|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Zeberko Kasia już ma swój gust jedzeniowy, skoro jej smakuje to niech je, może jezenie ulubionych potraw pobudzi ją do smakowania innych
![]() Pasztet swojski nie taki zły w porównaniu z innnymi rzeczami ![]() Agatko Przykro mi, że nie ma kto Ci pomóc. Mam nadzieję, że jak wróci TŻ to się Tobą zaopiekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44126557]Ja jestem po ubieraniu Małego cała mokra, bo on tak strasznie nie lubi się ubierać... [/QUOTE] mój też. I pamiętam te czasy kiedy tylko body i fruu na pole a teraz.. wszystko ubieram gdzie indziej. Czapkę goniąc za nim/nad nim albo rzucając się niczym zawodnicy MMA ![]() Cytat:
![]() Agatko zdrówka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3063 |
Zadomowienie
|
Spacer sie udał. Tymon spał. Spał w trakcie ubierania, w trakcie spaceru i nawet podczas rozbierania. Dał sie tez włożyć do lozeczka i jeszcze troche pospal z zadowolona mina
![]() Sukces! Jutro pewnie bedzie jeszcze inaczej ![]() Zapomnialabym ze dzisiaj kończy Tymon miesiac! Ale ten czas szybko leeeeeci. Szok! Wydaje mi sie ze wczoraj go rodziłam. A tu juz minęły 4 tyg! Agatko ![]() Kuruj sie ![]() A ja jak z normalnym ubieraniem mie mam problemów takmubrac kombinezonu nie potrafie. Ze swojego najmniejszego w ktorym wychodził ze szpitala juz wyrósł. Jak przyszło do spacerów to juz sie w niego nie mieścił. Mam dwa rozmiar 62 i nie potrafię go ubrać w to. Raczki on ma za bardzo przy sobie zeby je w sztywne rękawy wsadzić (zupełnie inaczej niz body, pajace gdzie to rękawy sie nakłada na rączkę...) wiec wsadzam go do spoooooro za dużego 68. Wyglada strasznie, jak po starszym bracie... Dobrze ze dostał fajny śpiwór do wozka, to przynajmniej nie marznie w przydyuzym ubranku ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-12 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Konto usunięte
|
No i najprawdopodobniej alergia pokarmowa...
Alergie na kosmetyki zwykle ujawniają się na ciele, a tu tylko na buzi jest wysypka. Mam podawać jeden składnik dziennie (przez kilka dni) i obserwować reakcję. No i co najgorsze - ja mam zrezygnować z nabiału ![]() Ja jestem totalnym nabiałożercą, wszystkie mięsa i szynki świata mogłyby dla mnie nie istnieć. Tego się obawiałam ![]() Mam nadzieję, że to nie na nabiał, w sumie pojawienie się wysypki zbiegło się w czasie z rozszerzaniem diety, ale kto wie.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Zadomowienie
|
Perse, witaj w klubie
![]() Wlasnie zjadłam płatki jaglane gotowane na wodzie z mlekiem ryżowym i oliwa. Pycha.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Konto usunięte
|
Kubku mogłabyś mi podać przykłady śniadań i obiadów?
Czytam internet i... ![]() A jeśli Cię mogę spytać - jak sądzisz, czy taka alergia mogłaby się ujawnić teraz, jak ma już prawie pół roczku? Wcześniej było OK. A teraz zaczęliśmy rozszerzać dietę - nie łączyć tego bardziej z tym? Nie chcę się usprawiedliwiać, bo jak trzeba, to będę na diecie, ale myślę, jak to rozegrać, co podawać jemu, a co ja mam jeść i co kiedy wprowadzać. Znowu moje przemyślenia i plany poszły na marne. Zawsze się nas coś musi uczepić.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja sie zamierzam opychac nabiałem poki jeszcze moge ![]() Jana ![]() Agatko ![]() ![]() Ja bylam dzis na bazarku i sobie kupilam 2 okropne koszule do karmienia i 2 pary wieeeeeeeeeeelkich babcinych gaci rozmiar xl ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
Kundzia - uroczy widok
![]() bye bye noworodku ![]() buziak w stopę dla Poważnego Niemowlaka ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44130155] a tu tylko na buzi jest wysypka. Mam podawać jeden składnik dziennie (przez kilka dni) i obserwować reakcję. .[/QUOTE]nie rozumiem dlaczego masz odstawić nabiał... na tym etapie? u Torresa też się pojawiła kaszka na buzi jakiś czas po rozszerzeniu diety (1,5 miesiąca po). w zasadzie to gdy nie frasobliwie podałam mu świeże owoce w gryzaku. odstawiłam hipermarketowe "świeżynki", wróciłam do słoików, potem do eko owoców i nie wróciła wysypka (fakt, że podejrzenie też padło na kaszę mannę i krem z BD). wprowadzasz już gluten-sruten? ![]() ![]() uwielbiam! (też tak czasem gadam... a zawsze się śmieję z opowieści koleżanki-farmaceutki o klientach kupujących gumki ![]()
![]() |
#3069 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jojla, wybacz moją ignorancję - o jaką Muchę chodzi? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- mnie dziś rozłożyła na łopatki moja 6-latka. Musi nosić okulary - wybrała sobie niebieskie oprawki (jej ulubiony kolor) a bardzo ładnie wygląda w czerwonych, bo ma urodę królewny Śnieżki. No więc zachwycamy się tymi czerwonymi, łącznie z Panią w salonie, przyjechał nawet tatuś do salonu, wpadł w zachwyt na widok czerwonych oprawek, niebieskie skomentował, że takie trochę trupie. Mała przyznała mu rację, stwierdziła: "owszem, czerwone są bardzo ładne". Zadzwoniła jeszcze Ciocia, która cieszy się dużym autorytetem u Małej, opowiedziała jej, że też ma czerwone oprawki. Mała powiedziała, że zauważyła i że Ciocia bardzo ładnie w nich wygląda. Po czym Siostra zamawia czerwone a Mała: "przecież mówiłam, że mają być niebieskie" ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2013-12-12 o 17:13 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Czyli myślisz, że to nie nabiał? Chyba będę o to błagać Artka na kolanach... Wika świetna akcja z okularkami ![]() Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-12-12 o 17:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Alfons Mucha. Perse ma jego obraz w avku ![]() Mała - boska. prawdziwa kobieta ![]() Perse, na mój prosty, mały rozumek jakby nabiał szkodził to szkodziłby jakoś również do tej pory... wszak alergeny działają ciut szybciej niż prawie po pół roku ![]() ![]() ale niech się Kubek wypowie...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 |
Zakorzenienie
|
Kubek za 4 tygodnie
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Zakorzenienie
|
co Ci się tak do domu spieszy...nigdy nie wyszłabym na własne żądanie - szczególnie po historiach dziewczyn...tam jesteście pod stałą opieką...bezpieczni...
#3074 |
Rozeznanie
|
Witam
Nie nadrabiam was bo szykujemy się do sobotniej imprezy,nie mam na nic czasu.Dzisiaj ubrałam choinke,taka fajna świąteczna atmosfera zrobiła się w domku ![]() Aha Amelka ma 3 ząbka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Iza-ty już nie kombinuj tylko siedz tam ,wypiszesz się na własne żądanie i w domu będziesz shizowała tylko i się martwiła ![]() ---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Rok temu dokładnie 12,12,2012 w południe odszedł mi czop i zaczęły się skurcze ![]()
![]() |
#3075 |
Zakorzenienie
|
Rena,Czarnula nie dzieje się kompletnie nic oprócz lekko brązowego plamienia które lekarze igonorują i uznają za normalne.Nie mam żadnych skurczy,tętno małego jest ok,cukry mam od dawna uregulowane.Miałam we wtorek robione usg i było wszystko ok.Plamienie jest wg nich z rozwierania szyjki.Moge tu leżeć jeszcze 2 tygodnie.O wiele lepiej psychicznie czuje się w domu.Wiele kobiet przyjeżdza do szpitala dopiero z akcją porodową.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 |
Zakorzenienie
|
Izka oh żebyś ty do jutra urodziła! Pliss
Wika niezłą akcjemialas z małą hehe ale się usmialam ![]()
#3077 |
Konto usunięte
|
Iza wg mnie wyjście ze szpitala to zły pomysł.
Panikowałaś całą ciążę, praktycznie nie było tygodnia, żeby Cię coś nie martwiło. Jesteś już na samym końcu, ale panikować zapewne będziesz dalej - i po co Ci to. Nie lepiej posiedzieć w szpitalu, gdzie masz pod ręką KTG, USG, słuchanie tętna i całą resztę? Tylko Ci się wydaje, że w domu będzie lepiej, wyjdziesz i będzie stres. Przepraszam za taki ton wypowiedzi, ale uważnie śledziłam Twoje posty przez całą ciążę, mimo, że się mniej udzielałam i mam takie wnioski, a nie inne. Pani, dzisiaj dałam samą marchewkę, jutro i pojutrze też dam, no i ograniczę ten nieszczęsny nabiał do tylu, ile umiem. I zobaczymy... Ale oby to nie było nabiał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Zakorzenienie
|
Perse masz prawo tak uważać.Pojechałam tu we wtorek tylko z powodu plamienia,które wg lekarzy jest tylko z rozwierania szyjki.Cukry od dawna mam uregulowane.Wiem że panikowałam,ale naprawde nie uważam żebym była nie odpowiedzialna wychodząc.
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie rozumiem. Ja za nic nie dałabym się wypisać. śmiali się ze mnie, że mam plan przykłucia się do kaloryfera... ![]() ![]() Perse, miałaś pokazać Artulla z Mikołajek ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-12-12 o 20:08 Powód: ort. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Zakorzenienie
|
iza- wypisują Cię czy sama wychodzisz?....
któraś tutaj wyszła bo też niby akcja nie rozkręcała się tak jak trzeba i zaraz jechała znowu bo w domu gryzła ściany z bólu...(kocurek?) Perse- nic nie powiem, przerabiałam odstawianie, włączanie, znowu eliminacje, znowu włączanie.... ![]()
#3081 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44130155]No i najprawdopodobniej alergia pokarmowa... Alergie na kosmetyki zwykle ujawniają się na ciele, a tu tylko na buzi jest wysypka. Mam podawać jeden składnik dziennie (przez kilka dni) i obserwować reakcję. No i co najgorsze - ja mam zrezygnować z nabiału ![]() Ja jestem totalnym nabiałożercą, wszystkie mięsa i szynki świata mogłyby dla mnie nie istnieć. Tego się obawiałam ![]() Mam nadzieję, że to nie na nabiał, w sumie pojawienie się wysypki zbiegło się w czasie z rozszerzaniem diety, ale kto wie..[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() Pani już napisała, że o Alfonsa Muchę chodzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Choinka - a my chyba znów obejdziemy się bez ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez jojla Czas edycji: 2013-12-12 o 19:22 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3082 |
Zakorzenienie
|
któraś ma lampki z ikeii?
http://technowinki.onet.pl/ikea-wyco...zieciece/y83c8
#3083 |
Zakorzenienie
|
Zeberko sama bym wyszła.
![]() ![]() |
![]() |
#3084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3085 |
Konto usunięte
|
Iza nie twierdzę, że jesteś nieodpowiedzialna, ale w Twojej sytuacji naprawdę lepiej byłoby zostać. Chociażby ze względu na cukrzycę.
Pani, Arturek jeszcze nie ma zdjęć z Mikołajek, tzn. z efektów :P, ale jak będą, to pokażę. Ale wysypkę mam... Ze mnie też się śmiali, ordynator na obchodzie do mnie: "to co, mieszkamy?", ale jak mi zaproponowali wyjście, to byłam oburzona. |
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |||||||
Zakorzenienie
|
CZESC!
ZEBERKA! wczoraj nie napisałam- sliczna łazienka ![]() MONIKA! możesz jeszcze raz podac te tytuły ksiazeczek ![]() MEASIA, AGATKO!!!!!!!!! dużo zdrówka dla WAS!!!!!!!!!!!!!!! ![]() a jescli chodzi o mężczyna w NDi NZ to mi się Adamos jakos nie widzi tak wizualnie-bardziej mi Przemo i Piotr ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44130155]No i najprawdopodobniej alergia pokarmowa... No i co najgorsze - ja mam zrezygnować z nabiału ![]() PERSE! mi się wydaje ze to nie nabiał bo do tej pory na pewno by się ujawnił a te warzywka i owoce to słoiczkowe dajesz? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
IZA! ja Cie proszę Ty to wyjście jeszcze przemyśl. ![]() ![]() A u nas będzie chwilowa przerwa w spacerach (choc nie zawsze chodzimy) nawet jak ładna pogoda będzie bo wydali ostrzeżenie ze jest jakies zapylenie i szkodliwe powietrze i żeby nie wychodzić z dziecmi. PANI to z malopolski idzie!!!!!!!!!!!! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Zakorzenienie
|
coś hope i dwakolory nie wiadać...
#3088 |
Zakorzenienie
|
Perse jaki Artuś kochany
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Rozeznanie
|
Hej
U mnie ostatnio trochę się dzieje więc mam mało czasu na pisanie, ale staram się być na bieżąco ![]() Mój tato jest w szpitalu miał operację na lewą zatokę, wyszło że ma tam jakieś ciało obce Podejrzewali najgorsze, dali wycinki do badań, wyniki będą przed samymi świętami ![]() ![]() Tż między 16 a 20 wypływa w pierwszy długi rejs do Brazylii na 3 mc A poza tym dostałam pierwszą @ od porodu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44130553]Czytam internet i...
![]() A jeśli Cię mogę spytać - jak sądzisz, czy taka alergia mogłaby się ujawnić teraz, jak ma już prawie pół roczku? Wcześniej było OK. A teraz zaczęliśmy rozszerzać dietę - nie łączyć tego bardziej z tym? Nie chcę się usprawiedliwiać, bo jak trzeba, to będę na diecie, ale myślę, jak to rozegrać, co podawać jemu, a co ja mam jeść i co kiedy wprowadzać. Znowu moje przemyślenia i plany poszły na marne. Zawsze się nas coś musi uczepić..[/QUOTE] jajka też odpadają. jest blog mama na diecie bezmlecznej, zaglądałam na niego, choć rewelacji tam nie ma. tak osobiście to mi się wydaje, że nabiał nie ma tu nic do rzeczy. nabiał ujawniłby się już wieki temu.. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44131844]Nie, żadnych kaszek nie podaję, jedynie warzywa i owoce w składzie: jabłko, banan, marchewka, dynia, ziemniak (w różnych kombinacjach, wszystko słoiczkowe). [/QUOTE] myślałam, tak jak pani, że dałaś coś surowego ale jak nie... obstawiam jabłko, ewentualnie banana. nie pytaj czemu, nie wiem, nie mam dowodów, ale wydaje mi się że częściej uczulają owoce i z tego zestawu wybrałabym jabłko. alergie to temat rzeka i niby mówią że czasem dziecko reaguje alergią na surowy owoc, a nic mu nie jest po tym samym tylko gotowanym, że po jakims czasie może już być ok, itp, itd i być może nie dojdziesz do tego co, ale próbuj. zacznij wprowadzać teraz na nowo warzywa. a do picia coś dawałaś? siedź w tym szpitalu. Iza, tyle razy panikowałaś, martwiłaś się, wyjdziesz na żądanie i co będzie? będziesz się zastanawiać co z tętnem, czy nie podwyższone, czy wszystko ok, a jak znowu coś zacznie się dziać i nie będzie miał cię kto do szpitala zawieźć, nie będzie na taxi, cokolwiek? co zrobisz? masz opiekę cały czas, wykorzystaj to zamiast rezygnować. nie powiem, że mi się spieszyło do szpitala, że chciałam tam tkwić, ale jednak ktg 2 razy dziennie, sprawdzanie tętna, usg... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.