|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Edytowane przez pikaso Czas edycji: 2013-12-13 o 18:20 |
|
|
|
|
#332 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Przy mężu dałam rade i się nie zdarazilam Dzieki za linka Oj daj mu ogromne baty!!!!! OTE=JJJustynAAA;44145317]Ja słyszałam, że tego Sudocremu to najlepiej kupić najmniejsze opakowanie i używać tylko w razie jakiejś totalnej masakry na pupie Wtedy ponoć jest zbawienny. Natomiast jak się do używa notorycznie to skóra dziecka się uodparnia i wtedy jak już się porządnie odparzy to nie ma ratunku.[/QUOTE] szczerze to już sama nie wiem jak podejść do tych badać. Chyba najlepiej będzie jak podjadę któregoś dnia do laboratorium ze skierowaniem i niech mi powie jak mam do tej glukozy się zabrać. Cały czas mówi o 2 godzinach... Ja sudocrem dobrze znam ale faktycznie bepanthen jest bezkonkurencyjny...[/QUOTE] Ja wczoraj na wizycie też dostałam te badanie do zdobienia, lekarz powiedział e przez nic jak juz to tylko woda, rano nic, pobrać krew, siedzieć 2h z kimś bliskim i później znowu krew. Jedziecie z kimś czy same? Cytat:
Nareszcie was najdrobilam, jeszcze jutro do pracy i wolne w niedziele i poniedziałek |
|||||
|
|
|
#333 |
|
Zadomowienie
|
W środe o 18:30 mamy USG, wiec moze wtedy poznamy płeć naszego Bąbla. W sumie to będzie 16 tydzień wiec powinno byc juz widac
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#334 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witaj ![]() Ja własnie dzisiaj mam takie bole okresowe i takie ciagniecie czuje... Chyba sie dzisiaj szybciej połoze bo jutro do pracy to sie musze wyspac... |
|||
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
pomarancza no ja raczej pojade z mężem... ale nie dlatego że się obbawiam np zemdlenia, ale do towarzystwa, jak mi przyjdzie siedzieć tam 2 godziny. no chyba że nie bedzie mógł to wezmę książkę.
Najadłam się kapustki wigilijnej i mnie wzdęło ![]() W ogóle to jestem jakaś padnięta po tym całym tygodniu... Ale jeszcze tylko 1 tydzień pracy, wywozimy rodzicieli i zostajemy sami na 2 tygodnie tylko ja i mąż no i nasza dzidzia ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- no i przyszły mi dziś próbki z johnson& johnson
|
#336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też w środę mam wizytę, to będzie też końcówka 16 tc i też mam nadzieję, że gin po raz trzeci powie mi kogo tam widzi, a wtedy już uwierzę ![]() My tak samo ![]()
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą (jak dla mnie wieczorową
)A co tu taka cisza od 40 minut ![]() Justyna, Kaorlak specjalnie dla Was łobuzy spróbuję opisać skrótowo ten sen erotyczny dopóki mąż nie przyszedł ![]() Lolitka a wiadomo w jakiej cenie ta koszulka będzie w Lidlu? Też mi się podoba A tam grzeszenie naleśniczkami, Ty sobie możesz pozwolić bez obaw ![]() Dziewczyny ja za USG płacę normalnie jak za wizytę, tzn 100zł i w tym mam wszystko tj badanie na samolocie USG, wszelkie recepty i zwolnienie ![]() Co do pieluch babydream to akurat one nam nie podpasowały, po 3 założonych Hania miała cały czerwony kuper, więc oddałam. Ale inne rzeczy rossmanowskie bardzo lubię Miłego wieczora dziewczyny, mąż kładzie Hanie, a potem obejrzymy jakiś filmik z komputera. Ale pewnie będę Was podczytywać z tableta, zależy czy film będzie ciekawy czy nie |
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym, że np. moja szwagierka była na usg po ciąży, to zapłaciła tylko 50zł, mimo, że na drzwiach karteczka, że wizyta zwykła - 130 zł
|
|
|
|
|
#340 |
|
Rozeznanie
|
Witam w nowym watku
Szalone.. Menia widziałam ze juz wózeczek zakupiłas, bardzo ładny. My też uzywany kupilismy, teraz pare razy starszego w spacerówie po domu przewiozłam żeby wypróbować i mlody zachwycony. Mówi że to jego wózio ![]() Beatusia widze zę z jelitówką sie meczysz, mnie pewnie tez to czeka, bo Igo z przedszkola przyniósł. Wczoraj zadzwonili żebym przyszla po niego,bo go złapało. Na szczescia bez temp. i wymiotów, ale za to ma juz mój biedaczek pupke odparzoną Zasypałam mąką ziemniaczaną i spi z gołym tyłeczkiem, mam nadzieje że jutro będzie lepiej.Witam nową mamuśkę
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o pieluszkach i kosmetykach dla Babelkow.
My jakos w styzniu wezmiemy sie za wyprawke kosmetyczna i pieluszkowa. Wole miec to wczesniej niz pozniej na biegu kupowac wszystko. i chyba zdecydujemy sie na Pampersa 1, bo 0 miowicie ze za małe ?
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam na tą opowieść z wypiekami na twarzy ![]() Ja płace za wszelkie badania w cenie wizyty czyli 70 zł. wydaje mi się taka normalna cena jak na nasze warunki. No to miłego wieczorku z mężem, a co zamierzacie oglądać?? Zytus szybkiego powrotu do zdrowia dla maluszka no i uważaj na siebie.
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna patrz klub
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#345 | |
|
Zadomowienie
|
Misia nawet nieźle, humorek do samego końca. Zobaczymy później
Cytat:
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
Magdi to już życzę powodzenia w stosowaniu pieluch
![]() U Nas tez położna na początku odradzała sudocrem, stosowaliśmy bepathen na początek , ale on czasem nie dawał rady. Justyna w pierwszej ciąży też kupowałam glukozę , ale piłam w laboratorium bo pobierali mi krew na czczo i 2 godz po glukozie Vampirka ja używałam Loveli do prania ubranek teraz piorę w normalnym.Justyna niezła akcja z tym autem ![]() Myska przyzwyczajaj się :P i powodzenia i lekarza ![]() Kasian jak reakcja na takie zoo ?? :P Monijaaa ja robiłam prywatnie samo zwykłe USG i płaciłam 60zł Sylvunia my od początku kupujemy Dady z biedronki i jestem zadowolona z nich ![]() Carolyna to na pewno od pracy , bo mnie zaczął boleć jak lekko schylona zamiatałam podłogi. |
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
Już tam była i co nieco zostawiłam
|
#348 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na lekkie odparzenia starczy linomag albo alantan ![]() Cytat:
![]() Co do glukozy, to czy godzinę czy 2 zależy ile gram masz wypić Ta mniejsza dawka jest na godzinę, chyba 50gCytat:
![]() Można ja byłam, ale cena zalezy od miejscowości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja miałam w pierwszej problem, obyło się bez szwu ale oszczędzac się musiałam i lezeć plus luteina. No i pytałam ginke teraz na początku, mówiła że nie ma reguły, może ale nie musi się powtarzac historia ![]() A pytałam podwójnych mamuś z poprzedniego watku i jedna miałam powtórkę, nawet gorzej, u drugiej zupełnie bez problemów, więc faktycznie reguły nie ma ![]() Moje Rysiątko dziś nie kopnie a piruety wciąż wyprawia, co jakis czas czuję jak mi wnętrzności przestawia gagatek mały
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
Niki właśnie o tobie myślałam...
ile płaciłaś za tą glukozę pamiętasz?? No i zastanawiam się co z ZamyślonąRoztargniona? Pisał może ktoś do niej???
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się wieczorową porą..
A więc, mąż ma wolne aż do nocy z poniedziałku na wtorek Byłam w SH - zakupiłam sweter z H&M - coś takiego jak tutaj KLIK niby rozmiar 34, ale jest większy - co mnie bardzo cieszy bo jak przytyję to będzie super (zapłaciłam tylko, albo aż 16zł)Kupiłam też taką malinową bluzkę z rękawkami 3/4 za 2 zł ![]() Mierzyłam 2 pary spodni, które chciałabym - ale niestety się nie dopięłam A ja szukam rurek - bo nie umiem w innych chodzić
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulaaa w skierowaniu nie mam napisane jaka dawka tej glukozy, babeczka z laboratorium mówiła że 75ml, ale pytała który tc. Mama ma podjechać ze skierowaniem do laboratorium we wtorek i ma wszystkiego się dowiedzieć a ja na badania pojade po świętach... Bo wtedy będę miała wolne.
Ciesz się że małe ruchliwe... Ja ciągle czekam na te radosne ruchy i przestawianie wnętrzności... A tu ciągle spokój... ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- gosius ale ci się udało wyszperać szmatki... Sweterek super... Ja mam nadzieje będę mogła pochodzić po sklepach na wolnym... Ale mieszkam na wsi i wszedzie trzeba dojechać no i z tym czasem problem...---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Zmykam coś pooglądać... zajrze do was później
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga, wczesniej nie mogłam patrzec na SH - ale teraz otworzyli taki jeden całkiem normalny, nic nie musze grzebac, wszystko ładnie posegregowane, na wieszaczkach a i nawet maja nowa bielizne z metkami za grosze No i własciciel całkiem miły - bo idzie sie z nim dogadac. Wie zawsze czego szukam itd..
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Justyna a dlaczego o mnie myślałaś ? :P
kochana nie pamiętam bo to była ok 2 lata temu :P ale coś grosze to kosztuje chyba niecałe 5 zł nawet. |
|
|
|
#354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to wszystko dookola nas najlepszy motyw - jest dzialka, na ktorej gosciu zrobil wystawe nagrobkow a na tej dzialce trzyma koze, wiec koza sobie chodzi pomiedzy tymi nagrobkami Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam - 5 zł za 50 g dwa lata temu
Rok temu też tyle, bo młodemu kupowałam na żółtaczkę A czemu masz brać 75 g? U nas było tak w pierwszej ciąży pierwsze obciazenie robiło się 50g a jak wyszło źle to wtedy powtarzało się z 75 g no i wtedy 2h... Tlko nie idź zaraz po świętach, bo cukier ze świątecznych wypieków Ci podbije poziom cukru ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Gosius śliczny ten sweterek No i zapraszamy do klubu ![]()
|
#356 |
|
Rozeznanie
|
My z pieluch uzywalismy głownie pampersów, jak była promocja to kupowałam. Jesli sie konczyly i zadna promo sie nie szykowała, to wtedy kupowałam dady w biedronce. No i rozm 1 tylko mała paczke z zużyłam, a później na 2 przeszłam.
Co do glukozy, to w pierwszej ciąży robiłam tą z obciążeniem 50mg, czy jakos tak(nie wiem jak sie oznacza). Ginka mówiła że tej z obciążeniem 75mg to juz sie niby nie robi, rzadko który lekarz zleca. W tej ciąży z kolei babka mówi że bardziej wiarygodne jest to z obciążeniem 75mg i bądź tu człowieku mądry ![]() No i jak robiłam w lux medzie to nie musiałam kupować,babeczki w laboratorium wymieszaly i mi dały. A teraz u mnie w przychodni się pytałam i juz na wlasną rękę musze kupic.
|
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja po wizycie ksiedza, szczerze to była jedna z gorszych takich wizyt :-P
Ani nie pogadał ksiądz, jak nastala cisza nie potrafił zagadać. Uciekam spać bo jutro rano jedziemy do znajomych, i pewnie nie będzie mnie przez cały weekend. Dobrej nocki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na TVN Style leci program o karmieniu piersią... w tym nie swoich oraz takich dużych już dzieci... ciekawe...
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja czekam
![]() Ale moj maz nudny film zapodal i co gorsza moj komputer podlaczyl do tv ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
masakra, ale juz macie z glowy u nas jak nastaje cisza to moj tata zawsze walnie zarcik, ktory tylko on rozumie i ja, bo mamy podobne wtedy ksiadz juz sie szybko zmywa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#360 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lekarz jeszcze mnie nie badał a ja mu o tej niewydolnośći nie mówiłam zapomniałam całkiem ,nie moge doczekać się wtorku,wtedy powiem na pewno Cytat:
Cytat:
Koleżanka używatakich pieluszek wielorazowych,wyglądaja jak majteczki kolorowe i jakieś wkłady sie wymienia do nich... słyszałyście o tym? ja szczerze pierwszy raz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

pogoda też cudna! 

Jestem w 19 tygodniu ciąży, jeszcze chodzę do pracy, termin porodu mam na 14 maja 2014 To moja pierwsza ciąża. Dziś mamy kolejną wizytę i zobaczymy znowu maluszka ve:
Orginalne czy inne ? 

Zasypałam mąką ziemniaczaną i spi z gołym tyłeczkiem, mam nadzieje że jutro będzie lepiej.

A ja szukam rurek - bo nie umiem w innych chodzić

i co gorsza moj komputer podlaczyl do tv