|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
KP -
Dla mnie skrót ten, zbożenie z pracy oznacza kodeks pracy Zanim się kapnęłam o co Wam chodzi Starszaka karmiłam. I tak naprawdę w szpitalu, po cc, leciało prawie nic. Póxniej, na spokojnie w domu, się rozręciło Planowałam karmić go do pół roku. Jak miał 7 m-cy poszedł do żłobka i szkoda było mi odstawić. Ale tak naprawdę to on sam odstawił. Wolał normalne jedzenie niż mleko. I jak wróciłam do roboty to ciągnął mnie tylko nocą. Na zasadzie bliskości jedynie. Nie miałam żadnych problemów by go odstawić. Liczę, że z drugim pójdzie mi tez tak łatwo ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44102025] Byłam też dzisiaj w Św. Zofii i mam ostateczny termin CC - 20 stycznia. Mam się zgłosić na Izbę przyjęć 19 stycznia wieczorem (czyli jednak coś z tą 9tką jest [/QUOTE]W końcu jakiś konkret A nie w kółko: jeszcze tydzień, jeszcze trochę, może później ![]() Cytat:
Co do porównania cc do sn. Jak urodziłam starszaka teściowa często mówiła słowa świadczące, że jestem gorszą matką, bo cc. Że nie dałam rady itd. (poród zaczął się naturalnie).Teraz jej córka także jest w ciąży i ma mieć planowane cc. - przyjęła to jako rzecz nadzwyczaj normalną... Cytat:
![]() Cytat:
Cud facet! Po prostu po dupie go całować za taką hojność! Palant! Cytat:
Cytat:
![]() W piątek tż jedzie na narty. Spokojny weekend będę miała ![]() Co do choinki. Dzięki temu, że starszak był od chwili jego urodzenia mieliśmy sztuczną. Nie wiem czemu upodobał sobie wkładanie opadniętych igieł do buzi Cukierki na choinkę wyjadane są u nas przez Tż.
|
|
|
#842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda Twoich nerwów i łez. TRzymaj się mocno.
|
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
ejani a propos rzeczy używanych itd, ja mam większość po kimś, uważam, że nie ma sensu popadać w paranoję wydawać kasę na wszystko, skoro większość dzieci używa np. ubranka kilka razy. Ciuszek dalej jest ładny, zadbany najczęściej. Dla dzieciątka ważne będzie, że mama go przytuli i jest z nim. a czy leży w ubranku za 5 zł z lumpa czy 50 zł z drogiego sklepu - to tylko zaskopokajanie naszych czasem niezrozumiałych dla mnie ambicji ( tu uprzedzam nie chodzi mi o 1-2 ubranka, ale znam przypadki, że wszystko musi być nowe, dorgie i najnowsze....) Zeby było śmieszniej np. moja mam też była oburzona, że łóżeczko - używane, wózek używany, ciuszki po kimś, kołyska używana. I tekst, że te dziecko nic nie ma nowego, jak spytałam po co? To nie odpowiedziała....
|
#845 |
|
Zadomowienie
|
Jak ja chciałam spać to wariowal.., a teraz jest tak...
ImageUploadedByWizaz Forum1386752468.927575.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Demony, strasznie Ci współczuję tej sytuacji z durnym ex tż. Nie dość, że ty cierpisz przez jego bezmyślność i niedojrzałość, to dzieciątko też czuje Twój niepokój, a ty nie masz na to wpływu po prostu. Każda z nas by to bardzo przeżywała i tak trzymasz się niesmawicie dzielnie (tak wnioskuję z wypowiedzi).
Będziesz musiała z nim przejść przypuszczalnie wojnę, bo widzę, że on zmienia zdanie jak chorągiew na wietrze. Nie wiadomo co zrobić, żeby zrobić dobrze. A jakbyś udała się do radcy prawnego? Takiego bezplatnego? Może się uda? Bo weźmiesz od niego kasę (która Ci, a właściwie dziecku należy) to może się kiedyś wyprzeć, że on daje kasę od początku, nie weźmiesz... hmm?
|
#847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec ciuszki z sh beda na pózniej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cwaniaczek :P
|
|
#849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() demonyianioly wici opadają, facet nie ma klasy ani rozumu. Postaraj się nabrać do tego dystansu (po prostu traktuj go jak niespełna rozumu), po porodzie sąd a potem już będzie tylko lepiej ejani czasem ludzie w najmniej spodziewanych momentach pokazują prawdziwą twarz, trzeba tylko wyciągać wnioski na przyszłość i zapominać o pomoc dla takich osób. A co do rzeczy używanych- ja mam mnóstwo używanych rzeczy dla Małej i jakoś nie wydaje mi się żebym ją w ten sposób krzywdziła. Migotka mnie też jedna z moich babć totalnie olewa (jestem jej jedyna wnuczką i noszę jedyna prawnuczkę). Kryzys cukrowy minie lada moment, a większość spraw błahych i tych mniej błahych zasłoni sobą osoba Boryska. Uszy do góry! Maruda historia z lekarką nieciekawa. Mam nadzieję, że poród przebiegnie sprawnie, szybko i błyskawicznie znajdziecie się po nim w domu, aby tego babsztyla nie znosić za długo. Co do KP ja jestem jak najbardziej za, chociaż mocno się tego boję, mam nadzieję, że nie będę nad tym za dużo myślała i zadziała natura. Wczoraj doszedł też laktator Lovi- póki co stwierdzam, że ciągnie i nie hałasuje za bardzo ![]() Iwantyou że niby ten Aniołeczek to taki nocny rozrabiaka i głodomór. Nie wierzę! :p Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-12-11 o 10:11 |
|
|
|
|
#850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wezmę kasę, kiedyś wysłał mi 200 zł, teraz zaoferował zwrócenie za wyprawkę (musiałam umeblować pokój cały), zaoferował 1000 zł, powiedziałam, że to ile da to teraz jego sprawa, a resztę ustalimy w sądzie. Coś tam poprzepraszał... Skwitowałam, że nie chcę być w jego skórze kiedy dotrze do niego co zrobił
|
|
#851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaaaa ale cudowny ![]() Cytat:
Trzymaj sie, wierze ze lepiej bedzie Ci samej, niz z egoista ktory w kazdej chwili moze zmienic zdanie |
||
|
|
|
#854 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#855 |
|
Raczkowanie
|
Hej kobietki!
a przy okazji się pochwalę nowym rożkiem ze Smyka <3 jak to w Smyku, 40 złoty wiec troszkę drożej, ale te sówki wybitnie mi się spodobały ImageUploadedByWizaz Forum1386754500.061524.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
wzięłam się za prasowania... wyprasowałam 12 pajaców i mam już dosyć ... a przedemną jeszcze ze 20 jak nie lepiej
|
|
#858 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
czesc
Cytat:
![]() masakra co za chamstwo co za bezczelne zachowanie i głupie docinki! jakie to baby potrafią być podłe i złośliwe dla innych kobiet i jak takie coś ma zmotywować wrażliwą i przestraszoną dziewczynę jeszcze pierworódkę?? wcale się nie dziwię, że wiele kobiet ma taką traumę po pobycie w szpitalu![]() ja jestem z tych gruboskórnych, ale jak któraś zaczęłaby mi się dobierać do cycka (!) to chybabym zabiła normalne Nie jestem wstydliwa, nie przeszkadzają mi studenci ale mam delikatną obsesję na punkcie dotykania moich piersi![]() chociaż najgorsze jest, że niestety najczęściej trzeba "podkulić ogon" i nic się nie odzywać, bo ma się świadomość, że jeszcze w tym szpitalu i przy tych osobach spędzimy trochę czasu. To jest chyba najgorsze ![]() Cytat:
A ja chciałam dowiedzieć się tylko co mi jest i skąd to krwawienie, jakie są rokowania, co mi podają itp. Zresztą ten pobyt to była porażka. Z moich doświadczeń szpitalnych wynika, że to pielęgniarki są o wiele gorsze niż lekarze, złośliwe często leniwe, przemądrzałe. Rozumiem, że mało zarabiają i mają niewdzięczną robotę, ale bez przesady! ja u siebie w pracy nie mogę sobie pozwolić na takie zachowania wobec klientów (a trafiają się różni), bo wyleciałabym po kilku dniach... Cytat:
![]() tylko żeby faktycznie załatwiła dobre zastępstwo w razie W, może lepiej spisać z nią jakąś umowę an papierze?? Cytat:
Cytat:
![]() wzięłam Medela mini electric, kupowałam tutaj (taniej nie znalazłam nigdzie plus przesyłka jest darmowa): http://www.agito.pl/medela-laktator-...00-526539.html wahałam się między Medelą mini a Medelą swing. i gdybym miała jeszcze 200zł na zbyciu to wzięłabym swing. Przeszukałam chyba cały net i największa róznica między nimi jest w ssaniu (swing ma jakiś dodatkowy bajer) i głośności (mini ponoć jest bardzo głośny). edit: a jeżeli chodzi o avent i lovi, na pewno nie wzięłabym elektrycznego avent (ręczny ma super opinie) a lovi w sumie to jest dobry, cichy, znajoma ma, ale na necie jest strasznie dużo sponsorowanych opinii i nie wierzę w 80% z nich, trudno znaleźć rzetelne recenzje tego sprzętu. Ja wybrałam Medelę ze względu na to, że jest sprzęt medyczny i na szpialnych odziałach. Cytat:
a sobie ułatwić obsługę dziecka . Mało tego sama brzydzę się używanymi ubraniami z lumpeksu (tzn takimi które mają styczność ze skórą) a dziecku kupowałam ![]() powiem Ci, że duży wpływ ma właśnie internet, fora albo znajomi, jak czytasz albo słyszysz, że ludzie kupują co niby najlepsze, czytają masę poradników, oglądają filmiki, starają sie być eko i w ogóle to jakoś tak czasami głupio przyznać się że kupujesz najtańsze i czasami byle co, bo zwyczajnie albo nie ma albo szkoda kasy, albo nie chce się szukać i odkłada . Cytat:
Cytat:
. Teraz sobie myślę, że jakby dowiedzieli się że kupiłam nowy laktator a używane mebelki to byłyby komentarze oczywiście nie do mnie tylko do mojego męża, bo do mnie prosto w twarz nigdy nic nie powiedziała a raczej mam wrażenie że się mnie boi. W ogóle to jest kobieta oderwana od rzeczywistości, ale niech sobie będzie na szczęście daleko ode mnie![]() Cytat:
Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-11 o 11:05 |
|||||||||
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
ja już od 7 na nogach, bo po luteinie przyjmowanej rano odruch wymiotny wybudza mnie na całego jedyny plan na dzisiaj to SR na 17, bo obiad już wczoraj na wieczór zrobiłam![]() ale dziś fajna data 11.12.2013 jeżeli rodzić to dzisiaj, jeżeli nie to po Nowym Roku
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
iwantyou synek jak Aniołek wygląda, co ty nam kity wciskasz że broi nocami
Nie dawała bym zbyt często mm, bo ono nie trawi się tak łatwo jak mleko cyckowe i za częste dokarmianie moze spowodować ból brzuszka, bo dziecko będzie tankować gdy brzuszek nie strawił jeszcze poprzedniej porcji. Położna mówiła że mm trawi się jakieś 3-4 godzinki. Wiadomo że nie tyczy sie to sytuacji gdy dziecku bardzo się uleje albo gdy nie dojadł przy poprzednim karmieniu. Próbowała bym z dopajaniem (mój synek nie chciał wody za to słodki rumianek z hippa mu podchodził, do tej pory nie napije sie zwykłej wody, woli nic nie pić), a smoczek miałam z Tommee Tippe taki cały przezroczysty , bo był maleńki w porównaniu do innych. Ale my butle też mieliśmy TT więc może też dlatego mu pasował. |
|
|
|
#861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i liczę na to, że tak bedzie, bo ostatnio trochę czasu przy desce spędziłam, a ubranek wcale nie tak dużo było ![]() Iwantyou rośnie słodziak z tego Twojego synia Rany, jak mi się od kilku dni nic nie chce :banghead: ciągle tendencja spadkowa jeśli chodzi o samopoczucie. I na dodatek okropnie zaczęło mnie boleć przy jakimkolwiek ruchu - ni to kość, ni lewa pachwina- COŚ pomiędzy nogami w każdym razie. Zachowuję się jak taka babcia w poczekalni u lekarza - cały czas narzekam. :banghead: Ejani powiem Ci, że u nas też większość rzeczy to używki. Ubranek zdecydowany procent to taki od kogoś (my mieliśmy to szczęście, że jak ktoś obiecał to dawał- a że mowilam, że nie chce pożyczać to np.jedna ciocia męża wybrała nam kilka ze swojej "kolekcji". Znaczy podzieliła się) - darowane, odkupione za symboliczną czekoladę. Teraz w niedzielę mąż jedzie po wózek i te większe rzeczy - też obiecane. W zasadzie nie czuję się z tym źle. Na pewno co swoje też wydam (i już wydałam) na córkę, więc jeśli można na czymś zaoszczędzić to czemu nie ![]() Niefajne jest jednak to obiecywanie i ... cisza. No, ale co poradzić - niektórzy zawsze im dalej do czegoś są chętni do pomocy, potem entuzjazm słabnie. Inni może też po prostu czekają, bo nie chcą się narzucać
|
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Rany zarazusnę chyba.... Złapała mnie śpiączka a młody ma czkawkę
|
|
#863 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja także odpływam,...
|
|
|
#864 |
|
Rozeznanie
|
iwantyou99
Moj mały zadowolony ze szkoły mimo,ze nic nie rozumial ale chce isc. I po poludniu...38,5 wiem ,ze to UK i tu jest inaczej ale czy wg nich idzie sie do lekarza jak sie umiera czy co? Ona do nas ,ze nie wyglada na chorego, lekko go zbadała(gardło, osluchała plecki) i mowi ze jest w piatek gotowy do szczepienia.... a wczoraj wieczor znow 38,5 no i swietnie. Zostawiłam go w domu bo kaszle strasznie i biedak w nocy jak sie budzi ,ze chce siku(od roku sie nie budzi) to do lazieki nie ma sil isc...ja mam dzis spotkanie z polozna w szpitalu i ciesze sie. Od 3 dni wieczorami i nad ranem czuje jakby mnie tam rozrywało, strasznie duzo mam sluzu takiego jakby mleko z woda rozrobione( w 1 ciazy mialam wywolywany bo wody sie saczyly) i czesto bole jak na @ a nawet mocniejsze a to dopiero 32tydzien.
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#865 | |||
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry!
Proszę nie linczować, ale ja wciąż nie mam problemów ze snem. Mam raczej... ze wstawaniem. Obiecałam sobie dzisiaj wstać wcześniej (czyli dla mnie 9) i porobić kilka rzeczy no i mam już trochę obsuwę bo spałam do 11. No nie ma siły żeby wcześniej wstawać. Teraz jak sobie myślę że mam konsultację anestezjologa w Sylwestra o 9.20 to nie wiem jak ja wstanę ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jest bardzo ładne a opinie jak widzę też są ok. Trzymam kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() LeLa przepiękna choinka. Ja nie wiem czy u nas w tym roku będzie, przez przeprowadzkę. Jak się uda do świąt, do postawimy. Jak nie, to trudno. Iwantyou - Dominik cudny Wygląda jak aniołek na zdjęciu
|
|||
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam !!! i mam dosyć prasowania ...
a i wyprałam pieluszki tetrowe z biedronki i muszę przyznać że o dziwo nic im się nie stało
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-12-11 o 11:55 |
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Isia ja chce w tym roku jeszcze rodzic juz najelpiej, ja niecierpliwiec jestem, a juz chce ubrac sie w swoje rzeczy!!!
Ide do tej lekarki na ten wymaz nie znam kobiety, nie lubie nowych lekarzy. Jak sie juz oswoje, to nie lubie zmieniac a ze moj urlopuje teraz toco poczac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#868 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Ja znowu niewyspana - standart Maz zostal w domu, bo chory, gorczka i gardlo go boli, wiec lezy na kanapie ![]() migotko wiem, ze nam latwo mowic, ale nie denerwuj sie tak, spokojnie. Juz naprawde niedlugo i koniec z tymi ograniczeniami, dasz rade ejani ja tez wiekszosc rzeczy kupilam malemu w SH i nie uwazam, zebym robila cos zlego, tym bardziej, ze sa to praktycznie nowe i bardzo dobrej jakosci rzeczy. Dziecku jest naprawde obojetne,czy ma pajacyka za 5 zl czy 50 Tym bardziej, ze jest to zakup na miesiac, dwa i tyle ![]() maruda koszmarna ta Twoja lekarka wspolczuje, bo kazda z nas idac prywatnie liczy na zainteresowanie ze strony lekarza prowadzacego,
|
|
|
|
#869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Właśnie dzwonił pan od wózka, juuuż jest! Teście mieli dać pieniądze.... i cisza. Heh.... nie będę dopytywać. Oni muszą w inne wnuki kasę ładować. Nam powinny wystarczyć dwie pieluszki flanelowe które dostałam, i na dodatek zgubiłam ![]() A kiedyś teściowej powiedziałam... że jak zobaczę że nierówno wnuki traktuje.. to zrobię wszystko żeby mojej córki, nie widywała za często, chociaż będziemy blisko siebie mieszkać. Mieliśmy jechać tam na wigilię. Czara goryczy przelała się w niedzielę. Do końca roku, i na początku przyszłego na pewno się tam nie pojawię. Szkoda moich nerwów. Jutro odbieramy klucze do mieszkania! ![]() ejani - ja 95% rzeczy kupiłam w SH trochę na allegro w "pakach". Co z tego.. że niektóre dzieci mają pajacyki po 50 zł. Ważne żeby dziecko było kochane, całym sercem,
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka 9.01.14 Zuzanka 1.03.18 Igusia Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-12-11 o 12:11 |
|
|
|
|
#870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale oni właśnie są z tych typów zastaw się a postaw i najważniejsze są pozory![]() Co do prasowania- kupiłam sobie wczoraj deskę do prasowania, na razie chłonie zapach domu i powoli oswajamy się ze sobą ![]() Mam pytanie o pranie: Czy pierzecie w dziecięcym proszku/płynie rzeczy z którymi maluch będzie miał styczność np. waszą pościel? Czy tylko dzieciowe rzeczy? Mariee super, że z mieszkaniem Wam wyszło! Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-12-11 o 12:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

Dla mnie skrót ten, zbożenie z pracy oznacza kodeks pracy
Zanim się kapnęłam o co Wam chodzi
[/QUOTE]
A nie w kółko: jeszcze tydzień, jeszcze trochę, może później 

16.06.2012

masakra co za chamstwo
Nie jestem wstydliwa, nie przeszkadzają mi studenci ale mam delikatną obsesję na punkcie dotykania moich piersi