|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVIII
Że się tak zapytam : to w szkołach już są wigilie ? Wigilie czego ? Ostatniej w tym roku klasówki ?
Może i się czepiam, ale jakby to EdizA powiedziała : czym skorupka za młodu nasiąknie, tym ... Dbajmy o ten nasz ojczysty język. Wystarczająco już jest on zbrukany. Cytat:
Ja jestem stałą klientką gabinetów lekarskich i nigdy się nie zdarzyło, żeby mi któryś powiedział, napisał - wręcz, że nie będzie mnie leczył. Bardzo źle by się to dla takiego delikwenta skończyło. Dlatego pytam. Czysto suszone owoce są zdradliwsze niż np. "Michałki" i im podobne łakocie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Wtajemniczenie
|
Kaś wielbię Cię! gule zniknęły
![]()
#423 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#424 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Konto usunięte
|
Cześć!
![]() Byłam wczoraj pierwszy dzień w pracy i przeżyłam ogromny stres. Nie wzięłam kartki z kodami do kasy fiskalnej, które miałam na szkoleniu. Dziewczyna, którą zmieniałam w pracy podała mi kody, ale wiadomo jak to jest na szybko. Pierwszy paragon anulowałam 6x ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#426 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Taka już jestem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;44138961]I jak było? Nie martw się. Początki bywają trudne, ale później już z górki. Trzymam kciukasy
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Taka już jestem ![]() ![]() ale palenie już tak ![]() no i caly czas mówiłaś, że chcesz schudnąć 5kg ![]()
#428 |
Spaceroholiczka
|
Dzisiaj byle tylko do 18:30, a później w końcu zacznę leniuchować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#429 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Konto usunięte
|
A czy ja gdzieś napisałam, że palenie jest nieszkodliwe?
![]() Z tymi 5 kg fajnie by było, bo jak rok temu ważyłam 49 kg to się sobie podobałam a teraz nie jest najgorzej ale zawsze mogłoby być lepiej ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Uciekam szykować się do pracy. Miłego dnia Wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#431 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziś na 13 dzień sądu - wybieram się do fryzjera ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |||
Zakorzenienie
|
Cieszę się
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;44138961] Taka już jestem ![]() ![]() Rozsądku? Endomondo rzecze, że dziennie robię 25-30 km ![]() No właśnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2013-12-13 o 08:44 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#434 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiem tak. Po prostu czuję się nie pewnie z tym wszystkim. Nie mam wysokich wymagań, ale ta praca to nie tylko obsługa kasy, ale również tableta i prezentacja wszystkich produktów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#435 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie ja będąc w firmie logistycznej na praktykach szkolenie BHP odbyłam w 5 minut, a codziennie po kilka razy chodziłam na magazyn gdzie obowiązują specjalne zasady, o których dowiedziałam się jakoś tydzień przed zakończeniem praktyk... Szkolenie przechodziłam na bieżąco i wszystko powinnam umieć po 1, góra 2 przykładach... Niestety taki jest teraz rynek pracy... Nikt się nie cacka z pracownikiem... Ten sobie nie radzi, to zatrudnimy następnego... Możecie być ze mnie dumne, bo zjadłam śniadanie ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | ||
Konto usunięte
|
hejka
![]() Cytat:
![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;44139139]Uciekam szykować się do pracy. Miłego dnia Wszystkim ![]() miłego! ![]() Cytat:
![]() jestem pociągająca, dwie koleżanki z roku chore, współlokatorka chora no i padło na mnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#437 |
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;44140248]
Pamiętam jak w drugiej klasie LO jako jedyna w szkole miałam 100% frekwencji i wiele osób było w szoku, teraz zostałabym uznana za kogoś dziwnego ![]() [/QUOTE] Co prawda 100% frekwencji nigdy nie miała, gdyż zdarzało mi się chorować ale dokładnie teraz licealiści patrzą na takich ludzi jak na kosmitów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#438 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast jak pracował w innej firmie, to jej organizacja była tak kiepska, że kierownik chodził po całym biurze i wrzeszczał na wszystkich pracowników jeżeli ktoś coś zrobił ,,źle''. A sam tak naprawdę za wiele nie wiedział. Nadzorował coś o czym nie miał pojęcia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pracowałam już w kilku miejscach i cóż... albo łapiesz szybko, czego od Ciebie chcą, albo znajdą kogoś, kto jarzy lepiej ![]() Cytat:
![]() A to to już w ogóle mnie nie zaskakuje ![]() Halb, dopiero dziś przeanalizowałam ten skład Alterry Perfumfrei i tam wsadzili sól, do kosmetyku dla wrażliwców ![]() ![]()
![]() |
#441 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do pracodawców, to racja... Mi akurat w firmie szło bardzo dobrze... Wszyscy mnie chwalili, ale strasznie narzekali na poprzednich praktykantów... Powiedzieli, że jestem dopiero drugim praktykantem który ogarniał... W sumie pod koniec praktyk robiłam wszystko to co pozostali pracownicy, choć wcale nie miałam tego w obowiązkach... pracodawcy szukają efektywnych pracowników, bo jeśli taka nie jesteś to on traci pieniądze, które ktoś inny może wypracować w większej ilości... Niestety lajf ys brutal, end ful of zasackas...
![]() ![]() |
![]() |
#442 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#443 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() True ![]() Cytat:
![]() ![]() To tacy ludzie powinni szukać pracy gdzie indziej. Po prostu, bo np. w labie stanowią zagrożenie dla siebie i innych.
![]() |
#444 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamieszanie chyba wywołała wypowiedź prof. Miodka z zeszłego roku: http://polskamowa.blog.onet.pl/2012/...jest-napisane/, ale coś mi się majaczy, że w tym roku poszło to jeszcze dalej i poparła to również RJP, ale nie mogę znaleźć stosownej uchwały. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystko zależy od pracodawcy. Ja w kawiarni miałam dwudniowe szkolenie, a potem przez kilka zmian pracowałam jako dodatkowa osoba, coby więcej pracowników miało na mnie oko. W kancelarii natomiast nikt mi nic nie wyjaśnił i zostałam rzucona na głęboką wodę, nawet bez umiejętności wymówienia jej nazwy ![]() Czasy niestety takie, że trzeba się dostosować ![]() Jakoś nie mogę zwlec się dzisiaj z łóżka... a o 15 muszę jechać do wydawnictwa, potem do kawiarni odebrać herbatę, o 20 przychodzi przyjaciel na pogaduchy, a jeszcze w tym wszystkim nauka... ![]()
![]() |
#445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeszcze co do pracy... Któregoś dnia, to był chyba początek 2. tygodnia praktyk, zadzwonił telefon... Koleżanki z działu kazały mi odebrać... To było straszne, bo ja nienawidzę rozmawiać przez telefon... Byłam przerażona przez pierwsze 2 dni gdy miałam gdzieś zadzwonić, albo odebrać telefon, a tam telefony dzwoniły non stop... Po 2 dniach robiłam to już na luzie, któregoś dnia okazało się, ze rozmiawiałam z dyrektorem generalnym firmy tak totalnie na luzie, bo nie widziałam kto to jest... teraz po skończeniu praktyk znowu straciłam tę pewność siebie jeśli chodzi o rozmowy przez telefon i zawsze sie denerwuję, nawet jeśli muszę zadzwonić do któregoś z rodziców moich uczniów...
![]() ![]() |
![]() |
#446 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Pamiętacie jak wam pisałam, że znalazłam pracę w okresie świątecznym w jednym ze sklepów jakieś 2 tygodnie temu. Na rozmowie kwalifikacyjnej zapytałam czy nadal trwa rekrutacja? Pani z firmy pośredniczącej powiedziała, że nie. Najlepiej żebym nie miała planów na piątek, bo od razu zacznę pracę w tym sklepie. Wyjaśniła mi gdzie jest wejście dla pracowników, więc myślałam, że faktycznie się odezwie. Poczekałam do piątku i cisza ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tyle, że mój dzień pracy jest za długi, żeby doszkalać się po. Albo dostaję delegacje na konferencje/szkolenia/kursy, albo nie jestem w stanie ich odbyć fizycznie. I nie można powiedzieć, że nie jestem na czasie z nowinkami w mojej dziedzinie. Tyle ![]()
![]() |
#449 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#450 |
Zakorzenienie
|
@FeelingLost: początki zawsze są trudne. Pamiętam jak w macu pokazali mi wszystko raz a potem radź sobie sama przy naporze klientów. Niby robienie kanapek to nic, tylko wszystko musi być w ustalonym porządku a wszelkie temperatury i czasy smażenia należy wiedzieć o 12 w nocy. Kto szybko się uczy to miał szczęście kto nie to wylatywał. ja już po tygodniu zostawałam sama na stanowisku, gdzie powinny być 4 osoby w szczycie. Jak dawałam radę? Sama nie wiem.
@kwrobel2: ja miałam podobnie na policji - w sekretariacie. Sekretarki szły na ploty a ja zostawałam sama z wielkim telefonem z miliardem przycisków i bez instrukcji jak przekierowywać połączenia. Sama musiałam się domyśleć.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:22.