|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44124658]Melduje wszem i wobec ze po upadku i szczepieniu żadnych reakcji nie zanotowalam, nocka jak zwykle do bani wiec jest dobrze ![]() [/QUOTE] Dobrze, że nic mu sie nie działo to tym 'wypadku' i zachowuje sie normalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Nie bede oduczać. Młody nie jest jakoś do niego przywiązany. W ciągu dnia go nie ma (chyba że dziąsła swędza) tylko przy zasypianiu. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44121374] Ona - nie zacytowało: wybacz, ale ja wielokrotnie od dawna już pisałam o problemie z jedzeniem. Mniej więcej w tym samym czasie miała też go Ghia, potem Surka, a potem się posypało. Teso współczuję przeżyć [/QUOTE]Nie nie, to Ty mi wybacz, bo całkowicie wypadłyście mi z pamięci Przecież pamiętam jak pisałaś ze Arturek nie chce jeść. A teraz jak mu idzie?Bardziej w wypowiedzi też mi chodziło, że nikt przede mną z tym problemem się nie użerał. I teraz po tym co dziewczyny napiszą, stwierdzam, że to taką kolej losu i kolejne doświadczenie na przyszłość
|
|||||
|
|
|
#2522 | |||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44121374]Artek to samo. Boję się, co będzie, jak zacznie się poruszać po mieszkaniu...
Muszę mu kupić kojec do zabaw. Dziękuję, u nas skok=lęk separacyjny i się bujamy 24h/dobę razem, stąd nie mam na nic czasu, a już na kompa wcale... Ona - nie zacytowało: wybacz, ale ja wielokrotnie od dawna już pisałam o problemie z jedzeniem. Mniej więcej w tym samym czasie miała też go Ghia, potem Surka, a potem się posypało. Teso współczuję przeżyć [/QUOTE]No jak nasze dzieci zaczną sie poruszac to bedzie sie działo ![]() wspolczuje skoka ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44122679]Nie wierzę... Orkan Was pozbieral czy co?:P Pierwsze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse-na fb spam sieją.A ja mam sentyment do wizażu Nie miałam w nocy siły pisac a w sumie to nad ranem bo mała wstała o 4.30 .na jedzonko.Cytat:
Cytat:
Cytat:
czekamy na relacjeCytat:
lipa z tymi oponami daj znac jak te 4 z Pampersa bo my jescze 3 uzywamy Cytat:
dla naszego skarbeczka[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44123679]Cynamonki kciuki ![]() Kejt ile Fi waży, że przechodzicie na 4? My kurcze cały czas na 3, ale dzisiaj pielucha była cała przesikana i za każdym razem boję się kupować duże opakowanie... A właśnie mi tata kupił pakę trójek w Netto. Dziewczyny pytanie: czy mogę połączyć marchewkę ze słoiczka z ugotowanym i zblendowanym brokułem? Bo nie umiem znaleźć brokuła nigdzie ani np. cukinii, a chcę podać Młodemu te warzywa i w sumie z taką marchewką by było OK...[/QUOTE] Wydaje mi sie ze mozesz.A brokuły same w sloiku chyba w Rossmanie widziałam
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44125712]Ona tak, tylko na buzi. I tylko, gdy wstanie są takie mocno czerwone, potem bledną.
A na początku wyglądało to podobnie jak u Was, miał takie czerwone placki i w nich małe krostki, ale teraz przeszło, zostały tylko te wypryski malutkie...[/QUOTE] a może uczulenie na coś na czym trzyma główkę w nocy? |
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44125712]Ona tak, tylko na buzi. I tylko, gdy wstanie są takie mocno czerwone, potem bledną.
A na początku wyglądało to podobnie jak u Was, miał takie czerwone placki i w nich małe krostki, ale teraz przeszło, zostały tylko te wypryski malutkie...[/QUOTE] U nas po nocy też bardziej czerwone. Co to sie dzieje z tymi dziećmi... Mam nadzieje, że dzisiejsza wizyta u alergologa coś nam da. |
|
|
|
#2525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44124658]Melduje wszem i wobec ze po upadku i szczepieniu żadnych reakcji nie zanotowalam, nocka jak zwykle do bani wiec jest dobrze ![]() [/QUOTE] Uff [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44125117]Idę z Arturkiem do pediatry dzisiaj, też go zważymy, a przy okazji pokażę lekarce tę wysypkę, którą Artuś ma na buzi, nie podoba mi się ![]() Tak to wygląda po przebudzeniu, potem mu to jakby blednie...[/QUOTE] Nieciekawa ta wysypka.Laura nie miała na czole tylko policzki. Cytat:
idą zeby jak nic Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Dziewczyny używała któraś z Was włosów clip-in?
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry.
cynamonku- powodzenia w szpitaly, żeby wszystko poszło sprawnie i bez problemów teso- super, że z małym wszystko w porządku moon- ja nie wyciągam smoczka, podobnie jak u pozostałych dziewczyn, u nas smok jest tylko przy zasypianiu i mała go sama wypluwa po paru minutach. oduczać na razie nie mam zamiaru, sądzę, że Oliwia sama zadecyduje, że smoczek juz jej nie potrzebny. kejt- super, że u Filipa jest lepiej ![]() śniło mi się, że mój mąż kupował ze swoim tatą na spółkę Playboy'e i je razem oglądali powiedziałam, że ma się przyznać, bo inaczej zadzwonię do teścia. mąż jednak zaprzeczył. że niby nie kupował nigdy ani sam takich gazet ani tym bardziej z tatą.
|
#2527 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Raz, że nie mam aż tyle czasu, o czym pisałam nie raz, dwa - formuła forum mi odpowiada. A więc trudno, będę sobie w nocy pisać sama, ew. z Fiazo :P Albo może ktoś dołączy ![]() Właśnie wczoraj mama mi szukała w R. i nie było nic ciekawego :/ Kurcze tak ciężko z tymi słoiczkami, już nie mówiąc o tym, że w sklepach jest burd.el z tym i nie da się nic na szybko odnaleźć... Hmm wszystko ciągle prane w tych samych rzeczach, śpi albo u siebie albo ze mną, ale nie tylko po nocy tak ma, generalnie po każdej pobudce. Zastanawiam się, czy to ma związek ze zmianą temperatury... Cytat:
Artek ma tak jakby strefę T, tylko na czole tylko na środku. A więc czoło-oczy (i powieki i to mnie martwi:/)-nos i bródka. Kurde że też zawsze coś :/ Napiszę Wam potem, co powiedziała lekarka. |
|||
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44126002] Artek ma tak jakby strefę T, tylko na czole tylko na środku. A więc czoło-oczy (i powieki i to mnie martwi:/)-nos i bródka. Kurde że też zawsze coś :/ Napiszę Wam potem, co powiedziała lekarka.[/QUOTE] Czekamy na info i zaciskam zeby to nic powaznego
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukam na all jakiś fajnych i wygodnych ubranek na 80cm i nic mnie nie urzekło. Ładniejsze są w tym mniejszych rozmiarach
|
|
|
|
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Oliath, dla meza oraz dla Twojej sprzedazy. 20kg, niezle zainwestowalas i nie dziwie sie, ze nam przepadlas ![]() Perse, mysle, ze spokojnie mozesz polaczyc skladniki Co do wysypki, moze to od przegrzania? Skoro ma tylko po nocy. Cynamonowa, za zabieg i oby udalo sie dokonac tego rano aby Adas nie byl dlugo glodnyKejt, bardzo szybko widzisz poprawe. U nas duzo dluzej to trwa i zastanawiam sie czy rzeczywiscie Edek ma alergie :/ Tez ulewa po pepti. Oby udalo sie sprzedac stara kanape, a dodatkowych wydatkow nie zazdroszcze. A ja zamiast dospac po 6.30 zabralam sie za sprzatanie kuchni wraz z szafkami Stwierdzilam, ze musze sprzatac albo rano, gdy Edziu jeszcze spi, albo wieczorem. A ze tez lubie sobie pospac trafilo na poranki. Ciekawe jak dlugo bede taka zmobiliziwana ![]() Wkrotce wyruszamy na spacerek. Pozdrawiam i zycze milego dnia Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
My już po pediatrze wkurzyłam się, jak nigdy. Zależało mi na czasie, więc umówiłam Lile do dzieci chorych
Przychodzimy tam, a nasza pediatra nie przyjmuje, bo wzięła sobie wolne (mogli nas uprzedzić tel.) przyjmowała inna Pani dr, a że przejęła pacjentów mojej pani de, to przed nami było 7 chorych dzieci [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44125117]Idę z Arturkiem do pediatry dzisiaj, też go zważymy, a przy okazji pokażę lekarce tę wysypkę, którą Artuś ma na buzi, nie podoba mi się ![]() Tak to wygląda po przebudzeniu, potem mu to jakby blednie...[/QUOTE] Dziwne te plamki, idź koniecznie ![]() Cytat:
Strasznie przerażają mnie choriby skórne, mam nadzieję, że Lila nic nie podłapie
|
|
|
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
hej my w domku po wyjeciu wenflonu
![]() powtorzyli badania i mamy zrobic jeszcze morfo+mocz w pon...raczej obedzie sie bez antybiotykow w czym troche mojej zaslugi bo mu chcieli dac w szpitalu ale sie nie zgodzilam i sie udalo....no i dzis nie mogla pani sie mu wbic do zylki:-( biedny sie splakal....wyglada na to ze wiecej strachu sie najadlam niz to bylo warte ufff Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#2533 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Kejti za poprawę Jakierka piękna choinka Cynamoniakciuki dla Adasia ![]() O Tv było. Tosiek czasem looknie na jakąś bajkę, ale to tak max 5 min i już mu się nudzi. Są dni że w ogóle TV nie widzi i też dobrze. My dziś kontrolę u neurologa mamy więc potrenujcie kciuki też dla nas. U mnie problemy z mamą pisałam na fb, ale dla dziewczyn których nie ma na fb wrzucę parę słów do K. |
|
|
|
#2534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz jeszcze Idzie zapytać o opinię. Widziałam też pianinka no name na all w niższej cenie. Ale ja te wziełam bo mam karuzele i mi sie podoba. Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#2535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za powrót do domku i za odwagę i intucję, że powiedziałaś nie antybiotykowi ![]() Oliath kciuki dla męża ![]() Perse oby Artusiowi przeszły te krostki jak najszybciej. A drapie się po tym maleństwo?? |
|
|
|
|
#2536 |
|
Konto usunięte
|
Ghia nie, ale jak leży na brzuszku (np. spał tak) to często "jeździ" buźką po pieluszce, na której leży i nie wiem, czy go to nie swędzi, a na pewno ma po tym bardziej zaczerwienione.
A propos: Mówię mamie, że ma wysypkę. Mama pyta, czy sprawdziłam w necie, co to może być. Ja mówię, że nie, bo pewnie mi wyskoczy zaraz jakaś poważna choroba, skaza białkowa czy coś. Mama: skaza białkowa? Ja: no z nabiału. Mama: no a Ty jesz ciągle tylko ten ser i ser... |
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44127126]
A propos: Mówię mamie, że ma wysypkę. Mama pyta, czy sprawdziłam w necie, co to może być. Ja mówię, że nie, bo pewnie mi wyskoczy zaraz jakaś poważna choroba, skaza białkowa czy coś. Mama: skaza białkowa? Ja: no z nabiału. Mama: no a Ty jesz ciągle tylko ten ser i ser... no widzisz Perse, masz już diagnozę postawioną ![]() surka- współczuje sytuacji w przychodni. ja też bym nie czekała
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero mogę się przywitać..Dzień dobry
Jejku co ja dzisiaj zrobiłam Składałam zamówienie na All i miałam Małego na kolanach. Pisałam na klawiaturze i moje ręce przechodziły pod jego paszkami.. Mały nagle poleciał główką do przodu, zupełny luz w męśniach miał i uderzył czółkiem o kant stołu ![]() Jaka ja głupia jestem! Nie byłam pewna gdzie dokładnie się uderzył..bałam się, że w ciemiączko Po chwili nad brwią pojawiła się biała kreska i wokół zaczerwienienie.. Po drzemce widzę, że ma czerwoną kreskę..Mam nadzieję, że tylko na siniaczku się skończy i większej krzywdy mu nie zrobiłam
|
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
Surka-no to kijowo wyszło z tym lekarzem :/
Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Ita-biedny maluszek.Ale fajnie ze go antybiotykiem nie nafaszerowali Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Ghia-kciuki! Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję sytuacji, ja bym chyba płakała gorzej niż maluszek. nasze dzieci stają się coraz bardziej mobilne i nie wiemy kiedy zachce im się przekręcić na boczek czy właśnie przybić dzięcioła. ja małej nie zostawiam bez nadzoru- jedynie kiedy leży na macie na podłodze albo jest w łóżeczku. tylko w tych dwóch miejscach jest wg mnie bezpieczna i sobie wielkiego kuku nie zrobi. jak pomyślę o takich dziecku już raczkującym to w ogóle... trzeba będzie porządnie zabezpieczyć dom.
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoan-trzymam kciuki zeby nic Olkowi nie bylo.A mnie 2 tygodnie temu wypadl telefon z reki i Laurke w glowke uderzył. Miala malego siniaka
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
|
#2542 |
|
Konto usunięte
|
I po co mi pediatra...
![]() Dzoan ja wiem, że to marne pocieszenie, bo jak Artek spadł na tapczan z 10 cm to też wyłam, ale... nie pierwszy i nie ostatni to guz na czole naszych dzieci. Ja kiedyś czytałam takie różne fora, jak to dzieci spadały z tapczanów, łóżeczek... W znakomitej większości wypadków nic się nie działo. ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- A tak swoją drogą, na co trzeba zwracać uwagę po urazie głowy dziecka: - czy nie wymiotuje - czy nie jest zbyt senne/aktywne, po prostu czy się nie zachowuje inaczej - czy źrenice są równe i reagują na światło To chyba takie główne sprawy. |
|
|
|
#2543 | |
|
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44127126]Ghia nie, ale jak leży na brzuszku (np. spał tak) to często "jeździ" buźką po pieluszce, na której leży i nie wiem, czy go to nie swędzi, a na pewno ma po tym bardziej zaczerwienione.
A propos: Mówię mamie, że ma wysypkę. Mama pyta, czy sprawdziłam w necie, co to może być. Ja mówię, że nie, bo pewnie mi wyskoczy zaraz jakaś poważna choroba, skaza białkowa czy coś. Mama: skaza białkowa? Ja: no z nabiału. Mama: no a Ty jesz ciągle tylko ten ser i ser... Nooo mama ekspertka od zywienia niemowlat.. Tak jak moja Wczoraj ze mna dyskutowala ze powinnam juz zaczac podawac malemu jedzenie i zeby zaczac od banana a na moje pytanie czy sama tak robila powiedziala ze nie, bo wtedy bananow nie bylo... To skad to wie??? ![]() Ja zlewam Cytat:
Teraz to dopiero sie powoli zaczną siniaki i guzy... Bedzie kosmos!! Starszakowi to uszylam taka grubszą opaske na glowe i w niej raczkował. .. Duzo razy troche zamortyzowala upadki i obtluczenia Oliath trzymam kciuki za rozmowe Surka tez bym sobie poszla... Poczekaj spokojnie jak teoja pediatra bedzie przyjmowac u dzieci zdrowych i wtedy idz po skierowanie, nie ma co wdychac zarazkow.. |
|
|
|
|
#2544 |
|
Zadomowienie
|
Ghia,
![]() Dzoan, wspolczuje i oby poza zaczerwienieni nic Olusiowi nie bylo! Ita, super, ze juz w domku i fajnie ze nie zgodzilas sie na antybiotyk. Lachryma, mnie zaczyna juz przerazac wizja zabezpieczania mieszkania przed Edkiem. Najgorsze jest to, ze nie wszystko da sie przewidziec, a dzieci maja ogromna wyobraznie. Ja nadaje ze spacerku ![]() Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
|
#2545 | |
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44127126]Ghia nie, ale jak leży na brzuszku (np. spał tak) to często "jeździ" buźką po pieluszce, na której leży i nie wiem, czy go to nie swędzi, a na pewno ma po tym bardziej zaczerwienione.
A propos: Mówię mamie, że ma wysypkę. Mama pyta, czy sprawdziłam w necie, co to może być. Ja mówię, że nie, bo pewnie mi wyskoczy zaraz jakaś poważna choroba, skaza białkowa czy coś. Mama: skaza białkowa? Ja: no z nabiału. Mama: no a Ty jesz ciągle tylko ten ser i ser... Mój też buzią po pieluszce jeździ jakby nos chciał sobie podrapać więc pewnie go nie swędzi to dobrze, że mu nie przeszkadza Cytat:
na pewno nic mu nie będzie. Ja też miałam kiedyś mały wypadek, mały wysunął mi się z fotelika na szczęście nie zdążyłam podnieśc fotelika i stał jeszcze na ziemi ale też uderzył się główką o podłogę. Myślałam że na zawał zejdę ![]() A Tosiek śpi już 5 godzinę od rana coś czuję nockę piękną przed nami. No nic budzę go bo do neuro trzeba się zbierać ![]() Kciuczki plizzzz |
|
|
|
|
#2546 |
|
Raczkowanie
|
powiem Wam, że się nie wyrabiam z czasem normalnie. Nie mam czasu na zrobienie rzeczy w domu, na solidne ponadrabianie Was i odpisanie. Na fb jakoś mi łatwiej odpisywać- sama nie wiem dlaczego, ale nie chciałabym za nic żeby nam wizaż padł
![]() Ja się dziś zabrałam za sprzątkanie szafy z ciuchami bo już tam nic znaleść nie mogłam, także Jakierka możemy sobie podać ręce ![]() Ale najważniejsze jest to, że Mikołaj kończy dziś 4 miesiące!!! Jestem przeszczęśliwa, że go mam!!! Pieczecie ciasteczka na święta? ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- super, że jest poprawa! |
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś zaliczyliśmy dwie drzemki po ok 30 minut, więc szału nie ma. W konsekwencji zrobiłam masę na placuszki z mascarpone i jak mąż wróci zajmie się Misiem, to będę je smażyć. No i nic poza tym.
|
|
|
|
|
#2548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja mam marudera dziś. Prasowanie musiałam podzielić na 3x Obiadu nie zrobiłam, kurna prawie nic nie zrobiłam Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#2549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2550 |
|
Konto usunięte
|
U nas jest histeria za histerią dziś. Nie daję sobie rady. TŻ ma urlop w przyszłym tygodniu, alleluja....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

No i na brzuszku mniejsza wysypka
jak juz jakoś zasnąl (na rękach pierwszy raz chyba od urodzenia
) to po jakimś czasie znów obudziła się z płaczem, wzięłam go na ręce wpakował sobie całą rączkę do buzi i dopiero trochę się uspokoił

[/QUOTE]
Nie miałam w nocy siły pisac a w sumie to nad ranem bo mała wstała o 4.30 .na jedzonko.
masakra jakaś... Szkoda, że przed świętami tak wyszło 

(mogli nas uprzedzić tel.) przyjmowała inna Pani dr, a że przejęła pacjentów mojej pani de, to przed nami było 7 chorych dzieci 

Nie byłam pewna gdzie dokładnie się uderzył..bałam się, że w ciemiączko