Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2013-12-10, 08:39   #2581
cukierkowa1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 97
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW

R z wczoraj

¶n: ma³a bu³ka z pestkami cienko z mas³em, makrel±, plastrami domowej kie³basy z pomidorem, polane sosem czosnkowym z jogurtu, pasek gorzkiej czekolady

przek±ska: jab³ko

ob: omlet z 2 jaj, ³y¿ki m±ki pszennej, ³y¿ki p³atków owsianych, ³y¿ki s³onecznika, ogórki, pomidor, polane ³y¿k± ketchupu i sosem czosnkowym z jogurtu/ sma¿ony na ³y¿ce oleju

p: deser z kaszy manny (3 ³y¿ki) pó³ szklanki mleka, z ³y¿eczk± kakao+100g serka wiejskiego

k: kromka razowca z mas³em, wêdlin±,pomidorem, oko³o 120g sa³atki wêgierskiej

Edytowane przez cukierkowa1
Czas edycji: 2013-12-10 o 10:54
cukierkowa1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-10, 09:30   #2582
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 148

jad³ospis R:

7.30 - kawa z mlekiem, 2 kromki ¿ytniego z szynk± pieczon± i chrzanem, papryka czerwona

11.30 - 4 ma³e nale¶niki pe³noziarniste z nadzieniem wo³owo- jarzynowym (ugotowana wo³owina, i warzywa [broku³, marchew, pietruszka, por, papryka] zblendowane z przyprawami, miêso i warzywa 1:1)

15.00 - pomarañcza

18.00 - pier¶ kurczaka w sosie szpinakowym z czosnkiem, makaron

19.30 - 21.30 - ZUMBA

22.00 - roszponka, ser cammebert, suszona ¿urawina, pomarañcza, szynka parmeñska, pomidorki koktajlowe z oliw± i octem balsamicznym

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2013-12-10 o 09:43
agaczini jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-10, 15:12   #2583
cukierkowa1
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 97

R z dzi¶/

9;00 owsianka(5³y¿ek), ³y¿ka rodzynek, ok 80g serka wiejskiego, pó³ jab³ka, pasek gorzkiej czeko

11;00 pó³ jab³ka, ok 50g serka wiejskiego, ³y¿eczka rodzynek i s³onecznika

13;00 szklanka ugotowanego makaronu pe³no., polany sosem jogurtowym, udko z roso³u, kopka sa³atki warzywnej, trochê marchwi

16;00 2 nale¶niki z m±ki razowej sma¿one na ³y¿eczce oleju (jajko,kapka mleka,4 ³y¿ki m±ki razowej) nadziane twarogiem z rodzynkami

19;00 2 razowce z mas³em, z jajkiem sadzonym, wêdlina, pomidor
cukierkowa1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-10, 15:29   #2584
carmelle124
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 305

Witam

na czczo: szklanka z ciep³± wod± z 1/2 ³y¿eczki miodu, odrobin± octu jab³kowego i sokiem z cytryny

¦niadanie (6:45) - kasza manna na mleku 0,5% (2 ³y¿ki kaszy na 200 ml mleka) z mandarynk±, 1/2 jab³ka, cynamonem i miodem

2 ¶niadanie (szko³a) - kanapka z mas³em, drobiow± szynk± i pomidorem, 2 ciastka zbo¿owe, mandarynka

Herbata czarna z cytryn±

(15:30) - kasza jêczmienna z piersi± kurczaka, marchewk±, cebulk±, szpinakiem i czosnkiem

(17:30) - pó³ miski domowej zupy pomidorowej z makaronem

Kolacja (19:30) - jajko na miêkko, jakie¶ warzywa na surowo, kawa zbo¿owa z mlekiem 2%

Mo¿e trzeba co¶ poprawiæ? Bardzo bêdê wdziêczna za rady, dopiero uczê siê zdrowego od¿ywiania
Stary 2013-12-10, 18:36   #2585
marma53
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 402

I jeszcze jeden moje z dzisiaj U
¦:gruba kromka chleba domowego wypieku (z ziaren, orzechów, owoców suszonych, p³atków owsianych), jajko sadzone na ³y¿eczce mas³a, pó³ pomarañczy, miska sa³atki z sa³aty, pomidora i oleju z pestek dyni
II¦:du¿y jogurt naturalny Zott, 5 mandarynek, ¶rednie jab³ko, du¿y kubek kawy z mlekiem
O:miska kalafioru, surówka ze ¶wie¿ej marchewki, pomarañczy, suszonych ¶liwek i oleju z pestek dyni, du¿a porcja ³ososia wêdzonego
K:bu³ka wieloziarnista z olejem kokosowym, pomidorem i mozarell±, herbata czarna z cytryn±

przesadzi³am z wielko¶ci± jogurtu na drugie ¶niadanie, co? Kiedy¶ bez problemu jad³am ca³y na raz, a teraz by³am opchana..

marma53 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-10, 18:43   #2586
Poa alpina
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 290

Cytat:
Napisane przez seedofwonder Poka¿ wiadomo¶æ
W ogole. Ten jogurt w salatce to juz jest max. I to tez niecale opakowanie i tak naprawde nie powinnam za czesto...

Generalnie nie liczê kcal, ale g³odna nie chodzê.
Nadmieniê te¿, ¿e mam metabolizm 70 letniej staruszki.
B³êdy m³odo¶ci i ED...
Dlatego jedz±c tyle, to ja i tak siê ju¿ czujê bardzo pe³na. A dzi¶ akurat nie mia³am jako¶ du¿o ruchu, domowy dzieñ g³ównie.
Z tego co zapoznawa³am siê ze sk³adami na opakowaniach, p³ynne mleka ro¶linne bêd± lepszym wyborem ni¿ te w proszku. Chcia³am zaproponowaæ owsiankê gotowan± na serku homo, albo na wodzie wymieszan± po ugotowaniu z jogurtem, no ale skoro w ogóle masz problem z nabia³em - no to odpada.

Po ED tymbardziej masz prawo mieæ zaburzone ³aknienie - czasem warto dla samokontroli podliczyæ sobie bilans BTW i kaloryczny z przyk³adowego dnia i sprawdziæ, czy wyrabiamy w ogóle limit...

Cytat:
Napisane przez agusia8524 Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie.
Mogê siê przy³±czyæ?

Chcia³abym daæ Wam do oceny mój jad³ospis, ale przyznam siê, ¿e nie mam si³y czytaæ ca³ego w±tku, a mam pytanie, czy która¶ jest mo¿e dietetykiem i umia³aby go profesjonalnie zweryfikowaæ?
Zale¿y mi na obiektywnej opinii
Pozdrawiam i trzymam kciuki
Hej! Za porady dietetyków siê p³aci . My tu amatorszczyzna w wiêkszo¶ci.

Moje U z dzi¶ - calutki dzieñ na uczelni

I Owsianka z kasz± mann± i otrêbami orkiszowymi na mleku z kaw± zbo¿ow± z: pomarañcz±, serkiem homo, orzechami w³oskimi i miodem wielokwiatowym
II Grahamka z jajem na twardo, kindziukiem, papryk±, sa³at± i kremem chrzanowym
III Kefir naturalny 400g; 2 ma³e jab³ka
IV Grahamka z szynk±, ¿ó³tym serem, ogórkiem kiszonym i sa³at±
V Zupa pomidorowa z ry¿em, miêsem z æwiatki kurczaka, marchwi± i zio³ami (+ dok³adka)

Do picia: woda ¼ródlana, czarna kawa, 2x zielona herbata

Poa alpina jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-10, 18:58   #2587
agusia8524
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 675

Wrzucam jad³ospis.

¦niadanie 07:00
Chleb Staropolski|Fawor 70 g
Jajko na miêkko 100 g
Kie³ki rzodkiewki 10 g
Sa³ata 50 g

II ¦niadanie godz. 10:00
Jogurt naturalny Naturalna Rozkosz|Zott 180 g
Maliny mro¿one 200 g

Obiad 15:00

Filety z Tilapii mro¿onej 120 g
Groszek konserwowy 50 g
Kasza pêczak jêczmienna 80 g
Marchew 100 g
Olej z pestek winogron 20 g

Podwieczorek 17:00

Winogrono 200 g

Kolacja 19:00

Chleb s³onecznikowy ¿ytnio-pszenny 70g
Dorsz wêdzony 100 g
Sa³ata karbowana 30 g

Edytowane przez agusia8524
Czas edycji: 2013-12-10 o 19:00
agusia8524 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-12-10, 20:20   #2588
Psotka87
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 325

Moje dzisiejsze R (waga znów ruszy³a )

1. Owsianka z selerem, skórk± cytryny (kandyzowan± i ¶wie¿±), kokosem i ³y¿eczk± miodu
2. Miska zupy marchwiowo-pomarañczowej, kromka domowego chleba pszennego z mas³em, nieca³e pó³ makreli
3. Trzy kromki ¿ytniego chleba: jedna z mas³em i wêdzonym twarogiem, dwie z serkiem homo i musem truskawkowo-bananowym
4. Pieczone udko kurczaka, kuskus z olejem lnianym, broku³ z p³atkami migda³ów, czosnkiem i jogurtem
Jednoporcjowa czekoladka mleczna (wielko¶ci dwóch kostek)
Ripped in 30 lev 2
5. Sa³atka: duuu¿o szpinaku, pomidor, resztka broku³a, pó³ puszki kukurydzy, udko kurczaka (to samo co na obiad, bo synek nie ruszy³ i musia³am doje¶æ :P)

+ 2x czarna kawa, wielki kubek zielonej herbaty, ok. 3-4l wody

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:37   #2589
seedofwonder
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 492

R

1. owsianka na mleku ry¿owym z ³y¿eczk± siemienia lnianego ( gar¶æ b³onnika granulowanego, gar¶æ orzechów, 3 ¶liwki suszone, gar¶æ ¿urawiny suszonej, jab³ko)
kawa, kostka gorzkiej czekolady
2. Kanapka: 2 kromki chleba razowego z muesli Schulstadt z 2 plastrami wêdlini, ogórkiem, pomidorem, sa³at± i oliwkami; banan
3. Sa³atka z Salad Story (ma³a): kurczak w zio³ach, pomidorki, oliwki, ogórek + sos kremowy vinegre
4. Kawa Inka z mlekiem owsianym (z kartonika ), kostka gorzkiej czekolady, jab³ko; gar¶æ orzechów
5. Omlet z 2 jajek (wygl±dal jak pizza) z paseczkami tofu, 3 plasterki chudej wêdliny, oliwki, pomidory, pesto bazyliowe

Edytowane przez seedofwonder
Czas edycji: 2013-12-10 o 21:00
seedofwonder jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-10, 20:59   #2590
natul
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 204

dzisiejsza R:
¶niadanie: 3 kromki razowca z mas³em, warzywami, parówka z szynki (brak szynki w lodówce i na szybko rozmra¿a³am parówkê)
II ¶niadanie: serek wiejski z miodem i gar¶ci± orzechów w³oskich, jab³ko
Obiad: 2 nale¶niki z warzywami w sosie koperkowym
Kolacja: Fritatta (2 jajka, 20g kaszy jaglanej, cukinia, marchew, rzodkiewka, sól, pieprz, zio³a prowansalskie), sos czosnkowy z 5³y¿ek jogurtu nat, pieprzu i z±bka czosnku

105 --> 102,4 --> 75 kg
natul jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-11, 09:52   #2591
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 375

Kolejny raz proszê o ocenê jad³ospisu. Powoli wychodzê z redukcji, chcia³abym bezpiecznie utrzymaæ wagê po zrzuceniu 5 kg. Tymczasem chcê schudn±æ jeszcze 1-2kg.
Wczorajsza redukcja
¦niadanie 7:00: kromka ¿ytniego razowca z twaro¿kiem pó³t³ustym z rzodkiewk±,szczypiorkiem i koperkiem. 2 mandarynki.

Drugie ¶niadanie 10:30 : jajko na miêkko, sa³atka z pomidorów i papryki. Jab³ko pieczone z cynamonem.

Przek±ska, 13:00: pó³ avocado z cytryn±,sol± i pieprzem

Obiad 15:30 : wegetariañskie leczo z pomidorów, cukinii, kabaczka i papryki z dodatkiem czerwonej soczewicy zamiast miêsa. Dwie ³y¿ki kaszy pêczak eko.

Kolacja 18:30: porcja sa³atki nicejskiej (sa³ata rzymska, pomidory, fasolka szparagowa,cebula,oliwki, tuñczyk wsw,anchois,jajko).

Ruch: 45 min pilates, 30 min æwiczeñ si³owych z lekkim obci±¿eniem.
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-11, 11:04   #2592
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ
Kolejny raz proszê o ocenê jad³ospisu. Powoli wychodzê z redukcji, chcia³abym bezpiecznie utrzymaæ wagê po zrzuceniu 5 kg. Tymczasem chcê schudn±æ jeszcze 1-2kg.
Wczorajsza redukcja
¦niadanie 7:00: kromka ¿ytniego razowca z twaro¿kiem pó³t³ustym z rzodkiewk±,szczypiorkiem i koperkiem. 2 mandarynki.

Drugie ¶niadanie 10:30 : jajko na miêkko, sa³atka z pomidorów i papryki. Jab³ko pieczone z cynamonem.

Obiad 15:30 : wegetariañskie leczo z pomidorów, cukinii, kabaczka i papryki z dodatkiem czerwonej soczewicy zamiast miêsa. Dwie ³y¿ki kaszy pêczak eko.

Kolacja 18:30: porcja sa³atki nicejskiej (sa³ata rzymska, pomidory, fasolka szparagowa,cebula,oliwki, tuñczyk wsw,anchois,jajko).

Ja ju¿ Ci pisa³am, ale nic nie zmieni³a¶. Jesz baaardzo ma³o i nie jesz po æwiczeniach. Póki tego nie zmienisz nie ma co dywagowaæ nad drobiazgami.

Stary 2013-12-11, 12:52   #2593
Abigal
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 441
GG do Abigal

Cytat:
Wczorajsza redukcja

Przede wszystkim dodaj jedzenie , bo to jest chyba dieta dla 10 latka, ponadto nie rozumiem dlaczego ostatni posi³ek jesz o 18:30, skoro pewnie chodzisz pó¼no spaæ s±dz±c po porze ¶niadania...

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje dzisiejsze R (waga znów ruszy³a )

1. Owsianka z selerem, skórk± cytryny (kandyzowan± i ¶wie¿±), kokosem i ³y¿eczk± miodunie wiem mi tu brakuje bia³ka, ale jak Ci pasuje i wyrabiasz dzienn± normê to ok
2. Miska zupy marchwiowo-pomarañczowej, kromka domowego chleba pszennego z mas³em, nieca³e pó³ makreli ok
3. Trzy kromki ¿ytniego chleba: jedna z mas³em i wêdzonym twarogiem, dwie z serkiem homo i musem truskawkowo-bananowymhmm ja bym da³a trochê inny obk³ad np. jakie¶ jajka
4. Pieczone udko kurczaka, kuskus z olejem lnianym, broku³ z p³atkami migda³ów, czosnkiem i jogurtem
Jednoporcjowa czekoladka mleczna (wielko¶ci dwóch kostek)
Ripped in 30 lev 2
5. Sa³atka: duuu¿o szpinaku, pomidor, resztka broku³a, pó³ puszki kukurydzy, udko kurczaka (to samo co na obiad, bo synek nie ruszy³ i musia³am doje¶æ :P)

+ 2x czarna kawa, wielki kubek zielonej herbaty, ok. 3-4l wody
j.w. wielki plus za to, ¿e nie boisz siê jedzenia!! Dodatkowo jesz nie przetworzone jedzenie i sama gotujesz za co bardzo du¿y plus. Moje uwagi jak wy¿ej, aczkolwiek ka¿dy jest inny i jak Ci wystarcza tyle bia³ka to ok
Abigal jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-11, 13:01   #2594
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Abigal Poka¿ wiadomo¶æ

[/COLOR]
j.w. wielki plus za to, ¿e nie boisz siê jedzenia!! Dodatkowo jesz nie przetworzone jedzenie i sama gotujesz za co bardzo du¿y plus. Moje uwagi jak wy¿ej, aczkolwiek ka¿dy jest inny i jak Ci wystarcza tyle bia³ka to ok
Dziêki owsianka jest na mleku jakby co wiem ¿e to nie jest sza³owe bia³ko, ale zawsze co¶, a nie wyobra¿am sobie innego ¶niadania :P kanapki jem na s³odko bo uwielbiam do kawy ale staram siê te¿ z tym walczyæ, w zesz³ym tygodniu zwykle by³y z past± z fasoli np. Jajka faktycznie jem stosunkowo rzadko, ci±gle o nich zapominam. Ale w tym tygodniu nadrobiê, bo w tej chwili mam w lodówce 50 (!) jajek. Jeszcze raz dziêki za zerkniêcie!

Stary 2013-12-11, 13:05   #2595
Erena
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 119

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki owsianka jest na mleku jakby co wiem ¿e to nie jest sza³owe bia³ko, ale zawsze co¶, a nie wyobra¿am sobie innego ¶niadania :P kanapki jem na s³odko bo uwielbiam do kawy ale staram siê te¿ z tym walczyæ, w zesz³ym tygodniu zwykle by³y z past± z fasoli np. Jajka faktycznie jem stosunkowo rzadko, ci±gle o nich zapominam. Ale w tym tygodniu nadrobiê, bo w tej chwili mam w lodówce 50 (!) jajek. Jeszcze raz dziêki za zerkniêcie!
No to je wykorzystaj! Jaja sa bardzo "wdzieczne" i wszystko z nimi mozna zrobic
Erena jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 13:08   #2596
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ
No to je wykorzystaj! Jaja sa bardzo "wdzieczne" i wszystko z nimi mozna zrobic
Wiem wiem, po prostu te¶ciowa dopiero wczoraj wieczorem ze wsi przywioz³a a tych marketowych to siê trochê bojê. Ale w przysz³ym tygodniu codziennie bêd± jajka

Stary 2013-12-11, 13:24   #2597
seedofwonder
Raczkowanie

A jak moje? Dzi¶ wstawiê kolejny
Stary 2013-12-11, 13:32   #2598
agaczini
Zadomowienie

cze¶æ. dzisiejsze R

7.30 - kawa z mlekiem, 2 kromki ¿ytniego chleba, 2 jajka sadzone na 2 plasterkach boczku, papryka

12.00 - karkowina pieczona z pieczarkami, kasza gryczana, surówka

16.00 - pomarañcza

18.30 - kurczak z pieczarkami i szpinakiem, ry¿

TRENING SI£OWY

22.00 - kurczak z pieczarkami i szpinakiem, ry¿
Stary 2013-12-11, 13:42   #2599
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka¿ wiadomo¶æ
cze¶æ. dzisiejsze R

7.30 - kawa z mlekiem, 2 kromki ¿ytniego chleba, 2 jajka sadzone na 2 plasterkach boczku, papryka

16.00 - pomarañcza

TRENING SI£OWY

Fajne. Czysciutkie. Smakowite (czy juz mowilam, ze oprocz leczo uwielbiam tez szpinak?) Pytanie pro forma - jakies tluszcze tam sa, prawda? W tej karkowce i kurczaku, znaczy?
I drugie z ciekawosci, bo mi to w Twoich poprzednich jadlospisach umknelo: Ty w ogole nie jesz nabialu (poza kawa do mleka) czy to tak przypadkowo wyszlo?
Stary 2013-12-11, 14:31   #2600
agaczini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Erena Poka¿ wiadomo¶æ
Fajne. Czysciutkie. Smakowite (czy juz mowilam, ze oprocz leczo uwielbiam tez szpinak?) Pytanie pro forma - jakies tluszcze tam sa, prawda? W tej karkowce i kurczaku, znaczy?
I drugie z ciekawosci, bo mi to w Twoich poprzednich jadlospisach umknelo: Ty w ogole nie jesz nabialu (poza kawa do mleka) czy to tak przypadkowo wyszlo?

dziêki szpinhako¿ercyyyyy <3 hehehe s± t³uszcze s±, oliwa akurat dzisiaj. Z nabia³u jadam g³ównie twaróg, fetê i sery ple¶niowe oraz ¿ó³te i parmezan, oraz jogurty i ¶mietanty, ale tylko jako dodatek. Inne ¼ród³a bia³ka i wapnia bardziej mi smakuj± st±d sporadyczny nabia³, któy notabene wcale nie jest taki zdrowy
Stary 2013-12-11, 14:55   #2601
Erena
Zadomowienie

Cytat:
dziêki szpinhako¿ercyyyyy <3 hehehe s± t³uszcze s±, oliwa akurat dzisiaj. Z nabia³u jadam g³ównie twaróg, fetê i sery ple¶niowe oraz ¿ó³te i parmezan, oraz jogurty i ¶mietanty, ale tylko jako dodatek. Inne ¼ród³a bia³ka i wapnia bardziej mi smakuj± st±d sporadyczny nabia³, któy notabene wcale nie jest taki zdrowy
Pytalam z ciekawosci Sama jem w sladowych ilosciach - zdarza sie mleko do kawy czy owsianki, czasem twarog (ale to glownie jak w Polsce jestem) czy odrobina smietany do sosu, sporadycznie ser smierdziel. Bialka mam ile trzeba, po nabiale czesto wzdecia, wiec wcale mi go nie brakuje
Stary 2013-12-11, 15:03   #2602
agaczini
Zadomowienie

no w³a¶nie, uwa¿am tak samo wolê miêsko czy jajeczka od nabia³u
Stary 2013-12-11, 15:59   #2603
agusia8524
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 675

Cytat:
cze¶æ. dzisiejsze R

16.00 - pomarañcza

TRENING SI£OWY

O 16, w porze obiadowej (6,5h przerwy miêdzy "konkretniejszymi" posi³kami) zjad³a¶ pomarañcze, za to o 22 niemal obiad, wg mnie rozk³ad energii niezbyt dobry mówi±c ³agodnie.

I szczerze mówi±c sk±d wiadomo, czy zaspokaja siê potrzeby organizmy, je¶li nie ma gramatury podanej?
Stary 2013-12-11, 16:20   #2604
Erena
Zadomowienie

Cytat:
O 16, w porze obiadowej (6,5h przerwy miêdzy "konkretniejszymi" posi³kami) zjad³a¶ pomarañcze, za to o 22 niemal obiad, wg mnie rozk³ad energii niezbyt dobry mówi±c ³agodnie.

I szczerze mówi±c sk±d wiadomo, czy zaspokaja siê potrzeby organizmy, je¶li nie ma gramatury podanej?
Przepraszam za ton, ale - wiesz, ¿e istnieje co¶takiego jak posi³ek potreningowy, prawda?
Stary 2013-12-11, 16:59   #2605
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 855

Cytat:

Rozk³ad energii wrêcz idealny je¶li chodzi o obiad o 22, po treningu trzeba je¶æ.

Choæ dla mnie samej te 6,5godz. to sporo.

I to nie jest w±tek w którym wyliczamy gramy ka¿dej zjedzonej rzeczy jak Ty to zrobi³a¶, bo to prowadzi w z³± stronê.
Tu oceniamy czy kto¶ potrafi komponowaæ warto¶ciowe posi³ki czy nie.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Wczorajsza redukcja

Te¿ uwa¿am ¿e tu jest strasznie ma³o tego jedzenia.
Jak± masz wagê? do jakiej d±¿ysz no i Twój wzrost?
Poza tym po æwiczeniach trzeba zje¶æ bo z tego wiêcej szkody ni¿ po¿ytku.

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-11, 17:38   #2606
kaasi
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 701
GG do kaasi

hej, proszê o jako¶ analize... chcia³abym trochê schudn±æ jeszcze i mo¿e lekko miê¶nie wyrze¼biæ.
dzi¶:
¶ni - placuszki z serka wiejskiego na otrêbach (3³zyki) i m±ce ¿ytniej (1³y¿ka) i jajko - zjad³am polowe porcji placków reszta na kolecje/deser
+do¶æ du¿e jab³ko, 3 ³y¿ki jogurtu naturalnego,
kawa z mlekiem
II - grejpfrut, 2 mandarynki, 2 kromki chleba razowego z wêdlin± drobiow±
kawa inka z mlekiem sojowo ry¿owym
obiad- warzywa na patelnie na wodzie, pol karmazyna wedzonego, pol puszki pomidorów w zalewie, pasta pomidorowa, przyprawy
IV - reszta plackow ze sniadania z jogurtem naturalnym
3 chrupkie chlebki, kawa inka z blonnikiem plus mleczko sojowo-ryzowe
Czytanie ksi±¿ek...
kaasi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-11, 18:33   #2607
SybilVane
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 86

Spisa³am od niedzieli

Niedziela
I: manna (35g na wodzie, ze startym jab³kiem)
II: dwie kromki ciemnego chleba z pomidorem, marchewka
III: gêsta zupa warzywna, zapiekana makaronowa z wieprzowin± i pomidorami, na deser kruche ciastka z marmolad± (obiad u Siostry)
IV: domowa tarta z jab³kami, podana z lodami i bit± ¶mietan± (tez u Siostry oczywi¶cie)
V: jogurt OSM bez cukru

Poniedzia³ek:
I: dro¿d¿ówka, kawa z mlekiem
II: Danio light
III: jab³ko
IV: jogurt OSM bez cukru, kawa z mlekiem
V: jogobella light
VI: budyñ s³odka chwila

Wtorek:
I: owsianka (20g p³atków, 15g otrêbów, 100g jab³ka, 150g malin)
II: 150g marchewki, kaszka manna z rossmanna
IV: jogurt OSM bez cukru, kawa z mlekiem
V: 3 kromki chrupkiego pieczywa, jajko na twardo, pomidor (my¶la³am, ¿e bêdê strasznie g³odna po kanapkach, ale nie by³o a¿ tak ¼le)

¦roda:
I: manna (35g na wodzie, 100g gruszki, 150g malin), kawa z mlekiem
II: jogobella light, kruche ciasteczko, jab³ko
IV: jogurt OSM bez cukru
V: dwie mandarynki, kawa z mlekiem
VI: jogurt OSM bez cukru, 10g otrêbów

Hm, nie wiem czy mo¿na wyci±gn±æ jakie¶ generalne wnioski z tych 4 dni…
SybilVane jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-11, 18:43   #2608
natul
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 204

R:
¦niadanie: owsianka- 4³yzki+1 ³yzka otrêbów, na mleku 2% z orzechami, migda³ami, miodem, kakao, 3 morele suszone
trening (20min bie¿ni, æwiczenia si³owe, 20min rowerek)
II ¶niadanie: 3 kawa³ki chleba z mas³em, szynka i warzywami
Obiad: kasza jêczmienna 50g z kurczakiem i warzywami
Podwieczorek: serek wiejski 200g z miodem
Kolacja: jajecznica z 2 jaj z pieczarkami i cebulk±

105 --> 102,4 --> 75 kg
natul jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2013-12-11, 19:30   #2609
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wiadomo¶ci: 25 807

tak mo¿na wyci±gn±æ wnioski, ¿e albo jeste¶ trollem albo nie w pe³ni w³adz umys³owych
Stary 2013-12-11, 19:39   #2610
seedofwonder
Raczkowanie

R
1. 2 kromki chleba Schulstadt z chud± wêdlin±, ogórkiem, pomidorem, sa³at±, oliwkami; kawa, kostka gorzkiej czekolady
2. To samo tylko, ¿e z pesto + jab³ko
3. Nieca³e pó³ piersi kurczaka gotowane + broku³y
4. Gar¶æ orzechów
5. Sa³atka z tuñczykiem w sosie w³asnym, jajkiem, pomidorkami cherry i oliwkami + kropla oliwy z oliwek
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.