|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4292 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() tak sie zastanawiam, czy moj ksieciuniu nie ma skazy bialkowej. nie jakiejs mocnej, bo na mleko w mojej diecie nie reagowal, ale teraz mam wrazenie, ze te mini dodatki mleka w skoikach robia mu wysypke. i jeszcze podejrzewam ziemniaka... w sensie, ze chyba obie te rzeczy... wiec kaszke bede robila albo na ble preparacie zastepczym, albo bede odciagac... wiec pewnie tez nam wyjdzie 30ml ![]()
![]() |
#4293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj po obiadku myłam ją (to standard), siebie i podłogę (to już nie standard) no i koszulka do prania po buraczkach ...
![]() |
#4294 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to nawet.nie zaczelam.planowac co bede pichcic bo pewnie i tak.noc z tego nie wyjdzie ![]() Cytat:
No wlasni.u nas podobnie! Agnes moze u Ninki to samo. U na tez byla.podwyzszona temperatura i duuuuzo jeczenie. Cytat:
Kurcze tylko.nie mam kiedy polazic.i poprzymierzac.Na jutro by sie przydalo bo mamy gwiazdkowa kolacje z TZa pracy a bede musiala zalozyc cos z szafy (jak sie zmieszcze ![]() dziekujemy wszystkim za gratulacje ![]() U nas byl wczoraj dzien nieprzewidianych sytuacji: 1. Sofia na spacerze spala 2 razy. Najpierw 45min co.jest norma. potem bylysmy w sklepie, tam ja nakarmilam i zasnela mi w drodze do domu. Siedzialam pod klatka godzine, zeby mogla pospac. W ogole miala wczoraj 5drzemek wszystke w okolicach godziny ![]() 2. Dodatkowo zasnela mi na ramieniu,gdy rozmawialam z kolezanka na skype. Obudzila sie jak chcialam.usiasc ![]() 3. Pierwszy raz wyraczkowala z sypialni! Ale jak przekraczala prog to sie rozplakala. Chyba przerazil ja korytarz. No i do tego zabek. Dzis dzien jak codzien ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja byłam wczoraj w Carrefourze i chciałam właśnie szczeniaczka kupić ale przeszłam cały regał i nie było. Zapytałam panią z obsługi czy ktoś może mi jakiejś info udzielić a ona na to, że to sklep samoobsługowy i to co jest na półkach to jest :/ i pojechałam w inne miejsce i kupiłam szczeniaka za 110zl, wróciłam do carrefoura po pampersy, idę przez sklep a tam ogroooomna wyspa z zabawkami i kupa szczeniaczków :/ głupia baba jakby mi powiedziała że nie tylko na półce są zabawki to bym taniej kupiła :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
Pobudka ok 7, cyc Spacer ok 9, przed spacerem cyc Po spacerze ok 11 cyc Obiadek ok 13 Drzemka ok 14 cyc Ok 16 cyc Ok 17 deserek(owoce) Ok 18-18.30 kąpel i cyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Plan się kreuje póki co do końca bo sprawdzam o której je swoje ostatnie nocne, a pierwsze dzienne mleko, ale zazwyczaj wygląda to tak: 1. Między 6, a 7 mleko 2. Około 9:30/9:40 mleko tuż przed drzemką i na dobre zaśnięcie 3.11:30/12:00 słoiczek owoców z 1 łyżką kaszki mannej Nestle ( to w ramach ekspozycji na gluten mieszam choć Daro zjadłby chętnie i samą kaszkę i owoce)+ woda 4. około 14:00 obiad + woda ( tutaj zamierzam tak długo codziennie przesuwać posiłek o 10 min.aż w końcu będzie jadł cały słoiczek 125g) 5.między 16:00 a 17:00 mleko 6:20:00 mleko na dobranoc No i na pewno jak już wprowadzę sobie te słoiczki z mięsem co najmniej przez 2 tygodnie to zacznę wprowadzać mm i zastępować pierś, a jak to zrobię to spróbuje wprowadzić na któreś danie kaszkę ![]()
![]() |
#4298 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ale tu cisza... nie chce mi się nic pisać..nie mam weny.. Wojtek śpi po wielkich bojach i placzu marudny jest bardzo ![]() dzisiaj nie chciał mi jeść obiadku ![]() i ma stan podgorączkowy...może szykują sie kolejne ząbki... zobaczymy hump- Wojtek też czasami się zaśmieje jak go zabawiam i gilgoczę, ale muszę się naprawdę postarać:P i on musi mieć dobry humor |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już kilka razy miałam tak że np. 2 dni o takich samych godzinach było śniadanko i obiad i już się cieszyłam że się ustabilizowało i na trzeci dzień bach bum i już dziecko śpi inaczej, je inaczej i humorki lepsze o innych porach ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() Hump - Tobie tez ![]() no właśnie u nas 30 ml bo więcej nie umiem odciągnąć, ale ogólnie nie chce mi się odciągać, bo ciężko mi znaleźć chwilę...dlatego dzisiaj była kaszka na wodzie, na jutro też nie mam mleka więc też tak spróbuję. Bardzo możliwa jest skaza, moja ma czasami szorstkie policzki ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Nas odwiedziła dzisiaj chrzestna Helenki z rodzinką i Helcia dostała siostrzyczkę szczeniaczka - super jest! nie byłam przekonana ale słodki ma głosik i fajne piosenki ![]()
![]() |
#4301 |
Rozeznanie
|
Musze się pochwalić: mamy ząbek
![]() Poza tym nieprzespane noce, katar, kaszel, lipa. Co do karmienia - totalne wypięcie na jedzenie. Ja po prostu wciskam jej cyca, bo ona nie chce i już. Butelki też nie chce. Ładnie jadła kilka dni kaszę na śniadanie i coś tam próbowała na obiad a teraz zero nic i d. blada. U nas jest tak: w nocy w nieprzewidywalnych porach cyc (22, 23, 2, 3:30, 5:20 i potem już pobudka, te godziny to tylko przykład jednej z nocy, bo one są naprawdę nieprzewidywalne) ok 7:30 jak da radę ok 80 ml kaszki ok 9-10 cyc przed drzemką ok 13 cyc przed spacerem ok 16 cyc ok 19 cyc przed snem 20 poprawka cyca przed snem I to jedzenie to raczej jest ciumkanie, szlag mnie już trafia z tym wciskaniem jej jedzenia. Prośba: Błagam, podeślijcie pomysł na prezent ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4302 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tylko kogo tu przebrać za Mikołaja? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Wg mnie rewelacja a herbatę chyba każdy pije ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4303 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Nela jak zwykle super śpioszek ![]() ![]() Cytat:
A męża masz super ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do jedzenia: rano 6.45 cyc ale ostatnio zmieniamy na kaszkę ~10.30 owoc mały/duży słoik ~14.30 obiadek lub zupka duży/mały słoik ~17-17.30 kaszka/mleko ~19.30 mleko w międzyczasie woda jak coś, ale nie upomina się o nią na razie a w nocy jest chaos póki co, i cyc z którym chcemy skończyć. i oszukiwanie wodą nie pomaga póki co
![]() |
#4305 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki, troche nie mialam czasu na łizaż. Byla mama nagotowala kotletów, pierogów, zostawila bigos i pojechala
![]() ![]() A poza tym byliśmy dzisiaj na basenie.. Czad.. Po prostu taka radość ze się bałam ze dziecko mi się posika .. Jak zobaczyl taką wielką wannę to lewdo go utrzymalal tak się cieszyl.. I skakal i nurkowal, i skal z brzegu... normalnie szok... A najlepiej na koniec leżal sobie na pleckach, zalozyl nogę na noge i się chillaoutowal.. niestety nie mam fotek bo pojechalam z mama.. byla na widowni a z tamtąd nic nie bylo widać i mam takie fotki z odleglosci ale malo co na nich widać ![]() Lece poczytać co tam u Was... |
![]() ![]() |
![]() |
#4306 |
Wtajemniczenie
|
My narazie jemy tak, ale te menu ważne jest tylko do poniedziałku.
W łóżku ok 7-8 pierś ok 10-11- zupka (140 g) 13-14 pierś 16-17 deserek: kaszka glutenowa lub bezglutenowa z owocem ok 100 g 19- 20 pierś oczywiście jak w miedzyczasie chce iśc spać to też muszę wystawić cyca.. taka to regularność. W nocy od 1 do 100 karmień piersią, próbuje oszukiwac herbatką z melisą na uspokojenie, nie zawsze się uda ![]() W pn Nina kończy 7 mcy, i z tej okazji wprowadzamy jajco, i rozdzielamy kaszkę i owoce na dwa niezależne posiłki. Jeszcze nie wiem co i o której, ale kaszkę chyba dam na śniadanie, owoce na podwieczorek.
![]() |
#4307 | |
Zakorzenienie
|
Coś malo pusalyscie, 5 dni mnie nie bylo i tylko 10 stron do nadrabiania.. pchi!! gotujecie juz pierogi na swieta czy co??
---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
wiec pewie gdyby nie to ze wojtus zasypia sobie o 19 i juz w miare wlacza mu sie sen nocny to bym nic kompletnie nie zrobila... a i tak nogi ogololam chyba po 2 miesiącach- no masakra bo na basen szlam.. dobrze ze u mnie tak wlosiurow nie widac bo są jasne bo normalnie bym byla jak malpa... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Rozeznanie
|
U nas to wygląda tak:
- 7-8 pobudka - kolo 11 drzemka nr 1 - 30 minut - 12 obiadek - kolo 14 drzemka nr 2 - 30 minut - kolo 17 drzemka nr 3 - 30 minut - 18 deserek - 19.30 kąpiel i mleko - 20 - 20.30 spanie nocne Oprócz tego i w dzień i w nocy tryliard karmien cycem ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4310 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() ![]() Jula ma już ok. 6 i pół miesiąca i nasz jedzeniowy plan dnia wygląda z reguły tak: - ok. 9.30-10.30 - cyc jakieś pół godziny przed butlą + butla mm ok. 90-120 ml - ok. 13.00-14.00 - obiadek z mięsem (180-200 ml). Przeważnie z mojego gotowania, a czasem wymieszany pół na pół ze sklepowym dla urozmaicenia smaku (wtedy sklepowy daję np. z rybą, bo sama z rybą nie robiłam) - ok. 17.00 - deser - przetarte jabłko lub również pół na pół z jakimś deserem sklepowym wymieszane dla urozmaicenia. - ok. 20.00-21.00 - kasza sklepowa ryżowo-kukurydziana + łyżka glutenowej do ekspozycji na gluten (owsianka z jabłkami z hipp) - przygotowana na 150 ml wody lub z mm, więc po dosypaniu kaszy wychodzi tego sporo. - w nocy cyc - 2-3 razy Poza tym w dzień cyc np. jak dostanie czkawki, lub jak czuję, że mi już piersi stwardniały i chcą upustu ![]() W tym tygodniu miałyśmy kontrolę u ortopedy - niefajnie ![]() Pytanie - jaki fotelik samochodowy polecacie jako drugi? |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, jest jakas promocja na body, spodnie dresowe itp w realu byla ktoras jaka jest jakośc ciuszków??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja rozważałam MC Tobi, Recaro Young Sport, Besafe Izi i Romer King Plus. Każdy wg mnie ma wady i zalety. najbardziej podoba mi się Tobi, ale jest wąski, a my w naszym obecnym Recaro mamy ten problem że Młody ma niecałe 9 kilo a już na szerokość się nie mieści. nie chciałam powtarzać tego błędu. Recaro ok, ale jest do 36 kilo, a Przemek jeszcze nie siedzi, jak dla dziecka które już stabilnie siedzi to myślę że byłby w porządku. Besafe - nie dopatrzyłam się żadnych minusów, poza ceną. Romer - wszystko ok, szeroki, tyle że podobno styropian się łamie. długo myślałam że Besafe czy Romer i w końcu zamówiliśmy Romera za niecałe 600 zł. jeśli chodzi o gwiazdki i testy to wszystko podobnie, Besafe najlepiej wychodzi. zastanawiałam się długo czy nie wziąć Besafe ale tak pomyślałam że tfu tfu odpukać jakby coś się miało stać to mają podobne wyniki w testach i najważniejsze że jest w dobrym foteliku, nie takim za 100 zł który by się zaraz połamał. obym nie musiała żałować że poskąpiłam 250 zł ![]() odnośnie jedzenia: - koło 7.30 mm - koło 10-11 kaszka z owocem albo owocek - koło 12/13 mm - koło 17 obiadek - po kąpieli mm mniej więcej tak, muszę coś więcej powprowadzać ale Młody szybko po słoiczkach robi się głodny a my ciągle gdzieś wychodzimy i po mm mam pewność że wytrzyma jakoś czas bez jedzenia ... pediatra mówiła że wszystko oki, że do skończenia roku podstawą diety jest mleko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Zakorzenienie
|
Nie poznaję swojego dziecka...po dwóch dniach z rodziną Tż moje dziecko nie chce leżeć ani siedzieć. Odpowiada tylko bycie na rękach i to spacerowanie bo stanie już nie
![]()
#4314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj Lili zjadła swojego pierwszego królika, ale bardzo malutko wcięła, dzisiaj poprawka, bo mi zostało sporo z wczoraj. Ze snem już lepiej, przyniosłam ją do nas dopiero ok 2 w nocy, także jeszcze parę dni i mam nadzieję dojdziemy do tej 6 żeby spała u siebie w łóżeczku. Justyna przykro mi z powodu babci...... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4316 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Justyna, przykro mi ![]() Widzę, że mowa o planie dnia... My dopiero wprowadzamy po parę łyżeczek... owocu jeszcze żadnego nie dostała... Na święta już mam wysprzątane, teraz takie małe szlifki więc myślę, że w końcu z wami tu będę!! ![]()
#4317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale się trafiła uprzejma ;/jakby co, to w takich sytuacjac na biurze obsługi pytaj ![]()
![]() |
#4318 |
Zakorzenienie
|
Marchewka ale fajnie, ze Wojtus pokochal basen
![]() ![]() U nas chyba poczatki leku separacyjnego albo nie wiem juz co to, chyba, ze drugi zabek idzie a Sofcia ma juz dosc po pierwszym i ciagle szuka ukojenia w moich ramionach. Tak wiec zaliczylam dzis mycie zebow, wieszanie prania (polowa pralki, ktorej nie udalo mi sie rozwiesic wczoraj ![]() ![]() ![]() Justyna mysle, ze Laura po prostu odczuwa to cale zdenerwowanie wokol, dlatego szuka bezpieczenstwa na rekach... postaraj sie ja zrozumiec i sie juz tym dodatkowo nie denerwowac ![]() Nuna wpadnij do mnie na porzadki jak u siebie juz sie obrobilas ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4320 | |||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Moje dziecko pokonało katar w 1 dzień, jest już OK, dumna jestem z mojej małej siłaczki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.