|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Dziewczyny, a może przenieśmy się wszystkie na fb?
Można tam sobie zrobić anonimowe konto bez żadnych danych? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2612 |
Konto usunięte
|
Neni, radzę Ci zaczynać od jednoskładnikowych słoiczków. Ja się tak zawaliłam i teraz muszę wszystko od nowa wprowadzać.
Artur waży 6310 g, w 9 dni przybrał 140, więc jest gites. |
![]() ![]() |
![]() |
#2613 |
Zakorzenienie
|
To moje dziecko chyba nigdy nie zaśnie.. niby śpi, za chwilę ryk..znowu przysypia, bawi się tetrą z zamkniętymi oczami, zarzuca na twarz, zasypia i znowu ryk.. i tak w kółko.. już nie mam siły..nie wiem o co chodzi..nosek odetkany..to albo coś go boli, albo nie wiem
![]() ![]() Przyszłam zrezygnowana do salonu, delikatnie dając mężowi do zrozumienia, żeby teraz on próbował.. Tyle mam teraz spraw na głowie, ciągłe myśli, że coś muszę zrobić..jeszcze to, jeszcze tamto..zaraz święta i wszystko z tym związane.. już po nocach nie śpię, bo ciągle myślę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2615 |
Zakorzenienie
|
LACHRYMA można
![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#2616 |
Zadomowienie
|
Surka tutaj są te kozaczki:
http://obuwiekent.pl/index.php?p272,...nckie-oficerki więcej zdjęć, fajne są wszystkie buty, ja tam siedzę i patrzę, które by tu sobie zażyczyć na gwiazdkę ![]() Dziękuję jeszcze raz za życzonka i za komplementy sklepikowe. Co do tych podziałów to ja mam ostatnio mało czasu i zaglądam w każdej wolnej chwili, ale nie wiedziałam, że się dziewczyny poprzenosiły na fb. Ja caly czas myślałam że wizażujemy sobie wszystkie razem nadal a ten fb to tak dodatkowo dla chętnych. Takie podziały to rzeczywiście przykra sprawa. Ja postaram się być przede wszystkim tutaj, bo bardzo się cieszę, że spotkałam Was i mamy takie miejsce tylko dla nas ![]()
![]() |
#2617 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja kocham wizaz bo tu sie wszystko zaczelo i mam mega sentyment i bd dzialac na dwa fronty
![]() Dotka-smutne ze jak nas mniej to juz cay chcesz odejsc.I Ty-Oliath.Przeciez nadal tu istniejemy! Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2618 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2619 |
Zakorzenienie
|
Perse serio nie dasz rady być na fb?
Jest dużo prościej. Jest też łatwiej odnaleźć tematy dnia. I topiki wieczoru ![]() Mnie też zwerbowano, wcześniej nie miałam konta i nie chciałam mieć, ale dzięki temu jestem dalej w temacie. Lachryma, Dotka, Czarownica, Baloniku i reszta - załóżcie konta ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-12-12 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no chyba właśnie tak jest u nas, zawsze było wytłumaczenie, ulewa bo za dużo zjadła, płacze bo głodna lub zmęczona, bolu brzuch bo niedojrzałość ukł pokarmowego itp. i teraz mam wyrzuty że tak długo się z tym bujamy, ah, niech już nasze pociechy zaczną mówić żeby było wiadomo co im dolega ![]() Cytat:
![]() no to w sumie fajny układ, ale święta ma wolne? ok uciekam spać póki się da ![]() ![]()
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
Elaine-musze to ogarnąć
![]() Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
#2623 |
Zakorzenienie
|
PERSE właśnie pasty nigdy nie robiłam, za to makaron kiedyś tak i tak mi teraz przypomnialas ze niezły wyszedł. Muszę przepis poszukać.
Ja tu też będę ![]() Choć na fb zagladam fotki dzieciaczkow naszych poogladac jak mam chwile ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#2624 |
Zadomowienie
|
Jesteśmy
![]() Udalo sie załapać na wcześniejszą godzinę i po 11 Adaś był juz po wyjęciu linii. Chyba najmniej skomplikowana wizyta na sali operacyjnej a dla mnie najbardziej stresujaca. Adaś tak strasznie płakał juz po ![]() Ale później jakoś udalo mu sie zasnąć i nakarmilam go na spiocha, a kiedy wstał to było juz lepiej. Potem poszliśmy na Intensywną Terapię z koszem słodyczy podziękować za opiekę nad Młodym. Ja sie oczywiście poryczalam, pielęgniarkom też sie oczy zaszklily a tacie małego chłopca, który leżał tak jak Adaś 2 miesiące temu w spiacze, poleciały łzy. To jest straszne co przechodzi sie kiedy Twoje dziecko leży podpiete pod dziesiątki pikajacych maszyn i monitorów... Ta bezsilność i niemoc niszczy od środka ![]() Kosz ze słodyczami zostawiliśmy też na kardiologii gdzie Adaś spędził ostatnie tygodnie. Ja jak to ja ![]() ![]() No i wróciliśmy do domu. Uświadomilam sobie jakie mieliśmy ogromne szczescie- Adaś wrócił do domu, co prawda z komplikacjami po drodze ale jednak. Inne dzieci zostały i Święta spędza w szpitalu. A my będziemy mogli usiąść we własnym domu w Wigilię, popatrzeć na migajace światełka choinkowe, utulic to nasze małe, wielkie Szczęście i polozyc sie spać we własnych łóżkach... Kurcze, mimo wszystko Szczesciara ze mnie... A teraz uciekamy spać o ile Adaś pozwoli ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie już wcześniej pediatra powiedziała, że mogę spokojnie zacząć gluten w 7 miesiącu albo i później. Przy dzieciach z alergią nawet jest wskazane ![]() Cytat:
Mam konto n fb, podczytuje dziewczyny z tel, ale z niego za chiny nie mogę pisać, a jak wejdę na kompa to wole tu się rozpisać, bo jest mi po prostu wygodniej. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
CYNAMONKOWA wzruszyłam się,tak ładnie to napisałaś. Super ze Adaś się załapał na wczesniejsza godzine! Boże nawet nie wiesz jak bardzo się cieszymy ze wrociliscie do domku!
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- DZOAN kochana nie stresuj się tak. Olusiowi na pewno nic się nie stało. Maz trochę pomaga? Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#2627 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,
Nie rozumiem dlaczego Wam smutno, ze nie piszemy tutaj ![]() Nie musicie lubić FB. Ja go tez nie lubiłam,ale założyłam konto kiedyś bo było mi do szkoły potrzebne. Nie musicie wstawiać fot itd. Możecie zalozyc konto fikcyjne. Większości z Nas jest łatwiej pisać na FB. Moj mały stał sie tak absorbujacy , czasochłonny, ze gdyby nie FB i moj telefon to bym w ogóle nie miała juz z Wami żadnego kontaktu. A tutaj na Wizazu jest milion podczytywaczy. Uwierzcie mi, ze siedzą tutaj sobie laski, które nawet nie planują miec dzieci i czytają dla checy ![]() Na FB jest większy luz, jest śmiesznie, wesoło i dla mnie to jest kolejny etap naszej znajomosci. Wchodząc tutaj zazwyczaj było 20str.do nadrobienia i większość z nas pisała "nie nadrabiam nie mam jak wybaczcie. U nas to i tamto....." Na FB kazdy moze zarzucić swoj topik i jest łatwiej wszystko ogarnąć ![]() Pozdrawiam ![]()
#2628 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44134741]Neni, radzę Ci zaczynać od jednoskładnikowych słoiczków. Ja się tak zawaliłam i teraz muszę wszystko od nowa wprowadzać.
Artur waży 6310 g, w 9 dni przybrał 140, więc jest gites.[/QUOTE] No właśnie chciałam samą dynię, ale nie mogłam znaleźć. Ponoć dynia-ziemniak to delikatny zestaw ![]() Jabłuszka się trochę boję, bo dziewczyny pisały o bólach brzuszka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2632 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Adaś tobardzo dzielny chłopiec ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 |
Zakorzenienie
|
Idę spać, bo czeka mnie jutro intensywny dzień. Będę piekła sernik i babeczki na urodziny mamy na sobotę. Kejt z tobą się chętnie podzielę, bo ty nam jutro świętujesz.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44134741]Neni, radzę Ci zaczynać od jednoskładnikowych słoiczków. Ja się tak zawaliłam i teraz muszę wszystko od nowa wprowadzać.
Artur waży 6310 g, w 9 dni przybrał 140, więc jest gites.[/QUOTE] Ładnie przybrał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ech niech każdy sobie pisze gdzie chce. Wybierze wygodniejsza formę i tyle. Nie ma co kogoś zmuszać. Szukam kiecki na święta, bo w dresach nie wypada wystąpić. A szafa pełna tyle, ze nic nie wchodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
FIAZO forum jest publiczne jak sama nazwa wskazuje
![]() Szanuje jeśli ktoś nie lubi się w takich miejscach udzielać i rozumiem potrzebę prywatności. Chociaż akurat fb najwięcej informacji o nas zbiera tuż obok Google ![]() ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- ANULKA PERSE przez to pisanie o jedzeniu zrobiłam się glodna... Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#2638 | |||
Zakorzenienie
|
Neni brawa za wagę
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44134741]Neni, radzę Ci zaczynać od jednoskładnikowych słoiczków. Ja się tak zawaliłam i teraz muszę wszystko od nowa wprowadzać. Artur waży 6310 g, w 9 dni przybrał 140, więc jest gites.[/QUOTE] ![]() Ja miałam dzisiaj sprawdzić, czy Lila przekroczyła już magiczną 6 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez surka Czas edycji: 2013-12-12 o 21:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze nk jest zbieraczem info. Teraz żeby być anonimowym to równe jest z brakiem internetu Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cynamonki super, że po wszystkim i jesteście w domu ![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Przybyłam, marnotrawna córa, przyznam się bez bicia, że za fb zaglądam. Łatwiej mi jest tam coś napisać, bo jakoś bardziej go ogarniam. Jednak pomimo tego postawiłam nie zaniedbywać wizazu. Przecież to tu się poznałyśmy, tu przeżywałyśmy ciąże i rozpakowanka (aż łezka w oczkach się zakreciła). Co u mnie nowego ![]() Mikołajki były i się skończyły. 6 mieliśmy z tż-tem 6 rocznicę zaręczyn i dostałam różyczkę ![]() ![]() Dziś byłam u pediatry i mam takie wytyczne dla rozszerzania diety, uwaga to dla kp: - od 6 miesiąca, czyli po skonczonym 5 warzywa i owoce, - od 7 miesiaca, czyli po skonczonym 6 zupki, warzywa z mieskiem lub żółytkiem, - od 8 miesiąca ekspozycja na gluten Babeczka była na szkoleniu i wg WHO lepiej gluten wprowadzać później. Podobno neurolodzy dziecięcy o to apelują, bo mózg szczególnie mocno rozwija się w 5 i 6 miesiącu, a gluten może to zakłócać. Kazdy gada co innego, wiem o tym, ale ja ufam mojej pediatrze i czekam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:44.