|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Bo jak to pierwsze, to chyba tylko Zelazna jak juz, a i to nie bedzie oczywiste Wenflon zakładają na dzien dobry chyba wszędzie...
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
tylko weszło maciupeńkie, a wyjdzie kilkukilogramowe
Dzień dobry ja do 3 spałam całkiem dobrze później poszłam siku i mała zdążyła się obudzić i tak mi dała popalić, że zasnęłam po 5 Chyba zaraz się zbiorę, ogarnę i pojadę w odwiedziny do pracy i zaglądnę do SH wypadałoby poszukać jakieś prezenty dla rodzinki, ale od rana znowu boli mnie krok, chodzę jak babcia i nie wiem czy to warto się tak kulać
|
|
#1174 | |
|
Raczkowanie
|
Przybijam piątkę, mi czasem aż głupio jak coś palnę, a już jak czasem mnie mąż o coś spyta, bo podobną pracę mamy, to normalnie ma ochotę się strzelić w ten pusty łeb, bo okazuje się że albo nie wiem co powiedzieć albo głupoty plotę
Może podjedź na IP albo do innego lekarza w przychodni chociaż? Krwawienie i skurcze to raczej coś z czym lepiej nie czekać ze sprawdzeniem. PS. Perfuzja a wiesiołek to jak się stosuje? Też jakiś napar? Od kiedy te ziółka wszystkie stosować? ![]() Cytat:
A jak mi się przypomną filmy z jakiegoś reportażu o "porodzie orgazmicznym" to normalnie ta wanna mi się podwójnie marzy, żeby w niej z rozanielonym wyrazem twarzy pływać
Edytowane przez Inw Czas edycji: 2013-12-12 o 09:53 |
|
|
|
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liscie malin zaczelam pić jakos koło 34 tygodnia.
|
|
#1176 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się po dość długiej nie obecności ale coś mi komputer odmawia posłuszeństwa
![]() Próbowałam was nadrobić ale nie dam rady zaczęłam chodzić na SR bardzo fajnie jest chociaż martwię się właśnie o ZZO bo u mnie w szpitalu dają nie ma problemu ALE... anestezjolog jest tylko jeden na cały szpital i nie wiadomo czy czasem zajęty nie będzie jak ja będę miała odpowiednie rozwarcie do podania leku... Cytat:
Zdaje sobie sprawę że to już coraz bliżej do terminu zostało mi 46 dni ![]() Moja waga chyba nie taka zła +12kg :P aaaa miała być Nadia ale kochany tatuś się uparł że ma być Amelia więc nie ma co dyskutować Ale poszedł na kompromis i jak będzie kiedyś druga córka to nazwiemy ją Inga tak jak ja chciałam ![]() Za 16 dni ślub :O jakoś jeszcze to do mnie nie doszło
|
|
|
|
|
#1177 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
dokładnie! Dziecku też się Twój spokój przyda.
|
|
#1179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1180 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja chyba jakaś mocno bez swojego zdania muszę być, skoro opinie właściwie obcych ludzi sprawiają, że czuję się z tym wyborem coraz lepiej
|
|
|
#1181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do brzucha, to jak stoję to tego nie widać (w sensie wydaje się normalnie- nie za wysoko, nie za nisko), ale o uda opiera mi się już chyba od 5 miesiąca (nawet na kiblu mnie gniecie )Agacia, moja koleżanka ostatnio mówiła, że jej poród się właśnie zaczął od pLAmienia, więc bym tego nie lekceważyła Migotko, jeszcze a propo przyspieszania porodu-pomyślałam, że skoro ręce w górze mogą działać na macicę to może i zwieszanie się na drążku, jeśli masz? To cukrzycy na pewno nie zaszkodzi (jednak wczorajsza szpitalna poczekalnia wychodzi mi w kręgosłupie i tak bym powisiała sobie...)
|
|
#1182 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak jeszcze żelek dojdzie to znowu będę zawód zmieniała, ale tym razem chyba na jakąś pracę fizyczną ![]() Cytat:
Ja tam lubię jak najwięcej opinii zebrać, ot chociażby żeby wiedzieć jakiej reakcji na swoją decyzję się mogę spodziewać
|
||
|
|
|
#1183 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją droga: wydawało mi sie, ze mam rzadko usg, a jak podliczylam, to wyszło, ze miałam usg 7 razy!
Czyli srednio prawie raz na miesiac
|
#1184 |
|
Rozeznanie
|
Inw też się zastanawiałam nad jakimś zaburzeniem. Mam zamiar zachęcić byłego do pisania smsów, nie będę odbierać.
Czekam czy rzeczywiście pieniążki trafią na moje konto, jak na razie nic. Te, które otrzymam potraktuję jako zwrot połowy kasy za meble i wszystko co kupiłam dla małego do tej pory. Pochwalę się dzisiaj wieczorem efektem! Była teściowa mnie wczoraj mnie do szału doprowadziła. Kiedy jej powiedziałam o rozmowie z jej synek i skwitowałam, że chyba nie dziwi się, że nie chcę mieć z nim nic wspólnego wytknęła, że ja się o niego nie staram, nie walczę, ona nie wierzy, że jej syn kogoś innego ma! Żebym mu malucha pokazała jak się urodzi to zmięknie, że miastowa jestem i mi o pieniądze chodzi, że mu mam zamiar życie w sądzie zrujnować. No i na końcu, że gdybym go kochała, to bym mu wybaczyła i pisała do niego codziennie i omotała tak, żeby do mnie wrócił... Powiedziałam, że nie wierzę, że tego słucham. Na szczęście przerwało nam rozmowę. Z nią też już nie mam zamiaru dyskutować. Objechałam babę, że mnie i dziecko denerwuje. Jest bezczelna. Co do kotów w łóżeczkach... Wczoraj zastałam moje dwa koty śpiące w Mikusia łóżeczku. Podniesionym głosem je wygoniłam. Do mojego łóżka pozwalam im wchodzić, ale do dzidziusia nie ma mowy. Są to koty nie wychodzące, jednak i tak wydaje mi się to niehigieniczne. Muszę też zacząć prać ubranka syna w końcu. Nienawidzę prasowania, a niestety to ono następuje po praniu
|
#1185 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(chociaż mi zawsze marzył się Krzysztof, ale tak nazywa się mój tata, i koniec końców nie zdecydowaliśmy się) ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
|
#1186 | |||
|
Zadomowienie
|
jedno popołudnie i całkiem spora lektura mi się nazbierała. niebieska2323 witaj guapissima u mnie też będzie dwu językowo, mąż będzie gadał po swojemu (ukraińsku), ja po polsku, między sobą mówimy po polsku, więc mała raczej będzie bardziej polskojęzyczna, choc pewnie będzie robiła takie śmieszne wstawki jak mój mąż, który nie mówi spać a pońkać ![]() perfuzja za usg. U mnie też padło hasło o zbyt szybko starzejącym się łożysku, ale w 29tc. Do tej pory nie wiem co o tym myśleć, ale moja lekarka jakoś zbytnio się tym nie przejęła. Cytat:
Cytat:
jak się przewrócę na prawy to dostaje na tyle solidnego kopa, że wracam na lewy. Często wygodnie jest mi na plecach z głową wyżej. Cytat:
nie mam pojęcia.jak czytam o Waszych pierwszych sygnałach porodu to mi się włos na głowie jeży . Na początku podchodziłam jakoś tak spokojnie do tego, ale jak mi ostatnio lekarka powiedziała, że na Święta to ona by zabrała ze sobą torbę do szpitala to jakoś tak mam ochotę się wycofać ze wszystkiego raczym krokiem. Dzisiaj jestem tak śpiąca, że chyba wyrżnę głowa w klawiaturę. |
|||
|
|
|
#1187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nas cały czas wszyscy przekonują, ze Maly powinien byc Filipem, wiec wiesz
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-12-12 o 10:23 |
|
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
nadrobiłam ale jakos nie mam sily odpisywac...
|
|
#1189 |
|
Rozeznanie
|
Witek bardzo ładne imię
|
#1190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taaa szkoda,że jeszcze Ci nie powiedziała, że powinnaś się w tym momencie spakować i jechać tam , gdzie on w najlepsze korzysta z życia i błagać go o przebaczenie, idiotka jedna. Ale to są właśnie mamusie zapatrzone w synków i nie zmienisz tego. A z drugiej strony jaki to w ogóle zarzut, że Ci o pieniądze chodzi??? Chodzi o pieniądze na dziecko, które jest jego i nich się poczuje trochę za nie odpowiedzialny.... Wyprawka sama do Ciebie nie przyjdzie, ehhh szkoda słów Nie denerwuj się |
|
|
|
|
#1191 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1192 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Własnie następstwo prania - prasowanie - uniemożliwia mi pełne wyjście z pralki ![]() Cytat:
|
|
|
#1193 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sporo wyższy ode mnie, jak się uwiesiłam a on się odchylił to rozciąganie kręgosłupa mi wychodziło Aż było słychać jak strzelało. Ale w ciąży z tego zrezygnowaliśmy, myślałam że nie bardzo takie rzeczy można robić? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A swoją drogą podobnymi drogami chyba rozmyślałyśmy o imionach Ja zawsze myślałam o Maćku, ale jak już się pojawił to nijak mi nie pasowało jednak. Witek mi się spodobało, ale mężowi nie bardzo, mi z kolei Grzegorz nie bardzo i kombinowaliśmy z różnymi imionami czy nam podpasują. Ale na wizycie na której płeć wyszła pomyślałam jakoś bez namysłu o Małym - Krzyś. A że Krzyś już w rodzinie jest, a Grześ w sumie podobne, to na Grzesia się przełamałam
Edytowane przez Inw Czas edycji: 2013-12-12 o 10:44 |
||||
|
|
|
#1194 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witek fajnie
|
|
|
#1195 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak tam? wszystko przygotowane? ![]() Cytat:
Nie przejmuj się. Wstałam dzis lekko rozbita, mężulek chyba podrzucił mi jakiegoś zarazka - głowę mam jakąś ciężką i coś gardziołko drapie. Mam prenalen i mam nadzieję, że pomoże. Zjadłam jajecznicę na boczusiu z cebulką i z jajkami od szczęśliwych kur
|
||||
|
|
|
#1196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na odwyku jestem cały czas, tylko że ja z tych słabych jestem
|
|
|
#1197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1198 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ja mam pozytywne wrażenia po ZZO,dlatego teraz też bym chciała. Nie zaobserwowałam żadnych negatywnych skutków ani u mnie ani u dziecka. Cytat:
Agacia jedź na IP. Lepiej sprawdzić co się dzieje... Cytat:
O widzisz,ja przy Wiki nie miałam,a przy Eryku już tak,więc mam porównanie i naprawdę było mi super wygodnie z tą poduszką karmić (a nie mam jakiejś markowej,tylko zwyklaka za kilka funtów). Ale oczywiście nie każda kobieta indywidualnie: jednej coś przypasuje,innej nie. ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Jak mnie mdli straszliwie,nie wiem dlaczego...
|
|
#1199 |
|
Raczkowanie
|
właśnie zostałam uświadomiona że wizja białego ślubu się oddala naprawdę nie pomyślałam o śniegu :P Wszystko gotowe bo nie było co szykować na kameralny ślub, sukienka wisi już od ponad miesiąca w domu fryzjer zaklepany obrączki są narzeczony jest
szukam tylko jakiejś fajnej restauracji na starówce ale ciężko jest, może polecacie jakąś?najbliżej USC jest chyba pizza hut hehe Proszę o śnieg
|
|
|
|
#1200 | ||||||
|
Rozeznanie
|
cześć
ale jestem przymulona. od wczoraj to ciśnienie mnie dobija ![]() zaraz jadę oddać żelazko, suszarkę i odkurzacz do drobnej naprawy. tak już się zbieram kilka miesięcy paragon na suszarkę oczywiście zgubiłam i za wszystko przyjdzie mi płacić![]() wstąpię też do drogerii po restę pierdół do szpitala i do znajomej pożyczyć torbę, którą w końcu może dzisiaj spakuję aaa no i muszę kupić jeszcze pantofle. Cytat:
żadne elektroniczne oganizeryu mnie się nie sprawdzą kupiłam takie coś: http://allegro.pl/dzienniczek-dnia-i...719592688.html oczywiście jest to w miarę zbędny gadżet, można zapisywać w zwykłym kalendarzu, robić tabelki itp ale nie bardzo miałam ochotę.. Cytat:
jak dla mnie to czy ktoś przytyje 5kg czy 25kg nic nie oznacza, nie jest żadnym wyznacznikiem atrakcyjności ciała czy jej braku. Ponieważ dla mnie liczy się ogólny stan ciała, skóry, cery. Co z tego, że np ktoś ma szczupłe ciało kiedy został obwisły, pomarszczony brzuch, bo za szybko schudł? Cytat:
Cytat:
Mój gin wypisał mi kilka podpunktów kiedy mam od razy dzwonić do niego lub jechać na ip i w jedym z nich jest właśnie plamienie. Tym bardziej, że plamisz już dwugi dzień! Cytat:
tylko nie wiem co z tym kółkiem zrobić, żeby czasem nie popsuć przy próbie wyprostowania Cytat:
tyle, że miałam na początku zagrożoną i chodziłam co 2 tyg. 9 razy podczas wizyt u gina 2 razy w szpitalu raz na izbie przyjęć czeka mnie jeszcze jedno za kilkanaście dni w szpitalu przed cc. |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

Zawsze jak od niego wracam z wizyty to szukam po szpitalach jakiejś alternatywy dla Żelaznej, która była moim pierwszym strzałem, a potem znowu się zaczynam zastanawiać czy nie lepiej mieć chociaż zainteresowaną położną, zamiast niezainteresowanego lekarza dyżurnego gdzieś indziej
Do DN mam niestety już dwa punkty z listy, a jak dalej krew będzie opadać to i trzecie może dojść. Kiedyś pisałam do położnej stamtąd i napisała mi że niestety te moje przeciwwskazania nie bardzo się nadają do obejścia, a i sama nie jestem pewna czy warto naciskać jeśli ryzyko miałoby być zbyt duże. Ale szkoda że jedyne miejsce które nie kojarzy mi się ze stresem z samego faktu bycia szpitalem jest dla mnie zamknięte
Mam już dosyć szpitali i nie wierzę że gdzie indziej w pełni uszanują np. moją niechęć do przyspieszania porodu czy chociażby głupiego zakładania wenflonu na dzień dobry.

zły dzień dziś....
później poszłam siku i mała zdążyła się obudzić i tak mi dała popalić, że zasnęłam po 5

Jak jeszcze żelek dojdzie to znowu będę zawód zmieniała, ale tym razem chyba na jakąś pracę fizyczną
Czyli srednio prawie raz na miesiac
za usg. U mnie też padło hasło o zbyt szybko starzejącym się łożysku, ale w 29tc. Do tej pory nie wiem co o tym myśleć, ale moja lekarka jakoś zbytnio się tym nie przejęła.
nie mam pojęcia.

i za wszystko przyjdzie mi płacić