|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Cytat:
ja idę 23 na wizytę bo mój syn jest spory 3250 ważył ostatnio i też nie wiem czy nie będę miała cesarki . ![]() Spakowalam dzis torby szpitalne i mimo że miałam wszystko niby w jednym miejscu to zajęło mi to parę godzin, upralam bet ,staniki, szlafrok i ręczniki w dzidziusiowym i je dopakuje jutro. Nadrabiam was dalej bo dziś miałam intensywny dzień...choć chyba zaraz usne..bo wczoraj długo usnac nie mogłam..i mąż mnie jeszcze zmeczyl dziś |
|
|
|
|
#1832 | ||||||
|
Rozeznanie
|
nacytowałam się i połowa gdzieś zniknęłaco jest, tylko z jednej strony zacytowało ![]() po pierwsze gratuluję wizyt i zakupów ![]() gratuluję wizyt Cytat:
przecież to jest przestępstwo, nikt nie reaguje?? i ile te "dzieci" mają lat??? przecież taka kostka jest ciężka żeby nią rzucić Cytat:
Chociaż błędów nie uniknęłam, nie byłam święta to zawsze, ale to zawsze wiedziałam co jest złe. Pamiętam taką sytuację. Miałam coś 16-17 lat byłam na ognisku, towarzystwo mocno pijane i naćpane mające coraz głupsze pomysły. Ja również nie byłam trzeźwa. Ale na tyle trzeźwa żeby nie iść już na domówkę żeby się "doprawić" mimo, że wszyscy nalegali, namawiali. To była chyba 2 czy 3 w nocy i wracałam sama z buta do domu. A miałam daleko i musiałam łapać stopa. Mądre to oczywiście nie było, ale mądrzejsze niż siedzenie tam. Cytat:
właściwie to się zmuszam.hmmm emma wybudzasz ją jak zaśnie a jest pora kąpania? pamiętam że "Do Ani" wydawało mi się idealne jako pierwszy taniec ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z tym wypieraniem to w ogóle szkoda mówić, pamiętam takich rodziców ze szkoły jakie potrafili awantury robić nauczycielom w obronie swoich "grzecznych" "dzieci" ![]() Cytat:
Messsuah dopiero odczytałam bo mnie wylogowało GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!! aaaa i mam pytanko ![]() na kiedy miałaś termin porodu? a kiedy planowane cc? bp z tego co zrozumiałam to wyprzedziłaś termin i urodziłaś przed planową cc??? Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-13 o 23:06 |
||||||
|
|
|
#1833 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
130 pierogów zrobione.
|
||
|
|
|
#1834 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
A no tak w sumie i z powodów (o których jakoś nie chce mi się pisać) i bez powodu też. Nazbierało mi się trochę,ale nie będę smęcić. Muszę się wziąć za siebie,żeby dzieciaki nie widziały matki z nosem na kwintę. Cytat:
Super,że u was wszystko dobrze
|
|
#1835 |
|
Rozeznanie
|
Messuah, gratuluję! I zdrówka Wam życzę
Dziewczyny, orientuje się któraś jak to jest z reklamacjami na podstawie paragonu (w sensie bez gwarancji)? Kupiłam we wtorek garnek do gotowania na parze za 130 zł. I to niemieckie dziadostwo po jednym dzisiejszym użyciu tak zaszło kamieniem, że aż jestem w szoku. Żeby doszorować muszę się nieźle nagimnastykować... Nie wiecie co mogę zrobić w takiej sytuacji? Kurna no, szkoda mi kasy na takie drogie badziewia
|
|
#1836 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
...ale optymistyczny opis
|
|
#1837 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
gratulacje! Fajnie, ze nowa rola Ci przypadła do gustu tak bardzo chetnie zobaczylabym zdjecie malego, pewnie nie ja jedyna ![]() zajedz go
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ci zazdroszczę, że masz już malucha przy sobie i że wszystko jest dobrze. Oby jak najwięcej takich wieści na wątku
|
|
|
#1839 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Z tego co wiem to według przepisów nawet paragonu mieć nie trzeba. Ale w praktyce to jednak wymagają dowodu zakupu. Ja chyba nigdy nie podbijałam karty gwarancyjnej,a zdarzało mi się coś reklamować i przyjmowali.
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
Przebudzilam sie bo zglodnialam a tu takie wieści
Messuah !!!!!!!! Gratulacje!!!!!!! Maluszek widocznie chciał zrobić prezent na mikołajki
|
#1841 |
|
Gang Iren
|
No właśnie to robię,już prawie całe pudełko czekoladek poszło
|
#1842 |
|
Raczkowanie
|
Termin mialam na 23 grudnia a cc planowane mialo byc 17 lub 18 grudnia mialam czekac na info od gina kiedy moze ciachac a akcja porodowa zaczela sie rano 7 grudnia
dziewczyny naprawde macierzynstwo to cos pieknego i nie bojcie sie ze z czyms sobie nie poradzicie mimo ze polozna pokazywala co i jak z przebieraniem itd. ja od razu sie za to zabralam nawet rozpoznaje po kwileniu kiedy maly narobi w pampersa i dziewczyny ktore macie miec cc nic sie nie bojcie naprawde nic strasznego
|
|
|
|
#1843 |
|
Gang Iren
|
Messsuah bardzo fajnie się czyta takie pozytywne posty,jednak myślę,że dla dziewczyn które dopiero zostaną mamusiami lepiej brać wszelkie możliwości pod uwagę,bo to różnie może być,dzieci są różne,ale warto pamiętać,że nawet jak będzie niełatwo to wszystko kiedyś mija
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wysmarowalam twarz rybka Gal i zaraz tz przyjdzie i bedzie zrzedzil. Nie dosc ze wydaje z siebie aseksualne dzwieki, przy obracaniu sie, to jeszcze ekhem delikatnie mowiac smierdze kto uzywal ten wie. Lee, ale za to skora jaka fajna Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Gosia doly ze mnie na ciebie przeszly a kysz!! Czekoladki mmmm zawsze dibre, jakbym nie miala cukrzy to bym sobie takie smuty zajadala biala czekolada (uuuuwielbiam) herbata z cytrynka i miodem. Mniam uulubiony mix. Nosek do gory!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1845 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Życzę ci,żebyś po porodzie mogła sobie odbić tą okropną cukrzycę
|
|
#1846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje to się wbilas w kolejkę. Jaka waga i wzrost?? Super że wszystko ok Dziewczyny chyba jej wybaczymy co ??? |
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zadomowienie
|
messuah gratulacje,
super, ze taka jestes szczesliwa i zadowolona z macierzynstwa, to naprawde budujace, bo ja sie boje jak choleraperfuzja jak u Ciebie cos sie zacznie, to ja juz bede na szpilkach siedziala, bo mam termin 2 dni po Tobie ![]() agoola wspolczuje sytuacji z babcia gosia dobrze, ze u Wiki to nic powaznego, a Eryk slodziak A u nas byli znajomi, bylo bardzo fajnie, ale powiem Wam, ze juz mnie meczy takie siedzenie. Tzn.ja sie musze wygodnie na kanapie uwalic, zeby mi brzucha nie sciskalo i ogolnie czuje sie juz troszke zmeczona. Mam jakis taki etap ciazy, ze najlepiej mi jak jestem samaz mezem w domku, moge sie do Niego przytulic i tak siedziec caly wieczor A dawniej w piatek to o 18 juz na baletach bylismy ![]() Czeka nas jeszcze jutro parapetowka u znajomych i urodziny mojej przyjaciolki w niedziele i koniec ![]() ---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- Cytat:
przezciez doktor R.nam zabronil juz do porodu ![]()
|
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam tu na "podwórku" właśnie takiego jednego prowodyra - on zazwyczaj zaczyna glupie zabawy. W jakim wieku ? W tamtym roku ksiądz go do komuni nie dopuścił, co dla mnie było szokiem. Więc teraz 9 lat. Ja nie mieszkam na jakimś super osiedlu - stare kamienice przy jednej z głównych ulic miasta. Nie ma placów zabaw, ale kurcze my też ich nie mieliśmy a potrafiliśmy się bawić cicho i bezpiecznie, a nie robić wyścigi kto przebiegnie przed samochodem na drugą stronę. A rzucanie kostkami to kropla w morzu. Kiedyś znajoma przyjechała nowym samochodem do rodzicow - jak wyszła samochod cały porysowany. I co babcia i mama na to !? Jeszcze rzucały się do sąsiadki w obronie dziecka. Dodam, że ten młody "szef" dzieciaków ma troje rodzeństwa w tym siostrę w podobnym wieku. Ta dla odmiany grzecznie chodzi z wózeczkiem po podwórku i bawi się lalkami. Więc nie wiem jak ludzie te dzieci chowają. Czy wybiórczo, czy na prawdę zostawiają samym sobie i które grzeczne to dobrze, a jak gorsze zachowanie to trudno ![]() Dzisiaj w ogóle jak wychodziłam z klatki to trochę drzwiami mi się uderzyło, bo stare latają na wszystkie strony. Wiecie że wypadł za mną chłopiec może 4letni i zaczą opierdzielać zebym nie trzaskała ? Jak lubię dzieci to mi ciśnienie młody podniósł więc pewnym tonem go przychamowałam. Z tego co napisałam może Wam się wynurzyc obraz patologicznej okolicy, ale wcale tak nie jest. Są też dzieci grzeczne i ułożone, które nawet 5 razy dziennie dzień dobry powtórzą i bawią się na kocyku lalkami, albo grają w piłkę. I chociaż zadają się z tymi łobuzami to swój rozum mają i wycofują się z odpowiednim momencie.
|
|
#1850 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to wspaniałe, że myślisz w pierwszej kolejności o dzieciach, żeby nie widziały Cię smutnej! brawo! dzieci wyczuwają takie coś w mig... wiem coś o tym, pisałam już tutaj chyba że nic tak bardzo mnie nie dołowało w dzieciństwie niż zamyślona, zmartwiona, zasmucona twarz mojej mamy.. Cytat:
a z ciekawości, jaki to garnek i jaka firma? Cytat:
i 10 przed planowanym cc. o kurde zaczynam się bać Mam nadzieję, że jednak donoszę do terminu cc miałaś może jakieś problemy typu skracjąca się szyjka czy inne ryzyko przedwczesnym porodem?? Cytat:
Cytat:
U mnie w gimnazjum jeden chłopak urządził sobie "zabawę" : rzucanie śnieżkami w tylne szyby przejeżdżających aut. Jeszcze dobrze nie zaczął a tu zatrzymał się samochód, wypadł facet , złapał go i wezwał policję. Zrobił mu pajączka na szybie, bo okazało się że w kulce śniegu był kamień. Jego rodzice oczywiście musieli pokryć koszty plus dostał jakąś karę, doszło to również do dyrekcji - miał nieprzyjemności i rozmowy z pedagogiem. Ale już nidgy nie rzucił i dlatego dziwię się, że nikt nie zareagował na rzucające kostką brukową dzieci! Edytowane przez pilotka86 Czas edycji: 2013-12-14 o 00:31 |
|||||
|
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
Messsuah gratulacje !!!!
![]() |
|
|
|
#1852 |
|
Zadomowienie
|
Pilotka, a bo to jest tak - dzieciaki rozbiegną się po klatkach, dorosły nikt nad nimi nie stoi i szukaj wiatru w polu. Z tą kostką było tak, że akurat gdzieś jechaliśmy i widzieliśmy że do takiej zabawy się przymierzają, ale stać i czekac na efekty nie czekaliśmy. Może i ktoś się zatrzymał, albo wezwał policję ale to jak wyżej - szukaj wiatru w polu.
Chociaż obstawiam, że ten młody już oberwał po uszach nie raz, tyle że w nosie na wszystko i wszystkich i potrafi puścić wiązanke jak stary. W zasadzie policja też jest bezsilna, bo co - rodziców ukarza? To rodzic, a rodzic nie potrafi wyegzekwować od dziecka porządnego zachowania, więc jeśli dzieciak nie "oberwie" tylko ktoś za niego zbiera to niby czemu na przestać coś robić. Dla takiego dziecka nawet kurator (nie wiem czy jest jakiś limit wieku) nie wpłynie, bo on nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji swojego zachowania, bo nikt go tego nie nauczył. Ale w ogóle to ludzie reagują - kiedyś parę lat temu rzucaliśmy śnieżkami w billbord- nie na ulicy, na skwerku gdzie wyprowadza się psy. Ktoś sympatycznie zadzwonił na policję przyjechali, pouczyli, my obiecaliśmy nie rzucać i już. Ale wiedzieliśmy że to my oberwiemy po tylku jak coś, a nie kto inny za nas.
|
#1853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tylko widzisz jest tak jak pisalam - dopóki taki dzieciak sam nie dostanie po tylku, że tak to powiem, to się nie nauczy. Skoro w domu nie potrafili mu wpoić podstawowych zasad bezpieczeństwa to może być tak, że znajomi i otoczenie też tego nie zrobią za rodziców czy opiekunów. I widzisz wtedy zachowałaś zimną krew- a co by było gdyby taka historia przytrafiła się w obecnym stanie ? Toż to stres niesamowity, dla tego młodocianego pół biedy, ale kobieta w ciąży nie powinna być na takie rzeczy narażona. I przyznam, że od jakiegoś czasu odmówiłam jazdy samochodem właśnie przez wzgląd na takie nieprzewidziane sytuacje na ulicy. Tym bardziej że refleks już nie ten, a kto by potem patrzył, że to jakiś dureń wybiegł - on byłby ofiarą i biednym poszkodowanym
|
|
#1855 |
|
Zadomowienie
|
A kochana, ja byłam tak zdenerwowana, że posłałam im wtedy taka wiazanke, ze nie najgorszy menel mógłby lekcje brać. Najgorsze to tak jak mówisz, gdyby coś się stało, on byłby ofiarą. Teraz jeszcze jeżdżę, ale tylko jak muszę.
|
#1856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja teraz nawet wizyty pod grafik męża ustalam, albo on pode mnie jestem bardzo nerwowa za kółkiem i klne na wszystkich z czego dumna nie jestem wcale. Więc stwierdzilam, że odpuszcze sobie tych nerwow. I tak bedzie czekał mnie jakiś kurs spokojnej jazdy (w sensie emocji wywołanych przez innych uczestników ruchu) tak żeby córka mogła ze mną jeździć bez obaw o jej edukację słowna
|
|
#1857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam 2 dni. Trochę mi smutno, że nie mogłam uczestniczyć w rozmowach, no ale trudno... Mam ostatnio masę spraw na głowie i nie mam czasu ani na wizaż, ani na czytanie o porodzie itd. - a to nie dołuje, bo czuję się jakoś strasznie niedouczona. Wkurza mnie, że muszę być ostrożniejsza, że nie jestem tak sprawna i szybka jak przedtem ![]() Już mi się znudziło bycie w ciąży... Brzuch mi się napina i nie wiem czy mam brać ten ogrom leków, o którym mi powiedziała w poniedziałek lekarka czy nie ![]() Mam wrażenie, że mi ta nospa niewiele pomaga. Zatęskniłam za praca i samorealizacją. Widzę, że ogarnianie własnej działalności to jednak będzie wyzwanie, zwłaszcza, że TZ ma brać w tym udział, ale jemu się wydaje, że wszystko spadnie z nieba... A żeby mieć klientów, kontakty to trzeba się nieźle napracować. Poza tym czeka nas inwestowanie kasy. Jakoś złapałam doła ![]() Mam nadzieję, że za kilka dni przejdzie ![]() Któraś z Was pytała o łączenie kawy Inki z żelazem - na mnie źle wpływa łączenie żelaza (Tardyferon na czczo) z mlekiem, a Inkę piłam z dużą ilością mleka. Co do chusty do porodu - ja miałam na myśli zwykłą (nie wiem jak Perfuzja?). Nam położna mówiła, żeby wziąć swoją w razie gdyby trzeba było robić jakieś masaże woreczkami itd. Postanowiłam, że moim planem awaryjnym - czyli drugim szpitalem, gdyby w Św. Zofii były problemy z przyjęciem - będzie szpital na Inflanckiej (a nie na Madalińskiego). Kilka koleżanek bardzo ten szpital sobie chwaliło i stamtąd nie odsyłają rodzących. Cytat:
Na pewno w sieci jest wiele informacji na ten temat. Dla mnie telewizja to zło - zwłaszcza polska - jest na prawdę totalnie bezwartościowa (jedyna moim zdaniem wartościowa to BBC w UK, ale też słyszałam, że się trochę zmieniła). Ja jak byłam mała wychowywałam się bez TV. Teraz tez nie mamy telewizji. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czasem tak jest, że łapie. Mam nadzieję, ze szybko Cię opuści |
|||
|
|
|
#1858 |
|
Wtajemniczenie
|
Szpitalny sen mi nie służy
Wczoraj raptem z doskoku spałam godzine, dziś niecałe 4 h, z przerwami na pomiary i kroplowki ![]() A i sie pochwale mąż wczoraj wpadł niezapowiedziany i dostałąm spóźniony prezent imieninowy http://www.yes.pl/51073-yes-forgetme...07-N19-XDA8978 (nota bene trafiałam tu z powodu mojej nadgorliwosci imieninowej-ciasta ciasteczka i latanie po miescie za zakupami światecznymi Prosiłabym o trzymanie kciuków -jest nadzieja że jutro mnie wypuszczą ![]() Gin powiedział mojemu TŻ-owi ze mam lezeć leżeć leżec i odpoczywać przeciez On mnie teraz w domu uwięzi i nic nie pozwoli robić moj maz jak pierze to leje wszystkie plyny i proszki do kazdego pojemnika, bo nie moze spamiętać co i gdzie |
|
|
|
#1859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Obyś szybko wyszła ze szpitala Moja spanielka chrapie pod kołdrą a ja już spać nie mogę bo mnie mała obudziła wierceniem ![]() Tak sobie myślę która pierwsza urodzi SN bo jak narazie same CC....obym to ja nie była ![]() ---------- Dopisano o 06:49 ---------- Poprzedni post napisano o 06:47 ---------- Cytat:
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie sie to czyta zaraz po przebudzeniu trzymajcie sie ciepło i napajajcie tym że już jesteście razem fajnie, że już swieta będą wspólnie Dzien dobry u mnie noc średnia, mimo tego mg, nospy i luteiny 3 razy dziennie brzuch mi co chwilę twardnial, co mnie budziło:/ czas wstawać, zakupy z rana porobic i dziś ciąg dalszy remontu łazienki![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:14.

Tydzien nadrabialam nowy watek
ja idę 23 na wizytę bo mój syn jest spory 

nacytowałam się i połowa gdzieś zniknęła
właściwie to się zmuszam.
. Gdy byłam nastolatką taka dyskryminacja bolała cholernie.
. Przykre jednak jest to, że teksty tych piosenek z palca wyssane nie są.

poszlam do lazienki no ale cos cieklo i cieklo w koncu pojechalismy na ip tam mnie lekarka zbadala i wtedy to dopiero ze mnie pocieklo. Zaraz z rana miakam cc i powiem wam dziewczyny ze to nic strasznego, jak mnie zszywali dostalam maluszka na piers na ok 10 min pozniej byl wazony itd. Mnie w tym czasie przewiezli na sale i znowu maluch wrocil do mnie, polozna co chwile przychodzila czy cos potrzebuje. Zn
ieczulenie po 3 godz puscilo a po 12 juz wstalam. Maluch dostal 10 na 10. Na 3 dobe juz wrocilismy do domku, na szczescie nawet zoltaczki nie mial