|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
ja do dzisiaj mam mdłości na niektóre zapachy i smaki...Juliette zdrowiej szybko, może tylko coś Ci zaszkodziło i zaraz się tego pozbyłaś oby!
|
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny szukam wózka i mi już łeb paruje. Co sprawdzam opinię to wszystkie mają negatywy i przez to nie wiem co robić podoba mi się ten: http://allegro.pl/markus-wozki-dziec...756449627.html na kołach pompowanych wszędzie się wjedzie itd. Ale waga wiadomo sporawa a np: na piankowych to ten tutaj na plus jest waga ale w sumie to tylko 2kg różnicy między tym a tym: http://allegro.pl/wozek-arte-alu-lim...759068848.html
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki. miałam się odezwać w poniedziałek ale fatalnie się czułam. Od poniedziałkowego poranka powróciły mdłości
Teraz jest już troszkę lepiej i nawet okna w pokoju umyłam bo po tych wiatrach to masakra była ![]() No i rozkłada mnie coś. Kicham, czasem chusteczki idą w ruch. Najgorsze że mam uszy poprzytykane i głowa boli od tego Ojjj niefajnie mi sie ten tydzień zaczął. Niedługo zacznę II trymestr to liczę na to że się to wszystko uspokoi, a te mdłości teraz to tak na do widzenia mnie męczą jedynie ![]() Wczoraj wieczorkiem was z tel podczytywałam więc jestem na bieżąco. Widziałam że i o Macach było.Ja nie mogę o tym czytać bo mi się od razu chce a nie mogę bo już mi się przytyło trochę Na początku ciąży jak się dowiedziałam do ważyłam 68 kg a teraz na ostatniej wizycie wyszło 72 Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2013-12-11 o 12:19 |
|
|
|
#1595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny już jutro wizyta ... boję się i jednocześnie cieszę, bo pewnie po wizycie będę spokojniejsza . Także trzymajcie kciuki ) o 13 mam usg.ALe w sumie ciągle czuję się dobrze..brzuch mnie boli jak na @...czytałam, że w tym tygodniu to normalne, mdłości mam słabe - raz mnie pogoniło, ale się powstrzymałam . Oprócz tego nie mogę otwierać lodówki bo mi strasznie śmierdzi.. Ale nie mam żadnych pajączków na piersiach . WY Macie?
|
|
#1596 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby drugi trymestr przyniósł ci ukojenie a tam waga po porodzie spadnie zobaczysz ![]() Cytat:
|
|
#1597 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle w tesco w gazecie dziecięcej jest opisana wyprawka.. po czwartku Wam zeskanuję jak będziecie chciały.
A ja nie mam żadnych żył widocznych.
|
#1598 |
|
Zakorzenienie
|
bo to wszytko zależny od urody jak ja to mówię. Ja miałam zawsze takie 2 żyłki lekko widoczne a teraz to się całkiem uwidoczniły.
|
#1599 |
|
Zakorzenienie
|
ale tylko te dwie żyły?? bo ja myślałam, że na całych piersiach się robią..
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
tylko te dwie. no chyba ze z czasem coś jeszcze mi na wyłazi przed albo po porodzie. Ale na razie to te 2.
|
#1601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby to nie była jelitówka ja też mam glukozę do zrobienia (w sumie nie wiem czemu tak wcześnie), ale nie boję się wcześniej mnie straszono i nie jest to takie straszne jak dla mnie ale jakbyś wypiła baaardzo słodką herbatę Cytat:
Także ja Ci nie doradzę. Pamiętaj, że nawet 2 kilo różnicy to jest dużo ![]() Dodam, że pompowane koła są lepsze na zimę i śnieg, więc jak już kupujesz 3w1 to musisz patrzeć na pompowane. Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam żyly na piersiach, zresztą wszędzie są bardziej widoczne ale to normalne w ciąży, bo ma się większy przepływ krwi. Pajączków nie zauważyłam
|
|
#1602 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja tak na szybkości wpadam tylko powiedzieć ze jesteśmy juz po usg
maluch ma 6.3cm, fikal nam koziolki, machal raczkami, podskakiwal zdjęcia wrzuce wieczorem a póki co uciekamy na lunch żeby poswietowac a pózniej do działów dziecięcych w h&m i gap Aha, dzidzia przegonila termin wg OM i teraz jesteśmy w 12t5d, za 2 dni II trymestr |
|
|
|
#1603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi strasznie wywaliło żyły na piersiach a na lewej mam taką smieszną żyłę która zaczyna się u góry cycka leci do sutka i oplata go dookoła poza tym na @ już mnie nie boli od 3 dni mam sensacje żołądkowe i muszę częściej jeść ale mdłości takich typowo to nie no i mam okropne osłabienie nic mi się nie chce
|
|
#1604 | |||
|
Zakorzenienie
|
Juli biedactwo, mam nadzieję, że już lepiej
Cytat:
![]() Cytat:
Oby niedługo wszystko przeszło Mi już nic nie jest tylko jak się nie wyśpię/za wcześnie wstanę to wtedy mnie bierze na wymioty, ale zwymiotuję to co zdążyłam zjeść/wypić i jest już bajka A ty się tak męczysz i jeszcze przytyłaś? Cytat:
![]() Przypomnij sobie jak mnie bolał brzuch na @ - to jak najbardziej normalne Ja też nie mam pajączków, a cycki mi urosły już chyba cały jeden rozmiar Jakieś tam żyły widać, ale chyba nie bardziej niż wcześniej Tak jak pisała Jagodzia tylko brodawki zrobiły się ciemniejsze i wydaje mi się, że jakby większe, ale może to złudzenie
|
|||
|
|
|
#1605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje Ja się doliczyłam po tych skrótach z USG, że mój Mały ma już jakieś 14 cm Wielkolud I waży jakieś 240 g ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już nie mam aż takiego parcia na pęcherz tak więc można nawet dłużej spokojnie pospać. Noo chyba że się opiję przed snem to wtedy nie ma zmiłuj ![]() No właśnie to mnie też dziwi. Wczoraj mało co zjadłam bo normalnie nawet nie miałam siły wciskać w siebie. Jak ok 14 zjadłam kilka pierogów to później dopiero około 2o miałam coś w gębie. Dziś z rana był dramacik bo brzuch bolał. Teraz się troszkę uspokoiło więc mam nadzieję że jakoś to będzie. Choć mimo tego pewnie jak w styczniu pójdę to zaś kolejne 2 kg do przodu. W takim tempie to do porodu z 9 dyszek ważyć będę dla mnie to jakaś abstrakcja obym po porodzie choć w część swoich starych ciuchów się mieściła
|
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałabym, żeby jak najszybciej mineło najbliższe 24 h ..
|
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi u położnej zawsze kosmiczna waga wychodzi Waży mnie w ciuchach, butach, wiadomo - po śniadaniu i odejmuje 0,5-1 kg od tej wagi co wychodzi Codziennie rano się ważę, więc wiem, że na czczo i w piżamie ważę 2 kg mniej, więc się nie przejmuję tym, co u niej wychodzi
|
|
|
|
|
#1609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dres to i mój najjepszy przyjaciel teraz. Tylko posiałam gdzieś jedne spodnie i nie mogę ich odszukać więc miałam dylemat co na swoje 4 litery ubrać bo jedne mam w praniu. Pozostały legginsy Mi zaczyna brakować takiego poprzeciągania się z rana albo wieczorkiem. Teraz jak zaczynam to czuję takie jak by ciągnięcie na brzuchu i natychmiast się uspokajam. Dziewczyny jak to w ogóle jest z tymi położnymi. Powinnam w jakimś określonym terminie się do niej wybrać czy jak Nie mam na ten temat bladego pojęcia więc nadszedł czas aby się Was poradzić |
|
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle, że ja akurat lubię słyszeć, że ważę więcej ![]() ale jaką położną? po co? do dziecka? czy do porodu?
|
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po porodzie trzeba będzie się naprawdę brać ostro do roboty. Pamiętam w tym roku udało mi się zejść do rozmiaru M. Przed urlopem jak poszłam na drobne zakupy i kupowałam kilka nowych koszulek to byłam w ciężkim szoku jak L wisiały na mnie a M były idealne. No ale potrafiłam wsadzić tyłek na rower i 40 km robić w jeden dzień a z dzieciaczkiem to już będzie ciężej. Zobaczy się, dziec do dziadków a ja z małżem na godzinkę max 2 na rowerek. Albo będę biegać
|
|
|
|
|
#1612 | ||
|
Zakorzenienie
|
O nie, za mną Mac już chodził miesiąc
![]() A dotka mi tylko przypomniała ![]() Cytat:
Nie do Ciebie. Byliśmy w SCC bo to było przy okazji zakupów najpierw mac, potem córkę zaprowadzić do figlolandu a my w tym czasie zakupy w tesco wszystko na miejscu Cytat:
uwielbiamy go. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ćwiczycie coś w ciąży??
|
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie. czytałam że niektóre z nas miały już jakieś spotkania z położnymi np w swojej przychodni i tak się zastanawiam nad tym. Przeglądam google i czytam że kobitki nawet przed porodem się konsultują z położną. Dlatego pytam Was bo niektóre z nas już 2 dzieciątko mają w drodze i mogą coś w tej kwestii podpowiedzieć
Edytowane przez beat@ Czas edycji: 2013-12-11 o 14:03 |
|
|
|
#1615 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja też przytyłam - 2 kg ![]() Cytat:
Super wieści Ja jutro idę na prenatalne pobieranie krwi, a usg albo jutro albo w piątek. Mam nerwy jużCytat:
|
|
#1616 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wypiłam miętę i zjadłam chleb z masłem, jetsem taka głodna ![]() Cytat:
Mi się podoba taki i wiem, że mogłabym dziś już go zamówić, ale wolę najpierw dotknąć go w rzeczywistości i wiedzieć, że to na 100% ten. http://allegro.pl/wozek-fabio-bebett...735812473.html Cytat:
Ja też mogłabym żreć te fasty non stop, a wagą się nie przejmuj Ja już przybrałam 6,5 kg ![]() Cytat:
O której masz wizytę? Będziemy trzymały kciuki. Żyły mam na całych cyckach, duże i wyraziste. U mnie pojawiły się od razu i teraz tylko jest ich coraz więcej... Cytat:
Cytat:
Ja się nie boję glukozy, bo ja uwielbiam słodycze i słodkie herbaty, a poza tym położna mówiła dziś, że mogę sobie wziąć pół cytryny i wcisnąć do tego, jak mi rozcieńczą, ponoć wtedy smak jest lepszy Cytat:
Maluszek wiercipiętek Cytat:
A dresiwo - mmm... nie ma nic lepszego niż wygodne dresy/leginsy. Ale jestem głodna.... makabra. Właśnie gotuję na parzę brokuły i fasolkę a do tego dziś kasza gryczana i jajko sadzone...
|
|||||||||
|
|
|
#1617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa i jeszcze L4 mi wypisuje ![]() Cytat:
Dziwne, że lekarz nie bierze na to poprawki... Zakłada, że zawsze jesz tyle samo? Nieraz same buty dodają kilogram, bo wiadomo, że jesienne trampki to nie to samo co zimowe trapery... Dziwne ![]() Nie Ale mam piłkę dla ciężarnych, czasem na niej siedzę |
||
|
|
|
#1618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- |
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.kobiety chodzą do położnych, które prowadzą prywatne wizyty, żeby mieć je potem przy porodzie. Z reguły jest to prywatna opłacona położna. U mnie kobitka była położną i była przy pierwszej fazie mojego porodu, a przyjmuje normalnie prywatnie pacjentki w gabinecie. nie powiedziałabym, bo nie wie co wpisywać w kartę ciąży. 3. po porodzie wybierasz położną z wybranej przez Ciebie przychodni, która ma przyjść na pierwszą wizytę środowiskową do dziecka. Przychodzi coś około tydzień po porodzie
|
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fan, a TY jak wagowo stoisz od początku ciąży??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:00.

ja do dzisiaj mam mdłości na niektóre zapachy i smaki...
oby!

18.08.2010 - zaręczyny
19.05.2012 - ślub

Na początku ciąży jak się dowiedziałam do ważyłam 68 kg a teraz na ostatniej wizycie wyszło 72 
oby drugi trymestr przyniósł ci ukojenie 

wcześniej mnie straszono i nie jest to takie straszne jak dla mnie ale
jakbyś wypiła baaardzo słodką herbatę

Gratulacje
Wielkolud
obym po porodzie choć w część swoich starych ciuchów się mieściła
Nie mam na ten temat bladego pojęcia więc nadszedł czas aby się Was poradzić