|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Pierwszy tytuł na odchowalni nosił będzie nazwę: | |||
| Wszystkie mamy już maluszki, teraz pora zrzucić brzuszki |
|
13 | 28,89% |
| Każda bąbla ma przy sobie, niech sie chowie w złotej dobie |
|
0 | 0% |
| Juz porody sa za nami wiec sie na odchowalnie przerzucamy |
|
0 | 0% |
| Na cwiczenia nadszedl czas bo porody poszly w las |
|
0 | 0% |
| KUPY, BĄKI, ULEWANIA - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! |
|
17 | 37,78% |
| DZIECKO KUPĘ CIŚNIE DZIELNIE - MAMA CIESZY SIĘ. NIEZMIERNIE! |
|
7 | 15,56% |
| JUZ ZRZUCAMY KILOGRAMY BO JESTESMY SEXI MAMY! |
|
6 | 13,33% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,44% |
| Głosujący: 45. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy z dziećmi dokazują, a dwupaki wyczekują . Mamy XI-XII cz. XIII
Cytat:
też słyszałam, że to pierwsze mleko ma jakby status "leku" - nie można go reklamować, rozdawać próbek itp.
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
śliczna
![]() Byliśmy dzisiaj na sesji. Postaram sie cos wrzucic, bo na fb sie pojawiła księżniczka. No i Malwisia ma też zdjecie z Hania |
|
|
|
#1233 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny przepraszam, że tak tylko o sobie. Później postaram się coś nadrobić.
Marcin zrobił dziś wodnistą kupkę.Nie jest to calkiem woda ale taka rzadsza. Kolor żółty, musztardowy. Trochę śluzu... Czy mam się martwić? Kurdę już nie pamiętam jak starszy robil. |
|
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
https://m.facebook.com/?_rdr#!/photo...ser=1318926958 nie umiem z tel wstawić zdjecia
|
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Sylwia, Basiaaa - trzymam kciuki za malenkie nózki ! Wierze że dzieki temu , że tak szybko reagujecie wszystko bedzie dobrze a maluszki nie beda pamietaly !! Ola - u nas kupki tez sa bardzo luzne, czasem praktycznie całe wchlaniaja sie do pampka I z pewnoscia daleko im do jajecznicy . Co do smoczka to Majka tylko maleńki TT I tylko na spacerze. Tetaz szukam lateksowego NUKA I wierze, że sie uda ! ACELINKA - jesli polecimy do Polski to bedziemy w Bytomiu. Jak tylko nie bedzie to na dwa dni ( zalezy ile Tz dostanie urlopu ) to mozliwe że sie zobaczymy )Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1236 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny poratujcie, zaraz nadrobie ale musze sie popytac...
Wczoraj o 20 wziełam tabletkie 2 metafen (migrena, wymioty, podwójne widzenie, bol gałki ocznej) , ile sciagniec mleka mam wylac? o 20 dalam cyca, potem o 23:30 wylałam, z 3 w nocy juz mam w lodówce, tez wylac? ile tabletki moga sie trzymac? nie chce zrobic maluchom krzywdy. |
|
|
|
#1237 |
|
Zadomowienie
|
Basia. Mi Polozna powiedziała, żeby wylać jedno mleko. Tak robiłam. Np
Tabletka o 19 to wylewalam to z 21. Tym z 24 karmilam. Milek nie wyglądał na nacpanego ![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
a ja slyszalam ze to co zjemy przekazywane jest dla malucha w pokarmie w ciagu 4-8h
Treleuspokoilas mnie troche. dziekuje!!! ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- dzieki lineczko :-* |
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie ,my dzisiaj znowu w rozjazdach .Tesciowa zaprosila na obiadek.
![]() Kurcze wczoraj mi wizaz szalal zdazylam jednego posta napisac i koniec...jakas przerwe mieli ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#1241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co lekarz/położna to inne zdanie |
|
|
|
|
#1242 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjecia ogladne na kompie wieczorkiem.
Nie chce mi sie jechac,pogoda do bani-pada ![]() Milego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1243 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi z powodu tego młodego chłopaka ![]() Cytat:
Przykre to ![]() Jaki ma bujny fryz Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Dzień dobry Wczorajsze imieniny trwały do 1 w nocy Jaś już od 23 smacznie spał i pomimo tego że i tak było mówione wcześniej że zostanie u dziadków to jakbym go miała wziąć do domu to nie miałabym serca żeby go budzić... Tak dobrze mu się spało że od 23 spał do 4 ![]() Za to my z mężem spaliśmy do 10:40 i jesteśmy naprawdę wyspani Niedługo moi rodzice przywiozą Jasia Nie zdawałam sobie sprawy że kiedykolwiek będę za kimś tęsknić bardziej niż za rodzicami czy mężem. Jaś stał się najważniejszy
|
||||
|
|
|
#1244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
a w domu to tak nie bardzo ;]
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robią nam na zlosc te nasze dzieciaczki [COLOR="Silver"]
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-12-15 o 14:28 |
|
|
|
|
#1246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia, naprawdę to dla mnie ważne i podnosi na duchu Bartuś od wczoraj coś gorzej je, ssie 10-15 minut i koniec, więcej nie chce, zaciska dziaselka i nie można mu już nic podać. |
|
|
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
A my zaprosiliśmy na dziś pradziadków Natalii i będą też moi rodzice. Wczoraj już uczyniłam sałatki ale tak mi się nie chce przyjmować gości
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
my byliśmy wczoraj u ortopedy i mały ma dysplazję jednego stawu, więc będzie musiał nosić specjalne majty i za 3 m-ce kontrola.
Mam dziewczyny pytanie jak w wigilie bede chciała pojeść troche 'zakazanych' potraw to po ilu godzinach moge karmic normalnie cycem? |
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wam też wypadają włosy w ogromnych ilościach ? Ja jestem załamana, nie dość że mam ich mało to jeszcze wypadają
![]() Czekam na rodziców i Jasia i nadal ich nie ma |
|
|
|
#1250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekam kiedy bede mogla zaczac brac tabletki jakies...W ogole we czwartek musze pamietac zeby poprosic ginke o tabletki anty.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#1251 |
|
Zadomowienie
|
Domi,Lineczka to zupelnie normalne. Podczas ciazy wychodzi o wiele mniej wlosow niz normalnie, zas po porodzie wszystko sie, powiedzmy reguluje i wychodzi o wiele wiecej wlosow. Wszystko sie wkrotce unormuje. Xxx
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Jedna mloda spi, druga oglada mala syrenke. Zrobilam ciastka maslane z kokosem i czekam na gosci. Czy Was tez caly czas bola piersi? Zastanawiam sie czy wszystko jest ok, bo pobolewaja, a jak karmie to mam na poczatku karmienia taki bol jakby ktos igle wsadzal :-/ ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Niuni32 sliczna
|
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Żyję! Tęskniłyście?!
|
#1253 |
|
Wtajemniczenie
|
a jakże
Nina zajmująca![]() a ja od dziś wiem ze Liwka ma tylko jedną babcie a ja nie mam teściowej. NA chrzciny nie przyjdzie ani do koscioła ani na przyjęcie, ma dość mojego ego, że ja decyduje, że to wstyd, zrobiła ze mnie idiotkę a mąż siedział jak ta ci.pa i nic nie powiedział. Zaczęłam ubierać dziecko i pytam sie go czy idzie. Powiedziałam że dziecka mu tam nie dam, teść jest ok ale ona nie, do męza mam pretensje nie gadam z nim. I powiedziałam mu ze kiedyś przyujdzie taki moment że dam mu ultimatu ONA albo JA i wiem co wybierze Nie współczujcie mi, przestało mi zależeć.
|
#1254 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Niestety nie miałam jak zajrzeć troszkę sobie tylko podczytywałam. Goście przyjechali zobaczyć Natalię a zostali jednak na noc, niedawno pojechali.I jeszcze jestem sama w domu bo mąż w pracy, także nie wiem na ile moje dziecko pozwoli mi się odprężyć na wizażu
|
|
|
|
#1255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no jak ma synka taka cipę to ktoś musi decydować, nie wyobrażam sobie jak mógł się nie odezwać jak ta baba Ci zarzucała takie rzeczy ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
ja też siedzę sama bo TŻ pojechał podłączać internet kuzynce, myślałam że to się zejdzie chwila moment a już go ponad 3 godziny nie ma a takie fajne przedpołudnie mieliśmy i myślałam że popołudnie będzie takie samo a tu klops nie wspomnę o tym że chciałam mieć trochę czasu dla siebie na umalowanie paznokci sprzątnięcie bo mąż miał się małą zająć
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-12-15 o 17:13 |
||
|
|
|
#1256 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pytałaś dzidziu ile moja córa przybiera Gdy byliśmy na wizycie patronażowej to przytyła z 2800 do 3440![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Domi, Lineczka, Rusalka :-*
Kurde, nie moge sie juz doczekać efektów sesji. Żałuje tylko ze nie mieliśmy radiowej okazji (za free) jak Malwinka byla mala Co do wypadania włosów, to u mnie jest wręcz przeciwnie, na chwile obecna wypada mi mniej włosów TAK SAMO miałam po pierwszym porodzie no sle u mnue d wypadanie włosów to nrma, takze terax cieszę sie z miłej odmiana---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Beatko współczuje tesciowej.meza bym zatlukka |
|
|
|
#1258 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkie zdjęcia dzieciaczków prześliczne!
---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- A mi włosy też wypadają na potęgę. |
|
|
|
#1259 |
|
Zadomowienie
|
Hello!
Byliśmy z Milkiem w szpitalu dziś katarek się powiększył. I doszedł kaszel. pani doktor nam dala pulmicort do inhalacji i jak nie przejdzie do wtorku to szpital i antybiotyk na 10 dni, czyli święta w szpitalu ![]() Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

bo to odgórnie "zakazane" przez państwo, tak rozmawiałam tu któregoś razy z kasjerką w Ross

KCIUKI DLA ANI 

Mial 19 lat. Razem bawilismy sie na weselu 3 lata temu.Przykre....pamietam go jak przez mgle ale jednak dobralam sobie do glowy.
Nie zdawałam sobie sprawy że kiedykolwiek będę za kimś tęsknić bardziej niż za rodzicami czy mężem. Jaś stał się najważniejszy