|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Świece zapachowe cz. IV (m.in. Yankee Candles)
zaczynam odkładać w takim razie
![]() Cytat:
STYCZEŃ PINK DRAGON FRUIT + PINK SANDS LUTY BLACK CHERRY + FLUFFY TOWELS MARZEC BABY POWDER + HONEY BLOSSOM KWIECIEŃ CLEAN COTTON + FRENCH LAVENDER MAJ TURQUOISE SKY + MIDNIGHT JASMINE CZERWIEC BLACK COCONUT + WHITE GARDENIA info ze strony swiatzapachow.pl
|
|
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
A na jaką jeśli mogę wiedzieć?
|
#4473 |
|
Zadomowienie
|
Ta lista upewnila mnie ze w polowie przyszlego roku bede miala 6 duzych sloi .. kazdy miesiac ma zapach, ktory mi sie podoba .... narazie zbieram woski
![]() jedyny sloj ktory mnie kusi w tym roku to stokrotki ... 1 zapach ktory dziala na mnie przenoszac mnie w inne miejsce, jakkolwiek to brzmi
|
|
#4474 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
na razie chcę przetestować zapachy na woskach, ale na chwilę obecną brałabym chyba Black Cherry
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też właśnie palę świecę tylko z folią Cytat:
A próbowałaś Pink Dragon Fruit?
|
|
#4478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4479 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myślałam że w takim Rzeszowie to zainteresowania nie ma YC, tym bardziej że poraża niektórych ludzi cena.
|
#4480 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie dziś Blissful Autumn. ale mi jesiennie postanowiłam, że raz w miesiącu będę się nagradzać jedną (!!) dużą świecą wish me luck
|
|
|
|
|
#4483 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za głos
![]() Bez folii to mi kiepsko się palą, więc automatycznie zakładam jej kubraczek ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale skoro są nowości, to pewnie pójdę je powąchać... Już się boję, że się okażą ładne |
|
|
|
|
#4485 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny mam pytanie. wiem, że temat był poruszany, nawet niedawno, ale od tamtego momentu jest więcej nowych dziewczyn i może one mają jakieś fajne sposoby. mianowicie: jak gasicie swoje świece? słyszałam o jakimś "topieniu knota w wosku" ale na jakiej zasadzie to działa? bo trochę wydaje mi się to dziwne..
|
|
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Amen siostro ja tez sobie postanowilam, ze miesiecznie staram sie odkladac kase na 1duza swieczke lub inne armoaty do domu. Ale wiadomo, ze czasem z 1 duzej zrobia sie 2. Np w styczniu musze kupic obydwa zapachy miesiąca no i kusza jeszcze zapachy wycofywane.wczoraj rozpoczelam palenie kolejnego niskopolkowego zapachu..czyli kolejna swieca z biedronki. Dzizys jeszcze tyle mam tych badziewnych swiec! Ale trzymam sie mocno. Od wczoraj pale wisnie z czekolada. Odziwo biedronkowa swieca ma moc. Czulam ja wyraznie. Jednak zapach czekolady jest sztuczny i zauwazylam, ze po 3 godzinach palena zaczyna byc wyczuwalny bardziej aromat wosku.
|
|
#4488 | |
|
Zaczytana online
|
Cytat:
![]() Marzy mi się illuma lid klasyczna (ornamenty,które były wcześniej) oraz świąteczna. Na stronie YC widziałam piękną ze śnieżynkami albo z reniferem, niestety w Polsce jej nie uświadczę. Kolorowe illuma też są urocze,ale chyba nie są tak solidne jak te metalowe. W ZD jest śliczna Illuma z bałwankami,ale niestety cena mnie odstrasza na chwilę obecną. Może p.Przemek coś zamówi po Świętach albo w nowym roku,oby ![]() Kiedyś z zadowoleniem paliłam świeczki z Biedronki. Na tamten czas te świeczki były naprawdę dobre,ale kto raz spróbuje YC / Kringle ten jest zgubiony aż do śmierci
Piąta pora roku - miłość ♥ Edytowane przez Jagoda_w6 Czas edycji: 2013-12-12 o 15:09 |
|
|
|
|
#4489 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja już kupiłam
|
|
|
#4490 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie używałam jej jeszcze ale wiążę z nią duże nadzieję
|
||
|
|
|
#4491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- ktoś mi może podpowiedzieć, jak pachnie honey blossom i black coconut?
|
|||
|
|
|
#4492 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Opis Producenta: Miód degustowany przez tych, którzy poszukują smaki, które zachwycą na wielu poziomach. To piękne połączenie nektarów kwiatów, miodu, piżma, frezja i lasu sprawia, że ten bogaty zapach jest zarówno pełny i delikatny. |
|
|
|
|
#4494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to taki miodowo - słodko- kwiatowy zapach jak w opisie? taki bardziej swiezy? czy raczej slodki jak miod bez dodatkow kwiatkow?![]() chce swiece, kupie sobie jakas w tych promocjach, szkoda, ze już nie ma christmass cookie, wzielabym jedna
|
|
|
|
|
#4495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooooo! Nawe nowości wiosenne już mają?... Bo widzę Under the Palms - dzisiaj wąchałam pierwszy raz, taki kokos z liśćmi figowymi (jeśli są tu znawczynie perfum, to rozpoznają niesłodki, niepodszyty wanilią i mlekiem figowy liść). Chyba fajny. I wąchałam też te trzy kwiatki nowe - Hibiskus, Champaca i coś tam jeszcze - ale żaden mnie nie porwał. Hibiskus bardzo intensywny jest i ma jakiś komponent jakby owocowy. ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Nie jest świeży, ani nie jest typowo miodowy. Pachnie słodko i kwiatowo, niektóre rośliny mają takie bardzo słodkie kwiaty - ale mi nie kojarzy się z czymś jednym konkretnym. Czuć wyraźnie frezję (śliczna!), ale też i inne kwitnące rośliny. Jak byłam kiedyś☠w Candleroomie, była tam para w średnim wieku i pan wybrał Honey Blossom gdyż, jak twierdził, pachniał mu jak kobieta ;-).
|
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4498 |
|
Bang Bang Bang
|
Przyszły moje woski od PP oraz woski z Q1
![]() O Midnight Oasis już chyba kiedyś wspominałam - pachnie jak jakiś męski dezodorant, mój chłop miał chyba kiedyś podobny Axe ![]() Under The Palms - świeża, soczysta, absolutnie nie toaletowa zieleń, gdzieś w tle pobrzmiewa kokos. Właśnie rozpala się w kominku i już powoli wychodzi z salonu 20m2 na korytarz, a przy tym nie jest nachalny Moim zdaniem to świetny zapach na lato ![]() Champaca Blossom - gdybym powąchała z zamkniętymi oczami byłabym pewna, że to Pink Sands Według mnie to niemal zapach-bliźniak, bardzo delikatnie podszyty kwiatową nutką.Pink Hubiscus - ma coś z Pink Lady Slipper z lekką domieszką róży, ale jest zdecydowanie mniej pudrowy i agresywny. Wydaje mi się, że gdzieś w tle czuć słodką, owocową nutę
|
|
|
|
#4499 |
|
Rozeznanie
|
Dawno się nie udzielałam w wątku. Ostatnio paliłam Sugared Apple i zapałałam do tego zapachu miłością. Dla mnie pachnie jak szarlotka
. I melduje, że woski można kupić też w Gdańsku w Galerii Bałtyckiej (ul. Grunwaldzka 141) na stoisku Mydlarni - poziom -1. W załączniku moje dzisiejsze nabytki z tego miejsca . A w Sopocie nadal nie widziałam aby była możliwość zakupu wosków w miejscu, który jest podany w rozpisce w pierwszym poście .
|
#4500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na ebayu jeszcze nic nie ma, trzeba cierpliwie czekać ...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

A próbowałaś Pink Dragon Fruit? 

Ja już kupiłam