Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-13, 08:59   #1561
kefii
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8

Cytat:
Napisane przez cherubinka Pokaż wiadomość

Kefi, co do wyboru imienia to się zgadzam ...a swoją drogą jakie wybraliście?

Ja mam tak jak chyba większość dziewczyn, czyli rozmiarami i rodzajami, np. jedna szuflada 56cm i kupki -body, półśpiochy, pajacyki itd.

Ramy myję wodą i płynem do mycia naczyń. Szyby samą wodą i szmatką z mikrofibry, a wycieram na sucho taką specjalną szmatką do szyb. Nie ma żadnych smug, a jak myłam płynem do szyb, zawsze wyłaziły ...zwłaszcza pod słońce. Teraz mąż myje okna i też spodobał mu się ten sposób

Pochwalę się, że złożyłam zamówienie w aptece Gemini, małe zamówienie w smyku, kupiliśmy małą paczkę pampersów jedynek, chusteczki, płyn do kąpieli z hippa. Nigdzie nie znalazłam kremu hipp na wiatr i niepogodę (a swoją drogą na mróz też będzie wystarczający?). Trochę lista się zmniejszyła A no i wyprasowałam koszule i szlafrok do szpitala.

Idę chyba pod prysznic, położę się i nadrobię resztę do snu
Dzieki dziewczyny Mam nadzieje ze pojazd spodoba sie małemu

A imię to Mikołaj Michał. I to nie są przypadkowe imiona ot tak. Mikołaj bo przy długich staraniach modliłam się i obiecałam że będzie to imię św z zakonu augustianów. Tak wybraliśmy Mikołaja i to na długo zanim zaszłam w ciążę. Michał bo jego chrzesnym miał byc brat meża Michał ten co zginął w wypadku w czerwcu. Tak samo dla dziewczynki imię było przemyślane.

JA tez mam poukaldane rozmiarami w szufladach. Na samym dole mam ciepłe rzeczy jakieś grube pajace czy kombinezon.

Okna myje b ardzo podobnie. Używam tej ściereczki co jest do mycia szyb ta niebieska z mikrofibry. Najpierw woda i płyn żeby ramy umyć a potem już samą wodą o tą szmatką. Na koniec same szyby płynem do czyszczenia np Clin i papier Tornado chyba Foxa. Nie zostawia niteczek za co go uwielbiam bo do szyb idealny. Niestety drogi bo rolka chyba 18 zł ale do szyb czy luster idelane i tylko do tego używam. Tym razem mąż będzie mył okna no chyba ze będę chciała już urodzic to sie wezmę za sprzątanie.

Ja chyba z wyprawki mam już wszytko. Zostało mi spakować sie do szpitala bo torbę dla małego już mam przygotowaną i spakowaną. Dla mnie to musze zebrać i wrzucić.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014

Edytowane przez kefii
Czas edycji: 2013-12-13 o 09:05
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 09:02   #1562
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
To samo powtarza mi mój chłopak i pewnie macie rację Dziękuję

---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ----------

Amberella żartujesz?! Jestem Ci bardzo wdzięczna za ten wywód bo właśnie obaliłaś w logiczny sposób moje problemy Mój tż właśnie się trochę focha że "moich argumentów nie słuchasz, ale niech dziewczyny na wizażu napiszą to już jesteś zadowolona" Niestety udało się tej położnej mocno na mnie wpłynąć i dopiero moja mama dała mi do myślenia po rozmowie ze swoją koleżanką-położną (która miała 2 razy cc bo tak chciała), która sama powiedziała, że chodzi o kasę A Ty właśnie napisałaś to co powinnam była usłyszeć (szczególnie o tych złamaniach którymi się przejmowałam zanim się okazało że nie będę rodziła naturalnie przez co o nich zapomniałam) i teraz już jestem o wiele spokojniejsza I tak jak napisała em_ma, nastawienie też jest ważne więc od teraz już spokojniej, szczególnie że nie ma co się wykłócać z lekarskimi wskazaniami. Więc wspierajmy się i podzielimy się wrażeniami (oby jak najspokojniejszymi) po naszych cc
To ja moze napisze z punktu widzenia dziecka rodzonego przez CC
Nie pamietam zadnego szoku, czy zawodu wyniajacego z tego, ze nie musialam sie wpuchac do kanalu rodnego. nie tulilam sie z mama 2 doby po porodzie i tez nie mam w zwiazku z tym zadnej traumy. Ojciec mnie nie kangurował, szpitalne bakterie nic mi nie zrobily ogólnie mam sie calkiem dobrze a orzytulanie z mama nadrobilysmy az nad to do mojego obecnego wieku

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Wiecie co robiłam przez 2 godz? Grałam w simsy Stworzyłam sobie naszą rodzinkę z Blanką na czele
Wstyd mi
Cwicz cwicz

Miłego 13stego laski
Zabieram sie do roboty, chociaz chetnie bymjeszcze pospala, ale dyscyplina musi byc

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 09:05   #1563
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Ja tez perfumy uwielbiam, ale po porodzie je sobie jednak odpuszcze, taki maluch chyba lepiej zeby nie mial stycznosci z perfuma od swych pierwszych chwil, po to sie plucze 2 razy ubranka z proszku
No bez przesady
Przecież nie wyleje na siebie całego flakonu na porodówce, poród porodem ale trzeba wrócić do normalności, przynajmniej mi bardzo zależy, nie mówcie mi że to nie możliwe bo mam styczność z zadbanymi mamusiami które 3-4 tyg temu urodziły
Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
dzień dobry
tak jeszcze w nawiązaniu do wczorajszej rozmowy o ubrankach i ilościach to podliczyłam się i u mnie to jest tak:
Body długi rękaw - 19
Body krótki rękaw - 20
Body bez rękawów - 6
Bluzeczki/kaftaniki/sweterki - 38
Pajace długi rękaw/cieplejsze - 18
pajace bez rękawów - 17
spodnie/półśpiochy - 7
wszystko w rozmiarach 50-56

a mam pytanko - czy pieluchy tetrowe też się prasuje ?? i ręczniki dziecięce ??
Ja prasowałam flanele i tetre, ręczniki również
Stary 2013-12-13, 09:06   #1564
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, proszę o kciuki Wasze... Jadę na usg, zobaczyć jak tam moja Mała. Lekarkę ostatnio zaniepokoiło, że mam taki mały brzuch, mam wielką nadzieję, że najwyżej Dzieciątko nie jest za duże, a że ilość wód itd jest ok...

dziękuje za odpowiedź. to mam robotę na dzisiaj

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-12-13 o 09:08
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 09:08   #1565
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

kootek_mamrotek mi się bardzo podoba Zosia. Niestety nie jest mi dane mieć córkę :beczy: Przy starszaku mieliśmy dwa imiona wybrane i do końca, do momentu rejestrowania go, nie wiedzieliśmy kim będzie. Mówiliśmy i tak, i tak, i sprawdzaliśmy, które pasuje bardziej

selena85 - brak TV dopóki nie skończy 2 rż? Nie wiem czy to realne tak właściwie. Mój maluch, jak jeszcze nie znał słowa bajka, stawał i oglądał reklamy. I tańczył, i śpiewał, mówił teksty z nich. Ot, najczęściej powtarzające się. Jest tez program na nc+ "baby tv" -> nasz starszak już na to za duży.

guapissima - co do łóżeczka? Położna, która przychodziła do starszaka podrzuciła mi patent. Łóżeczko, materac, kołderka, kocyk co tam sobie chcesz. Nawet rożek. Ale oczywiście bez poduszki. Zresztą poduszki dzidziusiowe są płaskie Ale aby dziecko ulewajac się wylewało z buzi kazała pod materac włożyć poduszkę, ewentualnie dwa jaśki. Tak, by powstał kont. Wtedy - odpowiednio opatulone - niemowlę nie leży na płasko.

saldaczyca : mój starszak ma owsiki w tyłku, wszędzie go pełno, lata, biega. Nie znaczy, że więcej śpi Śpi najmniej spośród wszystkich znanych mi 3-5 latków. Jak jego matka

My mamy bardzo ciepłe mieszkanie. Bez ogrzewania w nocy spada do około 18 stopni. W dzień - przy pootwieranych oknach - mamy najmniej 20-21. Rewelacja

Noc nieprzespana. Nie wiedzieć czemu tłukłam się i tłukłam.

A w ogóle to swędzi mnie tam w środku, cipka Jakby jakieś zapalenie, grzyb się robił. Szlak! Nic nie robiłam ostatnio, nic nie wkładałam. Nie wiem czy się martwić.

Shizu48 wydaje mi się, że wyolbrzymiasz Starszak urodził się po czasie, przez cc. Miałam już zielone wody. Uśpili mnie - więc i jego. Dostał po porodzie tylko 6 pkt. Wyjęli go około 2 w nocy, o 3 mój mąż dostał do na ręce, oprawionego i czystego. Mi pozwolili do około 10 po narkozie wyspać się. Później też go dostałam do siebie. Nie było żadnych komplikacji. Wyszliśmy do domu po 3 dobach, standardowo.

Poza tym są różne metody uśmierzania bólu przy cc. Pełna narkoza wyklucza dzięcię od razu mieć przy matce.

senira666 ja pieluchy tetrowe prasowałam. Na poczatku. Póżniej już naciągałam Używałam ich właściwie do przykrywania, wycierania. Taka funkcja szmatki Ręczniki swoje zdarza mi się nie prasować

NADROBIŁAM I ide lepić ruskie
Stary 2013-12-13, 09:08   #1566
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
A imię to Mikołaj Michał. I to nie są przypadkowe imiona ot tak. Mikołaj bo przy długich staraniach modliłam się i obiecałam że będzie to imię św z zakonu augustianów. Tak wybraliśmy Mikołaja i to na długo zanim zaszłam w ciążę. Michał bo jego chrzesnym miał byc brat meża Michał ten co zginął w wypadku w czerwcu. Tak samo dla dziewczynki imię było przemyślane.
Mikołaje to fajne chłopaki
Mój mąż to Mikołaj
Stary 2013-12-13, 09:09   #1567
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

A, jeszcze coś waznego. Byłam wczoraj włosy sobie zrobić. W nocy strasznie bolał mnie sutek, ale pewna byłam, że to taka kolej rzeczy. CO jakiś czas mnie bolą. Przy okazji sikania nocnego jednym okiem posmyrałam się tam. I co?? I w sam prawie srodek wpił mi się kawałek włoska obciętego. Szybko się obudziłam i pęsetą wyjęłam I nie bolało juz nic
Stary 2013-12-13, 09:14   #1568
kefii
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
Patrycja i Shizu współczuję bezsennych nocy. Ja po 1 usnelam .

A w ogóle to dzień dobry Miłego dnia i dobrych nastrojów !!!!

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

http://www.polskieradio.pl/9/306/Art...leczenie-kotem

Są tu kocie matki jakieś ??
I musze się z tym zgodzić. Mojego meża często nie ma jest w delegacjach a wtedy kotka śpi ze mna na łóżku i jak cos mnie boli to bardzo często przychodzi i kladzie sie koło mnie. Koło brzucha to bardzo często ostatnio bo mnie pobolewa podbrzusze.
Gdy umierała moja mama moja kotka nie chciała od niej odejsć. Przychodziła do niej do łóżka i spała koło mamy.
Coś z tymi kotami jest.

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Mikołaje to fajne chłopaki
Mój mąż to Mikołaj
O fajnie. Zobaczymy jaki będzie ale napewno mały urwisek bo szaleje w b rzuchu strasznie

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 09:14   #1569
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dziś w nocy spałam na środku łóżka, rozwalona w każdą stronę, przespałam całą noc, co mnie bardzo cieszy bo wiem jaka to męka obudzić się o 3 i patrzeć w sufit
Po porodzie będą pobudki ale wtedy będę patrzeć na małą a nie w sufit
Zaraz się zbieram, robię listę i śmigam do marketu, muszę kupić trochę spożywki bo za tydz w weekend będzie pewnie kocioł jak nie wiem, jeszcze mnie tam zdeptają z tymi moimi ruchami
Stary 2013-12-13, 09:15   #1570
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

To ja chyba mam za mało bodow i spiochow
Mam body dlugi rekaw
56-4szt
62-7szt

Krotki rekaw- nie mam wcale bede potrzebowala teraz zima...myslalam ze dopiero na lato...
Pajace
Rozm 56-5
62-6
Mam bluzy sweterki spodenki rozne...tego akurat duzooo.
Tylko nocnych tematow chyba za malo???
poczatkujaca-dagmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 09:16   #1571
mp_84
Raczkowanie

GG do mp_84

Cytat:
Napisane przez iwantyou99 Pokaż wiadomość
.

Dokładnie! To samo napisałam! Pozatym przy cc nie zdecydujesz sie na wynajęcie położnej do asystowania a przy sn juz moze tak.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja na początku bylam w szoku ze takie jest podejscie lekarzy do porodow naturalnych, a ze sama pracuje w szpitalu i obracam sie w takim srodowisku to mam z tym stycznosc naokraglo. 2 dni temu spotykam znajomego kardiologa i mowi: wiesz ze zona tego i tego ortopedy za 2 tyg rodzi? ja sie pytam jak rodzi? a on" no oywiscie ze cesarka, a jak ma rodzic"...poza tym ja chodza do ginekologa ktory jest przyjacielem rodziny od wielu lat i nie bylo mowy od poczatku o porodzie naturalnym....ale co mnei dalej zdzwiwilo...musialam miec pote, rozne konsultacje- u endokrynologa, okulisty, itd. lekarzy ktorych nei znalam i pytali o porod- i jak sie dowiadywali ze caserka, to mowia - "o to dobrze ze pani bedzie miala cesarke, ja tez mialam, to bezpieczniejsze...."
mp_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 09:17   #1572
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Kurde spać nie mogę, zmęczona jestem ale jak tylko się położę to sen odchodzi to chyba przez nerwy...w naszym nowym mieszkanku grzyb opanował meble w sypialni - musiałam wszystkie ciuchy prać...i w salonie gdzie mamy komodę nową dla małej tej grzyb chwycił. Co nas podkusiło do tego wynajmu...........

Oj grzyby są paskudne. W pierwszym mieszkaniu mieliśmy straszny z tym problem.
A może zamówić kogoś,żeby zajął się tym profesjonalnie?
I kupić wyciągacz wilgoci?

Cytat:
Wiecie co robiłam przez 2 godz? Grałam w simsy Stworzyłam sobie naszą rodzinkę z Blanką na czele
Wstyd mi

Też kiedyś lubiłam.

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość

Aaaa. Gin po badaniu stwierdzil ze duze dziecko bedzie,dzis koncze 32 tydz. A on ma cos miedzy 2000 a 2100? To tak duzo? syna spasłam
Oj tam zaraz spasłaś. Dobrze odżywiłaś po prostu.
Poza tym usg mają margines błędu.

Cytat:
a mam pytanko - czy pieluchy tetrowe też się prasuje ?? i ręczniki dziecięce ??
Przy Wiki jakiś czas wszystko prasowałam.
A teraz już nie mam takich ambicji i nie prasuję prawie nic.
Wieszam starannie,żeby po zdjęciu nie było pogniecione

Cytat:
No bez przesady
Przecież nie wyleje na siebie całego flakonu na porodówce, poród porodem ale trzeba wrócić do normalności, przynajmniej mi bardzo zależy, nie mówcie mi że to nie możliwe bo mam styczność z zadbanymi mamusiami które 3-4 tyg temu urodziły

Dbanie o siebie,a pryskanie się perfumami to dwie różne sprawy.
Ja przez pierwsze miesiące nie będę tego robić,bo dziecko bardzo mocno odbiera takie bodźce i może je to drażnić.
Stary 2013-12-13, 09:19   #1573
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
No bez przesady

Ja prasowałam flanele i tetre, ręczniki również
Taaak możliwe tylko jakim kosztem... A zreszta ja sie niewypowiadam bo sama byłam z tych które po porodzie chciały codziennie robic make up i co dwa tygodnie chodzić do fryzjera... Tyle ze priorytety sie zmieniają..
Apropo fryzjera nasz Funt dzisiaj idzie sie odpicowac , troche sie denerwuje bo zmieniliśmy fryzjera - poprzedni był niby on tzn ładnie go obcinał ale Funt wracał do domu bardzo zestresowany i zaczęłam podejrzewać ze podczas wizyt działo sie tam coś niedobrego.

iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 09:21   #1574
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez poczatkujaca-dagmara Pokaż wiadomość
To ja chyba mam za mało bodow i spiochow
Mam body dlugi rekaw
56-4szt
62-7szt

Krotki rekaw- nie mam wcale bede potrzebowala teraz zima...myslalam ze dopiero na lato...
Pajace
Rozm 56-5
62-6
Mam bluzy sweterki spodenki rozne...tego akurat duzooo.
Tylko nocnych tematow chyba za malo???

Body bez rękawów/z krótkim gdy chłodniej służy jako podkoszulka i zakłada się je pod pajacyk,a także pod bluzeczkę,sweterek.

Malutko masz,mi przy moich ulewających dzieciach starczyłoby na jeden dzień może,a gdzie tu wyprać i żeby zdążyło wyschnąć...
Stary 2013-12-13, 09:21   #1575
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Dzień dobry. Chyba ja też zaliczam gorsze nocki jeszcze mały na mniej miejsca a rzadko go czuje,chociaż w środę mu to nie przeszkadzało wcale i ciągle kopał,wczoraj spokojny był a dziś zobaczymy. I generalnie boję się wszystkiego co po 30 tyg. Weźcie mnie kopnijcie! O ile opieki,wstawania się nie boję o tyle modlę się o każdy tydzień skończony. Ech-to chyba po tych moich wcześniaczkach.
Stary 2013-12-13, 09:23   #1576
senira666
Zakorzenienie

nie no ja też nie mam zamiaru prasować nie wiadomo jak długo... ale to pierwsze pranie było to i wyprasuje ale póki co strasznie mi się nie chce więc może potem ...
Stary 2013-12-13, 09:27   #1577
vacuity
Rozeznanie

Hej Dziewczynki

Widzę że nocne rozmowy na całego, fajnie poczytać, ale współczuję, że nie możecie spać...

U mnie dziś zapowiada się intensywny dzień, biorę się za świąteczne porządki, plus standardowo zakupy i gotowanie. Wymyśliłam łososia na kolację, ale pomijając wędzonego w sałatkach nigdy nie przyrządzałam łososia - jeśli któraś w Was ma jakiś sprawdzony przepis to będę wdzięczna.

Lecę myć włoski, miłego dnia!

Ps. Znowu ta zgaga, od samego rana

Cytat:
Wstyd mi
Simsy Też bym pograła... Ale była kiedyś zabawa

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
Poza tym trzeba się wyspać na zapas co nie? i też nie wiadomo w jakich porach będzie spało Maleństwo

Ja tak samo jak Ty - leżę juz w łóżku od godziny i aktualnie czytam na tel wizaż bo i tak latam co 3 minuty do łazienki na "kropelkowanie" i za bardzo mnie bolą nogi żeby zasnąć i tak co noc.. Wiec niech żyje wstawanie o 12, a co!
Ja o 3.30 to już wstawałam na drugie siku

mala098 trzymam kciuki żeby było ok

kefii fajnie, że macie imiona "z duszą", które są ważne dla Was...
Stary 2013-12-13, 09:27   #1578
magnusia
Zakorzenienie

Witamy ja i moja Zgaga oszaleję....

Kefii--- śliczne imiona

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i diagnozy będzie dobrze

Gosia--- jak tam ta wysypka u wiki? Byłaś u lekarza może to jakaś alergia?

Spadam pozamykać różne tematy w pracy bo w pon jestem ostatni dzień.
Miłego dzionka
Stary 2013-12-13, 09:28   #1579
iwantyou99
Zadomowienie

Huraaa!!

Jako ze jestem maniaczka kroliczkow i sama od pierwszych dni zycia byłam szczęśliwa posiadaczka pluszowego królika który pózniej okazał sie towarzyszem zycia i do teraz jest ze mną postanowiłam mojemu synowi tez kupic coś Uszatego i pluszowego. Niestety nic niespelnialo moich oczekiwań i nie budziło we mnie fali uczuć. Do teraz :
http://www.coocoo.pl/product-pol-538...wny-18-cm.html

Stary 2013-12-13, 09:31   #1580
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Och to koniecznie musze uruchomic zakupy jak wyjde mam mase ubran niepraktycznych wyjsciowych a do spania malutkooo ciekawe czy mnie maz wypusci z domu po tej szpitalnej przygodzie,a lubie podotykac a nie tak na zimno przez neta
Stary 2013-12-13, 09:31   #1581
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Huraaa!!

Jako ze jestem maniaczka kroliczkow i sama od pierwszych dni zycia byłam szczęśliwa posiadaczka pluszowego królika który pózniej okazał sie towarzyszem zycia i do teraz jest ze mną postanowiłam mojemu synowi tez kupic coś Uszatego i pluszowego. Niestety nic niespelnialo moich oczekiwań i nie budziło we mnie fali uczuć. Do teraz :
http://www.coocoo.pl/product-pol-538...wny-18-cm.html
Fajny

a ja mam kolejne pytanko ...
czy któraś z Was ma może tą książkę ?? opłaca się to kupować czy nie bardzo ??
Stary 2013-12-13, 09:36   #1582
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Fajny

Mam całkiem fajna choć narazie podczytuję ale nielorzystam bo wszystkiego nauczyłam sie w szpitalu. Jak mały podrośnie i zmieni sie żywienie czy pielęgnacja to napewno bede po nią sięgać.

Stary 2013-12-13, 09:37   #1583
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
Witamy ja i moja Zgaga oszaleję....

Gosia--- jak tam ta wysypka u wiki? Byłaś u lekarza może to jakaś alergia?

U mnie to samo,zgaga-killer

Jeszcze nie,dodzwonić się nie idzie,a od rana zawsze bardzo dużo ludzi. Pójdziemy tak za godzinkę to będzie już ciut mniej,może uda się,że przyjmą nas od razu,bo nie bardzo che mi się łazić dwa razy. Radek w pracy,więc musimy dreptać z Erykiem w wózku.

Cytat:

Ja mam. Moim zdaniem nawet niezła.
Może zażycz sobie pod choinkę?
Stary 2013-12-13, 09:40   #1584
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, wtedy lepiej wciągają wodę.
Nie wiem jak z ręcznikami, ale pieluch tetrowych się nie prasuje! Wyprasowane ladniej wygladaja, ale wlasnie zmniejsza to ich chłonnosc
Stary 2013-12-13, 09:46   #1585
Negrid
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Pies rodziców mojego tża to nie wie o bożym świecie Jest owczarkiem niemieckim z usposobieniem yorka tak się właśnie zastanawiałam, czy ona coś wyczuje, czy zmieni się jej zachowanie względem mnie, ale co tam nic nie zauważyła ciekawa jestem jak zareaguje na młodego
Psy "wyłapują" charakter właściciela.

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Odbiło mi - oglądam zdjecia sal porodowych w Domu Narodzin I zdecydowanie najbardziej chcialabym urodzic w Paryżu, a najmniej w Rzymie Jakbym miała jakis wybór
Aaaaaaale czadowo!!!
Dlaczego u mnie jest tak strasznie KOMUNISTYCZNIE!!??

Jade do kosmetyczki, poprawić sobie humor (i kondycję cery)
Negrid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 09:47   #1586
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja mam. Moim zdaniem nawet niezła.
Może zażycz sobie pod choinkę?
no niestety jak coś to sama sobie będę musiała kupić... ale skoro piszecie że całkiem fajna to może się skuszę

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Nie wiem jak z ręcznikami, ale pieluch tetrowych się nie prasuje! Wyprasowane ladniej wygladaja, ale wlasnie zmniejsza to ich chłonnosc
czyli co tetrowych nie prasować ?? bo jak nie to nie będę wyciągać żelazka dla 2 ręczników...
Stary 2013-12-13, 09:52   #1587
magnusia
Zakorzenienie

Boję się porodu.... Jakośtak mnie naszło na strach
Stary 2013-12-13, 09:56   #1588
senira666
Zakorzenienie

a w ogóle to dzisiaj w końcu po 2 tygodniowej przerwie idę na SR i będą w końcu te zajęcia o porodzie i mam nadzieję że mój TŻ będzie w miarę do życia i pojedzie ze mną ...
Stary 2013-12-13, 09:59   #1589
sweet_vintage
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mp_84 Pokaż wiadomość
Ja na początku bylam w szoku ze takie jest podejscie lekarzy do porodow naturalnych, a ze sama pracuje w szpitalu i obracam sie w takim srodowisku to mam z tym stycznosc naokraglo. 2 dni temu spotykam znajomego kardiologa i mowi: wiesz ze zona tego i tego ortopedy za 2 tyg rodzi? ja sie pytam jak rodzi? a on" no oywiscie ze cesarka, a jak ma rodzic"...poza tym ja chodza do ginekologa ktory jest przyjacielem rodziny od wielu lat i nie bylo mowy od poczatku o porodzie naturalnym....ale co mnei dalej zdzwiwilo...musialam miec pote, rozne konsultacje- u endokrynologa, okulisty, itd. lekarzy ktorych nei znalam i pytali o porod- i jak sie dowiadywali ze caserka, to mowia - "o to dobrze ze pani bedzie miala cesarke, ja tez mialam, to bezpieczniejsze...."
Z tym, ze to nie jest podejście wszystkich lekarzy. Moja znajoma, która jest lekarzem powiedziała, ze cesarka to najbardziej krwawy zabieg jaki widziała, bo tylko skóra jest przecinana, a pozostałe powłoki rozrywane, bo liczy sie czas. Mówiła, ze ona na pewno bedzie rodziła naturalnie oczywiście jeśli nie bedzie przeciwwskazań. Tak wiec chyba ilu lekarzy, tyle opinii.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:02   #1590
poczatkujaca-dagmara
Wtajemniczenie

Magnusia ja dzis w nocy o 1 slyszalam jak jedna kobita rodzila, strasznie krzyczala,naprawde jeczala mega....mala urodzila sie 4100 i 60 dluga a mamusia juz o 7 rano po oddziale spacerek,zadowolna usmiechnieta wiec moze nie ma tragedii
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości