|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVIII
Że się tak zapytam : to w szkołach już są wigilie ? Wigilie czego ? Ostatniej w tym roku klasówki ?
Może i się czepiam, ale jakby to EdizA powiedziała : czym skorupka za młodu nasiąknie, tym ... Dbajmy o ten nasz ojczysty język. Wystarczająco już jest on zbrukany. Cytat:
Ja jestem stałą klientką gabinetów lekarskich i nigdy się nie zdarzyło, żeby mi któryś powiedział, napisał - wręcz, że nie będzie mnie leczył. Bardzo źle by się to dla takiego delikwenta skończyło. Dlatego pytam. Czysto suszone owoce są zdradliwsze niż np. "Michałki" i im podobne łakocie. Podstawy tej poprawności chciałabym poznać. Profesor Bralczyk { dla przykładu podparłam się Jego autorytetem} nie wie nic o tej nowej zasadzie.
|
|
|
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaś wielbię Cię! gule zniknęły
|
#423 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!Cytat:
! ![]() Cytat:
|
|
#424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Inaczej sprawa wygląda jak zaśpię niż jakbym wagarowała
|
|
|
|
|
#425 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Byłam wczoraj pierwszy dzień w pracy i przeżyłam ogromny stres. Nie wzięłam kartki z kodami do kasy fiskalnej, które miałam na szkoleniu. Dziewczyna, którą zmieniałam w pracy podała mi kody, ale wiadomo jak to jest na szybko. Pierwszy paragon anulowałam 6x . Spanikowałam i TŻ musiał do mnie przyjechać z kartką ze szczegółowo rozpisanymi kodami Pracowałam w 3 sklepach wcześniej. W dwóch były kasy fiskalne, a tylko tu mam tego typu problem z kasą. Nie wiem o co chodzi. Dobrze, że w weekend mam wolne. Za to pracuję w najgorsze dni, bo 22,23,24 grudnia. . Trochę zła jestem, że w pracy muszę ustalać grafik tylko z dziewczynami. Wczoraj dostałam kartkę z wolnymi lukami do wypełnienia w najgorsze dni. |
|
|
|
#426 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Taka już jestem Nie tyle chcę schudnąć co zacząć regularnie ćwiczyć. A przyznasz chyba, że trochę ruchu w granicach rozsądku jeszcze nikomu nie zaszkodziło
|
|
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;44138961]I jak było? Nie martw się. Początki bywają trudne, ale później już z górki. Trzymam kciukasy
![]() ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Taka już jestem Nie tyle chcę schudnąć co zacząć regularnie ćwiczyć. A przyznasz chyba, że trochę ruchu w granicach rozsądku jeszcze nikomu nie zaszkodziło [/QUOTE]ale palenie już tak no i caly czas mówiłaś, że chcesz schudnąć 5kg
|
#428 |
|
Spaceroholiczka
|
Dzisiaj byle tylko do 18:30, a później w końcu zacznę leniuchować
|
|
|
|
#429 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#430 |
|
Konto usunięte
|
A czy ja gdzieś napisałam, że palenie jest nieszkodliwe?
![]() Z tymi 5 kg fajnie by było, bo jak rok temu ważyłam 49 kg to się sobie podobałam a teraz nie jest najgorzej ale zawsze mogłoby być lepiej ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Uciekam szykować się do pracy. Miłego dnia Wszystkim
|
|
|
|
#431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Znowu, ja nie kombinowałam tak i oto mam miano kujona, gdyż chodziłam bo lubiłam się uczyć wg nich Dziś na 13 dzień sądu - wybieram się do fryzjera Także jak wrócę z czarnymi włosami to będę się wam żalić, chociaż mam ogromną nadzieję, że nie dojdzie do takiej sytuacji Ostatecznie także zdecydowałam się je jedanak wycieniować na długości kilku cm, gdyż nie układają się już wcale, wysuszone na prosto rano są "krzywe", ciągle ulizane
|
||
|
|
|
#432 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Strasznie stresuje mnie ta praca, bo nikogo nie ma obok żeby w przypadku jakiegokolwiek problemu mi pomóc. Wczoraj odłączyłam terminal pod koniec pracy, bo byłam święcie przekonana, że tak trzeba. Niby dziewczyna ze wcześniejszej zmiany mi mówiła na ten temat, ale skupiłam się bardziej na tym gdzie co jest. Co i jak zrobić z kasą. Moim zdaniem przy samodzielnych stanowiskach pracodawca powinien robić dłuższe szkolenie niż pół godziny. Przede wszystkim przez pierwsze dni powinien być ktoś obok mnie i patrzeć jak sobie radzę. Ewentualnie podejść i mi pomóc. Laska przed moją zmianą była bardzo zdziwiona, że coś robię źle, bo powinnam to umieć robić skoro byłam na szkoleniu. Szkoda tylko, że jej szkolenie trwało 2h, a moje pół godziny.
|
|
|
|
|
#433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się
![]() Cytat:
) zdarzyło się zaspać chyba 3 razy, gdzie i tak wyrobiłam się na styk potem ![]() [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;44138961] Taka już jestem Nie tyle chcę schudnąć co zacząć regularnie ćwiczyć. A przyznasz chyba, że trochę ruchu w granicach rozsądku jeszcze nikomu nie zaszkodziło [/QUOTE]Rozsądku? Endomondo rzecze, że dziennie robię 25-30 km No właśnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez kascysko Czas edycji: 2013-12-13 o 09:44 |
|||
|
|
|
#434 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powiem tak. Po prostu czuję się nie pewnie z tym wszystkim. Nie mam wysokich wymagań, ale ta praca to nie tylko obsługa kasy, ale również tableta i prezentacja wszystkich produktów. |
|
|
|
|
#435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W sumie ja będąc w firmie logistycznej na praktykach szkolenie BHP odbyłam w 5 minut, a codziennie po kilka razy chodziłam na magazyn gdzie obowiązują specjalne zasady, o których dowiedziałam się jakoś tydzień przed zakończeniem praktyk... Szkolenie przechodziłam na bieżąco i wszystko powinnam umieć po 1, góra 2 przykładach... Niestety taki jest teraz rynek pracy... Nikt się nie cacka z pracownikiem... Ten sobie nie radzi, to zatrudnimy następnego... Możecie być ze mnie dumne, bo zjadłam śniadanie
|
|
|
#436 | ||
|
Konto usunięte
|
hejka
![]() Cytat:
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;44139139]Uciekam szykować się do pracy. Miłego dnia Wszystkim [/QUOTE]miłego! ![]() Cytat:
![]() jestem pociągająca, dwie koleżanki z roku chore, współlokatorka chora no i padło na mnie |
||
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;44140248]
Pamiętam jak w drugiej klasie LO jako jedyna w szkole miałam 100% frekwencji i wiele osób było w szoku, teraz zostałabym uznana za kogoś dziwnego ![]() [/QUOTE] Co prawda 100% frekwencji nigdy nie miała, gdyż zdarzało mi się chorować ale dokładnie teraz licealiści patrzą na takich ludzi jak na kosmitów
|
|
|
|
#438 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#439 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast jak pracował w innej firmie, to jej organizacja była tak kiepska, że kierownik chodził po całym biurze i wrzeszczał na wszystkich pracowników jeżeli ktoś coś zrobił ,,źle''. A sam tak naprawdę za wiele nie wiedział. Nadzorował coś o czym nie miał pojęcia.
|
|
|
|
|
#440 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Pracowałam już w kilku miejscach i cóż... albo łapiesz szybko, czego od Ciebie chcą, albo znajdą kogoś, kto jarzy lepiej Cytat:
![]() A to to już w ogóle mnie nie zaskakuje Halb, dopiero dziś przeanalizowałam ten skład Alterry Perfumfrei i tam wsadzili sól, do kosmetyku dla wrażliwców Oczywiście zawoalowaną pod Maris Sal
|
|
#441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do pracodawców, to racja... Mi akurat w firmie szło bardzo dobrze... Wszyscy mnie chwalili, ale strasznie narzekali na poprzednich praktykantów... Powiedzieli, że jestem dopiero drugim praktykantem który ogarniał... W sumie pod koniec praktyk robiłam wszystko to co pozostali pracownicy, choć wcale nie miałam tego w obowiązkach... pracodawcy szukają efektywnych pracowników, bo jeśli taka nie jesteś to on traci pieniądze, które ktoś inny może wypracować w większej ilości... Niestety lajf ys brutal, end ful of zasackas...
|
|
|
#442 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#443 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() True Cytat:
Albo robię to w godzinach pracy, albo w ogóle To tacy ludzie powinni szukać pracy gdzie indziej. Po prostu, bo np. w labie stanowią zagrożenie dla siebie i innych.
|
|
#444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamieszanie chyba wywołała wypowiedź prof. Miodka z zeszłego roku: http://polskamowa.blog.onet.pl/2012/...jest-napisane/, ale coś mi się majaczy, że w tym roku poszło to jeszcze dalej i poparła to również RJP, ale nie mogę znaleźć stosownej uchwały. Cytat:
a z tym grafikiem pewnie dziewczyny Cię wykorzystują, bo jesteś nowa... Następnym razem w te pędy wpisać się pierwsza ![]() Cytat:
![]() Wszystko zależy od pracodawcy. Ja w kawiarni miałam dwudniowe szkolenie, a potem przez kilka zmian pracowałam jako dodatkowa osoba, coby więcej pracowników miało na mnie oko. W kancelarii natomiast nikt mi nic nie wyjaśnił i zostałam rzucona na głęboką wodę, nawet bez umiejętności wymówienia jej nazwy ![]() Czasy niestety takie, że trzeba się dostosować ![]() Jakoś nie mogę zwlec się dzisiaj z łóżka... a o 15 muszę jechać do wydawnictwa, potem do kawiarni odebrać herbatę, o 20 przychodzi przyjaciel na pogaduchy, a jeszcze w tym wszystkim nauka...
|
|
#445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeszcze co do pracy... Któregoś dnia, to był chyba początek 2. tygodnia praktyk, zadzwonił telefon... Koleżanki z działu kazały mi odebrać... To było straszne, bo ja nienawidzę rozmawiać przez telefon... Byłam przerażona przez pierwsze 2 dni gdy miałam gdzieś zadzwonić, albo odebrać telefon, a tam telefony dzwoniły non stop... Po 2 dniach robiłam to już na luzie, któregoś dnia okazało się, ze rozmiawiałam z dyrektorem generalnym firmy tak totalnie na luzie, bo nie widziałam kto to jest... teraz po skończeniu praktyk znowu straciłam tę pewność siebie jeśli chodzi o rozmowy przez telefon i zawsze sie denerwuję, nawet jeśli muszę zadzwonić do któregoś z rodziców moich uczniów...
|
|
|
#446 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pamiętacie jak wam pisałam, że znalazłam pracę w okresie świątecznym w jednym ze sklepów jakieś 2 tygodnie temu. Na rozmowie kwalifikacyjnej zapytałam czy nadal trwa rekrutacja? Pani z firmy pośredniczącej powiedziała, że nie. Najlepiej żebym nie miała planów na piątek, bo od razu zacznę pracę w tym sklepie. Wyjaśniła mi gdzie jest wejście dla pracowników, więc myślałam, że faktycznie się odezwie. Poczekałam do piątku i cisza ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Co innego jeśli dzwonię opieprzyć operatora sieci, bo znowu coś nie działa, wtedy wyskakuje ze mnie lwica Inna sprawa, że kiedyś pracowałam 'po drugiej stronie linii' i zawsze, w największym nawet bojowym nastroju, staram się być miła ![]() Cytat:
|
|
#448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że mój dzień pracy jest za długi, żeby doszkalać się po. Albo dostaję delegacje na konferencje/szkolenia/kursy, albo nie jestem w stanie ich odbyć fizycznie. I nie można powiedzieć, że nie jestem na czasie z nowinkami w mojej dziedzinie. Tyle
|
|
#449 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#450 |
|
Zakorzenienie
|
@FeelingLost: początki zawsze są trudne. Pamiętam jak w macu pokazali mi wszystko raz a potem radź sobie sama przy naporze klientów. Niby robienie kanapek to nic, tylko wszystko musi być w ustalonym porządku a wszelkie temperatury i czasy smażenia należy wiedzieć o 12 w nocy. Kto szybko się uczy to miał szczęście kto nie to wylatywał. ja już po tygodniu zostawałam sama na stanowisku, gdzie powinny być 4 osoby w szczycie. Jak dawałam radę? Sama nie wiem.
@kwrobel2: ja miałam podobnie na policji - w sekretariacie. Sekretarki szły na ploty a ja zostawałam sama z wielkim telefonem z miliardem przycisków i bez instrukcji jak przekierowywać połączenia. Sama musiałam się domyśleć.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

Podstawy tej poprawności chciałabym poznać. Profesor Bralczyk { dla przykładu podparłam się Jego autorytetem} nie wie nic o tej nowej zasadzie.

Ledwo 5 na koniec dostałam, a kobietę... zwolnili 
! 
Inaczej sprawa wygląda jak zaśpię niż jakbym wagarowała
. Spanikowałam i TŻ musiał do mnie przyjechać z kartką ze szczegółowo rozpisanymi kodami
. Trochę zła jestem, że w pracy muszę ustalać grafik tylko z dziewczynami. Wczoraj dostałam kartkę z wolnymi lukami do wypełnienia w najgorsze dni.

Oczywiście zawoalowaną pod Maris Sal