|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
![]() ![]() ![]() ![]() |
13 | 28,89% |
Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
0 | 0% |
Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
0 | 0% |
Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
0 | 0% |
KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
17 | 37,78% |
DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
7 | 15,56% |
JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
6 | 13,33% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
2 | 4,44% |
Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
![]() jak się rozpędze za mocno w ponurych nastrojach to potrzepcie mną porządnie. zjadłam właśnie małe śniadanko na rozkręcenie brzucha, bo mam niezły zastój. jedyne, co sprawia że mam na ustach usmiech to mały, wieczory jakie razem w 3 spędzamy jak tż jest już w domu. kąpiemy razem, myjemy mu włoski, później zawijamy w ręcznik, do tego masujemy nóżki, stópki, rączki, wczoraj mu manicure robiłam, pazurki miał jak żyletki, jak on to wszystko uwielbia, kocham go jak szalona. uwielbiam jak je z butelki i patrzy się w moje oczy, widzę jak ta mała buzia i oczka promienieją. to najlepsze co widziałam w swoim życiu, te wielkie niebieskie oczy ![]() dzisiaj na poprawe nastroju dopnę formalności i pisanie skargi. ukoi mnie to, musze zamknąć ten rodział życia, nie zaznam spokoju jak nie dopne tego wszystkiego na ostatni guzik. normalnie widzę zalążki ząbków na dziąsełkach małego ![]() strasznie boje się ząbkowania i kolek, nic nigdy mnie tak psychicznie nie bolało jak płacz mojego dziecka. ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Aha, pytanie odnośnie dzięcięcych nóżek. Mały jak jest najedzony i nie śpi, to prostuje i zgina nóżki, szybko i intensywnie jakby jeździł na rowerze. Czy wasze pociechy też tak robią? Dodam że nic go nie boli przy tym, nie płacze a wydaje dzwięki przypominające śmiech - ahaha ahaha ahaha ![]() czy to możliwe że rośnie szybko i z tąd takie wygibasy? a może to jakiś skok rozwojowy? ![]() wczoraj to chyba z całego dnia 3 godziny tak wierzgał. o co chodzi?
Edytowane przez anka_85 Czas edycji: 2013-12-12 o 09:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#692 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wspòłczuje Wam obu ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#693 | ||
Wtajemniczenie
|
Bidulka, oby coś położna doradziła. My mieliśmy espumisan, delicol ale się nie sprawdziły, mała po nich jeszcze bardziej się prężyła bo jej chyba pobudzały jelitka i za dużo ją gazowało, tak samo herbatki odstawiliśmy, pije teraz tylko wode i problemy brzuszkowe zniknęły a i bąki same idą bez leków
Cytat:
![]() Cytat:
I to nei Twoja wina!!! Taki teraz okres chorobowy, ja się boje że mała się nam też rozchoruje bo ja i mąż jesteśmy teraz zasmarkani Dzień dobry, u nas nocka minęła ok, karmienia o tych samych porach już od jakiegoś czasu. Dziewczyny może wy mi coś pomożecie: nie wiem jak mam odkładać w dzień małą do łóżeczka żeby spała. Jak jest śpiąca to ululam na rękach i śpi, ale jak odkładam do łóżeczka to się budzi i widze po niej że jest śpiąca ale odkładanie do łóżeczka ją budzi, a nei wymusza rączek bo w dzień jak nie śpi to ładnie leży i sobie gada z nami, a jak się przebudza w tym łóżeczku to nie płacze nie krzyczy tylko leży z tymi swoimi otwartymi ślepkami. Niestety sposób z pieluchą był jedynie chwilowy, teraz jak jej ją nałoże to się wkurza i złości Dzisiaj się udało że zasnęła w łóżeczku ale np wczoraj spała może łącznie godzine w ciągu dnia
![]() |
#694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
Newtrend, faktycznie, nieźle jesteś przeterminowana.
kciuki za dzisiaj! ![]() czas na poranną kawę i oporządzenie butelek. kurde, mam tylko 3 małe butelczyny, mały tak łapczywie i dużo je, że dla wygody chciałabym mieć 6 i sterylizować 6 na raz. swoją drogą butelki z aventu rewelacyjne. wyparzacz do mikrofali sprawuje się super, wszystko szybko i sprawnie idzie wysterylizować ![]()
#696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam się, czy mogę wprowadzić jeszcze dodatkowo do umowy te smsy nieograniczone za 10zł/mc. Bo przez iBOA nie mogę... Może przez linię tel się uda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Majka pchala cały dzien jakby miala zatwardzenie .. Cytat:
![]() Ryba jak mi Majka nie chciala czegos połknac to Upuszczałam do lyzeczki troszke mleka I polykala bez problemu ![]() IDE zobaczyc co to Cuski . Az sie boje Dzidzia :bat: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#698 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój też tak wierzga- ale chyba to lubi ![]() ale jak to już ząbki ?? Maomami- ale że nie wiem czy dobrze skumałam, przy odkładaniu ona Ci sie budzi? może za drastyczne ją odkładasz?? ja najpierw kłade dupkę, potem delikatnie główkę, daje obok tetrę. Jak sie rozbudzi posmyram po buźce, dam smoka i ew. włącze karuzelkę na najcizszy dzwięk. Choć u mnie mały jak jest zmęczony to nie chce zadnych głosów. Chce sie przytulic i w ciszy zasnąć, im wiecej dzwięków tym bardziej erwowy. Na noc karuzelka zawsze jest. Od razu po jedzeniu daje mu buziaka, i wkłądam do łózeczka i właczam karuzelke. Najczesciej zasypia, ostatnio cos miałam problemy i usypiałam na rękach.. Może jak ona tak leży w tym łóżeczku i nie płacze to po chwili zaśnie? Mały śpi. Co prawda w moim łóżku! ale wybaczam mu to. Rano tez nie wyrobiłam i ja tylko mąż nas opuścił to my hyc do wyrka ![]() ![]()
![]() |
#699 |
Zadomowienie
|
Cieszyłam się, ze Miłek nie ma kataru
![]() ![]() Może to tylko z suchego powietrza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Jej, jestem przerażona!! zrobiłam liste zakupów na święta- jest dziwnie ogromna
![]() ![]() ![]() CENY W TYM ROKU MNIE POWALAJA ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#701 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet nie wiesz ile jest podchodów żeby ją odłożyć, powoli, przygotowań do tego jakbym jajko odkładała. Karuzela ją rozbudza, smoczek nie zawsze chce bo są momenty że isę wkurza jak jej chce dać smoczka. Nie wiem już co robić. Może jej to minie
![]() |
#702 |
Zakorzenienie
|
Moj maly tez ms problem z gazami dicoflor i biogaia jak dla mnie nie daja efektu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |||
Zakorzenienie
|
Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
https://m.facebook.com/KupMisia?id=1...m%252FKupMisia Co do brata ja mam dokladnie te same odczucia , że ktores z nas jest po listonoszu ![]() Cytat:
Majka tak wierzga jak ciśnie bàczka ![]() Cytat:
Podpinam sie pod pytanie. U mnie to samo. Nie dawno jeszcze spala choc raz w ciagu dnia w lozeczku, a teraz juz moge zapomniec ![]() Co do Cuski to juz kiedys ogladalam, I zastanawialam sie nad tym zeby kupic ale bardziej myslalam o tej pieluszce niz misiu. Ja teraz poluje dla Majki na zyrafe Sophie z racji tego że zaraz zacznie pchac wszystko do buziola. Tylko że ta franca taka droga ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Majeczka ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-12-12 o 09:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dokladnie 5 lat temu zaczal sie moj zwiazek z Damianem. Z racji tego ze dzis mamy male swieto moj maz od rana jest w dobrym humorze i bardzo mily dla mnie. Dzisiaj o 12:30 idziemy na szczepienie Musze przyznac ze po przeczytaniu posta Dzidzi troszke sie podlamalam i mam wielkie wyrzuty ze nie potrafie dobrze nakarmic wlasnego dziecka. Chyba jestem zla matka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja już po wizycie u doktorki, recepte na szczepionkę mam, pytałam o te krostki na buzi powiedziała żeby przemywać octeniseptem, no i pytałam o wit D jak mała je tylko 1-2 butle na dzień i się dowiedziałam że jeżeli mała zje butle na dzień to mam dawać k+d jak zje 2 to samą d ![]() Dzidzia, ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-12 o 09:49 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#706 |
Zadomowienie
|
Wklejam opis porodu bo wczoraj wieczorem skleciłam.
Nic tam przerażającego nie ma. Taki o, zwyklak porodzik ![]() Opis porodu 05.12 Ponieważ razem z mężem postanowiliśmy, że z powodu przeterminowania czas położyć się do szpitala i wywoływać z brzucha naszą córkę. Dopakowałam do torby kilka rzeczy na sposobność dłuższego pobytu w szpitalu i w drogę do Wałbrzycha, gdzie od początku chciałam rodzić. Zaczęłam się trochę denerwować. Wieczorem poczułam pojedyńczego przepowiadacza, no ale nic to dziwnego na tym etapie ciąży ![]() 06.12 Przed godz.2 w nocy obudziły mnie lekkie skurcze - były regularne co 9 min, nie bolące bardzo, ale dokuczające na tyle, żeby nie móc zasnąć. Tak było od 2 do 3. Pomyślałam, że chyba coś się zaczyna dziać... Wtedy też napisałam na forum. Później od godz.3 skurcze zaczęły się robić nieregularne w odstępach między 4 a 12 min. Dosłownie każdy był innej długości, różne też było natężenie bólu. A że w pamięci cały czas miałam to, że do szpitala się jedzie jak są skurcze regularne no to nie jadę. Czekam. Ale w okolicach godz.5 skurcze zaczęły się robić coraz częstsze - pojawiały się już co 4-5-6 min. I coraz mocniejsze. Zaczęłam się kręcić po domu, bo nie wygodnie mi było leżeć na skurczu. Obudziłam tym męża, któremu powiedziałam, że coś zaczyna się dziać. Mąż już też nie mógł zasnąć. Rodziców nadal nie budziłam, bo i po co mają się denerwować. Gdzieś przed 6 postanowiliśmy, że czas jechać. Mąż zjadł jeszcze śniadanie a mnie bolało coraz mocniej. Tata wstał na siku i się pyta gdzie idziemy. No to mówię, że zaczynam rodzić ![]() Zaczął się koszmar. Od razu powiedziałam położnej, że chcę znieczulenie. Ona do mnie, że przecież nie podczas lewatywy i że jak skończymy ( a miała ona trwać od 40 min do godz.) to zbada mnie lekarz i będzie decyzja. Po lewatywie skurcze się nasiliły, były już chyba co 3 min, mega bolało a do tego musiałam siedzieć na kibelku! Byłam sama i chciało mi się płakać na myśl, że mam tam spędzić 40 min! I do tego zaczęłam się najnormalniej w świecie bać. Po lewatywie na salę porodową - podpięcie do KTG, w międzyczasie wpuścili męża. Skurcze osłabły trochę. Przyszedł lekarz, bada i mówi, że on nie poleca znieczulenia, bo mamy tu już super sytuację. To ja się pytam co to znaczy super. A on, że jest 8 cm rozwarcia i że zaraz podadzą mi oksytocynę, żeby te skurcze się nie wyciszyły i że zaraz urodzę. To badanie było o godz. 8:10. Odeszły mi wody. Zgodziłam się na oksytocynę i na gaz zamiast zzo. Gaz zadziałał. Zaczęło mi się lekko kręcić w głowie i ból lekko zelżał, ale wdychałam tylko przez 3 skurcze bo zaczęły się parte, które wg wypisu ze szpitala trwały 9 min. Na początku 2 parte zmarnowane, bo nie wiedziałam co robić i mruczałam podczas parcia jak na filmach. Mąż był przy mnie, trzymał mnie za rękę, pytał, czy chcę następne dziecko ![]() W jednej chwili mój świat totalnie się zmienił. Nagle nic innego nie było ważne tylko ONA. Nie wiem, jak to możliwe, że dosłownie po tych kilku chwilach ja już nie wyobrażałam sobie życia bez niej. I tak z każdym dniem zakochuję się coraz bardziej.
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-12-12 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle dziewczyny nei wiem czy mam sie już martwić czy jeszcze nie. Jak położe małą na brzuchu to nie chce dźwigać główki, wkurza się i złości, raz albo dwa razy podniesie i koniec. Ale jak ją trzymam pleckami to mnie to sie rwie tak jakby usiąść chciała i główkę dźwiga i jak ją trzymamy pionowo to też. Ale na brzuchu niet.
![]() |
#708 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Wtajemniczenie
|
aaaaaaaa no to ja przez to przeziębienie taka zakręcona
#711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję rocznicy! ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja tak lubie jak opisujecie swoje porody, bo te ostatnie kilka linijek zawsze jest takie same. ![]() ![]() ![]() Cytat:
Kładz ja czesciej ale nie na dlugo jesli ja to denerwuje ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Maomami- kladz ja czescie ale na krocej.. a jak reaguj na Twoich nogach na brzuszku?
Kociak, faktycznie szybko poszło ![]() Lili- jaak tam maly? Domii- ![]()
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Dzis wychodzimy do domu. Infekcja wyleczona, niestety przez brak odpowiedzialnosci lekarzy maly zlapal rotawirusa ale przechodzi bardzo lagodnie ma tylko ciut bardzien wodniste kupki ale poza tym ok wiec nas puszczaja. Ja jestem na nich wsciekla i mam nadzieje ze mu sie to nie rozkreci. A z dobrych wiadomosci to mam wiecej mleka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i super że wychodzicie do domu już, a lekarzy to tylko ubić ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() U nas nocka znowu ładnie przespana, zresztą mała dalej śpi ![]() Ja też się wyspałam, bo tatuś karmił w nocy. Pospałam od 23.30 do 8 ![]() Cora, Rybka zdróweczka dla chłopaków ![]() Maomami moja też po odłożeniu do łóżeczka w dzień od razu się budzi...jak jej nie wsadzę do bujaczka to nie ma spania... Trele a przypomnij jak podawałaś Mai tą gripe water, bo mi przyszła i chyba spróbujemy na kupki...jak często i długo ją stosowałaś? ![]() Kociak ![]() Sorento super, że nie ma paciora ![]() ![]() Kyte ![]() Mya oby Luleczce szybko te pleśniawki zniknęły ![]() Domi ![]() Newtrend Czekamy na wieści!! ![]() ![]() Lilith super wieści ![]() Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-12-12 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba spróbuję rolety zasunąć i sprawdzę czy jak będzie tak ciemno to mała uśnie ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#718 |
Rozeznanie
|
![]() Dziekuję wszystkim za ![]() ![]() Ogólnie to całkiem inaczej sie czuje na początku tej ciąży niż tamtej. Poprzednio nie miałam żadnych nudności i w sumie to mnie tylko piersi bolały a teraz jest inaczej. Są nudności ale nie zdarzyło mi się jeszcze ![]() Gin odrazu dał mi Duphaston i mam łykać, kupiłam sobie też nospę ale jeszcze nie brałam bo mnie nic nie boli.
![]() ![]() Edytowane przez niunia_20 Czas edycji: 2013-12-12 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze nie kładłam jej tak na nogach na brzuchu, dzisiaj spróbuje. Zawsze się boje że jej sie uleje
#720 |
Zadomowienie
|
A! Zapomniałabym!
nemosku, składam pokłony ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:38.