Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-15, 10:09   #4501
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.7

szczerze? ja mam aktualnie B1, co mi z tego, że matura na świetny wynik i podstawowa i rozszerzona, jak nie używałam tego języka od 6 lat! język nie jest problemem, bo zawsze można się nauczyć, pójść na lekcje, albo nawet otrzymać je w prezencie od pracodawcy, bo często w firmach są "godzinki z lektorem" i można iść się poduczyć. ciężej się nabyć innych zdolności. angielski jest wszędzie więc nadrobienie go nie jest niczym ciężkim. w mojej obecnej pracy wymagali dobrej znajomości bo są międzynarodowe projekty i kontakty, wypełniam wnioski, czasem czytam artykuły branżowe z zagranicy i starcza. więc noł stres
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 11:47   #4502
Rysia Siarzewska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
hm jeśli skończyłaś dobrą specjalność (i na politechnice) to nie powinno być wielkiego problemu z pracą.. no chyba, że nie robiłaś żadnych praktyk itd. Skończyłaś dopiero studia?
na polbudzie, specjalność podobno też ok (sądząc po ogłoszeniach o pracę i uwzględniając zdanie kadry akademickiej która twierdział że moja specjalność jest najlepsza)
Tylko co z tego? Praktyki mam bardzo mało bo tylko miesiąc a studia skończyłam w tym roku
Wszędzie tylko doświadczenie minimum 2 lata + uprawnienia + angielski biegle + certyfikaty wszelkiego rodzaju
Rysia Siarzewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 14:03   #4503
201701191353
Konto usunięte

Leniwa niedziela...

dziś wstałam o 13

Mam jakieś filozoficzne rozkminy (chyba dlatego, że okres blisko ) - a jeśli to wszystko ma jakiś sens? Próbuję sobie to wszystko tłumaczyć, że może tak powinno być, ale nie umiem. Ok - mam dach nad głową, jedzenie i mam w co się ubrać, ale ile można żyć bez pieniędzy? Ile można obciążać finansowo rodziców? Dlaczego mam żyć na najniższym poziomie, bo nie mam pieniędzy? Też mam swoje potrzeby, a to, że w obecnych czasach ważny jest wygląd, to nie ułatwia mi to brak środków na makijaż itp...

Ah, za dużo myślę chyba

I jakoś i tak nie dochodzę do normalnych wniosków.
201701191353 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 15:33   #4504
BandytkaD
Rozeznanie

to nie wygląd jest najważniejszy. sama napisałaś, że masz dach nad głową, masz co zjeść i studiujesz. uwierz, że to rzeczy, za które należy być wdzięcznym losowi
BandytkaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 18:52   #4505
nasicc
Przyczajenie

To i ja się przedstawię. Jestem tutaj nowo zarejestrowana <chociaż forum śledzę od dobrych kilku lat>. Obecnie na chorobowym,ale od końca grudnia wyruszam w końcu do pracy po poszukiwaniach. Ale mam obawy.
Od roku podróżuję za granicę do pracy przy koniach sportowych <pracuję z końmi,trenuję jeździectwo,mam własne>. Z tym,że to nowa praca i się tak boję jak cholerka,że sobie nie poradzę. Bo tym razem pojadę jako showgroom ponownie i w trasę na zawody. To wielka szansa dla mnie. Kocham swoją pracę a bezrobocie już mnie wykańcza przez rehabilitację połamanej stopy...dajcie mi kopa normalnie.
Poza tym mimo iż nie pracuję,to pracy mam w domu. Mamy gospodarstwo<ale nie typowe,nie posiadamy zwierząt gospodarczych> nie licząc koni. Więc codziennie karmię koniki,wypuszczam je i pracuję z nimi i mam treningi,więc nie ma obijania się na pewno ^ ^
Mam nadzieję,że mogłam się tu wypowiedzieć.
nasicc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-15, 19:08   #4506
DsC
Zakorzenienie

Marzę o własnym koniu... i cholernie Ci zazdroszczę
Stary 2013-12-15, 19:47   #4507
nasicc
Przyczajenie

Ohh potrafią dać w kość konkretnie diabły ,ale w życiu bym już z nich nie zrezygnowała. Jak jestem za granicą to końmi zajmują się rodzice,więc całe szczęście nie muszę się martwić
nasicc jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-15, 21:19   #4508
leleczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DsC Pokaż wiadomość
Czemu się nad tym zastanawiasz? Złe warunki? Atmosfera?
Atmosfera owszem, jakoś nie mogę złapac kontaktu z pracownikami, po drugie nie lubie tego co robię- nie odpowiada mi naciąganie kogoś na kredyt, po trzecie cały czas coś robie źle chyba po prostu to nie dla mnie..
Stary 2013-12-16, 02:57   #4509
haru_haru
Rozeznanie

