|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
hihi świetne uczucie
jeszcze nie kopniaki ale uczucie jakby się wierciło ![]()
|
#392 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Czy płeć znana czy nieznana już Cię Kocham - Twoja Mama. Mamy V-VI 2014 cz.IV
Cytat:
Zazdroszcze Ale jeszcze troszke i mój Skarb będzie dawał o sobie znać.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na pewno da znać a dzisiaj w nocy jak się przewróciłam na bok to czułam takie bulgotanie pomyślałam że może Maleństwu niewygodnie i przewróciłam się na drugi bok i spokój już był hihi
|
|
#394 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja weekendowo
leze jeszcze w lozku z kotem i psem TZ cos tam na komputerze robi. Nawet sniadanie zrobil, jak to w weekend - no chyba ze idzie do pracy to sama sobie robie dzien lenia dzisiaj mamy - lubie to!
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
Light Limara, ale ta krew to tylko w badaniu wyszla. Nie widzialam krwi jak siusiam, no chyba ze przegapilam. Lykam codziennie urosept i zuravit, wiec nie wiem dlaczego te wyniki sa takie niefajne zwlaszcze, ze nie mam zadnych objawow. Nic mnie nie boli i nie piecze. Zdarzylo ki sie miec problemy z pecherzem i nie chcialabym teraz przez to przechodzic, bo dla mnie to bylo male piekielko.
Martuszka wizyte mam w czwartek, ale jesli bede zle sie czula to w poniedzialek zahacze o interniste. Sama siebie nie poznaje. Kiedys to trzeba mnie bylo sila do lekarza zaciagac, a o pojsciu na zwolnienie z powodu przeziebienia nie bylo mowy. A teraz sama zasuwam po lekarzach ile sie da. No, ale teraz to nie o moje zdrowie chodzi. Ide wygrzac sie pod pierzynka z kubkiem herbaty.
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Menia tak jak prawie zawsze że jak TŻ dotyka brzuszka to dziecko robi się spokojne
![]() Madziula możesz jakiś okres przechodzą Nasze dzieciaki. Jak na razie kaszel się uspokoił ![]() Martuszka Paulka pewnie miała kolędę stąd wizyta księdza :P Light najwyżej będzie dwóch Natanów ![]() Znalazłam kurtkę ciążową używaną w dobrym stanie Dogadałam się z babką że mi ją wyśle. Więc myślę że przed świętami ją dostanę
|
|
|
|
#397 |
|
Rozeznanie
|
Witam się weekendowo.
U nas w nocy jedna pobudka dziecia na kupke, jejku juz zapomniałam jak to jest wstawać w nocy. Trzeba sobie zacząć przypominac. Ja juz nie pamietam, ale wiadomo że wieksze paczki korzystniej wychodzą, no i ja zawsze przeliczalam ile za sztuke wychodzi.
|
|
#398 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze, to może powtórz badania moczu w poniedziałek. Ja mam liczne bakterie i mnie czasem szczypie przy sikaniu, jak za mało wypiję. Miałam jeszcze białko, ale tydzień temu się straciło, a nic nie brałam dziwne te badania...---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Light ja bym się tym nie przejmowała :P Adres będziecie mieli inny. u mnie jest syt co dwie osoby są o tym samym imieniu, nazwisku i jeszcze adresie
|
|
|
|
#400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Myślicie, że przeszło na mnie ? ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- oj, ja ja bym chciała dziś miec dzień lenia ![]() niestety od 7 rano pobudka, więc wzięłam się za sprzatanie, łazienkę ogarnęłam odkamieniaczem, połowa kuchni tez sprzątnięta, została mi jeszcze podłoga i szafki dolne, no i później do odkurzenia wszystkie podłogi, bo znowu syf z tego remontowanego pokoju leci
|
||
|
|
|
#401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam szwagierki o tym samym imieniu nazwisku i zameldowane pod tym samym adresem jak listy przychodzą to nie wiadomo do której i jedna drugiej otwiera...
|
|
#402 |
|
Wtajemniczenie
|
Nikii ja w reserved sobie kupiłam kurtkę zimową większą o rozmiar ale krój był tak szyty fajnie,że od brzuszka jest luźniejsza i w środku ma ściagacze więc zastępują mi pasek a na brzuszek jest luuz
także spokojnie mogę ją po ciąży też nosić ![]() Ja dziś mam spokój od tż'ta tak do 15:00 ... uff ... ma jakieś zaliczenia w szkole. Później niestety muszę go jakoś znosić W następnym tygodniu musze się w końcu wziąć za te pierniczki,pierogi itp ... a w wigilię sałatki no i może coś upiekę,bo nie ma sensu dużo wigilia u rodziców,pierwszy dzień świat u jego rodziny,a drugi u mojej babci Dziewczyny a jak u was jest z cerą w ciąży ? Mi np.się strasznie popsuła ... od samego początku wszyscy mi mówili,że będę miała córę bo takich wyprysków dostałam,ze szok i mam skórę strasznie suchą na twarzy,o czole nie wspomnę ... mój tż mówi,że mam gwiazdozbiór
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie sobotnie.
Kipsko mi sie spalo. Ale od pon zamierzam spac z rogalem - dostalam od znajomej. Aaaaa chyba wczoraj poczulam wkoncu dzidzie. To byly takie mile babelki. No i w nocy tez takie delikatne pukanie... jestem w koncu usatysfakcjonowana ![]() Ja dzis nie mam dnia lenia... mama myje okna a ja sie zabieram za lazienke i.pokoje... a kolo 14 chcemy z mezem na sklepy podjechac. Takze milegi dnia dziewczynki, nie szalejcie na watku Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#404 |
|
Wtajemniczenie
|
Justyna to gratulujemy ruchów dzieciątka
![]() Eh właśnie przeglądam zdjęcia i znalazłam jedno ... aż mnie nosi po nim muszę coś wykombinować albo udać się do cukierni ... Macie za karę też !
|
#405 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się
U nas pobudka o 5 dzisiaj, trochę udało się podpsypiać na 10 minut, ale od 5 do 5.45 wstawiałam 2 razy do małej, więc dałam se spokój już i o 5.45 dostała mleko, teraz niedawno zasnęła. Ja już zrobiłam porządek z kurzami w pokojach, a moja kochana córeczka poszła do swoje mokre chusteczki, wyjęła jedną i zaczęła wycierać telewizor oczywiście tą mokrą chusteczką mogła zrobić więcej szkody niż pożytku, ale kto by się tym przejmował ![]() A teraz sobie pomalowałam paznokcie na czarno niestety zapomniałam kupić tego topa matowego ale to następnym razem.A Pallas jak tam wyszedł czarny french u Ciebie? Cytat:
![]() No mam nadzieję, bo mój mąż zaszalał i mi postawił kuriera Cytat:
![]() Cytat:
potem ja wzięłam ślub i zmieniłam nazwisko, ale mój tata dalej myśli, że się nazywał tak jak kiedyś i jak coś do bratowej przychodzi to często zostawia to dla mnie a że brat mieszka na górce i listonoszowi się nie chce tam chodzić to często zostawiają dla nich listy u nas Cytat:
jak coś zaczyna wychodzić to smaruję effaclarem i następnego dnia odchodzi w zapomnienie ![]() Dzisiaj mi się śniło,że brałam udział w jakimś teleturnieju na żywo i wzięli 4 dziewczyny różne i dali 4 określenia, w tym: lumpiara, smart (ale nie samochód - wiele razy to podkreślone było i ja miałam po samym wyglądzie tych dziewczyn ocenić które określenie pasuje do której Miłego dnia dziewczyny, u nas okropna pogoda jak to zawsze w weekendy ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
gratulacje, doczekałaś się |
|||||
|
|
|
#406 |
|
Wtajemniczenie
|
kasian po prostu chodziło,że po u mnie po ciotkach jakieś chodzą stare pogłoski że niby jak cera jest ładna to chłopak a jak na odwrót to dziewczynka ... sama się z tego śmiałam,ale od początku już mi gadały
|
#407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z Natanem chyba jednak nie stracone, ale zrobiłam mu swoją listę z propozycją imion z jego nazwiskiem i położyłam na biurku ![]() Mi się za to śniło, że zadzwonił do mnie mój były chłopak i mówi mi, że mam z nim dziecko; 5 letnią dziewczynkę. Ja się go pytam jak to? Czemu nic o tym nie wiem, a on że jak studiowałam to zaszłam w ciążę i urodziłam. Powiedział, że jego znajomi się tym dzieckiem opiekują i jak chcę mogę je sobie wziąć. I moja mama zadzwoniła do tych znajomych i pytała się tej małej czy chce poznać swoją mamę czyli mnie a ja chodzilam w kółko i mówiłam, że przecież nie bylam w ciąży i nic nie urodziłam, że to nie moje dziecko, że nic nie pamiętam
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-12-14 o 11:07 |
|
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Tak franek wkoncu daje o sobie znac
Menia jestem na kocowce 21 tc od pon 22 Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
|
#409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pyyyycha z żurawiną ![]() Cytat:
No właśnie próbuj nadrobić wczorajsze popołudnie ![]() Cytat:
Jaką sukienkę? Potrzebuję czegoś na święta.. ![]() meniaa94 – u mnie z cerą bywa różnie, na początku była idealna, a teraz jakieś syfki od czasu do czasu na co moja siostra mi mówi, że będzie dziewczynka ![]() Dobrze, że nie mam parcia na słodkie ![]() Byłam wczoraj u lekarza. Badała mnie dowcipnie, więc za dużo się nie naoglądałam.. Jakoś mnie bolało jak mi tam nurkowała Sprawdzone ph w normie i macica też ok. Mam odpoczywać. Maluszka od dołu podejrzałyśmy, ale o płci nic Na 21-ego jestem umówiona na USG to może wtedy coś wyjdzie ![]() Mam liczne bakterie w moczu i zlecone badanie na posiew. A na glukozę mam iść w 24 tyg ciąży. Mówiła, że toxo powtórzymy za jakiś czas (a miałam robione w pierwszym trymestrze, na początku w zasadzie). No i tyle. Dziś się wyspałam Mąż poszedł pobiegać to miałam chwilkę na nadrobienie wątku Gaduły z Was ![]() Ogólnie to przeraża mnie to, że już kupujecie pieluchy i kosmetyki.... Ja szczerze mówiąc nie miałam czasu nawet nad tym pomyśleć... Skąd zamawiacie te próbki kosmetyków?![]() Zbieram się, bo za niedługo planujemy jechać na zakupy ![]() Miłego dnia mamuśki |
|||
|
|
|
#410 |
|
Wtajemniczenie
|
Myskao wiesz ja raz mam parcie na słodkie,raz na pikantne,raz na kwaśne ... chyba zależy od dnia i od humoru
na początku ciąży zawsze musiałam mieć przy sobie mentosy owocowe a teraz bym jadła wszystko co pikantne a będzie dziewczynka także to nie ma na to reguły raz miałam takie parcie na coś ostrego a już wszystko było pozamykane więc wzięłam parówkę i wyżarłam pół słoika musztardy ostrej do tej parówki,paliło ale jadłam aa i miałam taki moment że non stop winogrona wcinałam, mama 2 razy dziennie mi przynosiła świeże a teraz już minęło
|
#411 |
|
Rozeznanie
|
Witam się weekendowo
![]() Dzis moja mama wyprawia urodziny,także "będzie zabawa,będzie się działooo" Kupiłam sobie karmi na ta okazje 1 w ciąży,ciekawe jak Mały na nie zareaguje![]() Zaraz się muszę zabrać za porządki. Któraś pytała po ile ta koszulka będzie w Lidlu,więc za 29,99 ![]() P.S. Używała któraś z Was na hemoroidy w ciąży maści nagietkowej? bo kurde różne opinie są w necie i teraz nie wiem czy moge. |
|
|
|
#412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#413 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Moje sny coraz nudniejsze, więc nie piszę co mi się śniło, ale dziś jak się budziłam to znowu konkretnie skopałam TŻ myśląc, że kopię jakąś laskę i się podrapałam (też myślałam, że ją kopię) Dziś nadrobiłam pobieżnie, bo jeszcze mi się wizaż nie załadował, a TŻ już mnie pogania...ale to wk(!@#$) jest... mamy jechać dziś na zakupy, ale przed wyjazdem muszę jeszcze włosy umyć... i już ma do mnie pretensje, że będzie dużo ludzi a obiad zjemy o piątej... Już mi humor popsuł, za chwilę będę czymś rzucać... Cytat:
Rozumiem oddać swoje mleko innemu dziecku, ale najpierw je ściągnąć a potem wlać do butelki, ale tak cycem Te karmienie 5-6 latków też wyglądało tragicznie... maluchy siłą wymuszały na matce by podwinęła bluzkę, a ta jak im dała po cycu to była szczęśliwa, że w końcu ma spokój Cytat:
No i duuuużo zdrówka dla chorowitych mamuś i dzieciaczków
|
|
|
#414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#415 |
|
Wtajemniczenie
|
Ramona no ja właśnie nigdy nie miałam tradziku ... i jak mi przed okresem coś wyskoczyło to swięto było
a teraz masakra,ale już się uspokoiło to troszkę na twarzy i mam o wiele mniej ... pewnie przejdzie,musi
|
#416 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
|
#417 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra brzuchatki ja uciekam oglądać walkę mma bo mój braciszek cioteczny dziś walczy i muszę 3mać za niego kciuki,a to jego pierwsza walka ... na szczeście jest na internecie na żywo
|
#418 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A właśnie ja dziś 21tc ![]() Ale szalejecie, jak nie w sobotę
|
|
#420 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
pamietam z córa tez zaczynały sie motylki Cytat:
Cytat:
ja słyszałam że jak kobieta w ciązy ma brzydką cerę,wypryski,to bedzie miała córe co ta córa odbiera mamuśce urode z tąd te wypryski ![]() spokojnie,zejdzie wszystko to hormony buzują
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.

jeszcze nie kopniaki ale uczucie jakby się wierciło 
♥♥ 

dziwne te badania...

to często zostawiają dla nich listy u nas
Już mi humor popsuł, za chwilę będę czymś rzucać...
No i duuuużo zdrówka dla chorowitych mamuś i dzieciaczków
też