja ubranka dostanę, więc nie mam tutaj za bardzo wyboru co do koloru. A że przeważnie kupowała je moja mama to są one żywe i kolorowe

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Idę kąpać yorka - będzie ciężko menda popija wodę z szamponem podczas kąpieli
poczytałam, że szampanem. Chyba jeszcze śpię

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
dokładnie tak samo myślałam ale jednak nie : http://www.biblia.info.pl/spb.html . Natan to Natan, a Nataniel, to Natanael z hebrajskiego wczoraj to odkryłam i byłam troszkę w szoku
też mi się wydaje, że Natan i Nataniel to inne imię. Ja jestem przekonana do Natana. Mój TŻ mówi nie… Phi poszantażuję go nazwiskiem

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Jestem

W sumie nie mam nic ciekawego do przekazania. Gin podsumował na końcu że moje Dziecię wygląda na zdrowego człowieka , ale nie dojrzał wszystkiego na swoim kiepskim sprzęcie i mam przyjść za dwa tygodnie na ,,połówkowe cd.'' Nie potwierdził córeczki, bo okropnie wstydliwe i nie chciało się odsłonić, więc dalej nie mam pewności.
Przytyłam od ostatniej wizyty 1,5 kg i na razie 3,5 na plusie od początku ciąży
Niki proszę o wpisanie wizyty na 23.12 godz. 12.15
najważniejsze, że dziecko zdrowe i możesz być spokojna 2 tygodnie szybko zleci

Cytat:
ciekawe, co mi powie tym razem ginka, bo ostatnio użyła słowa "kosmita"
Fajny lekarz
Jak ja wczoraj powiedziałam na usg, że wygląda jak potworek to lekarz dziwnie na mnie spojrzał

Cytat:
Napisane przez Gosiiaczek Pokaż wiadomość
Oj kochane ale szalejecie
Mnie troche wciagly porzadki przed swiateczne
A tak chyba dobrze, mam wizyte 17 grudnia i chcialabym wiedziec co i jak i kto mieszka w brzusiu , bo wczoraj jak lało cały dzien to myslalam czy wszystko ok czy niema jakiegos innego sposobu by sprawdzic czy ktos tam jest czy sie rusza czy zyje i wogóle bo taka nie pewnosc macie tez tak ????niby nic powaznego sie nie dzieje niemam krwawienia brzuszek tam troche pobolewa zgaga caly czas ale ta niewiedza w takie ponure dni gdy sie jest samemu w domu dobija chce zobaczyc mojego babelka ????????
To tyle mamuski ogolnie jest ok tylko tak jakos .......
Też tak miałam. Codziennie się zastanawiałam czy wszystko ok. Tym bardziej, że wizytę miałam w 12 tc, a następną dopiero w 21. Koszmar. Do tego córka koleżanki mojej mamy poroniła, a była w tym samym tygodniu co ja. To już w ogóle czarne myśli. Ale już od wczoraj czuje wyraźne ruchy i jest lepiej. Wiem, że dziecko żyje i jeszcze jak je widziałam na usg jak sobie podstakuje
Do 17 już niedaleko. Jeszcze tydzień

Cytat:
Dobry dzień

Niestety musialam zjesc z rana sucha bulke, bo tylko otworzylam oczy, poszlam sie myc zeby pobrac mocz to od razu zaczelam wymiotowac woda ktora pilam przez noc :-(
Odczekam chwilke, niech sie ułoży w brzusiu i lecę na pobranie.

Oczywiście kciuki za dzisiejsze wizyty trzymam

Wymiotowałaś z głodu. Też tak mam
Czasem muszę wstawać w nocy i przegryźć coś, żeby rano nie było mi źle. A w torebce jak gdzieś idę to noszę… marchewki. Do słodyczy mnie nie ciągnie, ale uwielbiam marchewki, więc sobie podgryzam

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
A no i dziś witam się w 18tc czyli 5 miesiąc

PS. podoba mi się ta reklama :

- Jasiu uważaj bo Cię prąd kopnie
- A to prąd jest zły??
- Prad jest dobry
- To dlaczego mnie kopnie?? Przecież się z nim nie przezywałem

Witam w 5 miesiącu
Nie słyszałam tej reklamy, ale dobra

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Stary 2013-12-11, 09:01   #4627
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
No to teraz zrób sobie kanapki czy jajecznicę i nakarm swoje głodomory dwa

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Hejka

Dzisiaj w nocy koło 24:30 doświadczyłam 1 raz takich fest mocnych kopniaczków i ruchów Synusia Raz za razem i czułam dosłownie jak się przesuwa w brzuszku,niesamowite! I trwało to koło 20 minut a teraz jeszcze śpi
Mi wczoraj podstakiwał po kakao
A w nocy obudziło mnie takie uczucie- albo jeden mocny skurcz, albo jeden mocny kopniak. Nie pamiętam Wystraszyłam się, ale potem zasnęłam.
Stary 2013-12-11, 09:13   #4628
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Wymiotowałaś z głodu. Też tak mam
Czasem muszę wstawać w nocy i przegryźć coś, żeby rano nie było mi źle. A w torebce jak gdzieś idę to noszę… marchewki. Do słodyczy mnie nie ciągnie, ale uwielbiam marchewki, więc sobie podgryzam

Witam w 5 miesiącu
Nie słyszałam tej reklamy, ale dobra

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Gratki za kolejny msc.
Co do słodyczy w ciąży ja też nie przepadam

Cytat:
No to teraz zrób sobie kanapki czy jajecznicę i nakarm swoje głodomory dwa
.
Już po drodze drożdzówkę jadłam ale zaraz idę jeszcze coś zjeść i do fryzjera lecę.

Miłego dzionka kochane

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:18   #4629
Seleniti
Zadomowienie

Martuszka,Justyna, Janeczka, DarkLady

Cytat:
A no i dziś witam się w 18tc czyli 5 miesiąc
PS. podoba mi się ta reklama :

- Jasiu uważaj bo Cię prąd kopnie
- A to prąd jest zły??
- Prad jest dobry
- To dlaczego mnie kopnie?? Przecież się z nim nie przezywałem

I gratuluję Kochana 5 miesiąca mam nadzieję, że z mężem to nie była zbyt poważna kłótnia i będzie już dobrze

lolitka888 jak super zazdraszczam i to bardzo bardzo przyjemny kolor lakieru, lubię takie

Dzień dobry
Dziś śniły mi się 3 śluby zupełnie dla mnie obcych osób i każdej parze miałam świadkować później byłam u wróżki, chociaż ona nie za wiele mi powiedziała o i jeszcze romantyczny spacer z tż na, którym podniecałam się muchomorami, które były pod wodą, że wyglądają pięknie i że to dziwne, że w tym roku tyle muchomorów a później śniła mi się Vampirka w stroju pirata, powiedziała, że podbijała morza i oceany na Czarnej Perle, ale Jack Sparrow ją denerwował, więc zostawiła go na bezludnej wyspie przywiązanego do drzewa, w samych gaciach jego strój sprzedała na allegro za grube pieniądze, później pływała statkiem po autostradzie, akurat mijałam ją samochodem

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:27   #4630
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Buhahaha, bo padnę Nie wiedziałam, że wywołam taką sensację jednym obiadem
W sumie mąż ma na komórce nawet fote. Zamiast jeść to zdjęcie robił ..więc jak uda mi się od niego ją wysępić to wrzucę

A zrobiłam takie "placuszki" z piersi z kurczaka (zmielonej) i szynki gotowanej (pociachanej w paseczki). Do tego ziemniaczki pieczone z rozmarynem i czosnkiem. Ale głównie pewnie wrażenie na nim zrobiło ułożenie na talerzu. Bo ułożyłam na talerzu rucole tworząc koło, na tej rucoli połówki pomidorków koktajlowych (to polałam sosem sałatkowym). I teraz w środku tego koła ułożyłam te placuszki mięsne. No i z boku tego wszystkiego, równolegle te ćwiartki pieczonych ziemniaczków. Mąż powiedział, że wygląda jak w jakiejś restauracji..więc nie powiem..było mi mega miło
Aaa i do placuszków był sos...bardzo specyficzny. Sos sojowy+sos słodko kwaśny, do tego posiekane pistacje, i wcisnęłam jedną pomarańcz. Specyficzny...ale z mięsem komponował się pyysznie
No to tyle z obiadu

Aha, przepis z książki kucharskiej! Żebyście sobie nie myślały, że ja sama wymyślam takie dziwactwa
Miałam już iść spać, ale jak zobaczyłam poruszenie obiadem to musiałam Wam napisać
Niczym 'perfekcyjna Pani domu' Koniecznie pokaż zdjęcie

Cytat:

Z TŻ nadal nie gadam i nie mam zamiaru póki mnie nie przeprosi i tak się zastanawiam czy robić dla niego obiad
za ocieplenie stosunków A co się stało, bo przeoczyłam

Cytat:
Hejka

Chciałam polecić lakier Catrice C01 i scream ice cream. Ma przepiękny kolor jasny mroźny/mleczny fiolet! Zdjęcie nie oddaje koloru do końca,bo komórka słaby ma aparat Trzeba malować 2-3 warstwy ale długo się trzyma i nie prześwituje. Ja się zakochałam
Gratulacje słodkich kopniaków
Śliczny ten kolor - zapisałam

Dziękuję za kciuki - dam głos po wizycie. Miłego dnia

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:58   #4631
pomarancza24
Zadomowienie

http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Kobiety//Moda dla kobiet w ci%C4%85%C5%BCy/Sukienki i sp%C3%B3dnice/112856/1
Cytat:
zapodasz fotkę albo chociaz linka

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

ja obejrzałam z nudów
koledzy w liceum jednej z moderatorek forum plotkowego tam grają zawsze mamy ubaw
Cytat:
Z tymi imionami to można czasem się pogubić
siostra synkowi dała na imię Jakub, ale wołamy Kuba, Kubuś
moja znajoma woła na synka Kubuś a mały ma wpisaną w metrykę Kuba, nie Jakub powstały dwa różne imiona na to wychodzi

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

nie mogę załadować
A teraz

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość

I gratuluję Kochana 5 miesiąca mam nadzieję, że z mężem to nie była zbyt poważna kłótnia i będzie już dobrze

lolitka888 jak super zazdraszczam i to bardzo bardzo przyjemny kolor lakieru, lubię takie

Dzień dobry
Dziś śniły mi się 3 śluby zupełnie dla mnie obcych osób i każdej parze miałam świadkować później byłam u wróżki, chociaż ona nie za wiele mi powiedziała o i jeszcze romantyczny spacer z tż na, którym podniecałam się muchomorami, które były pod wodą, że wyglądają pięknie i że to dziwne, że w tym roku tyle muchomorów a później śniła mi się Vampirka w stroju pirata, powiedziała, że podbijała morza i oceany na Czarnej Perle, ale Jack Sparrow ją denerwował, więc zostawiła go na bezludnej wyspie przywiązanego do drzewa, w samych gaciach jego strój sprzedała na allegro za grube pieniądze, później pływała statkiem po autostradzie, akurat mijałam ją samochodem
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:04   #4632
janeczka7891
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Pallas Ril a laserowej depilacji nie trzeba jakoś powtarzać co jakiś czas?

ilkas na pewno było pyszne to wysęp fotke i się pochwal

gosiaczek ja też zawsze czekam do kolejnej wizyty, żeby tylko zobaczyć maluszka, ale nie nakręcam się, że coś może być nie tak... Zawsze jestem dobrej myśli, że dzidziuś jest zdrowy i dobrze się rozwija

Dzień dobry mamusie

właśnie sobie uświadomiłam, że za 2 tygodnie są święta jakoś tego nei czuję jeszcze... A jak u Was przygotowania?

za dzisiejsze wizyty i nieśmiało też proszę o kciuki

miłego dnia laski
ja też nie czuję świąt jakoś :/ może dlatego, ze tu nic nie mamy postrojone w mieszkaniu itp bo zawsze już coś u siebie w mieszkanku szykowałam i tak inaczej było

Cytat:
Hejka

moje dziecko też w nocy ma tyle energii Ja nie spałam do 3 a o 7 pobudka. Normalnie chyba ze 2 godziny mi się obrywało kopniakami :P

No i tak dziękuję Kochane za kciuki
My już po wizycie wszystko w porządku, lekarka nie dopatrzyła się jakiś nieprawidłowości, miałam chwilowo stresa bo nie widziałam stópki jednej ale potem spytałam czy są obie i kamień z serca
No więc..... co do płci to TZ pierwsze pytanie jakie zadał to czy chłopak czy dziewczynka i na początku powiedziała, ze musi skupić się na tym co ważne w tym usg a potem płeć. No i oglądała, oglądała, jeździła, jeździła po tym brzuchu i nic męskiego się nie dopatrzyła hehehehe
Moje przeczucie sprawdziło się, chyba bardziej sny )))))) No i jakoś tak ni stąd ni zowąd ubzdurałam sobie od kilku dni, że to będzie Maja TZ się śmiał a ja już się cieszę Majeczka, Majusia, Majka , Maja ))))))
Lekarka nie powiedziała, ze to na 100 % bo nigdy nie ma 100% pewności, mamy jeszcze 27.12. wizytę na prenatalnym USG więc za kilkanaście dni )
Stary 2013-12-11, 10:18   #4633
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Pallas Ril a laserowej depilacji nie trzeba jakoś powtarzać co jakiś czas?

miłego dnia laski
No trzeba trzeba, tak minimum 4 razy co 3 miesiace. Pachy i bikini udal mi sie skonczyc przed ciaza, natomiast na lydki mialam tylko 2 zabiegi i nie zdazylam, a w ciazy nie wolno Natomiast tak jak pisalam jestem w szoku, bo bardzo slabo rosna na nogach, a pamietam ze w innych miejscach po 2 zabiegach nie bylo takiego efektu, wiec spisuje to na rachunek hormonow

Cytat:
Hejka

Widze, ze temat lakierow ostatnio nie schodzi z tapety A tak w ogole szukalam tego lakieru bell glam wear 60 i nigdzie nie moge znalezc to jakas stara kolekcja?

Ja dzis mam wizyte o 15. Niby duzo czasu a jakos tak sie z lozka nie moge wygramolic i nie wiem czy zdaze wszystko zrobic :P

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość

Dzień dobry
To ja tez moge dzisiaj dolaczyc do popieprzonych snow Snilo mi sie ze maz mojej przyjaciolki byl w ciazy z dwojka dzieci, z tym ze jedno bylo o miesiac starsze od drugiego. W ogole jak sie urodzily to od razu zaczely chodzic na dwoch nogach A w ogole to mieszkalismy wszyscy razem, my, oni i ich dzieci w hotelu w jednym pokoju i sprzataczka sie wkurzala, ze nie bedzie sprzatac po tych wszystkich porodach A na koniec okazalo sie ze sprzataczka byla dziekanem u mnie na Uniwerku i powiedziala, ze mi cofnie dyplom i bede musiala isc na studia jeszcze raz
Stary 2013-12-11, 10:27   #4634
Seleniti
Zadomowienie

Janeczko super, że wszytko w porządku i gratuluję prawdopodobnie córeczki

Pallas ciekawe skąd takie sny haha

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:35   #4635
carolyna86
Zakorzenienie

janeczko - to po gratuluję Majeczki

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:48   #4636
martuszka0
Rozeznanie

janeczka super, że z Mają wszystko ok super i zazdroszczę poznanej płci
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:56   #4637
kasiab91
Zakorzenienie

Hejka...
Gratuluje poznanych plci...

Ja bylam dzis na targu, kupilam bieznik na lawe bo stary juz brzdki, a na swieta sie przyda... i chcialam zaslonki no ale takich jak ja chce nie wyprodukowano jeszcze...
Co dzis na obiadek macie? Ja wczorajsza grochowa i mielone zrobie.
Kciuki za wizyty zaciskam mocno
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:57   #4638
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Niczym 'perfekcyjna Pani domu' Koniecznie pokaż zdjęcie
No widzisz co ta ciąża robi z człowieka

Martuszka0 jej..u mnie przygotowań póki co brak Zero porządków, zero prezentów, zero gotowania, pieczenia itd. Planujemy na ten weekend ubrać choinkę. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Nikii89 uuu, jak już mu nie chcesz obiadu robić to musiał Ci nieźle zaleźć za skórę
No i gratuluję 5 miesiąca Ja zaczynam 5 za dwa dni

Janeczka7891 jej..ale fajnie, gratuluję córci no i cieszę się, że wszystko ok!

A wiecie co..tak sobie ostanio myślałam, że rok temu na święta też byłam w ciąży.. Tylko wtedy zostało mi tylko 2 miesiące do porodu..teraz jednak jest jeszcze więcej czasu.. I wtedy tak sobie myślałam, że chcę już te święta 2013, że będzie Emilka..że będzie tak fajnie...ale nawet przez myśl mi wtedy nie przeszło, że ja będę z Emilką...i z Leosiem w brzuszku
Ojej..aż się boję pomyśleć w takim razie co będzie w kolejne święta....

Aha, no i w załączniku obiecany niewyraźny obiad
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0015.jpg (84,9 KB, 41 załadowań)
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:59   #4639
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Beatusia10 skoro Natan a Nataniel to dwa rożne imiona to jak ja mam teraz nazwać synka ?:/ ech
Maź mowi ze Natan to dziwne imię i mu powiedziałam ze to skrót od Nataniela i stwierdził ze tak lepiej teraz mam mu powiedzieć ze to co innego hymn znowu bedzie stekał ze mam inne wybrać imię.Chyba zostanę przy Natanielu a wołać bede Natan
Sylvuniaa, przecież nie musisz uświadamiać męża
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 10:59   #4640
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Jestem

W sumie nie mam nic ciekawego do przekazania. Gin podsumował na końcu że moje Dziecię wygląda na zdrowego człowieka , ale nie dojrzał wszystkiego na swoim kiepskim sprzęcie i mam przyjść za dwa tygodnie na ,,połówkowe cd.'' Nie potwierdził córeczki, bo okropnie wstydliwe i nie chciało się odsłonić, więc dalej nie mam pewności.
Przytyłam od ostatniej wizyty 1,5 kg i na razie 3,5 na plusie od początku ciąży
.
gratuluję udanej wizyty widzę dzieciątko tak wstydliwe jak moje

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Mój tez z Olim tak gadał A jeszcze jak sie urodził to się wszyscy zachwycali jakie wielkie jajka ma
wybacz, ale parsknęłam śmiechem jak to przeczytałam

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość

Moje dziecko w przedszkolu na Mikołaja dostało torbę słodyczy Zła jestem, jak diabli - zwłaszcza, że te paczki robi rada rodziców Oczywiście większość pochowałam, ale ile się oboje nadenerwowaliśmy...ehhhh, szkoda gadać Tych słodyczy to na około 40zł jest. Można by 1/3 tego zakupić, jak już czują taka potrzebę, a za resztę książeczki, puzzle, gry...jest tyle opcji!
bardzo nie przemyślane bo najłatwiej jest iść do sklepu i nakupować słodyczy

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
No jakbym czytała o mojej rodzince mąż w rozjazdach, jak wraca to jeszcze na kompa siada i dalej praca, Lena wtedy buntuje się przeciwko tacie i cały czas słyszę "mamo to", "mamo tamto", "ja chcę z mamą"...taty mogło by nie być, a mnie to wkurza bo nawet 5 min ciszy. Na szczęscie jest coraz starsza i więcej rozumie, no i potrafi coraz więcej samej zorganizować sobie czas. A TŻ zawsze z teorią zarania wyskakuje...
mój też jest potwornym mamicyckiem poza tym ostatnio męża strasznie ignoruje, ale to też mojego M. wina, bo go drażni specjalnie i pozwala Igorowi na za dużo.

Cytat:
Z tymi imionami to można czasem się pogubić
siostra synkowi dała na imię Jakub, ale wołamy Kuba, Kubuś
moja znajoma woła na synka Kubuś a mały ma wpisaną w metrykę Kuba, nie Jakub powstały dwa różne imiona na to wychodzi
no bo Jakub i Kuba to tak samo jak Bartosz i Bartłomiej na których się woła jednocześnie Bartek

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
O to to to! Nawet moja mama jak mnie dzis zobaczyla to powiedziala, ze wygladam jak szympans... Nie ma to jak wsparcie rodzicielki! Doceniam aspekty bycia w ciazy w zimie :P
no kochana mama moja też należy to takich nazbyt szczerych osób . no ja przy Igusiu w lato nad wodą chodziłam w bluzkach i nie pokazywałam brzucha

Cytat:

właśnie sobie uświadomiłam, że za 2 tygodnie są święta jakoś tego nei czuję jeszcze... A jak u Was przygotowania?
hmmm...niech pomyślę...u mnie NIJAK zatrzymałam się na umyciu sprzętu agd tydzień temu nawet nie wiem jak będę święta spędzała, znaczy mniej więcej wiem oprócz 1dnia świąt. no i również kompletnie ich nie czuję, ani nawet się na nie nie cieszę

Cytat:
Napisane przez meniaa94 Pokaż wiadomość
Może doradzicie mi co mogę dla niej kupić perfumy i kosmetyki odpadają,piżamy ma,ubrania też ma,książek nie czyta ... chodzi o niezbyt drogi prezent
może coś do domu, jakąś fajną figurkę lub coś typu stojak na świece jakieś ramki na zdjęcia, album? nie wiem o jakiej kwocie mówimy.

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
ja też nie czuję świąt jakoś :/ może dlatego, ze tu nic nie mamy postrojone w mieszkaniu itp bo zawsze już coś u siebie w mieszkanku szykowałam i tak inaczej było

My już po wizycie wszystko w porządku, lekarka nie dopatrzyła się jakiś nieprawidłowości, miałam chwilowo stresa bo nie widziałam stópki jednej ale potem spytałam czy są obie i kamień z serca
No więc..... co do płci to TZ pierwsze pytanie jakie zadał to czy chłopak czy dziewczynka i na początku powiedziała, ze musi skupić się na tym co ważne w tym usg a potem płeć. No i oglądała, oglądała, jeździła, jeździła po tym brzuchu i nic męskiego się nie dopatrzyła hehehehe
Moje przeczucie sprawdziło się, chyba bardziej sny )))))) No i jakoś tak ni stąd ni zowąd ubzdurałam sobie od kilku dni, że to będzie Maja TZ się śmiał a ja już się cieszę Majeczka, Majusia, Majka , Maja ))))))
Lekarka nie powiedziała, ze to na 100 % bo nigdy nie ma 100% pewności, mamy jeszcze 27.12. wizytę na prenatalnym USG więc za kilkanaście dni )
ja świąt nie czuję odkąd stałam się nastolatką także już dłuuugo.

co do wizyty, dobrze, że wszystko w porządku i gratuluję Majeczki ciekawe czy u mnie się Majcia ujawni czy Kacperek

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Edytowane przez Carmenaa_88
Czas edycji: 2013-12-11 o 11:01
Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:00   #4641
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

moje dziecko też w nocy ma tyle energii Ja nie spałam do 3 a o 7 pobudka. Normalnie chyba ze 2 godziny mi się obrywało kopniakami :P

No i tak dziękuję Kochane za kciuki
Gratuluję córki
jak nic nie dydnało to pewnie już nie będzie

Wrzuciłam do klubu swoje"zdjęcie weryfikacyjne" , ale się namęczyłam. Bez sensu z tymi linkami...
Stary 2013-12-11, 11:04   #4642
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witam

U nas dzisiaj byłaby dobra noc, gdyby o 3.30 nie włączyła się zebra do skakania Fisher price i nie zaczęła grać od tego momentu Hania się co chwila wybudzała, w związku z czym ja też mam nauczkę, żeby co wieczór klikać wszystkie zabawki na OFF, swoją drogą my mamy duchy w chacie czy jak?

Gosiiaczek, to norma, ja też tak mam i z Hanią też tak miałam, że dopóki nie zaczęłam czuć regularnych ruchów i rozpychania to miałam codziennie wątpliwości jakieś tam czy wszystko jest ok. Zresztą.. nawet jak te ruchy już były to się naczytałam, że musi być ileś tam w ciągu godziny i jak się nie doliczyłam to już panikowałam nawet wynalazłam na allegro jakiś sprzęt, na którym można słuchać tętna dziecka samemu w domu, ale stwierdziłam, ze to przesada. Nic się złego nie dzieje, wszystko jest dobrze, więc dlaczego miałoby coś być nie tak? wszyscy mówili mi, że w brzuchu mamy dzidziuś jest najbardziej bezpieczny i tego się trzymajmy

Mała, no to przybij piątkę a jak u Was w weekendy? Też taki bunt na tatę? U nas jak już mąż poświęca małej czas to wtedy jest dużo lepiej

Ramona no co Ty, nie słyszałam o imieniu Kuba ale to chyba nie jedyne „nowe” imię, dla mnie zawsze Bartek to był Bartosz albo Bartłomiej, a teraz widziałam też nową opcję – właśnie Bartek. Moja mama mówiła, że nawet jest imie Kasia samo, a nie Katarzyna, więc jak widać wszystko możliwe jest no ale jak dziecko można nazwać nawet Windows Microsoft to nic mnie nie zdziwi

Ilkas no to WOOOOOW, szacun ja jestem za leniwa zdecydowanie na takie rarytasy

Martuszka, ja sobie o świętach przypominam jak czuję zapach pierników prezenty mamy już prawie wszystkie, poza jednym dla taty, ale to jutro mąż kupi w Poznaniu, nawet papier kupiłam już do pakowania, ale jakoś nie czuję tego w tym roku. Może to dlatego, że wiem ile nas roboty czeka

Aldrin my też mamy w planie robić pizze ale to dopiero w niedzielę, już odliczam dni

Meniaa ciężko doradzić coś na prezent jak się nic nie wie o danej osobie zależy co ciocia lubi, czym się interesuje
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:07   #4643
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Nikii w sumie to jest fakt, że jak się dziecko latem posika to nawet nie poczuje ech no dobra, dla mnie to jest ciężki temat i się boję tej nauki sikania, ale z drugiej strony.. nie znam zdrowego dorosłego, który sikałby w pieluchy, więc jestem dobrej myśli
Kiepsko z TŻ, mam nadzieję, ze się ogarnie i się dogadacie
Boski tekst z reklamy też jej nie znam

Lolitka bardzo fajny lakier, taki mroźny i strasznie Ci zazdroszczę tych ruchów

Light mi się też podoba ta naklejka drzewko z sówkami, ja w ogóle kocham wzór sowy i też o niej myślałam, ale nie mam gdzie nakleić, więc wpadłam na inną koncepcję, ale może się to jeszcze zmieni i my będziemy raczej robili pokój dla dzidzi w beżach też

Selenity ale miałaś sen mi się też coś dzisiaj śniło ciekawe, się przebudziłam i mówię – muszę zapamiętać, żeby napisać dziewczynom i oczywiście dupa – zapomniałam

Janeczka, cudownie, ze wszystko ok. no i cóż… chyba można już gratulować córeczki tak?

Pallas, mi się często śni, że mnie straszą, że cofną mi dyplom i będę musiała iść jeszcze raz na studia albo śni mi się, ze zrobili reformę edukacji i coś nowego dołożyli i muszę wrócić do LO

KasiaB u nas dzisiaj na obiad krupnik zupa oczywiście

Trzymam mocno kciuki za kolejne wizyty i czekam na wieści Miłego dnia dziewczyny

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
A wiecie co..tak sobie ostanio myślałam, że rok temu na święta też byłam w ciąży.. Tylko wtedy zostało mi tylko 2 miesiące do porodu..teraz jednak jest jeszcze więcej czasu.. I wtedy tak sobie myślałam, że chcę już te święta 2013, że będzie Emilka..że będzie tak fajnie...ale nawet przez myśl mi wtedy nie przeszło, że ja będę z Emilką...i z Leosiem w brzuszku

Piękny obiadek, a tą jogobelle kto wcinał?

U nas zawsze mój tata jak składa życzenia świąteczne przy stole to coś napomni w stylu: i obyśmy w przyszłym roku byli może w większym składzie i mu się udaje tak wcelować w ostatnich latach jakoś
No bo w 2011 zaszłam w ciążę w grudniu, więc na święta jeszcze nie wiedzieliśmy no więc 2012 był w większym składzie, no i teraz też większy skład, chociaż jeszcze w brzuchu
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:13   #4644
beatusia10
Wtajemniczenie

Cytat:
Aż mi ślinka pociekła, chociaż za mięsem w ciąży nie przepadam

a skoro poruszyłaś ten temat- zaszłaś w drugą ciążę mniej więcej po pół roku, tak? bo mój mąż stwierdził, że jak urodzę, to będziemy robić zaraz drugie no i powiedziałam to wczoraj mamie, a Ona do mnie, że chyba nie wiem, co mówię, bo tak nie można, bo organizm musi dojść do siebie i pół roku to na pewno za mało, i w ogóle.. i szczerze mówiąc trochę się zdziwiłam, bo nie wiedziałam o czymś takim.. powiedz, jak to było u Ciebie?
beatusia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:18   #4645
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość

Light mi się też podoba ta naklejka drzewko z sówkami, ja w ogóle kocham wzór sowy i też o niej myślałam, ale nie mam gdzie nakleić, więc wpadłam na inną koncepcję, ale może się to jeszcze zmieni i my będziemy raczej robili pokój dla dzidzi w beżach też
zawsze możesz kupić poduszeczkę sówkę lub kołderkę. Kołderki są śliczne, ale znowu wszystko w sówki
A może nie całe drzewko, a gałązkę- też jest taka możliwość
Stary 2013-12-11, 11:24   #4646
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Kochana ja Ci tego dokładnie nie wyjaśnię, musiałabym tu Wam męża podesłać ale z tego co on mówi to jak dom jest za szczelny to robi się grzyb ale jak masz ścianę narażoną na ciągłą wilgoć to to samo się zrobi nawet bez ocieplenia, wtedy potrzebna jest dobra wentylacja, u nas jest podobnie stary dom i jak posadziliśmy drzewka obok domu i ściana nie ma dostępu do słońca to za meblami chciał się grzyb robić ale wiem, że mąż jakąś wentylacje w ścianie robił i teraz jest już ok
tu wentylacja jest zrobiona
dzieki, juz mniej więcej wiem, o co kaman

Cytat:
mi też podobają się takie kolory: kremowe, beżowe. Pokój dziecinny mam też w brązie. Naklejki myślę, że będzie drzewko i na tym sówki. W sumie nie podobają mi się ubranka z rysunkami z kreskówek, ani naklejki z np. myszką Miki. Nie wiem czemu
mnie też się nie podobają takie z motywami z bajek
ale najlepsza moja przyjaciółka, jak w ciąży się tak ubierała, bo akurat w tym roku był szał na koszulki z myszkami miki, kaczorami itd.

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Kobiety//Moda dla kobiet w ci%C4%85%C5%BCy/Sukienki i sp%C3%B3dnice/112856/1

A teraz
produkty się ładują

Cytat:
super, że wszystko ok i na swoim miejscu
imię wybrane, to nie może być inaczej niż dziewczynka

Cytat:

oj Ty apetyt robisz

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Ramona no co Ty, nie słyszałam o imieniu Kuba ale to chyba nie jedyne „nowe” imię, dla mnie zawsze Bartek to był Bartosz albo Bartłomiej, a teraz widziałam też nową opcję – właśnie Bartek. Moja mama mówiła, że nawet jest imie Kasia samo, a nie Katarzyna, więc jak widać wszystko możliwe jest no ale jak dziecko można nazwać nawet Windows Microsoft to nic mnie nie zdziwi
nie no WM to przegięcie już by było
wiem, że np. w USC babka nie chciała kuzynce wpisać Nicole, musiała podać Nikola. Znajoma chciała dać na imię córce Mercedes (z miłości do Janis Joplin), ale nie przeszło u nas
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:29   #4647
ilkas
BAN stały

Carmenaa_88 a co byś wolała...Majcię czy Kacperka?

Kasian86 hehe, nieźle Ja już się nauczyłam wyłączać wszystkie zabawki odkąd moje koty sobie np o 2 w nocy włączyły pianinko...
A jogurcik to Mili

Jej..a ja dla męża w ogóle taki prezent wymyśliłam...pochłonie moje całe oszczędności...ale kurcze...tak mi się wydaje, że się chłopinie należy... On nic sobie ostatnio nie kupuje...a całą kase, wszystkie oszczędności wpakował w wykup drugiego mieszkania..potem w remont...teraz jak już niby skończyły się wydatki to trzeba kupić auto..więc będą co miesiąc raty do płacenia. No już nie wspominam o drugiej dzidzi...ale tutaj już ja postaram się ogarnąć wszystkie wydatki.

Beatusia10 bo teoretycznie tak mówią, że powinno się dać odpocząć kobiecie.. Chodzi o to żeby organizm się dobrze zregenerował po ciąży która no nie oszukujmy się jest dużym obciążeniem dla nas. Dlatego mówi się że dobrze jest odczekać rok po porodzie..nabrać w tym czasie sił
No ale u nas życie zdecydowało inaczej :P Zaszłam w ciążę dokładnie pół roku po porodzie. Pocieszam się tym, że dobrze zniosłam pierwszą ciążę, poród, połóg też ok – ogólnie zero jakiś problemów, szybko doszłam do siebie. Dlatego mam nadzieję, że mój organizm da sobie radę Ale jeśli miałabym podjąć świadomie decyzję o drugim dziecku (a zależało by mi na małej różnicy wieku między dziećmi) to myślę, że odczekałabym tak przynajmniej z 9-10 miesięcy po porodzie

A swoją drogą coś też zaczynam mieć wkręta na sowy...jakoś tak co oglądam w necie to mi się podobają różne motywy :P
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:31   #4648
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
To gratuluję zdrowej Córeczki!!

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Co dzis na obiadek macie? Ja wczorajsza grochowa i mielone zrobie.
Kciuki za wizyty zaciskam mocno
Chyba na jutro zrobię mielone, taką mam teraz ochotę

Stary 2013-12-11, 11:36   #4649
asiulka_22
Zakorzenienie

hej tak na wstępie to chce Wam powiedzieć.....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1150147_582302321843482_684429564_n.jpg (36,9 KB, 4 załadowań)
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:39   #4650
asiulka_22
Zakorzenienie

gratuluje wszystkich rozpoczętych tygodni i ujawnionych płci
ja juz się nie mogę doczekac kolejnej wziyty, więc jeszcze przed świętami będe wiedziała kto mieszka u mnie..... marze skrycie o córci wszyscy mi mówią dookoła że chłopak będzie....
ale wiadomo - najwazniejsze by było zdrowe...nie wiem czy oglądałyśćie wczoraj na Tvn był reportaz o tym chłopcyku, Dawidku który urodził się w 5 czy 6 mies. ...
łzy mi aż płynęły...
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości