Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-14, 12:25   #3061
Kate Noir
Zakorzenienie

Dot.: Śnieżek z nieba lekko prószy, ślubny sezon wkrótce ruszy! PM 2014 cz. 22

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
suknie z mori lee.. moglas zajrzec do ich salonu tak jak ja, pazdsiernik listopad,mieli duze rpzeceny z tegorocznej kolekcji,wiele pieeeknych modeli. ja za swoja dalam prawie 50% mniej. zajrzyj jeszcze moze jednak uda sie jeszcze znalezc cos w dobrej cenie.jak ja bylam ost z przyjaciolka to bylo duzo fajnych i tanich sukienek.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kochana byłam tam na przymiarkach przed Tobą Była jedna tego typu, ale zbyt bezowa jak dla mnie Poszukam jeszcze w Wawie

http://www.utrend.tv/v/one-second/ może mało ślubne ale poryczałam się jak bóbr

Edytowane przez Kate Noir
Czas edycji: 2013-12-14 o 12:28
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 12:32   #3062
aga_90_w
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny
Nadrobiłam wszystko Dawno mnie nie było ( a wcześniej też niewiele się udzielałam) więc nie wiem czy ktoś mnie tu pamięta.
Ale podczytuję Was co jakiś czas, tylko ciężko mi się jakoś wbić.

Postanowiłam znowu napisać, bo trochę rzeczy już przez ten czas się pozmieniało, co nieco załatwiliśmy.

Przypomnę, że ślub mamy 12.07.2014.
Jesteśmy ze sobą prawie 4 lata(w styczniu będzie rocznica).
Mamy orkiestrę, salę,fotografa, kamerzystę.

W ostatnim czasie kupiliśmy wódkę- Wyborową- 154 butelki- za 19,42zł. - ale zastanawiam się właśnie, czy tyle wystarczy (wesele robimy na 1 dzień, nie wiem ile dokładnie osób będzie- wstępnie z nami i z obsługą na liście jest 215- ale w tym ok.30 dzieci i trochę osób starszych, które raczej nie przyjdą, ale "wypada" zaprosić. Myślę że jakieś 150-180 osób będzie).

Kupiłam też suknię- tzn podpisałam umowę i dałam zadatek-600zł i będą mi szyli na miarę.

Zrobiliśmy nauki, zaczęliśmy robić poradnię ( na razie 1 spotkanie za nami- ma być 3 grupowe i 2 indywidualne- koszt to 23 zł za jakieś materiały+50 zł opłata za te nauki, czyli razem 73 zł).

Chodzimy też na kurs tańca towarzyskiego(raz w tygodniu, zaczeliśmy już 2 miesiąc)- powiem Wam, że jestem zachwycona postępami mojego Tż, który kompletnie nie umiał tańczyć i każde wyjście na parkiet było dla niego straszną męczarnią.

Mam do Was pytanie. Mój Tż jest wojskowym. Prawdopodobnie pójdzie do ślubu w mundurze (choć jeszcze nie jest to na 100% przesądzone). Marzył mi się kolor przewodni fuksja- bukiet w tym kolorze i buty. Ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy to będzie dobrze wyglądać z mundurem (khaki) mojego Tż. I teraz nie wiem już co z tym kolorem, jaki wziąć;/ może coś doradzicie?
aga_90_w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 12:39   #3063
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Marzą mi się takie suknie

ale powoli tracę nadzieję, że znajdę gdzieś coś w tym rodzaju za mniej niż 3tyś

O to ja bym chciała srebrne kolczyki, czytnik e-booków, jasny płaszcz, bilety do teatru, blender, perfumy... dużo tego
mierzyłam podobne w salonie w Toruniu

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
rabbitka
Ja też mam dziś urodziny!!! 24

to pijemy! sto lat

:party ::simpre za:
Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, będę nie skromna, mam dzis urodziny, ćwierczwiecze mi stuknęło stawiam, co która lubi i idę świętować
wszytskiego najlepszego dziewczyny

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 12:41   #3064
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie są Wasze prezentowe marzenia i zachcianki? TŻ mnie męczy żebym mu podpowiedziała z prezentem, a ja sama nie mam bladego pojęcia, co bym chciała dostać...
zawsze podajemy kilka propozycji aby druga strona mogła wybrać i żeby jakiś element zaskoczenia był W tym roku Tż wybiera między zawieszką z Apartu i , książką Doroty Świątkowskiej KLIK, grą

Cytat:
Dziewczyny, będę nie skromna, mam dzis urodziny, ćwierczwiecze mi stuknęło stawiam, co która lubi i idę świętować

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cytat:
rabbitka

to pijemy! sto lat

Kochane spełnienia marzeń

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 12:44   #3065
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie na razie wymyśliłam perfumy, ale może bardziej takie na dzień... moje obecne zapachy sprzedaję, bo są za słodkie i mój TŻ ich nie cierpi, a chciałabym, żeby perfumy go przyciągały, a nie odpychały Na ślubne zostawiam sobie jeszcze czas, tym bardziej, że chcę, żeby ten zapach miał premierę dopiero w ten dzień
Spódniczkę mi TŻ też kupił, ale dla niego to za mało
Z zapachów rozważam Calvin Klein I2U, ma któraś z Was? Poza tym jeszcze Mont Blanc Legend Pour Femme i Nina Ricci L'Air...

Rabbitka, mojakaren wszystkiego najlepszego! Pięknych ślubów!

Zrobiła mi 3 różne opcje, najdroższa 2400zł, pośrednia 2000zł, najtańsza 1600zł. Targedii nie ma, ale jednak wolałabym znaleźć coś w okolicy 1000zł tym bardziej, że nie mamy zbyt dużej sali...
Ja mam od zawsze Calvin Klein in2u kocham te perfumy całym sercem Tylko ze względu na to, że używam ich od dawna i na co dzień to do ślubu na pewno wybiorę coś innego. Zastanawiam się nad Dior Addict albo Armani code boskie są

Ceny faktycznie bardzo wysokie .. kurcze nie dałabym tyle za wystrój sali

vixena enzunio Kate Noir rabbitka vixena Anesthesia anka1897 mimi_77 dziękuję dziewczynki

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2013-12-14 o 12:45
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 12:47   #3066
aga_90_w
Przyczajenie

Zaproszenia chcę robić sama. Mam już projekt, kupiłam papier na próbę i na święta, jak pojadę do domu, to będę próbowała drukować. Podoba mi się coś takiego jak w załączniku. W związku z tym, mam pytanie :
Czy któraś z Was może orientuje się gdzie mogę kupić albo taki papier (chodzi mi o niebieskie serduszko), albo gotowe serduszka ( jeszcze nie wiem w jakim kolorze)?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie1m.jpg (22,5 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-12-14, 12:51   #3067
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Zna któraś z Was wódkę Navigator?
Pierwsze słyszę...

Cytat:
koszt tego welonu to 189zl, plus dodatkowo przesylka oczywiscie.
ja od tzta zamowilam kalendarz na 2014z emipku z kubusiem puchatkiem
Dziękuję za odpowiedź
Cytat:
Napisane przez aga_90_w Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie. Mój Tż jest wojskowym. Prawdopodobnie pójdzie do ślubu w mundurze (choć jeszcze nie jest to na 100% przesądzone). Marzył mi się kolor przewodni fuksja- bukiet w tym kolorze i buty. Ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy to będzie dobrze wyglądać z mundurem (khaki) mojego Tż. I teraz nie wiem już co z tym kolorem, jaki wziąć;/ może coś doradzicie?
Według mnie nie powinnaś kierować się mundurem TŻ, bo w sumie... wg mnie każdy kolor tak samo pasuje jak i nie-pasuje do khaki Zostałabym przy fuksji

Cytat:
Ja mam od zawsze Calvin Klein in2u kocham te perfumy całym sercem Tylko ze względu na to, że używam ich od dawna i na co dzień to do ślubu na pewno wybiorę coś innego. Zastanawiam się nad Dior Addict albo Armani code boskie są

Ceny faktycznie bardzo wysokie .. kurcze nie dałabym tyle za wystrój sali
O, to fajnie A określiłabyś je raczej jako ciężkie, czy dość lekkie? Duszą czy są rześkie? No i jak z trwałością, bo czytałam, że słabo

Cena za dekoracje dla nas za duża, dlatego na razie zostawiam tą sprawę i może rozwiązanie samo do mnie przyjdzie

Poza tym mam dzień lenia i nic mi się nie chce, w żaden sposób nie mogę się ogarnąć...
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 12:57   #3068
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
O, to fajnie A określiłabyś je raczej jako ciężkie, czy dość lekkie? Duszą czy są rześkie? No i jak z trwałością, bo czytałam, że słabo

Cena za dekoracje dla nas za duża, dlatego na razie zostawiam tą sprawę i może rozwiązanie samo do mnie przyjdzie

Poza tym mam dzień lenia i nic mi się nie chce, w żaden sposób nie mogę się ogarnąć...
Są z kategorii takiej pośrodku, ale raczej rześkie, nie są na pewno duszące, pachną cudownie, nie umiem tego opisać, ale naprawdę lubię nimi pachnieć
Jeśli chodzi o trwałość..hmm mi się zdaje, że na mnie żadne perfumy długo się nie trzymają :P ale to podobno zależy od tego jaką masz skórę i takie tam :P słyszałam, że najlepiej zamawiać testery bo one są mocniejsze i dłużej się utrzymują. Na pewno nie sa tak trwałe jak te z wyższych półek: Armani, chanel, D&G, Dior i inne, ale mogę je polecić w ciemno

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 13:06   #3069
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny

z 14 czerwca 2014 !!!

PÓŁ ROKU DO ŚLUBU!

aaaaaaaaaaaaa!!!!!!!! zazdrooooo!!! pięknie ja juz nie liczę, bo aż szkoda tyyyyle czasu jeszcze

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Marzą mi się takie suknie

D

Cytat:
[b]
[/URL]

WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA, jeszcze więcej miłości i uśmiechu na co dzień

Cytat:
rabbitka

to pijemy! sto lat

dwie solenizantki Samych radości w życiu i żeby wszystko co związane ze ślubem się pieknie ułożyło

Kiepska jestem w składaniu zyczeń

Cytat:
ja nie znam

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 13:15   #3070
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

rabbitka i mojakaren
Zdrówka, radości, rozkwitu miłości i wymarzonego ślubu!

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja właśnie jakoś nie mogę się przekonać do muzyki z Nocy i Dni. wiem, że wielu parom się ona podoba, a ja jakoś nie mogę się wczuć
Ja nie cierpię tej piosenki. My rozpoczęliśmy z TŻ sami ćwiczyć 'nasz taniec' i wymyślać choreografię do "I have nothing" Whitney Houston

Cytat:
Pierwsze słyszę.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 13:20   #3071
aga_90_w
Przyczajenie

Cytat:

Według mnie nie powinnaś kierować się mundurem TŻ, bo w sumie... wg mnie każdy kolor tak samo pasuje jak i nie-pasuje do khaki Zostałabym przy fuksji
No własnie sama już nie wiem. Zaczęłam się nad tym zastanawiać, bo w jednym salonie pani mi powiedziała, że to będzie źle wyglądać;/
Jeszcze muszę się skonsultować z florystką.

Ostatnio bardzo mi się spodobały buty, które tutaj zamieszczałyście- brokatowe

i mam już całkiem dylemat :/

w grę wchodzi fuksja, odcienie różu, granat i inne odcienie niebieskiego, no i ostatnio kolor złoty i srebrny (przez te buty)
Myślałam też o bordo- bo na mundurze jest naszywka w tym kolorze.
Stary 2013-12-14, 13:36   #3072
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
http://s2.manifo.com/usr/2/2463/a6/m...hisz14/4ab.jpg
taki to jest 110/70, ale ten co ma dłuższą warstwę 70 też jest ładny. ja biorę ten dłuższy ze względu takiego że chce iść z woalką na twarzy do ołtarza i że akurat welon będzie mi sięgał do końca gorstetu.
już wymieniałam maile z panią z tego sklepu, aktualnie nie ma go w sprzedaży, będzie robiony dla mnie na zamówienie w kolorze ivory.
Bardzo ładny Ja chcę zwykły cięty długi do kościoła i krótki na salę, tylko nie zmierzyłam będąc w salonie i teraz mam dylemat...

Cytat:
Napisane przez Cherry_24 Pokaż wiadomość
Kobietki trzymajcie za mnie kciuki, idę na poszukiwania sukienki
Trzymam mocno za owocne poszukiwania!

Cytat:
Dziewczyny, jakie są Wasze prezentowe marzenia i zachcianki? TŻ mnie męczy żebym mu podpowiedziała z prezentem, a ja sama nie mam bladego pojęcia, co bym chciała dostać...
Ja bym chciała dostać perfumy bo mi zawsze szkoda kasy na oryginalne albo kolczyki srebrne

Kate Noir przepiękne te suknie

Rabbitka i MojaKaren! Sto lat w szczęściu!!!!!

aga_90_w witaj ponownie! Zdradzisz jaką będziesz miała suknię?
Co do zaproszeń: myślę że gotowych serduszek nie kupisz, poszukaj na allegro papieru koronkowego, trochę znalazłam KLIK

Mysza nie słyszałam o tej wódce.
Stary 2013-12-14, 13:42   #3073
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja nie cierpię tej piosenki. My rozpoczęliśmy z TŻ sami ćwiczyć 'nasz taniec' i wymyślać choreografię do "I have nothing" Whitney Houston :brzydal
zespół będzie grał piosenkę czy odtworzycie ją z płyty?

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 13:57   #3074
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
zespół będzie grał piosenkę czy odtworzycie ją z płyty?
Chcemy jednak odtworzyć, bo do oryginalnej wersji ćwiczymy.
Jak efekt końcowy nie będzie nas zadowalał to ostatecznie zatańczymy zwykłego bujańca do jakiejś piosenki.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-12-14 o 14:04
Stary 2013-12-14, 14:05   #3075
Anesthesia
Wtajemniczenie

Cytat:
Są z kategorii takiej pośrodku, ale raczej rześkie, nie są na pewno duszące, pachną cudownie, nie umiem tego opisać, ale naprawdę lubię nimi pachnieć
Jeśli chodzi o trwałość..hmm mi się zdaje, że na mnie żadne perfumy długo się nie trzymają :P ale to podobno zależy od tego jaką masz skórę i takie tam :P słyszałam, że najlepiej zamawiać testery bo one są mocniejsze i dłużej się utrzymują. Na pewno nie sa tak trwałe jak te z wyższych półek: Armani, chanel, D&G, Dior i inne, ale mogę je polecić w ciemno
Ok, dziękuję Będę dziś na zakupach to je powącham, ale czuję, że je właśnie sobie zażyczę
Cytat:
No własnie sama już nie wiem. Zaczęłam się nad tym zastanawiać, bo w jednym salonie pani mi powiedziała, że to będzie źle wyglądać;/
Jeszcze muszę się skonsultować z florystką.

Ostatnio bardzo mi się spodobały buty, które tutaj zamieszczałyście- brokatowe

i mam już całkiem dylemat :/

w grę wchodzi fuksja, odcienie różu, granat i inne odcienie niebieskiego, no i ostatnio kolor złoty i srebrny (przez te buty)
Myślałam też o bordo- bo na mundurze jest naszywka w tym kolorze.
Wg mnie brokatowe buty i np. pudrowy róż to byłoby świetne połączenie Uwielbiam blady róż ze złotem albo srebrem Bordo do khaki może robić zbyt "Ciężki" i ponury efekt...
Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
Ja bym chciała dostać perfumy bo mi zawsze szkoda kasy na oryginalne albo kolczyki srebrne
Może złapię dwie sroki za ogon, bo w SP jest teraz promocja i przy zakupie dowolnych perfum można za 30zł kupić komplet srebrnej biżuterii z Kruka
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 14:14   #3076
Lemon_Drop
Zadomowienie

Cytat:
Może złapię dwie sroki za ogon, bo w SP jest teraz promocja i przy zakupie dowolnych perfum można za 30zł kupić komplet srebrnej biżuterii z Kruka
O i to jest świetny pomysł!

A ja znowu zamówiłam próbki zaproszeń Trochę odwidziały mi się kalkowe, ale zamówiłam jedne, bo w sumie cena zachęcająca, o takie, a drugie takie jak czekoczekolada klik, i coś czuję że jednak stanie na klasyce
Stary 2013-12-14, 14:30   #3077
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny mam zagwozdkę. Widziałam w Carrefourze wysokie wazony sięgające za mojekolano takie jak tu http://powidlo.pl/1572-2068-thickbox...zek-wysoki.jpg i chyba kupię dwa. Wymyśliłabym ze moznaby je postawić na końcu kościoła przy pierwszych ławkach od wejścia i wstawić w nie jakieś długie, białe kwiaty. Ale nie wiem jakie. Takie długie róże bedą? Albo gradiole?

edit.: one są wyższe, sięgają prawie do biodra mojego/

Antosia 12.05.2015

Edytowane przez mimi_77
Czas edycji: 2013-12-14 o 14:54
Stary 2013-12-14, 14:31   #3078
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Chcemy jednak odtworzyć, bo do oryginalnej wersji ćwiczymy.
Jak efekt końcowy nie będzie nas zadowalał to ostatecznie zatańczymy zwykłego bujańca do jakiejś piosenki.
To i nasza piosenka Skracamy ją do jakichś 2,50 bo 5 minut tańca to katorga dla gości

We wtorek zaczynamy, już nie mogę się doczekać jaką choreografię nam Robert ułoży
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 14:47   #3079
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
To i nasza piosenka Skracamy ją do jakichś 2,50 bo 5 minut tańca to katorga dla gości

We wtorek zaczynamy, już nie mogę się doczekać jaką choreografię nam Robert ułoży
Ja się nie zgadzam, że to męka Uwielbiam oglądać pierwszy taniec.
Z 20 sekund to ja się lansuje i mam swoje wejście do TŻ podchodzę, obracam się i szmery bajery. Muszę wykorzystać swoje "5 minut" w życiu, a co!

2014

Stary 2013-12-14, 14:49   #3080
ana909
Erudycja

my jeszcze nie wybralismy piosenki, podoba nam sie Kindla-z kims takim jak Ty, ale to nic pewnego, ze ją wybierzemy. Problem polega na tym ze nie bedizemy tanczyc zadnego ukladu, wiec potrzenujemy "zwyklego" bujańca, ale ja koniecznei chce coś, co ma wyjątkowy tekst.

Powiedzcie mi! Na ktora powinnam umowic sie z fryzjerem (ja i swiadkowa, dojazd 15- 30 minut w jedna strone max) majac slub na 18? I na ktora zamowic wizażystke do domu (ja, swiadkowa, moja mama i mooooże tesciowa)?

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2013-12-14 o 14:52
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 14:50   #3081
moooniaaaa
Zakorzenienie

Rabbitka, Mojakaren, STO LAT dziewczyny i bajecznych ślubów!

Cytat:
Moim zdaniem w ogóle nie powinien mieć butonierki do munduru. Byłam na ślubach strażaków, sg, wojskowych i żaden z nich nie miał butonierki jeśli był w mundurze.

Zamówiliśmy zaproszenia
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 14:52   #3082
aga_90_w
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop
witaj ponownie! Zdradzisz jaką będziesz miała suknię?
Co do zaproszeń: myślę że gotowych serduszek nie kupisz, poszukaj na allegro papieru koronkowego, trochę znalazłam KLIK
dziękuję że też nie wpadłam na to żeby po prostu wpisać papier koronkowy :/
suknia taka :
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,6057.html
Akurat byłam na otwarciu salonu sukien i było -15%. Poszłam z Tż i w tej czułam się najlepiej i wszyscy mówili że najlepiej w niej wyglądam.
Wcześniej byłam w kilku salonach z siostrą i nic mi nie przypadło do gustu :/
Tutaj pas jest z perełek- ale prawdopodobnie zamienię go na jakiś koronkowy albo zwykły biały. W ogóle to podoba mi się ta suknia, ale jeszcze pomierzę inne, jak pójdę z siostrą (bo mogę jeszcze zmienić decyzję i wybrać inną suknię- też dostanę wtedy 15% rabatu. Dodatkowo na welon i bolerko też mam rabat- ale są strasznie drogie i zastanawiem się czy nie zamówić z allegro).

Cytat:
Napisane przez Anesthesia
Wg mnie brokatowe buty i np. pudrowy róż to byłoby świetne połączenie Uwielbiam blady róż ze złotem albo srebrem Bordo do khaki może robić zbyt "Ciężki" i ponury efekt...
zaciekawiłaś mnie tym połączeniem podoba mi się i na pewno wezmę to pod uwagę
Stary 2013-12-14, 14:53   #3083
wzet
Raczkowanie

[QUOTE=Kate Noir;44155218]Marzą mi się takie suknie

Podsyłam link,
http://allegro.pl/super-okazja-nowa-...771915248.html
Stary 2013-12-14, 14:53   #3084
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
my jescze nie wybralismy piosenki, podoba nam sie Kindla-z kims takim jak Ty, ale to nic pewnego, ze ją wybierzemy. Problem polega na tym ze nie bedizemy tanczyc zadnego ukladu, wiec potrzenujemy "zwyklego" bujańca, ale ja koniecznei chce coś, co ma wyjątkowy tekst.

Powiedzcie mi! Na ktora powinnam umowic sie z fryzjerem (ja i swiadkowa, dojazd 15- 30 minut w jedna strone max) majac slub na 18? I na ktora zamowic wizażystke do domu (ja, swiadkowa, moja mama i mooooże tesciowa)?
My Kindlę bierzemy na "pierwszy taniec" na poprawiny, a jeśli nie ogarniemy choreo walca do "I have nothing", tak jak byśmy chcieli to bierzemy Kindlę na pierwszy taniec w dniu ślubu.

Ja mam ślub o 17, a fryzjera nawet nie 5 min drogi ,w wieżowcu na przeciwko. Myślę, że się umówię na 13.00 (1,5 h max); 14.35 w domu i mogę mieć makijaż (1,h max). Tak, żebym o 16 była gotowa, bo 16.30 wyjazd do kościoła, bo jeszcze papiery do ogarnięcia. Makijażystka może przyjść do mnie wcześniej to umaluje mamę, a ja usiądę 14.35

2014

Stary 2013-12-14, 14:54   #3085
ana909
Erudycja

Cytat:
Rabbitka, Mojakaren, STO LAT dziewczyny i bajecznych ślubów!

Moim zdaniem w ogóle nie powinien mieć butonierki do munduru. Byłam na ślubach strażaków, sg, wojskowych i żaden z nich nie miał butonierki jeśli był w mundurze.

Zamówiliśmy zaproszenia

czemu ja na to wczesniej nie wpadłam! Przeciez moj Tż jest kucharzem! Czy powinnam go byla poprosić zeby poszedł do ślubu w kitlu?

a tak na serio, gdybym miala narzeczonego w mundurze, rowniez nie chcialabym zeby mial butonierke, i tak wyglądałby mega sexy i wyjątkowo w mundurze

magdalenka, czyli, jesli ja zakladam dojazd to powinnam liczyc gdzies fryzjera na 13:00? Zalozmy ze usiade ze swiadkową razem, do dwoch roznych fryzjerów w salonie. Skonczą nas robić o 14:30, a w domu bedziemy najpozniej 15. O 14 zacznie sie makijaż mojej mamy i tesiowej, wiec jak przyjedziemy wezmie sie za nas. Ja godzine, swiadkowa gdzies 40 minut. Wiec koniec o... 16:40. Starczy na ubranie się, błogoslawieństwo i dojazd do kosciola (w normalnym tempie 15 minut mamy)?

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2013-12-14 o 15:01
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 14:59   #3086
madzixx88
Zakorzenienie

Rabbitka i Mojakaren- sto lat Dziewczyny

Anesthesia-a jakie slodkie perfumy sprzedajesz? uwielbiam takie kiedys szalalam za Hypnose Lancome i dlugo je mialam ale potem sie zaslodzilam i moj Tz tez uwaza, ze za slodkie
teraz mam swoje ukochane Ange au demon le secret Givenchy, nie sa typowymi cukierkami ale uzaleznilam sie od tego zapachu, konczy mi sie drugi flakon wlasnie ale znowu je chce i Tz mi pod choinke da z innych podoba mi sie Flowerbomb Victor&Rolf ale cena troche zabija :/ i Manifesto Ysl

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2013-12-14 o 15:00
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 15:00   #3087
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam zagwozdkę. Widziałam w Carrefourze wysokie wazony sięgające za mojekolano takie jak tu http://powidlo.pl/1572-2068-thickbox...zek-wysoki.jpg i chyba kupię dwa. Wymyśliłabym ze moznaby je postawić na końcu kościoła przy pierwszych ławkach od wejścia i wstawić w nie jakieś długie, białe kwiaty. Ale nie wiem jakie. Takie długie róże bedą? Albo gradiole?

edit.: one są wyższe, sięgają prawie do biodra mojego/
GLADIOLE
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-14, 15:05   #3088
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
GLADIOLE
ah wybacz mi mój brak wiedzy nt. nazw kwiatów już teraz będę pamiętać.

Antosia 12.05.2015

Stary 2013-12-14, 15:07   #3089
aga_90_w
Przyczajenie

Cytat:

Nie powinien? Sama nie wiem jak ma to być;/ byłam na 2 takich ślubach, z jednego z ciekawości właśnie oglądałam zdjęcia i miał butonierkę.

Zresztą sama już nie wiem jak zrobić. Bo mi się podoba taki "wojskowy" ślub - mundur, szpaler przed kościołem. No i cały czas myślałam że to oczywiste, że mój Tż tak pójdzie do ślubu. Jak byliśmy na tych weselach to mówiłam mu że mi się podoba i że super to wygląda. I on mi przytakiwał.
A ostatnio jak go pytam, to on mówi że nie wie czy w tym iść, że się zastanawia, bo będzie mu niewygodnie, ale jak ja tak bardzo chce, to pójdzie, ale później na weselu się przebierze w normalny garnitur.
No i nie wiem... Czy się zgodzić na coś takiego, czy w ogóle powiedzieć żeby nie szedł w wojskowym jeśli tak nie chce... Bo żeby nie było że ja go zmuszam do tego i się będzie źle czuł... W ogóle go nie rozumiem w tej kwestii :/
Stary 2013-12-14, 15:10   #3090
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Nie powinien? Sama nie wiem jak ma to być;/ byłam na 2 takich ślubach, z jednego z ciekawości właśnie oglądałam zdjęcia i miał butonierkę.

Zresztą sama już nie wiem jak zrobić. Bo mi się podoba taki "wojskowy" ślub - mundur, szpaler przed kościołem. No i cały czas myślałam że to oczywiste, że mój Tż tak pójdzie do ślubu. Jak byliśmy na tych weselach to mówiłam mu że mi się podoba i że super to wygląda. I on mi przytakiwał.
A ostatnio jak go pytam, to on mówi że nie wie czy w tym iść, że się zastanawia, bo będzie mu niewygodnie, ale jak ja tak bardzo chce, to pójdzie, ale później na weselu się przebierze w normalny garnitur.
No i nie wiem... Czy się zgodzić na coś takiego, czy w ogóle powiedzieć żeby nie szedł w wojskowym jeśli tak nie chce... Bo żeby nie było że ja go zmuszam do tego i się będzie źle czuł... W ogóle go nie rozumiem w tej kwestii :/
A mi się bardzo podoba jak młody idzie do ślubu w mundurze jakimkolwiek potem przecież i tak na wesele ubierze garnitur. ale też nie widziałam nigdy żeby w mundurze była butonierka

Antosia 12.05.2015

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości