Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku
Aldrin 7 25,93%
Kakusia 0 0%
Berenika_26 4 14,81%
agaaga89 2 7,41%
Ramona_85 0 0%
eweden 0 0%
Prowansja88 0 0%
Pradip 0 0%
Sola1 2 7,41%
pater86 6 22,22%
TroppoSensibile 0 0%
sylvuniaa84 0 0%
kamilla123 0 0%
beat@ 0 0%
NecroKitty 0 0%
Anteria 0 0%
Kucyk_Truskawkowy 1 3,70%
malin30 3 11,11%
alingles 0 0%
Monica80 0 0%
poziomkka 0 0%
Mala_Czarno_Biala 0 0%
Majkela12 1 3,70%
zaaaabcia 0 0%
Sylwia__88 1 3,70%
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-11, 20:48   #1861
NecroKitty
Wtajemniczenie

Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Zakupiłam dzis tą emulsje dla kobiet w ciazy beybyderm fur mama... Strasznie gęste to jest,na początku cieżko idzie smarowanie ale wchłania sie ok.Nie wiem jak z nawilzaniem bo to dzis 1 dzien stosowania
Też jestem ciekawa jak z nawilżaniem. Mam oliwkę z tej serii i puki co jest okropna (używam 3 tygodnie). Strasznie mi przesuszyła skórę, rano mam dosłownie taka sucha skorupę na morko tak samo marnie
Może któraś używa jakiegoś innego specyfiku przeciw rozstępom i może polecić? bo już nie wiem co robić
Stary 2013-12-11, 21:04   #1862
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
No i rozkłada mnie coś. Kicham, czasem chusteczki idą w ruch. Najgorsze że mam uszy poprzytykane i głowa boli od tego
Ojjj niefajnie mi sie ten tydzień zaczął.
Zdrówka!

Cytat:
Napisane przez Monica80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny palę buraka bo wszystkie weszlyście na mojego bloga ))))

A teraz spalę podwójnie - oto brzuch wieczorny, 12 tc (!!), schudam 1,5 kg i chyba urodzę słonika Rano jest TROCHE mniejszy....
Monica, Twój synek nie wygląda na tych zdjęciach na 4-latka, tylko na starszego.

a brzuszek faktycznie masz spory (a jaka ładna podłoga w tle W ogóle fajny dom macie, taki ikeowski, jak lubię)

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, ja tak na szybkości wpadam tylko powiedzieć ze jesteśmy juz po usg maluch ma 6.3cm, fikal nam koziolki, machal raczkami, podskakiwal pani powiedziała ze bardzo aktywne dziecko sie nam szykuje preziornosc karkowa wyszła 1.5 więc pięknie. Pobrali mi krew i w ciagu 2 tyg będziemy mieli wyniki więc pozostaje tylko czekać choć wszystko wyglada bardzo dobrze mina Marcina na usg bezcenna juz sie doszukal ze to chłopiec choć pani powiedziała ze w takiej pozycji nie ma szans zetknąc zdjęcia wrzuce wieczorem a póki co uciekamy na lunch żeby poswietowac a pózniej do działów dziecięcych w h&m i gap
Mam nadzieję, że w poniedziałek USG mnie uspokoi, ale nie wiem, jak ja wytrwam przez święta czekając na wyniki

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Robię dziś kaczkę z jabłkami, ziemniakami i czerwoną kapustą. 3majcie kciuki by się udała...
I jak wyszło?

Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
Ja już zaczynam czuć smyranie delikatne, zwłaszcza tuż przed snem, jak leże na plecach taka pływająca ryba w środku Już nie mogę doczekać się pierwszych kopniaczków
Taa... słodkie kopniaczki, które potem przeradzają się w totalne rozpychanie w brzuchu i to już nie jest takie słodkie

Cytat:
Katar mam okropny,głowa strasznie boli.Gardło drapie...
A najgorsze jest to że jestem sama w domu z córą i z psem musze wychodzić na to zimno ;/ Przed szkołą psa wyprowadzi córa,po szkole też ale 2x wieczorem ja musze iść bo samej jej po ciemku nie wypuszczę na miasto ;/

I nie wiem jak teraz z badaniami... we wtorek wizyta a jutro mialam robić badania... zastanawiam się czy nie wyjda zmienione wyniki i czy nie kaze mi powtarzać... a mam sporo badań teraz jak podliczyłam to 300 zł i nie chciala bym robić ich podwójnie..jak myślicie?
Zdrówka! Jak już napisała zophiee, najwyżej wpłynie to na leukocyty, ale te i tak są podwyższone w stosunku do norm dla kobiet nie w ciąży. Zdrówka życzę!

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Może któraś używa jakiegoś innego specyfiku przeciw rozstępom i może polecić? bo już nie wiem co robić
Jak pisałam chyba miesiąc temu - Pharmaceris M przeciw rozstępom. Tzn. używałam tego w pierwszej ciąży i byłam z tego bardzo zadowolona. Być może, jak nie znajdę czegoś lepszego (czyli bez parabenów), to sięgnę po ten specyfik znowu.

Stary 2013-12-11, 21:06   #1863
pater86
Zadomowienie

Cytat:
Zophiee mam ogólne badania i Toxoplazma + różyczka Grupa krwi... HIV wszystkie te pierwsze co lekarze zalecają....

Zakupiłam dzis tą emulsje dla kobiet w ciazy beybyderm fur mama... Strasznie gęste to jest,na początku cieżko idzie smarowanie ale wchłania sie ok.Nie wiem jak z nawilzaniem bo to dzis 1 dzien stosowania

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wydaje mi się, że na te badania żadna choroba czy leki nie działają, więc możesz spokojnie iść je zrobić.
Dziewczyny właśnie szukałam ubrania na jutro do pracy i próbowałam znaleźć jakieś spodnie... Wszystkie ledwo zapięłam, i wyglądałam jakbym była mega najedzona i do tego w za małych spodniach :/ dopiero jakieś stare biodrówki pasują... Mam spodnie ciążowe, ale są jeszcze za duże :/ chyba zostają getry i tuniki a jak u Was?
Stary 2013-12-11, 21:10   #1864
sylvuniaa84
Zadomowienie

Pater moje porteczki jeszcze pasują ale czuje je juz na brzuszku.... Najlepsze sa leginsy bo jest luzzz

Stary 2013-12-12, 07:07   #1865
Aldrin
Zakorzenienie

Witam

Cytat:
Monica80 ale masz już brzusio śliczny

Nie nadrobie was,rozłożyło mnie całkiem.
Katar mam okropny,głowa strasznie boli.Gardło drapie...
A najgorsze jest to że jestem sama w domu z córą i z psem musze wychodzić na to zimno ;/ Przed szkołą psa wyprowadzi córa,po szkole też ale 2x wieczorem ja musze iść bo samej jej po ciemku nie wypuszczę na miasto ;/

I nie wiem jak teraz z badaniami... we wtorek wizyta a jutro mialam robić badania... zastanawiam się czy nie wyjda zmienione wyniki i czy nie kaze mi powtarzać... a mam sporo badań teraz jak podliczyłam to 300 zł i nie chciala bym robić ich podwójnie..jak myślicie?
Zdrówka życzę a ile czekasz na wyniki? bo jak robią na miejscu to ja bym poszła w poniedziałek ale nie z powodu, ze wyniki będą złe ale z powodu samopoczucia

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny udzielałam się na początku wątku, niestety później dopadła mnie długa przeprowadzka i brak internetu
Aktualnie kończę 12tc a moje maleństwo 3 tyg temu miało 2cm i piękne serduszko Następna wizyta w tą sobotę i już się nie mogę doczekać.
A i prosiłabym o zmianę terminu porodu na 27.06; dzidzia zrobiła nam numer i jest tydzień młodsza
To zobaczysz już dużego brzdąca w sobotę

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
Monica80 ale masz piękny brzuszek!!

Nie odzywałam się jakiś czas, bo jakoś tak... Czuje się kiepsko, szczególnie rano, nie mogę umyć zębów, a nawet wydmuchać nosa czy zakaszleć, bo mam od razu odruch wymiotny... Jak coś zjem to jest już zdecydowanie lepiej i w ciągu dnia też w porządku... Jestem już w 14tc, a brzuch chyba mam bardziej gruby niż ciążowy
Jutro idę do lekarza więc proszę o trzymanie kciuków o 16:30, zwłaszcza, że zamierzam poprosić o L4 w pracy nadrabiam teraz wszystkie "zaległości", muszę zostawić porządek, bo później dziewczyny będą niestety musiały robić i moją robotę... Mam już trochę wyrzuty z tego powodu :/

Co do książek o ciąży to ja mam jakąś G. B. Curtis "Ciąża, 40 kolejnych tygodni" i od koleżanki "Ciężarówką przez 9 mcy..." - co do tej pierwszej nie mam zdania, bo przejrzałam ją bardzo pobieżnie, ale drugą czytam w miarę kolejnych upływających tygodni, nawet wolę to niż czytanie w necie

za wszystkie wizyty i za kolejne
Powodzenia na wizycie

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że na te badania żadna choroba czy leki nie działają, więc możesz spokojnie iść je zrobić.
Dziewczyny właśnie szukałam ubrania na jutro do pracy i próbowałam znaleźć jakieś spodnie... Wszystkie ledwo zapięłam, i wyglądałam jakbym była mega najedzona i do tego w za małych spodniach :/ dopiero jakieś stare biodrówki pasują... Mam spodnie ciążowe, ale są jeszcze za duże :/ chyba zostają getry i tuniki a jak u Was?
Ja mam ciążowe i fakt w pasie trochę odstają ale ten pas ciążowy je trzyma a na pas zakładam pasek i w nich biegam już do starych spodni się nie mieszczę a nie chce codziennie do pracy w leginsach biegać
Stary 2013-12-12, 07:38   #1866
sylvuniaa84
Zadomowienie

Aldrin lekarza mam we wtorek i chciała bym miec komplet wyników.Na jedne musze czekać 2 dni a inne mam zaraz na drugi dzien.U nas jest laboratorium i wysyłają do badań do innego miasta.Na grupę krwi wiem ze na pewno sie czeka 2 dni.

Stary 2013-12-12, 07:39   #1867
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Aldrin lekarza mam we wtorek i chciała bym miec komplet wyników.Na jedne musze czekać 2 dni a inne mam zaraz na drugi dzien.U nas jest laboratorium i wysyłają do badań do innego miasta.Na grupę krwi wiem ze na pewno sie czeka 2 dni.

nie no jak trzeba czekać 2 dni na wyniki to faktycznie musisz iśc dzisiaj
Stary 2013-12-12, 08:15   #1868
Monica80
Raczkowanie

Dzien dobry!
Ja właśnie zwymiotowalam ........

DailyMoni- o życiu, o domu, o dzieciach, o mnie

Leoś
Natasha
Monica80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 08:18   #1869
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry!

Współczuje Wam tych wymiotów
Stary 2013-12-12, 08:22   #1870
sylvuniaa84
Zadomowienie

Jestem juz po badaniach krwi...Ale zeszlam jeszcze do lekarza rodzinnego niech mi cos powie co na to przeziebienie moge brac bo jak głowa zaczyna bolec to nie wyrabiam.

Jest mało ludzi to nic nie tracę wchodząc.Wlasnie weszła starsza pani wypsikana takimi starymi babciowatymi perfumami :/ chyba zaraz sie uduszę nie wyrabiam co za zapach

Stary 2013-12-12, 09:09   #1871
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Cytat:
Dzien dobry!

biedactwo

mi chwilowo wymioty ustąpiły ale za to przeziębienie bierze mnie co raz bardziej. Idę dziś jeszcze na 12:00 do fryzjera trochę obciąć te moje kłaczyska to zajdę do apteki podpytam. NIe potrzebuję nic specjalnego ale coś na gardło bo boli jak diabli i jakieś kropelki do nosa by się przydały. Zobaczymy co mi podpowiedzą, na szczęście kobitki są mega wyuczone więc powinny mi dać coś odpowiedniego

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 09:35   #1872
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

No to przed wyjsciem pokaze brzuchol jeszcze. Hmmm wydawal mi sie mniejszy, chyba nie jestem obiektywna w ocenie haha

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1386840802650.jpg (56,8 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1386840820842.jpg (67,4 KB, 35 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 09:49   #1873
__Sylwia__88
Zadomowienie

Monica80 i Beat@ jakie piękne brzuchy. Mój to nawet w połowie nie jest taki a dzieli nas w sumie tydzień różnicy ciąży.

Wczoraj co chciałam coś tu napisać to TŻ się wcinał, chciał czytać co pisze, a nie dam rady pisać jak on czyta . Sam się nie zapyta co u maluszka słychać a szuka na forum co pisze. Jak się go zapytałam przed wizytą u gin czy chce wejść ze mna do gabinetu to powiedział "a niby po co". Przykro mi się zrobiło i już nic nie proponowałam.

A dziś kiepsko się czuje, od rana mnie mdli i mam zawroty głowy. Plan na dzień miałam ambitny wyprasować stertę prania ale nie wiem co z tego wyjdzie.

Dziewczyny wymiotujące współczuje Wam. Ja to tej pory tego nie przechodziłam ale same mdłości są dla mnie bardzo męczące, a co by było gdybym to nawet nie chce myśleć.

26.10.2013

Jesteś z nami
http://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8dc2t2u5uz.png

Wybieram NOWOŚCI z mikroperełkami!
__Sylwia__88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:03   #1874
poziomkka
Zadomowienie

Witam się w 13tc !!! Jeszcze tydzień i zaczynam drugi trymestr - nie mogę się doczekać
NecroKitty ja też mam tą oliwkę z Rosmanna i mnie nie wysusza, denerwuje mnie tylko, że brudzi mi ubrania jak za szybko założę. Zamówiłam sobie już na prezent świąteczny Elancyl, ponoć jest bardzo dobry, ale też i bardzo drogi.
Dotk4 za wizytę, super, że wszystko jest ok i dzidzia pięknie rośnie
Pater86 ja dzisiaj musiałam zmieniać legginsy, bo te, które nosiłam jeszcze tydzień temu (ale z obniżonym stanem) uciskały mi brzuch.
eweden za wizytę, mam nadzieję, że zwolnienie dostaniesz Musisz!! Co do wyrzutów sumienia to nie przejmuj się, w takiej sytuacji warto być egoistką
Monica80 współczuję wymiotów zarówno Tobie jak i współwymiotującym
beat@ też już masz trochę brzuszka chyba i ja się któregoś dnia pokuszę o zdjęcie brzuchola, bo może też go nie widzę takiego jaki jest na prawdę
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:15   #1875
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

Ja niestety nie zdarzyłam z 2 wynikami ale to nie miało znaczenia bo na następnej tylko wpisał o już także jakbyś nie zdarzyła to trudno doniesiesz następnym razem.

Cytat:
Dzien dobry!

Współczuję i łącze się w bólu tyle, że ja wczoraj i cały dzień strasznie bolała mnie głowa

Cytat:
No to przed wyjsciem pokaze brzuchol jeszcze. Hmmm wydawal mi sie mniejszy, chyba nie jestem obiektywna w ocenie haha

śliczny brzuszek i jaki już duży !!

Tu macie mój (14t)

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1386678536

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 10:20   #1876
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eweden Pokaż wiadomość
Monica80 ale masz piękny brzuszek!!

Nie odzywałam się jakiś czas, bo jakoś tak... Czuje się kiepsko, szczególnie rano, nie mogę umyć zębów, a nawet wydmuchać nosa czy zakaszleć, bo mam od razu odruch wymiotny... Jak coś zjem to jest już zdecydowanie lepiej i w ciągu dnia też w porządku... Jestem już w 14tc, a brzuch chyba mam bardziej gruby niż ciążowy
Jutro idę do lekarza więc proszę o trzymanie kciuków o 16:30, zwłaszcza, że zamierzam poprosić o L4 w pracy nadrabiam teraz wszystkie "zaległości", muszę zostawić porządek, bo później dziewczyny będą niestety musiały robić i moją robotę... Mam już trochę wyrzuty z tego powodu :/

Co do książek o ciąży to ja mam jakąś G. B. Curtis "Ciąża, 40 kolejnych tygodni" i od koleżanki "Ciężarówką przez 9 mcy..." - co do tej pierwszej nie mam zdania, bo przejrzałam ją bardzo pobieżnie, ale drugą czytam w miarę kolejnych upływających tygodni, nawet wolę to niż czytanie w necie

za wszystkie wizyty i za kolejne
Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Zdrówka!

Monica, Twój synek nie wygląda na tych zdjęciach na 4-latka, tylko na starszego.

a brzuszek faktycznie masz spory (a jaka ładna podłoga w tle W ogóle fajny dom macie, taki ikeowski, jak lubię)

Mam nadzieję, że w poniedziałek USG mnie uspokoi, ale nie wiem, jak ja wytrwam przez święta czekając na wyniki

I jak wyszło?

Taa... słodkie kopniaczki, które potem przeradzają się w totalne rozpychanie w brzuchu i to już nie jest takie słodkie

Zdrówka! Jak już napisała zophiee, najwyżej wpłynie to na leukocyty, ale te i tak są podwyższone w stosunku do norm dla kobiet nie w ciąży. Zdrówka życzę!

Jak pisałam chyba miesiąc temu - Pharmaceris M przeciw rozstępom. Tzn. używałam tego w pierwszej ciąży i byłam z tego bardzo zadowolona. Być może, jak nie znajdę czegoś lepszego (czyli bez parabenów), to sięgnę po ten specyfik znowu.

Cytat:
Dzien dobry!

Ja dziś od rana to samo, co wezmę kęsa, to zwracam

Cytat:

Kolejny super brzuszek ale Wy macie dziewczyny fajne już te brzuszki

Ja z wczorajszej wizyty wróciłam z dobrymi wiadomościami. Po krwiakach jest już tylko ślad, od dziś zaczynam procedurę odstawiania Duphastonu, zostanie mi już tylko luteina. Zrobił mi pierwszy raz usg przez brzuch, ale jakoś słabo było widać, w sumie to sprawdził, czy serduszko bije i tyle. No niby słusznie, bo w zeszłym tyg miałam przecież genetyczne, to co będzie dzidzię męczył, ale jakoś tak dziwnie, że nie mogłam długo popatrzeć Pytałam, czy mąż może przyjść na następne usg, to mi powiedział, żeby go przyprowadzić na połówkowe. No i kazał odstawić kwas foliowy i zacząć brać prenatal DHA, kupiłam ale na widok tych wieeeeelkich tabletek się przeraziłam jak ja je przełknę, to będzie cud

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Ja niestety nie zdarzyłam z 2 wynikami ale to nie miało znaczenia bo na następnej tylko wpisał o już także jakbyś nie zdarzyła to trudno doniesiesz następnym razem.

Współczuję i łącze się w bólu tyle, że ja wczoraj i cały dzień strasznie bolała mnie głowa

śliczny brzuszek i jaki już duży !!

Tu macie mój (14t)

https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1386678536
O mamo, ale Wam zazdroszczę brzuszków, fajowy

I mnie wczoraj głowa tak bolała, że ledwo wytrzymałam
Rybka12321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:43   #1877
kamilla123
Rozeznanie

Hej! Ja też się witam w 14 tygodniu (zaczynam)

Zaraz uciekam do fryzjera więc nadrobię jak wrócę
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:43   #1878
D0tk4
Zadomowienie

Hej dziewczynki

Przedstawiam Wam moja niunie malenka
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 10:47   #1879
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:

Hej dziewczynki

Nie wiem dlaczego, ale od razu pomyślałam, że to chłopiec

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-12, 10:56   #1880
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

D0tk4 piękna fotka

beat@ widać że to brzuszek ciążowy

A ja się melduje po wizycie Wszystko jest ok. Lekarz ma super sprzęt i na prawdę było wszystko widać. Nawet jak przełyka Ma piękne uszka i nosek. No i jest wielgachny, ma prawie 7cm Przegonił o 6 dni termin. Przezierność 1,8mm. Ryzyko niewielkie. Włączył nam lekarz 4D. No kosmos normalnie Taka chudzinka piękna. No i zobaczyliśmy dwie piękne bombki na święta akurat Chyba będzie chłopak.
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:01   #1881
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

A to zdjęcie główki z profilu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1456786_664449643577522_1268567445_n.jpg (56,7 KB, 30 załadowań)
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 11:02   #1882
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
D0tk4 piękna fotka

A ja się melduje po wizycie Wszystko jest ok. Lekarz ma super sprzęt i na prawdę było wszystko widać. Nawet jak przełyka Ma piękne uszka i nosek. No i jest wielgachny, ma prawie 7cm Przegonił o 6 dni termin. Przezierność 1,8mm. Ryzyko niewielkie. Włączył nam lekarz 4D. No kosmos normalnie Taka chudzinka piękna. No i zobaczyliśmy dwie piękne bombki na święta akurat Chyba będzie chłopak.
super i gratuluję prawdopodobnie chłopczyka a gdzie fotki ??

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-12-12 o 11:04
Stary 2013-12-12, 11:03   #1883
poziomkka
Zadomowienie

Dotk4 śliczny !!! Też sobie pomyślałam o chłopcu
Rybka jak wygląda ta cała procedura odstawiania duphastonu u Ciebie? Ja na poprzedniej wizycie miałam zalecenie od gina, żeby nie brać już duphastonu, ograniczyć też luteinę (bo brałam 4x50mg - 2 na noc i 2 na dzień). Teraz przyjmuję 2x50 mg, po jednej tabletce rano i wieczorem, ale niedługo będą mi się kończyć, zostało mi ostatnie opakowanie luteiny (30tabl) więc i to trzeba będzie odstawić, a nie wiem jak to zrobić..jakoś z tą luteiną czuję się pewniej ;/
Stary 2013-12-12, 11:09   #1884
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:

Hej dziewczynki

cudny widoczek

Cytat:
D0tk4 piękna fotka

Ciche gratulacje chłopczyka
i super, ze na wizycie wszystko dobrze

Ja już też chce poznać płeć
Stary 2013-12-12, 11:13   #1885
poziomkka
Zadomowienie

Rybka super, że po krwiakach już tylko został ślad
Kucyk za wizytę, maleństwo rośnie jak na drożdżach no i prawdopodobnie chłopczyk
Stary 2013-12-12, 11:25   #1886
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
cudny widoczek

Ciche gratulacje chłopczyka
i super, ze na wizycie wszystko dobrze

Ja już też chce poznać płeć
Może poznasz już za tydzień ja bardzo liczę na 30.12

Stary 2013-12-12, 11:32   #1887
Rybka12321
Raczkowanie

Cytat:
D0tk4 piękna fotka

Super i gratuluję bombek

Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Dotk4 śliczny !!! Też sobie pomyślałam o chłopcu
Rybka jak wygląda ta cała procedura odstawiania duphastonu u Ciebie? Ja na poprzedniej wizycie miałam zalecenie od gina, żeby nie brać już duphastonu, ograniczyć też luteinę (bo brałam 4x50mg - 2 na noc i 2 na dzień). Teraz przyjmuję 2x50 mg, po jednej tabletce rano i wieczorem, ale niedługo będą mi się kończyć, zostało mi ostatnie opakowanie luteiny (30tabl) więc i to trzeba będzie odstawić, a nie wiem jak to zrobić..jakoś z tą luteiną czuję się pewniej ;/
Do tej pory brałam duphaston 3x dziennie po 1 tabletce, od dziś przez 3 dni mam brać 2x dziennie po jednej, potem przez kolejne dni 1x dziennie jedną i koniec luteinę biorę tak jak Ty- 2x dziennie po dwie i na razie mam ją brać. Szkoda że nie spytałaś lekarza, ale pewnie podobnie jak u mnie- najpierw ograniczyć liczbę, czyli 2x po jednej, a potem 1x jedną. Ale pewności nie mam.
Stary 2013-12-12, 11:35   #1888
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Może poznasz już za tydzień ja bardzo liczę na 30.12

No oby, bo zupełnie nie mam przeczucia, tzn mam że chłopczyk a jakoś bliżej i łatwiej mi z opieką nad dziewczynką i ciekawość mnie zżera

Ty pewnie też tego 30 zobaczysz

chyba, że nasze maluszki zrobią nam psikusa i się odwrócą od nas
Stary 2013-12-12, 11:40   #1889
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
No oby, bo zupełnie nie mam przeczucia, tzn mam że chłopczyk a jakoś bliżej i łatwiej mi z opieką nad dziewczynką i ciekawość mnie zżera

Ty pewnie też tego 30 zobaczysz

chyba, że nasze maluszki zrobią nam psikusa i się odwrócą od nas
My też byśmy chcieli dziewczynkę a co do przeczucia to ja go nie mam

Stary 2013-12-12, 11:53   #1890
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
My też byśmy chcieli dziewczynkę a co do przeczucia to ja go nie mam

To za dziewczynkę ale wiadomo najważniejsze aby zdrowe było

ja mam bo każdy mi chłopca przewiduje a u męża same chłopy w rodzinie i nie wierze abym miała tyle szczęścia i była u nas dziewczynka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości