|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Co robić? Jak pomóc TŻ-owi?
Autorko a ja mam takie pytanie: jak widzicie swoją bliską przyszłość? Myślicie o zamieszkaniu razem? Czy wówczas powiedziałabyś swoim rodzicom o długach faceta? Czy będziecie mieć wtedy jakieś wspólne finanse w domu?
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
|
|
|
|
|
#362 |
|
Raczkowanie
|
Ale ziemia też jest coś warta.
|
|
|
|
|
#363 |
|
Raczkowanie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;44135321]Chop dwa domiszcza ma i dzialke i go nie stac
) a te kwoty tych wycieczek zagranicznych - jestem starsza i wiecej placilam za jezdzenie po europie a byly to smieszne kwoty w porownaniu z tym co oferowaly biura podrozy. Ale Ty do porzugu zjezdzilas europe za "100zl". Prosze Cie, Twoja chora racjonalizacja zaczyna byc przerazajaco glupia. Dorosla baba a takie glupoty wciska na forum:/Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Sama sie zacytowalam xD ach te moje umiejetnosci na telefonie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No do Berlina ze znajomymi jechaliśmy to Polski Bus miał cenę w obie strony 40 parę zł. Do tego bilet do Warszawy i z powrotem ok 40zł. Mamy 80zł. I pokój w Berlinie 7e za dobę to 28zł. Razem 108zł. ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Widziałam papiery. Mapki nie mapki wycenę notariusza bla bla bla. |
|
|
|
|
#364 |
|
Konto usunięte
|
Padam na twarz. No padam. No powtarzam, ze to troll albo ktos komu brakuje piatej klepki bo nie wierze, ze mozna pisac takie bzdury bez refleksji, ze cos tu nie gra. Dawno nie czytalam takich IDIOTYZMOW! Oby to byl troll bo ja osobiscie to az tak glupich ludzi nie znam ( chyba, bo moze sie ukrywaja jak autorka:/)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#365 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dajcie spokój odnośnie tej nieruchomości - ja sama mam dom w którym mieszkałam w mieście ponad 100 tysięcznym,na osiedlu i aktualnie cena za dom i działke wynosi max. 8o tysięcy jak nie mniej, bo działka jest zaniedbana i dom też i już troche ma...
![]() w dużym mieście może i była by działa sporo warta,ale w mniejszych i na wsiach nie jest już tak kolorowo...
Edytowane przez magd102 Czas edycji: 2013-12-12 o 21:48 |
|
|
|
|
#366 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Proszę, podaję przykład domu za 100 000 http://malopolskie.domiporta.pl/nier...ource=standard |
|
|
|
|
|
#367 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
Mamie i tacie coś wspominałam ale nie mówiłam o szczegółach. Widzą, że ma kredyt. Nie wiedzą na ile i dlaczego. Nie wiem czy bym im powiedziała. Myślę, że przed ewentualnym ślubem pewnie tak. |
||
|
|
|
|
#368 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przyznaję, że piszę tu już tylko i wyłącznie dla rozrywki. Po prostu kosmos.
|
|
|
|
|
|
#369 |
|
.
|
No fajnie, a gdzie ta kasa na rozkrecenie biznesu? Tez przepadla i jestes karmiona farmazonami o zarobkach xx tys. zl za zlecenie?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#370 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie jest tak łatwo sprzedaż dom i działke - dlatego ludzie inwestują głównie w mieszkania,a domy są do przyszłego mieszkania i zazwyczaj bez planu go sprzedania [chyba ze ma sie w bardzo dobrej okolicy ] a my nie wiemy gdzie chlopak mieszka wiec to co mowiesz jest totalnie bezsensuale po co sprzedawać działke która jest pewna i w razie czego jest gdzie mieszkać ? spłaci kredyt i będzie musiał kolejnych 20 lat pracowac żeby kupić sobie od nowa działke? totalnie bezsensu... autorko daj sobie spokoj z tym wątkiem i życze by mimo wszystko wam się ulożyło ![]() p.s. jak sie ma dobry pomysl to mozna sporo zarobić...
Edytowane przez magd102 Czas edycji: 2013-12-12 o 21:57 |
|
|
|
|
|
#371 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A do mieszkania to ponoć pozostaje jeszcze jeden dom no i mieszkanie autorki. Więc dla mnie to bezsens totalny, zadłużać się w imię czegoś takiego, co wymaga na pewno dużych nakładów pieniężnych by jakoś tam funkcjonować. |
|
|
|
|
|
#372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://tablica.pl/oferta/gospodarstw...tml#1c0b48fb43 ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Czeka na koncie oszczędnościowym na wiosnę, ponieważ w zimie nie idzie tego rozkręcić. |
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#374 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#375 |
|
Raczkowanie
|
U TŻ-a nie jest tak brzydko i szaro jak tutaj w tym ogłoszeniu. Ma ładny ogród. Dom w kolorze kremowym. Jakoś to tam wygląda w miarę nie tragicznie. Jedyne co by się przydało wyremontować jak na moje wymagania to łazienka i kuchnia. Reszta by mi nie przeszkadzała aż tak bardzo. Jasne, że chciałabym mieć większy dom bo gdzie dzieci itd. Ale zobaczymy jak to wyjdzie. Szczerze mówiąc wyobrażam sobie jakbyśmy we dwójkę mieli tam mieszkać, ba nawet z 1 dzieckiem. Ale nie z 2 czy 3.
|
|
|
|
|
#376 |
|
Rozeznanie
|
dom jak dom na wsi - może nie za piękny ale nie każdy potrzebuje nowego domu
niektórzy moi znajomi w takich mieszkają i rozumiem że są gorsi i miernoty życiowe ![]() a co do drugiego to nie mamy pojecia czy ktos tam jeszcze nei mieszka i czy nie wyglada gorzej od tego i itd. skoro nie oplaca się sprzedawac to jestem skłonna temu uwierzyć ![]() ma kredyt rozlożony na tyle lat,ale już raz był w stanie spłacić połowe zadłużenia więc nie rozumiem dlaczego nie dałby rady reszty spłacić w ciągu kolejnych kilku lat i dlaczego zakładacie,że faktycznie będzie go spłacał przez CAŁE 25 lat...
Edytowane przez magd102 Czas edycji: 2013-12-12 o 22:07 |
|
|
|
|
#377 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Wiatr nie hula ale rzeczywiście dom nie jest ocieplony a 2 piece do usunięcia bo niedługo się rozwali. Dlatego TŻ chce zrobić to CO obiecane mamie. Jest wanna z prysznicem ale też nie jakieś luksusy. Okna są szczelne i nowe. |
|
|
|
|
|
#379 |
|
.
|
Czyli w jednym domu mieszka z mama, a w drugim mieszka wujek?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#380 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Będziesz, tylko w formie wydatków na życie. Mieszkając w bloku nie masz bladego pojęcia jakie koszty generuje stary, nieenergooszczędny dom.
|
|
|
|
|
|
#381 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Cytat:
Robiąc teraz CO (bez ocieplonego domu) będzie wydawał więcej niż paląc w 2-3 piecach które nie bardzo chcą grzać bo są zapchane? (Teraz jak pali się cały dzień w tym wieczór do ok 21-22 to jest tak średnio ciepło bym powiedziała <w ciągu dnia ja siedzę w 3 bluzkach swetrze i bluzie> to rano ok 6-7 jest już zimno) |
||
|
|
|
|
#382 |
|
.
|
Wiesz, mnie to egal, ze mieszka z mama. Kwestia tego, ze de facto on nie ma tych domow jeszcze. To takie pisanie palcem po wodzie. Tak jak i dochody z tej przyszlej firmy- nic namacalnego.
I tak calkiem serio, wmawiasz sobie i nam, ze odejdziesz, gdy (i tu nastepuje cala litania), a prawda jest inna. Jako DDA bedziesz sie bawic w malego ratownika, a im dluzej bedziecie, tym trudniej bedzie odejsc. I bedziesz tkwila w takim zwiazku. Przykre jest tez to, ze w zasadzie niczego nie oczekujesz od zycia. Wybacz, ale zachcialo mi sie smiac, jak rozwinelas temat tego swojego podrozowania. Dwa dni w takim berlinie to jest pryszcz i nie da sie nawet calego miasta zobaczyc dokladnie. A juz pomijajac wszystko inne, dziwie sie facetowi, ze nie wyjedzie zagranice, zeby zarobic wieksza kase. Nie wyobrazam sobie splacac kredytu wzietego na bzdury przez 25 lat. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#383 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#384 |
|
Raczkowanie
|
No całego może i nie zwiedziliśmy ale sporo jak dla mnie. Mogę Ci zdjęcia pokazać
![]() Mam o wiele więcej zdjęć w lepszych ujęciach i miejscach ale raz, że ukazani są na nich moi znajomi i ja a dwa że za długo by się dodawały ![]() http://pokazywarka.pl/rp96sn/ SALIX - TŻ już próbował czyścić te piece i na nic się to zdało pali się węglem i drewnem. A to CO ma być też na węgiel i drewno. |
|
|
|
|
#385 |
|
Konto usunięte
|
Ale w ogóle stop, o czym my tu rozmawiamy - przecież to nie są domy TŻta tylko jego mamy i dlatego sprzedać ich nie może, bo najpierw musiałby wyrzucić na bruk własną rodzinę, nieprawdaż? Czemu o takich rzeczach nie piszesz na samym początku tylko mydlisz oczy mało wartościową działką?
|
|
|
|
|
#386 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3 bluzki, sweter i bluza! I Twoim zdaniem jest srednio cieplo. Bez kitu, jestes ewenementem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
no ale logicznie myśląc, zaraz będzie zima. co za wariat, do tego znający się na budowlańce, chce się zabierać za CO w zimie. toż to wodę będzie trzeba zamknąć, a jak woda będzie stać w rurach, jak to mróz zetnie to kaplica będzie. już w ogóle pomijam fakt, że w domu będzie jeszcze zimniej niż jest obecnie. jak to trzeba być oderwanym od rzeczywistości, żeby coś takiego planować i to teraz, kiedy jest bliżej do zimy, niż dalej.
|
|
|
|
|
#389 |
|
Konto usunięte
|
ta cała historyjka mi się coraz bardziej kupy nie trzyma
|
|
|
|
|
#390 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:38.

Najpierw przedstawia tu chłopa jako majętnego co to sobie super poradzi a potem okazuje się, że dom z działką mniej niż 120 warte. Ale jak pisałam wcześniej, ja już dawno przestałam nadążać.

] a my nie wiemy gdzie chlopak mieszka wiec to co mowiesz jest totalnie bezsensu
i dlaczego zakładacie,że faktycznie będzie go spłacał przez CAŁE 25 lat...
3 bluzki, sweter i bluza! I Twoim zdaniem jest srednio cieplo. Bez kitu, jestes ewenementem.