|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
Agacia nie ma co siedzieć i się martwić już dawno powinnaś być na IP. |
|
|
|
|
#1202 |
|
Zadomowienie
|
pilotka a zerknij na allegro, czy samego kółka się nie da dokupić. Bo podejrzewam, że ten wózek ma wypinane te kółka, więc byś miała problem z głowy
|
|
|
|
#1203 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakaś nienormalna ta Twoja była teściowa, co za baba skąd ona takie teorie bierze... może powinnaś mu jeszcze podziękować za to, że tak Ciebie i Mikusia "załatwił" i taki odpowiedzialny jest.Brak słów po prostu- nie przejmuj się ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
jeju ale fajnie- 16 dni czekamy niecierpliwie na fotki.Co do knajpek na starówce to ciężko może być... może na Krakowskim albo na Nowym Świecie? Ewentualnie na Miodowej jest jaka restauracja Honoratka i kiedyś koleżanka tm robiła rzyjęcie weselne- wyszło całkiem spoko
|
|
|
#1204 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jeśli nie ma być kameralnie to raczej odpadnie, bo to malutkie miejsce jest. My byliśmy bardzo zadowoleni, ale mieliśmy raczej obiad rodzinny niż wesele i to raczej ze względu na rodzinę z Łodzi, inaczej pewnie obeszlibyśmy się lampką wina w urzędzie. W sumie poniżej 30os. i bez tańców itd. Jedzenie naprawdę super, obsługa bardzo profesjonalna, nie było problemów z niczym. Przekonali nas w sumie właśnie podejściem, bo jak byliśmy informacyjnie to kierownik sali nas usadził przy stoliku i wszystko dokładnie mogliśmy omówić, nie było problemów z jakimiś specyficznymi ustaleniami, nawet nie wiedząc jeszcze czy ich wybierzemy otwierał wina na spróbowanie W innym miejscu z łaską do nas wyszedł zarządzający knajpą, zaczął od tego że menu nie modyfikują i zaliczkę najlepiej od razu wpłacić bo takie wzięcie niby mają. Wybór był prosty po tym.Cytat:
Na razie 7, przynajmniej jedno przede mną jeszcze. Ale też miałam na początku zagrożoną, dopiero ostatnio w sumie odetchnęłam że już powinno być ok co by się nie działo.
|
||
|
|
|
#1205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1206 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny spakowane macie torby? Bo nie wiem co robić?
35tc5d mam, mój syn chyba urósł bo od 2 dni nie kupię i nie wywraca się tylko, takie uczucie jakby się próbował przeciągnąć. Urzędzie tata ma mi wyniki odebrać z posiewu . Jak te wyniki są opisane jakieś normy czy jak te?? Idę ogarnąć dom i chyba szlafrok i staniki popiore w dzidziusiowym proszku. Mama mnie załamała mówi że pierogi na nowy rok zrobi...a jk nie dotrwam ...to nie zjem....buu Oby teściowa zrobiła chociaż
|
|
|
|
#1207 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ach, a już myślałam, że to taka kara dla Ciebie Cytat:
![]() Wewelicho w pizzy hut- no tego to chyba jeszcze nie było. ![]() Choć ostatnio byłam na weselu w pizzerii; wszyscy goście żałowali, że nie ma pizzy tylko jakieś mięsa jako danie główne.
|
|
|
#1208 | |
|
Zakorzenienie
|
dopadała mnie panika że ja mam nic nie poprane i nie poprasowane.... nie mam torby spakowanej, nie mam drugiego stanika do karmienia.
Cholera musze się w weekend wziąć za pranie ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
co do pierogów- niech Ci zamrozi kilka
|
|
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
Witam
dziewczyny co myslicie o takim spiworku do gondolki? http://allegro.pl/spiworek-becik-oci...765106704.html uwazacie ze jest za cienki na zime? musze zamowic spiworek, mama twierdzi ze powinnysmy zamowic cieplejszy ( ale tamte spiwrorki sa typowo do spacerowki , duze. oczytwiscie maly bylby ubrany w kombinezon , na to ten spiworek, kocyk ewentualnie i jest jeszcze oslonka gondolki...mysle ze byloby ok...?
|
|
|
|
#1210 | |
|
Rozeznanie
|
przed chwilą dostałam laktaror ![]() no to teraz już mogę jechać![]() Cytat:
tylko tutaj nie chodzi o kółko ale konkretnie o stelaż przy kółku jest skrzywiony hmmm jakby scentrowany trzeba go trochę naprostować demonyianioly współczuję przejść z teściową... to jakaś maskara ![]() do póxniej |
|
|
|
|
#1211 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O! Do pizza hut to i ja bym przyszła na Twój ślub ![]() Cytat:
|
|
|
#1212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się wydaje że będzie OK bo tak jak piszesz jeszcze kombinezon, osłonka, jakis kocyk...
|
|
|
#1213 |
|
Raczkowanie
|
To będzie obiad ślubny razem z nami będzie 9 osób
świętować będziemy w domu ale fajnie było by poczuć ten klimat a ja kocham starówkę szkoda tylko że się winka nie napiję a mam taką ochotę Zdjęcia na pewno wam pokaże muszę mieć duuuużo hehe Ale jestem podekscytowana
|
|
|
|
#1214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1216 |
|
Raczkowanie
|
AgatkaL, nie smutkaj się
agacia, ja raczej też bym pojechała na IP. Będziesz spoojniejsza! magnusia, zapytaj lekarza czy możesz coś mocniejszego od tej zgagi brać, jakiś omeprazol czy pantoprazol. Bo taka ciągła zgaga może narobić wielu szkód niestety. Lusso, rób w pizza hut, wpadnę dałabym się pokroić za taką smaczną pizzunię z pizza hut ![]() Miałam dziś ze skaleczonym tż jechać na zakupy ale chyba sobie daruję, brzuch mi się stawia co chwilę A rano przeprowadziłam poważną rozmowę z małym i zapowiedziałam mu, że ma dwie opcje: albo wychodzi jakoś na dniach, żebym mogła choć trochę dojść do siebie na święta albo dopiero w styczniu, innych możliwości nie przewiduję
|
#1217 |
|
Gang Iren
|
Jeszcze nie,ale chcę to zrobić do Świąt,bo w Święta już będę mieć ciążę donoszoną,więc już myślę,że czas by mieć wszystko gotowe.
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- A ja tak sobie myślałam,że może Kacper będzie chciał wyjść przed terminem,żeby załapać się na imieniny
|
#1218 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To spokojnie się pomieścicie i w knajpce i pizza hut też. A afterparty u świadków
|
|
|
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
Hej
nadrobilam, napisze pozniej, bo teraz na usg kontrolne jade, wiec poprosze o kciuki po 13
|
|
|
|
#1220 |
|
Zadomowienie
|
Dziś jak mąż wyszedł do pracy to do łózka oczywiscie przywędrował mój mniejszy mężczyzna i spał sobie koło mnie na brzuszku a ja taaaak mu zazdrościłam tej pozycji
![]() Zresztą mojemu młodszemu że sobie wisi w czasoprzestrzeni na nietoperka też zazdroszcze bo tak mnie bolą żebra i biodra przy leżeniu ze nawet pozycja na nietoperza wydaje się atrakcyjna
|
|
|
|
#1221 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do toby wrzuciłam parę kosmetyków w mini wersji. Za stanikami do karmienia nawet się jeszcze nie rozglądałam ![]() Ciuszki które dostałam leżą w torbie jeszcze czekam na drugą dostawę od kuzynki i wtedy wypiorę ![]() Musiałam brać kredyt na wyprawkę bo bym nie dała rady przez ślub i święta i te zwiększone składki w Zusie :P Mogłam wcześniej złożyć wniosek o kredyt bo teraz muszę czekać może zadzwonią w następnym tygodniu wtedy zacznie się szaleństwo zakupowe ![]() Tż nie chce wesela w pizza hut a już ochoty sobie narobiłam Jeszcze nie wybrałam restauracji może jak pan młody z pracy wróci to mi pomoże i mam nadzieję że będzie coś wolnego :P W ogóle u mnie już 34 tydzień a moja mała jeszcze się nie odwróciła :/ 2 tygodnie temu była pośladkowo i nic nie czuję aby się obróciła czuję tylko czasami coś pod żebrem ale to może jej rączka gdzieś tam wędruję. Jutro mam wizytę kontrolna może uda mi się ją na usg namówić :P Moja robi usg jak coś się dzieję więc tak myślę czy nie oszukać jej trochę i wtedy mi zrobi od razu
Edytowane przez Lusso Czas edycji: 2013-12-12 o 12:55 |
|
|
|
|
#1222 | ||||
|
Zadomowienie
|
Mówisz o Chałubińskiego?
Jak tak to chyba jednak decyduję się na Borowską ![]() Cytat:
Hehe trzeba jeszcze dodać, że weszło z przyjemnością, a wyjdzie raczej mało przyjemnie ![]() Cytat:
Moja babcia (mama taty) ma podobne podejście. Jak mój tato zostawił moją mamę to ona kazała mojej mamie latać za nim z podkulonym ogonem Cytat:
Choć jakbym sama miała wybierać to wzięłabym Piotrusia Cytat:
|
|
|
#1223 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Nie bardzo mam czas Was nadrobić. Wiecie co...a ja Wam powiem, że te staniki do karmienia to najmniejszy problem. Nie mam żadnego. Spokojnie nadają się każde inne bez fiszbin. Lepiej pomyślcie czy macie odpowiednie bluzki do karmienia-z dużym dekoltem lub rozpinane (beznadziejnie podnosi się całą bluzkę).
|
#1224 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja słyszałam kiedyś wersję afrykańską - dziecko wchodzi jak banan, wychodzi jak ananas
|
||
|
|
|
#1225 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1226 |
|
Zadomowienie
|
Tak czytam o tym znieczulenit i widzę, że jednak wiele opinii przychyla się ku niemu. Więc to chyba bedzie moja opcja awaryjna w razie gdyby już zaczęło się nieprzyjemnie
![]() W ogóle dzień dobry ! Noc niby przespana, ale ciągle się kręciłam. Przed 10 drugi raz usnelam i dopiero teraz czuję dobrze Widzę, że moje ulubione imię - Filip nie cieszy się "lubieniem" niestety i tak jakby był chłopak to imię zostało nam zabrane i byłby Alek od Aleksandra (nie Olek i nie Aleks). U mnie słabość do tych imion wzięła się z historii - Aleksander Wielki i Filip Macedoński ![]() a film po prostu uwielbiam ![]() Mała chyba zostanie tak jak planowaliśmy od początku Amelką w sumie już i ja się przyzwyczailam, chociaż nadal najczęściej mała to Mała ![]() I właśnie ta Mała tak mi siedzi pod żebrami, że nawet lekkiego skłonu zrobić nie mogę. I brzuch też przy siedzeniu prawie leży na udach, ale nie zauwazylam specjalnego obniżenia. Co do wagi - ja dla odmiany grubokoścista. Jak ktoś pytał ile ważę to zawsze był zdziwiony odpowiedzią. Powiem szczerze, że teraz sama też już sporo przytyłam na wadze, może i tyłek się lekko zaokrąglił, ale ja tego nie widzę. Mam wrażenie, że znaczna większość poszla w przód. No i w lusterku, stojąc tyłem nadal ciazy nie ma, a nie wiem czemu to wzielam sobie za wyznacznik czy jest ok no i nadal mieszczę się z swoją garderobe, łącznie ze spodniami (jak dobrze, że jestem fanka jeansów na gumkach )A +13 jest na pewno co najmniej ![]() Mówicie, że do wózka flanelkę ? Właśnie też się nad tym zastanawiałam. I chyba tak zrobię. Kocyka mi szkoda, ja w ogóle mam bzika na punkcie koców
|
#1227 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#1228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś usłyszałam 'wsadź sobie szyszkę w tyłek i spróbuj ją wyciągnąć' ![]() o to! to!
|
|
|
#1229 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tego cieńszego będzie można używać też w domu np. w łóżeczku, ale grubszy dłużej posłuży...
|
|
|
|
|
#1230 | |
|
Raczkowanie
|
Nie wiadomo co gorsze, arbuz większy, a ananas bardziej kolczasty
Cytat:
Ale doszłam do wniosku że przecież nie będę go wołać "Grzegorzu podejdź do mamy proszę" tylko "Grzesiek chodź tutaj" ![]() I mi też szkoda kocyka jako podkładki do wózka, a flanelka obawiam się że mogłaby przepuścić zbyt duży ulew czy coś innego. Ale pewnie na flanelce się skończy, chyba że kiedyś w sklepie stojąc nad podkładami skojarzę że do wózka chciałam. A w ogóle to stoję sobie i prasuję radośnie (lubię prasowanie ) ciuszki-maluszki i tak się zastanawiam - jak je poukładać potem? Wprawdzie na razie wszystko do poszewki od poduszki i czeka na przeprowadzkę i swoje miejsce, ale brakuje mi koncepcji. Komplecikami, typu śpiochy+kaftanik, body+pajac? Typami ubioru i dobierać na bieżąco? Nawet z rozmiarami nie jestem pewna co zrobić, bo niektóre 74 mam mniejsze niż inne 62 Jak układacie ciuszki dziecięce?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

jakaś nienormalna ta Twoja była teściowa, co za baba
skąd ona takie teorie bierze... może powinnaś mu jeszcze podziękować za to, że tak Ciebie i Mikusia "załatwił" i taki odpowiedzialny jest.
szukam tylko jakiejś fajnej restauracji na starówce ale ciężko jest, może polecacie jakąś?
16.06.2012
Ale jeśli nie ma być kameralnie to raczej odpadnie, bo to malutkie miejsce jest. My byliśmy bardzo zadowoleni, ale mieliśmy raczej obiad rodzinny niż wesele i to raczej ze względu na rodzinę z Łodzi, inaczej pewnie obeszlibyśmy się lampką wina w urzędzie. W sumie poniżej 30os. i bez tańców itd. Jedzenie naprawdę super, obsługa bardzo profesjonalna, nie było problemów z niczym. Przekonali nas w sumie właśnie podejściem, bo jak byliśmy informacyjnie to kierownik sali nas usadził przy stoliku i wszystko dokładnie mogliśmy omówić, nie było problemów z jakimiś specyficznymi ustaleniami, nawet nie wiedząc jeszcze czy ich wybierzemy otwierał wina na spróbowanie 

Tego cieńszego będzie można używać też w domu np. w łóżeczku, ale grubszy dłużej posłuży...