Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 11:21   #2971
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
robimy tsh. A ja się denerwuje bo Olek raczej nie przepada za obcymi więc już przez to będzie płacz a co dopiero potem. I oby szybko o tym zapomniał
my wczoraj robiliśmy badania, krew i usg brzucha. o dziwo nie było tak źle jak się spodziewałam. J. trochę przestał bać się ludzi, przynajmniej kobiet, bo mężczyzn jeszcze się boi trochę. W przychodni każda babka w przekroju 20-90 lat jego. puszczał oczka, uśmiechy, żadna się nie oparła. a gabinecie pobrań zobaczył naklejone na parawanach zwierzęta, była arka noego, zwykłe, najzwyklejsze naklejki, matowe, bez żadnego wow, a J. piszczał do nich jak opętany, nie dało się odejść bo łapał parawan i nie chciał puścić, jakby mógł to zerwałby wszystkie naklejki i zabrał ze sobą. narobił tam sporo pisku (śmiechowego) bo czekaliśmy aż druga babka przyjdzie żeby rękę trzymać. wbicia igły nie poczuł bo druga babeczka miała fajny zegarek. potem była chwilowa histeria, łzy się polały, ale na koniec znowu zobaczył naklejki i nastąpiła kolejna fala euforii. z gabinetu prosto na usg, próbował wyrwać lekarzowi sondę do usg, wziąć sobie jakąś drugą, wyrwać kabel z kontaktu, chwilę popłakał i do domu. w samochodzie momentalnie padł po tych emocjach. zapomniał chyba zanim wyszliśmy z przychodni bo przy ubieraniu znowu "podrywał" kobity.

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
hmmm, Monika???

aaaaaa.... czekałam aż w końcu zostanę zdemaskowana!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Kubku, wygląda na to, że ta paczuszka nie doszła na Twoją pocztę, więc ja spróbuję u siebie na poczcie to sprawdzić. Adres był dobry, jak ustaliłyśmy z moniką
tak, adres dobry, wszystko wyjaśniłyśmy, wszystkie 3 mamy numer przesyłki i możemy ją "śledzić" chociaż utknęła w mieście Wiki, albo została wysłana i nigdzie nie dotarła, nie wiem

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
WitamW nocy nic się nie działo,oprócz bóli @ ale to juz standart.Wczorajsze ktg nic nie wykazało,ale małemu znowu wyszło podwyższone tętnoSluz dalej mam podbarwiony na brązowo .
trzymam kciuki. co do poprzedniego pytania o ruchy, to J. ruszał się do końca mojej próby sn. przy skurczach, oksytocynie nawet bardziej niż zwykle. czułam go do samego końca, ale skończyłam cc.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
każdy ma jakieś wyrzuty.
u mnie je wzbudza Monika (), która świadomie dobiera zabawki. U mnie cały kąt T. gra, świeci, tańczy, rusza się - także i tak bodźców dość. chyba od TV to zupełnie by zwariował
(póki co czerwone światełko TV też jest interesujące )
aaaaa... przepraszam.
może gdyby nie bał się tych zabawek "wszystko w jednym" czyli gra, świeci, tańczy to tak by nie było nie wiem póki co wybieram, bo i tak część kupuję sama, kupuję za rodziców. w końcu dla siebie też nie biorę pierwszych lepszych rzeczy tylko coś tam wybieram. gdyby J. miał od kogo dostać jakiś zestaw zabawek, czy miałby sporo osób odwiedzający i ciągle by coś dostawał nie miałabym takiego wpływu, jak wiem, że ma raczej mało zabawek (w porównaniu z tym co czytam np. na wątku marcowym) to chcę żeby miał coś fajnego..

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Hehe a propo smoczkow- bylam wielkim przeciwnikiem smoczkow, nie dawalam Tosi na poczarku, natomiast babcia caly czas nalegala zeby jej dawac to bedzie spokojniejsza, ale ja uparcie - nie..wkoncu przyszedl dzien ze trzeb bylo zrobic eeg i Tosia absolutnie nie chciala miala wtedy jakos 7 tygodni, i tak do 6 miesiaca, testowalam chyba ze 3 rodzaje i nic - nie i koniec, bawila sie nimi, az wkoncu pewnego dnia gyd pierwszy raz wybralismy sie w podroz 120km Tosia zassala sie i od tamtego momentu nie chce puscic - tzn do snu, wozku i samochodu dostaje - ale najlepsze jest to ze teraz babcia - mowi jak widzi Tosie ze smokiem - "wez jej nie dawaj tego smoka itp..."

Monika zamowilam "jest tam kto" i "gdzie idziemy" musze odebrac z Empiku
J. polubił smoka jak definitywnie odstawiłam go od cyca. jak wcześniej nim pluł tak z dnia na dzień baaardzo się zaprzyjaźnili...

książki polecam z aros.pl, albo aros_pl (allegro). taniej niż w empiku i tania dostawa, ostatnio płaciłam 3,99 za odbiór osobisty na poczcie, wcześniej 4,99 za odbiór z paczkomatu.

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNKI kiedyś pisałyście o tanich aptekach możecie przypomniec jakie to? (internetowe)
gemini.

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Szczerze to chyba nie znam dziecka które w pierwszym roku życia nie oglądało tv
J. jeszcze nie oglądał ale ja nie raz w sytuacjach kryzysowych mam mamę do pomocy więc we dwie jest nam łatwiej. ostatnio jak się bardzo wściekał woziłyśmy go w pudle po pieluchach z biedronki po całym mieszkaniu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:23   #2972
jana
Raczkowanie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX

Cytat:

A u mnie od kilku dni po porannym zastrzyku wypływa chyba połowa zawartości Nie wiem co robić... cały brzuch już mam w twardych grudkach i nie wiem gdzie wbijać dziewczyny poradzicie coś?
a wbijasz pod kątem? clexane? na grudki i krwiaki polecam altacet

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:23   #2973
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny moja siostra była z 3letnią córka dzis u psychologa-mała ma raczej problemy neurologiczne i musi z nią jechać do Krakowa bo "w N. Sączu nie ma neurologa który wystawiłby poprawną diagnozę"
szkoda że tego nie wiedziałam wcześniej bo nawet bym sie do tej baby nie wybierała
a widzisz
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:26   #2974
Maga83
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za kciuki. Olek trochę płakał ale chyba bardziej wkurzalo go to że go mocno trzymałam. Pani szybko się wklula i całe pobierane trwało ze 3 minuty.
Za to nocka była koszmarna :/

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:29   #2975
iza243
Zakorzenienie

JANA kciukiNa pewno wszystko będzie dobrzeANITKO na ktg skurcze się nie pisały.Jestem po badaniu dalej 1 cm rozwarcia.Wszystko rozpulchnione i przygotowane do porodu.Powiedział znowu że najpózniej w ciągu kilki dni się zacznie.Pytałam czy nie moge czekać w domu.Ordynator pow że moge wyjśc na własne źądanie.Jednak on zaleca żebym przy cukrzycy i podwyższonym tętnie dziecka została.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:36   #2976
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
my wczoraj robiliśmy badania, krew i usg brzucha. o dziwo nie było tak źle jak się spodziewałam...

zapomniał chyba zanim wyszliśmy z przychodni bo przy ubieraniu znowu "podrywał" kobity.
dla Jakuba!!! Dorasta facet mały amant.

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
a wbijasz pod kątem? clexane? na grudki i krwiaki polecam altacet
Jana wbijamy prawidłowo, a altacet nic mi nie pomaga. Kurcze najgorsze, że nie mam jak złapać fałdu skóry. Jest napięta na maxa a przydałoby mi się tam trochę tłuszczu.. jak Ty sobie radzisz skoro Ty taka chudzina jesteś???

Chyba w ramach desperacji zjem dzisiaj tłustego kotleta na obiad, dodam chipsy, czekoladę, lody, cole.. i wszystko co mi wpadnie w ręce
Dzisiaj się ważyłam i od dwóch tygodni nic nie przytyłam

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Izka zapomniałam napisać, że śniłaś mi się dzisiaj Bardzo chciałaś nadać totolotka, a że nie miałaś jak to ja zrobiłam to za Ciebie i wygrałaś 300tys. zł tylko nie pamiętam jakie cyfry padły bo na pewno bym dzisiaj nadała
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:44   #2977
fiolusiek
Zakorzenienie

Witajcie Właśnie wróciliśmy od neuro. Póki co zawieszamy ćwiczenia, ale powiedziała, że Stasio ma lekko szpotawe nogi i za bardzo wysuwa łopatki do tył, ale i tak sobie świetnie radzi jak na tak krótki czas chodzenia.
Zasugerowała jeszcze w wziązku z jego nocnymi płaczami eeg- dobiło mnie to
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 12:09   #2978
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość

...ostatnim czasy tak sobie mysle, ze przez ostatnie 11 miesiecy wylalam tyle lez ile przez cale swoje zycie tylu nie uzbieralam, ale jednoczesnie tyle razy powiedzialam "kocham" ile nigdy przez cale swoje zycie
pięknie to ujęłaś kunegundko- chyba każda AM, która doczekała szczęśliwie dziecka czuje podobnie
(sie mi łezki polały)
Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Iza delektuj się jeszcze czasem gdy Dominik jest w brzuszku
nie upieraj się na siłę na wyjście do domu, to już lada chwila, szybko zkeci Ci ten czas
na święta będziecie już pewnie w domu baaa na bank

Kubek Ty to masz sterydy w mleku czy jak?
Słodki Ten Twój Tymon
a mnie dzisiaj przeszła myśl, że może tak trzymać izę przez kilka dni i rozkręcić się w święta albo po....

Kubek i sterydy- dobre

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

iza- nie wychodź- lepiej być pod opieką- a tak zacznie się akcja jak Tz-eta nie będzie i co zrobisz...
masz tam fajne położne? na kiedy dokładnie masz termin?
kurcz.e ja o 16.00 miałam 1cm a o 18.45 Kasię przy sobie (ale miałam też Panią B.)
tyle, że ja byłam już w 41tc, Ty chyba jeszcze masz czas do tp wiec nie ma co przyspieszać sprawy
trzymaj się dzielnie - dobrze kojarzę, że tp masz na 26 grudnia?

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

fioluś- przypomniałaś mi, że miałam się zgłosić do neuro jak Kasia będzie przez 3 miesiące sama chodzić....
tyle, że jakoś nie mam ochoty do tego pana iść....zwłaszcza, że nie byłam u żadnego z jego 3 kolegów, których wskazał (o genetyku nie wspominając)

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Monia, Maga- dzielne te Wasze chłopaki
więcej Wy się naprzeżywałyście niż oni - ale tak już jest

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-12-11 o 12:02
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:17   #2979
rena5
Zakorzenienie

przepraszam, że nie cytuję, ale tylko na chwilę wskoczyłam...kurde dziewczyny mam stracha - tak mnie dziś cały dzień mdli, że szok jutro rano robię test, bo powinnam jutro dostać @ a nic mnie dziś nie boli... mam nadzieję, że to jeszcze powikłania grypowe - choć już wczoraj nic mi nie było nie mogę przestać o tym myśleć...

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:20   #2980
zebrawpaski
Zakorzenienie

wiko i waderko- coś dla Was- obiecane fotki - wrzucam na chwilę bo jakość nie najlepsza, fotki robione telefonem
obiecuję, że jak tam dotrę i wysprzątam zrobię więcej i ładniejsze
wika- płaskorzeźba wisi- chciałaś zobaczyć "na żywo",
przewidujemy lampkę (taką jak do podświetlania obrazów) żeby ją ładnie podświetlić, wydawała się wielka (ma ponad 0,5 metra, odstaje od ściany na 15cm) a wcale nie widać aby była duża
waderko- akurat tutaj średnio fajnie widać ten parawan ale spróbuję jeszcze poszukać w necie, przy okazji wstawiam 2 fotki z łazienki

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2013-12-13 o 17:49
Stary 2013-12-11, 12:23   #2981
zebrawpaski
Zakorzenienie

rena- Ty nie możesz przestać myśleć a my wszystkie będziemy myśleć z Tobą...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-12-11, 12:37   #2982
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
my wczoraj robiliśmy badania, krew i usg brzucha. o dziwo nie było tak źle jak się spodziewałam. J. trochę przestał bać się ludzi, przynajmniej kobiet, bo mężczyzn jeszcze się boi trochę. W przychodni każda babka w przekroju 20-90 lat jego. puszczał oczka, uśmiechy, żadna się nie oparła.
niezły kawaler Ci rośnie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
wiko i waderko- coś dla Was- obiecane fotki - wrzucam na chwilę bo jakość nie najlepsza, fotki robione telefonem
przewidujemy lampkę (taką jak do podświetlania obrazów) żeby ją ładnie podświetlić, wydawała się wielka (ma ponad 0,5 metra, odstaje od ściany na 15cm) a wcale nie widać aby była duża
waderko- akurat tutaj średnio fajnie widać ten parawan ale spróbuję jeszcze poszukać w necie, przy okazji wstawiam 2 fotki z łazienki
płaskorzeźba śliczna nie wygląda na taką dużą, bo pewnie pokój jest dosyć duży, ale ładnie wygląda. Też się zastanawiam nad czymś takim, bo bardzo chcę Świętą Rodzinę, ale nie obraz
a łazienka pierwsza klasa! Aż zaczęłam myśleć o remoncie swojej

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
przepraszam, że nie cytuję, ale tylko na chwilę wskoczyłam...kurde dziewczyny mam stracha - tak mnie dziś cały dzień mdli, że szok jutro rano robię test, bo powinnam jutro dostać @ a nic mnie dziś nie boli... mam nadzieję, że to jeszcze powikłania grypowe - choć już wczoraj nic mi nie było nie mogę przestać o tym myśleć...
rena,
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 12:50   #2983
iza243
Zakorzenienie

Zeberko położne są w porządku,tylko jedna na nocnej zmianie jest zmierzła.RENA trzymam mocno

Stary 2013-12-11, 13:03   #2984
rena5
Zakorzenienie

przestańcie dziewczyny - nie wiem sama co bym zrobiła...myślę, że to jakieś pogrypowe rzeczy...raczej niemożliwe żeby to była ciąża...jeszcze się organizm nie unormował przecież...ale jak nie będzie @ do jutra to test zrobię na pewno a może nawet dziś tylko czy wyszedłby

Stary 2013-12-11, 13:07   #2985
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
DZIEWCZYNKI kiedyś pisałyście o tanich aptekach możecie przypomniec jakie to? (internetowe)
już dziewczyny napisały. Gemini. jestem bardzo zadowolona.

Cytat:

ja wczoraj wywołałam 500 a do albumu żeby wsadzić pewnie będę sie zbierać znów pare miesięcy
hehe jak już będziesz mieć to Ci sprawniej pójdzie

Cytat:
miałam ogromny problem bo chciałam prawie wszystkie... te chwile jak był maleńki (a mój naprawdę był tylko chwile) chciałabym wszystkie mieć w albumie
ja też. ale dla kontrastu z aktualnym Klocuchem
wywołałam nawet komórkowe. całkiem dobrze wyszły

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
co te dzieci mają z tymi metkami?Uśka memla wszystkie napotkane, wczoraj nawet wyciągnęła sobie z leginsów i memlała
to jest niewiarygodne. nie wierzyłam, póki nie zobaczyłam

Cytat:
Dziewczyny moja siostra była z 3letnią córka dzis u psychologa-mała ma raczej problemy neurologiczne i musi z nią jechać do Krakowa bo "w N. Sączu nie ma neurologa który wystawiłby poprawną diagnozę"

Cytat:
J. jeszcze nie oglądał .
T. też jeszcze nie oglądał. ale wiąże się to z tym, że ja też nie oglądam. spoko. słuchamy sobie Trójeczki non stop
jak czasem chłop MUSI sprawdzić wynik lub cuś to T. biegnie do TV nawet na tą minutkę... staje i puka... dlatego wiem, że na bank by się zajawił....

Cytat:
ale ja nie raz w sytuacjach kryzysowych mam mamę do pomocy więc we dwie jest nam łatwiej. ostatnio jak się bardzo wściekał woziłyśmy go w pudle po pieluchach z biedronki po całym mieszkaniu.
zazdroszczę pomocy ja jestem samiutka. do 18ej choćby skały s...ły to mi nikt nie pomoże
- za pojazd

Cytat:

Chyba w ramach desperacji zjem dzisiaj tłustego kotleta na obiad, dodam chipsy, czekoladę, lody, cole.. i wszystko co mi wpadnie w ręce

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
ale powiedziała, że Stasio ma lekko szpotawe nogi i za bardzo wysuwa łopatki do tył, ale i tak sobie świetnie radzi jak na tak krótki czas chodzenia.
:conf used: żartujesz. i wcześniej tego nie widziała? coś mi się zdaje, że ktoś nadinterpretuje...

Cytat:
nie mogę przestać o tym myśleć...

a i Wika - to jeszcze chyba nie czas na kijek poza tym jakbym miała 5 dzieci i podwórko raj
"Alicjo, Stasiu, Olu, Antosiu popatrzcie no co Torres wyrabia"
jesteś którym dzieckiem? opiekowałaś się czy Tobą się opiekowano?

Pasiasta, piękna łazienka

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 13:17   #2986
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie Właśnie wróciliśmy od neuro. Póki co zawieszamy ćwiczenia, ale powiedziała, że Stasio ma lekko szpotawe nogi i za bardzo wysuwa łopatki do tył, ale i tak sobie świetnie radzi jak na tak krótki czas chodzenia.
Zasugerowała jeszcze w wziązku z jego nocnymi płaczami eeg- dobiło mnie to
tak to jest, chyba nigdy nie będzie samych dobrych wiadomości tylko zawsze COŚ. Dzieci płaczą w nocy i to chyba nic dziwnego

Cytat:
[/COLOR]fioluś- przypomniałaś mi, że miałam się zgłosić do neuro jak Kasia będzie przez 3 miesiące sama chodzić....
tyle, że jakoś nie mam ochoty do tego pana iść....zwłaszcza, że nie byłam u żadnego z jego 3 kolegów, których wskazał (o genetyku nie wspominając)[COLOR="Silver"]
Nie chodź

Cytat:
piękna łazienka

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

zdublowałyśmy się z Pani przy Zeberkiłazience

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:20   #2987
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

zdublowałyśmy się z Pani przy Zeberkiłazience
bo piękna

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:00   #2988
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
bo piękna
Popieram! i piękny obraz!!

RENA motto AM jest takie PAMIĘTAJ ŻE PO # NIC NIE JEST TAKIE SAMO! to że @ miałas wcześniej tak nie znaczy że i teraz tak przyjdzie, ale ja i tak mocno trzymam aby się w końcu udało!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:07   #2989
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
tak to jest, chyba nigdy nie będzie samych dobrych wiadomości tylko zawsze COŚ. Dzieci płaczą w nocy i to chyba nic dziwnego
Tylko to nie taki zwykły płacz, Stasio tak przerażliwie płacze, że aż piszczy Przez kilka minut trudno go uspokoić i wtedy nie chce wrócić do swojego łóżeczka. Mam nadzieję, że to tylko koszmary nocne lub nadmiar bodzców w ciągu dnia..

Zeberko Świetna łazienka..
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 14:34   #2990
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko to nie taki zwykły płacz, Stasio tak przerażliwie płacze, że aż piszczy Przez kilka minut trudno go uspokoić i wtedy nie chce wrócić do swojego łóżeczka. Mam nadzieję, że to tylko koszmary nocne lub nadmiar bodzców w ciągu dnia..
.
mieliśmy tak zawsze gdy przebijał się ząbek...

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

dzięki dziewczyny
trochę serca włożyłam w tę łazienkę- zresztą jak w każdy kąt nowego mieszkania, ostatnio tak miło mi się zrobiło bo Tz-et mi powiedział, że mamy ładnie dzięki mnie, że on na początku się denerwował a potem z każdym tygodniem rozumiała dlaczego jak idziemy coś wybrać i kupić do mieszkania to trwa to i trwa i teraz jak patrzy na całokształt to widzi po co to było.
oczywiście to nie tylko moja zasługa bo remont (a robiliśmy wszystko 100% na nowo od wylewki, przez C.O, prąd itd) to nasza wspólna inwestycja i finansowo i aranżacyjnie
No i też zasługa wielu osób, które nam przy tym pomagały.
Teraz mamy pielgrzymki zwiedzających z rodziny Tz-eta z pytaniami gdzie co kupiliśmy bo oni chcą takie same...

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
Stary 2013-12-11, 14:41   #2991
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
a i Wika - to jeszcze chyba nie czas na kijek poza tym jakbym miała 5 dzieci i podwórko raj
"Alicjo, Stasiu, Olu, Antosiu popatrzcie no co Torres wyrabia"
jesteś którym dzieckiem? opiekowałaś się czy Tobą się opiekowano?
niestety, pierwsza jestem i moje dzieciństwo przebiegało przez kilka lat z dzieciakiem na lewym biodrze. Z czasem dzieciak z lewego biodra schodził na ziemię a jego miejsce zajmował kolejny a ten z lewego biodra przy prawym zaczynał tuptać i tak do dziś zostało - i braciszki i siostrzyczki wydzwaniają, dzieci podrzucają, pomieszkują itp.
Co do podwórka i raju - mama do dziś jako raj wspomina chwilę, gdy całą piątke wyprawiła do szkoły. Rano trzeba było 5 par majtek szukać, 5 tornistrów sprawdzać, 10 kanapek robić i 6 warkoczy zaplatać a to naprawdę nie lada wyczyn. A później kładła się zawsze na 10 minut na tapczanie i myślała: "jaka błoga cisza i pełnia szczęścia" nawet wczoraj wspominała, że takiego szczęścia już nigdy później w życiu nie odczuła jak po naszym wyjściu do szkoły
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 15:01   #2992
anitaxas
Zadomowienie

Zeberko łazienka jest super widać że dopracowana

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
A później kładła się zawsze na 10 minut na tapczanie i myślała: "jaka błoga cisza i pełnia szczęścia" nawet wczoraj wspominała, że takiego szczęścia już nigdy później w życiu nie odczuła jak po naszym wyjściu do szkoły
Boskie
U nas też było nas piątka, ale ja najmłodsza, więc nie opiekowałam się rodzeństwem, ale za to zawsze wszytsko było na mnie, tzn. "kto stłukł szybę?" odp. A. "kto zepsuł ?" odp. A i tak ciągle

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

A tak w ogóle to uwielbiałam w dzieciństwie to, że moja mama zawsze była w domu! Zawsze był ciepły obiad, śniadanko przed szkołą, pogadanka po szkole, wspólne popołudnia, wieczory.. szkoda, że teraz już rzadko która mama może być mamą na pełny etat. Dla mnie - z perspektywy czasu obecność mamy miała niesamowite znaczenie, pewnie też dlatego mamy z mamą do dzisiaj bardzo dobre i bliskie relacje.

Edytowane przez anitaxas
Czas edycji: 2013-12-11 o 15:09
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 15:33   #2993
iza243
Zakorzenienie

Ktg wychodzi ok.Ja czuje się bardzo dobrze,nie mam kompletnie żadnych skurczy.Chyba jednak wyjde na żądanie..

Stary 2013-12-11, 15:40   #2994
ciociami
Raczkowanie

Hej

Zeberko super ta lazieneczka.

Nas tez bylo piecioro. Ja w samym srodku. Na samym koncu rodzynek braciszek. Nigdy nie bylo na niego. Za to do kazdej czynnosci zawsze byl malutki. Nawet jak byl juz od nas wszystkich wyzszy. My na niego wolalysmy wypierdek mamuta. A jego kolega ktory tez mial same siostry zawsze powtarzal najgorsze co moze sie przytrafic czlowiekowi to duza ilosc starszych siòstr.

Izka jak sie czujesz?
Rena trzymam kciuki zeby bylo tak jak Ty chcesz.

Pozdrawiam

Rozcielam sobie dzisiaj lapke talerzyk mi pękł podczas mycia I wbil w poduche przy kciuku. Ale szybko I ladnie sie zasklepilo jeszcze tylko troszke boli.

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Izka juz doczytalam chyba Dominik lubi Twoj brzuszek.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 15:49   #2995
Maga83
Zakorzenienie

Dziewczyny które robiły tsh dzieciom, jaki wynik wam wyszedł? Olek ma 4,5 za dużo chyba troszkę

Stary 2013-12-11, 16:14   #2996
Kubek29
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które robiły tsh dzieciom, jaki wynik wam wyszedł? Olek ma 4,5 za dużo chyba troszkę
Niemowlęca norma.
Czemu kontrolowalas TSH?

Sterydow w mleku nie mam. A moze by sie przydały
Za to mam cos , co na pewno szkodzi mu...

[/COLOR] dzisiaj w zwiazku z tym mam pierwszy dzien diety bezmlecznej( plus wczorajszy wieczór i noc) nie wiedziałam ze bedzie tak cieżko
Jestem bez mleka, serów, masła itp tak głodna ze szok. Tzn w ogole słaby repertuar jedzeniowy mam, ale sjem Non stop, opycham sie! a mimo to mńie ssie, jadlabym bez przerwy. Przed karmieniem, po...

Wczoraj wieczorem przedsykutowalam temat stolcow Tymka z pediatra (do której będziemy chodzić) i tak nam zaleciła. Trzeci dzien sluz w stolcu był... Moze od mleka i mlecznych produktów. w sumie oby tak było.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Zeberko, super łazienka. Taka miła dla oka, fajna kolorystyka
Widać ze duzo serca w ten dom wkładasz i ze zdjeć i z tego jak o remoncie piszesz.

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Iza, zostań w szpitalu

Tak bezpieczniej jest. Przeciez te pare dni Cie nie zbawi. Wiem ze w szpitalu jest gloooio, ale przeciez warto
Co mówią o tetnie?

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-12-11 o 17:06
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 16:32   #2997
Maga83
Zakorzenienie

Kubek czyli mówisz że jest ok? Robiłam bo sama mam niedoczynność i miałam sprawdzić u Olka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 16:33   #2998
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Nie wiem o co chodzi, ale bolą mnie wszystkie zęby, dziąsła i podniebienie :conf used:
ja tak zawsze mam przy przeziębieniu, osłabienie organizmu
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44108346]
Berbie[/B] daj znać, jak paczuszka dojdzie [/QUOTE]
dam znać na pewno
Cytat:
BERBIE a widzisz?? hihi widać że masz mózg ciążowy hihi
to ja wiem, ale do czego do konkretnie się odnosisz

zeberko pięknie masz w domq, czekam na resztę zdjęć

Cytat:
przestańcie dziewczyny - nie wiem sama co bym zrobiła...myślę, że to jakieś pogrypowe rzeczy...raczej niemożliwe żeby to była ciąża...jeszcze się organizm nie unormował przecież...ale jak nie będzie @ do jutra to test zrobię na pewno a może nawet dziś tylko czy wyszedłby
a sprawdzałaś betę po #? żeby się nie napaliła a okaże się, że tamta beta nie spadła.
Stary 2013-12-11, 17:16   #2999
wieka22
Rozeznanie

Zeberko i ja jestem zauroczona łazienkąfajnie jak się samemu wszystko wymyśla i realizuje
a przypomnij gdzie kupiłaś Św. Rodzinę?

Iza
może jednak zostań? Nie będą robić problemów przy ponownym przyjęciu???bo u nas potrafią się odegrać za wychodzenie" na żądanie"
dzisiaj jest fajna data do rodzenia 11-12-13

Kubek większość mam na początku musi się ograniczać, takie uroki
świętą granicą są 3 mce, wręcz magicznąkażdy mi kazał czekać do 3 miesiąca

Fiol
przejdzie, to chyba taki etap, właśnie koszmarów sennych...

Maga czyli wynik ok

Anitaxas ja też z łezką w oku wspominam dzieciństwo, mamę dostępną cały czas...teraz coraz mniej mam może sobie na to pozwolić

Ciociami auć!!!
mi pękł talerz podczas zmywania jak byłam w ciąży z Julkiem, rana na 4 cm...2 mm od żyły na przegubie dłoni...wyglądało to jakbym sobie chciała żyły przeciąć, mina położnej zakładającej mi wenflon do porodu bezcenna...blizn ę mam do tej pory

Wika ja byłam najmłodsza...późno urodzona i ja też niańczyłam ciągle...ale dzieci moich braci

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 17:26   #3000
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Ktg wychodzi ok.Ja czuje się bardzo dobrze,nie mam kompletnie żadnych skurczy.Chyba jednak wyjde na żądanie..
kochana może lepiej zostań - będziesz pod opieką

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Iza, zostań w szpitalu

Tak bezpieczniej jest. Przeciez te pare dni Cie nie zbawi. Wiem ze w szpitalu jest gloooio, ale przeciez warto
jestem tego samego zdania...

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
a sprawdzałaś betę po #? żeby się nie napaliła a okaże się, że tamta beta nie spadła.
sprawdzałam spadła dawno już...

========================= ==============
ależ jestem duuuurrrrna oczywiście nasikałam na test - a później na papierze plamki krwi zobaczyłam ale jestem durna !!! jak mogłam uwierzyć nawet przez chwilę, że tak szybko się uda

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości