|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
będzie dobrze czekam na relację z obrony ![]() Cytat:
ale może Tobie uda się go od tak zdać
|
|
|
|
|
#1712 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cześć
![]() Ja dziś sobie powoli sprzątam. Ogarnęłam dolne szafki w kuchni. Teraz idę do łazienki. ![]() Powodzenia na wgzaminach! Ja obroniłam się 23.10, a następnego dnia zrobiłam teścior
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Czy mogę się przyłączyć z II kreseczkami ??
|
|
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
22t1d
![]() Cytat:
fan kochana, na dniach poczujesz pewnie mnie znowu z zaskoczenie weźmie za jakiś czas ![]() zapraszamy ![]() Od rana na nogach ufff. Dopiero wróciliśmy. Dzisiaj nigdzie nie wybywamy, bo jutro wyjeżdżamy z rana do Warszawy. Także odezwę się pewnie dopiero we wtorek jakbyście się tak pytały gdzie zaginęłam ![]() Isabelle
Igorek ur.4.09.2010 Maja 16.04.2014- 26.04.2014 ![]() (na zawsze w moim sercu Aniołku) Edytowane przez Carmenaa_88 Czas edycji: 2013-12-14 o 17:38 |
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tak to podaj dane na pierwszą stronkę i termin wizyty CZEKAM NA KOLEJNE DATY WIZYT OD DOTKA MACIEJKA FAN MARSZALKA ELFKA Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-12-14 o 17:27 |
|
|
|
|
#1716 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ile Ty masz na głowie Trzymaj się i bądź dzielna Cytat:
No więc obroniłam się na 5 Ogólnie komisja bardzo życzliwa i robiła wszystko, abym się nie stresowała. Dostałam pytania łatwe, trochę z pracy, trochę z mojej pracy zawodowej i jakoś sobie tak z nimi na luzie porozmawiałam. Było bardzo sympatycznie - pogratulowali i nie musiałam czekać na wyniki tylko od razu mi powiedzieli, że zdałam pięknie i mam iść do domu wypoczywać i mam dbać o siebie i syna ![]() Kilka pytań było z poza obrony ( który miesiąc, jaka płeć, czy to pierwsze dziecię itd.) Ahhh Dziękuję wszystkim Wam za kciuki za mnie trzymane - wsparłyście mnie duchowo i czułam to tam, jak przed nimi siadłam. Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-12-14 o 17:52 |
||
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to staraliśmy się krótko bo tylko 2 cykle
No i 11.12 ujrzałam upragnione II kreseczki![]() Lat mam 21, tż 27 Póki co ciągle to do mnie nie dochodzi, tymbardziej że cały czas się martwię bo 10.12 miałam akurat umówioną wizytę u ginki także przy okazji zrobiła mi usg. Najpierw stwierdziła, że według niej to za 2 minuty dostanę okres... Jednak po chwili niby coś tam zauważyła i stwierdziła, że może to być pęcherzyk ciążowy, chociaż jej się nie wydaje ale mam zrobić test ciążowy bo chyba jest za wcześnie, żeby było coś więcej widać na tym usg... No więc zrobiłam ten test, wyszedł pozytywny Ucieszyłam się strasznie ale teraz się martwię czy wszystko jest dobrze skoro nic nie było widać na tym usg... A to był już 42 dc:/ Jestem umówiona na poniedziałek do innego lekarza, pójdę też na betę, mam jednak nadzieję, że wszystko jest dobrze z dzidzią
|
|
|
|
#1718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja odkąd zobaczyłam II kreski poczekałam 2 tyg i dopiero się umówiłam na wizytę - i długo potem widziałam zaledwie pęcherzyk ciążowy bez zarodka. Na tą chwilę zrób betę w poniedziałek i powtórz ją w środę. Sprawdzisz czy prawidłowo rośnie. No i się nie przejmuj. Lekarka pewnie nie była w stanie wybadać ciąży poza rozpulchnioną macicą, która również świadczy niekiedy o zbliżającej się @. U Ciebie wychodzi pozytyw, więc jest w porządku, tak, jak być powinno Uzbroj się w cierpliwość, musisz bo inaczej sfiksujesz
Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-12-14 o 18:21 |
|
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Julie jestem z Ciebie dumna
![]() Cytat:
także spokojnie serduszko dopiero w 8tygodniu. Jak chcesz możesz zrobić betę, ale na usg może być za wcześnie znowu
|
|
#1720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I popieram Twó post, a więc zuken - słuchaj doświadczonych bab
|
|
|
|
|
#1721 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że się pospieszyłam ale nie było to zależne ode mnie, akurat tak mi wypadła wizyta...
Teraz w poniedziałek też muszę iść do lekarza bo potrzebuję l4-pracuję fizycznie. Także wizyta jest nieunikniona, pewnie skoro idę do tej ginki pierwszy raz także bez usg się nie obejdzie... No i według moich obliczeń to u mnie już 7 tydzień, dlatego się martwię czemu jeszcze nic nie było widać:/ |
|
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Jul gratuluje kochana
![]() Cytat:
także trzeba czasu
Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-12-14 o 19:18 |
|
|
|
|
#1723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zadręczaj się. A ginka i tak pewnie mimo wszystko wyśle Cię na b-hcg. A chodzisz do niej prywatnie czy na kasę chorych? ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
ja w zasadzie nie wiem kiedy wizyta...we wtorek mam pobranie krwi i mam się zgłosić do położnej... lekarka chce przed świętami, ale średnio to widzę, bo kurna ona usg ma w czwartek, a ja pracuję i nie mam się jak zamienić;/ także nie wiem co to będzie;/ chybaa, że wyśle mnie na usg do kogoś innego? Zobaczymy... we wtorek się wszystkiego dowiem. Jest możliwość, że we wtorek zrobi mi od razu usg, ale nie wiem czy nie lepiej parę dni później, bo jak serduszka znów nie będzie to będę płakać.
![]() Cytat:
31.12.13 ![]() 6.2.15 Edytowane przez maciejka1987 Czas edycji: 2013-12-14 o 21:47 |
|
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
31 grudnia, godz. 12:20
w Sylwestra ![]() Wybaczcie, ale dopiero wróciliśmy z małżem z Krk i padam z nóg także tylko mycie, siusiu i spanie
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranoc |
|
|
|
|
#1728 | ||
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() Cytat:
Teraz to zapewne sporadycxnie, bo po pracy nie mam sil. Zaraz podam dane.1 cs, II 24 października, TP 3 lipca 2014. Najbliższa wizyta 20.12.2013. Cytat:
Edytowane przez 201606201204 Czas edycji: 2013-12-15 o 08:10 |
||
|
|
|
#1730 |
|
Konto usunięte
|
Chciałam od stycznia, jakoś na początku, ale wizytę mam dopiero 23.01 i musze to obgadać z lekarzem. Może od rodzinnego wezmę wcześniej. Miałam nadzieje na umowę jeszcze w grudniu, ale bedzie od 1.01 dopiero, wiec swieta musze przeczekać. Już dam rade, warto było powalczyć, bo teraz spokojnie będę miała macierzyński.
![]() Wczoraj kupiłam dwie pary spodni w h&m. W końcu nic nie bedzie cisneło, maja taki fajny pas. jedne łososiowe, a drugie czarne. Byly w promocji za 30 i 40 zł, to brałam, bo normalnie od 80 zł są.
Edytowane przez 201606201204 Czas edycji: 2013-12-15 o 08:30 |
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcesz ich wykorzystać i dobrze.Co do spodni, ja mam tylko dwie pary legginsów, które na mnie pasują... A nie chce mi się łazić po sklepach, żeby coś kupić nowego
|
|
|
|
|
#1732 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wczoraj weszliśmy przy okazji i kaurat była promocja.
|
|
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie więc poczekaj na tą umowę, do 1.01 już niedaleko
|
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mierzyłam... Ja zawsze miałam długie cykle, ostatni trwał 39 dni a owu była dopiero w 25 dc Także może to faktycznie przez to dzidzia jest jeszcze malusia ale jest i mam nadzieję, że zdrowa![]() Do ginki chodzę prywatnie ale jutro do tej idę pierwszy raz bo nie ukrywam, że ta do której chodziłam dotychczas jest mi za droga i trochę mnie olała z tą ciążą według mnie... Bo powiedziała, że mam zrobić test i się umówić na następną wizytę... Nie dała mi żadnych wskazówek co robić jak test wyjdzie pozytywny, czy kupić jakieś witaminy czy cokolwiek? A ja się teraz martwię bo jest to moja pierwsza ciąża... |
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Juliette jeszcze raz gratulacje |
|
|
|
|
#1736 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja brałam tylko kwas i magnez, ale tego bralam już 2 m-ce przed. Nie przerwałam, bo w ciązy jest jeszcze wieksze zapotrzebowanie, a ja brałam na stawy, bolace kosci, skurcze itp.Hej Skubana
|
|
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
miałam wczoraj fatalny dzień więc się nie odzywałam strasznie mnie bolał żołądek jak się okazało przez zaparcia jeszcze ten brak słońca ![]() Jul gratuluje ![]() ![]() Witam nową mamusię Maciejka właśnie dlatego ja idę w połowie 8 tyg dopiero :P choć i tak przymusowe usg już było się znaczy sama chciałam ale to była inna sytuacja
|
#1738 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzięki za kciuki A dzisiaj kolejny egzamin... a ja jeszcze w łóżku ![]() Witamy Cytat:
Muszę poczekać chyba na te wyraźniejsze ruchy, bo takich słabych to nie odróżniam Ja podawałam termin 08.01 - USG połówkowe Cytat:
Ja mam nadzieję bronić się jakoś w kwietniu-na początku maja - trochę hardcore Cytat:
![]() I koniecznie bierz kwas foliowy, to najważniejsze. Z witaminami nie musisz się tak śpieszyć
|
|||||
|
|
|
#1739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to termin akurat Weźmiesz ich na dziecia - tak jak ja wczoraj Cytat:
Zobaczysz co Ci powie lekarz. Jak będziesz się tak przejmować to możesz zaszkodzić dzidzi - daj jej urosnąć! Dobra - idę powiesić pranie bo znów zapomnę ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
Edytowane przez Juliette25 Czas edycji: 2013-12-15 o 13:30 |
|||
|
|
|
#1740 |
|
Konto usunięte
|
Dopiero wyszliśmy z łożka. Jeszcze bylo rrr
i przysneliśmy poźniej.Może jakiś spacer krótki po obiadku. Mam buraczki i schabik, tylko ziemniaczki ugotować. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

będzie dobrze
czekam na relację z obrony
No ale od czego są terminy zerowe 
ale może Tobie uda się go od tak zdać 

ile Ty masz na głowie 

A nie chce mi się łazić po sklepach, żeby coś kupić nowego