Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-13, 14:51   #511
Ela87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
A po co Ci przewijak przed świętami
Nie do mnie pytanie, ale ja bym się wkurzyła jak coś zamówię, to nienawidzę czekać dlatego teraz przed świętami już nic nie zamawiam, żeby nie czekać.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 14:55   #512
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Chciałam go już mieć Wyłącznie dla swojej przyjemności

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Strasznie nie lubię jak ktoś coś wystawia, a tego nie ma Na szczęście jeszcze nie trafiłam na takiego, ale bym się zdenerwowała,a gdzie zamawiałaś?
Też mnie to irytuje Mogli napisać, że nie ma wybrałabym inny lub od innego sprzedawcy.
Zamawiałam na allegro Wychodzą taniej z przesyłką niż kupić u mnie w mieście

Cytat:
Wczoraj kupiłam koszule do porodu i karmienia w textilu, były przecenione z 29 na 14,99
Ooo... ciekawe czy u mnie jest przecena
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 15:03   #513
teQiba
Moderator

Cytat:
Nie do mnie pytanie, ale ja bym się wkurzyła jak coś zamówię, to nienawidzę czekać dlatego teraz przed świętami już nic nie zamawiam, żeby nie czekać.
Mam dokladnie to samo - jak cos zamowie to chcialabym to miec jak najszybciej. Dlatego juz w tym roku zakupow nie bede robila przez internet - kolejne punkty wyprawki uzupelnie w przyszym roku
Stary 2013-12-13, 15:08   #514
Limonka1987
Zakorzenienie

Matko, dziewczyny, jakie Wy macie tempo!

Mariola- nie miałyśmy się okazji poznać, ale ja również mocno, mocno trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo!!! A ze świętami to tak jak mówią dziewczyny: święta, święta i po świętach. Nie warto się przejmować.

Kate- weszłam na stronę sklepu Mamo Tato i rzeczywiście mają bardzo ładne wzory pościeli. Skoro chwalisz jakość to może się skuszę na zamówienie.
Mi najbardziej podobają się zestawy z baldachimem. Wyglądają tak uroczo! Ale zdaję sobie sprawę, że tak naprawdę cieszą tylko oko dorosłych, a są zupełnie niepraktyczne i są jedynie siedliskiem kurzu.

Magduś-
jakie meble zamawialiście? W sensie: co oprócz łóżeczka?
Stary 2013-12-13, 15:14   #515
111kicia111
Raczkowanie

Hej!
Byłam dzisiaj u połoznej i nie podobała sie jej moja waga. Wiem ze wczoraj poruszałyście ten temat. A wiec przytyłam 10 kg od poczatku ciazy a dzisiaj zaczynam 30 tc, więc myslałam ze nie jest żle. Połoznej nie chodziło o to że przytyłam 10 kg tylko ze przytyłam 4 kg w ciagu ostatnich 5 tyg. Mówiłam jej ze jem regularnie-kolacja zawsze o1 8 a o 20 jem zawsze owoce i potem do rana nic. Nie zamierzam sie tym przejmować. Jak sobie policze że zostało mi około 10 tygodni ciąży i w kazdym przytyje po 4 kg to wyjdzie mi razem 18 kg, wiec nie jest to chyba tak duzo. Moze chodziło jej tez o to że ja startowałam z waga 64 kg przy wzroście 170 , więc do szczupłych nie należałam. Ach mniejsza z tym wazne że maluszek sie dobrze rozwija.

Dostałam od połoznej reklamówkę z pakietem dla cięzarnych a tam próbka proszku do prania i podkładu z Canpolu oraz dużo jakis gazetek i ulotek. Jeszcze nawet tego dobrze nie przeglądnęłam bo nie miałam czasu ale zaraz sie do tego zabiore.

Pisałyście o prezentach pod choinkę. Ja zamówiłam kilka na allegro z czego w dwóch paczkach były pomyłki co do koloru.
My od kilku lat robimy tylko prezenty dla dzieci. Kiedys kupowalismy sobie wszyscy nawzajem ale jak nas było około 10 osób to niedośc że duzo kasy na to szło to nie zawsze kazdy był zadowolony.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 15:31   #516
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Matko, dziewczyny, jakie Wy macie tempo!

Mariola- nie miałyśmy się okazji poznać, ale ja również mocno, mocno trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo!!! A ze świętami to tak jak mówią dziewczyny: święta, święta i po świętach. Nie warto się przejmować.

Kate- weszłam na stronę sklepu Mamo Tato i rzeczywiście mają bardzo ładne wzory pościeli. Skoro chwalisz jakość to może się skuszę na zamówienie.
Mi najbardziej podobają się zestawy z baldachimem. Wyglądają tak uroczo! Ale zdaję sobie sprawę, że tak naprawdę cieszą tylko oko dorosłych, a są zupełnie niepraktyczne i są jedynie siedliskiem kurzu.

Magduś-
jakie meble zamawialiście? W sensie: co oprócz łóżeczka?
Ja kupiłam zestaw z baldachimem Taka moja próżność dodatkowo mamy telewizor w pokoju i nie chcę by na małą dawało tak światło więc to moje rozwiązanie

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 15:56   #517
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Hej!
Moze chodziło jej tez o to że ja startowałam z waga 64 kg przy wzroście 170 , więc do szczupłych nie należałam.
Żartujesz sobie? to ile chciałabyś ważyć przy takim wzroście
to ja wg twoich standardów grubas byłam, a nigdy nie wyglądałam

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam zestaw z baldachimem Taka moja próżność dodatkowo mamy telewizor w pokoju i nie chcę by na małą dawało tak światło więc to moje rozwiązanie
Ja tez mam bldachim, "siedlisko kurzu" można szybko zdemontować i wyprać, a świetnie chroni przed światłem, telewizorem itd.
Teraz marzy mi się nie tyle baldachim co moskitiera z szyfonu ale w końcu nie kupuję nic oprócz zapasowego ochraniacza, bo to wszystko mam.
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 15:59   #518
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
wiesz co, ja to przed porodem nawet nie czytalam opinii, jakos nie mialo to dla mnie sensu bo i tak wiedzialam, ze nawet gdybym naczytala sie negatywnych rzeczy to i tak je wezme tzn rodzilam juz na zywca, bo znieczulenie zeszlo a chcieli zebym dobrze czula skurcze i nie podali znowu, ale przynajmniej nie meczylam sie kilka godzin z tymi bolami tylko zbieralam sily na samo parcie Jak tak to sobie policzylam to caly porod od 1 skurcza trwal jakies 18 godzin ja dziekuje za takie tortury i to dobrowlonie
przekonałaś mnie do tego żeby pogadać z ginem i też się zdecydować jeśli to u mnie jest darmowe

Cytat:
Napisane przez Limonka1987 Pokaż wiadomość
Prawdę mówisz!
Nie wiem z jakiego powodu byłaś w szpitalu, ale cieszę się, że już Cię wypuścili i mam nadzieję, że dalej ciąża będzie już przebiegać bez komplikacji.

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
navington galeon kolor aruba, tak się prezentuje w całości pomimo, że nie ma skrętnych kół nieźle się prowadzi
Cytat:
Czuję się teraz jak typowy facet przy Was.
Nie mam pojęcia o czym mówicie.
Dla mnie to szary i na tym zdjęciu i na tym wczorajszym
ja też daltonistka

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Dziekuje Wam bardzo za troske
milo mi ogromnie, ze o mnie pamietacie i myslicie.
dobrze że dajesz znać od czasu do czasu bo wiadomo że w myślach sie powraca do każdej tu wizażanki i jesteśmy ciekawe czy wszystko OK więc zaglądaj. Na pewno się uda!!

Cytat:
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Chciałam go już mieć Wyłącznie dla swojej przyjemności
wiem coś na ten temat, dlatego NIC nie kupuję praktycznie przez internet

Dziewczyny wielkie wyprzedaże w Smyku ale takie na prawdę super. Byłam dziś na ostatnich zakupach gwiazdkowych pól dnia z mamą i ledwo żyję! Ale oczywiście kto dostał najwięcej ....???
Piotruś! Dostał buciki, komplet półśpiochów i piżamkę z fisher price i bluzę z Tygyskiem wszystko za 1/3 albo pół ceny w Smyku!

np ta piżamka za 45zł u nich w sklepie za 20 zł http://www.smyk.com/cool-club-pizama...a-dla-dzieci-p
te półśioszki z 50zł na 25 http://www.smyk.com/cool-club-spioch...a-dla-dzieci-p
9to akurat z rzeczy które ja kupiłam. POLECAM! Dużo taniej niż na wyprzedażach w sklepie internetowym.
Stary 2013-12-13, 16:03   #519
Limonka1987
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez mam bldachim, "siedlisko kurzu" można szybko zdemontować i wyprać, a świetnie chroni przed światłem, telewizorem itd.
Teraz marzy mi się nie tyle baldachim co moskitiera z szyfonu ale w końcu nie kupuję nic oprócz zapasowego ochraniacza, bo to wszystko mam.
W sumie masz rację, przecież takie akcesoria na pewno są przystosowane do demontażu i prania. Może w takim razie nie będę do końca porzucać myśli o zakupie?
Nie mamy w sypialni telewizora, ale chciałabym mieć takie cudo... no cóż... dla własnej frajdy

Właśnie dostałam od koleżanki smsa, że likwidują jakiś lokalny sklep z rzeczami dla dzieciaczków i podobno ceny są atrakcyjne.
Muszę tam jutro wyciągnąć TŻ.
Stary 2013-12-13, 16:05   #520
teQiba
Moderator

I ja bede kupowala lozeczko z baldachimem

Kicia - no w Twojej sytuacji to wydaje mi sie ze na prawde przesada z ta waga.
No i 64 kg przy 170 cm wzrostu to jak najbardziej prawidlowo - prosze mi tu anoreksji nie promowac
Stary 2013-12-13, 16:29   #521
mmhym
Zadomowienie

mariolasl Życzę więc już przedświątecznie duuużo zdrowia i spokoju - wiem, ze w takiej sytuacji trudno, ale oby starszy jak najszybciej się wykurował a młodszy najdłużej pozostał z mamusią

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A wiecie co? Wkurzyłam się Wczoraj zamówiłam przewijak, a dzisiaj dostaję wiadomość od sprzedawcy, że akurat nie ma i dojdą dopiero w czwartek
Czyli prawdopodobnie nie dostanę go nawet przed świętami
Brawa za zakupy
Eee, jest szansa, że dostaniesz przed świętami - jak wyślą w piątek to we wtorek powinno przyjść

Cytat:
Byłam dzisiaj u połoznej i nie podobała sie jej moja waga. Wiem ze wczoraj poruszałyście ten temat. A wiec przytyłam 10 kg od poczatku ciazy a dzisiaj zaczynam 30 tc, więc myslałam ze nie jest żle. Połoznej nie chodziło o to że przytyłam 10 kg tylko ze przytyłam 4 kg w ciagu ostatnich 5 tyg.
Po pierwsze brawa za 30t! Po drugie, teraz jesteś w okresie wzmożonego wzrostu wagi dziecka, więc ponoć to normalne, że tyje się troszkę więcej niż te książkowe 0,5 kg na tydzień.

Cytat:
Też mnie to strasznie oburzyło

Ale dzisiaj zakupów porobiłyście - ja wczoraj zapomniałam Wam się pochwalić, że kupiłam sobie tę sukienkę jednak w H&M na wyprzedażach za 60 złotych. Czarna klasyczna z krótkim rękawem, więc na święta i sylwka będzie jak znalazł i pewnie przyda się przy następnej ciąży Ale nie mogę jej zdjęcia zlokalizować na necie. Edit: chyba taka, tylko ja mam czarną

I ,kurczę, Side, teraz będzie mnie kręcić, żeby do Smyka jechać... A były na przecenach ręczniczki, kocyki albo prześcieradła? Bo ja mam zapotrzebowanie akurat na to.

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-12-13 o 16:31
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-13, 16:43   #522
BeautifulLie
Zadomowienie

Dziewczyny pomocy szukam przewijaka i wanienki możecie cos doradzić?

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 16:53   #523
cayenneOna
Zadomowienie

Ja nabyłam z Güter, taki stelaż na wanne z przewijakiem i wanienka, bo w łazience mamy wanne i prysznic, a korzystamy tylko z prysznica, łatwo mi się łazienka nagrzewa no i niczego nie muszę nosić, wodę nalewam normalnie z prysznica, dzidziusia przewijam zaraz po kapieli, kosmetyki na miejscu, wychodzi elegancki, ubrany i wymasowany )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

http://www.geuther.de/index.php/de/p...flege/aqualino

No wlasnie, Aqualino się nazywa

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 16:55   #524
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wielkie wyprzedaże w Smyku ale takie na prawdę super. Byłam dziś na ostatnich zakupach gwiazdkowych pól dnia z mamą i ledwo żyję! Ale oczywiście kto dostał najwięcej ....???
Piotruś! Dostał buciki, komplet półśpiochów i piżamkę z fisher price i bluzę z Tygyskiem wszystko za 1/3 albo pół ceny w Smyku!

np ta piżamka za 45zł u nich w sklepie za 20 zł http://www.smyk.com/cool-club-pizama...a-dla-dzieci-p
te półśioszki z 50zł na 25 http://www.smyk.com/cool-club-spioch...a-dla-dzieci-p
9to akurat z rzeczy które ja kupiłam. POLECAM! Dużo taniej niż na wyprzedażach w sklepie internetowym.
No i co zrobiłaś teraz mnie korci tam jechać ,a mąż wróci zmęczony bo ma remanent w pracy ehhhh i co Ja mam zrobić

Maja

Czytam
Stary 2013-12-13, 16:59   #525
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Z mebli zamówiłam łóżeczko-tapczanik z szufladą, komode z przewijakiem, szafę i regał.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 17:01   #526
BeautifulLie
Zadomowienie

CayenneOna jaki ładny

Side85 uduszeee a do Smyka mam daleko :/

Wysłano za pomocą Tapatalk
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 17:09   #527
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
I ,kurczę, Side, teraz będzie mnie kręcić, żeby do Smyka jechać... A były na przecenach ręczniczki, kocyki albo prześcieradła? Bo ja mam zapotrzebowanie akurat na to.
Cytat:
No i co zrobiłaś teraz mnie korci tam jechać ,a mąż wróci zmęczony bo ma remanent w pracy ehhhh i co Ja mam zrobić
Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Side85 uduszeee a do Smyka mam daleko :/

co do smyka ja robiłam zakupy w Smyk Megastore więc tam była caluśka ściana ubranek dla maluszków za psie pieniądze w porównaniu jakość, dobre marki (wszystkie w ramach Cool Club smyk czyli te najlepsze) np te urocze bluzy z uszkami misiowate po 25zł Ja już takie mam więc się nie skusiłam. Nie wiem jak w zwykłych Smykach , pewnie z racji tego że są mniejsze to mniej wyprzedaży ale myślę że muszą być równie dobre.
Były na pewno kocyki dobrej jakości z 60 i 70 na 30zł (takie milutkie dla maluszka albo takie z fisher price). Nie widziałam innych rzeczy bo poszłyśmy z mama na ciuszki skuszone wielkim napisem -50%
Stary 2013-12-13, 17:24   #528
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

co do smyka ja robiłam zakupy w Smyk Megastore więc tam była caluśka ściana ubranek dla maluszków za psie pieniądze w porównaniu jakość, dobre marki (wszystkie w ramach Cool Club smyk czyli te najlepsze) np te urocze bluzy z uszkami misiowate po 25zł Ja już takie mam więc się nie skusiłam. Nie wiem jak w zwykłych Smykach , pewnie z racji tego że są mniejsze to mniej wyprzedaży ale myślę że muszą być równie dobre.
Były na pewno kocyki dobrej jakości z 60 i 70 na 30zł (takie milutkie dla maluszka albo takie z fisher price). Nie widziałam innych rzeczy bo poszłyśmy z mama na ciuszki skuszone wielkim napisem -50%
Kochana jeszcze słowo szczególnie o tych misiowych bluzach przez Ciebie staram się przypodobać mężowi obiadem bo właśnie wraca i mam zamiar go prosić żeby jechać. Chociaż wiem że w piątek wieczorem to jest samobójstwo

Maja

Czytam
Stary 2013-12-13, 17:39   #529
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Kochana jeszcze słowo szczególnie o tych misiowych bluzach przez Ciebie staram się przypodobać mężowi obiadem bo właśnie wraca i mam zamiar go prosić żeby jechać. Chociaż wiem że w piątek wieczorem to jest samobójstwo
Moj by mnie olał

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 17:43   #530
ag9
Zadomowienie

To jak któraś będzie w zwykłym Smyku (nie w Megastore) to dajcie znać czy też tyle przecen, bo u nas niestety nie ma Megastore i nie wiem czy opłaca się np jutro pojechać.
Stary 2013-12-13, 17:48   #531
czbasia
Zakorzenienie

wróciłam Glukoza w normie!!! Mogę jeść słodkie) Tylko hemoglobina na granicy.. Spada.. w 21tc byo 12,20 a teraz 11,30. Zakupiłam w aptece jakieś tabl z buraka.. Brala może któraś? Poza tym wszystko ok. Usg nie miałam wiec nie wiem jaka dzidzia duża Nastepna wizyta 10 stycznie)
Biore się za nadrabianie.
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 17:57   #532
Ela87
Zakorzenienie

Ale kusicie przecenami tylko za daleko mam do tych sklepów, ale może w weekend

Cytat:

Dokładnie. Waga nie świadczy o tym czy jesteśmy przy sobie czy nie. Ja ważyłam 63 kg przy wzroście 163 i uważam, że byłam w sam raz, bo nie chciałam ani schudnąć, ani przytyć

Cytat:
Hej!
Byłam dzisiaj u połoznej i nie podobała sie jej moja waga. Wiem ze wczoraj poruszałyście ten temat. A wiec przytyłam 10 kg od poczatku ciazy a dzisiaj zaczynam 30 tc, więc myslałam ze nie jest żle. Połoznej nie chodziło o to że przytyłam 10 kg tylko ze przytyłam 4 kg w ciagu ostatnich 5 tyg. Mówiłam jej ze jem regularnie-kolacja zawsze o1 8 a o 20 jem zawsze owoce i potem do rana nic. Nie zamierzam sie tym przejmować. Jak sobie policze że zostało mi około 10 tygodni ciąży i w kazdym przytyje po 4 kg to wyjdzie mi razem 18 kg, wiec nie jest to chyba tak duzo. Moze chodziło jej tez o to że ja startowałam z waga 64 kg przy wzroście 170 , więc do szczupłych nie należałam. Ach mniejsza z tym wazne że maluszek sie dobrze rozwija.

Dostałam od połoznej reklamówkę z pakietem dla cięzarnych a tam próbka proszku do prania i podkładu z Canpolu oraz dużo jakis gazetek i ulotek. Jeszcze nawet tego dobrze nie przeglądnęłam bo nie miałam czasu ale zaraz sie do tego zabiore.
10 kilo przy 30 tygodniu to super mało jak dla mnie

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
wróciłam Glukoza w normie!!! Mogę jeść słodkie) Tylko hemoglobina na granicy.. Spada.. w 21tc byo 12,20 a teraz 11,30. Zakupiłam w aptece jakieś tabl z buraka.. Brala może któraś? Poza tym wszystko ok. Usg nie miałam wiec nie wiem jaka dzidzia duża Nastepna wizyta 10 stycznie)
No to gratulacje za wyniki

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 18:08   #533
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
I ja bede kupowala lozeczko z baldachimem

Kicia - no w Twojej sytuacji to wydaje mi sie ze na prawde przesada z ta waga.
No i 64 kg przy 170 cm wzrostu to jak najbardziej prawidlowo - prosze mi tu anoreksji nie promowac
Też mam łóżeczko z baldachimem

Cytat:
super, że glukoza w normie
A hemoglobiną się nie przejmuj, ja mam 10 z czymś i nie narzekam Ale zaczęłam łykać żelazo

Też jestem jakieś 10 kg na plusie i jutro zaczynam 30 tydzień
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 18:11   #534
kate1623
Zadomowienie

side jade mam nadzieję że coś będzie

Maja

Czytam
Stary 2013-12-13, 18:12   #535
mariolasl
Zakorzenienie

Dziekuje wszystkim
Wsparcie i pozytywne mysli bardzo nam sa potrzebne.

Jak Antonio dojdzie troche do siebie i da mi troche odsapnac, to bede wpadac czesciej
Stary 2013-12-13, 18:13   #536
bebe97
Wtajemniczenie

Dziewczyny na ile wstawić do prania pościel dla dziecka, chodzi mi o wypełnienie - kołdra i poduszka?

Bo szukam w necie ale tam jakieś nowości na temat wielkiej szkodliwości prania w 30 stopniach, bo pozostają śmiercionośne zarazki tak jakby nie było ich gdzie indziej tylko na wypranych rzeczach... to już lepiej trzymajmy dziecko w inkubatorze przez cały pierwszy rok życia i jak tu nie zwariować i zachować resztki rozsądku. Przy okazji w ilu stopniach wyprać psa, żeby nie przenosił zarazków w pobliżu mojego dziecka?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 18:24   #537
czbasia
Zakorzenienie

Kate!!! Dobrze, że ok. wszystko, najważniejsze, że przebadali i sprawdzili Spokojnjejsza będziesz
Limonka
1. Wozka nie mam.. Ja chcę na paskach i chyba jedo bartatinę będę zamawiac. Ciezko stacjonarnie ją dostac
2. Nie ćwiczę.. za leniwa jestem.. A obiecywałam sobie że będę. Przed ciążą cwiczyłam a jak zaszłam odpuściłam i to był błąd Trudno leniwiec ze mnie okropny i kanapowiec obecnie..

Asienka gratuluję 6 miesiąca. Teraz już z górki..

Side –wszedzie dobrze ale w domu najlepiej A mąż pewnie z radości, że wróciłas spiewał

Mariola sciskam mocno kciuki Musi być dobrze… Zdrowka dla Was

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

A z tej radości po wizycie zakupilam w Lidlu na % sukieneczkę jeansowa za 12 zl i 2 kaflaniki za 14. Rozmiar 62 Pierwszy zakup odzieżowy dla dzidzi.
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 18:26   #538
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Mariola, dobrze, że sie odezwalas, kolorowo nie jest, ale dasz radę. Zwłaszcza, że my tu wszystkie kciuki trzymamy, a to magiczny wątek. Przypominam nieskromnie, że w mojej dwunaczyniowej pepowinie znalazło się trzecie naczynie i alarm cukrzycowy, mimo, ze jestem na granicY, też się unormowal, a dziewczyny kciukasami wiele mogą Także głowa do góry, walcz, a Święta jakoś tam będą. W zeszłym roku mój tatuś umarł 3 dni przed Wigilią i to były chyba najgorsze Święta, zwl, że my przy wigilijnym stole, a tata w kostnicy ;((((
Wszystko mija...
Mariola, będzie dobrze :thumbup:

ojej nie umiem sobie tego wyobrazic Za to niech teraz te swieta beda spokojne i radosne

Cytat:
Hej!
no prosze Cie ja przy tym samym wzroscie startowalam z waga 67 i wcale sie nie uwazalam za gruba, ani nie wygladalam

Cytat:

dokladnie
ja tez mialam badachim, a teraz przez Ciebie wygoglowalam sobie ta moskitiere i tez kcem

Cytat:

a do kiedy te wyprzedaze ehh pewnie jak ja przyjade to juz nic nie bedzie

Cytat:

ja nie bralam, nie pomoge

Idziemy do tesciow, milego wieczoru

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 18:27   #539
Smarrita
Wtajemniczenie

Koniecznie dajcie znać co ze smykiem!!! ja potrzebuje z ciuszków body z długim rękawem i kaftaniki, a poza tym jakąś pościel, kocyki i wszystko inne co w domu dla małego dziecka potrzebne a dla mnie wyprawa do Smyka to jazda ponad 30km;( Czekam na wieści w tej sprawie

Ja wczoraj byłam na glukozie i powiem Wam, smakowało mi toWzięłam to na 4 łyki i niczym nie popijałam, ale ja tam lubię słodkie. Mam nadzieję że wynik mi dobry wyjdzie bo jak przed świętami gin mi o diecie zacznie mówić to chyba się załamię . Cały rok czekam na makówki!!!!!!!!!!
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 18:31   #540
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny na ile wstawić do prania pościel dla dziecka, chodzi mi o wypełnienie - kołdra i poduszka?

Bo szukam w necie ale tam jakieś nowości na temat wielkiej szkodliwości prania w 30 stopniach, bo pozostają śmiercionośne zarazki tak jakby nie było ich gdzie indziej tylko na wypranych rzeczach... to już lepiej trzymajmy dziecko w inkubatorze przez cały pierwszy rok życia i jak tu nie zwariować i zachować resztki rozsądku. Przy okazji w ilu stopniach wyprać psa, żeby nie przenosił zarazków w pobliżu mojego dziecka?
a nie pisze na metce ?? ja przewaznie i tak daje 10st wiecej niz pisze

psa najlepiej wygotuj

Cytat:

A z tej radości po wizycie zakupilam w Lidlu na % sukieneczkę jeansowa za 12 zl i 2 kaflaniki za 14. Rozmiar 62 Pierwszy zakup odzieżowy dla dzidzi.
teraz juz z gorki

dobra spadam

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości