|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
|
7 | 16,67% |
| W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
|
2 | 4,76% |
| Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
|
2 | 4,76% |
| Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
|
17 | 40,48% |
| Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
|
11 | 26,19% |
| Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
|
3 | 7,14% |
| Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3002 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44162376]Mój cały czas mówi " gej"
[/QUOTE]---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|
|
|
#3003 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pod choinka ![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44159604]Kejt, współczuję ![]() Oliath a ja się wyłamię i nie pochwalę. Powiem tylko: uduszę Cię za wstawianie takich fot... Języka szukam w kuchni... A mogę se wsunąć co najwyżej suchara.... A poważnie, to jadłabym. Cały. U nas bosko wręcz. Artusiowa wysypka ma się całkiem dobrze, zwłaszcza rano i po południu, gdy jest ciepło lub gdy ją pociera rączką, lub gdy szoruje buźką po pieluszce. Płakać mi się chce, jak na niego patrzę. Za to na spacerze - jak ręką odjął. No zdrowe dziecko. W poniedziałek chcę nas umówić do dermatologa, prywatnie ofkorz. Modlę się, żeby wizyta nie była zbyt droga, bo bardzo mi zależy. A u mnie - niespodzianka - kolejny cios, kolejny kryzys laktacyjny i odciąganie co karmienie. Szkoda gadać. A teraz, przy okrojonej diecie to już widzę, jak z tego wychodzę. Kupiłam sobie gorzką czekoladę, po kostce na smuteczek... (gorzka czekolada nie zawiera mleka ani jajek Aha, no i czekam na @, przyjdzie jutro, najpóźniej w poniedziałek.[/QUOTE] wspolczuje wysypki Cytat:
Teoretycznie bakterie bo Wojtus bral antybiotyku, tz jeszcze bierze Cytat:
![]() Cytat:
a u mnie pije sie po Cytat:
no to lipa. W przedszkolach jest niezly mix bakteri Mam nadzieje ze przejdzie Marysi przed wyjazdem.Cytat:
za nowe umiejetnosci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas taki.zestaw byl wczoraj ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44162376]Mój cały czas mówi " gej" [/QUOTE]Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
OLCIA WOJTUŚ Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-12-14 o 22:17 |
||||||||||
|
|
|
#3004 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój najczęściej mówi nieeee Od 19:30 już 5 raz uspokajam dziecko. Nie wiem co sie dzieje, ale to nie bąki bo były. Chyba nie bedzie mi dziś dane spać Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|||
|
|
|
#3005 |
|
Wtajemniczenie
|
fiazo a Piotruś budzi się z płaczem czy marudzi?
|
|
#3006 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz 2,5h czekam az Edziu sie obudzi na mleczko
Zawsze przesypia jakies pol godziny a teraz spi i spi i gdyby nie to juz sama bym spala. Ostatni raz jadl 6.5h temu (plus przepajanie woda 4h temu)...Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
|
#3007 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobilam wszystko
Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
|
#3008 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.
Padam na ryj. Pisałam w nocy pracę. Późno skończyłam. Już miałam kłaść się spać, a tu Młody się obudził i baw się ze mną mama nie śpi bawimy się. A Tż nie wstał i jestem na niego zła! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Misiaczka, brawa dla Majeczki za duze postepy
Rozwija sie duzo szybciej od Edzia, mimo ze jest mlodsza ![]() Jezeli chodzi o slowopodobne dzwieki, to u nas o dziwo kilka brzmi po angielsku (przypominam, ze mowimy po rosyjsku). Mowi: - "hi" przy powitaniu - "thankyou" przy zmianie pieluchy - "mama" gdy placze - "daj" gdy cos chce - "Edik" gdy ucze go jego imienia powtarzajac je wielokrotnie (brzmi jak Eik ) )- "aeiu" gdy powtarzam mu "ja tebia liubliu" (kocham cie) - "ajou" gdy powtarzam mu "I love you" ![]() Elaine, no niestety, tym razem mamy dolek i nie wiem czy juz nie ostatni :/ Okaze sie wkrotce co i jak. Agrafka, wspolczuje i podziwiam za samozaparcie Wspominajac czasy gdy ja pisalam prace magisterska mam wrazenie, ze nie dalabym rady pogodzic macierzynstwa ze studiami, wiec szacunek ![]() Edek przespal 8h Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
jakierka obyscie jednak wyszlo na prosta z TZ.
misiaczka brawa dla Majeczki
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Dżizas, ale mam syndrom dnia następnego
![]() Glowę bym sobie najchętniej wlożyła do zamrażarki Zrobilismy wczoraj na dole imprezę konkurencyjną w stosunku do małolackiej imprezy na górze i Oli przesadziła wybitnie ze świętowaniem ![]() OMG jak mi zle teraz
|
#3012 | |
|
Konto usunięte
|
Cześć.
Ja znowu przychodzę na gorzkie żale. Wieczorem się już pobeczałam z tego wszystkiego. Mały nie chciał usnąć, między 20.30 a 22.3o budził się chyba ze 150 razy. Na szczęście TŻ pomagał. Ja o 22.30 zasiadłam do sprzętu i gdy po 40 minutach w laktatorze było 40 ml, a teoretycznie o 23.30 Artek mógł się obudzić na jedzenie, poprosiłam TŻa, żeby poszukał na wszelki wypadek apteki 24h. Bo mam w domu jakieś saszetki mm, ale bałabym się podać, bo to nie HA. Na szczęście w tym samym momencie do cycków napłynęło mleko i odciągnęłam porcję. O 3 powtórka, tzn. odciąganie. Pospaliśmy do 7, jedzenie, zabawy i półgodzinna drzemka, wstaliśmy przed 9. Ja jestem zła, zmęczona, sfrustrowana - bo wiecznie głodna. Tak, wiem, że na tym da się żyć, ale jak to na każdej diecie do przygotowywania posiłków trzeba mieć czas, a ja go kuź.wa nie mam. Tak to w locie zjadłam jogurt albo jakieś ciastko (nieważne, że kg, byłam syta i miałam siłę na wszystko), a teraz... to nie, tamto nie, czytaj składy, szukaj serwatek i innych pierd.ół, no cuda na kiju. A i tak nie wiem, czy to coś pomoże Artusiowi. Jeśli tak, to OK, a jeśli nie, jeśli to nie nabiał, to chyba podziękuję tej lekarce za parę dni wyjętych z życiorysu. Wiem, że bywają gorsze sytuacje, ale mam dostać @ wkrótce, więc pewnie przereagowuję, ale kryzys l., alergia, wieczne kłótnie z TŻem, to wszystko mnie dobija. [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;44162346]Ma takie jakby suche czerwone troche swiecace placki na policzkach i klacie do tego troche szorstkie kolanka i łokcie.[/QUOTE] Dziękuję za odpowiedź, u nas nic takiego nie ma, są jedynie krostki na buzi, a skóra jest mięciutka. Na ciele nic. Cytat:
I piona z usypianiem. |
|
|
|
|
#3013 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie na wizazu!
dziewczyneczki to sa zalecenia zywieniowe dunskiej pielegniarki czy moglybyscie napisac czy w Polsce sa podobne czy sa jakies roznice? ![]() 4-6 miesiac: picie-mleko lub troche wody z kranu w kubeczku kaszki: ryzowa tylko 1raz w tyg, kukurydziana, gryczana, platki prosa warzywa: ziemniak, marchew, brokuly, kalafior, squash, pasternak, pietruszka owoce: gruszki, jablka, melon, banan, jagody, sliwki I nic wiecej. Ok Franek sie zbudzil i szlajej, zaraz sprobuje z nim troszke nadrobic, chociaz wczorajszy i dzisiejszy dzien. Dawno mnie nie bylo ![]() Milego dnia wszystkim!!!
|
#3014 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() ale wy spamujecie. Wczoraj odpadłam bo o16 jak mnie cos chwyciło to myslałam ze padne. Głowa jak bania gardło obolałe i kazdy wrzas małej jak swider. Połozyłam mała jak najszybciej dowyrka ale oczywiscie spac nie chciała bo nie o tej godzinie ja natomiast chciałam jak najszybciej sie połozyc wiec co? właczyłam dziecku famili gaya na lapie i poszlam wypic herbate i pod prysznic a ta 30 min gadała z kreskówka. Matko tez nie miałąm jej co właczyc . No ale cel uswieca srodki. I która mi pozazdrosciła????? od 3. walczyłysmy z bakami. nie kolka tylko baki bo na obiad piłam sok warzywny z brokułem :/ No nic. jeszcze troche mnie telepie. Niech TZ wraca bo musze sie wygrzac w wyze a tu jeszcze z siersciami i mała na spacer trzeba a pogoda pod psem. Miłego dzionka dla wszystkich
|
|
|
|
#3015 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Całą noc miałam do Cytat:
Jeśli chodzi o warzywa i owoce to ja sugeruję się tym co w słoiczkach są po danym miesiącu
|
|
|
|
|
#3016 |
|
Zadomowienie
|
to jeszcze nic, u nas często pije się przed, bo tż ma urodziny w wigilię
u nas mega fajnie Kari nie spała (darła się) od 22 do 2, i uwaga! zasnęła sama w łóżeczku. Spała, uwaga! 40 min. I płacz. I później spała z przerwami do 7.30 z nami w łóżku. Więc to tyle w kwestii samodzielnego spania. A poważnie to martwię się o nią strasznie, nie wiem czy to pepti pomaga, dalej ma przelewanie w brzuszku, kolki, zielone kupy itp.
|
#3017 |
|
Raczkowanie
|
Oli torcik marzenie! Jezyk mi do tylka uciekl i nie wiem kiedy wylezie
Agrafka moj troche kichal i mialam wrazenie ze nosek lekko zablokowany a po 2 godzinnej wizycie na dworzu mu przeszlo, ale bylo bardzo wilgotne powietrze. Chyba sie zainhalowal hehe Rocky wspolczuje skoka! U nas tez chyba ma ochote sie przpaletac. Franek przez ostatnie 2 dni marudny i krotko spi, ale u Cb to fajny ten skoro mala tak dlugo chrapie Amoze u nas to zabki posmarowalam wczoraj dziasla i jakby troche mu ulzylo...malaczarna wyrazy wspolczucia. Nie dziwie sie tz ja tez bym nie miala ochoty nigdzie wyjsc w takiej sytuacji mela jakos nie przekonuja mnie te gryzaki do warzyw. hmmmm uzywal juz ktos perse moze macie cos w domu co go uczula, a moze ma uczulenie na kurz i kciuki za mleczko!!Oby powrocilo w dostatecznej ilosci. bedzie dobrze kochana, juz nie raz pokazalas jak potrafisz walczyc. ja w Ciebie wierze!skylie zdrowka jakierka oby syt z tz sie poprawila, no i pochwal sie sypialnia jak bedzie gotowa magolina ja jak jestem w Pl to zawsze przy kasie mam mine zdziwionego losia. i dla Tzfiazo a sa jakies szpilki w miare w tym ccc? Ja mam 30% znizki na wszystko w ccc niestety tylko do dzisiaj wiec nie uda mi sie wykorzystac... ![]() Misiaczka dla Mai za nowe umiejetnosci i super ze skoku sobie od Was ucieklhaha Lachryma u nas jak zasypia ze smokiem to jest mrrrr mrrrr jak kotek maly oli hahaha woda z ogorow i do przodu ![]() U nas nie pije sie w wigilie no chyba ze herbatka do ciasta po wigilii kiedy juz i tak z przejedzenia nie mozna sie ruszyc, ale jeszcze ma sie nadzieje, ze kawaleczek ciasta nie zaszkodzi
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Płacz nie do oganięcia i bez prężenia. Całą noc tak dawał, dopiero przed 6 była kolka bo prężył sie jak opętany.
Wstałam niedawno dzieki tż.o 9 karmiłam dziecko na śpiocha , ale to ja byłam śpiochem Aa dzień dobry Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3019 |
|
Raczkowanie
|
ja dzisiaj pewnie wiekszosc dnia bd sama z malym. Swietnie, biorac pod uwage fakt, ze straszna maruda od kilku dni
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
I ja sama. Tż pojechał na wieś po rodziców i swojskie miesko
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#3021 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Zmęczona jestem i bez humoru
Jakierka- Misiaczka- za nowe umiejętności.Mój Miś nie przekręca się z brzuszka na plecki i odwrotnie. Pytałam o to ostatnio panią doktor. Poobracała go troszkę, popatrzyła i stwierdziła, że jest wszystko ok i to kwestia czasu, ale cholerka martwię się.
|
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja znajoma używa tej silikonowej i jej córka jest zachwycona. Nieważne, że się upaćka, ważne, że coś dziamga, że uczy się samodzielności i przy idących zębach fajnie dziecko zajmuje.
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Teściowa przyszła na godzinę. Efekt? Fi tylko jak ją zobaczył to w ryk, mówimy, że śpiący, to na rączki koniecznie musiał trafić. Później położyliśmy go w wózku, to skakała nad nim "tititi tatata" no i oczywiście jak marudził to o której jedzenie W końcu go ululałam, zasnął, obudził się na karmienie i w płacz, masakra jakaś... Jeść nie chciał nawet jak teściowa już poszła. Teraz zasnął od tego płakania...
|
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3025 |
|
Wtajemniczenie
|
PERSE życzę siły
![]() KEJT no to źle działa teściowa na dziecko ![]() Hej. U nas dzisiaj nawet ok. Mały spał 2x po 15 minut . O 16:10 zjadł deserek i po nim gadał 15 min. Zmęczył się i poszedł spać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Ja siedze teraz i robie desery dla Piotrka w słoiki. Już mi sie jabłka skończyły, bede musiała do mamy sie zgłosić po nowa dostawe
|
|
|
#3027 |
|
Wtajemniczenie
|
Chwalę się, że mój synek kończy dzisiaj 4 miesiące Rano nie miałam internetu Bylismy dzisiaj na zakupach, chciałam sobie cos kupić na chrzciny i Bóg mi świadkiem, że nic ciekawego nie było bez komentarza. Kupiłam sukienko-tunikę prostą, czarną z cekinami ale to raczej na święta niż chrzciny i w tym tygodniu znów muszę się wybrać Misiaczka dla Mai za nowe umijętnościFiazo współczuje tego Piotrusiowego płaczu biedaczek tak sie męczy z tym brzuszkiem![]() Perse ja Cię podziwiam z tą dietą, naprawdę Kejt ehh ale Ci ta teściowa krwi napsuje ![]() Yevele szkoda tej Twojej córki też się umęczy.Jakierka oby się z Tz ułożyło Tyle co pamiętam U nas na wigilii się nie pije |
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#3030 |
|
Raczkowanie
|
Fiazo masz to miecho? Podziel się; P Mama mi pisala ze u nich wczoraj była swiezonka. Tata kupil swinke w rzeźni. Beda na święta swojskie szyneczki, schabik ze sliwka i poledwiczka
![]() Sent from my GT-I9505 using Wizaz Forum mobile app
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

[/QUOTE]

za nowe umiejetnosci
Zawsze przesypia jakies pol godziny a teraz spi i spi i gdyby nie to juz sama bym spala. Ostatni raz jadl 6.5h temu (plus przepajanie woda 4h temu)...

nie śpi bawimy się. A Tż nie wstał i jestem na niego zła! 
12.06.2010

myslisz ze mozna tak podac pierwsze jabłko ewentualnie ziemniaczka? czy lepiej z łyzeczki??
biedaczek tak sie męczy z tym brzuszkiem