Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz. II - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: tytuł III części
Mleko już mi nie smakuje, teraz sobie kartofla spróbuje! 1 2,70%
Mm, kp? To była rozgrzewka, teraz już będzie tylko marchewka! 0 0%
Mamo, tato, robotę dla was mam, pampers przecież nie przewinie się sam! 3 8,11%
Już przed nami wielkie szczęście, pierwsze święta razem wreszcie! 6 16,22%
Tu uśmieszek, tam koleczka, podejdź mamo do łóżeczka. 2 5,41%
Główkę ładnie podnosimy, do mamusi się tulimy. 7 18,92%
Czy to KaPe, czy eMeM, będę duży, ja to wiem! 1 2,70%
Kochamy nasze pociechy, bezcenne są ich uśmiechy. 3 8,11%
Chociaż nocki nieprzespane- nasze dzieci przekochane. 0 0%
Mleczko piję, szybko rosnę, wnet i tatę ja przerosnę. 3 8,11%
Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek. 11 29,73%
Głosujący: 37. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-13, 21:40   #4381
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

któraś pytała o ubezpieczenia. my mamy z concordii, fajne oferty mają
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 21:41   #4382
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Za małe ubranka, już pierwsze uśmiechy, szybko nam rosną te nasze pociechy, cz.

hejo
ale dzisiaj zalatany dzień, byliśmy na zakupach
i mój młody mężczyzna dostanie na gwiazdkę oprócz konika skarpetki z h&m- bo przecież każdy facet musi mieć je pod choinką

no i zamówiłam mu śpiworek do wózka- czarny w białe grochy

co do konta dla dziecka to nasz Miki ma swoje przy naszym koncie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 21:42   #4383
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
jakie cudne
bedziesz miała pamiatke
zamawiałas na allegro??

dzieki
u nas maść właśnie w użyciu trochę poprawiła skore Jaśka
na allegro zamawialam kromopan, to stomatologiczna masa wyciskowa do odlewow szczekowych a w leroy'u kupowalam gips

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Wypralam interaktywna zabawke z fisher pricea i nie dziala ;(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to chyba do przewidzenia bylo

ach wampiry ogladam
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 21:48   #4384
ladanseuse14
Zakorzenienie

passion my też mamy ubezpieczone mieszkanko ale to był wymóg przy braniu kredytu

bajka świetna stopa!

dziś zalatany dzień najpierw skarbówka, później zakupy (prezenty świąteczne), później 2 sałatki, 3 blaty (ciasta czekoladowe do tortu szwarcwaldzkiego), kąpiel Julii i upragniony Zmierzch

jutro jeszcze tylko jakieś małe zakupy, zrobienie kremu i udekorowanie tortu, poza tym mam zamiar leżeć i pachnieć i się dobrze bawić, bo w końcu jutro urodzinowe "oczko"
Stary 2013-12-13, 21:51   #4385
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hejo
ale dzisiaj zalatany dzień, byliśmy na zakupach
i mój młody mężczyzna dostanie na gwiazdkę oprócz konika skarpetki z h&m- bo przecież każdy facet musi mieć je pod choinką

no i zamówiłam mu śpiworek do wózka- czarny w białe grochy

co do konta dla dziecka to nasz Miki ma swoje przy naszym koncie
Poka linka do śpiworka pasowałby nam do wózka
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 21:54   #4386
kaska87
Zakorzenienie

http://allegro.pl/show_item.php?item=3792787463

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 22:03   #4387
logoasia
Zakorzenienie

ble.. jak oni musieli wychudzić Kristen do tej roli
Stary 2013-12-13, 22:05   #4388
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

rozumiem a Ty chyba zaraz dietę będziesz rozszerzać
Tak Natalo.I juz się tego boję..Jestem taka zielona jesli chodzi o rozszerzenie diety ..Ciągle się głowie co wpierw podac,czy jabłko,kartofelka czy tez marchewke,Moja pediatra cos wpomniała ze wpierw wprowadzic gluten..jestem juz po prostu głupia z tego wszystkiego..

gorgulku serio tak się mówi?kurcze a ja myslałam ze agnieszka po polu(takim co sie rózne róznosci uprawia) z dzieciatkiem spaceruje

fryzjer nie boli ale obawiam sie tego, ze znów bede po wizycie wygladała jak nie powiem co..obym sie pozytywnie zaskoczyła
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 22:11   #4389
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
hejo mamusie dzieci śpią, małż wybył na bilard z sąsiadem a ja oglądam zmierzch
ale miałam dziś zapierdziel w pracy, taka pora roku, aż dziw że tyle dzieci w przedszkolu

tassia
Marcin zostaje przez 3 godziny z sąsiadką, a później tż zmienia wartę o 14:30. Od nowego roku będzie opiekunka, zanim Marcin skończy pół roku chcialabym pracować już dzień w dzień.
aha.. i oficjalnie, mozemy pracować i wystawiać rachunki na macierzyńskim. Dzwonilam dziś do ZUSu, Pani rzucała paragrafami, ze tylko na zasiłku chorobowym nie można podejmować się pracy, a na macierzyńskim lajt

cudowne , naprawdę

będzie bolało ?

tak to właśnie u mnie wygląda. Z anką aż takich problemów nie miałam, a teraz tragedia. Jednak faceci to takie delikatne stworzonka...
ale szczerze mówiąc dzięki temu ze nie tykam nabiału cera bardzo mi się poprawiła zresztą Marcinowi też.
u nas na krosty pomogły masaże z parafiny, stosujemy czasem zamiast oliwki. Do tego krem oillan.

ten nutramigen jest ohydny,ostatnio próbowałam u siostry, gorzki, ble biedne te maleństwa
oj to współczuję diety, nie wiem jak Ty masz siłę by funkcjonować...

no to jest okropieństwo
a dodam, że babeczka, którą spotkaliśmy w poczekali stwierdziła, że aż ona zaczęła go pić i polubiła!

wiesz, najgorzej jak wprowadza się dzieciom, które już mają rozszerzoną dietę,bo wtedy jest problem.
a przy takich maluchach jak one nie znają smaku to im to wisi, ważne, że są najedzone brzuszki i to, że pomaga. wysypka to mniejszy pikuś przy "kwaśnych", rzadkich, zielonych, cuchnących, pienistych, ze śluzem i strzelających kupkach. to jest bardziej męczy.
bo prawda jest taka, że to nie jest mleko. Nutramigen to preparat mlekozastępczy, lek można powiedzieć, a mały który lek jest smaczny.
Stary 2013-12-13, 22:14   #4390
ladanseuse14
Zakorzenienie

jejuuuuuu czemu tylko 1 część
Stary 2013-12-13, 22:17   #4391
policzanka
Wtajemniczenie

Lilek mój zasnęła z nóżką Sofijki w buzi-cudny widok!
Stary 2013-12-13, 22:18   #4392
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
aaaa
to ja mam dla Hani ta sukieneczkę :
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5k2502?c=3333

kupiona na wyprzedaży w 5-10-15 kilka miesięcy temu
śliczna, a dla Marysi co masz?

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
passion my też mamy ubezpieczone mieszkanko ale to był wymóg przy braniu kredytu

dziś zalatany dzień najpierw skarbówka, później zakupy (prezenty świąteczne), później 2 sałatki, 3 blaty (ciasta czekoladowe do tortu szwarcwaldzkiego), kąpiel Julii i upragniony Zmierzch

jutro jeszcze tylko jakieś małe zakupy, zrobienie kremu i udekorowanie tortu, poza tym mam zamiar leżeć i pachnieć i się dobrze bawić, bo w końcu jutro urodzinowe "oczko"
aaa, no my tez mamy hipotekę, ale w sumie dobrze z tym ubezpieczeniem, śpimy spokojnie

pochwal się jak wyszedł i wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin, spełnienia marzeń!
Stary 2013-12-13, 22:20   #4393
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Tak Natalo.I juz się tego boję..Jestem taka zielona jesli chodzi o rozszerzenie diety ..Ciągle się głowie co wpierw podac,czy jabłko,kartofelka czy tez marchewke,Moja pediatra cos wpomniała ze wpierw wprowadzic gluten..jestem juz po prostu głupia z tego wszystkiego..

gorgulku serio tak się mówi?kurcze a ja myslałam ze agnieszka po polu(takim co sie rózne róznosci uprawia) z dzieciatkiem spaceruje

fryzjer nie boli ale obawiam sie tego, ze znów bede po wizycie wygladała jak nie powiem co..obym sie pozytywnie zaskoczyła
eee... a nasza alergolog mowila, ze przy niealergicznych dzieciach gluten po 6.mcu

my zaczniemy od obiadków, czyli warzywka. boje sie tego,ze jak zaczne od słodkich owoców, to potem nie będzie chciał mi tknąć mdłych obiadków

myślałam żeby zacząć od ziemniaka i dyni. no i radziła nam właśnie ze słoiczków korzystać, przynajmniej na początku, bo bobasy często mają uczulenie na te świństwa, którymi są pryskane warzywa i owoce

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

NATALA, skąd masz te próbki i słoiczki z Hippa czy Bobovity?? jak się na to załapać? Coś kiedyś o tym pisałaś...
Stary 2013-12-13, 22:21   #4394
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ble.. jak oni musieli wychudzić Kristen do tej roli
no masakra... ja wlasnie odpalam druga czesc
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 22:21   #4395
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
my zaczniemy od obiadków, czyli warzywka. boje sie tego,ze jak zaczne od słodkich owoców, to potem nie będzie chciał mi tknąć mdłych obiadków

myślałam żeby zacząć od ziemniaka i dyni. no i radziła nam właśnie ze słoiczków korzystać, przynajmniej na początku, bo bobasy często mają uczulenie na te świństwa, którymi są pryskane warzywa i owoce
też tak planuję

my mieszkamy na wsi, więc o produkty eko( ) łatwiej

Ladan, urodziny jutro, ale przynajmniej się nei spóźnię
na fejsie chciałam Cię szukać pod nazwiskiem na U
Stary 2013-12-13, 22:23   #4396
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
pochwal się jak wyszedł i wszystkiego najlepszego z okazji Urodzin, spełnienia marzeń!

w ogóle co ze mnie za baba - poryczałam się 3 razy na wampirowym filmie 1: ślub, 2: "jestem w ciąży", 3: "Bella nie żyje" chyba jednak jestem dziwna
Stary 2013-12-13, 22:24   #4397
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
oj to współczuję diety, nie wiem jak Ty masz siłę by funkcjonować...

no to jest okropieństwo
a dodam, że babeczka, którą spotkaliśmy w poczekali stwierdziła, że aż ona zaczęła go pić i polubiła!

wiesz, najgorzej jak wprowadza się dzieciom, które już mają rozszerzoną dietę,bo wtedy jest problem.
a przy takich maluchach jak one nie znają smaku to im to wisi, ważne, że są najedzone brzuszki i to, że pomaga. wysypka to mniejszy pikuś przy "kwaśnych", rzadkich, zielonych, cuchnących, pienistych, ze śluzem i strzelających kupkach. to jest bardziej męczy.
bo prawda jest taka, że to nie jest mleko. Nutramigen to preparat mlekozastępczy, lek można powiedzieć, a mały który lek jest smaczny.
wiesz, u nas z tymi kupami to tak nieciekawie bylo w pewnym momencie. bywało ze po 8 na dobe takich jak woda i śluz, wlaśnie zielonych i spienionych i huk wie od czego to. Robilismy badania to wyszła krew w kale, wzmożona produkcja flory jelit i te ciala redukujące czyli coś mu te jelita podrażnia. Nie da się jednoznacznie stwierdzić ze to ta laktoza, za tydzień idziemy do gastroenterologa, zobaczymu co powie. Pediatra przypisała delicol, podajemy przed każdym karmieniem, a jak nie pomoże to wprowadzamy mieszankę dla alergików na kilka karmień. no a poza tym stara się sciągać to mleko początkowe, ale straasznie uciążliwe Odstawiłam z diety praktycznie wszystko, dopiero teraz wraca do normy. No właśnie ta wysypka to pikuś przy tych kupkach,.
Stary 2013-12-13, 22:26   #4398
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
wpadaj do mnie z CeDekiem!!!! ja nie mam

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Ladan, urodziny jutro, ale przynajmniej się nei spóźnię
na fejsie chciałam Cię szukać pod nazwiskiem na U
lepiej wcześniej niż za późno
heheheh no i prawidłowo już niedługo sasasasasasa
Stary 2013-12-13, 22:27   #4399
MsLullaby
Zakorzenienie

ladan, obejrzyj sobie na zalukaj

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 22:28   #4400
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
eee... a nasza alergolog mowila, ze przy niealergicznych dzieciach gluten po 6.mcu

myślałam żeby zacząć od ziemniaka i dyni. no i radziła nam właśnie ze słoiczków korzystać, przynajmniej na początku, bo bobasy często mają uczulenie na te świństwa, którymi są pryskane warzywa i owoce [COLOR="Silver"]
no to zem zgupiała do reszty...

zabieram sie za ,,Grawitacje,, tyle czekałam na ten film

a gosciu z tablicy w sprawie hustawki nie odpisał-szkoda.no nic jutro zamówie jakas z Allegro..tyle ze tam 80 zł drozsze
Stary 2013-12-13, 22:29   #4401
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
niedawno przy prasowaniu oglądnęłam dwa razy mamy z tż zboczenie na ten film
Stary 2013-12-13, 22:30   #4402
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
ladan, obejrzyj sobie na zalukaj
nie, bo mam modem i mi strasznie kasy wciągnie
Stary 2013-12-13, 22:31   #4403
MsLullaby
Zakorzenienie

Nowa porcja zdjec w K. Dobranoc Kochane

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-13, 22:31   #4404
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
wiesz, u nas z tymi kupami to tak nieciekawie bylo w pewnym momencie. bywało ze po 8 na dobe takich jak woda i śluz, wlaśnie zielonych i spienionych i huk wie od czego to. Robilismy badania to wyszła krew w kale, wzmożona produkcja flory jelit i te ciala redukujące czyli coś mu te jelita podrażnia. Nie da się jednoznacznie stwierdzić ze to ta laktoza, za tydzień idziemy do gastroenterologa, zobaczymu co powie. Pediatra przypisała delicol, podajemy przed każdym karmieniem, a jak nie pomoże to wprowadzamy mieszankę dla alergików na kilka karmień. no a poza tym stara się sciągać to mleko początkowe, ale straasznie uciążliwe Odstawiłam z diety praktycznie wszystko, dopiero teraz wraca do normy. No właśnie ta wysypka to pikuś przy tych kupkach,.
wejdz do K. napisałam jak to wyszło z tymi kupkami u Miłosza, bo powtarzalismy to badanie znów

powiem tyle, gorsze kupki bobasa i krew utajona nie świadczą tylko o skazie, to może być wszystko- infekcja wirusowa, pasożyty w kale, bakterie, jakieś inne wady układu pokarmowego

ktoś na forum gazety.pl pisał mi o czymś takim jak panel pediatryczny i że to polega na tym, że bada się krew malucha na różne alergeny
ale nie znam szczegółów, jak to się robi, gdzie to się robi, czy to jest na NFZ czy prywatnie i jeśli prywatnie to za ile
Stary 2013-12-13, 22:31   #4405
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
nie, bo mam modem i mi strasznie kasy wciągnie
Oj rozumiem

Adrianek
30.07.2015
Stary 2013-12-13, 22:32   #4406
ladanseuse14
Zakorzenienie

stary właśnie zebrał zwłoki z pracy i jedzie do TESCO, bo stwierdził, że jutro będą kolejki i że nie chce tracić moich urodzin na zakupy itp
Stary 2013-12-13, 22:32   #4407
czaszka_
Zakorzenienie

witam się i od razu znikam spac bo padam
dobrej nocy mamuśki

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 22:34   #4408
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Kahunia ale nie wolno kłaść dziecka na boku jak ma te pieluchy bo zgniata sie bioderko i nici z leczenia. Ortopeda nas przestrzegał. U nas jeszcze tydzień (oby)pieluchowania. Ciężko się karmi w takiej pozycji.

Jo_asiek bo dzieci się nie chwali bo się psują trzymaj się
A to dobrze wiedziec... O tym juz ortopeda nie wspomnial. Ja jak karmie to tak bardziej leze, zeby ona tez bardziej na brzuszku lezala.

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Właśnie też chciałam takie farby ale nie wiem które można. Kupiłaś na allegro? Możesz jakiegoś linka podać?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kupilam zwykle plakatowki. Mam zamiar to na spiocha robic zeby czasem gdzies do buzi raczka nie dotknela i odrazu zmyc.

Tak jeszcze teraz patrzylam na allegro i sa farbki do malowania twarzy i sie zastanawiam czy nie lepiej takie.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 22:34   #4409
nephelim89
Rozeznanie

Hej
Ale dzis byłam zabiegana... Zakupy, prezenty itp..dzieki za opinie o ciuszkach z Lidla Mały dziś gardzil mi każdym rodzajem smoka a ewidentnie chciał coś ssać- dalam mu aventa i zasnął a zawsze nim pluł.
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Uzywacie plynow do plukania przy dzieciecych rzeczach?
Od początku używam mimo ze piore w żelu-płynie. Tyle że ja wszystkie ubrania piore w dzieciowym proszku bo wychodzi tak samo cenowo a mój tz alergik nie ma po nim uczulenia

Sent from my LT26i using Wizaz Forum mobile app
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 22:39   #4410
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
wejdz do K. napisałam jak to wyszło z tymi kupkami u Miłosza, bo powtarzalismy to badanie znów

powiem tyle, gorsze kupki bobasa i krew utajona nie świadczą tylko o skazie, to może być wszystko- infekcja wirusowa, pasożyty w kale, bakterie, jakieś inne wady układu pokarmowego

ktoś na forum gazety.pl pisał mi o czymś takim jak panel pediatryczny i że to polega na tym, że bada się krew malucha na różne alergeny
ale nie znam szczegółów, jak to się robi, gdzie to się robi, czy to jest na NFZ czy prywatnie i jeśli prywatnie to za ile
no właśnie jest taki panel, też słyszałam, u nas prywatnie w poradni alergologicznej, koło 100 zł kosztuje, bada się około 30. alergenów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości