|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
A imię to Mikołaj Michał. I to nie są przypadkowe imiona ot tak. Mikołaj bo przy długich staraniach modliłam się i obiecałam że będzie to imię św z zakonu augustianów. Tak wybraliśmy Mikołaja i to na długo zanim zaszłam w ciążę. Michał bo jego chrzesnym miał byc brat meża Michał ten co zginął w wypadku w czerwcu. Tak samo dla dziewczynki imię było przemyślane. JA tez mam poukaldane rozmiarami w szufladach. Na samym dole mam ciepłe rzeczy jakieś grube pajace czy kombinezon. Okna myje b ardzo podobnie. Używam tej ściereczki co jest do mycia szyb ta niebieska z mikrofibry. Najpierw woda i płyn żeby ramy umyć a potem już samą wodą o tą szmatką. Na koniec same szyby płynem do czyszczenia np Clin i papier Tornado chyba Foxa. Nie zostawia niteczek za co go uwielbiam bo do szyb idealny. Niestety drogi bo rolka chyba 18 zł ale do szyb czy luster idelane i tylko do tego używam. Tym razem mąż będzie mył okna no chyba ze będę chciała już urodzic to sie wezmę za sprzątanie. Ja chyba z wyprawki mam już wszytko. Zostało mi spakować sie do szpitala bo torbę dla małego już mam przygotowaną i spakowaną. Dla mnie to musze zebrać i wrzucić.
czekamy na ciebie dziewczyna wrzesień 2005 żona 6 sierpnia 2011Edytowane przez kefii Czas edycji: 2013-12-13 o 09:05 |
|
|
|
|
#1562 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie pamietam zadnego szoku, czy zawodu wyniajacego z tego, ze nie musialam sie wpuchac do kanalu rodnego. nie tulilam sie z mama 2 doby po porodzie i tez nie mam w zwiazku z tym zadnej traumy. Ojciec mnie nie kangurował, szpitalne bakterie nic mi nie zrobily ogólnie mam sie calkiem dobrze a orzytulanie z mama nadrobilysmy az nad to do mojego obecnego wieku ![]() Cytat:
Miłego 13stego laski ![]() Zabieram sie do roboty, chociaz chetnie bymjeszcze pospala, ale dyscyplina musi byc
|
|
#1563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież nie wyleje na siebie całego flakonu na porodówce, poród porodem ale trzeba wrócić do normalności, przynajmniej mi bardzo zależy, nie mówcie mi że to nie możliwe bo mam styczność z zadbanymi mamusiami które 3-4 tyg temu urodziły ![]() Cytat:
|
|
#1564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuje za odpowiedź. to mam robotę na dzisiaj
Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-12-13 o 09:08 |
|
|
|
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
kootek_mamrotek mi się bardzo podoba Zosia. Niestety nie jest mi dane mieć córkę :beczy: Przy starszaku mieliśmy dwa imiona wybrane i do końca, do momentu rejestrowania go, nie wiedzieliśmy kim będzie. Mówiliśmy i tak, i tak, i sprawdzaliśmy, które pasuje bardziej
![]() selena85 - brak TV dopóki nie skończy 2 rż? Nie wiem czy to realne tak właściwie. Mój maluch, jak jeszcze nie znał słowa bajka, stawał i oglądał reklamy. I tańczył, i śpiewał, mówił teksty z nich. Ot, najczęściej powtarzające się. Jest tez program na nc+ "baby tv" -> nasz starszak już na to za duży.guapissima - co do łóżeczka? Położna, która przychodziła do starszaka podrzuciła mi patent. Łóżeczko, materac, kołderka, kocyk co tam sobie chcesz. Nawet rożek. Ale oczywiście bez poduszki. Zresztą poduszki dzidziusiowe są płaskie Ale aby dziecko ulewajac się wylewało z buzi kazała pod materac włożyć poduszkę, ewentualnie dwa jaśki. Tak, by powstał kont. Wtedy - odpowiednio opatulone - niemowlę nie leży na płasko.saldaczyca : mój starszak ma owsiki w tyłku, wszędzie go pełno, lata, biega. Nie znaczy, że więcej śpi ![]() My mamy bardzo ciepłe mieszkanie. Bez ogrzewania w nocy spada do około 18 stopni. W dzień - przy pootwieranych oknach - mamy najmniej 20-21. Rewelacja ![]() Noc nieprzespana. Nie wiedzieć czemu tłukłam się i tłukłam. A w ogóle to swędzi mnie tam w środku, cipka Jakby jakieś zapalenie, grzyb się robił. Szlak! Nic nie robiłam ostatnio, nic nie wkładałam. Nie wiem czy się martwić.Shizu48 wydaje mi się, że wyolbrzymiasz Starszak urodził się po czasie, przez cc. Miałam już zielone wody. Uśpili mnie - więc i jego. Dostał po porodzie tylko 6 pkt. Wyjęli go około 2 w nocy, o 3 mój mąż dostał do na ręce, oprawionego i czystego. Mi pozwolili do około 10 po narkozie wyspać się. Później też go dostałam do siebie. Nie było żadnych komplikacji. Wyszliśmy do domu po 3 dobach, standardowo.Poza tym są różne metody uśmierzania bólu przy cc. Pełna narkoza wyklucza dzięcię od razu mieć przy matce. senira666 ja pieluchy tetrowe prasowałam. Na poczatku. Póżniej już naciągałam Używałam ich właściwie do przykrywania, wycierania. Taka funkcja szmatki Ręczniki swoje zdarza mi się nie prasować ![]() NADROBIŁAM I ide lepić ruskie
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż to Mikołaj
|
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
A, jeszcze coś waznego. Byłam wczoraj włosy sobie zrobić. W nocy strasznie bolał mnie sutek, ale pewna byłam, że to taka kolej rzeczy. CO jakiś czas mnie bolą. Przy okazji sikania nocnego jednym okiem posmyrałam się tam. I co?? I w sam prawie srodek wpił mi się kawałek włoska obciętego. Szybko się obudziłam i pęsetą wyjęłam
I nie bolało juz nic
|
|
#1568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdy umierała moja mama moja kotka nie chciała od niej odejsć. Przychodziła do niej do łóżka i spała koło mamy. Coś z tymi kotami jest. O fajnie. Zobaczymy jaki będzie ale napewno mały urwisek bo szaleje w b rzuchu strasznie |
|
|
|
|
#1569 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś w nocy spałam na środku łóżka, rozwalona w każdą stronę, przespałam całą noc, co mnie bardzo cieszy bo wiem jaka to męka obudzić się o 3 i patrzeć w sufit
![]() Po porodzie będą pobudki ale wtedy będę patrzeć na małą ![]() Zaraz się zbieram, robię listę i śmigam do marketu, muszę kupić trochę spożywki bo za tydz w weekend będzie pewnie kocioł jak nie wiem, jeszcze mnie tam zdeptają z tymi moimi ruchami
|
#1570 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja chyba mam za mało bodow i spiochow
![]() Mam body dlugi rekaw 56-4szt 62-7szt Krotki rekaw- nie mam wcale bede potrzebowala teraz zima...myslalam ze dopiero na lato...Pajace Rozm 56-5 62-6 Mam bluzy sweterki spodenki rozne...tego akurat duzooo. Tylko nocnych tematow chyba za malo??? |
|
|
|
#1571 |
|
Raczkowanie
|
Ja na początku bylam w szoku ze takie jest podejscie lekarzy do porodow naturalnych, a ze sama pracuje w szpitalu i obracam sie w takim srodowisku to mam z tym stycznosc naokraglo. 2 dni temu spotykam znajomego kardiologa i mowi: wiesz ze zona tego i tego ortopedy za 2 tyg rodzi? ja sie pytam jak rodzi? a on" no oywiscie ze cesarka, a jak ma rodzic"...poza tym ja chodza do ginekologa ktory jest przyjacielem rodziny od wielu lat i nie bylo mowy od poczatku o porodzie naturalnym....ale co mnei dalej zdzwiwilo...musialam miec pote, rozne konsultacje- u endokrynologa, okulisty, itd. lekarzy ktorych nei znalam i pytali o porod- i jak sie dowiadywali ze caserka, to mowia - "o to dobrze ze pani bedzie miala cesarke, ja tez mialam, to bezpieczniejsze...."
|
|
|
|
#1572 | |||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Oj grzyby są paskudne. W pierwszym mieszkaniu mieliśmy straszny z tym problem. A może zamówić kogoś,żeby zajął się tym profesjonalnie? I kupić wyciągacz wilgoci? Cytat:
![]() Też kiedyś lubiłam. Cytat:
Poza tym usg mają margines błędu. Cytat:
A teraz już nie mam takich ambicji i nie prasuję prawie nic. Wieszam starannie,żeby po zdjęciu nie było pogniecione ![]() Cytat:
Dbanie o siebie,a pryskanie się perfumami to dwie różne sprawy. Ja przez pierwsze miesiące nie będę tego robić,bo dziecko bardzo mocno odbiera takie bodźce i może je to drażnić.
|
|
#1573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Apropo fryzjera nasz Funt dzisiaj idzie sie odpicowac , troche sie denerwuje bo zmieniliśmy fryzjera - poprzedni był niby on tzn ładnie go obcinał ale Funt wracał do domu bardzo zestresowany i zaczęłam podejrzewać ze podczas wizyt działo sie tam coś niedobrego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1574 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Body bez rękawów/z krótkim gdy chłodniej służy jako podkoszulka i zakłada się je pod pajacyk,a także pod bluzeczkę,sweterek. Malutko masz,mi przy moich ulewających dzieciach starczyłoby na jeden dzień może,a gdzie tu wyprać i żeby zdążyło wyschnąć...
