|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() Brawa wielkie dla Zu za siedzenie i bicie brawa No i 10 kg to słuszna waga
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
Tu sie tez trochę obawiam szpiegostwa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4173 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak spisuje sie mirage?![]() Cytat:
biedak moj tez zsmsrkany radImy sobie sami bo co nam lekarz da? Nic nowego niz to co ma o y Emilkowi poprawilo sie ![]() Cytat:
hahaha dobree babcie z wonga na jakis dopalaczach napewno jada ![]() Cytat:
hahahaa ja takze hahaha Cytat:
![]() Brawo za BLW U nas chyba uczulenie na pomidory, m. Dalej smarcze D. Kaszle ma skurcz oskrzeli meczy sie wlacYlam mu wziewy oby pomogly M. Inhaluje i faszeruje vit c nie znosze kataruuuu u dziexkaa Bylismy u kardio , szmery nadal sa mamy powtorzyx usg serduszka bo na ostatnim byl niespokojnyi jakis tam przeciek byl ale to w normie bylo dla wieku ![]() Powoli zakupuje prezenty , w niedziele jedziemy z tz na zakupy zeby dokonczyc kupowanie preze tow Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dostanie ją chrześnica M. na święta |
|
|
|
|
#4175 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() deb, jak ubiorę przed świętami moją białą choinkę to wstawię foto ![]() Kinga ja tak samo, musze umalowac się w domu, nie dla wyglądu, ale samopoczucia Ja nie lubie jak dziewczyna widać, ze idzie taka umęczona, z podkrązonymi oczami, a nawet nie maźnie się, przeciez lepiej samej dla siebie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie mogę sie ogarnąć ze wszystkim ;/ i dlategow nocy dopiero mam chwilę :/czas mi tak leci,ze szok, ledwo wstaniemy juz koniec dnai, nooo, ale my ostatnio spimy do 10:00, wczoraj była tylko jedna pobudna o 3:30, ale poza tym trafiają i się złe noce, głównie wieczory, bo bywa, ze jak uśnie Młody, to co 15 min chodze do łóżeczka
|
|
#4176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byliśmy wczoraj na szczepieniu na pneumokoki, wiem że mtoś tutaj szczpił. Jak się maluch czuł? Bo właśnie u nas wieczorem mały wyrzygał wszystko co miał w brzuszku więc albo szczepionka albo kalafior w zupie mu nie spasował bo w sumie przedwczoraj też mi pawia puścił przy jedzeniu kaszki. Więc chyba jedzonko, a wy jak myślicie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Magiusa - super małpka! Vvg - ale dzielny Jureczek teraz będzie z górki ![]() Axela - za ząbka i siedzenie Zuzi![]() Więcej nie pamiętam ...lecę pod prysznic bo jakiś wielkim cudem dziecko usnęło.
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy wasze lekarki mierzą dzieci? Chodzi mi o długość, ale przede wszystkim obwód glówki i klatki. Moja nigdy Paulinki nie mierzyła no i kurcze się zastanawiam czy zmusić(zapytać) na następnej wizycie czy od razu zmienić lekarza? Tylko ta zmiana to zmiana przychodni na dalszą (o jakieś 500m więc nie tragedia) bo u nas jeden pediatra. Muszę to z mężem obgadać wieczorem, albo jutro, bo dzisiaj znowu wieczorem go nie ma.
|
|
#4180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Mi się przypomniało Agnes - biedna Ninka, no i zawsze musisz być na posterunku ![]() A co do przyzwyczajenia dzieci to ja też kiedyś taka mądra byłam i tak myślałam. Nie słuchaj innych to nie prawda. Widzę to po moim dziecku, że ma różne okresy i różne potrzeby. Jeszcze w zeszłym tygodniu potrafiła się drzeć żebym dała jej spokój i już nie lulała, a teraz beze mnie nie zaśnie. I tak w kółko mamy takie zmiany. Także to zależy od aktualnych potrzeb dziecka, nic źle nie robisz
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Florkowi sie i piosenka i teledysk bardzo spodobaly chyba powinnam sie martwic o jego gustWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4184 | |
|
Raczkowanie
|
Halo halo
nie umiem się wbić tyle, że mojego cwaniaka muszę cały czas przytulać, jak wezmą rękę to się budzi, a w nocy co chwilę macha rączką i sprawdza czy jestem. jestem bsaaardzo niewyspana i obolałaByliśmy wczoraj na szczepieniu. Noga spuchnięta i zaczerwieniona. Gorączki nie ma. Robimy okłady z sody i zobaczymy co dalej. Paweł marudzi, ale nie więcej niż zawsze ![]() Cytat:
Pozdrawiamy ciepło i marudnie ja z kawą a Paweł z kaszką ps. 10 lutego wracam do pracy zobaczymy jak będzie
|
|
|
|
|
#4185 |
|
Zakorzenienie
|
xal, waga, wzrost i obwod glowki koniecznie! spytaj sie jej, czemu tego nie robi. tu nie chodzi o panike i trzymanie sie norm, tylko o mozliwosc wylapania nieprawidlowosci zawczasu i odpowiedniego leczenia czy chocby prewencji
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Wogóle to moje dziecko pięknie się turla...ale tylko na łóżku
i tylko w jedną stronę, w tę i spowrotem więc daleko mi nie ucieknie dzisiaj spędzamy drugi dzień w sypialni i ćwiczymy turluturlu
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
oo, np. nasz lekarz co jakis czas mierzy glowke, bo przy zlym natlenieniu moze sie zdarzyc, ze mozg jest zle zaopatrzony i glowka zle by rosla. jak posprawdza wszystkie parametry, to mozemy byc choc troche spokojniejsi. jak masz centymetr krawiecki to sama sprawdz czasem. no i lepiej zmien przychodnie...
|
#4188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Heli się chyba nie podobało bo zaczęła marudzić, także rosjanie na nią nie działają
Vujka - brawa za kolejnego zęba. W lutym do pracy...przecież to już za chwilę
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4192 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie wybraliśmy https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...AZzBADvqeu0-M9 ![]() Cytat:
Pierwsze słyszę o takiej tradycji ale muszę zaraz mężowi to naświetlić ![]() Słodziak! ![]() Cytat:
Czekamy na relację z pierwszego snu w nowym domku ![]() Cytat:
![]() Ale chyba rzeczywiście na za ciepłej wodzie robiłam. No i jak dosypałam więcej kaszki to się jednak zagęściła Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i fakt frajde z niej może mieć przedszkolak, który zaczyna już sam kombinować.
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam że zapinanie nosidła nie na krzyż mnie nie przekonuje...tzn. ja w womarze tak nie umiem bo mam wrażenie że mi pasy z ramion pospadają i przyjmuję jakąś nienaturalną pozycję...
I to zdjęcie co Puchatkowa wrzuciłaś też takie się wydaje jakby zaraz jej miały pasy spaść ![]() Xal - a jak to zrobiła? Moja umie uciekać na brzuchu do tyłu..ale tak na prawdę chce iść do przodu tylko ciągle jej nie wychodzi. A najbardziej mi się podoba jak się na giba na rękach na boki, chce iść ale dupcia na ziemi leży i coś podnieść się nie potrafi, i tak się giba jak foka
|
#4195 | ||
|
Zakorzenienie
|
z kompletnym uzębieniem czy bez i tak sa gwiazdorami
![]() Cytat:
ale do książeczki te trzy wpisuje zawsze. oczywiście jeśli bywam tam częściej to sobie odpuszcza hehe. ale średnio prawie co miesiąc mamy pomiar (przy okazji szczepien).---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
młody, przystojny, bez odrostu, kolczyk w uchu, czego chcieć więcej ciekawe która prztceluje w Romano ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Clo, Nela robi "bujanego konika" w rytm nowy god
|
||
|
|
|
#4196 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10 kg? to aż się boję moją ważyć ![]() xal Karola ani raz nie miała mierzonej główki ani klatki piersiowej, ale z tego co się orientowałam to tutaj żaden lekarz tego nie mierzy vil brawa dla Przemka |
|
|
|
|
#4197 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale wolałabym żeby mi mierzyli i wzrost za każdym razem ![]() Cytat:
A Ty Ash co powiesz o tych pasach na ramionach w tuli? |
|||
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, dzień dobry
Witamy się z Wami w ten wyjątkowy dzień ![]() Dziś Daro kończy pół roczku ![]() Z tej okazji małe podsumowanie ![]() - ważymy 8600 - nosimy ubranka 80, czasami 74 - mamy dwa przednie ząbki na dole - przemieszczamy się na czerech w takim tempie, że aż ciśnie się na usta pionsęka "Nas nie dogoniet", a jak już się jakiś cel znajdzie to w ogóle jest turbo doładowanie - usiłujemy siadać z czworaków - usiłujemy się też z tych czworaków robić jakieś dziwne wyprosty nóg, ale stawanie to to nie jest na pewno - uwielbiamy uśmiechać się do rodziców, a w sumie często do wielu innych osób - nie wiemy absolutnie co to lęk seperacyjny ( przynajmniej póki co, ja podobno nie miałam, a póki co Daro jest taki jak ja) - grzecznie idziemy spać codziennie o 20:00 po kąpieli, ale już nie zasypiamy przy piersi tylko w łóżeczku - w dzień śpimy coraz mniej, bywa, że np.. 2xpo 30 min, a raz po 15 min - jesteśmy super aktywni, nie uleżymy w miejscu za bardzo, a nawet jak już leżymy np.pod ciężarem małpy to i tak fikamy nogami - mówimy "mama" i "baba" ( w tych którkich sekwencjach, a nie "mamamamama") czasami też tworzymy jakieś składnie z tego np."maba", "bam", "bamba" etc - jak mamy fazę to robimy "brrrrr" i plujemy śliną - uwielbiamy jak mama śpiewa np." Królu mój", od razu jesteśmy wtedy cicho i z uśmiechem na twarzy - uwielbiamy "Książeczkę dźwięków" i w miarę tolerujemy wierszyki - uwielbiamy kubek niekapek, choć głównie się nim bawimy i plujemy wodą dla zabawy - jemy już z chęcią obiadki i owocki z odrobiną kaszki mannej choć nadal całego słoiczka nie zmieścimy A poza tym jest po prostu Małym, cudownym, radosnym chłopcem
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi mnie osobiscie makijaż w domu przeszkadza za czasów sprzed dziecka zawsze po powrocie do domu zmywalam tapete bo mi najzwyczajniej niewygodnie.a teraz tym bardziej z Sofia gdy na drzemki usypiam ja leżąc z nią na łóżku.zaraz cala poduszka bylaby brudna a ja rozmazana.Ale nie powiem,chciałabym mieć czas na makijaż przed spacerem, a po na zmycie twarzy teraz mam wybor make up lub obiad ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4200 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

ile nowych twarzy... A raczej avatarow..
07.07.2012 

babcie z wonga mają większe libido niz ja obecnie.
I to wszystko bez użycia rąk, tak się kręci i pociera nogą o nogę.

zobaczymy jak będzie
ciekawe która prztceluje w Romano