|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
No przecież mówiłaś, że dostaniesz
|
|
#4412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień się kończy, zima zaczyna, niech w naszych brzuszkach zamieszka dziecina
Taki mam plan
ale jak pan doktor stwierdzi, że moja praca mi nie zaszkodzi to będę musiała znaleźć innego nie no bez przesady - po 12h to na pewno ciężarne nie mogą pracować, zresztą jedna z koleżanek poszła 2 miesiące temu na l4 z powodu ciąży i bez problemu dostała zwolnienie, także ja też nie widzę innej opcji
|
#4413 |
|
Zakorzenienie
|
nie poszlam do lekarza bo bylam nieprzytomna i nie moglam sie zwlec z lozka
![]() tempka troszkę w dol ale sie nie przejmuje dziewczyny mogę ten uro furaginum wziąć??? Bo mam w domu... |
|
|
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
Leine ,a nie mozesz zadzwonic do internisty i sie spytac o ten lek?
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
|
|
#4415 |
|
Zakorzenienie
|
Leine jak jesteś pewna, że to zapalenie pęcherza to bym brała
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Cytat:
- te swieże soki mają najwięcej
|
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
Wiecznie dobrze gada
"Change your thoughts and you change your world" Malzenstwo- 8.06.2013 ![]() 27.12.13- IUI 2014- totalny spontan Nie pale-http://www.suwaczek.pl/cache/e99fa1a9e5.png[/img][/url] 30.07.204 - dieta Montignac I faza |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4418 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde dziewczyny jest źle
dzwoniłam do lekarza, ale nie ma miejsc, jak już to na 15, ale ja mam na 15 ortopedę a na wizytę czekam od 3 tygodni i nie mogę niepojechać ![]() jak już to jutro o 9 mogę iść się zarejestrować, nie wiem czy wytrzymam Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-12-12 o 10:01 |
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecznie co racja to racja
Leine nie masz jakiejś innej przychodni gdzieś jeszcze?? bo nie ma żartów z tym
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zmykam na dwór (szybki spacer odwalimy
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
no to jedyna przychodnia na moim osiedlu, nic innego nie ma, poza tym tam dużo polek i mogą iść za tłumacza
może i by gdzie indziej było, ale ja nie znam miasta ehhwiecznie bolą mnie jajniki ogółem no i czuję pieczenie jak siedzę, chodzę- w cewce na 100% ale się załatwiłam, o ja głupia, że nie poszłam dziś na 9 tą
|
|
|
|
#4422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak jak kiedyś pisałyśmy wiele kobiet na początku ciąży nie wie o tym i bierze różne leki... u Ciebie w sumie nic nie wiadomo ale tak czy siak bym tabletkę wzięła. ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś spać nie mogłam przez to, co chwila się budziłam bo mnie piekło, a po sikaniu jeszcze gorzej się czułam
|
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4425 |
|
Zakorzenienie
|
No to tym bardziej...
|
|
#4426 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do gina mojego i mówił, że jak nie mam nic pod ręką to warto wziąć te urofuraginum 2 tabletki 3x dziennie, no ale w I tyg to wiadomo
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Leine a może pojedź na izbę przyjęć? Bo jak masz krew w moczu i w dodatku podejrzewasz ciążę to powinni Cię przyjąć
|
#4429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję
|
|
|
|
|
#4430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz lecę do apteki kupić żurawinę i wit c, muszę wytrzymać do jutra do 9tej i opanować sytuację |
|
|
|
|
#4431 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama mi kazała na nadżerkę i stany zapalne robić jakieś płukanki rumiankiem...
Ginekolodzy znowu mówią aby taki rzeczy broń Boże nie wykonywać samemu w domu... to starodawne metody. Tak czy siak nie zdecydowałam się na takie eksperymenty. ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Bidulko współczuje... tak to właśnie jest za granicą.
|
|
#4432 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,ale do lekarza koniecznie musisz pojsc!
|
|
|
|
#4434 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do dzisiejszej tempki to o 3 w nocy miałam 36,77 a o 5 chyba za płytko włożyłam termometr bo pokazało 36, 5ileś, a po kilku razach innych
Poszłam spać dalej w nadziei, że jak obudzę się o 5.30 i włożę raz porządnie to mi pokaże tempkę no i fakt pokazało 36,75 bez wtórnego mierzenia bo mi się coś nie 'zgadzało' Dziewczyny a może być tak, że te krwaienie było z nocnych siuśków??? Bo się nie wiem- oczyszczało? ![]() Bo teraz znowu mnie nie boli, nasikałam do pojemnika i krwi nie widzę, a w pochwie mam biały śluz, zero krwawień czy plamień(oczywiście nie dotykałam szyjki). Zrobię tak jak mówicie, wit c i żurawina. Do jutra chyba dam radę! Wolę nie ryzykować Edytowane przez Leine Czas edycji: 2013-12-12 o 10:41 |
|
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zrobisz jak uważasz nie doradzę bo nigdy nie miałam z tym problemu
|
|
|
#4436 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej. dzis spałam od 21.00 do 7.00
snila mi sie kicia tzn.nie widzialam jej w snie tylko udzielałysmy sie w wątkach o porządkowaniu cmntarzy i rozmiarach bielizny ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Leine jeśli to pecherz to tak jak dziewczyny piszą zurawina i duzo pij.mam nadzieje ze pomoze co z Kamel? mam nadzieje ze nie to co ostatnio
http://s10.suwaczek.com/20120713030123.png http://www.suwaczki.com/tickers/rolol6d8oc2wjmfi.png Edytowane przez skubana Czas edycji: 2013-12-12 o 10:57 |
||
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Nie odzywałam się parę dni, bo ciągle nie mogłam nadrobić wszystkiego co napisałyście Ale w końcu się udało ![]() Ale mam teraz zapi.eprz przed świętami w pracy Już nie wyrabiam, a z dnia na dzień będzie coraz więcej roboty Byłam wczoraj u psychiatry Ale ja go uwielbiam - prawdziwy lekarz z powołania (a jak chodzę do tego od niepłodności co drugi dzień, to on za każdym razem sprawia wrażenie, jakby pierwszy raz mnie na oczy widział ).Dał mi skierowanie na TSH, zobaczymy czy nie wzrosło (powiedział, że jak miałam na wiosnę robione, to dobrze byłoby już sprawdzić). Zapisał mi też lek przeciwdepresyjny - powiedział, że jak odstawię od razu po zobaczeniu dwóch kresek, to nie zaszkodzi dziecku. Ale trochę się boję i jeszcze nie wiem czy teraz go wezmę... zobaczymy co wyjdzie jutro na monitoringu. Co do monitoringu, to mam cichą nadzieję, że w tym cyklu będzie owulacja Tempki mi nie skaczą tak jak w tych cyklach bezowulacyjnych, tylko są do siebie zbliżone, tak jak w tych dwóch, kiedy owulka była. No ale moze to tylko przypadek... zobaczymy. Chociaż wątpię, żeby ewentualna owu już się zbliżała, bo po odstawieniu tabletek zawsze miałam cykle ok. 50-dniowe ![]() Zmartwiłam się tym, co pisałyście o Kamel Mam nadzieję, że sytuacja nie jest jeszcze przesądzona
|
#4438 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
A, miałam się jeszcze wypowiedzieć na temat porodu pod koniec roku, bo widziałam, że Vioris ma co do tego obawy
![]() Ja też zawsze chciałam mieć dziecko urodzone w pierwszej połowie roku (najchętniej marzec/kwiecień) ).Po roku nieudanych starań, jest mi już wszystko jedno kiedy dziecko się urodzi ![]() Co do opóźnienia względem innych dzieci, to ja tego tak nie odbieram Buba jest z ostatnich dni listopada, a jest w trójce najlepszych uczniów w klasie, wzrostowo plasuje się równiutko pośrodku Ma za to kolegów, którzy są ze stycznia, a ani nie są orłami, ani nie wyróżniają się wzrostem - tak więc jak widać nie ma takiej reguły, że dzieci z końca roku są w tyle Według mnie taka różnica jest bardziej odczuwalna jedynie na początku - wiadomo, że między dzieckiem rocznym a prawie dwuletnim jest spora przepaść; w wieku szkolnym te parę miesięcy, to jak dla mnie już żadna różnica (no chyba, ze dziecko wcześniej nie chodziło do przedszkola, to na początku szkoły faktycznie może (ale oczywiście nie musi) być nieco w tyle - ale z drugiej strony to samo może być w przypadku nieprzedszkolnego dziecka z początku roku ).Tak czy owak fajnie byłoby mieć dziecko wiosenne No ale tak jak mówię: teraz jest mi już wszystko jedno ![]() A w ogóle, to mam koleżankę, która urodziła 31. grudnia i strasznie przeżywała, że musi urodzić tego dnia, bo to taka fajna data
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2013-12-12 o 11:43 |
|
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie babolki.
Nadrabiałam chyba ze 3 godziny....łooo matko myślałam że nie dam rady ![]() Leine-3mam kciuki za testa i a zapalenie piłabym bardzo dużo żeby wypłukać to z organizmu tak jak dziewczyny mówią dużo wit c i żurawiny. Widziałam że cos z Kamel ;/ bidulka mam nadzieje że z nią wszystko ok ![]() U mnie mąż ma tydzien urlopu i co chwile gdzies chce jeździć i nie miałam poprostu czasu wejsc... Ovu niby wyzaczyła mi owulke 2 dni temu dzis mój 15dc a 13 i 14 troche sie poprztykaliśmy z mężem i nie było serduch....teraz mam to gdzieś i załamka bo pewnie w tym miesiącu nicic z fasolki ale szczerze to dziwny ten cykl bo wczoraj wieczorem czułam lekkie bóle w dole brzucha takie troche @ powe...a jak zawsze mam owulacje to napiericzają mnie jajcory wiec nie wiem w sumie czy owu była czy dopiero będzie....hmmmJa też uważam ze opóźnienia wzgledem innych dzieci są mniejszością...mój ma 3 lata a wygląda na podad 4 a jak z nauką to nie wiem do jak narazie mamy zamiar go zapisać do przedszkola ale umie liczyć sam do 4 heh![]() Ja jestem z 23 grudnia i jakoś nie czułam sie bardziej zacofaa w szkole moj junior jest z października a teraz marzyło mi sie dzieciątko z wiosny ale jak przemyśleliśmy z mężem sprawe to nam obojęte tak naprawde...i tak chcemy żeby nie było bardzo dużej różnicy wieku a i tak będzie 4 lata;/
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2013-12-12 o 11:54 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

ale jak pan doktor stwierdzi, że moja praca mi nie zaszkodzi to będę musiała znaleźć innego 

- te swieże soki mają najwięcej

dzwoniłam do lekarza, ale nie ma miejsc, jak już to na 15, ale ja mam na 15 ortopedę a na wizytę czekam od 3 tygodni i nie mogę niepojechać 

,ale do lekarza koniecznie musisz pojsc!

Ale w końcu się udało