|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Nie do mnie pytanie, ale ja bym się wkurzyła jak coś zamówię, to nienawidzę czekać
![]() ![]()
#512 | ||
Zakorzenienie
|
Chciałam go już mieć
![]() ![]() Cytat:
![]() Zamawiałam na allegro ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
Matko, dziewczyny, jakie Wy macie tempo!
Mariola- nie miałyśmy się okazji poznać, ale ja również mocno, mocno trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo!!! A ze świętami to tak jak mówią dziewczyny: święta, święta i po świętach. Nie warto się przejmować. Kate- weszłam na stronę sklepu Mamo Tato i rzeczywiście mają bardzo ładne wzory pościeli. Skoro chwalisz jakość to może się skuszę na zamówienie. Mi najbardziej podobają się zestawy z baldachimem. Wyglądają tak uroczo! Ale zdaję sobie sprawę, że tak naprawdę cieszą tylko oko dorosłych, a są zupełnie niepraktyczne i są jedynie siedliskiem kurzu. Magduś- jakie meble zamawialiście? W sensie: co oprócz łóżeczka?
#515 |
Raczkowanie
|
Hej!
Byłam dzisiaj u połoznej i nie podobała sie jej moja waga. Wiem ze wczoraj poruszałyście ten temat. A wiec przytyłam 10 kg od poczatku ciazy a dzisiaj zaczynam 30 tc, więc myslałam ze nie jest żle. Połoznej nie chodziło o to że przytyłam 10 kg tylko ze przytyłam 4 kg w ciagu ostatnich 5 tyg. Mówiłam jej ze jem regularnie-kolacja zawsze o1 8 a o 20 jem zawsze owoce i potem do rana nic. Nie zamierzam sie tym przejmować. Jak sobie policze że zostało mi około 10 tygodni ciąży i w kazdym przytyje po 4 kg to wyjdzie mi razem 18 kg, wiec nie jest to chyba tak duzo. Moze chodziło jej tez o to że ja startowałam z waga 64 kg przy wzroście 170 , więc do szczupłych nie należałam. Ach mniejsza z tym wazne że maluszek sie dobrze rozwija. Dostałam od połoznej reklamówkę z pakietem dla cięzarnych a tam próbka proszku do prania i podkładu z Canpolu oraz dużo jakis gazetek i ulotek. Jeszcze nawet tego dobrze nie przeglądnęłam bo nie miałam czasu ale zaraz sie do tego zabiore. Pisałyście o prezentach pod choinkę. Ja zamówiłam kilka na allegro z czego w dwóch paczkach były pomyłki co do koloru. My od kilku lat robimy tylko prezenty dla dzieci. Kiedys kupowalismy sobie wszyscy nawzajem ale jak nas było około 10 osób to niedośc że duzo kasy na to szło to nie zawsze kazdy był zadowolony.
#516 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to ja wg twoich standardów grubas byłam, a nigdy nie wyglądałam ![]() ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Cytat:
Teraz marzy mi się nie tyle baldachim co moskitiera z szyfonu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#518 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny wielkie wyprzedaże w Smyku ale takie na prawdę super. Byłam dziś na ostatnich zakupach gwiazdkowych pól dnia z mamą i ledwo żyję! Ale oczywiście kto dostał najwięcej ....??? Piotruś! Dostał buciki, komplet półśpiochów i piżamkę z fisher price i bluzę z Tygyskiem wszystko za 1/3 albo pół ceny w Smyku! np ta piżamka za 45zł u nich w sklepie za 20 zł http://www.smyk.com/cool-club-pizama...a-dla-dzieci-p te półśioszki z 50zł na 25 http://www.smyk.com/cool-club-spioch...a-dla-dzieci-p 9to akurat z rzeczy które ja kupiłam. POLECAM! Dużo taniej niż na wyprzedażach w sklepie internetowym. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mamy w sypialni telewizora, ale chciałabym mieć takie cudo... no cóż... dla własnej frajdy ![]() Właśnie dostałam od koleżanki smsa, że likwidują jakiś lokalny sklep z rzeczami dla dzieciaczków i podobno ceny są atrakcyjne. Muszę tam jutro wyciągnąć TŻ.
![]() |
#520 |
Moderator
|
I ja bede kupowala lozeczko z baldachimem
![]() Kicia - no w Twojej sytuacji to wydaje mi sie ze na prawde przesada z ta waga. No i 64 kg przy 170 cm wzrostu to jak najbardziej prawidlowo - prosze mi tu anoreksji nie promowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |||
Zadomowienie
|
mariolasl Życzę więc już przedświątecznie duuużo zdrowia i spokoju - wiem, ze w takiej sytuacji trudno, ale oby starszy jak najszybciej się wykurował a młodszy najdłużej pozostał z mamusią
![]() ![]() Cytat:
![]() Eee, jest szansa, że dostaniesz przed świętami - jak wyślą w piątek to we wtorek powinno przyjść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale dzisiaj zakupów porobiłyście - ja wczoraj zapomniałam Wam się pochwalić, że kupiłam sobie tę sukienkę jednak w H&M na wyprzedażach za 60 złotych. Czarna klasyczna z krótkim rękawem, więc na święta i sylwka będzie jak znalazł i pewnie przyda się przy następnej ciąży ![]() I ,kurczę, Side, teraz będzie mnie kręcić, żeby do Smyka jechać... A były na przecenach ręczniczki, kocyki albo prześcieradła? Bo ja mam zapotrzebowanie akurat na to. ![]() Edytowane przez mmhym Czas edycji: 2013-12-13 o 16:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomocy szukam przewijaka i wanienki możecie cos doradzić?
Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zadomowienie
|
Ja nabyłam z Güter, taki stelaż na wanne z przewijakiem i wanienka, bo w łazience mamy wanne i prysznic, a korzystamy tylko z prysznica, łatwo mi się łazienka nagrzewa no i niczego nie muszę nosić, wodę nalewam normalnie z prysznica, dzidziusia przewijam zaraz po kapieli, kosmetyki na miejscu, wychodzi elegancki, ubrany i wymasowany
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- http://www.geuther.de/index.php/de/p...flege/aqualino No wlasnie, Aqualino się nazywa Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Wtajemniczenie
|
Z mebli zamówiłam łóżeczko-tapczanik z szufladą, komode z przewijakiem, szafę i regał.
#526 |
Zadomowienie
|
CayenneOna jaki ładny
![]() Side85 uduszeee a do Smyka mam daleko :/ Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#527 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() co do smyka ja robiłam zakupy w Smyk Megastore więc tam była caluśka ściana ubranek dla maluszków za psie pieniądze w porównaniu jakość, dobre marki (wszystkie w ramach Cool Club smyk czyli te najlepsze) np te urocze bluzy z uszkami misiowate po 25zł ![]() Były na pewno kocyki dobrej jakości z 60 i 70 na 30zł (takie milutkie dla maluszka albo takie z fisher price). Nie widziałam innych rzeczy bo poszłyśmy z mama na ciuszki skuszone wielkim napisem -50% |
||
![]() ![]() |
![]() |
#528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#530 |
Zadomowienie
|
To jak któraś będzie w zwykłym Smyku (nie w Megastore) to dajcie znać czy też tyle przecen, bo u nas niestety nie ma Megastore i nie wiem czy opłaca się np jutro pojechać.
#531 |
Zakorzenienie
|
wróciłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biore się za nadrabianie. |
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |||
Zakorzenienie
|
Ale kusicie przecenami
![]() ![]() Cytat:
Dokładnie. Waga nie świadczy o tym czy jesteśmy przy sobie czy nie. Ja ważyłam 63 kg przy wzroście 163 i uważam, że byłam w sam raz, bo nie chciałam ani schudnąć, ani przytyć ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A hemoglobiną się nie przejmuj, ja mam 10 z czymś i nie narzekam ![]() ![]() Też jestem jakieś 10 kg na plusie i jutro zaczynam 30 tydzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje wszystkim
![]() Wsparcie i pozytywne mysli bardzo nam sa potrzebne. ![]() Jak Antonio dojdzie troche do siebie i da mi troche odsapnac, to bede wpadac czesciej ![]()
#536 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny na ile wstawić do prania pościel dla dziecka, chodzi mi o wypełnienie - kołdra i poduszka?
Bo szukam w necie ale tam jakieś nowości na temat wielkiej szkodliwości prania w 30 stopniach, bo pozostają śmiercionośne zarazki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
Kate!!! Dobrze, że ok. wszystko, najważniejsze, że przebadali i sprawdzili Spokojnjejsza będziesz
![]() Limonka ![]() 1. Wozka nie mam.. Ja chcę na paskach i chyba jedo bartatinę będę zamawiac. Ciezko stacjonarnie ją dostac ![]() 2. Nie ćwiczę.. za leniwa jestem.. A obiecywałam sobie że będę. Przed ciążą cwiczyłam a jak zaszłam odpuściłam i to był błąd ![]() Asienka gratuluję 6 miesiąca. Teraz już z górki.. ![]() Side –wszedzie dobrze ale w domu najlepiej ![]() ![]() Mariola sciskam mocno kciuki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- A z tej radości po wizycie zakupilam w Lidlu na % sukieneczkę jeansowa za 12 zl i 2 kaflaniki za 14. Rozmiar 62 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja tez mialam badachim, a teraz przez Ciebie wygoglowalam sobie ta moskitiere i tez kcem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja nie bralam, nie pomoge Idziemy do tesciow, milego wieczoru ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Wtajemniczenie
|
Koniecznie dajcie znać co ze smykiem!!! ja potrzebuje z ciuszków body z długim rękawem i kaftaniki, a poza tym jakąś pościel, kocyki i wszystko inne co w domu dla małego dziecka potrzebne a dla mnie wyprawa do Smyka to jazda ponad 30km;( Czekam na wieści w tej sprawie
![]() Ja wczoraj byłam na glukozie i powiem Wam, smakowało mi to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() psa najlepiej wygotuj ![]() ![]() Cytat:
![]() dobra spadam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.