|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
| Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
|
13 | 28,89% |
| Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
|
0 | 0% |
| Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
|
0 | 0% |
| Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
|
0 | 0% |
| KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
|
17 | 37,78% |
| DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
|
7 | 15,56% |
| JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
|
6 | 13,33% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,44% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
A jak Twoje piersi? Bolą kiedy karmisz? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#542 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Adaśko skończył dziś 4 tygodnie! Tak na szybko- byłam dziś na wizycie kontrolnej u gina. Z blizną wszystko ok, podwozie chyba też Gorzej, że liczyłam na zielone światło na przytulanki , a tu dr mnie stopuje jeszcze na 4 tygodnie (czyli 8 tyg bez seksu plus pół ciąży- mąż mi uschnie z tęsknoty ). Za miesiąc mam się zgłosić po receptę na antykoncepcję.Czytam Was Dziewczyny na bieżąco, ale czasem brak mi już czasu, żeby napisać, od dwóch dni (i dwóch nocy) byłam w domu sama z Adasiem i Kamilkiem- źle nie było, ale jestem trochę zjechana. Lecę teraz nadrabiać. |
|
|
|
#543 |
|
Rozeznanie
|
![]() Idę prasować
|
#544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
już życzę sto lat i spełnienia marzeń bo za 2 dni na bn zapomne albo nie będe miala czasu wejść na wizaż ja bardzo lubię, ale są różne opinie u mnie na wigilii je się tż zupe właśnie, z grzankami. U tż'ta robią barszcz. Jak byliśmy na wigilii w domu 2 lata temu to robiłam obie ![]() super! |
||
|
|
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Sorento, to bardzo dobrze!
Niech się nie rodzi przed świętami, przynajmniej skorzystasz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do kapieli to przydaje sie wizaz nie? Ja nawet nie chcialam Wam pisac że kapiemy młoda w 38/39 stopni bo pomyslalam że wezmiecie mnie za wariatke Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
nasturcja nie moge się dogrzebac do tego kuponu z h&m może rzeczywiście był do wczoraj
![]() brat zadzwonił wkurzył mnie mega i sie poryczałam a zaraz musze po natalke jechać i wyglądam jak zombie, nosz |
|
|
|
#548 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za miesiąc Adasia ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Cytat:
dla brata
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-11 o 14:42 |
||||
|
|
|
#549 | |||||
|
Zadomowienie
|
Eluvtus dasz radę , musisz być silna i dać wsparcie mamie. Zobacz jak daleko już zaszłyście dzięki wspólnej walce.
Cytat:
![]() Cytat:
a Tobie życzę zdrówka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dziękujemy ![]() Niunia gratulacje!
|
|||||
|
|
|
#550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my jedziemy na 17 do anestezjologa i potem do naszej położnej sprawdzić co i jak, mam takie skurcze mało bolesne, brzuchol twardnieje jak chodzę to troche to kłuje ale genralnie nie boli jakoś bardzo i plamię na brązowo, a czuję takie bóle brzucha jak przy okresie trochę ale też nie jakoś mocno powiedziałabym że nie zwracam za bardzo uwagi na to wszytsko ![]() kupiłam kocyk w pepco i zgubiłam w galeri czapkę |
|
|
|
|
#551 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witam, poczytam i poodpisuję trochę na raty, bo nie wiem kiedy moje dziecię zechce się obudzić
![]() Cytat:
Słodkie zdjęcie, aż się miło na serduchu robi Cytat:
![]() Cytat:
4 cm to już sporo, pewnie zaraz doczytam, że już po wszystkim ![]() Cytat:
Kochana bardzo, bardzo Ci gratuluję i cieszę się jak głupek
|
||||
|
|
|
#552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Rybka pisałaś o tych sleep&play, z własnego doświadczenia powiem, że nie są najgorsze. są cienkie, nie czuć ich na dupce dziecka, ale na noc się nie nadają. przy najmniej u nas
oj normalnie nie mam kiedy nadrobić. mąż jest w ddomu, to do kompa za dużo nie zasiadam. a tu jeszcze trzeba starszą się zająć. Malina wlazła wczoraj do gondoli ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#553 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z dnia na dzień coraz lepiej ![]() Cytat:
za miesięcznice Miałam pytać czemu jeszcze przedłużył Wam abstynencje, ale już doczytałam. Wytrzymaliście tyle, to dacie radę jeszcze trochę. Ja tak jak Was czytam, to na jakąś oziębłą wychodzę. Nawet mi przez myśl jeszcze nie przeszło, żeby coś teges ![]() Budzę małego i jedziemy na pyzy do mamy. Ciekawe jak po tych pyzach Fifi będzie się zachowywał, ale skoro kapuśniak mu nie zaszkodził, to chyba pyzy tym bardziej ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- I jeszcze Nasturcja (coś mi Ciebie ciągle nie cytuje ) dla Was też dużo zdrówka
|
|||
|
|
|
#554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a kochana nie ma tak lekko, właśnie mi odszedł do końca czop ale taki już podkrwiony bardziej. Skurcze się nie nasilają. Obawiam się ze bez drugiej kroplówki nie ruszy. |
|
|
|
|
#555 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy problem z mlodym... Dostawiam do cyca bardzo czesto, mleko niby leci ale mlody sie nie najada, niesamowicie placze i musimy go dokarmiac mm. Mysle ze moze mam za rzadkie mleko ?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#556 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry tok myślenia ! Czeka na moje urodziny heloł Cytat:
Duzo zdrówka. Niech te chorobsko szybko odpusci Cytat:
Cytat:
Moze Cię tu podczytuje ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z co do męża... smutno się robi jak się czyta to wszytsko, może warto porozmawiać? przecież coś musiało być skoro jesteście małżeństwem... to szkoda życia i nerwów i maluszka
|
|
|
|
|
#558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory też mi przez myśl nie przechodziło o przytulankach, nie miałam kompletnie ochoty, dopóki TŻ nie zaczął mnie "zaczepiać" i potem już kaput no nie wytrzymałam![]() Cytat:
czuję jakąś niemoc dzisiaj, nic mi się nie chce i nie mam na nic natchnienia, dobrze że zajmowanie dzieckiem nie sprawia mi problemu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#559 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz mi tlumaczyl ze rzadkie mleko jest w dzien a geste w nocy (jakos to tak bylo) tak sobie mysle ze moze z tym moim mlekiem cos nie w porzadku jest
to tylko takie moje domysly :pW koncu maluje wlosy Sent from my GT-S6310N using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiedziałam że w nocy jest bardziej wartościowe ale że gęściejsze, no nie wiem ja sie nie znam niech Dzidzianasza skarbnica wiedzy się na ten temat wypowie ![]() a ja się właśnie zastanawiam co zrobić z moimi włosami w sensie z kolorem i nie wiem ![]() dziewczyny, macie jakieś postanowienia na nowy rok?
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#561 |
|
Zadomowienie
|
Ej
mąż mi powiedział, żebym sobie wybrała telefon jaki chcę z t-mobile, to on mi weźmie umowę, bo do tej pory miałam na kartę... I wybraliśmy wspólnie, fajny fonik, z oferty wyprzedażowej. Abonament 49,99, 400minut, więc super. Taryfa ta, co ma mąż. Myślałam, że super, minuty wymienne na sms/mms. I co się okazało dziś? Że Normalnie aż się poryczałam z własnej głupoty.. Mogłam to wcześniej sprawdzić, o ja głupia... |
|
|
|
#562 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynly jak leczyc pleśniawki? Chyba jutro skoczę do lekarza
|
|
|
|
#563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam abonament za 89,90 i na całe szczęście nie muszę się martwić o minuty i smsy
|
|
|
|
#564 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#565 |
|
Zakorzenienie
|
Dzastin albo Beatka pisała o jakimś preparacie na pleśniawki, ale niestety nie pamiętam [bo oczywiście jak większość z Was tutaj jak jakaś informacja mi nie potrzebna to nie koduję :P]
|
|
|
#566 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi najwyżej Jaśko zaczął wiecej potzrebowac niż Ty wytwarzasz, z jakością mleka bankowo ok
![]() Sorento za wizytę i brak paciora Dizi brawo dla Adaśka Cora zdówka dla Filipka dużo, dużo. A ja myślałam, że takim maluchom to antybiotyk podaje się tylko w warunkach szpitalnych dobrze, że nie Nasturcja a ja mam chyba zapalenie zatok i się wkurzałam, że mnie nie na dziś zapisali a na jutro, cofam wszystko co mówiłam- poniedziałek ja to bym chyba na złość jutro zadzwoniła, że chcę wizytę domową, bo sama jestem w domu, a po cesarce nie doszłam do siebie i nie dotrę i tyle, toż wyjścia nie mają, muszą przyjechać, a chociaz byś ten przybytek zarazków ominęła i spokojna była, że nic innego nie złapiecie. Jak zmuszają do żebrania o wizyty, to niechby mieli |
|
|
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#569 | |
|
Zakorzenienie
|
ale lipnie
mój TŻ w Play mógł wykupić 1000 smsów za 10 zł bodajżeja pamiętam w t-mobile zawsze lipe dawali znaczy jeszcze jak Era była jestem teraz w Orange już od lat X i jestem zadowolona---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-11 o 17:08 |
|
|
|
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
Najlepsze jest to, że nigdzie nie ma napisanego, ze warunki tej oferty się różnią...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

Gorzej, że liczyłam na zielone światło na przytulanki , a tu dr mnie stopuje jeszcze na 4 tygodnie
(czyli 8 tyg bez seksu plus pół ciąży- mąż mi uschnie z tęsknoty

i spełnienia marzeń
u mnie na wigilii je się tż zupe właśnie, z grzankami. U tż'ta robią barszcz. Jak byliśmy na wigilii w domu 2 lata temu to robiłam obie 
KCIUKI DLA ANI 

dobrze, że nie