|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Dzieki dziewczyny
Perse, ja mleko z głonami zostawiłam "na pozniej".... Poki co nie patrzę nawet w jego stronę ![]() Te ziemniaczki pewnie juz zjadłas Ja tez jem produkty z " moze zawierać śladowe ilości...". Nawet na opakowaniu moich płatkow jaglanych tak jest napisane. Chociaz wiem, ze przy silnych alergiach, takich produktów nie wolno ![]() Jesli chodzi o święta... Wczoraj mi to spokoju nie dawało juz widze siebie z kawałkiem gotowanego indyka i burakiem przy wigilijnym stole znalazłam przepisy na słodkości bez mleka i jajek => http://pinkcake.blox.pl/strony/ciasteczkabezjajek.htmlhttp://pinkcake.blox.pl/strony/ciastabezjajek.html A Ty możesz sobie pozwolić na wiecej niz ja, wiec napewno sobie cos tu fajnego znajdziesz. Ja bede robic jaglane z jabłkami, szarlotkę i moze ciasteczka owsiane z karobem (ale to jak te kupy mina to dopiero karob wyprobuje, chociaz on uczulić nie powinien i korci mnie zeby juz go włączyć- nigdy nie jadłam, ale juz kupiłam jest tani, zdrowy i podobno fajnie smakuje i zastępuje kakao).I fskyycxnie na wielu wege blogach mozna znaleść inspiracje.. Tylko ja poki co za mało składników jem, ale oglądając co tam proponują da sie smacznie zjesc bez mleka i jaj także loozik Wika, nie stresuj sie ta paczka ![]() Agata-nie powinno sie przerywać antybiotykoterapii, nawet wtedy gdy objawy infekcji minęły. Sobie (i społeczeństwu ) szkody narobisz. Nie wolno tak robic i nawet o tym nie myśl!---------- Dopisano o 03:49 ---------- Poprzedni post napisano o 03:33 ---------- Dobra, ide... mały juz chyba na dobre zasnął na mojej klacie - ide przełożyć do lozeczka i moze sie nawet zdrżemne troche
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-14 o 03:46 |
|
|
|
#3182 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XX
Cytat:
Tak, gdyby u nas była silna alergia, ale teraz nawet nie wiemy, czy to to. Bloga Pincake znam od dawna. Kiedyś naprawdę bardzo dużo piekłam, a czasami miałam ochotę coś upiec, a nie miałam w domu np. jajek czy masła. I tak trafiłam na tamten blog. O ironio, dzisiaj mi się przyda w zupełnie innym celu... Już widzę obiad u rodziców i kluski i "nie mogę bo jajka", "ale zjedz chociaż jedną, nic się nie stanie"... Czemu mówisz, że ja mogę więcej? Ja się wciąż boję kakao, choć już nie raz jadłam, ale teraz jak to wyskoczyło, to się boję :/, sezamu i orzechów. Tych ostatnich w ogóle nie jem, sezam mi się zdarzyło. I teraz sama nie wiem, co robić, czy definitywnie odstawić to wszystko i zostać na chlebie i wodzie.. Ciężkie to, nie powiem.. Ale jak zwykle - razem łatwiej. |
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek ale chyba niema sensu mieszać z lekiem do stymulacji? Mam augumentin antybiotyk bo to głównie na moje gardło jest
|
#3184 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
Perse,no Artur jest starszy (bardziej dojrzały p.pok), wiecej tez niz ja juz do swojej diety wprowadziłas.
A pozbyć na razie (i oby tylko) masz sie "tylko" produktów krowich i jajek. Poczekaj troche z reszta, nie odstawiaj nic. Moze to wystarczy obędzie poprawa. Najlepiej ze swoim lek ustalać co dalej. Sama woda i chlebem nie da rady...to ze strata dla Ciebie i dziecka by było. U nas tez jeszcze mie ma poprawy, ale cierpliwości, na to potrzeba czasu. Jak nie bedzie poprawy, to wtedy dalej szukać będziemy winowajcy. Agata, nie wiem czy mozna łączyć te leki, zapytaj gina. Ale antybiotyków odstawiać w trakcie leczenia nie mozna. Co bedzie jak sie nie dołączyła i zajdziesz w ciaze? Przeziębienie w pierwszych tygodniach? W pierwszym trymestrze? Slaboooo. ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Hej Iza jak tam?Znalazłam sposob na zajęcie Tymona. Książeczki kontrastowe. Nie potrzebuje wtedy mnie, moge np. zjesc śniadanie tylko co jakies czas zmieniać kartki, bo jak sie jeden obrazek znudzi to jest awantura, na nowy sie gapi, oczy mu dosłownie na wierzch wychodzą
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-12-14 o 09:36 |
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
[-=+
h77778uikl,.89 y7ui To pisałem ja Marcel- Buziaki ciotki klotki |
|
|
|
#3187 |
|
Wtajemniczenie
|
Marysia znowu miala 39,6
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#3188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co to te ksiązeczki kontrastowe?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3189 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Hosenko myślałam o Tobie, że pewnie jesteś w szpitalu bo od śr była cisza. Kochana mam nadzieję, że jak najdłużej uda się Wam wytrzymać w dwupaku Elizka ale po co oni chcieli Cię zostawić w szpitalu? nie kumam Agatko spokojnie, jeszcze nic straconego ![]() Izka |
|
|
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
wylewny facet
Cytat:
u mnie tż wczoraj wrócił z pracy zasmarkany i kaszlący. całą noc mi prychał. mam nadzieję, że mnie nie zarazi ![]() już już odliczam dni do wizyty... jutro jest dzień tanich biletów w kinach więc może wyciągnę tż, bo nie znoszę jak mi się weekend ciągnie. a przed wizytą to sie będzie ciągnął podwójnie
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
Zamówiłam wczoraj dla tż dodatkowy mały upominek pod choinkę -koszulkę: http://www.uczarnego.pl/galerie/k/ko...-tata_2414.jpg Może trochę za wcześnie, ale co tam się chłopka wczuwa w rolę
|
|
|
|
#3192 |
|
Konto usunięte
|
Kubku dziękuję za odpowiedzi
![]() Iza to są książeczki biało-czarne lub z dużymi kolorowymi motywami, dzieci bardzo je lubią. |
|
|
|
#3193 | |
|
Zadomowienie
|
Measia zdrówka dla małej!!! Biedactwo tyle dni już się męczy..
Kocur z Marcela to wielki pisarz będzie ![]() Cytat:
![]() Wykończysz się tym odliczanie Kochana Ja od kiedy czuję moją Malutką jestem dużo spokojniejsza chociaż i tak uważam, że z paniką nie jest u mnie tak źle w tej ciąży.
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-12-14 o 09:56 |
|
|
|
|
#3194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
aktualnie popijam sobie actimel a z czasem wiadomo jak jest... tylko codzinne oglądanie maluszka by mi dało satysfakcje
|
|
#3195 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się rozpisał ![]() Cytat:
========================= ================ a ja biorę się zaraz za okna
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-12-14 o 10:20 |
||
|
|
|
#3196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rozmawialam z ciocia, ktora przepracowala w aptece cale zycie. powiedziala, zeby poczekac jak Mala sie obudzi, zmierzyc goraczke i zawiesc na IP i kazac polozyc dziecko na obserwacji w szpitalu, goraczka jest za dlugo i za wysoka, do tego caly czas ma lekkie rozwodnienie i moze sie odwadniac
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#3197 | ||
|
Zakorzenienie
|
tttaaaaakkkkk, mój miał to samo. do tej pory ma (tylko lektury ciut poważniejsze
) ![]() Nie wierzyłam, że takie małe dziecko może aż tak się zajawić Cytat:
Cytat:
o rajuuuu
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dziś pewnie we dwoje będziemy leżeć odłogiem mieszkasz z teściem? szykowania do świąt w ogóle nie będzie w tym roku. okna brudne. może kupię dłuższe firanki, żeby je zasłoniły tz pewnie tak ogólnie przetrze kurze itp. jak będzie wszystko dobrze 23 to moze zaszalejemy i kupimy choinkę
|
|
#3199 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() buziaki dla Marcelka ![]() Cytat:
Ja bym pojechała jednak na IP, za długo to trwa Cytat:
![]() Cytat:
Powodzenia
|
|
#3200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn.?
|
|
#3201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo dobrze,wszystko jest ok
Mlody ruchliwy![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44154514]Kubku dziękuję za odpowiedzi ![]() Iza to są książeczki biało-czarne lub z dużymi kolorowymi motywami, dzieci bardzo je lubią.[/QUOTE] Gdzie je można kupic?
||
|
|
|
#3202 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3203 |
|
Zakorzenienie
|
Podobno fajna!
Anita fajny prezent! Iza dobrze ze jest ok! Ja się teraz modle chyba jak nigdy żeby @ przyszła później
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
Super ta stronka z przepisami weganskimi, chyba zaczne juz teraz trenowac ![]() Cytat:
![]() ), a po 2 lekarz z oddzialu, ktorego akurat złapała lekarka na IP nie chcial mi zrobic takiego porzadnego usg z przeplywami tylko kazal mnie przyjmowac. Mysle ze po prostu mu sie nie chcialo.. Podjelam wczoraj wazna decyzje. Jak jeszcze kiedykolwiek bede w ciazy, to na pewno nie bedzie to ta lekarka.. Moze i sie martwi, ale jak juz powiedzialam- nadopiekunczosc i nadgorliwosc gorsza jest od faszyzmu ![]() Izuś, takie fajne ksiazeczki dla niemowląt sa po 10 zl w empiku ![]() Mamuśki, macie jakis fajnych sprawdzonych sprzedawcow dziecięcych gadżetów z all, bo mysle zeby sie troche obkupic zanim pojde do spa ...
|
|
|
|
|
#3205 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie taka piękna pogoda...a ja w łóżku
pranie się kisi tylko bo na polko nie ma kto wynieść, tz pojechał na zakupy. Ja co nieco ogarnelam w mieszkaniu a resztę tz zrobi bo ja już bez sił...ale najważniejsze ze już i tak czuje się o niebo lepiej i gardło nie boli! Mogę normalnie przełknąć silne
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44153773]Już widzę obiad u rodziców i kluski i "nie mogę bo jajka", "ale zjedz chociaż jedną, nic się nie stanie"...[/QUOTE]
ta... zjedz ciasto.. nie, bo jajka.. ale przecież wypieczone! <- teściowa no, ugotowane na twardo też jest przetworzone i co? mogłam jeść ![]() Cytat:
___________ Iza, książeczki kontrastowe kupisz wszędzie, empik, smyk, księgarnie, sklepy dziecięce, internet są książeczki kontrastowe składane w harmonijkę, którą możesz rozłożyć dziecku, są normalne książeczki kontrastowe, jest seria maluszek patrzy.. |
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3209 |
|
Zakorzenienie
|
Super
Mozna karmic na 2 butle jednocześnie )
|
|
|
|
#3210 |
|
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny......Chcialam zalozyc nowy watek, ale mam z tym problem. Moze uda Wam sie tutaj troszke mi pomoc. Moj problem polega na tym, ze nie wiem za bardzo KTO JEST OJCEM MOJEGO DZIECKA. Wiem , ze bedziecie mnie potepiac wyzywac i oceniac, ale moze ktorejs z Was uda sie jeszcze rozwiazac ten problem choc w 80%. Okres mialam 03.07.2013 trwal jak zwykle 4 dni czyli do 7.07 , a 8 lipca uprawialam seks z panem numer 1 byl to stosunek przerywany bez zabezpieczenia, mozna powiedziec ze stosunek doglebny trwal moze 2 minuty , a skonczyl poza mna jakies5 minut pozniej . Pozniej pogodzilam sie z moim chlopakiem po 3 miesiacach i uprawialismy seks 17lipca 20lipca 21lipca 22lipca 24lipca byly to stosunki rowniez bez zabezpieczenia ktore konczyl we mnie ( wiec teoretycznie uwazam go za ojca,ale i tam mam troche myslowke... ) 17 sierpnia dowiedzialam sie ,ze jestem w 5tygodniu ciazy ciaza stwierdzona pzrez ginekologa robione 1 usg i maly pecherzyl plodowy. 26 wrzesnia byl 12 tydzien ciazy , 1 termin porodu na 10kwietnia(z miesiaczki) 2 termin porodu stwierdzony u lekarza prywatnie 18.04.14 +- 5dni bylo to stwierdzone w ok 12 tygodniu, a w 22tygodniu na usg polowkowym 13.04.14 i ten termin juz jest do dzis, w czwartek ide na usg 4d i wtedy zobaczymy jaki wiek ciazy mi okresla tym razem. Moj okres trwa mniej wiecej co 31/32 dni czasami dluzej 38 dni czyli jest srednio regularny trwa zawsze 3/4 dni czasami mala reszta 5 dnia . Kto moze byc ojcem mojego dziecka ? czy 10dniowa roznica miedzy nimi to za malo by uznac ze ojcem jest ten 2 chlopak ? prosze pomozcie . Z gory dzieki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

znalazłam przepisy na słodkości bez mleka i jajek =>
jest tani, zdrowy i podobno fajnie smakuje i zastępuje kakao).
i moze sie nawet zdrżemne troche 

Powodzenia