|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dziwne plamy na skórze.
Witam. Nie wiem już gdzie za bardzo szukać pomocy więc postanowiłam zapytać tutaj. W maju na prawej ręce zauważyłam początkowo prawie niewidoczną plamkę. Z czasem się ona powiększała i raz była prawie niewidoczna a raz ognisto czerwona. W tym momencie zrobiły mi się takie plamy jeszcze na palcach i prawym udzie. Byłam u 2 dermatologów i oboje stwierdzili, że to CHYBA ma podłoże grzybiczne. Żadna z 3 maści nie pomogła. Miałam też przeciwgrzybiczne tabletki, ale też to nic nie dało. Lekarz rodzinny stwierdził, że może to być atopowe zapalenie skóry i dostałam skierowanie do alergologa. Obecnie jestem w trakcie testów alergicznych. Niestety te plamy stają się coraz bardziej suche i wyglądają bardzo brzydko. Dodam, że mam 18 lat a od około 2 lat mam straszne problemy z nieregularną miesiączką, wypadającymi włosami i złym samopoczuciem. Jestem wiecznie śpiąca i zmęczona, często boli mnie głowa. Nie wiem jednak czy ma to coś wspólnego z tymi plamami. Czy to wygląda na atopowe zapalenie skóry? Wizyta u alergologa dopiero pod koniec stycznia, a wcześniej mam studniówkę i wolałabym się tego pozbyć. Załączam zdjęcia. Na plamach jest maść Protopic dlatego tak się błyszczy.Co to może być? Może powinnam zrobić jeszcze jakieś badania? Strasznie to wygląda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziwne plamy na skórze.
Nie wiem co to bo nie widzę zdjęć.na tel, ale problemy z włosami, zmęczenie, senność to może być tarczyca. Warto zrobić badania
Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Szczerze mówiąc to wygląda jak zmiana alergiczna. Nie ma wyjścia musisz poczekać na testy alergologiczne. Podobnie wygląda gronkowiec ale wtedy sączy się nieprzyjemna wydzielina więc raczej odpada i jeszcze łuszczyca jest podobna ale jak dermatolog to widział to by to wiedział bo w tedy pobiera się wymaz do badania. Może to być uczulenie na coś co często używasz i ma styczność z ręką. Moja koleżanka tak ma od nożyczek(jest fryzjerką) po sterylizacji ten płyn gdzieś jej ścieka między palce i tam zawsze ma taką ranę. Na razie zostaje ci smarowanie i wizyta u alergologa. Powodzenia
---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Tak zgadzam się warto zbadać tarczyce i przy okazji poziom cukru |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Co myślicie o tym ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ciężko coś wywnioskować z tego zdjęcie, ale wygląda to jak ropień gdzie wdał się stan zapalny, czyli coś co było nieduże zostało wyciśnięte, rozdrapane, dotykane lub coś w tym rodzaju i wdała się bakteria która spowodowała stan zapalny. Wystarczy parę razy dziennie przecierać wodą utlenioną i nie dotykać. Zniknie choć zostawi plamkę jak te obok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
mi to troszkę na łuszczycę wygląda. Lekarze już coś wymyślili? Jakaś diagnoza?
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
medsik pytasz o mnie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że jednak to się do autorki nie przyczepiło ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.