|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 14
Tematy powracają jak bumerang.
![]() ![]() A i żeby nie było offa To te mnie dziwi kolczykowanie maleńkie dziewczynki.Dziwi mnie ten śnieg w Kairze. Dziwią mnie święta bez śniegu.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2013-12-15 o 11:51 |
|
|
|
#1052 |
|
I'm your Wonderwall.
|
myślę, że gdyby nie było tu off-topów, czyli nie toczyłaby się dyskusja, to można by było zaliczyć po prostu ten wątek jako kolejną wyliczankę - co kogo zdziwiło, tak, jak w wątku "jaki masz dzisiaj nastrój".
|
#1053 |
|
Konto usunięte
|
Że też wizażankom się nie nudzi wieczne kłócenie się na temat tego kto jest bez serca, kto jest głupi i czyją rodzinę ratować, no ludzie
Chociaż jak to wyszło na wątku o kocie liżącym talerz, było dziwniej
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
tu czy w wielu innych wątkach
|
#1055 |
|
Wtajemniczenie
|
Musiałam się odnieść do wypowiedzi dacn, bo tam nikt nie napisał, że własny pies jest ważniejszy od własnego dziecka. A temat pożaru jest wybitnie ręcoopadający.
Dziwi mnie, że w tegorocznym National Geographic nie dodano kalendarza ściennego, od tylu lat je kupuję, a teraz olali czytelników :/ poprzedni zakończył się na listopadzie... |
|
|
|
#1056 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyjaśniłam tam i tutaj wcześniej jak się dziwiłam, że nie przyszłam się przyczepić, a wątek czytałam od 1 strony - nie dociera to do ciebie? Ja wiem co robię i jak było, nie wmawiaj mi i innym, że było inaczej. Bo zaczyna mnie to serio drażnić. Poza tym post Darkoz to był sarkazm...
|
|
#1057 |
|
Zadomowienie
|
Dziwi mnie, że pełno studentów na moim roku w swoich notatkach robi rażące błędy. Nie da się tego czytać. I tak jak oni w swoich notatkach notorycznie stawiają spacje przed przecinkami czy innymi znakami, tak tutaj niektórzy spacji w ogóle przy przecinkach i kropkach nie używają. Bardzo mnie to dziwi. To takie nieliczenie się z kimś kto potem to przeczyta i jest wykończony przez takie błędy po pierwszym akapicie.
|
|
|
|
#1058 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1059 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1060 |
|
I'm your Wonderwall.
|
chodzi mi głównie o forum plotkowe. chyba sama nazwa wskazuje na to, co można w tej części wizażu spotkać
bo np. na intymnych, w wątkach, gdzie ktoś prosi o pomoc, jest dyskusja, ale powinna być cały czas na temat, bo sobie nie wyobrażam, że ktoś ma naprawdę problem i liczy, że mu ktoś pomoże, a tu zaczyna sie pisanie np. o chlebie w jajku
|
#1061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie znoszę jak ktoś pisze długi post bez akapitów, albo co gorsza bez kropek. Pełno perełek tak właśnie się zaczyna: post na całą stronę bez jakichś przerw. Odpadam wtedy i czytam od razu komentarze dziewczyn
|
|
|
|
|
#1062 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;44165102]W swoich notatkach to mogą sobie strzelać błędami interpunkcyjnymi ile chcą, obowiązku dawania swoich notatek komuś innemu chyba nie ma.[/QUOTE]
Chciałam to samo napisać. Pożyczyć komuś notatki i słuchać, narzekania na błędy zamiast zwykłego 'dziękuje' |
|
|
|
#1063 |
|
Zadomowienie
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;44165102]W swoich notatkach to mogą sobie strzelać błędami interpunkcyjnymi ile chcą, obowiązku dawania swoich notatek komuś innemu chyba nie ma.[/QUOTE]
Źle się wyraziłam. Notatki ich bo pisane przez nich, ale są to notatki pisane dla całej grupy, dawane co tydzień na forum dla nas. Ja w prywatnych też pewnie mam armagedon ale jak komuś coś użyczam, to zawsze wersję zdatną do czytania. Nie licząc przecinków, przecinki mnie mordują. Stawiam je jak mi się podoba, bo to ja decyduję gdzie jest pauza
|
|
|
|
#1064 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1066 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1067 |
|
Zadomowienie
|
Nie mówię o jednym błędzie ale o całej wypowiedzi, która jest jednym wielkim błędem i wizualnie też leży. Jakby pisał przedszkolak. Wtedy sobie myślę, kto tam siedzi za tym biurkiem?
|
|
|
|
#1068 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
już się tak przyjęło, że jak ktoś coś chce sprawdzić, to przychodzi do mnie. dla mnie to w sumie przyjemność jest ostatnio kolega napisał kilkunastu-stronicowy scenariusz i oczywiście to mnie przypadło poprawianie go
|
|
#1069 | |
|
Zadomowienie
|
Ale to są notatki, one mają być dla kogoś, kto je stworzył i ważne żeby właśnie tej osobie nie sprawiały problemu z rozczytaniem. Gdybym pożyczyła komuś swoje notatki i jeszcze by narzekał, że dużo błędów czy że nieczytelne to opiernicz by dostał i tyle.
|
|
|
#1070 |
|
Zadomowienie
|
To nie są notatki z wykładu tylko praca którą podzieliśmy sobie między ludzi w grupie. Każdy ma jakieś tam hasła do opracowania, bo tak się umówiliśmy. Ale jak już pisałam, z takim podejściem można wszystko robić na odwal się bo przecież zasługuję na dziękuję.
|
|
|
|
#1071 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie pisałam o WŁASNYM dziecku ale o własnej rodzinie, dziecko siostry, brata, kuzynki JEST rodziną mimo że niektórzy tak dzieci nie cierpią że woleli by zamiast dzieci za rodzinę uznać kaktusy. |
||
|
|
|
#1072 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1073 | |
|
Zadomowienie
|
Uważam, że można być świetnym w swojej pracy mimo pisania z błedami czy jak przedszkolak i nie skreśliłabym tej pracy. Oczywiście jeśli jesteś w takiej komfortowej sytuacji, że mocno pracy nie potrzebujesz, to możesz sobie odrzucać nawet 90% ogłoszeń, ja bym odpowiedziała nawet na takie ogłoszenie.
|
|
|
#1074 | |
|
I'm your Wonderwall.
|
Cytat:
|
|
#1075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam nic do prywatnych notatek, bo sama pewnie mam nie lepsze. Ale jak już robię coś w domyśle dla kogoś to staram się by to jakoś wyglądało. A tutaj właśnie tak jest, każdy w grupie robi część haseł w tym ja też. I są niektórzy co robią to na odwal się, liczne literówki, błędy wszelakiej maści i wizualnie też to leży jeśli chodzi o akapity, wyliczenia czy inne. To jest jednak nie liczenie się z potencjalnym czytelnikiem. Nie mówcie, że was nie trafia szlag gdy czytacie coś takiego, już nie udawajcie takich anielic. Oczywiście, co innego napisać tutaj anonimowo, że mnie coś takiego drażni, a co innego komuś wyskoczyć osobiście z wyrzutem do tej osoby. To byłby szczyt chamstwa, i tu się zgodzę. |
|
|
|
|
#1076 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"będę jeść tynk ze ścian, ale nie odpowiem na ogłoszenie o pracę marzeń, bo są tam błędy ortograficzne" ja nie wiem... jak ja szukałam pracy, to skakałam pod niebiosa, że ktoś się odezwał, że komuś się spodobało moje cv. Nie w głowie mi było zastanawianie się "co za cymbał pisał to ogłoszenie", tylko "błagam, odezwij sie'. widocznie ja bardziej potrzebowałam pracy
Za wolność naszą i Waszą! 11.11.2013 Edytowane przez lapida Czas edycji: 2013-12-15 o 12:46 |
|
|
|
|
#1079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To co opisujesz wyżej też uważam za niestosowne. Choć ja jak coś pożyczam z moich notatek, to najpierw przepisuję je na kompa by ta osoba nie męczyła się z moimi bazgrołami i błędami Trwa to dłużej ale potem mnie chwalą, że ładne notatki
|
|
|
|
|
#1080 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

To te mnie dziwi kolczykowanie maleńkie dziewczynki.