|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
No co za głupie gadanie! I w ogóle jak można palić przy wnuku,truć go! To dopiero nie jest normalne!
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nie chcę!!!!!! Kilka dni temu nie mogłam się doczekać aż mały wyjdzie ale w szpitalu mi nagadali, że będę tak jeszcze chodzić i chodzić.. i się nastawiłam że to jeszcze nie czas..
|
#933 |
|
Wtajemniczenie
|
Migotko: A co to za podłamanie u Ciebie związane z cukrzycą??? To ja Cię tu niedawno chwaliłam, że wrzuciłaś z nią na luz po szpitalu i w ogóle a tu teraz mi się łamiesz???
No ejjjj...... Ja od kilku dni codziennie przynajmniej raz przekraczam po jakimś posiłku normę... :/ No ale skoro na tym etapie to już dziecku NIBY nie szkodzi to chyba nie mamy co się załamywać? ... Pozostaje nam tylko dalej trzymać się diety, nie ma wyjścia....
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dzięki za dobre słowa
ogólnie wiem, że macie rację, więc myślę, że to głównie hormonyNie odzywałam się, bo od południa siedzę na ip szpitala ortopedycznego, bo się moja ciocia potłukła (jeździ do pracy na rowerze ) a to jednak kawałek jest i nie opłaca się czekać w domu. Na szczęście ustąpiono mi miejsca, automaty i sklepiki są, baterie w tel.jeszcze ok a dzieciak jak zwykle dokazuje (już druga czkawka tutaj i też już baaardzo nisko) a ja chłonę szpitalne klimaty i opowieści.Szkoda tylko, że to nie "mój" szpital ani nie ma tu porodówki, bo bym sobie zwiedziła ![]() Co do teściowej, to nie mogę narzekać, bo i interesuje się jak idzie kompletowanie wyprawki(nawet był pomysł, żeby kupić wózek, jeśli nie dostaniemy), i dzwoni czasem spytać, jak się czuję i wstyd się przyznać, ale finansuje nam końcówkę budowy, bo byśmy jeszcze z rok się z tym bujali. Ale fakt, że to my głównie jeździmy, ze względu na samochód (niby to samo miasto i nawet ta sama strona Wisły, a 40 km odległości), ale mam obiecane, że teściowa pomoże mi sprzątać a jak się przeprowadzimy, to i na święta wpadną Iwanty, śliczny ten Twój chłopak, nie wygląda na łobuza (jeszcze w domu go zobaczyłam) Lidka, Gosia, Wasze historie mi służą do zamknięcia ust jak mi ktoś mówi magiczne "ciąża nie choroba" ![]() A co do spojenia, to muszę przyznać, że czuję poprawę po dniu odpoczynku i kuracji galaretkami (choć idealnie oczywiście nie jest, ale już się z tym pogodziłam i nauczyłam się funkcjonować). A wg lekarza jedynym sposobem jest odpoczynek... I też jestem fanką mebli ikei
|
#935 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla lubiących/mających chęć (po)czytać.
Pojawia się nowa książka: "Położna. 3550 cudów narodzin" to autobiograficzna opowieść Jeannette Kalyty, najbardziej znanej polskiej położnej. Wzruszająca, momentami zabawna, głęboko prawdziwa historia jej życia i pracy. Niezwykły dokument cudu narodzin dziecka i mocny głos w społecznej dyskusji na temat podmiotowości kobiety w czasie porodu. Najciekawsze historie par i matek rodzących pod opieką Jeannette Kalyty wywołują żywe emocje i skłaniają do refleksji. To książka i dla rodziców i dla tych, którzy chcą nimi zostać. Więcej tutaj: http://www.oczekujac.pl/2013/12/chce...wniejszej.html
|
#936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja w ciąży czuję się świetnie, moim jedynym obowiązkiem jest "leżeć i pachnieć" Wiadomo, mam do ogarnięcia chałupę, zwykłe domowe czynności, staram się też spotykać ze znajomymi "na zapas" a i tak czasem czuję się tak padnięta jakbym pole zaorała. Wy musicie się zmagać z dolegliwościami a do tego macie małe brzdące, które wymagają od was ciągłej uwagi, cierpliwości i zaangażowania. Jesteście dziewczyny niesamowite!
|
|
|
|
|
#937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lidkaa82 nie przejmuj sie, niech sie zajma soba bo to z nimi jest cos nie tak
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
sadlaczyca nawet jesli to czop, to on przeciez moze odejść nawet 2-3 tygodnie przed porodem.
Sheperdess gratuluje donoszenia! ![]() Ja mam za 2 godziny usg, mam nadzieje, ze bedzie nudne i bez żadnych niespodzianek
|
#939 |
|
Gang Iren
|
Ja czytać lubię,ale z tematyki dziecięcej już nic nie tykam
![]() Wolę np dobry kryminał
|
#940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nic się nie bój, będzie dobrze, jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki!!! ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Daj znać co TAM słychać u Ciebie po USG
|
|
#941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po śniadaniu to norma i po 30 tc już tak niestety będzie, że niezależnie od tego ile i czego zjemy to ten cukier będzie wysoki a nawet przewyższający normę - diabetolog mi powiedział, że to przez poranny hormon ciążowy, który sam z siebie podnosi wynik cukru... :/ Może i ja spróbuję tej sałatki warzywnej.
|
|
#943 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie udało mi się nadrobić 2 dni Lolita - jestem pełna podziwu dla Twojego zapału kulinarnego i tych kulinarnych umiejętności Po Twoich opisach aż ślinka mi pociekła na myśl o pierniku przekładanym kwaśnymi powidłami ![]() Cytat:
demonyianioly - trzymaj się dzielnie Wydaje mi się, że dobrze by było gdybyś kasę od niego przyjęła, bo to nie jest jakaś tam jałmużna tylko jego "zasr**y" obowiązek. To są pieniądze na dziecko.Z drugiej strony to może pokazać, że jest w stanie płacić np. 1000 zł alimentów miesięcznie (zarabia w funtach i nie ma go w kraju, czyli nie ma jak zajmować się dzieckiem, zatem powinien płacić jak najwięcej). Co do uczuć, przykro mi strasznie, wyobrażam sobie, że boli Cię to okropnie ... Przykro mi, że jeszcze musisz wysłuchiwać przez telefon takich "gadek".Cytat:
irytujące to, ale jestem pewna, że to wynika z troskliwości ![]() maruda80 - współczuję sytuacji z panią doktor i szpitalem. Też byłabym w szoku z powodu takiego traktowania. Cytat:
Przecież to wygląda jak przemoc! Już od wielu lat jestem zdania, że lekarze i pracownicy służby zdrowia powinni mieć dodatkowe zajęcia z psychologii, interakcji i komunikacji z pacjentem. Nie wystarczy znać się na cięciu, waginie itp., trzeba też umieć z ludźmi rozmawiać, komunikować się. Inaczej lekarz nie jest dobry. Ja mam spore doświadczenie z ortopedami... i niestety różnie z tym podejściem do pacjenta bywa (prywatnie także). Cytat:
Boski aniołeczek |
||||
|
|
|
#944 |
|
Rozeznanie
|
Hey Dziewczynki,
nóż się człowiekowi w kieszeni otwiera, gdy czyta się o tych wszystkich teściach, rodzicach, exach, szwagierkach i innych typach. Szkoda słów ja te bym mogła dorzucić cegiełkę, ale jak zacznę pisać o pewnych rzeczach to się zdenerwuję, więc nie ma sensu... sadlaczyca wygląda na to, że jesteś rozczopowana (jakkolwiek dziwnie to brzmi ). To nie wiem, eeeeeeeee, gratulacje? ![]() a jeszcze Wam powiem, że ja chyba biję rekordy, bo nie kupiłam jeszcze żadnego nowego ubranka dla córki. I nie wiem kiedy kupię, te które znajduję w SH są fajne, a nie czuję potrzeby by mieć nowe, bo tak wypada czy coś tak jak mówiła Gosia, mam niesamowitą frajdę z szukania ubranek i kupowania ich po śmiesznych cenach.Wczoraj też chciałam pojechać na łowy i kolejny raz pooglądać wózki (tak, tak, wciąż nie mamy jeszcze wybranego wózka!), ale samochód odmówił posłuszeństwa - udaje, że nie żyje. Tzn. odpalić nie chciał. Mam nadzieję, że to tylko akumulator padł, bo nie mamy wolnych funduszy na żadne niespodzianki. Tymczasem powlokłam się do rodziców autobusem po prostownik, a Mąż wraca na weekend, więc mam nadzieję, że go zreanimuje. Wczoraj napisała do mnie dziewczyna, która chce odkupić moją suknię ślubną - umówiłyśmy się na weekend. Byłoby super pobyć się jej z szafy i wpadłoby trochę grosza
|
#945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słodziutki maluszek
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny
![]() nie wiem czy zauważyłyście ale kalendarz powiększył się dziś o jedną "nową" czyli mnie. Wiem żę już trochę późno na dołączenie do grupy. Gdzieś tam kiedyś pisałam w drugiej lub trzeciej części, a później jakoś przestałam. Mimo to nie przestałam Was podczytywać, co ze względu na Wasze niesamowite tempo wcale nie było łatwe Mam na imię Ewa, obecnie w 31t4d, będę miała synka, któremu chcemy dać na imię Kajtek, w 29 tygodniu ważył 1600g . W sumie to chciałam Wam podziękować bo tak jak już pisałam senirze Wasze posty są bardzo pomocne przyszłym mamusiom. Wiele rzeczy mogłam się od Was dowiedzieć, razem z Wami kompletowałam wyprawkę chcociaż nie jest jeszcze zamknięta naprawdę fajnie że jest coś takiego jak to forum więc dziękuję i obiecuję od teraz się udzielać no i mimo że dopiero pod koniec to mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona. Ściskam Was wszystkie
|
|
|
|
#947 |
|
Gang Iren
|
Niebieska witaj!!
|
#948 | |
|
Zakorzenienie
|
W temacie prezentów - ja dzieciom staram się kupować książki. Fajne książki to też nie jest mały wydatek, ale ja wiem, że to taki wartościowy prezent. Można znaleźć wiele fajnych książek (najczęściej trzeba je jednak wcześniej zamówić w necie). Mam gdzieś, czego chcę rodzice (chyba że są fajni, z tych samych "klimatów", ale to wtedy problemu nie ma) - dla mnie żadne dziecko nie jest za małe na książkę.
Pewnie znacie, ale polecam takie książki - u mnie sprawdzają się rewelacyjnie: dla dzieci mniejszych do 6 lat - seria Miasteczko Mamko Te książki są uwielbiane przez dzieci moich znajomych! I te mlodsze i starsze Te książki najlepiej ogląda się dzieciom z rodzicami, bo można opowiadać sobie różne historie. W przedszkolu mieliśmy podobne tablice do indywidualnej pracy z dziećmi. Dla starszych dzieci (8-12 lat) polecam dwie fajne książki: D.O.M.E.K. i D.E.S.I.G.N. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#950 | ||||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Straszne co piszecie o swoich teściowych Normalnie jak te wszystkie wiedźmy z kawałów o teściowej, tylko w realu ![]() Cytat:
A używane ubranka są tańsze, ekologiczne, wiesz przynajmniej że parę razy uprane już były więc się nie rozlecą po tygodniu ani nie zabarwią Ci całej pralki prania na np. czerwono. Niech żyją second handy!Ja nowe kupiłam tylko trzy opakowania bodziaków, dlatego że znalazłam na wyprzedaży w mothercare za naprawdę niewielkie pieniądze. Cytat:
![]() A data rzeczywiście ładna ![]() Cytat:
Dziewczyny, które mają więcej niż jednon dziecko, czy zauważyłyście, żebyście któreś dziecko wyróżniały czy bardziej się o nie troszczyły? Jak to działa? Cytat:
Cytat:
Kiedyś się obudzi i wtedy i on swoje przecierpi. A Ty pięknie się trzymasz i oby tak dalej! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I co powiedziała teściowa, jak jej powiedziałaś o tym nierównym traktowaniu? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Dziewczyny ja dziś poczytuję czasem jak przysiądę, ale rządzi dziś kanapa. Obolała jestem dziś jakaś, już nocą mi coś przeszkadzało, ale sama nie wiem co dokładnie. Lewy bok mnie boli, tak bardziej z tyłu. Może nerka być przeciążona jak się za dużo na tym lewym boku leży? Nie to że ciągle, ale pojawia się i znika jakiś kłucie, do tego brzuch też jakiś nieswój i nie wiem czy to jelitowe czy co. Nie lubię takich dni, i tak mam wrażenie że za mało robię ciągle, a nawet poodpisywanie dziś mi nie idzie :/ |
|
|
|
#952 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witaj Cytat:
) i szukam czegoś sensowniejszego niż jakieś standardowe lalki itp.
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze co do ciuszków z SH - ja mam prawie wszystkie używane. Tylko kilka nowych kupionych na początku, kiedy nie miałam zielonego pojęcia o rozmiarach itd.
W SH można znaleźć tak ładne i fajne ciuszki dla dzieci, że wydaje mi się bez sensu kupować dużo droższe nowe. Oczywiście też mnie nachodzi czasem myśl, żeby kupić taki śliczny, nowy ciuszek, ale kilkumiesięczne dziecko tak często zmienia te ubranka, że szkoda mi kasy. Zresztą pamiętam, że moja pasierbica, kiedy miała 5 lat to też co chwila się przebierała, bo wystarczyło, że troszkę zamoczyła sobie rękaw bluzki to już jej to nie pasowało, bo mokre... Poza tym błyskawicznie wyrastała z ciuchów. No i często je brudziła tak, że nie można było doprać Swojemu dziecku też będę starała się kupować ciuchy w SH, na wyprzedażach, a tylko takie jakieś konkretne nowe, by na dłużej starczyły. Poza tym to ja mam wszystkie większe/droższe rzeczy używane (prócz pieluch i kilku prześcieradeł). Kocham serwis tablica.pl znalazłam tam boskie rzeczy w super cenach i na dodatek wiedziałam od kogo odkupuję, bo odbiór zawsze miałam osobisty.Ja osobiście lubię ładne rzeczy i jakbym chciała kupić takie nowe to bym nie miała za co A tak to mam w miarę takie jakie chcę i za dużo niższą cenę.Trochę ciuchów dostanę od znajomych - to są takie przechodnie ubranka, które krążą w moim środowisku warszawskim - robię zdjęcia tych ubranek i potem też będę przekazywać dalej, dołączając swoje. Uważam to za świetne rozwiązanie, bardzo proekologiczne i antykonsumpcyjne ![]() Sama wiele rzeczy oddawałam po swojej pasierbicy, a ona i teraz dostaje wiele ciuchów od moich koleżanek (bo już rozmiarowo jest taka jak ja albo i trochę większa). Większość moich koleżanek i ich znajomych też np. kupuje używane wózki. Wolę zbierać kasę na przyszłość, albo w razie potrzeby wydać na prywatnego lekarza. |
|
|
|
#955 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja też chętnie kupuję książki. Serii nie znam,chyba nie było tego gdy Wiki była młodsza. Zapisałam sobie,żeby jak będę zamawiać książki (ale to koło lutego dopiero) to coś wezmę z polecanych przez ciebie pozycji. Moja Wiki lubi czytać,ale łatwiej jest jej po angielsku niż po polsku. Eryk też lubi książeczki i ma ich pokaźną kolekcję (część z nich ma skonsumowane okładki ). Nie ma wieczoru,żeby poszedł spać bez poczytania książeczek,zawsze do łóżka przyniesie stosik książeczek
|
|
#956 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przepiękne mebelki Cytat:
![]() No właśnie ta poranna wizyta będzie nie lada wyzwaniem. Bez kawy ani rusz! Cytat:
Witamy |
||||
|
|
|
#957 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Można sobie czytać od końca, od środka itd. Z całej tej serii te dwie są najfajniejsze, ta o modzie i sztuce już trochę mniej (moja pasierbica ma wszystkie i generalnie nawet teraz je lubi ).Tu np. są fajne recenzje http://merlin.pl/D-O-M-E-K_Aleksandr...C4D85FD869.LB4 Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2013-12-11 o 16:44 |
||
|
|
|
#958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez bede taka teściowa z kawałów jak mi jakaś dziewucha bedzie chciała zabrać mojego Dominisia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#959 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekamy na relacje!!!!!!! Cytat:
gosia261282 ja mam pytanie do Ciebie Powiedz mi jak masz zamiar rozwiazac kwestie jezykowa z Erykiem i Kacperkiem? Bo ja wlasnie zaczelam cos czytac na ten temat. Moj TZ jest Francuzem, ja Polka, a miedzy soba mowimy po angielsku i boje sie, ze malemu wszytko sie pomiesza, albo do 5 roku zycia nie powie ani slowa!!!!Zalezy mi jednak, zeby nie mowil tylko po francusku, glownie ze wzgledu na dziadkow....
|
||
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że Twoja Wiki woli czytac po angielsku - dla niej to lepiej. Poza tym w UK są świetnie wydane książki dla dzieci i młodzieży. Jeszcze kilka lat temu, jak przyjeżdżałam do przyjaciółki do Londynu, to wracałam z pokaźnym zapasem książek (albumów dla siebie i książek dla dzieci na prezenty ) - taaaakie były/są fajne!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.

No ejjjj......
ogólnie wiem, że macie rację, więc myślę, że to głównie hormony
) a to jednak kawałek jest i nie opłaca się czekać w domu. Na szczęście ustąpiono mi miejsca, automaty i sklepiki są, baterie w tel.jeszcze ok a dzieciak jak zwykle dokazuje (już druga czkawka tutaj i też już baaardzo nisko) a ja chłonę szpitalne klimaty i opowieści.

Ja w ciąży czuję się świetnie, moim jedynym obowiązkiem jest "leżeć i pachnieć" 

Ja też już myślałam, że ogarniam te cukry. Dzisiaj na sniadanie pozwoliłam sobie na małą kromeczkę ciemnego chleba (pół miesiąca chleba już nie jadłam) i wynik 137 

Wydaje mi się, że dobrze by było gdybyś kasę od niego przyjęła, bo to nie jest jakaś tam jałmużna tylko jego "zasr**y" obowiązek. To są pieniądze na dziecko.
Przecież to wygląda jak przemoc!
). To nie wiem, eeeeeeeee, gratulacje?
Normalnie jak te wszystkie wiedźmy z kawałów o teściowej, tylko w realu
) do mnie woli pks, bo ja ją musze odebrać swoim autem i za swoje paliwo woozic, łazić z nią po sklepach i centrach handlowych 
Nie jestem wstydliwa, nie przeszkadzają mi studenci ale mam delikatną obsesję na punkcie dotykania moich piersi
) i szukam czegoś sensowniejszego niż jakieś standardowe lalki itp.
Powiedz mi jak masz zamiar rozwiazac kwestie jezykowa z Erykiem i Kacperkiem? Bo ja wlasnie zaczelam cos czytac na ten temat. Moj TZ jest Francuzem, ja Polka, a miedzy soba mowimy po angielsku i boje sie, ze malemu wszytko sie pomiesza, albo do 5 roku zycia nie powie ani slowa!!!!Zalezy mi jednak, zeby nie mowil tylko po francusku, glownie ze wzgledu na dziadkow....