|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22
Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam siostry jako świadkowej, nie mam z nią dobrych relacji, a nawet gdybyśmy miały to siostra ma swoją rodzinę, męża, dzieci i wesele spędzi z nimi a nie ze mną.
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też sobie nie wyobrażam rodzeństwa na świadków...
Siostra TŻta jest starsza od niego o 10 lat, ma męża,małe dzieci, nie wyobrażam sobie zawracać jej głowy świadkowaniem. Z kolei mojego brata na świadka nie chcę, bo... zwyczajnie się nie lubimy za bardzo, zupełnie nie jesteśmy blisko, dodatkowo on się nie nadaje do tej roli. Więc nie wiem, po co na siłę brac rodzinę. U nas będzie moja przyjaciółka i kuzyn TŻta (bo są bardzo blisko ze sobą). |
|
|
|
#2703 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Troszkę przykre....Za to Ja na szczęście mam bardzo dobry kontakt z siostrą w końcu 9miesiecy razem w jednym brzuszku... Więc dogadujemy się "bez słów" .
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do przyjaźni to kiedyś miałam wyrzuty sumienia, że nie dbam o pewne znajomości itp. A potem się zastanowiłam, i kurde, przecież przyjaźń czy bliska znajomość to relacja w 2 strony, okej, ja może trochę zaniedbałam, ale ta druga osoba często nie robiła nic więcej ode mnie... więc odpuściłam i trudno, takie życie, nie ma sensu nic na siłę ciągnąć.
Co do wolności, to mnie też to rozwala, dawniej dziewczyna po 25 r.ż. bez faceta to już stara panna była, a teraz jak się przed 25 r.ż. hajta to marnuje sobie życie i przypina obrożę ze smyczą... ludzie czasami reagują jakbyśmy byli nienormalni, że już bierzemy ślub, ale na co czekać? Tzn. nasi wspólni znajomi to nie, ale jak dalsze koleżanki, nie znające realiów mojego związku słyszą, że wychodzę za mąż to się za głowę łapią. Wg mnie "przedawnione" związki to masakra, nie wiadomo na czym się stoi i w ogóle. Znam kilka takich przypadków i to cholernie trudne sytuacje... Po co czekać, skoro jestem z TŻ 5 lat i nie zamierzam go "wymieniać"? Tak samo to pojęcie "koniec wolności", kurde, jakby ludzie bez małżeństwa zdradzali co tydzień z kim innym może single często zmieniają partnerów, ale skoro już jestem w związku to nie zdradzam, więc ocb?U nas świadkowymi będą siostry, z rodzeństwem czasem jest lepiej, czasem gorzej, ale wiem, że koniec końców zawsze staną za nami murem Z przyjaźnią mamy różne doświadczenia, i obydwoje nie mamy przyjaciół tak megamega totalnie od serca od kilku(nastu) lat, więc padło na siostry
Edytowane przez Anesthesia Czas edycji: 2013-12-12 o 14:36 |
|
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja akurat mam siostrę świadkową, ale nie twierdze że każdy musi mieć też rodzeństwo. jeśli ktoś ma dobre kontakty z rodzeństwem owszem, ale jeśli nie, to co, udawać ? wolałabym wziąć przyjaciółke ![]() świadkiem będzie szwagier Tż, bardzo chciał brata ale ze względu na niepełnoletnośc, nie może być brat.
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety sama znam bardzo dobrze sytuacje z przjaznia, ktore sie koncza w mgnieniu oka. Wyjezdzalam wiele razy, zmienialam miasta, kraje i tak na prawde Ci, ktorzy zostaali sa tak nieliczni, ze az przykro.
Moja " przyjaciolka", ktorej bylam swiadkiem na weselu w ogole sie do mnie nie odzywa bo po co? W koncu juz nie mieszkamy razem a akademiku, tylko w innych krajach, wiec po co sobie zawracac mna glowe. A wyciagalam reke przez kilka lat, zero odpowiedzi, albo jakies na odwal sie. Przykro jest bardzo, ale sa ludzie i parapety. Ale jak ktos tu napisal, w koncu to dziala w dwie strony. Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2013-12-12 o 14:41 |
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
dziewuszki wrzuciłam relacje z próbnymi zaproszeniami do klubu, luknijcie
|
|
#2708 |
|
Raczkowanie
|
u nas świadkową jest moja siostra a świadkiem brat mojego Sławka.My jesteśmy w tym samym wieku a świadkowie są od nas starsi o 10 i 11 lat-mają swoje rodziny i dzieci,z tym ze dzieci mają po 14,13 lat więc nie martwie się o usadzenie ich
![]() A co do przyjaźni to ja mam przyjaciółkę-znamy się od 10lat,od 7 lat mieszka i pracuje w Irlandii-widujemy się raz na rok,do tego dochodzą rozmowy na skype-a przyjaźń trwa nadal,nic się nie zmieniło.Więc różnie to jest z tą przyjaźnią Mogłabym wziąśc ją na świadka ale ona ma w 2014 oprócz mojego ślubu 3 imprezy w rodzinie i na dzień dzisiejszy nie wiadomo czy dadzą radę z urlopami więc wolałam siostrę ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- czekooczekolada ja nie jestem w klubie a chciałabym luknąc
|
#2709 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiście każdy ma prawo wybrać.
Jedni wybierają rodzinę i inni znajomych czy też bliskich przyjaciół. Ja wybrałam siostrę ponieważ z całej paczki przyjaciółek którę od zwsze trzymały się razem została mi tylko ona i na nią mogę zawsze liczyć. |
|
|
|
#2710 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, a tak kuzyni, którzy będą mieć dopiero 18-naście lat, więc i oni nie mogą. Dlatego wybieram przyjaciółkę, z którą wiem, że nie zginę i będę mogła jej płakać teraz w nocy o północy, że coś jest nie tak.Cytat:
znam to Nauczyłam się, że prawdziwych jest niewielu, a reszta to znajomi...
|
|
#2711 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Moi przyjaciele mnie wspierają i nigdy nie mówili, że jestem gowniara i że 23 lata w dniu ślubu to za mało, ale za to znajomi moich rodziców i ludzie, których znam (bo to nawet nie znajomi) mówią że sobie życie zmarnuje, jak mnie to denerwuje. Na szczęście już nie doluje...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze jak w Selgrosie pytam jakie 0.5 mają dozownik,a facet z działu mi mówi, że tylko Finlandia. To już ja mam bogatszą wiedzę niż on
|
|
|
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
U nas wyszło, że najdrożej w Makro, już nawet w Selgrosie jest taniej.
Aha, Finlandia tylko ma dozownik?To pozdro Pewnie chciał zarobić
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mimi_77 gratuluję! Lecę nadrabiać do klubu!
|
|
#2715 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
najbardziej rozgarnieta osoba jaką znam
|
|
|
|
|
#2716 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawa jestem jak z dostępnością tych wszystkich kwiatów - jak pytałam wstępnie to pod koniec września pani powiedziała, że z polnymi lub imitacją polnych nie będzie problemu ciekawe tylko jak cenowo, ale to na pewno nie są najdroższe kwiaty na świecie ![]() U Anny nie byłam jeszcze, ciągle nie udaje mi się ściągnać mamy do krakowa a sama nie pójdę Choć codziennie przejeżdzam koło salonu i jak widzę dziewczyny mierzące suknie to zazdroszczę i nie mogę się doczekać siebie w tym wnętrzu :P:PA Ty byłaś/ wybierasz się? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2717 |
|
Raczkowanie
|
Nie spodziewałam się, że już na pierwszych przymiarkach zakocham się bez reszty... 3 dni później jest już moja! <3 Przedstawiam Wam moje marzenie
![]() P.S Nie patrzcie na mnie ![]() P.S 2 I chyba kupię te buty u nich
26.06.2011 26.08.2013 27.09.2014 Edytowane przez iza1336 Czas edycji: 2013-12-12 o 17:49 |
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwszy strzał i trafiona świetnie )Jedyne co, to usunęłabym kokardę z tyłu - miałam identyczną w sukience komunijnej :P
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka urocza kokarda!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#2720 |
|
Raczkowanie
|
hehehe no pomyślę o tym, nawet chyba o to pytałam babeczki, ale już nie pamiętam co mi odpowiedziała.
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzoooooo ładna suknia i bardzo ładnie w niej wyglądasz. Kto wcześniej pytał o nasze robione zaproszenia (przepraszam, nie pamiętam kto ) jak by co - wrzuciłam fotki do klubu.
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w klubie niestety nie zobaczę..
|
|
#2724 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I Tobie pasuje, bardzo ładnie Ci w niej
|
|
|
|
|
#2725 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny po mojej nieobecności. Trochę mnie tu nie było, jakoś czasu nie miałam, czasami weszłam trochę pod czytałam, ale nie nadążyłam nadrobić.
Ze spraw ślubnych, to kupiłam buty. Na początku chciałam niebieskie, ale nie natrafiłam na żadne, które by mi się spodobały. Więc kupiłam zwykłe białe. Jutro idziemy do jubilera po obrączki, mamy trochę swojego złota, zobaczymy czy wystarczy. Chcemy takie klasyczne z żółtego złota. Zastanawiamy się jeszcze nad grawerem. Ja na świadka biorę swoją siostrę, mam tylko jedną siostrę, jest starsza o 8 lat. Zawsze się dobrze dogadywałyśmy Mój TŻ bierze swojego młodszego o 2 lata brata. Nie nadrobię, nie da się, tak pędzicie...
|
|
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to już sama będziesz wiedziała najlepiej jaką decyzję podjąć
|
|
|
|
|
#2727 |
|
Wtajemniczenie
|
Iza, wyglądasz po prostu bosko!
Bez owijania w bawełnę, to suknia o jakiej zawsze marzyłam! ten dół, ta mgiełka, plecy, dekolt... jedyne 'ale' mam ewentualnie do kokardy, ale całość jest po prostu boooska!
|
|
|
|
#2728 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
Ale ślicznie, aż mi dech zaparło...
|
|
#2730 |
|
Raczkowanie
|
JESTEŚCIE KOCHANE! <3 Dziękuję za miłe słowa <3
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:26.

Wielki dzień nietypowa data 01.03.14r.

może single często zmieniają partnerów, ale skoro już jestem w związku to nie zdradzam, więc ocb?

Mogłabym wziąśc ją na świadka ale ona ma w 2014 oprócz mojego ślubu 3 imprezy w rodzinie i na dzień dzisiejszy nie wiadomo czy dadzą radę z urlopami więc wolałam siostrę
, a tak kuzyni, którzy będą mieć dopiero 18-naście lat, więc i oni nie mogą. Dlatego wybieram przyjaciółkę, z którą wiem, że nie zginę i będę mogła jej płakać teraz w nocy o północy, że coś jest nie tak.
znam to 
pierwszy strzał i trafiona świetnie
I Tobie pasuje, bardzo ładnie Ci w niej
ale to już sama będziesz wiedziała najlepiej jaką decyzję podjąć