|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
Justyna gdzie jestes bo chce isc spać a jeszcze czekam na wieści od Ciebie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4802 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak ten czas szybko leci, już czujemy ruchy Naszych dzieci. Mamusie maj-czerwie
ok, uciekam spac maz mecz oglada . to ja ide odpoczywac
![]() Jutro zagladne
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli mowa o tej za 89 zł - to ładna ta spódniczka, podoba mi się |
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jestem
Wizyta super... Dzidek zdrowy, ma jądra więc to raczej chłop Usg połówkowe, także zobaczyliśmy serduszko, mózg, nóżki, kregosłup... no wszystko Ruchy mogę poczuc dopiero za 2 tyg, tak jak mówiłyście... One może już są a ja nie mam pewności że to to. Dostałam skierowanie na badania, mocz, morfologia no i glukoza planuje je zrobić w czasie kiedy mam wolne czyli między świętami a sylwkiem. W ogóle to jestem mega szczęśliwa... Cudny prezent mi dzidzia zrobiła na urodzinki - niczego mi już nie potrzeba Cytat:
ilkas to brawo dla małża za to że tak sobie dobrze radził przed porodem misi ![]() monja ja siałam panike na forum przez ostatnie 2 tyg bo też nic nie czuje, a jestem już w 21 tc. Natomiast dziś ginka mi wytłumaczyła że to może potrwac zanim zauważe że to jest to, a nie kiszki... Spokojnie ![]() paulka supe że wizyta u fryzjera udana. light limara a ja bym się nie przejmowała tym że ktoś już ma Natana. kaorlak zdrówka dla misi. Na siebie uważaj bo podobno angina zaraźliwa. No i brwao za 21 tc. gosius pogoń tego tż... tak nie może być... Czemu on cie tak zaniedbuje... Pokaż mu na necie fachowe artykuły że krzywdy dziecku nie zrobi bo by musiał mieć nie wiadomo jak wielkiego.... ![]() Kasian ja poza Frankiem biorę pod uwagę jeszcze właśnie ksawerego iBastiana. Selenti Nikoś mi się kojarzy z czarkiem pazurą. A pozostałe imiona oryginalne i ładne. Napewno ładniejsze niż Mieszko o którym wspomniał dziś mój małż. martuszkao nie przejmuj się. To na pewno nic złego... Serduszko napewno nadrobi i nie będzie żadnych plamek. I znów mamy wizyte tego samego dnia ja też mam 8 stycznia o 18.30 ![]() Vampirka świetny argument... Dziecko trzeba pokołysać Emilka super że z"raczej Julek" ma się dobrze ![]() magdi super że z dzidzia ok. No i za powrót do pracy...
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
emilia cieszę się ze wszystko ok
mnie też czasem głupie myśli dopadają, bo jeszcze nic a nic nie czuje... ale wiem, że sa tu mamy, które jeszcze pozniej poczuły ruchy, wiec czekam do wizyty by sie uspokoic i powiem wam dziewczyny, że pobilam wlasny rekord jedzenia mandarynek nie przepadam za cytrusami, ale teraz to potrafie zjesc i 10 dziennie
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
a i dziś dostaliśmy więcej zdjęć, jedno wam wrzucam
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i moge isc spać juz w takim razie ![]() Dobrej nocy mamusie, do jutra Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4808 |
|
Zadomowienie
|
Justyna super wieści
ale juz duży dzidziol całe 20 cm szczęścia!!!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z jajeczkami to się mąż udał jeju, juz połówkowe za Tobą, ale ten czas leci |
|
|
|
|
#4810 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna super wieści
|
|
|
|
#4811 |
|
Rozeznanie
|
Justyna
super, że z małym wszystko ok ![]() i jaki duży już ![]() rzeczywiście, znów ten sam termin mamy hihi też muszę zrobić tę glukozę :/ ale to dopiero w styczniu pójdę. Mykam spać dobrej nocy mamunie |
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny... Super to jest to że cieszycie się razem ze mną
Poza tym fakt całe 20 cm szczęścia daje mi taka ogromną siłę i radość. Kasian sorki że tyle musiałaś czekać i przez mnie nie poszłaś spać ![]() ja też uciekam... Dobrej nocy
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
JJJustynAAA gratuluje siusiaczka
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytałam Was ale nie mam weny na cytowanie .
Cieszę się że wizyty udane Oskar dziś poszalał sobie z 16m sąsiadką a ja mogłam sobie poklachać z jej mamą Co do szykowania dla gości Kasian to się nie narobiłam bo to tylko dziadki się wprosili , ale nie lubię takich sytuacji kiedy dostaję tel "za godz u Ciebie będziemy" a ja syf w domu , w pokoju rozwalone zabawki, w kuchni naczynia z przygotowywania obiadu itp. Widziałam że poruszałyście temat depilacji , ja w poprzedniej ciąży do końca goliłam się sama pomagało mi lusterko i nawet nieźle mi szło i szczerze nie męczyłam się za bardzo ![]() Jak usypiałam Oskara na wieczór to zasnęłam razem z nim
|
|
|
|
#4815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idę spać. Edytowane przez pomarancza24 Czas edycji: 2013-12-11 o 21:45 |
|
|
|
|
#4816 |
|
BAN stały
|
JJJustynAAA
cieszę się, że wszystko jest ok i gratuluję synka |
|
|
|
#4817 |
|
Wtajemniczenie
|
Ilkas dzięki
chodziło mi właśnie o doświadczenia ![]() Dark lady no tak to jest, my jakiś czas temu wybraliśmy dla córki Laura, jak zaszłam w ciążę, to podobała mi się strasznie Amelia, ale gdzie nie poszliśmy to wszędzie Amelki- nad morzem, w sklepie, w przychodni... punktem przełomowym było jak właśnie w sklepie była rodzina, kłócili się na cały sklep o wódkę, dzieci robiły, co chciały, wrzeszczały i mała nazywała się Amelka... wtedy zrezygnowałam definitywnie.. później przewijały się różne imiona.. Sara, Noemi, Bianka.. ale po jakichś 3-4 dniach przestawało Nam się podobać no i wróciliśmy do Laury przekonało mnie znaczenie imienia: „ta, co decyduje” okazało się jednak, że będzie chłopczyk.. no więc był etap Filipa, Oskara, dziś doszliśmy do wniosku, że może Adrian.. zobaczymy czy przetrwa próbę czasu ) ahaaa, no i oczywiście gratuluję dziewczynki ** w końcu pojawiają się dziewczynki, bo już zaczęłam się martwić ![]() Nikii no to opowiadaj, jak Twoja mama to ogarnęła- faktycznie było ciężko, w sensie, że organizm się nie zregenerował itd.? Bo ja rozumiem, że ciąża to spore obciążenie dla organizmu, tylko jakoś ta regeneracja jest dla mnie taka, hmm zagadkowa? Niegrzeczna na posiew czeka się co najmniej 2-3 dni, bo 48h hoduje się 2 rodzaje bakterii (nie pamiętam jakie) martuszka Kochana, ja wiem, że takie rzeczy się zdarzają, mi chodzi tylko o faktyczne odczucia czy jakby to powiedzieć.. bo ja marzyłam o bliźniętach, więc w sumie takie dzieciaczki rok po roku, to by mi pasowały. CHYBA. Tyle, że ja choruję na miastenię (choroba neurologiczna-męczliwość mięśni) i tak teraz myślę, że jak ta regeneracja to faktycznie nie tak hop siup, to może lepiej się pilnować jakiś czas. Madziula dzięki właśnie dokładnie o to mi chodzi ![]() Light Limara nooo ja bym się wściekła, tym bardziej, że nie trzymaliście tego w tajemnicy... gosiuś to u nas już bardziej ja się bałam :P Justyna gratulacje, super, że wszystko ok i pozostałym mamusiom, które miały dziś wizyty też
|
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Beatusia co do regeneracji i ogarnięcia siebie szczerze to nie wiem , nie mam aż tak dobrych kontaktów z mamą i nie rozmawiałam z nią na ten temat.
Pamiętam że kiedyś ze starszym bratem zapytałam się jej czy jestem wpadką bo wg mnie nikt normalny nie decyduje się tak szybko na drugie dziecko :P a ona mi odpowiedziała że nie , że ja byłam planowana bo chcieli taką różnicę małą wieku i że wpadką jest mój młodszy o ponad 3 lata brat . Dziewczyny znalazłam super gabinet i naprawdę rewelacyjną cenę jak na USG 4d - tylko 150zł
|
|
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio się śmiałam do męża, że zaoszczędziłam 150 zł, bo moja gin ma takie i płacę tylko 100zł za wizytę, nie ważne co robi, czy usg zwykłe, 4d czy cytologię ![]() ![]() tylko ponoć przepływów nie robi, przynajmniej do roku temu
|
|
|
|
|
#4820 |
|
Zadomowienie
|
Jejku cos mi sie zdaje ze mnie dzis gorączka złapie w nocy...A mam tylko Miodek i sok malinowy
nawet apapu nie mamWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ale w takim razie mama na pewno ma dobre porównanie ![]() fajna cena za 4d ciekawe czy we Wrocku by się takie znalazło..
|
|
|
|
|
#4823 |
|
Wtajemniczenie
|
melduje że żyje
ale produkujecie ![]() nadrobiłam ostatnią stronę ![]() śliczna dzidzia, gratuluje synusia
|
|
#4824 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam się wykąpać... weszłam na wagę, a tam 55,3
|
|
|
|
#4826 |
|
Zadomowienie
|
U mnie 55,9 ale rano zawsze sie wazę wiec wieczornej wagi nie biorę pod uwagę
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Rano zazwyczaj 54,700 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
idę spać, znowu mnie muli, wczoraj nawet chrapałam podobno
![]() dobranoc do jutra |
|
|
|
#4828 |
|
Zadomowienie
|
Magdi no to super, że na wizycie wszystko ok
Justyna gratuluję synka ale on już duży
|
#4829 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję syna. A ruchy już pewnie za niedługo poczujesz. przynajmniej się uspokoiłaś, że z dzieckiem mest w porządku ![]() Cytat:
![]() Ja też dziś idę do pracy, przedostatni raz ... Wczoraj myślałam, że zwariuje z nudów w domu. Nie wiem jak to będzie od poniedzialku ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona u Nas w większości za 4d jest od 250zł wzwyż .
a ile ważysz normalnie ? wieczorem nie ma co patrzeć na wagę bo to po całym dniu jedzenia i picia :P Sylvunia zdrówka i jak tam gorączka złapała?Dobry ![]() Zasypianie bez smoka się udało , dobra mama wytłumaczyła wczoraj synowi że smoczek zabrał Mikołaj i oddał go malutkim dzieciom , bo one bardziej potrzebują . I cały dzień się nie upominał o niego , ale wieczorem szukał pod poduszką i mówi "nie ma" i zaraz dodaje "hoho" (tzn że Mikołaj zabrał w jego wykonaniu) :P i dziecko poszło grzecznie spac bez. Nad ranem coś ok 5 musiałam dac , bo inaczej to bym już musiała wstawać, a tak to pospaliśmy do 6.30. I rano mówię do niego "teraz oddaj smoka, musimy dac go Mikołajowi" a ten mówi "tak hohoh" i oddaje bez marudzenia w sumie to się dziwię dlaczego akurat Mikołaja wybrałam :PTŻ idzie dziś ostatni raz dziś do pracy i wolne az do Nowego Roku ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Kciuki dziś za : pomarańcza anulka muffinka 14.40 mala85 ![]() No i Justynka wszystkiego najlepszego , dużo zdrówka, uśmiechu na twarzy , miłości , kopniaczków i za 4m bezproblemowego rozwiązania ;* |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.

planuje je zrobić w czasie kiedy mam wolne czyli między świętami a sylwkiem.
pogoń tego tż... tak nie może być... Czemu on cie tak zaniedbuje... Pokaż mu na necie fachowe artykuły że krzywdy dziecku nie zrobi bo by musiał mieć nie wiadomo jak wielkiego....
za powrót do pracy...

a ja mogłam sobie poklachać z jej mamą 
chodziło mi właśnie o doświadczenia
nawet apapu nie mam