|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Cytat:
Całość mi wychodzi około 1200 kcal. Kolację jem o 20, zasypiam 00-2 w nocy. Nie powiem, żebym w ogóle głodna nie była, ale nie jest to jakiś wilczy głód, który miałby mi spokoju nie dawać. Na początku też było mi trudno się przestawić, ale teraz o wiele lepiej czuję się rano niż kiedyś. Mam nadzieję, że nie wrócę już do wieczornego obżarstwa ![]()
![]() |
#782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
oj ja też lubię te soki-najbardziej marchewkowy
![]() zaplanowałam sobie na piątek na drugie śniadanie danio z kulkami kawy w czekoladzie-wczoraj to zauważyłam w sklepie-nie mogę się już doczekać ![]() w ogóle to zaopatrzyłam si.ę w kisiele i budynie bez cukru i będę miała dwa podwieczorki pyszne ![]() ![]() Babeczki to faktycznie szkoda, ale jak sami się sobą zajmiecie to nie ma się co przejmować tylko śmigać na bal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj - na śniadanie dwie kromki chleba razowego i 2 jajka - na obiad mięso z kurczaka, warzywka i ryż ...ale ta porcja obiadowa wyszła taka duża, że po zjedzeniu myślałam, że umrę i położyłam się spać na 2 godziny :P z zadowoleniem stwierdzam, że coraz mniejszymi porcjami się najadam. I znów dylemat, czy mogę sobie na coś jeszcze pozwolić dzisiaj czy nie ![]() W teorii wychodzi mi jakieś 750 kcal, ale nie wiem, czy to możliwe, że tak mało :P Na badaniach krwi wyszło mi, że mam jakąś chorą ilość żelaza we krwi - chorą w sensie, że za dużo (211, a górna granica to 145). Lekarz nie wie o co chodzi, nie przyjmowałam żadnych tabletek z żelazem, zagwozdka ![]()
ubrania: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33192618 szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649 zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam ![]() Edytowane przez vyenna Czas edycji: 2013-12-11 o 19:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Konto usunięte
|
Ale naspamowałyście Dziewuszki dzisiaj
![]() Ja właśnie biorę się za ćwiczenia - dzisiaj nie ma już taryfy ulgowej, godzinę trzeba zaliczyć jak nic! Byłam u mojej Świadkowej kochanej, nie dałam się na nic namówić, tylko jednego małego trufla (trochę za mało wzięłam sobie marchewki i organizm się już domagał jakiegoś jedzonka), ale usprawiedliwiam się, że nie tknęłam za to ani pół frytki, które Ona wcinała na obiad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładnie juz jesz ![]() faktycznie dużo tego żelaza ![]() ja też robiłam badania krwi i jutro idę z wynikami... ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;44118535]Ale naspamowałyście Dziewuszki dzisiaj ![]() Ja właśnie biorę się za ćwiczenia - dzisiaj nie ma już taryfy ulgowej, godzinę trzeba zaliczyć jak nic! Byłam u mojej Świadkowej kochanej, nie dałam się na nic namówić, tylko jednego małego trufla (trochę za mało wzięłam sobie marchewki i organizm się już domagał jakiegoś jedzonka), ale usprawiedliwiam się, że nie tknęłam za to ani pół frytki, które Ona wcinała na obiad ![]() bardzo ładnie ![]() ![]() ja też dziś poćwiczyłam, tzn 50 minut pływania i 20 minut hula hop ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
Ja na basen bym chciała chodzić, tym bardziej, że w teorii to jedyny sport jaki mogę uprawiać (problemy z kolanami
![]()
#789 |
Zakorzenienie
|
ja lubię bardzo pływać, o wiele szybciej mi mija godzina na basenie niż na siłowni...ale najgorszy jest moment wejścia do wody a potem ubierania się
![]() jeszcze zaliczyłam 10 minut sauny-też jakieś tam właściwości ma, no nie? ![]() zjadłam właśnie serek wiejski light, a TŻ się uczy biedny więc jemu też zrobiłam-tosty z szynką serem żółtym i szpinakiem a do tego ciemny chlebek z nutellą i bananem, zajada teraz i tylko zerka czy nie żałuję, że sama jem serek ![]() Gryzelda będą Cie oglądać tylko przez minutkę-przed i po wyjściu z wody ![]() vyenna jak masz problem z kolanami to tym bardziej zacznij pływać-tyle jest pięknych strojów-coś na pewno wybierzesz ![]() ![]() kupiłam dziś w naturze peeling do ciała słodkie trufle i migdały- w kąpieli przy tym zapachu można odpłynąć ![]() ![]() Edytowane przez Karolinek1987 Czas edycji: 2013-12-11 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny właśnie mnie zabił XHit - Miley Cyrus Legs Workout - aaaaaa pieką mnie uda i pośladki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |||
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jem o 21 albo przed 22 ostatni posiłek i kładę się 00-1, oczywiście z uczuciem głodu, ale już się przyzwyczaiłam. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#792 |
Konto usunięte
|
Vyenna kolacja koniecznie - niecały 1000 kcal to jest dużo za mało moim zdaniem. Jak nie dostarczysz organizmowi tyle ile potrzebuje to na początku owszem, pięknie zaczniesz chudnąć, ale później wszystko stanie. Organizm zauważy, że dostaje dużo za mało jedzenia i zamiast spalać nadmiar tkanki tłuszczowej zacznie gromadzić zapasy na czas kiedy nie jesz za dużo. Zacznie za to spalać mięśnie, bo utrzymanie ich "kosztuje" dużo więcej energi niż utrzymanie tłuszczyku. A to jest prosta droga do tego, żeby być skinny fat - czyli tłustym chudzielcem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
Oj mniej niż 1000 to na prawdę za mało. Ja bym się później rzuciła na słodycze, gdybym tyle zjadła
![]() Stanęłam dziś na wagę i trochę żałuję, bo tylko 300 g mniej przez prawie tydzień... ![]()
#794 |
Raczkowanie
|
Hej! Chciałabym do Was dołączyć, chcę o siebie zadbać przez zimę, nie jestem otyła, nie mam nadwagi, ale trochę źle się czuję w swoim ciele, dlatego muszę to zmienić. Chcę być zadowolona ze swojego wyglądu po zrzuceniu grubych, zimowych kurtek i bluz po zimie. Raz w tygodniu chodzę na ciężki aerobik, mam squat challenge, do tego około 5 x w tygodniu kręcę hula-hopem, codziennie ćwiczę z Mel B pośladki i ramiona ( tylko zamiast ciężarków 1 kg, biorę 2 kg), odżywiam się zdrowo, ale jakoś mi nie idzie, chyba przez to, że uważam, że jeśli jem super-zdrowo to mogę jeść więcej, mam nadzieję, że będzie dobrze, trzymam za Was mocno kciuki !
![]()
http://feeleat.pl/ mój blog kulinarny ze zdrowymi przepisami ![]() https://www.facebook.com/pages/Feel-...266639?fref=ts fanpage mojego bloga ![]() https://www.facebook.com/handcrafted_pl-101844181367403 Moja strona z rękodziełem - kartki i upominki dla bliskich od serca! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chcesz, to w pierwszym poście wątku jest tabelka, możesz podać swoje wymiary tutaj, albo mnie na priv, albo dopisać się zamiast jednej z wizażanek, której się odchudzanie z nami już nudziło ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja po siłowni, zjadłam obiadek. Miałam m.in. rybkę makrelę. Uwielbiam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny mam strasznie ochotę na taki jakiś deser w szklance np na dole jakies pokruszone herbatniki, pozniej jakis jogurt później jakiś mus z owoców... macie jakies pomysły na dietetyczną wersje? ![]() ![]() ja dziś pierwszy raz przejechałam 30 a nie 60 minut na orbitreku, straaaasznie mi się nie chciało :P zawsze jest tak, że jak już wejdę to jakoś leci, a tu mi nie przeszło i dalej każda minuta tak się dłużyła, że o matko :P
![]() |
#798 |
Konto usunięte
|
Babeczki ja bym zrobiła tak - herbatniki jakieś pełnoziarniste albo ciasteczka owsiane, jogurt naturalny i mus może z jabłka z cynamonem?
Ale jestem głodna, masakra. Musiałam zostać dłużej w pracy i nie miałam normalnego 2 śniadania, tylko jogurt, jabłko i banana. Zjadłam to przed 14 i mam takie ssanie, że masakra. Jeszcze 45 minut w pracy i po drodze do sklepu... Aaaaaa JEŚĆ!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
pewnie jakoś tak zrobie jutro
![]() ![]() dziś znowu robiłam te placki z serka homo jajek i otrębów i jadłam z razem z mamą z uprażonymi jabłkami z cynamonem ![]() ![]()
#800 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o herbatniki do yakoego deserku to polecam Leibnitz pelnoziarniste. Nie sa przeslodzone, maja mniej tluszczu niz takie pseudofit ciasteczka i bialka tez fajnie.
![]() Tez jestem glodna... wracam wlasnie z kina i mialam tylko ze soba paczuszke ciastek belvity... od obiadu. Mam nadzieje ze nie rzuce sie na wszystko co widze. :/
#801 |
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() miałam dziś okropny dzień w pracy, mam doła takiego, że nie mam siły nawet pomyśleć o ćwiczeniach ![]() pojechałam do siostry ponarzekać i zjadła winogrona i takie ciasteczka sunbites ![]() ![]() ale mi narobiłyście ochoty na ten deser ![]() byłam dziś u lekarki z wynikami i mam podobno rewelacyjne tylko za wysoką prolaktynę, miałyście kiedyś z tym coś do czynienia? |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja się witam po dwóch dniach przerwy ![]() dwa dni wyjęte z diety ![]() ![]() dzisiaj już dieta ok i poćwiczone więc wróciłam na dobre tory ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za to nie mam siły dzisiaj już ćwiczyć... Za to wymarzłam trochę. Pochwal się co tam dobrego zjadłaś ![]() ![]() Moje menu z dziś: ś: owsianka z truskawkami 2ś: 300 g świeżego ananasa ob: makaron z kurczakiem i szpinakiem podw. ciasteczka Belvita (na początku diety kupiłam duże opakowanie.... muszą się w końcu skończyć) kolacja: kromka grahama, jajko, pół plastra żółtego sera, 2 łyżki buraczków Dziewczyny, a jak to jest z warzywami ze słoika ? Chodzi mi o takie gotowe sałatki, surówki, buraczki itd. Mają w sobie te same wartości czy to tylko kwestia smaku ? A no i ogólny rozrachunek: kcal: 1200 B: 62 T: 34 W: 167 Bł: 23,0
Minimalizm. Rozsądek. Konsekwencja. 64,9 ... 64,0 ...58,0 Edytowane przez BuryKotZPiwnicy Czas edycji: 2013-12-12 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wpadło trochę kanapek z chleba, orzeszków ziemnych z solą, ze trzy 20 gr batony i ze trzy 25 gr paczki czipsów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj:
na śniadanie: 2 kromki chleba razowego z (łącznie) 1,5 plastra chudej szynki plus biały twaróg półtłusty - ok 300 kcal na obiad: jakieś 5 naleśników bez niczego - nie mam pojęcia ile to mogło być kcal ;p
ubrania: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33192618 szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649 zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam ![]() Edytowane przez vyenna Czas edycji: 2013-12-12 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Karolinek ja tak sobie myślę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]() to dziś tak mało wyjątkowo czy tak jesz codziennie? ![]()
![]() |
#808 |
Zadomowienie
|
Czy ja wiem czy to mało. Naleśniki były fest - z cukrem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, mlekiem, masłem, mąką... Więc to raczej nie tak mało.
Wczoraj mi jakoś mało wyszło kcal i dzisiaj, ale to wcale tak mało nie wychodzi - ciągle słodzę herbatę (1 łyżeczka), a piję jej naprawdę dużo. Gorzej, że ja jestem na diecie mniej lub bardziej, z kolei TŻ który narzeka na to, że jest za chudy je dokładnie to samo co ja - on chce przytyć, ja schudnąć, a wcina tyle samo kcal, co jeszcze biorąc pod uwagę, że jest facetem to musi być mało dla jego organizmu... Ale się najada i więcej nie może. Tylko ja taka wiecznie nienażarta ![]() Aczkolwiek dzisiaj i wczoraj, mimo, że zjadłam mało jestem bardziej najedzona niż jak jem powiedzmy 1500-1600 kcal. Nie wiem w czym rzecz ![]()
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i problem w tym że zjeść zjadłam ale jakoś nie bardzo ze smakiem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ładnie Ci wychodzą te kalorie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kiedy ważenie i mierzenie? a zresztą, mamy prawie taką samą wagę, a Ty się lepiej trzymiesz jeśli chodzi o odmawianie ![]() a ja właśnie zjadłam 150 g jogurtu probiotycznego z aloesem-prawie same węgle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.