|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A i jeszcze zakupy spożywcze zrobiłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Moderator
|
My wlasnie tez chyba w przyszly weekend sie za to zabierzemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
Uciekamy spać
![]()
#634 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#635 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dostałam dzisiaj rożek od szwagierki. Jej córka nie lubiła w nim spać, więc praktycznie nówka sztuka nie śmigana. I tak oto zostałam pozbawiona przyjemności kupienia obserwowanego przeze mnie na allegro ![]() ![]() I znalazła się resztą mojej bartatiny. Niestety też wszystko pasuje, nic nie wypłowiało, gondola z budką piękna i duża, aż szkoda nie skorzystać. Tak więc obok rożka mogę darować sobie kupno nowego wózka, a przynajmniej w wersji głębokiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#636 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edzia400 ja robilam hiv i to dwa razy ![]() ![]() ![]() nie ma jeszcze ![]() Ja mam zamiar ubrać choinkę za tydzien w sobotę. A dzisiaj piekłyśmy z coreczką pierniczki, gdybym jej pozwolila to zjadłaby wszystkie od razu prosto z blachy ![]() Dziewczyny, czy któraś z Was zamawiała wino ze sklepu http://winabezalkoholowe.pl/ ? Może słyszałyście opinie? Tak mi się ostatnio winka chce... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 | ||
Wtajemniczenie
|
Nasza choinka juz stoi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pokaż jaki rożek, może któraś z nas go Tobie wykupi, albo sprzedaj ten co dostałaś ![]() Pomyśl co sobie kupisz za te oszczędzone pieniążki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Apropo naszych dziwnych snów ![]()
![]() |
#639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A choinkę ubieram w sobotę, albo niedzielę. Najchętniej ubrałabym już dziś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Co do choinki to mam w domu małego sztucznego wypierdka ![]() Mam zamiar w tygodniu zabrać się za pieczenie pierniczków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#641 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I tam, faza REM występuję zawsze tylko może teraz jest dłuższa. Jak się budzisz w fazie SEM - tej co się nic nie śni, to nie pamiętasz snu, a jak w REM to pamiętasz ![]() Ja miałam 2 koszmary dzisiaj - że siostra Męża chciała z nami zamieszkać ( ![]() A drugi z Mikołajem... nie będę opowiadać. Czekam tylko od rana aż sie zacznie mocniej ruszać ![]()
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ooo, dobrze wiedzieć ![]() A tak przy okazji - czytałam ostatnio, że na obecnym etapie (prawie 27tc) rozwija się właśnie cały układ nerwowy i nie tylko. Chciałam Was spytać, czy bierzecie dodatkowo wapno a może jecie coś, co zawiera wapno bo w zestawie witamin dla kobiet w ciąży chyba nie ma go za dużo a teraz właśnie powinniśmy go więcej brać? Cytat:
![]() U nas dziś jakiś jarmark świąteczny, chyba się wybiorę ![]() Miłej niedzieli, ![]()
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
Moja od czwartku stoi na balkonie
![]() ![]() ![]() Dzień dobry dziewczyny! Miłej paskudnej za oknem niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Moderator
|
Dzisiaj nie moglam spac miedzy 1, a 3 i wizaz na prawde nie dzialal
![]() Milego dnia dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłano za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-1...765715144.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dopiero wchodzę w 24. tydzień, co to będzie w 28 ![]() Choinkę kupimy w przyszły weekend i planuję ją ubrać natychmiast po zakupie. Virgo- ja w ogóle nie przyjmuję żadnych suplementów. Mój gin mówi, że mam bardzo dobre wyniki, dbam o zróżnicowaną dietę i nie jest to konieczne. Jem dużo nabiału, który zawsze lubiłam i mam nadzieję, że to wystarczy. Miłej niedzieli, dziewczyny ![]()
![]() |
#648 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry niedzielnie
![]() Ja choinkę nie wiem, kiedy będę ubierać, ale chyba sama. Mąż mi wyjeżdza w środę na noc i wraca we wtorek z rana... ![]() Trochę mnie kusiło przez sekundę to wino, ale mąż mówi, że pewnie będzie smakować jak zepsuty sok ![]() A dzisiaj jedziemy na obiadek do teściowej, więc nie trzeba kuchcikować ![]() Udanej niedzieli dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi z kolei, że byłam w ciąży na dyskotece z koleżankami i przesłuchiwała mnie policja no i dowiedziałam się od nich że mąż mnie zdradza i pokażą mi dowody z jego dna ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja za dużo zaoszczędziłam, więc muszę dobrze to wydać ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#651 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pieniądze przydadzą się ![]() ![]() Rożka nie oddam, żeby szwagierka się nie obraziła i tak mi wszystko po swojej córce przynosi, nie będę wybrzydzać. Poprawiam sobie humor myślą, że jeśli teściowa jak obiecała sprawi wnusi kołyskę, to będzie mi potrzebne prześcieradło i ochraniacz do niej (chcę taką białą:http://allegro.pl/kolyska-dziecieca-...766041550.html), a wtedy przy okazji i rożek zamówię jedną przesyłką ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mój mąż tez do pracy pojechał. Zostaliśmy sami z Koszmareksiem i Kudłatym, a ten drugi ma od wczoraj syndrom upierdliwego dziecka ![]() Wino bezalkoholowe ma naprawdę 0,0%? A gdzie je można kupić w normalnym sklepie? może bym sobie sprawiła na sylwestra by mieć czym wznosić toasty. Znalazłam tez taką w interesującej mnie cenie, ładna jest skubana http://allegro.pl/show_item.php?item...fb8b71e1e483bb Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-12-15 o 10:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#652 | |
Rozeznanie
|
Witam się dziś - jaki spokój na wątku
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do dziwnych snów to też mnie to dopadło - dziś było o zabójcy ![]() ![]() Ma ktoś jakiś przepis na pyszny tort? W II dzień Świąt planuje urodziny synka (pierwszego ofc:P) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ładne te kołyski ![]()
![]() |
#655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz się zastanawiam, czy jest sens kupowania kołyski skoro mam wózek na paskach, który buja się i kołysze we wszystkie strony? ![]() ta druga kołyska (ładniejsza) to w ogóle trochę do wózka podobna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zadomowienie
|
Ja kolyske kupuję i koniec. Mimo, że mama straszy mnie, ze jak mam takie duże dziecko posłuży maks 3 m-ce, a pozniej i tak muszę łóżeczko kupić. Ale najprawdopodobniej to moje ostatnie dziecko i postanowiłam swoje macierzyńskie życzenie spełnić tak czy siak. Oczywisicie kolyska będzie z bakdachimem i wszystkimi słodkimi duperelami
![]() Dzień Dobry, ja dopiero po śniadaniu, ktore w niedzielę zawsze robi mąż, pieczarki zapiekane z mozarellą i tymiankiem, pycha ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#657 |
Zakorzenienie
|
Kołyska wydaje mi się być tylko takim gadżetem, bez którego da się żyć.
Jak ktoś ma kupić, to niech kupi. Sama sobie bym nie kupiła, bo zbędny wydatek ![]()
#658 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wolę od razu łóżeczko, bo ekonomiczniej i można na nim położyć przewijak, a przy kołysce trzeba mieć jeszcze miejsce na komodzie. Ja nie mam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zadomowienie
|
U nas kolyska bez materaca (mówimy tu o nowym sprzęcie) albo z lichym materacem kosztuje jakieś 270 euro na amazon. Poszperalam na allegro i nawet nowki, z materacem GPK, prześliczne to koszt ok 125 euro. Ze nie wspomne, że naprawdę ładne i niepowtarzalne. Używane sprzedaje się u nas na ebay za ok 80-90 euro, więc jeśli za tyle sprzedam, to wiele nie stracę, a radoche będę miała.
Moja mama też nosem kręci, że nieekonomiczenie, ale czy wszystko musi być ekonomicznie? Na wozku zaoszczedzilam bardzo dużo, kupiłam używany, wanienki z przewijakiem takie jak chciałam nie kupowalam, bo dostałam, kolejne 140 euro zaoszczedzone, to mogę zaszaleć, zwl, że później sprzedam ![]() Mi zależy też, żeby kolyska miała też kółeczka (blokowane oczywisicie), żebym mogła młodego przywieźć sobie do salonu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Też nie mam miejsca na komodzie, dlatego przewijak z wanienka w komplecie do łazienki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- A juz tak poza wszystkim, nie chce żeby z kolyska było jak z konikiem na biegunach, którego nigdy nie kupiłam starszemu ![]() ![]() ![]() Nie chcę, żeby mimo, że badzo chciałam mieć kolyske, jednak jej nie kupiłam i później wciąż będę o tym myślała w poczuciu żalu. Dziś mąż powiedział, że opcja nabycia kołyski i całego oprzyrządowania do niej w PL jest bardzo dobrym pomysłem ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz mam mnóstwo rzeczy, które zostawiłam dla drugiego potomka, wózek, fotelik samochodowy, łóżeczko, przewijak, duży kojec, wanienkę, leżaczek bujaczek itd., więc też jakby moge troche przyszaleć z tym, czego nie mam ![]() z kołyską tylko mnie zastanawia, czy mając duży wózek (gondola 80 cm) z opcją bujania i kołysania jest sens kupowania osobno kołyski ![]() tez chcę na kółkach żeby do salonu przetransportować, ewentualnie do jadalni, gdy będe np. w kuchni coś pichcić |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:09.