Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII) - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-15, 10:19   #4951
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo - lutowe mamy 2013 (XII)

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

A czemu??
męski foch

dziewczyny, wiecie co, jestem tak wkurzona,że szok
dlaczego u nas nie ma zasiłków jak za granicą typu kindergeld?
z mojej pensji swego czasu starczyło mi na wszystko a odkąd jest mały to normalnie zaczynam liczyć co ile kosztuje
kaszka- na dzień i na noc- 14 zeta na 4 dni do tego mm, do tego pieluszi,chusteczki,kosme tyki, soczki, obiadki raczej sama gotuje więc jest jakaś oszczęnośc ale w miesiącu robi się z tego niemała sumka
do tego Samek- korepetycje, prywatny angielski, jakiś sport, kieszonkowe,kino,teatr
fucking shit! gdybym dostałwała taki kindergelz to naprawdę byłoby to sporym odciążeniem, wtedy wiele rodzin byłoby stać na noramle wakacje, wyjścia dla przyjemności itp
a tak? ja pierdziu, nie wspomne w jakich kwotach płacimy z TZ podatki
wyć mi się chce, co za kraj, nie sądze żeby kiedykolwiek było lepiej i mimo iż z TZ mamy świetną pracę to marzę żeby stad uciekać
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 10:20   #4952
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hej
nawet nie wiecie jak miło mi słyszeć takie miłe słowa na przywitanie, o TŻ na razie nie mam siły pisać w k. bo za dużo tego, powiem tylko że cigle kłócimy sie o kase, wczoraj np. była kłótnia o to że nie potrzebnie kupiłam małemu termos na butelke za 13 zł - bo znowu kupiłam ☠☠☠☠☠☠☠e która nie jest potrzebna, hmmm no w sumie niech lepiej dziecko pije w zime na dworze czy u kogoś zimna herbatke i będzie chore, normalnie rece opadają. A prezentu na świeta Bartuś od rodziców nie dostanie bo my dość kasy podobno na niego wydajemy w sensie ze mleko itp. normalnie jak czytam co wy planujecie kupić swoim dziecia na swieta to mi sie beczec chce, zebysmy jeszcze nie mieli tej kasy ale mamy.
O kurcze Zawsze był taki czy przy dziecku się tak zmienił??
Stary 2013-12-15, 10:30   #4953
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Dosc mam palanta, niech sobie nowej baby szuka!! My z mala spalysmy dzis w salonie na sofie... Kazdy weekend idiota musi spieprzyc Wszystko spieprzyl
co jest?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Iffonka jak Twoj TZ sie glupio zachowuje! Na pewno kocha Bartusia, ale mozna odniesc wrazenie, ze jest zly, ze dziecko musi jesc, itp :/ jakby mu zalowal...
Kurcze nie wiedzial wczesniej z czym sie wiaze posiadanie dziecka?

Ja juz po rosolku, sialalalla :P
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
a co do TZ, kurde jakie to przykre, a zawsze był sknerą?
TŻ jest zatrudniony w niemieckiej fimie i pracuje ogólnie na terenie Polski i Niemiec (ostatnio prawie ciągle jest na delegacjach w DE) wiec kase zarabia nie małą, my budujemy dom bez kredytu wiec dużo odkładamy ale mimo to uważam że moglibyśmy wydać chociaż te 50 - 80 zl na prezent dla syna tym bardziej że dziecią jego braci ( w sumie jet ich 5 ) kupujemy prezenty na swieta wiec na nie nas stac ale dla Bartusia juz nie

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
O kurcze Zawsze był taki czy przy dziecku się tak zmienił??
Zmienił sie ale to raczej nie przez dziecko. Kiedyś wychodziliśmy do kina na pizze a teraz nie ma mowy bo to wydawanie kasy na ☠☠☠☠☠☠☠y.

Jeszcze teraz mamy problem ze swietami bo od x lat w drugi dzień swiat spotykalismy sie na obiedzie wszyscy u moich rodzicow a w tym roku podobno jego bracia zadecydowali ze w 2 dzien swiat jest obiad u mojej t. i TŻ w ogole nie chce slyszec o tym ze zostaje u moich rodzicow, chcialam isc na kompromis zeby zjesc obiad u jednych a na kawe jechac do drugich ale tez sie nie chce zgodzi. A dodatkowo 28.12 jest roczek jego bratanicy i 30 - 31.12 jestesmy na weselu u jego kuzynki wiec dosc czasu spedzimy z jego rodzina.
Stary 2013-12-15, 10:31   #4954
bijkora
Rozeznanie

Cytat:
ogłaszam,że naklejki rozdane

Misiael
AgaAga bo ostatnio z czytaniem jestem do tyłu jak sprawa z UU?

nie Asiu, po prostu priorytety Ci się pozmieniały
ja to przechodziłam dwa razy, z tym,że po pierwszym dziecku towarzystwo się od nas odwróciło,bo byliśmy bardzo młodzi(19 lat miałam) teraz mamy kompletnie inną paczkę znajomych, wspaniali ludzie ale imprezować to mi się średnio chce
zdecydowanie wolę w domu przed kominkiem z TZ, wczoraj było po prostu bosko
O too to

Włosomaniaczka

Stary 2013-12-15, 10:34   #4955
pstryczek84
Zakorzenienie

Hejka!
ja dzis fewciuje hałs mam zamiar pomyc okna, firanki juz pozdejmowane zaraz beda sie prac
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Oli - charlizz za 11 miesięcy i Antosi -Litlle za 10 miesięcy
sto latek kochane szkrabki!!!!

Cytat:
Dosc mam palanta, niech sobie nowej baby szuka!! My z mala spalysmy dzis w salonie na sofie... Kazdy weekend idiota musi spieprzyc Wszystko spieprzyl
co jest?

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Ja juz po rosolku, sialalalla :P

iffonka - masakra!!!!! zeby wlasnemu dziecku zalowac na zabawke?????????????????? wiecej nie napisze bo by mnie wywalili z wizazu na bank

meneq - przetlumacz ździebko mamy porpostu robic takie literki "L"?

neti - twoj antos mnie zadziwia!!! u mnie spokojne lezenie w lezaczku skonczylo sie jakos tak w 3 miesiacu

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2013-12-15 o 10:35
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 10:34   #4956
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ jest zatrudniony w niemieckiej fimie i pracuje ogólnie na terenie Polski i Niemiec (ostatnio prawie ciągle jest na delegacjach w DE) wiec kase zarabia nie małą, my budujemy dom bez kredytu wiec dużo odkładamy ale mimo to uważam że moglibyśmy wydać chociaż te 50 - 80 zl na prezent dla syna tym bardziej że dziecią jego braci ( w sumie jet ich 5 ) kupujemy prezenty na swieta wiec na nie nas stac ale dla Bartusia juz nie
kurcze przykre to jest ...
Stary 2013-12-15, 10:44   #4957
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Hejka!
ja dzis fewciuje hałs mam zamiar pomyc okna, firanki juz pozdejmowane zaraz beda sie prac
Bóg cie opuścił ???? zeby w niedziele myć okna i firanki prasować ???? u mnie na ulicy to by mnie wszystkie babcie zabiły wzroskiem i wyzwały od bezbożników i szatanów

(oczywiście napisałam to w żartach)

a żeby nie było tak smutno na mój temat ciagle to zdjecie Bartusia z 6 grudnia, na szczescie na moja szwagierka i siostra zawsze pamietaja o prezencie dla małego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06409.jpg (71,7 KB, 45 załadowań)

Edytowane przez iffonka7
Czas edycji: 2013-12-15 o 10:47
iffonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-15, 10:49   #4958
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Bóg cie opuścił ???? zeby w niedziele myć okna i firanki prasować ???? u mnie na ulicy to by mnie wszystkie babcie zabiły wzroskiem i wyzwały od bezbożników i szatanów

(oczywiście napisałam to w żartach)

a żeby nie było tak smutno na mój temat ciagle to zdjecie Bartusia z 6 grudnia, na szczescie na moja szwagierka i siostra zawsze pamietaja o prezencie dla małego
ALE CUUUUDNY!!!!!!!
jakos tak mnie chcica naszla na fewciowanie wiec wole korzystac bo nastepny raz moze sie dlugo nie powtorzyc

Stary 2013-12-15, 10:58   #4959
s i l v e r
Zakorzenienie

Moje dziecie już godzinę śpi

Dziewczyny mam prośbę
Bardzo proszę o kciuki jutro
O 11.30 idziemy z Darią do szpitala na badanie- scyntygrafie nerek. Oby było wszystko ok
Stary 2013-12-15, 11:00   #4960
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny mam prośbę
O 11.30 idziemy z Darią do szpitala na badanie- scyntygrafie nerek. Oby było wszystko ok

KCIUKI!!!!!!!

na pewno wszystko bedzie dobrze!

Stary 2013-12-15, 11:13   #4961
s i l v e r
Zakorzenienie

Bokeh, będziesz chciała te naklejki z lidla na książki?? mam dwie i nie potrzebuję ich.
Jak nie to może jakaś inna dziewczyna skorzysta.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-12-15 o 11:15
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 11:27   #4962
meneq
Zakorzenienie

marsi dzieki stymulacji skrzydelek nosa, wydzielina bedzie latwiej schodzila z nosa. Stosowac kilka razy dziennie 1-2 serie, kazda 5-10 delikatnych powtorzen
Delikatnie przylozyc, jak na zdjeciu po lewej, opuszki palca serdecznego i bardzo powoli glaskac w kierunku, ktory pokazuja strzalki na obrazku.
silver dzis dopiero znalazlam to zdjecie i mam nadzieje, ze niepredko nam sie przyda

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:

Dziewczyny mam prośbę
Bedzie!! a kciuki tez sa
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 11:28   #4963
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
AgaAga bo ostatnio z czytaniem jestem do tyłu jak sprawa z UU?

A Zuzka już nie chciała i jest na mm.
Ja się z tym pogodziłam i dobrze, że się odstawiła bo przecież tydzień po tym jak przestała cycka ciągnąć to do tego szpitala trafiłam. Więc wyszło bardzo dobrze.
Cycki w miarę, nie sa twarde, ale dziś mnie bolała prawa i się grudki porobiły. Musiałam trochę odciągnąć bo mnie juz tak bolała.

UWAGA !!!
Dziewczyny tak w ogóle to muszę pochwalić mojego męża klask i: bardzo dobrze sobie poradził, wszystko sobie zorganizował, z Zuzką złapał taki świetny kontakt, że ona wszędzie za nim łazi.
Kocham Go
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 11:42   #4964
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh, będziesz chciała te naklejki z lidla na książki?? mam dwie i nie potrzebuję ich.
Jak nie to może jakaś inna dziewczyna skorzysta.
Nie nie chce i mam jedną jeszcze niepotrzebna także razem mamy trzy do oddania

Ehhh jedziemy jednak do tego krk Hania właśnie szaleje w busie. Jak nie bedzie jak spać to wrócimy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-12-15, 11:46   #4965
s i l v e r
Zakorzenienie

No więc jak któraś z Was chce dwie naklejki z lidla to proszę pisać - wyślę

Czas edycji: 2013-12-15 o 11:48
Stary 2013-12-15, 11:53   #4966
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Dziewczyny mam prośbę
Kciuki zaciśnięte

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-12-15, 11:55   #4967
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
UWAGA !!!
Dziewczyny tak w ogóle to muszę pochwalić mojego męża klask i: bardzo dobrze sobie poradził, wszystko sobie zorganizował, z Zuzką złapał taki świetny kontakt, że ona wszędzie za nim łazi.
Kocham Go

tatus pewnie dumny, co?

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ehhh jedziemy jednak do tego krk Hania właśnie szaleje w busie. Jak nie bedzie jak spać to wrócimy.
.
szalency Wy
udanego wypadu

mlody spi, juz dosc dlugo wiec za niedlugo pewnie sie obudzi ale zanim poszedl spac to pomagal mi w sprzataniu. ja mylam okna a ten stal oparty o kanape, patrzyl co ja robie i za moment ten tak samo -na sucho kanape myje swoja raczka

a jeszcze wam nie mowilam jak sie mlody ze mna ladnie bawi - schodzimy na dol do rodzicow, tam jest w salonie lawa i dwa fotele odsuniete od sciany tak, ze mlody sobie za nie wchodzi i mi sie chowa
normalnie bawi sie ze mna w chowanego
ja chodze i wolam gdzie jest kubus? gdzie jest kubus? ten siedzi nieruchomo za fotelem, pod lawa albo nawet zwyczajnie za sciana i po kilku chwilach wychodzi i impetem - ja wtedy oooooo, jest Kubus a ten zaciesz na buźce taki ze szok i tak mozemy sie i z pol godz bawic

Stary 2013-12-15, 12:46   #4968
litllesweetangel
Lurker ;)

Bylismy wczoraj na zakupach, troche postekal jak zawsze ale bylo ok. Mial byc mily wieczor. Wrocil z lidla, bo trzeba bylo cos dokupic i jakby nie wiem ktos inny w niego wstapil. Darl sie na mnie jak nienormalny, no o wszystko, ze niby na forum caly czas siedze , ze nic nie robie w domu a on po rannej zmianie musi latac z mala. Chuj, ze siedzialam w pracy 10 i 11 h... I jak sie ktorys raz podczas klotni slyszy, ze moge wypier** no to co, mowie, ze jutro sie zbieramy( nie bede dzieciaka po nocach ciagac). Poszlysmy spac do salonu, on spal sam w sypialni pod kocem. Rano przyszedl do pokoju do malej, ja sie ogarnialam, poszlam sie kapac i przyszedl sie przytulil i przeprosil. Chuj mi po jego przeprosinach, powiedzialam, ze za pozno. Wczoraj nie widzial swojej winy gdy ryczalam jak glupia. Jak mi sie oswiadczy na swieta to chyba sie posikam. Coz za zmiana zdania, jednego dnia mam wypierdalac a tydzien pozniej za niego wyjsc? Ostatni raz. Przy nastepnym, po powrocie z pracy zastanie puste mieszkanie. Cierpliwosc mi sie skonczyla. Amen.

edit. Zawsze w weekend planujemy, ze cos porobimy razem, bedzie fajny wieczor, film no wiecie ocb. A sie konczy tak, ze jest klotnia bo znowu cos nie pasi. Kazdy weekend s☠☠☠☠☠☠☠ony, a to przeciez nasz jedyny czas dla siebie. Chyba zaczne jezdzic na weekendy do mamy to bedzie spokoj chociaz.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-12-15 o 12:48
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 12:48   #4969
hje
Zakorzenienie

HEJO!!

Ja myślałam, że jak wpadnę, to już w nowym wątku kilka stron a tu proszę - łikend

Jak skończymy ten, to zapraszam tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post44166388

Pola spała od 19 do 6.30 z jedną przerwą ok. 2

Little, co jest?
Edit. doczytałam... Mówią, że kobietę trudno zrozumieć, a co można powiedzieć o tych capach z Marsa...

Iffonka, aż mi się przypomniał tekst Twojego tż, że jak to będzie "twardą ręką" Bartka wychowywał, ja ☠☠☠☠☠☠☠ę

Marsi, Nawijka, tak jest: "Śląsk, Wisełka, Lechia Gdańsk - trzej królowie wielkich miast!

Lecę się zbierać, dziś śmigamy do t.

PS. U nas w niedziele obiad je się o 12

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2013-12-15 o 12:49
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 12:54   #4970
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
a co tam jest napisane ?

dziewczyny, a co do aspiratora katarek to uwaga, małe dziecko Wam nie powiem ale mój starszy mowi,że straaasznie wysusza nos, więc tak jak piszą psikać wodą morską po każdym użyciu to święta prawda
my na razie odstawiliśmy bo mały wczoraj na spacerze miał kontuzje w nos i farba leciała

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

tak wcześnie mój jeszcze pyka, dopieto po kościele będziemy jeść

TZ usypiał małego i słysze jak pochrapuje

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

tak wcześnie mój jeszcze pyka, dopieto po kościele będziemy jeść

TZ usypiał małego i słysze jak pochrapuje

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

biedna jesteś, ja mam podobny problem w zimie
kup sobie maść w aptece CLOBAZA i rękawiczki bawełniane w rossmanie, siup na noc- rewelacja
jest jeszcze jedna zarąbista maść ale nie pamiętam nazwy, zielona tubka z dużą zawartością mocznika
u mnie pomagają jeszcze kapsułki z omega 3,6- czuję po nich poprawę nawilzenia

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

pewnie wyczerpał się jej limit z nfzpo nowym roku trzeba ponowic albo morfo zrobić we własnym zakresie

a co do TZ, kurde jakie to przykre, a zawsze był sknerą?
Marsi kochana możesz mi powiedzieć na co konkretnie jest ta maść z mocznikiem?

I dziękuje na odniesienie,kupię wszystko co podałaś. Może coś to da.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 13:27   #4971
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
Magda miala wypadek z tym gostkiem na motorze ... szkoda w sumie bo ja nawet polubilam ...

leeeee myslalam, ze ciastkowa produkcja bedzie miala dluzszy epizod, roman i rodzinka taka wyluzowana

Mala a jaki kupilas rozmiar ??? ja mam taka miarke z tej firmy elefanten i wychodzi ze mala ma takie 19/20 .. w polowie rozm 19 jest .... kupie jej te papciochy bo ona juz nie raczkuje tylko chodzi juz caly czas ....
My wczoraj w Bartku kupiliśmy rozmiar 21. Najlepiej wyjąć wkładkę z buta i przymierzyć do stopy. Wkładka powinna być większa od nóżki nie więcej niż 12 mm i nie mniej niż 6 mm.

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:
kurcze, mam zagwostke dot tych butow
to beda pierwsze prawdziwe butki dla dziecka i chce zby byly zdrowe... nie chce zeby przez jakies paciarajstwo dziecko mialo potem problemy ze stopami, paluszkami czy nawet chodzeniem....
a boje sie ze jak sie zapytam kogokolwiek w sklepie to beda wszystko wciskac jak leci byleby tylko cokolwiek sprzadac :/ wiadomo jak jest...

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

mala, zapodaj linka raz jeszcze
a gdzie je kupilas i za ile?
Pstryczku my wczoraj robiliśmy objazd po sklepach za bucikami dla małej.
W 2 dajchmanach byliśmy i nic nie było. Rozmiary duże (ale dla Kubusia to nie problem, bo on duże stopy ma) nic w rozmiarach 21 nie było.
Za to ja kupiłam sobie kozaki. Mała w tym czasie z mężem przeszła na własnych nogach cały sklep wzdłuż i wszerz.
Potem do bartka poszliśmy i kupiliśmy małej takie butki:
http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/pr...-313380un.html

Mała była grzeczna i spokojnie przymierzała buciki. Przymierzaliśmy też z serii super lekkie, ale nie były wycięte tak bardzo i trudniej się wkładało. One są z membraną. Fajne, były bo naprawdę lekkie.
Nasze są delikatniej cięższe, ale bardzo mi się podobają. No, ale są bardzo wycięte i można je maksymalnie otworzyć i wygodnie założyć.

A co do butów po domu to mam ogromny dylemat, ale to wieczorem napiszę.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 13:36   #4972
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Jak ja lubię weekendy....nie trzeba nadrabiac po NAŚCIE stron..

Pstryczku...Silver...co do leżaczka... On taki spokojny w nim nie jest...wieczorem nadal w nim pije mleczko i zazwyczaj usypia..w dzien juz rzadko...ale czasami-zdarza sie ze mu daje jeść..jakoś tak nie bardzo wariuje w nim-ale za długo nie posiedzi.

Wy już fewciujeciw mieszkanka na święta a u mnie leň..leň.... Ale od jutra, się biorę ostro..okna najpierw..a potem poleci

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 14:26   #4973
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Ale słodziak
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
UWAGA !!!
Kocham Go
ogromne dla męża
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Bawcie się dobrze
i napisz potem czy zostaliście na noc
Cytat:
a jeszcze wam nie mowilam jak sie mlody ze mna ladnie bawi - schodzimy na dol do rodzicow, tam jest w salonie lawa i dwa fotele odsuniete od sciany tak, ze mlody sobie za nie wchodzi i mi sie chowa
normalnie bawi sie ze mna w chowanego
ja chodze i wolam gdzie jest kubus? gdzie jest kubus? ten siedzi nieruchomo za fotelem, pod lawa albo nawet zwyczajnie za sciana i po kilku chwilach wychodzi i impetem - ja wtedy oooooo, jest Kubus a ten zaciesz na buźce taki ze szok i tak mozemy sie i z pol godz bawic
ale superowo
Cytat:
edit. Zawsze w weekend planujemy, ze cos porobimy razem, bedzie fajny wieczor, film no wiecie ocb. A sie konczy tak, ze jest klotnia bo znowu cos nie pasi. Kazdy weekend s☠☠☠☠☠☠☠ony, a to przeciez nasz jedyny czas dla siebie. Chyba zaczne jezdzic na weekendy do mamy to bedzie spokoj chociaz.
ku.wa........faceci....
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Pola spała od 19 do 6.30 z jedną przerwą ok. 2

za nockę
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
My wczoraj w Bartku kupiliśmy rozmiar 21. Najlepiej wyjąć wkładkę z buta i przymierzyć do stopy. Wkładka powinna być większa od nóżki nie więcej niż 12 mm i nie mniej niż 6 mm.

Pstryczku my wczoraj robiliśmy objazd po sklepach za bucikami dla małej.
W 2 dajchmanach byliśmy i nic nie było. Rozmiary duże (ale dla Kubusia to nie problem, bo on duże stopy ma) nic w rozmiarach 21 nie było.
Za to ja kupiłam sobie kozaki. Mała w tym czasie z mężem przeszła na własnych nogach cały sklep wzdłuż i wszerz.
Potem do bartka poszliśmy i kupiliśmy małej takie butki:
http://www.sklep.bartek.com.pl/pl/pr...-313380un.html
bardzo ładne butki

Poka jakie sobie kupiłaś kozaczki

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Pstryczku...Silver...co do leżaczka... On taki spokojny w nim nie jest...wieczorem nadal w nim pije mleczko i zazwyczaj usypia..w dzien juz rzadko...ale czasami-zdarza sie ze mu daje jeść..jakoś tak nie bardzo wariuje w nim-ale za długo nie posiedzi.
Moja już daaaawno nie leży w nim. Oddałam siostrze bo pożyczyła mi (a jej się za niedługo przyda )

Czas edycji: 2013-12-15 o 14:27

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-15, 15:30   #4974
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Ellmi i reszta :p
Poleć jakaś fajna, lekka książkę, gruba książkę do poczytania ??
Chciałam siostrze kupić, myślałam o charlotte link co pisałaś wiem że to trhiller , ale nie wiem czy to nie za ciężki kaliber dla ciężarnej
Kurczę jutro bym musiała zamówić by na święta dotarło.

W ogóle nie mam pomysłu na prezent urodzinowy dla męża

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-12-15 o 15:32
Stary 2013-12-15, 15:34   #4975
gochaa_p
Zakorzenienie

hej
Ewcia dziś ma dzień głodomorka, 2xmleko, soczek, chrupki, ogórkowa, kiwi, banan i jeszcze sobie kroma chleba wyciągneła :P

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

chyba czas na nową część ???
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 15:49   #4976
meduzza
Zadomowienie

Cytat:

Cudowny jest, będzie przystojniacha jak nic

Hej Kochane, rzadko piszę...
Zrobiliśmy tydzień temu przemeblowanie w pokoju i tak mi się teraz podoba, że... ciągle sprzątam, chce mi się wszystko znów, nawet się rozkręciło w nowej atmosferze Mała głupia zmiana a taki kop!!
Juliana jest teraz taki fajny dzieciak-potrafi sama się bawić przez 2 h na podłodze a my tylko siedzimy i się patrzymy na nią, czasem śmiejemy no bo śmieszna jest dziewczyna Zapyla na czworaka jak wyścigówka, bardzo się cieszę, bo myślałam, że pominiemy ten etap

Która ma doświadczenie (evel?) w obkładaniu tortu masą cukrową??? Myślę o roczku już Zastanawiam się czy lepiej obkłada się tort kwadratowy czy okrągły.
Ninagg Fajne buciki. Ja też muszę się rozglądać powoli. Trochę rozkłada mnie na łopatki fakt kupowania butów za 200 zł na max 3 miesiące ale co zrobisz, jak nic nie zrobisz.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 16:00   #4977
s i l v e r
Zakorzenienie

Ale mam dziś marude masakra, chodzi za mną krok w krok, wspina mi się na nogi i non stop płacze ehhh... na bank ZĘBY

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-15, 16:20   #4978
ILLUSION
Wtajemniczenie

Hej
Iguś się bawi po drzemce, w piekarniku żeberka z dzika z ziemniaczkami na jutro,choinkę ubrałam przed chwilą(małą mam,na stole).
Iguś ma katar Dopiero co wyzdrowiał. I to przeze mnie Wczoraj po spacerze młodego wyciągam z kombinezonu a tam przesikane spodnie No i wieczorem już katar Nie mam pojęcia jak to się stało, przed wyjściem zmieniałam pieluchę a jakoś górą przesikał... TŻ mnie chce pocieszyć chyba że to od zębów bo zbiegło się to z tym że młody wczoraj zrobił kupę 2 razy (robi zwykle raza albo nawet co 2 dni) a dzisiaj do godziny 13 kupa była 3 razy i to taka rzadsza. Nic nowego nie jadł. Ślini się do tego tak że tylko mu na okrągło bluzki zmieniam a w śliniaku nie chce być i go zdziera. No ale ja i tak wiem że to przeze mnie. Źle zapięłam pieluchę czy jak? Biedny nie mógł spać, dziś w dzień odsypiał. Już 3 raz spał teraz. A katarek rzeczywiście świetny jest(zamówiłam w dzień darmowej dostawy). Wczoraj niepotrzebnie męża posłuchałam bo powiedział żeby nie wyciągać tego po nocy i odkurzaczem małego nie straszyć. A dzisiaj jak rano odciągnęliśmy to powiedział że musi przyznać że rewelacja.

Z przyjemniejszych rzeczy to byłam dziś z mamą na zakupach i kupiłam sobie płaszczyk puchowy na zimę!!!! Tzn. mama mi kupiła.

silver kciuki za jutrzejsze badanie
iffonka - przykre to co piszesz, zwłaszcza w sytuacji kiedy ty nie zarabiasz...jeszcze bymmogła zrozumieć żebyś kupiła 5 bluzkę w tym miesiącunp...ale na termoopakowanie albo prezent dla dziecka żałować? A Bartuś śliczny
little -przykro mi że tak Wam się układa...wiadomo że wszędzie są czasem większe lub mniejsze kłótnie ale to straszne że takie słowa padają, wcale się nie dziwię że tak stawiasz sprawę
sylwietta

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2013-12-15 o 16:22
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 16:27   #4979
szklanka19
Zadomowienie

Iffonka, Meduzka witajcie z powrotem

Iffonka dla Twojego tż niezłe baty się należą nie rozumiem jak można tak ścibolić trzymaj się kochana, mam nadzieję, że się poprawi

Meduzza co zrobiliście inaczej? Pochwal się

Silver ogromne kciuki za jutro! Na Ligocie macie badanie? Sorry, że ja tak zawsze dopytuję, ale mnie ciekawi bo to moja działka poniekąd

Bokeh podziwiam, że jednak zdecydowaliście się jechać

Mała oby ręce się szybko zagoiły!

Little współczuję przeprawy z tż kurde nie wyobrażam sobie usłyszeć takich słów tulę
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 16:39   #4980
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Silver ogromne kciuki za jutro! Na Ligocie macie badanie? Sorry, że ja tak zawsze dopytuję, ale mnie ciekawi bo to moja działka poniekąd
Już nie będziemy jeździć na Ligote.
Teraz jesteśmy zapisani w Chorzowie w szpitalu dziecięcym na Truchana.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości