|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
wpadłam tylko powiedzieć, że jestem wkurzona na kaszki Holle bezmleczne
![]() na początku wyszła gęsta, a potem za 1-2 minuty zrobiła się z tego woda za to kaszka hipp owsiana na dobranoc jest super żałuję,że kupiłam az 4 holle ![]() ![]() ash- odpocznij, wyśpij się porządnie, a jak będziesz miała więcej energii i czasu to doprowadź się do względnego ładu, od razu zrobi Ci się lepiej ![]() < mówi to ta, która też nie ma czasu na golenie nóg vil- my chyba weźmiemy romera chociaż gdybyśmy mieli inne auto, takie do którego pasowałby fotelik montowany tylem do kierunku jazdy (czyli większe), to skłaniałabym się do takiego zakupu |
|
|
|
#4112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
i jak ja zrobie to caly czas jest gesta nie robi mi sie woda hmmSent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
teraz pogoda przytlacza tez ehhSent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam serdecznie ![]() Podczytuję Was od czasu do czasu i chyba wypada w końcu się przywitać ![]() Mój Adaś urodził się 12 czerwca, czyli lada moment skończy pół roczku. Prawie w tych samych okolicznościach zaczął śmiać się w głos. Tylko to ja podrzucałam piłką (plażową), która przypadkiem uderzyła w podłogę, na co Adaś zaniósł się aż ze śmiechu. Aby oszczędzić sąsiadów z dołu (a mieszkam na poddaszu) uderzałam piłką w sufit. No i za każdym razem była salwa śmiechu mojego słodziaczka .
|
|
|
|
|
#4114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oj nie ma nic piękniejszego niż rechotanie ze śmiechu Ja to uwielbiam
|
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cos ty, wez mi sie nie waz twierdzic, ze to brak organizacji tez jestem zarosnieta, ale kupilam sobie pod choinke depilator brauna wet & dry, wiec zawsze to cosik pod prysznicem sobie powyrywam a waze duzo mniej niz przed ciaza tylko dlatego, ze Florek nie pozwala mi jesc tyle, na ile mialabym ochote ![]() ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
musze skombinowac pilke... chociaz Florek to akurat smieje sie bardzo czesto, ostatnio np. jak zobaczyl moja stope ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- no ba!!! a mi sie skojarzylo teraz a propos smiechu... Flo czesto sie przez sen smieje w glos, ale to takie skrzeczenie czesto wychodzi. a wczoraj, po tym jak w koncu zasnal, to zasmial sie dokladnie tak jak w pelni swiadomie, przy laskotaniu na przyklad ale ma hustawki nastroju, bo najpierw ten smiech pare sekund, potem pare sekund przerwy i podkowka na buzi - musialam szybko poglaskac i spal dalej (i potem srednio co godzine sie budzil az do rana!)
|
|
#4117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Maluję się na wieksze wyjścia, sklep dla mnie to nie wyjście ![]() Nogi goliłam 3 tygodnie temu na basenBrwi to jak mam chwilkę to coś podskubię. A jak mam czas to ... siedzę na kanapie i cieszę się, że nic nie muszę ![]()
|
|
#4118 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
także taki wypad długi na zakupy bez niej nie wchodzi w grę bo ona za często je i za szybko wpada w płacz. Gdyby tak ładnie spała jak Nela po kąpieli to jest co innego, ale ona do 24 to ma już 1 pobudkę na jedzenie i 20 pomiędzy tym na marudzenie![]() Także mój post bo było i żalenie się na męża (choć sama na jego miejscu też bym z takim dzieckiem bała się zostać ) i żalenie się na dziecko![]() A mi się zaczyna wydawać, że nikt tu nie jest normalny ![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
ostatnio mamy jeszcze gorsze nocki, a dopiero co Wam pisałam jak jest źle no i mam, jest jeszcze gorzej także już nic nie piszę bo następny krok to taki że dziecko wogóle nie będzie w nocy spać tfu tfu---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Cytat:
a wcześniej marudziłam bo myślałam że przesadza (kilka tygodni temu)Chciałabym jechać z nim i z małą, ale namarudził mi o bakteriach i chorobach i mam obawy do takiego wielkiego sklepu jechać. Poczekamy na poświętach i liczę że załapie się na rajstopy z reniferem po promocji i wtedy bakterie nam już nie straszne ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
|
|
#4119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() My rzucamy maskotką Kubusia Puchatka ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
moja to tylko płacze czy jęczy...a wolałabym żeby śmiech ją budził a nie płacz ![]() u nas też co noc to gorzej...boje się dzisiejszej, ale zwalam na zęby i liczę, że teraz już szybko pójdzie ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- A co do fotelika to dziewczyny tutaj pisały że ten romer fajny...ja się nie znam więc ciężko mi doradzić.
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo teraz nigdzie wyjść nie mogę, cyc lekiem na wszystko. Ale pocieszam się, że to minie za jakiś czas, bo z tego co czytam na różnych forach kryzys właśnie jest koło 7-8 miesiąca u dzieciaków. A co do wyglądu to ja się maluję nawet jak siedzę w domu, bo gdybym tego nie robiła to chyba palnęłabym sobie w łeb, jakoś jak się pomaluję to mi lepiej trochę. Właśnie idę się zbierać, bo na spacer w końcu wyjdziemy, dość tego bumelowania w domu. |
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4122 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wieczory też u nas ciężkie, ostatnio mała nie chodzi spać przed 23, a już po północy trafia do naszego łóżka i całą noc cycek musi być do dyspozycji. Marzy mi się wygodne ułożenie do spania i też odliczam do 18-tki ![]() Cytat:
Śmiech dziecka to chyba najpiękniejszy dźwięk Cytat:
Choć my 7 miesięcy kończymy w sobotę, a już prawie dwa jest słabe spanie w nocy...
|
|
#4123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opcje sa dwie, za dużo mleka albo za cieple. dosyp więcej kaszki i będzie ok. jeśli Ci nie pasuja wystaw na allegro rozchodzą się jak swieze buleczki hehe.
|
|
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza zaczęła spać z nami, jak tydzień byliśmy u teściowej. Teraz znowu na tydzień jedziemy, więc mogłaby się tam naprawić, skoro tam się "zepsuła"
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
deb u nas też brak raczkowania i chyba nie prędko będzie (o ile w ogóle będzie) bo Karola nie chce leżeć na brzuszku. kurcze tak czytam i czytam i my mamy wesele 28.12 i mała zostanie z moją mamą. I właśnie się zastanawiam czy zostanie bo trzeba ją będzie uśpić o 15, nakarmić, bawić się, wykąpać, nakarmić i uśpić;/ aż się boję co będzie Veronic mi nigdy nic takiego nie zrobiło się z kaszką Holle Ashy jak miło że nie tylko ja tak mam (wiem wiem to żadne pocieszenie). Ale ja też muszę najpierw ogarnąć a później ewentualny czas dla mnie. W sumie to tylko odpoczywam jak mała śpi (czyt. teraz) bo jak się nie leży przy niej to zaraz się budzi. Bo normalnie to bym pewnie z mopem właśnie latała. Dorix witaj Te rajstopki co w biedronce były za 1 zł są teraz na all za 10 zł
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-12-11 o 11:19 |
|
|
|
|
#4127 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietasz jak w ciąży goliłysmy tylko przed wizyta u gina i to było niezle wyzwanie? wtedy niech nieważne będą podłogi itd. może taka taktyka cos da wiesz, taki noz na gardle i wyjścia nie ma!
|
|
|
|
|
#4129 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wolałabym by do sobotniego basenu już zniknęły. Diabli, jak tam wygrałaś ten kubek? Kiedy będą wyniki? Ja póki co sobie zapamiętałam i codziennie klikam dla piesków, jak ktoś ma ochotę to polecam http://tablica.pl/nakarm-psa/
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-12-11 o 11:36 |
||
|
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i pedze serwować
|
|
|
|
|
#4131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
milo slyszec, ze jakies dziecko ma podobne do mojej corci poczucie humoru ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- ja tez!---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
sukienka tez. ogolnie zestaw rosnie z mloda. opaske to sobie pewnie będziemy poszerzać do 3 lat i masz racje, teraz swiateczne szaleństwo, po swietach promocje, puste portfele, wiec będziesz miała market na wylacznosc!
|
||
|
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cloche jakis pomysl to jest ale jak moj tz sie kladzie to ja juz zazwyczaj dawno spie. Wstyd sir przyznac ale czasem po dwugodzinnej sesji usypiania Sofci nie chce mi sir juz wstac zebow umyc, a co dopiero wskakiwac pod prysznic I nogi golic. nic to lepsze czasy kiedys przyjda... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4134 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Meldujemy, że u nas wszystko dobrze pakujemy manatki i jutro planujemy spędzić pierwszą noc w nowym domu ![]() Przyszło nasze krzesełko, potem dodam fote na tronie
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod choinkę zażyczyłam sobie robota kuchennego uwielbiam piec, chociaż nie mam teraz zbytnio czasu... więc w sumie nie wiem po co mi onmoże któraś ma/też planuje zakup jakiegoś? nie chce nic super drogiego tak do 500 zł. Musi wyrabiać ciasto, ubijać i najlepiej jakby miał blender bo mój coś szwankować zaczyna.
|
|
#4136 |
|
Zadomowienie
|
Veronic mi tez ta kaszka taka wychodzi, a mleka nie podgrzewam tylko sypie do odciagnietego odrazu
wiem, ze na mm wychodzi gest, ale jak ty to Diabli robisz to nie wiem, bo ostatnio wsypalam 3 kopiaste lyzki do 50 ml i po 3 min woda Ash ja wygladam jak lump po domu w starych dresach :p az mi ie smiac chcialo jak w wielkim dole TZ mi powiedzial, ze wyladnialam po ciazy ![]() Dorix witaj
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4139 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej
za nami 2 piękna noc jak cudownie jest się wyspać Cytat:
Cytat:
bo Wojtuś wczoraj się wkurzył jak najpierw miał fajną gęstą kaszkę a za chwilę wodę mu dawałam...;/ --- Młody śpi... nie chcę mi się dzisiaj wychodzić na dwór, tak szaro buro fuuj
|
||
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Hej nie wiem czy Vvg pisala ale Jerzyk jest juz po operacji , zniosl ja dobrze dostaje leki p. Bolowe i nasenne niebplacze jest dzielny
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

i jak ja zrobie to caly czas jest gesta nie robi mi sie woda hmm

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną
a waze duzo mniej niz przed ciaza tylko dlatego, ze Florek nie pozwala mi jesc tyle, na ile mialabym ochote
az do rana!)

na basen

zabki rosna jak grzyby po deszczu! i ile nowych umiejetnosci, chyba przeszlyscie gigantyczny skok rozwojowy hehe.
mąż mówi żeby ten brać bo z tego co czytaliśmy nawet jak w samochodzie są krótkie pasy jak u nas to się uda zapiąć.

ja tez!