Dziewczyny, patrzcie co znalazłam : http://www.cv-raport.pl/
Od czytania ile pracodawców nie czyta CV i LM aż mi się humor poprawił...To znaczy, że nie z nami jest coś nie tak tylko z nimi
Głowy do góry, damy radę !
haru_haru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 07:27   #4510
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leleczka Pokaż wiadomość
Atmosfera owszem, jakoś nie mogę złapac kontaktu z pracownikami, po drugie nie lubie tego co robię- nie odpowiada mi naciąganie kogoś na kredyt, po trzecie cały czas coś robie źle chyba po prostu to nie dla mnie..
Wciskanie czegokolwiek komukolwiek jest niewdzięczną pracą. Co innego jak ktoś sam przychodzi po kredyt.

Pracowałam kiedyś w kredytach, ale w biurze i na telefonie. Klienci sami do mnie dzwonili, by złożyć wniosek, a ja musiałam wysłać zapytanie do banku. Tą pracę akurat dobrze wspominam i chętnie bym tam wróciła.... szkoda tylko, że szef powalony był i zmienia pracownice jak majtki
Stary 2013-12-16, 08:18   #4511
leleczka
Wtajemniczenie

Ja też pracuję z klientami, ale u mnie i tak musze dzwonić po klientach bo ludzi jest za mało i nie wyrabiamy planu.. Dzisiaj odkąd wstałam mam już doła wcześniej myślałam że nie lubiłam swojego poprzedniego stażu- teraz wszystko bym oddała żeby tam wrócić. No ale cóż, spieprzyłam to i czasu nie cofne. Teraz nie wiem czy tam zostawac czy nie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 08:36   #4512
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez haru_haru Pokaż wiadomość
Dziewczyny, patrzcie co znalazłam : http://www.cv-raport.pl/
Od czytania ile pracodawców nie czyta CV i LM aż mi się humor poprawił...To znaczy, że nie z nami jest coś nie tak tylko z nimi
Głowy do góry, damy radę !
Jakoś jestem sceptycznie nastawiona do takich typu stronek.
Stary 2013-12-16, 08:48   #4513
lazada
Zadomowienie

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44161774]i szczerze, wole troche posiedziec w miejscu niz po pol roku uciekac, bo pracodawcy bardzo zle patrza na ciagle zmiany. o ile nie ruszylo ich z rzedu 3 i 2 lata w poprzednich pracach w cv to pytali tylko o te pol roku w poprzedniej firmie...[/QUOTE]

ja bym nie zwracała uwagi jak na to patrzy pracodawca. Będziesz pracowała 3 miesiące to się spyta czemu tak krótko, 1,5 roku - powie pewnie, ma pani kilkuletnie doświadczenie, w tym na stanowisku kierowniczym, a przyjęła pani pracę asystentki??? dlaczego?

---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;44164429] ciężej się nabyć innych zdolności. angielski jest wszędzie więc nadrobienie go nie jest niczym ciężkim. [/QUOTE]

jakich np? moim zdaniem akurat nauka języka pochłania dużo czasu i pracy.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Rysia Siarzewska Pokaż wiadomość
Tylko co z tego? Praktyki mam bardzo mało bo tylko miesiąc a studia skończyłam w tym roku
Wszędzie tylko doświadczenie minimum 2 lata + uprawnienia + angielski biegle + certyfikaty wszelkiego rodzaju
to też moja branża, ale wydaje mi się, że obecnie w każdej jest podobnie z małymi wyjątkami.

Chyba będę musiała w sobotę iść do pracy żeby mieć od poniedziałku wolne

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Ja też pracuję z klientami, ale u mnie i tak musze dzwonić po klientach bo ludzi jest za mało i nie wyrabiamy planu.. Dzisiaj odkąd wstałam mam już doła wcześniej myślałam że nie lubiłam swojego poprzedniego stażu- teraz wszystko bym oddała żeby tam wrócić. No ale cóż, spieprzyłam to i czasu nie cofne. Teraz nie wiem czy tam zostawac czy nie
Nie zostawać. Czytam już chyba 5 (lub więcej) Twój post w którym piszesz to samo, że ta praca Cię dobija i nie dasz rady tam dłużej siedzieć. Zacznij szukać intensywnie czegoś innego
Stary 2013-12-16, 08:54   #4514
leleczka
Wtajemniczenie

najchetniej to już teraz bym tą pracę rzuciła, ale pracuje dopiero miesiąc i w CV głupio to bedzie wyglądać... nie wiem jak wytrzymam tam jeszcze 5 tygodni
Stary 2013-12-16, 09:20   #4515
DsC
Zakorzenienie

Nie musisz przecież wpisywać tego w CV. Ja połowy moich prac nie mam wpisanych.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 09:24   #4516
Asji
Zadomowienie

Dziewczyny, czy któraś z Was szukała sama pracodawcy na staż z UP? Ja się zastanawiam nad stażem, bo obecnie nie pracuję w swojej branży, a bardzo bym chciała. Planuję rozesłać maile do różnych instytucji z pytaniem czy byliby zainteresowani przyjęciem mnie na staż i zastanawiam się czy załączać od razu swoje CV (może to zbyt, hmm, narzucające?) czy poczekać na pozytywną odpowiedź i dopiero wtedy im je wysłać. Jak myślicie, co będzie lepiej wyglądało?

Cytat:
Napisane przez lazada
ja bym nie zwracała uwagi jak na to patrzy pracodawca. Będziesz pracowała 3 miesiące to się spyta czemu tak krótko, 1,5 roku - powie pewnie, ma pani kilkuletnie doświadczenie, w tym na stanowisku kierowniczym, a przyjęła pani pracę asystentki??? dlaczego?
Dokładnie.
Teraz są takie czasy, że kilkukrotna zmiana pracy niespecjalnie dziwi, zwłaszcza jeśli umie się to sensownie wytłumaczyć na rozmowie kwalifikacyjnej
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:31   #4517
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was szukała sama pracodawcy na staż z UP? Ja się zastanawiam nad stażem, bo obecnie nie pracuję w swojej branży, a bardzo bym chciała. Planuję rozesłać maile do różnych instytucji z pytaniem czy byliby zainteresowani przyjęciem mnie na staż i zastanawiam się czy załączać od razu swoje CV (może to zbyt, hmm, narzucające?) czy poczekać na pozytywną odpowiedź i dopiero wtedy im je wysłać. Jak myślicie, co będzie lepiej wyglądało?
Dokładnie.
Teraz są takie czasy, że kilkukrotna zmiana pracy niespecjalnie dziwi, zwłaszcza jeśli umie się to sensownie wytłumaczyć na rozmowie kwalifikacyjnej
ja jak szukałam stażu, nieskutecznie... to albo jechałam osobiście albo dzwoniłam i pytałam. Lepiej chyba zadzwonić do kadr przynajmniej masz juz odpowiedz
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:37   #4518
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
ja jak szukałam stażu, nieskutecznie... to albo jechałam osobiście albo dzwoniłam i pytałam. Lepiej chyba zadzwonić do kadr przynajmniej masz juz odpowiedz
dzięki
Naprawdę nikt nie był zainteresowany darmowym pracownikiem?
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:40   #4519
leleczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie musisz przecież wpisywać tego w CV. Ja połowy moich prac nie mam wpisanych.
a zdarzyło Ci się zrezygnowac po okresie próbnym?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-16, 09:49   #4520
lazada
Zadomowienie

Cytat:
a zdarzyło Ci się zrezygnowac po okresie próbnym?
Nie do mnie było to pytanie, ale nie musisz się nikomu tłumaczyć, że to był okres próbny. Czasem ktoś jest zatrudniony np. na 2 miesiące na czas określony bo jest gorący okres w firmie. Nie przejmuj się tak tym

Edytowane przez lazada
Czas edycji: 2013-12-16 o 09:57
lazada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 09:59   #4521
leleczka
Wtajemniczenie

Kiedy mam poinformować kierownika że nie chce przedłużać umowy? Co mam odpowiedzieć jeśli kierownik zapyta dlaczego nie przedłużam umowy? I co jeśli będzie mnie gnębił czy coś przez ten przypuśćmy tydzien od kiedy mu powiem do końca umowy?
Stary 2013-12-16, 10:07   #4522
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Kiedy mam poinformować kierownika że nie chce przedłużać umowy? Co mam odpowiedzieć jeśli kierownik zapyta dlaczego nie przedłużam umowy? I co jeśli będzie mnie gnębił czy coś przez ten przypuśćmy tydzien od kiedy mu powiem do końca umowy?
W ogóle go nie musisz informować Nie musisz również odpowiadać na pytanie czemu nie przedłużasz umowy, ale jak chcesz to powiedz, najlepiej prawdę, że nie tak sobie wyobrażałaś tą pracę. Pewnie poruszy ten temat. ok. tydzień przed wygaśnięciem umowy. Za 2 miesiące przysługuje Ci urlop 3 lub 4 dni więc możesz go wykorzystać
Stary 2013-12-16, 10:17   #4523
kasia1608
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asji Pokaż wiadomość
dzięki
Naprawdę nikt nie był zainteresowany darmowym pracownikiem?
w jednym przez najbliższe kilka m. nie chcieli bo mieli a potem okazało się że jednak wzięli koleżankę, w drugim nie mogli brać bo up musiał zatrudnić, a w 3 kazali od nowego roku pytać
kasia1608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 10:29   #4524
leleczka
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle go nie musisz informować Nie musisz również odpowiadać na pytanie czemu nie przedłużasz umowy, ale jak chcesz to powiedz, najlepiej prawdę, że nie tak sobie wyobrażałaś tą pracę. Pewnie poruszy ten temat. ok. tydzień przed wygaśnięciem umowy. Za 2 miesiące przysługuje Ci urlop 3 lub 4 dni więc możesz go wykorzystać
Właśnie pewnie bedzie pytał czy chcę przedlużyć, bo musi powiedzieć swojemu kierownikowi, ktory zawsze przyjeżdża z umową. Chcialabym tego uniknąc i np pójśc na zwolnienie, ale niestety będzie to wpisane w świadectwie pracy. Mam zamiar wziąć 31 stycznia wolne (wtedy kończy mi się umowa).
Stary 2013-12-16, 10:40   #4525
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Nie do mnie było to pytanie, ale nie musisz się nikomu tłumaczyć, że to był okres próbny. Czasem ktoś jest zatrudniony np. na 2 miesiące na czas określony bo jest gorący okres w firmie. Nie przejmuj się tak tym
dokładnie tak
Cytat:
Właśnie pewnie bedzie pytał czy chcę przedlużyć, bo musi powiedzieć swojemu kierownikowi, ktory zawsze przyjeżdża z umową. Chcialabym tego uniknąc i np pójśc na zwolnienie, ale niestety będzie to wpisane w świadectwie pracy. Mam zamiar wziąć 31 stycznia wolne (wtedy kończy mi się umowa).
Więc powiedz, że nie jesteś zainteresowana dalszą współpracą i nie chcesz przedłużać umowy ze względów osobistych.

A teraz good news!! Dostałam staż podejście drugie, dyrektor PUP wyraził zgodę. Uffff...kamień z serca
Stary 2013-12-16, 12:09   #4526
Rysia Siarzewska
Raczkowanie

Cytat:
to też moja branża, ale wydaje mi się, że obecnie w każdej jest podobnie z małymi wyjątkami.
witam koleżankę z branżyjak u ciebie z pracą/praktyką w zawodzie?

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
w jednym przez najbliższe kilka m. nie chcieli bo mieli a potem okazało się że jednak wzięli koleżankę, w drugim nie mogli brać bo up musiał zatrudnić, a w 3 kazali od nowego roku pytać
A jakie masz wykształcenie?

Cytat:

A teraz good news!! Dostałam staż podejście drugie, dyrektor PUP wyraził zgodę. Uffff...kamień z serca
Brawo
Rysia Siarzewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-16, 12:19   #4527
201701191353
Konto usunięte

Cytat:
dokładnie tak

Więc powiedz, że nie jesteś zainteresowana dalszą współpracą i nie chcesz przedłużać umowy ze względów osobistych.

Brawo! Super wieści, że jednak pod koniec roku da się coś znaleźć

Ja się boję otwierać ogłoszenia... - bo pewnie pustki!!!
Stary 2013-12-16, 15:28   #4528
lazada
Zadomowienie

Cytat:
super, gratulacje tam gdzie chciałaś? bo już się zgubiłam

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Rysia Siarzewska Pokaż wiadomość
witam koleżankę z branżyjak u ciebie z pracą/praktyką w zawodzie?
napiszę na priv bo tutaj już to powtarzałam kilkukrotnie
Stary 2013-12-16, 15:29   #4529
201701191353
Konto usunięte

ha ha śmiech na sali, znów nie ma ogłoszeń
bez sensu
Stary 2013-12-16, 16:18   #4530
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fdhgfhjhkghgfdh Pokaż wiadomość
ha ha śmiech na sali, znów nie ma ogłoszeń
bez sensu
Fdh, już to pisałam kilka razy, ale napiszę raz jeszcze. Czy wysłałaś chociażby jednego maila do jakiejś firmy? czy tylko czekasz na ogłoszenia

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości