|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 8
Isia, już choinkę macie?!
Mi osobiście byłoby szkoda ubrać wcześniej niż dzień przed wigilią.... Taki swego rodzaju świąteczny falstart Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
Dobra mam chwilkę to napisze
dzisiaj maluch jest spokojniejszy zrobił ładna kupkę i nie wiem czy to pomogło ale zastosowaliśmy kontrowersyjna metodę starszej neonatolog... Otóż... Domiinik lubi leżeć na brzuszku i sądziłam ze mu to pomaga na jelita i okazało sie ze owszem pomagsloby duzo bardziej gdyby leżał na twardym. Wiec dzisiaj biegusiem koc na stół na koc Dominik i 30 minut leżakowania a po kolejnych 30 kupa w pieluszke bez zadnych przykrości i bólu. Co do tego co napisałam odnosnie bycia wyrodna matka.,. To naprawdę tak sie poczułam bo dla mnie cc to nic fajnego a macierzyństwo uważam za trudne a dodatkowo czuje sie obciążona psychicznie ale to pewnie kwestia sytuacji. Któraś pisała ze białe michaszki jej niesmakuja?? Sa ekstra! Ale muszę je ograniczyć Dzisiaj była u mnie moja chrzestna kupiła sobie kurtkę zimowa mega przeswietna ale oczywiście za takie pieniadze ze myslalam ze umrę. Mówiła żebym przymierzyla ja nie chciałam bo nosi dwa rozmiary mniej niz ja. W końcu sie zdecydowałam i co? Kurtka leżała idealnie! Hah poczułam sie jak po zjedzeniu michaszka. Mówiłam juz ze przyszła cześć prezentów Dominika? Min. Lampka żółw - poprostu jedt boska mogę siedzieć i godzinami patrzeć Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1983 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Acha, no i teściowa popiera zdrowe jedzenie. Nie zje ciasta z proszkiem do pieczenia, ciasta z margaryną. Jak kiedyś zrobiłam ciasto z dodatkiem 1/3 szkl.oleju to skrzywiła sie jak srający kot. A tak na marginesie jej ulubioną przekąską są papieroski LD lub "inne" okazyjnie kupowane ;] - paczuszka dziennie...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na SR sama położna mówiła , ze aby nie obciążać pleców powinnyśmy na wysokości komody przewijać dziecko weź po cc tak się schyl ![]() rozumiem , że przewijak od razu wywaliłaś przez okno w końcu to złoooooo !
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Zadomowienie
|
Iwantyou przyznaje się - to ja fanka michałków białych nie zostałam, bo za słodkie
![]() A co do metody - czasem warto posłuchać starszego. I o ile odradzanie przewijaka to rada o tyłek potłuc to tutaj akurat warto było sprawdzić ![]() Swoją drogą - zapamiętam
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1987 |
|
Gang Iren
|
Hej.
Dzięki dziewczyny za dobre słowa Już przegoniłam doła ![]() U mnie postęp w przygotowaniach dla Kacperka. Właśnie pierze się druga partia ciuszków
|
#1988 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapytaj teściową czy nowy kręgosłup zamierza Ci kupić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A skoro tak o zdrowie dba, to będziesz miała wymówkę żeby pilnować żeby przy dziecku nie paliła.
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kto miał wyhodek ten miał luksus !Reszta to musiała za stodołe chodzić i dupę słomą podcierać
|
|
#1991 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() Wpadam na chwilkę poinformować, że jestem dalej w dwupaku ![]() Poprasowałam ciuszki małego - o bożenko ile on ma ciuchów! ![]() Tak prasowałam od wczoraj, że aż popuchły mi stopy więc zamierzam elegancko zalegnąć na kanapie i obejrzeć jakiś film ![]() Życzę wszystkim miłego wieczoru
|
#1992 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wlasnie staram sie wybrac jakies kosmetyki dla Leona, ale na wizazu 3/4 ocen, to glownie oceny wypisywane przez uzytkownikow doroslych |
|
|
|
|
#1993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W czasach powszechnego i nieograniczonego dostępu do informacji, ignorancja to kwestia wyboru. Edytowane przez Roane Czas edycji: 2013-12-14 o 18:26 |
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też się tak naciełam chcialam coś sprawdzić a tam recenzentki piszą, że krem idealnie pasuje ich skórze a o tym czy dziecku służył ani słowa
|
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
UWAGA!
Biorąc pod uwagę współczesną popularność facebooka oraz fakt, że pełni on w dzisiejszych czasach również funkcję forum, miejsce pozyskiwania informacji, wymiany zdań i doświadczeń - OGŁASZAM, że na FB powstała:"Tajna Grupa Noworocznych Mamuś Styczeń/Luty 2014 " do przyłączenia się której serdecznie Was zapraszam!!! ![]() ![]() Jak zostac członkiem grupy? Wystarczy podesłać mi na prv swój adres e-mail i podać nick z wizażu, ja wysyłam zaproszenie i gotowe ![]() Grupa jest widoczna tylko dla jej członków, łącznie z postami/wiadomościami/zdjęciami dodawanymi na jej profilu. Dla znajomych z fb i innych osób nie należących do grupy, wszelkie umieszczane informacje są niewidoczne. Czy warto? Oczywiście! Ponieważ to okazja by lepiej się poznać, zobaczyć, mieć kontakt także po narodzinach naszych maluszków i okazja do wymiany teraźniejszych a przede wszystkim późniejszych doświadczeń i przeżyć z naszymi pociechami (póki co obok naszego teraźniejszego tutejszego forum). Nie wiadomo jak to będzie po rozpakowaniu się z tutejszym naszym forum - czy będzie czas na zakładanie co chwile nowych wątków a na fb wiadomo - zawsze stronka będzie aktualna i gotowa do kontaktu czy wglądu cały czas!). Mało tego, zawsze będzie miło zobaczyć zdjęcie dorastającego maluszka naszych forumowych (brzuchatych obecnie) kompanek porozrzucanych po świecie i nie mogących się spotkać osobiście w realu - W końcu jesteśmy tutaj ze sobą całą ciążę a to prawie rok czasu! ! ! ![]() Sentyment napewno pozostanie dlatego szkoda by te nasze przyjacielskie internetowe przyjaźnie i kontakty się pourywały później. Na stronie jest również czat, gdzie będzie można automatycznie poklikac z dostępnymi osobami ![]() Dlatego Serdecznie Zapraszam! Czekam na wasze adresy e-mail na prv. Dołączajcie!
"Jak wychować szczęśliwe dziecko" John Medina "Mamo, Tato co Ty na to? 1,2,3" Paweł Zawitkowski "Język Niemowląt" Tracy Hogg, Melinda Blau http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html Edytowane przez selena85 Czas edycji: 2013-12-14 o 18:57 |
|
|
|
#1996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie będę komentować tego. Dodam tylko, że właśnie zamówiłam przewijak ![]() http://www.amazon.co.uk/dp/B00GJIV75...986871_TE_item |
||
|
|
|
#1997 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dokladnie Patrycjja o to mi chodzilo ![]() A tak na serio, to juz nawet bylam na blogu srokao.pl , ale niestety tu polowa kosmetykow nie jest dostepna... Edytowane przez guapissima Czas edycji: 2013-12-14 o 19:20 |
|
|
|
|
#1998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie (zaznaczę - tylko udzielające się) na forum, które wysłały i wysyłają mi maile na prv. w celu dołaczenia do grupy FB: Zaproszenie wysłane przeze mnie do Was na maila musicie potwierdzić klikając w otrzymanym mailu "Dołącz do grupy".
|
#2000 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2001 |
|
Zadomowienie
|
Ta tajna grupa to dobry pomysł tym bardziej, że jak rodzic zaczniemy to lepiej bedzie się facebookiem kontaktować niż przez wizaż. Teraz praktycznie każdy telefon z face połączenie ma
![]() Znowu dorwałam się do mandarynek ja ich w tej ciąży nie jem, ja je pochłaniam
|
#2002 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie był obchód i jutro około 9-10 mnie wypuszczą do domku
juhuuuuuuu |
|
|
|
#2003 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie. Na FB będzie łatwiej, szybciej i wygodniej - szczególnie później jak już będziemy zakopane w pieluchach
![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Picolo
|
#2004 |
|
Raczkowanie
|
Hej ja tak tylko szybko
mam skierowanie do szpitala i jak cos mnie zaniepokoi mam jechac a narazie brac luteine i 22godziny dziennie lezec... szyjka bardzo krotka przepuszcza i mam czeste skurcze . z OM jest to 32 tydzien z usg 35 i moje pytanie bo lekarz nic nie powiedział a zobaczyłam dopiero teraz ogólnie mam bardzo nisko brzuch ale kurcze co do cholery ma znaczyc wysokosc dna macicy 24cm ... ? nie powinno byc 32cm? wybaczcie za brak pl znakow
|
#2005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się,że spoko- trzeba by było poczytać w necie bo chyba jest 14 dni ustawowo na zwrot a na reklamację do sklepu 2 lata (coś takiego kiedyś słyszałam ale mogę się mylić) ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
oj u mnie to teraz drażliwy temat
|
|
|
#2006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje!Ja też mam powód żeby wypić dzisiaj. Mój Skarb właśnie do mnie zadzwonił i powiedział mi, że właśnie przyklepał bardzo bardzo bardzo dobre zlecenie. Oznacza to dużo nadprogramowych papierów wartościowych z logo UE, co w dalszej perspektywie oznacza nadciągające szaleństwo zakupowe, które nie skończy się wyrzutami sumienia ![]() Impreza na forum
|
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie to dolna buzia jest tak serio to do pupy kupiłam a do buzi PHARMACERIS baby 50+ o taki http://www.aptekagemini.pl/pharmacer...ieci-50ml.html.
|
|
|
#2008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() faktycznie chyba dzisiaj trzeba łyknąc Picolo hehe
|
|
#2009 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie ma FB ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
super!!! ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
osobiście szybciej napiszę coś na lapku który jest u mnie non stop odpalony niż na telefonie w jakiejkolwiek aplikacji.
|
|
|
#2010 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.

Mi osobiście byłoby szkoda ubrać wcześniej niż dzień przed wigilią.... Taki swego rodzaju świąteczny falstart 

dzisiaj maluch jest spokojniejszy zrobił ładna kupkę i nie wiem czy to pomogło ale zastosowaliśmy kontrowersyjna metodę starszej neonatolog... Otóż... Domiinik lubi leżeć na brzuszku i sądziłam ze mu to pomaga na jelita i okazało sie ze owszem pomagsloby duzo bardziej gdyby leżał na twardym. Wiec dzisiaj biegusiem koc na stół na koc Dominik i 30 minut leżakowania a po kolejnych 30 kupa w pieluszke bez zadnych przykrości i bólu.