Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-12, 14:20   #2701
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość
Naszymi świadkami zostali Moja siostra i kuzyn TŻ. Myślę że to lepsza opcja niż wziąć przyjaciela lub przyjaciółkę.

Przynajmniej wszystko zostaje w rodzinie...
---------------------------------------------------
Wielki dzień nietypowa data 01.03.14r.
Każdemu według potrzeb
Ja sobie nie wyobrażam siostry jako świadkowej, nie mam z nią dobrych relacji, a nawet gdybyśmy miały to siostra ma swoją rodzinę, męża, dzieci i wesele spędzi z nimi a nie ze mną.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:24   #2702
Dotka90
Zakorzenienie

Ja też sobie nie wyobrażam rodzeństwa na świadków...
Siostra TŻta jest starsza od niego o 10 lat, ma męża,małe dzieci, nie wyobrażam sobie zawracać jej głowy świadkowaniem.
Z kolei mojego brata na świadka nie chcę, bo... zwyczajnie się nie lubimy za bardzo, zupełnie nie jesteśmy blisko, dodatkowo on się nie nadaje do tej roli.

Więc nie wiem, po co na siłę brac rodzinę.

U nas będzie moja przyjaciółka i kuzyn TŻta (bo są bardzo blisko ze sobą).
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:26   #2703
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Każdemu według potrzeb
Ja sobie nie wyobrażam siostry jako świadkowej, nie mam z nią dobrych relacji, a nawet gdybyśmy miały to siostra ma swoją rodzinę, męża, dzieci i wesele spędzi z nimi a nie ze mną.

Troszkę przykre....Za to Ja na szczęście mam bardzo dobry kontakt z siostrą w końcu 9miesiecy razem w jednym brzuszku... Więc dogadujemy się "bez słów" .
Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:29   #2704
Anesthesia
Wtajemniczenie

Co do przyjaźni to kiedyś miałam wyrzuty sumienia, że nie dbam o pewne znajomości itp. A potem się zastanowiłam, i kurde, przecież przyjaźń czy bliska znajomość to relacja w 2 strony, okej, ja może trochę zaniedbałam, ale ta druga osoba często nie robiła nic więcej ode mnie... więc odpuściłam i trudno, takie życie, nie ma sensu nic na siłę ciągnąć.

Co do wolności, to mnie też to rozwala, dawniej dziewczyna po 25 r.ż. bez faceta to już stara panna była, a teraz jak się przed 25 r.ż. hajta to marnuje sobie życie i przypina obrożę ze smyczą... ludzie czasami reagują jakbyśmy byli nienormalni, że już bierzemy ślub, ale na co czekać? Tzn. nasi wspólni znajomi to nie, ale jak dalsze koleżanki, nie znające realiów mojego związku słyszą, że wychodzę za mąż to się za głowę łapią.
Wg mnie "przedawnione" związki to masakra, nie wiadomo na czym się stoi i w ogóle. Znam kilka takich przypadków i to cholernie trudne sytuacje... Po co czekać, skoro jestem z TŻ 5 lat i nie zamierzam go "wymieniać"?
Tak samo to pojęcie "koniec wolności", kurde, jakby ludzie bez małżeństwa zdradzali co tydzień z kim innym może single często zmieniają partnerów, ale skoro już jestem w związku to nie zdradzam, więc ocb?

U nas świadkowymi będą siostry, z rodzeństwem czasem jest lepiej, czasem gorzej, ale wiem, że koniec końców zawsze staną za nami murem Z przyjaźnią mamy różne doświadczenia, i obydwoje nie mamy przyjaciół tak megamega totalnie od serca od kilku(nastu) lat, więc padło na siostry

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-12-12 o 14:36
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:37   #2705
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady Million Pokaż wiadomość
Naszymi świadkami zostali Moja siostra i kuzyn TŻ. Myślę że to lepsza opcja niż wziąć przyjaciela lub przyjaciółkę.

Przynajmniej wszystko zostaje w rodzinie...
---------------------------------------------------
Wielki dzień nietypowa data 01.03.14r.
lepsza opcja? niekoniecznie. czasami jest tak jak mówią, " z rodzina najlepiej wychodzi sie na zdjeciach"

ja akurat mam siostrę świadkową, ale nie twierdze że każdy musi mieć też rodzeństwo. jeśli ktoś ma dobre kontakty z rodzeństwem owszem, ale jeśli nie, to co, udawać ? wolałabym wziąć przyjaciółke
świadkiem będzie szwagier Tż, bardzo chciał brata ale ze względu na niepełnoletnośc, nie może być brat.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-12-12, 14:40   #2706
Opiumalfa
Zakorzenienie

Niestety sama znam bardzo dobrze sytuacje z przjaznia, ktore sie koncza w mgnieniu oka. Wyjezdzalam wiele razy, zmienialam miasta, kraje i tak na prawde Ci, ktorzy zostaali sa tak nieliczni, ze az przykro.
Moja " przyjaciolka", ktorej bylam swiadkiem na weselu w ogole sie do mnie nie odzywa bo po co? W koncu juz nie mieszkamy razem a akademiku, tylko w innych krajach, wiec po co sobie zawracac mna glowe. A wyciagalam reke przez kilka lat, zero odpowiedzi, albo jakies na odwal sie. Przykro jest bardzo, ale sa ludzie i parapety. Ale jak ktos tu napisal, w koncu to dziala w dwie strony.

Edytowane przez Opiumalfa
Czas edycji: 2013-12-12 o 14:41
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 14:57   #2707
czekooczekolada
Zakorzenienie

dziewuszki wrzuciłam relacje z próbnymi zaproszeniami do klubu, luknijcie

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-12-12, 15:03   #2708
Monisia_1987
Raczkowanie

u nas świadkową jest moja siostra a świadkiem brat mojego Sławka.My jesteśmy w tym samym wieku a świadkowie są od nas starsi o 10 i 11 lat-mają swoje rodziny i dzieci,z tym ze dzieci mają po 14,13 lat więc nie martwie się o usadzenie ich
A co do przyjaźni to ja mam przyjaciółkę-znamy się od 10lat,od 7 lat mieszka i pracuje w Irlandii-widujemy się raz na rok,do tego dochodzą rozmowy na skype-a przyjaźń trwa nadal,nic się nie zmieniło.Więc różnie to jest z tą przyjaźnią Mogłabym wziąśc ją na świadka ale ona ma w 2014 oprócz mojego ślubu 3 imprezy w rodzinie i na dzień dzisiejszy nie wiadomo czy dadzą radę z urlopami więc wolałam siostrę

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

czekooczekolada ja nie jestem w klubie a chciałabym luknąc
Stary 2013-12-12, 15:14   #2709
Lady Million
Raczkowanie

GG do Lady Million

Oczywiście każdy ma prawo wybrać.

Jedni wybierają rodzinę i inni znajomych czy też bliskich przyjaciół.

Ja wybrałam siostrę ponieważ z całej paczki przyjaciółek którę od zwsze trzymały się razem została mi tylko ona i na nią mogę zawsze liczyć.
Lady Million jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:40   #2710
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Moja koleżanka podobną sytuację (ma 3 przyjaciółki od podstawówki - więc razem we cztery trzymają się od 20 lat). Zrezygnowała z wyboru i na świadka wzięła faceta - męża siostry, a przyjaciółki 'ubrała' na wesele w kiecki w tym samym kolorze i w kościele zajmowały honorowe miejsca w pierwszej ławce. Wszystkie jednakowo szczęśliwe i jednakowo wyróżnione.
Świetny pomysł moim zdaniem!

Cytat:
Dlaczego lepsza?
Nie jednokrotnie zdarza się, że ma się lepszy kontakt z przyjaciółmi niż z rodziną, wiec nie rozumiem generalizowania, że tak jest lepiej, bo zostaje w rodzinie.
Oj, moim jedynym wyjściem w rodzinie jest jak coś kuzynka, z którą nie mam już kontaktu i różnimy się jak dwie krople wody. A tak to nie mam kogo! Młodsza siostra nie ma wieku niestety , a tak kuzyni, którzy będą mieć dopiero 18-naście lat, więc i oni nie mogą. Dlatego wybieram przyjaciółkę, z którą wiem, że nie zginę i będę mogła jej płakać teraz w nocy o północy, że coś jest nie tak.

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Niestety sama znam bardzo dobrze sytuacje z przjaznia, ktore sie koncza w mgnieniu oka. Wyjezdzalam wiele razy, zmienialam miasta, kraje i tak na prawde Ci, ktorzy zostaali sa tak nieliczni, ze az przykro.
Moja " przyjaciolka", ktorej bylam swiadkiem na weselu w ogole sie do mnie nie odzywa bo po co? W koncu juz nie mieszkamy razem a akademiku, tylko w innych krajach, wiec po co sobie zawracac mna glowe. A wyciagalam reke przez kilka lat, zero odpowiedzi, albo jakies na odwal sie. Przykro jest bardzo, ale sa ludzie i parapety. Ale jak ktos tu napisal, w koncu to dziala w dwie strony.
znam to Nauczyłam się, że prawdziwych jest niewielu, a reszta to znajomi...

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:49   #2711
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Moi przyjaciele mnie wspierają i nigdy nie mówili, że jestem gowniara i że 23 lata w dniu ślubu to za mało, ale za to znajomi moich rodziców i ludzie, których znam (bo to nawet nie znajomi) mówią że sobie życie zmarnuje, jak mnie to denerwuje. Na szczęście już nie doluje...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 15:51   #2712
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cude Pokaż wiadomość
Elrosa, co do ceny w Realu to chyba wszędzie trąbili o promocji 18,88. Dziwne, że w sklepie już inaczej. Może się skończyło?
A ja nie wiem, czy organizować rodzicom wypad do Białegostoku do Selgrosa czy nie. Może lepiej poczekać na jakąś promocję w Polo lub w Kauflandzie?
W Selgrosie jest dosyć drogo. W hurtowniach jest taniej. Chociaż u nas najtaniej i tak wyszło zamówić ze sklepu - właściciel monopolca zaproponował nam niższe ceny niż hurtownie. No i dowóz pod nos bo sklep ma w naszym bloku. A jaka wódka Cię interesuje?

Najlepsze jak w Selgrosie pytam jakie 0.5 mają dozownik,a facet z działu mi mówi, że tylko Finlandia. To już ja mam bogatszą wiedzę niż on
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 16:04   #2713
Dotka90
Zakorzenienie

U nas wyszło, że najdrożej w Makro, już nawet w Selgrosie jest taniej.

Aha, Finlandia tylko ma dozownik?To pozdro Pewnie chciał zarobić
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 16:07   #2714
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ysia Pokaż wiadomość
Myślę że gdybym teraz zrezygnowała to byłby koniec naszej przyjaźni a mi zależy, bo w sprawach poza ślubem dogadywałyśmy się dobrze. Tyle że ona teraz uważa że ślub to jest koniec mojego życia i ja już nic nie osiągnę tylko będę siedzieć w domu i przecierać mopem. Ostatnio było mi przykro bo byłyśmy umówione i chciałam żeby poszła ze mną zamówić obrączki chwile wcześniej to powiedziała że nie i siedziała w restauracji po drugiej stronie ulicy, a ja zamawiałam sama
Współczuję Ci kochana! Zapytałaś ją czemu się tak zachowuje? Może pogadaj z nią szczerze, że robi Ci przykrość swoim zachowaniem, że skoro nie cieszy się Twoim szczęściem to może nie powinna Ci świadkować. Nie rozumiem takiego zachowania zwłaszcza, że do tej pory chyba nic nie miała przeciwko Twojemu TŻ i waszemu związkowi.

mimi_77 gratuluję!

Lecę nadrabiać do klubu!
Stary 2013-12-12, 17:00   #2715
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Szczerze, to się przyjęło, że świadkowie pomagają przy oczepinach. Równie dobrze mogłaby to robić inna osoba. Ale świadkowie są głownie po to, żeby nasz ślub był ważny. A chyba sakrament lub uroczystość w USC gra głowną rolę w tym dniu... Slubować bedziemy sobie miłość aż po grób i oni są świadkami tego procederu reszta to tylko dodatek.
Ale ja chce żeby była ze mną cały czas więc wyszło że będzie siostra Tż najbardziej rozgarnieta osoba jaką znam
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 17:25   #2716
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Dzięki

Co do bukietów - najbardziej podobają mi się z tych polnych kwiatów + gipsówka. Lub sama gipsówka.
Jako tako nie mam zapisanych żadnych inspiracji.
Znalazłam jeden i jestem w nim zakochana
http://whiteday.pl/pics/t/6781.jpg
I jak na razie jest to ten jedyny. Dodałabym do niego tylko gipsówkę.

Z Twoich inpiracji najbardziej podoba mi sie ten 1

Byłaś w Anna Kara?
ooo śliczny śliczny ten co pokazałaś, już zapisuję u siebie ciekawa jestem jak z dostępnością tych wszystkich kwiatów - jak pytałam wstępnie to pod koniec września pani powiedziała, że z polnymi lub imitacją polnych nie będzie problemu ciekawe tylko jak cenowo, ale to na pewno nie są najdroższe kwiaty na świecie

U Anny nie byłam jeszcze, ciągle nie udaje mi się ściągnać mamy do krakowa a sama nie pójdę Choć codziennie przejeżdzam koło salonu i jak widzę dziewczyny mierzące suknie to zazdroszczę i nie mogę się doczekać siebie w tym wnętrzu :P:P

A Ty byłaś/ wybierasz się?

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Ja osobiscie nie rozumiem takiego toku myslenia:
malzenstwo = koniec wolnosci
Mysle, ze taka "filozofie" wynalazly osoby, ktore nie zasmakowaly nigdy prawdziwej milosci i nie maja pojecia co oznacza byc w dobrym zwiazku....
Zgadzam sie! Najważniejsze żeby zachować poczucie wolności i niezależności, nawzajem sie dotrzeć na zasadzie utarcia jakichś granic, które w żaden sposób nie będą nas krępowały.

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Mogę się pochwalić! Pamietacie naszeprzeboje z fotografem? (pisałam w poprzednich wątkach). Mamy nowego! Wczoraj TŻ dzwonił i ma wolne! Podobał mi się od dawna. Bierze 2500 za mini pakiet ale w porównaniu z innymi foto jakich ogladalismy to ma na prawdę ładne zdjęcia. I z pomysłem a nie masówka Jutro jedziemy podpisać umowę!
my też tyle płacimy dokładnie, ale myślę, że to jeszcze nie jest jakaś kosmiczna cena za fajnego fotografa + plener w inny dzień + piękny duży album no i fajnego gościa bo nasz akurat jest meeeega sympatyczny i zrobił świetne wrażenie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
U nas świadkowymi będą siostry, z rodzeństwem czasem jest lepiej, czasem gorzej, ale wiem, że koniec końców zawsze staną za nami murem Z przyjaźnią mamy różne doświadczenia, i obydwoje nie mamy przyjaciół tak megamega totalnie od serca od kilku(nastu) lat, więc padło na siostry
Zgadzam się ! mam dwie przyjaciółki bardzo bardzo bliskie, które uwielbiam, ale mam też dwie siostry i to one były i zawsze będą ze mną

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 17:45   #2717
iza1336
Raczkowanie

Nie spodziewałam się, że już na pierwszych przymiarkach zakocham się bez reszty... 3 dni później jest już moja! <3 Przedstawiam Wam moje marzenie

P.S Nie patrzcie na mnie

P.S 2 I chyba kupię te buty u nich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02762a.jpg (58,5 KB, 132 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02764a.jpg (65,7 KB, 145 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02768a.jpg (53,0 KB, 73 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02785a.jpg (120,1 KB, 115 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02787a.jpg (110,7 KB, 110 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02789a.jpg (60,7 KB, 134 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02778a.jpg (59,8 KB, 139 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02779a.jpg (69,3 KB, 115 załadowań)

Edytowane przez iza1336
Czas edycji: 2013-12-12 o 17:49
iza1336 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 17:49   #2718
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza1336 Pokaż wiadomość
Nie spodziewałam się, że już na pierwszych przymiarkach zakocham się bez reszty... 3 dni później jest już moja! <3 Przedstawiam Wam moje marzenie

P.S Nie patrzcie na mnie

Ta suknia jest BOSKA i idealnie Ci pasuje! pierwszy strzał i trafiona świetnie )

Jedyne co, to usunęłabym kokardę z tyłu - miałam identyczną w sukience komunijnej :P

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-12-12, 17:51   #2719
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:

P.S Nie patrzcie na mnie

Jaka urocza kokarda!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 17:53   #2720
iza1336
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Ta suknia jest BOSKA i idealnie Ci pasuje! pierwszy strzał i trafiona świetnie )

Jedyne co, to usunęłabym kokardę z tyłu - miałam identyczną w sukience komunijnej :P
hehehe no pomyślę o tym, nawet chyba o to pytałam babeczki, ale już nie pamiętam co mi odpowiedziała.
Stary 2013-12-12, 17:55   #2721
Opiumalfa
Zakorzenienie

Iza- cudownie!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2013-12-12, 17:57   #2722
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

P.S Nie patrzcie na mnie

Super.
Bardzoooooo ładna suknia i bardzo ładnie w niej wyglądasz.

Kto wcześniej pytał o nasze robione zaproszenia (przepraszam, nie pamiętam kto ) jak by co - wrzuciłam fotki do klubu.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 17:59   #2723
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Kto wcześniej pytał o nasze robione zaproszenia (przepraszam, nie pamiętam kto ) jak by co - wrzuciłam fotki do klubu.
a jaaa pytałam bo to teraz u nas gorący temat!!
ale w klubie niestety nie zobaczę..

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2013-12-12, 18:03   #2724
201604261006
Konto usunięte

Cytat:

P.S Nie patrzcie na mnie

Ale śliczna! I Tobie pasuje, bardzo ładnie Ci w niej gratulacje!
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 18:08   #2725
inezwiza_90
Przyczajenie

Witam dziewczyny po mojej nieobecności. Trochę mnie tu nie było, jakoś czasu nie miałam, czasami weszłam trochę pod czytałam, ale nie nadążyłam nadrobić.

Ze spraw ślubnych, to kupiłam buty. Na początku chciałam niebieskie, ale nie natrafiłam na żadne, które by mi się spodobały. Więc kupiłam zwykłe białe.
Jutro idziemy do jubilera po obrączki, mamy trochę swojego złota, zobaczymy czy wystarczy. Chcemy takie klasyczne z żółtego złota. Zastanawiamy się jeszcze nad grawerem.

Ja na świadka biorę swoją siostrę, mam tylko jedną siostrę, jest starsza o 8 lat. Zawsze się dobrze dogadywałyśmy Mój TŻ bierze swojego młodszego o 2 lata brata.

Nie nadrobię, nie da się, tak pędzicie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4f7512fcd93983fced8979ec27ae932d.jpg (33,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5abadb3f1f205de72907e782dee46630.jpg (31,3 KB, 13 załadowań)
inezwiza_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 18:10   #2726
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:

P.S Nie patrzcie na mnie

Pięknie w niej wyglądasz! kokarda mnie urzekła ale nie wiem czy koronki + kokarda to dobre połączenie ale to już sama będziesz wiedziała najlepiej jaką decyzję podjąć
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 18:12   #2727
Anesthesia
Wtajemniczenie

Iza, wyglądasz po prostu bosko! Bez owijania w bawełnę, to suknia o jakiej zawsze marzyłam! ten dół, ta mgiełka, plecy, dekolt... jedyne 'ale' mam ewentualnie do kokardy, ale całość jest po prostu boooska!
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 18:16   #2728
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:

P.S Nie patrzcie na mnie

Ale ślicznie, aż mi dech zaparło...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 18:21   #2729
Opiumalfa
Zakorzenienie

Tez bym kokarde wywalila. Poza tym miod!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2013-12-12, 18:22   #2730
iza1336
Raczkowanie

JESTEŚCIE KOCHANE! <3 Dziękuję za miłe słowa <3
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości