|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, ze u Ciebie w szpitalach jest z tym ok, u mnie mam wrażenie, ze podają je, bo dobrze wyglada w statystykach. Gorzej już ze skutkami działania..., z reszta sa u mnie nawet porodówki, ze np. możesz trafić tak, ze akurat anestyzjologa nie ma opinie niby maja dobre (w sieci) ale po rozmowach z dziewczynami, które tam rodziły stwierdzam, ze te opinie mogą byc mocno przypadkowe.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1113 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1114 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1115 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Bardzo chcę ZZO. Miałam z Erykiem i dla mnie była to super opcja. A z początku jeszcze sobie gaz wdychałam. Cytat:
A jadłaś dużo słodkiego dzisiaj? Bo ja tak i tak myślę czy to nie dlatego... Nie udało się ![]() Cytat:
Ja też już trochę zlych rzeczy słyszałam o dolarganie i nie chciałabym go brać.
|
|
#1116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1117 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nadrabiam Was i nadrabiam i konca nie widac... w kazdym razie wlasnie doszlam do tej wypowiedzi guapissimy i wybuchnelam smiechem ![]() wracam do czytania...
|
|
#1118 |
|
Rozeznanie
|
a tak w ogóle... obecnie brakuje mi 4 kg do setki ...
+ 15 kg na liczniku. Planowałam nie przybrać więcej, niż 10. Do 7 miesiąca szło całkiem OK, ale w 8 równia pochyła...
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1120 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Poza tym po porodzie to wszystko się zrzuci,serio! A tak to już jest,że w ostatnim trymestrze z reguły dużo się tyje. Ja miałam tydzień temu + 13 .
|
|
#1121 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
częściej je czuję jak siedzę, rzadziej jak leżę lub stoję (jak chodzę nie kojarzę, ale pewnie i trudniej wyczuć) też staram się odkryć o co chodzi, i czy powinnam się martwić ---- dobra dziewczyny, spadam spać, dobranoc
|
|
#1122 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W szpitalu, który wybrałam jest i zzo i gaz, a do tego koło porodowe i inne takie udogodnienia dla rodzących. Mam tylko nadzieję, że nie bedzie tłoku na porodówce i spokojnie będę mogła z tego korzystać- a może obejdzie się bez znieczulenia chociaż chyba jednak bardziej nastawiam się na poród z jeszcze muszę męża przeszkolić.PawMaj nie martw się prawie każda z nas przekroczyła wyznaczona sobie granicę. Ba! Przypuszczam, że większość mamusiek tego świata ja przekroczyły- a popatrz na ulicach znaczna część pań z wózkami to zadbane kobitki u których nie widac specjalnie nadprogramowych kilogramów
|
|
#1123 |
|
Rozeznanie
|
dobry wieczór
trochę podczytywałam, ale i tak ile nadrabiania ![]() dostałam dzisiaj wózek od dalszego znajomego activebaby jet dokładnie taki: http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1454niezłe miałam zdziwko na miejscu, widziałam już wczoraj zdjęcia (nie podobał i nie podoba mi się ), pojechałam właściwie z grzeczności żeby delikatnie odmówić no ale mi go wręcz wcisnął, żebym brała na spróbowanie a on nic nie chce ma 2 lata. Wózek ma z przodu delikatnie wygięte koło i to trzeba poprawić. stwierdziłam więc, że wezmę nawet dla samego fotelika, bo jak wspomniałam nie miałabym w czym wybrać dziecka ze szpitala a tak to problem z głowy![]() tak sobie na szybko przekalkulowałam że w sumie to mogę przeboleć zimę w tej gondoli a później kupię samą klasyczną, retro spacerówkę. zobaczymy co będzie z tym kółkiem czy da się naprawić.a teraz sobie nadrobię
|
|
|
|
#1124 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam +9 póki co
Co do wagi/diety - posiada któraś może jakiś pdf z menu matki karmiącej? Bo mi już nie chodzi o te kolki (jak ma mieć, to będzie miało), ale miałabym okazję poodżywiać się nieco zdrowiej. No i zamierzam w następne wakacje ważyć co najmniej 2 kg mniej niż przed ciążą W sumie zabawne to jest - niektóre z Was ważą naprawdę dużo, a nie widać tego (przynajmniej na zdjęciach), a taka ja mam BMI 19,4 (czyli górna granica niedowagi, bądź dolna granica normy, jak kto woli), a wyglądam zupełnie normalnie, a na niektórych zdjęciach/w niektórych pozach wręcz jak pączek
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
boszzzzz!!!!!!!!!!!!1 znowu mi uciekł dzień
![]() za to mój bohater dziś taki grzeczny w urzędach przelecial mi dzień i jeszcze nie wszystko załatwiłam buuu a już myślałam ze jutro odpoczynek ehss ![]() wybaczcie że nie nadrabiam ![]() i pochwalę się jeszcze że moja brzuszkowa lokatorka otrzymała imiona a mój mąż dziś wyjątkowo romantyczny co chwilę pisał że nas Kocha dobrej nocy |
|
|
|
#1126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przez te 2 miesiące niestety stałam się słoniątkiem. No ale jest jak jest i inaczej nie będzie, pozostaje mi tylko wierzyć w to, że faktycznie po rozwiązaniu i przy KP pójdzie w miarę gładko zrzucanie kilogramosów. Co do KP - miałam dziś sen - bardzo realny, zdziwiłam się, gdy się obudziłam i okazało się, że to tylko sen. Otóż" ścisnęłam sobie sutek i wyciekło sporo siary... nie kropelka, ale taka stróżka. Zdecydowałam się więc wziąć laktator i sprawdzić ile mam mleka... i odciągnęłam pół buteleczki tej małej. Niemal czułam jak to mleko ze mnie wycieka i sprawiało mi to mega przyjemność zastanawiałam się co z tym mlekiem zrobić i czy przypadkiem nie rozkręcam laktacji za szybko, a tu zadzwonił telefon i sen się skończył :P
|
|
#1127 |
|
Rozeznanie
|
A jak?
|
|
#1128 |
|
Rozeznanie
|
lece spac... jutro kardiolog i usg serducha, od wyniku zależy, czy kardio nie przekreśli możliwości rodzenia SN.
2013-04-30 II kreski ![]() Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-12-12 o 00:20 |
|
|
|
#1129 |
|
Rozeznanie
|
Jak leżałam w szpitalu to na oddział z zapaleniem piersi zgłosiła się dziewczyna w 7 miesiącu ciąży, matka małego dzieciaczka. Próbowała wcisnąć położnym, że nie karmi już dziecka.... (nawet nie miały ochoty spierać się z nią). W każdym bądź razie karmienie w ciąży, podobnie jak w jej przypadku może skutkować takim zapaleniem - dziewczyna jak przyszła to wyła z bólu, a jak położne zaczęły wyciskać jej ropę z piersi, to darła się na cały oddział... późnym wieczorem, prawie w środku nocy.
|
|
#1130 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kupujecie prześcieradło do wózka?
Właśnie poczyniam ostatnie zakupy i mam dylemat
|
|
#1131 |
|
Rozeznanie
|
Nie. Niby nie jest drogie, ale po co?
|
|
#1132 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zakupiliśmy piękną jodłę
|
|||
|
|
|
#1133 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie też nie wiem :P Patrzę, że sprzedawca u którego kupuję właśnie pierdoły do łóżeczka ma też takie prześcieradełko stąd moje zawahanie
|
|
#1134 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale specjalnie nic innego kupować nie będę zobaczymy w praktyce, czy to okaże się tak niezbędne- zawsze można dokupić
|
|
#1135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1136 | ||||
|
Rozeznanie
|
ło matko zaraz chyba oszaleję
najpierw miałam takie skurcze w dole aż musiałam iść do wc (nie wiem czemu, ale mam taką manię - przy skurczach idę do wc bo praktycznie zawsze wydaje mi się że cisną mnie siuśki )później standardowo czkawka ![]() a teraz tak kopie że chyba zaraz mi skóra pęknie takie mam wybrzuszenia ![]() więc gratuluję udanych wizyt i zakupów ![]() sharey piękne mebelki i pokoik Cytat:
Cytat:
dzieci zresztą raczej też. i piszę to jako ukochana wnuczka moich babć a dziadków już nie. co ja jako dziecko a później dorosła miałam na to poradzić że mnie bardziej lubią? albo moja mama czy tata? nie zgadzam się z tą teorią faworyzowanych wnuków od córki, bo ja byłam z dwóch stron. tzn z jednej strony mama mojej mamy (która ma też drugą córkę) a z drugiej strony mama mojego taty (która miała też córkę i jej dzieci wcale nie były faworyzowane). W dodatku moja mama miała od zawsze kosę z teściową a z moim ojcem również kiepsko dogadywała się i mimo to byłam jej ukochaną wnuczką. Może w dzieciństwie tak tego nie odczuwałam, ale później już tak. sadlaczyca gratuluję czopka chyba niedługo zaczną się porody! ja wolałabym swoje opóźnić a nie ma jak![]() Cytat:
Cytat:
jeżeli miała to zazdroszczę!!!! sprawa sama chciałabym być takim modelem do badań ![]() eee tam właśnie poród naturalny jest.... naturalny a kobiece ciało jest do tego przystosowane(no dobra nie każde), dziecko zresztą też
|
||||
|
|
|
#1137 |
|
Zadomowienie
|
Zamówiłam łóżeczko i wszelkie pierdoły do łóżeczka
Mogę rodzić ![]() Jeszcze parę rzeczy chciałam kupić, ale nie uważam ich za 100% przydatne więc wrzuciłam je na listę ''jak ktoś przyjdzie odwiedzić małą oraz koniecznie będzie chciał coś kupić i w tym celu będzie do nas dzwonił, aby zapytać czego nie mamy ''
|
|
#1138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jednak zaśnięcie po przespaniu prawie całego dnia, nie przychodzi mi łatwo.
|
|
#1139 |
|
Rozeznanie
|
Akkma jakie łóżeczko?
i co to za lista niekoniecznie przydatnych?? a ja właśnie kupiłam na allegro termometr i dzienniczek nocy i dnia maluszka ![]() muszę mieć jakiś organizer, bo znając życie wszystko będę zapominała a kalendarza nie chcę zaśmiecać wpisami o karmieniu, wadze , kupkach itp |
|
|
|
#1140 |
|
Zadomowienie
|
Ostatecznie wzięliśmy takiego zwyklaczka
http://allegro.pl/show_item.php?item=3761099204 A na liście rzeczy niekoniecznie przydatnych (tzn. niby przydatnych ale nie śpieszę się z ich kupnem ) mam:poduszka do karmienia, zabawka na wózek, chusta do noszenia, termofor z pestek wiśni, karuzela na łóżeczko
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

opinie niby maja dobre (w sieci) ale po rozmowach z dziewczynami, które tam rodziły stwierdzam, ze te opinie mogą byc mocno przypadkowe.

+ 15 kg na liczniku. Planowałam nie przybrać więcej, niż 10. Do 7 miesiąca szło całkiem OK, ale w 8 równia pochyła...

bo praktycznie zawsze wydaje mi się że cisną mnie siuśki
że chyba zaraz mi skóra pęknie takie mam wybrzuszenia 
chyba niedługo zaczną się porody! ja wolałabym swoje opóźnić a nie ma jak