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Chyba ja też zaliczam gorsze nocki
jeszcze mały na mniej miejsca a rzadko go czuje,chociaż w środę mu to nie przeszkadzało wcale i ciągle kopał,wczoraj spokojny był a dziś zobaczymy. I generalnie boję się wszystkiego co po 30 tyg. Weźcie mnie kopnijcie! O ile opieki,wstawania się nie boję o tyle modlę się o każdy tydzień skończony. Ech-to chyba po tych moich wcześniaczkach.
|
#1576 |
|
Zakorzenienie
|
nie no ja też nie mam zamiaru prasować nie wiadomo jak długo...
ale póki co strasznie mi się nie chce więc może potem ...
|
|
#1577 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczynki
![]() Widzę że nocne rozmowy na całego, fajnie poczytać, ale współczuję, że nie możecie spać... U mnie dziś zapowiada się intensywny dzień, biorę się za świąteczne porządki, plus standardowo zakupy i gotowanie. Wymyśliłam łososia na kolację, ale pomijając wędzonego w sałatkach nigdy nie przyrządzałam łososia - jeśli któraś w Was ma jakiś sprawdzony przepis to będę wdzięczna. Lecę myć włoski, miłego dnia! Ps. Znowu ta zgaga, od samego rana ![]() Cytat:
Też bym pograła... Ale była kiedyś zabawa ![]() Cytat:
![]() mala098 trzymam kciuki żeby było ok ![]() kefii fajnie, że macie imiona "z duszą", które są ważne dla Was...
|
|
#1578 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy ja i moja Zgaga
Kefii--- śliczne imiona ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i diagnozy będzie dobrze Gosia--- jak tam ta wysypka u wiki? Byłaś u lekarza może to jakaś alergia? Spadam pozamykać różne tematy w pracy bo w pon jestem ostatni dzień. Miłego dzionka
|
|
#1579 |
|
Zadomowienie
|
Huraaa!!
Jako ze jestem maniaczka kroliczkow i sama od pierwszych dni zycia byłam szczęśliwa posiadaczka pluszowego królika który pózniej okazał sie towarzyszem zycia i do teraz jest ze mną postanowiłam mojemu synowi tez kupic coś Uszatego i pluszowego. Niestety nic niespelnialo moich oczekiwań i nie budziło we mnie fali uczuć. Do teraz : http://www.coocoo.pl/product-pol-538...wny-18-cm.html Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1580 |
|
Wtajemniczenie
|
Och to koniecznie musze uruchomic zakupy jak wyjde
mam mase ubran niepraktycznych wyjsciowych a do spania malutkooo
|
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja mam kolejne pytanko ... ![]() czy któraś z Was ma może tą książkę ?? opłaca się to kupować czy nie bardzo ??
|
|
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1583 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
U mnie to samo,zgaga-killer ![]() Jeszcze nie,dodzwonić się nie idzie,a od rana zawsze bardzo dużo ludzi. Pójdziemy tak za godzinkę to będzie już ciut mniej,może uda się,że przyjmą nas od razu,bo nie bardzo che mi się łazić dwa razy. Radek w pracy,więc musimy dreptać z Erykiem w wózku. Cytat:
Może zażycz sobie pod choinkę?
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak z ręcznikami, ale pieluch tetrowych się nie prasuje! Wyprasowane ladniej wygladaja, ale wlasnie zmniejsza to ich chłonnosc
|
#1585 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dlaczego u mnie jest tak strasznie KOMUNISTYCZNIE!!?? Jade do kosmetyczki, poprawić sobie humor (i kondycję cery)
|
||
|
|
|
#1586 | |
|
Zakorzenienie
|
no niestety jak coś to sama sobie będę musiała kupić... ale skoro piszecie że całkiem fajna to może się skuszę
![]() Cytat:
|
|
|
#1587 |
|
Zakorzenienie
|
Boję się porodu.... Jakośtak mnie naszło na strach
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
a w ogóle to dzisiaj w końcu po 2 tygodniowej przerwie idę na SR
i będą w końcu te zajęcia o porodzie i mam nadzieję że mój TŻ będzie w miarę do życia i pojedzie ze mną ...
|
|
#1589 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1590 |
|
Wtajemniczenie
|
Magnusia ja dzis w nocy o 1 slyszalam jak jedna kobita rodzila, strasznie krzyczala,naprawde jeczala mega....mala urodzila sie 4100 i 60 dluga a mamusia juz o 7 rano po oddziale spacerek,zadowolna usmiechnieta
wiec moze nie ma tragedii
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.

To samo powtarza mi mój chłopak i pewnie macie rację
Dziękuję
A Ty właśnie napisałaś to co powinnam była usłyszeć (szczególnie o tych złamaniach którymi się przejmowałam zanim się okazało że nie będę rodziła naturalnie przez co o nich zapomniałam) i teraz już jestem o wiele spokojniejsza 
Stworzyłam sobie naszą rodzinkę z Blanką na czele

I ide lepić ruskie

opanował meble w sypialni - musiałam wszystkie ciuchy prać...i w salonie gdzie mamy komodę nową dla małej tej grzyb chwycił. Co nas podkusiło do tego wynajmu...........
16.06.2012