Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-13, 10:00   #2731
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

Elaine-ale fajnie. Będziesz miec koncert pod nos

Wysłane z mojego GT-S5280 przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-12-13, 10:00   #2732
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Hej nadajemy ze szpitala...Leo zostal przyjety na oddzial z 40 stopniowa goraczka i poczatkiem infekcji

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Zdrowka dla Was

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Dziewczyny kiedy wymienia się fotelik? jak dziecko wyrośnie i głowa wystaję czy jak kilogramowo jest za ciężkie??

Moonlight: halo halo, co u was?
i jedno i drugie jest wskazaniem. Poza tym dziecko powinno juz dobrze siedziec zeby nie obciazac kregoslupa

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Dzien dobry, witajcie

Ja podczytuje ale zwykle na tel a tam nawet logowac mi sie nie chce nie mowiac od odpisywaniu... niewygodnie mi.
Z pokarmami stalymi czekamy do skonczonego 6 miesiaca i planuje zaczynac od glutenu tylko przez jakies 2 tyg i wprowadzac warzywka. Mleczko mam, nawet sporo, wiec niech jeszcze mloda korzysta.

Fotelik - dokladnie tak.
Ja tez podczytuje i pianinko i kula sa juz na liscie do kupienia. Jeszcze koniecznie musze kupic puzzle piankowe (tez tutaj zgapilam) i stworzyc malutkiej kacik zabaw w salonie. Wszedzie w domu mamy plytki na podlogach... super sprawa bo chlodza ale przy malutkim dziecku zupelnie niepraktyczne i nie wiem jak ona bedzie pozniej raczkowac czy stawiac pierwsze kroczki na bosaka.

kup skarpetki i rajruzki z ABSami Gorzej jak Ci podrosnie i bedzie szalec po calym domu

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Zuza stawia wszystkim soczki ponieważ dzisaj kończy 5 m-cy i od rana śmieje się tak, że słychać ją w całej wsi

Elain dlaczego nie polecasz złotej ksiegi wesolych bajek??

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:02   #2733
Rockyyy
Zakorzenienie

Misiaczka-Laura od jesieni spi pod koldra

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Fiazo-wspolczuje skoku

Stary 2013-12-13, 10:02   #2734
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
surka byliśmy już u pediatry
elaine kaszelku jeszcze wtedy takiego nie było..raczej sporadycznie.. a teraz już częsty..dzwoniłam do przychodni i znowu miejsc nie ma..i znowu będę prosić o przyjęcie.. masakra..już mi głupio, bo ze wszystkich wizyt i szczepień tylko raz byłam zarejestrowana, a tak to ciagle się wpycham.. Przyjmuje do 14, więc pójdę pod koniec. Auta nie mam, więc wózkiem musze Małego dopchać.

Uciekam na spacer, pogoda super.. przepraszam, że znowu nie nadrobię, ale od rana udało mi się tylko coś z sobą zrobić, a tak to ciągle przy Małym..

Miłego dnia..
Na kaszel nam zaleciłapani dr wapno w syropie

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:04   #2735
moonlightdancer
Rozeznanie

Witamy
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Dokładnie nikt nie podczytuje i to mi sie podoba w tym. A nie jak tu lecą teksty "podczytuje/czytam Was od dawna"
Ja podczytuje regularnie juz od pierwszego watku na poczekalni a skrobne cos baaaaaaardzo rzadko i to najczesciej jak mam jakies pytanie. Przepraszam jezeli kogos moja obecnosc tutaj w jakikolwiek sposob krepuje ale zawsze myslalam ze w takich wypadkach wykorzystujecie klub.

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja miałam wczoraj taką sytuację a ta do mnie : No nie wiem nie wiem, pewnie to pani pierwsze dziecko.....powiedziałam dowiedzenia i poszłam dalej

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Za to ja jak sie położyłam to jeszcze wierciłam się z 2h, potem głowa mnie rozbolała aż w końcu zasnęłam. Chyba za dużo jakiegoś bodźca w ciągu dnia. Może to przez wizaz
Wczoraj przyszły słoiczki, także dziś zaczynamy próbować pietruszkę potem cukinia i mięsko.
Tez sie ostatnio nie wysypiam bo po karmieniach nie moge zasnac

Pisalysie o pomocy TZ w opiece... moj teraz jest na 3 tyg w pracy a ja sie nawet ciesze bo mam duzo mniej obowiazkow

Bylysmy na zakupach. W Mango mieli wyprzedaz no i przepadlam ale jak zawsze madra kupilam sukienki ktorych nie zaloze przy kp Teraz beda lezec w szafie. Mala ma drzemke a ja pieke rogaliki z ciasta filo z nadzieniem serowo oliwkowym.

Aaaaa no i dla wszystkich 5cio i 4ro miesieczniakow i wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantow.
moonlightdancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:04   #2736
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość

Ja miałam wczoraj taką sytuację pogoda była pochmurna,nie bardzo zimno, nie padało więc zsunęłam Młodemu budę, podniosłam go wyżej żeby sobie podziwiał świat co bardzo lubi bo cały czas coś komentuje . No i zatrzymuje sie mijana kobieta i mówi: jaki śliczny chłopczyk, no ale chyba ci zimno młody kawalerze bo mama cie tak wystawiła więc ja z uśmiechem mówię, że jest ciepło ubrany i na bank mu zimno nie jest na co pani: a w buzię?? to ja do niej (z uśmiechem) że jak mu troszke policzki zmarzną to tylko na zdrowie mu to pójdzie a ta do mnie : No nie wiem nie wiem, pewnie to pani pierwsze dziecko.....powiedziałam dowiedzenia i poszłam dalej
Taaaa niedoswiadczona matka narazajaca swoje pierwsze dziecko... Ehhhh

Cytat:
Z takiego rańca dziecko na dwór wygnała
Jakbym słyszała swoją mamę
Wczoraj wyszliśmy na spacer więc budka w dół niech sobie popatrzy. A mama co na to - oj nosek zmarznie, będzie mu zimno

A co najlepsze, stwierdziła, że ta wysypka na buzi to od smoczka (smok jest zielony). Może i miałaby rację, bo jakieś tam barwniki etc. Ale ten smoczek miał zakupiony w jednej paczce razem z białym i używaliśmy go w domu a biały jakoś tak wychodziło, że był przeważnie gdy szliśmy do niej. I nic mu nie było po tym zielonym. Ale tłumacz a kobieta swoje

Hej.
U nas noc w sumie nie najgorsza. Gorzej było z zasypianiem i padł dopiero o 20:20 wstał o 8:20 w tym jedna pobudka o 3:20 Za to ja jak sie położyłam to jeszcze wierciłam się z 2h, potem głowa mnie rozbolała aż w końcu zasnęłam. Chyba za dużo jakiegoś bodźca w ciągu dnia. Może to przez wizaz
Wczoraj przyszły słoiczki, także dziś zaczynamy próbować pietruszkę potem cukinia i mięsko.
No wlasnie, no wlasnie... Spi juz dwie godziny, wiec pojde sprawdzic czy nie zamarzl.

Cytat:
Dzień dobry

Igi zasnął, ale po płaczu.. więc chwila na wizaż i śniadanie.

Kejt: wszystkiego wszystkiego najlepszego!!!! Dużo uśmiechu, radości z Fi, siostry dla niego i wsparcia w mężu

lachryma: PJ graja 3 lipca w Gdyni i 25 lipca w Berlinie

Ty to jesteś niezła z tym pisaniem po nocach)) Szacun:P
super że Justysia taka grzeczna, a Mati 5 same przynosi.

buziaki dla Was również. Tylko się nie przepracowuj, żebyś siły miała w święta.

jak byłaś u pediatry to kaszlu jeszcze nie było no nie? Może spróbuj podejść jeszcze raz lub zadzwonić do lekarza.

Jakierka: cieszę się, że Edkowi się poprawia. Walczyłaś długo, szukałaś czynnika który uczula, eliminowałaś. Nie martw się, dobrze, że Edek lepiej sie czuję,a i ty spokojniejsza będziesz. Kp jest wyjątkowe, masz rację i trochę inaczej się odczuwa niż karmiąc inaczej, ale więź będzie i przy takim sposobie i przy takim. Najważniejsze żeprzytulisz, pocałujesz, będziesz dla maluszka

Mela; zdrowia!

Oliath: w takiej sytuacji rozumiem, że nie chcesz wracać do korpo..

Karolajn: brawo za rozszerzanie diety! i współczuje dalej tragicznych nocek. Masakra. A w dzień jak Ci śpi?

Teso: poważnie sąsiedzi tak spacerki komentują? nienormalni
jacyś?

magolinka: no rozwaliła mnie ta dyskusja o opuszczonej budzie itd?u mnie zawsze jest opuszczona, chociaż tu na pomorzu wieje jak cholera zwykle, bo Igi woli oglądać świat, a nie budę. Dopiero jak zaśnie to stawiam. Koleżanki od wózków może czasami patrzą dziwnie, ale co zrobię, jak mi dziecko tak lubi. Chodzę na spacer właściwie w każdą pogodę, chyba że leje lub jest zamieć śnieżna i dziecko póki co kataru nawet nie miało. Dziwni są Ci ludzie...
Nooo komentuja .... i nazywaja to zimnym chowem.
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:07   #2737
lachryma
Zakorzenienie

Teso, spoko. Na mnie też się dziwnie patrzą, bo ja w 80% wystawiam małą na taras i tam sobie śpi. Myślą pewnie, że dziecko na zimnie a ja siedzę wygodnie w ciepłym domku.

Ja po prostu nienawidzę sama spacerować.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Cytat:
Lachryma: można się umówić) zeby sie nie szukać, bo w tym tłumie może być ciężko tak o się natknąć na siebie musze powiedzieć że bardzo się cieszę
Ja też :thumbup:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 10:10   #2738
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonlightdancer Pokaż wiadomość
Witamy

Ja podczytuje regularnie juz od pierwszego watku na poczekalni a skrobne cos baaaaaaardzo rzadko i to najczesciej jak mam jakies pytanie. Przepraszam jezeli kogos moja obecnosc tutaj w jakikolwiek sposob krepuje ale zawsze myslalam ze w takich wypadkach wykorzystujecie klub.
.
Chodziło mi o osoby, które ujawniały sie na dzień i tak pisały, chciały być na liście, a potem znikały i więcej już ich nie było.
Ty jesteś z nami od początku i piszesz jak możesz.

Synek
Stary 2013-12-13, 10:13   #2739
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Teso, spoko. Na mnie też się dziwnie patrzą, bo ja w 80% wystawiam małą na taras i tam sobie śpi. Myślą pewnie, że dziecko na zimnie a ja siedzę wygodnie w ciepłym domku.

Ja po prostu nienawidzę sama spacerować.
.
He he ale tak przeciez dokladnie jest. he he he
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:14   #2740
Rockyyy
Zakorzenienie

Fiazo-ciekawe co im dalo te bycie na liście?

Stary 2013-12-13, 10:19   #2741
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:

.
dobra dobra, po prostu nie chcesz marznąć:P

Skylie: dziękuję za odpowiedź

Dzoan; wpychaj się wpychaj. I daj znać potem.

Mój mąż stwierdził, ze w domu jest bałagan:P i on musi się wziąć za sprzątanie (a proszę bardzo!), bo wie, że ja się nie wyrabiam. Póki brat miał sprawny obojczyk to coś mi pomógł, ale teraz to mi słabo idzie ogarnianie. Poza tym wieczorem zostaje bałagan w salonie, bo nikomu się nie chce po sobie ogarnać (ja też już odpuściłam, bo co mam po wszystkich latac i sprzątać rano jak głupia zamiast śniadanie zjeść).
Dodatkowym utrudnieniem jest fakt, ze Igi od jakiegoś czasu *chyba od tego momentu jak był przez prawie dwa tygodnie marudny* boi się odkurzacza......a wcześniej potrafił przy nim zasnać.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 10:20   #2742
Rockyyy
Zakorzenienie

Laury odkurzacz nie rusza.Nie lubi wyzynarki

Stary 2013-12-13, 10:21   #2743
lachryma
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44141226]He he ale tak przeciez dokladnie jest. he he he[/QUOTE]

Oj tam

Stary 2013-12-13, 10:23   #2744
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja odkryłam ostatnio podobna bajkę do Teletubisiów - Hutosie

Ostatnio namiętnie z Franiem słuchamy Bosego Pastuszka.
Zobacz Tajemniczy ogrod Jeszcze wiekszy hardcore, ale Wojus uwielbial to

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
U nas tak samo... Tż jest uzależniony, a co najgorsze, on nie umie zjeść obiadu bez tv, nie umie zasnąć itp
U moich rodziców w jadalni nie ma tv i dla mnie to nie jest normalne, ale jak się ma jadalnie z sypialnia i pokojem dziennym to ciężko to ogarnąć

Ale wie, że jak zajmuje się Młodym to ma to robić tak, żeby ten nie wgapiał się w telewizor, albo ma wyłączyć

Najlepsza była kiedyś ciotka Tż, przyszła do nas w gości a dla mnie jak ktoś w gości przychodzi to porozmawiać itp. a ta patrzy "czemu Wam Tv nie gra? Zepsute? Włącz no, obejrzymy coś"

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:23   #2745
sammi24
Zadomowienie

Stawiam soczki i piwka i winka i słoiczki z dynią Kuba dzisiaj kończy 4 miesiące

Elaine, Rocky my wrócilismy od rodziców, tęsknilismy z małym za Tż ale mialam bajkę, mama zabawiała Kubę, a ja tylko na karmienie i całuskowanie

Czarownica a to plujek Antosiek

Rocky a Wy gdzie spędzacie święta? jedziecie na Śląsk?

Cynamonku cudownie, że spędzicie razem Święta w domku

Dzoan zdrówka dla małego nie przejmuj się, my też zawsze się wpychamy w kolejkę w rzychodni. Nie ma co się przejmować, to jest niemowlę, a takie infekcje mogą szybko przejść w coś poważnego. Kciuki za Was

Perse usmiałam się z tekstu o podpalaniu stosu przez wykładowców co do snu Artka - u nas takie akcje to chleb powszedni

Oliath ale śliczne te Wasze pociechy w strojach na Mikołajki

Jakierka super, że Edziowi przechodzi

Ona jestem w szoku jak Twój brzdąc pięknie siedzi na tym odpychaczu

Kejt STO LAT!!!!oby udało się z tesciówką dojść do jakiegoś sensownego planu Świąt. dla Tż za piekny prezent

Magolina ale głupia baba Cię spotkała co do karmienia na sen - ja tez czasami "przepcham" Kubę i mi ulewa strasznie daję mu dwa cycki na spanie i czasem przyjmie, a czasem zwróci

Iwona dla 5miesięzniaczka

Ita zdrówka i trzymajcie się

Misiaczka nasz Kubuś też już śpi pod kołderką piona z Majunią

Ewusia spóżnione ale serdeczne życzenia!

Teso oby społeczna nie zapukała do drzwi

Mela zdrówka. Chyba drugi raz w tym sezonie Cię dopadło?

Tysia super, że noc ok karmicie się na śpiocha?

Karolajn a właśnie myślałam o Tobie, że Cię dawno tu nie było. To Hania zaraz będzie mięsożerna

Surka kciuki za wizytę, oby Lila jednak ładnie przybrała

Fiazo no to ja też się nie stroję z tego samego powodu jak Piotruś, nie byłam na bieżąco dłuuugo, chyba już go przeszły problemy brzuszkowe, co?

Lachryma coś Ci miałam napisać i zapomniałam

Skylie może my zobaczymy Tajemniczy ogród, powiadasz, że fajne?

Nie wierzę, dziecko śpi mi już 1,5h widzę, że się budzi powoli ale to cud normalnie

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2013-12-13 o 10:25
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:26   #2746
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

Mój mąż stwierdził, ze w domu jest bałagan:P i on musi się wziąć za sprzątanie (a proszę bardzo!), bo wie, że ja się nie wyrabiam. Póki brat miał sprawny obojczyk to coś mi pomógł, ale teraz to mi słabo idzie ogarnianie. Poza tym wieczorem zostaje bałagan w salonie, bo nikomu się nie chce po sobie ogarnać (ja też już odpuściłam, bo co mam po wszystkich latac i sprzątać rano jak głupia zamiast śniadanie zjeść).
Dodatkowym utrudnieniem jest fakt, ze Igi od jakiegoś czasu *chyba od tego momentu jak był przez prawie dwa tygodnie marudny* boi się odkurzacza......a wcześniej potrafił przy nim zasnać.
U nas w podobnie. Nawet jak używałam blender przy nim to nawet nie reagował, a teraz od razu mina nie taka.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 10:31   #2747
sammi24
Zadomowienie

Będę pisać na bieżąco, już nie cytuję poprzednich dni, bo znowu będę w czarnej d..

Z nowości u nas to kupiłam kiecke na Sylwka mała czarna, cała obszyta czarnymi cekinami. Cudowałam, szukałam i kupiłam w końcu pierwszą upatrzoną

Miałam ambitny plan kupić wcześniej prezenty pod choinkę ale wyszło jak zwykle także jutro ruszam na podbój CH

Tż chce kupić zegarek, to wiem na pewno a reszta to będzie spontan
Stary 2013-12-13, 10:33   #2748
Rockyyy
Zakorzenienie

Sammi-brawa dla malego solenizanta Swieta spedzamy we troje w domku. Nigdy sie nie wybieramy.

Stary 2013-12-13, 10:33   #2749
karolajn1987
Wtajemniczenie

A my zaraz idziemy na rehabilitację. Pewnie juz nie potrzebna, ale dla świętego spokoju pojde. Ledwo na oczy dzis widze

Sammi- no chyba kotleta musze jej dac to będzie spala :p

Elaine- w dzień spi w miare, jest super grzeczna, o 16 pada na 1, 5h i o 11 tez spi z 1.5. Takze nie wiem o co kaman, wiem tylko ze jest coraz gorzej

Ps. I tak was wszystkie nadal kocham !

Wysłane z mojego GT-I9300

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 10:34   #2750
Rockyyy
Zakorzenienie

My Ciebie tez

Stary 2013-12-13, 10:38   #2751
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A my zaraz idziemy na rehabilitację. Pewnie juz nie potrzebna, ale dla świętego spokoju pojde. Ledwo na oczy dzis widze

Sammi- no chyba kotleta musze jej dac to będzie spala :p

Elaine- w dzień spi w miare, jest super grzeczna, o 16 pada na 1, 5h i o 11 tez spi z 1.5. Takze nie wiem o co kaman, wiem tylko ze jest coraz gorzej

Wysłane z mojego GT-I9300
Może ona właśnie póbuje dać Ci do zrozumienia, że potrzebuje mięcha żeby spać jak chłop serio, to oby się polepszyło bo wiem co znaczy taki nieospałek

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

A co do fb i wizażu - chociaż teraz jestem w stanie nadrobić spam
Stary 2013-12-13, 10:48   #2752
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Fiazo-ciekawe co im dalo te bycie na liście?

Nie wiem i nie chce wiedzieć

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Stawiam soczki i piwka i winka i słoiczki z dynią Kuba dzisiaj kończy 4 miesiące

:

Fiazo no to ja też się nie stroję z tego samego powodu jak Piotruś, nie byłam na bieżąco dłuuugo, chyba już go przeszły problemy brzuszkowe, co?

Nie wierzę, dziecko śpi mi już 1,5h widzę, że się budzi powoli ale to cud normalnie
Najlepszego dla Kuby.
Od czasu kiedy podajemy jabłuszko jest dużo lepiej. Może kiedyś mu się unormuje wszystko

Synek
Stary 2013-12-13, 10:53   #2753
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Laury odkurzacz nie rusza.Nie lubi wyzynarki

generalnie mu nie przeszkadzają wiertarki i inne takie. A an ten odkurzacz ostatnio reaguje piskiem i strachem. A wyzynarka to się nie dziwię

Cytat:
wszystkiego najlepszego dla Kubusia! No bajkę miałaś faktycznie... ja to jakoś sama z małym nie chcę jeździć bo właśnie mi tęskno za małym, Wojtkowi też...Już kilka razy robiłam przymiarki ale nie wyszło i po co Zresztą jak Igorka nie było to też sama ie lubiłam nigdzie jeździć, mąż też. Chyba że z pracy trzeba było.

Ona: no właśnie, zastanawiam się, czy to nie jest jakiś efekt skoku rozwojowego tego z 22 tygodnia.

Karolajn: hm.. rozszerzanie diety nie pomaga? może coś ją boli? hm... nie wiem...

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-12-13, 10:58   #2754
fiazo
Zakorzenienie

Pier.ole dziś na obiad pizza z zamrażarki.
Moje dziexko mnie wykończy, a jeszcze dziś gości mamy
Pranie nie powieszone. Miałam ciasto upiec

Synek
Stary 2013-12-13, 10:58   #2755
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:

Hej.
U nas noc w sumie nie najgorsza. Gorzej było z zasypianiem i padł dopiero o 20:20 wstał o 8:20 w tym jedna pobudka o 3:20 Za to ja jak sie położyłam to jeszcze wierciłam się z 2h, potem głowa mnie rozbolała aż w końcu zasnęłam. Chyba za dużo jakiegoś bodźca w ciągu dnia. Może to przez wizaz
No to superowa nocka

Cytat:
magolinka: no rozwaliła mnie ta dyskusja o opuszczonej budzie itd?u mnie zawsze jest opuszczona, chociaż tu na pomorzu wieje jak cholera zwykle, bo Igi woli oglądać świat, a nie budę. Dopiero jak zaśnie to stawiam. Koleżanki od wózków może czasami patrzą dziwnie, ale co zrobię, jak mi dziecko tak lubi. Chodzę na spacer właściwie w każdą pogodę, chyba że leje lub jest zamieć śnieżna i dziecko póki co kataru nawet nie miało. Dziwni są Ci ludzie...
Tacy ludzie. Nie wspomnie już o niektórych spojrzeniach ja też postawiła budę jak Mały przysypiał. Dziś idę zaraz na spacer i znów będę kłuła w oczy ludzi opuszczoną budą

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Ehhhhh dzień dobry.
Dopiero mi sie udało nadrobić, a nie śpie od 8
Piotrek nie dość, że w nocy to i w dzień mi żyć nie daje.
Śniadania nawet jeszcze nie skończyłam.
Chyba jakiś mega skok nas dopadł
jejciu współczuje, jak nie kolki to skoki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44140989]Jezu, usnął pierwszy raz od dawna bez ryku [/QUOTE]

Cytat:
Najlepszego dla Kubusia

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

Dobra dobra nie podlizuj się

Cytat:
U mnie to samo ,,kochanie Ty nic nie rób, zajmij sie Adasiem ja wszystko ogarnę".....ta super, tylko cóż z tego jak i tak cichaczem będę musiała po nim dosprzatać...no ale liczy się gest

Cytat:
Też bym tak robiła, tyle że my teraz mieszkamy na 3 pietrze a wózek stoi cały czas na dole bo inaczej bym się za.ebała z noszeniem tej landary w te i we wte więc na spacery trza łazić
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 11:03   #2756
lachryma
Zakorzenienie

hahaahaha, laski, jakby koło mnie szla mama z dzieckiem w grudniu ze spuszczoną budą to bym chyba padła
od razu wyobrażam sobie to dziecko z sopelkami lodu z nosa i wiatrem we włosach (chyba, że łyse)
Stary 2013-12-13, 11:04   #2757
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

widziałyście:
http://dzieciszczecin.eu/lifestyle/i...niemowlat.html

wtf?????

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-12-13, 11:08   #2758
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
nie jestem w stanie na to patrzeć.
wierzę, że ten film jest przerobiony.
jeśli nie- matkę do łagrów.
Stary 2013-12-13, 11:11   #2759
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Jakierka dziękuję!

Witam w te urocza noc w która to syn pierwszy chciał mi złożyć życzenia:banghead: nie pamiętam kiedy ostatnio karmilam w nocy. Mam efekt przemeblowania. Już się boję świat.

Stawiam soczki, karmi i sloiczki!!!)) dziś ćwierć wieku za mna
A Fi konczy 19 tyg i hucznie żegnamy skoka ;p
o ja, ale Ty młodziutka jestes, ja mam już 27 skończone, a właściwie za pól roku będę miała już 28 - ja to stara dupa jestem juz

100 lat Kasieńko

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Oliath, zapros Domcie na fb, ona Cie doda do grupy. Zaraz na pw napisze Ci jej imie i nazwisko

Edek wytrzymal 7h bez mleczka
No i niestety dla moich piersi jest zla wiadomosc, mm zaczyna polepszac cere (od dwoch dni podaje tylko pepti), co mnie niezmiernie cieszy. Szkoda tylko, ze cierpi na tym nasza z Edkiem intymnosc, bo pomimo bliskosci to nie jest to samo co przy kp :/ No ale Edka zdrowie jest wazniejsze.

Milego dnia wszystkim

Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
Dla dziecka i tak jesteś najważniejsza i tak jak pisze Perse możesz brać małego na ręce częściej ... chociaż przyznam, że wiem o czym mówisz przy kp i aż się boję jak zakończe karmienie

mój tż jak patrzy na mnie i małego jak się cycolimy mówi :

,,Michaś jak my mamę odłączymy od kp" -

Cytat:
co??? straszne jak dla mnie
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 11:18   #2760
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Przeczytałam początek i sorry nie obejrzę bo będę ryczeć....albo zalapę takiego w☠☠☠☠a na ten świat że jak mi ktoś dziś na spacerze zwróci uwagę że cos robię nie tak to mu nawrzucam....

Cytat:
hahaahaha, laski, jakby koło mnie szla mama z dzieckiem w grudniu ze spuszczoną budą to bym chyba padła
od razu wyobrażam sobie to dziecko z sopelkami lodu z nosa i wiatrem we włosach (chyba, że łyse)
Oj tam oj tam. Ja nie chodze cały spacer tak, bo jak Mlody przysypia to obniżam siedzisko i zasuwam budę. Ale serio on to uwielbia i tylko mu przeciez policzki troche marzną

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
o ja, ale Ty młodziutka jestes, ja mam już 27 skończone, a właściwie za pól roku będę miała już 28 - ja to stara dupa jestem juz
Weź, ja za pół roku będę miała 29

lece na spaceros
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości